.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Ocak 2010 Perşembe

Anket

-------------------------------------------------------------

128 Yorum:

şu ankete oy veren her arkadaş kime ne için oy kullandığını yazabilir mi? ben murat aksu dedim. nedeni murat aksuya inanmam, bu işi gerçekten yapabileceğini düşünmem değil. nedeni yıldırım demirörenin beşiktaştaki geçmişi. klübü borç batağına sürüklemesi, sportif başarısızlıklar, beşiktaş değerlerini yerle bir etmesi. özellikle demirören diyen arkadaşlar sebeplerini açıklarlarsa çok sevinirim. biz neyi gözden kaçırmışız şu 5 yıllık demirören yönetiminde onu anlamış oluruz.

barfilozofu dedi ki...

Hangisini desteliyoruz anketine murat aksu diyenler neden hangisi kazanır anketine yıldırım demirören dirler?

Unknown dedi ki...

politik olarak karşı olsamda mecburen murat aksu diyorum. kongrede de olsam murat aksu diyecektim. mantığım demirören den daha kötü ne olabilirki. bu sevimsiz adamdan kurtulalım da ne olursa olsun diyor.

Ze1903 dedi ki...

Denize düşen yılana sarılırmış misali Murat Aksu dedim ama gelenin gideni aratmasından korkmuyorda değilim.Bizi bu hallere sokanlar utansın,Beşiktaş sağolsun...

"barfilozofu dedi ki...
Hangisini desteliyoruz anketine murat aksu diyenler neden hangisi kazanır anketine yıldırım demirören dirler?"

cevabı oldukça basit. buradaki insanların çoğu kongre üyesi değil. oy verseler demirörenin karşısındakine verirler (çoğu verir diyeyim). ama kongre üyelerinin önemli bir kısmının oylarını gidip demirörene vereceği gerçeğini bildiğimizden demirören kazanır şıkkını işaretledik.

vence dedi ki...

hangisini destekliyorum; Yıldırım Demirören olmayanını

hangisi kazanır; içine edilen üye alım sistemiyle Yıldıran Demirören..

barfilozofu dedi ki...

O zaman kimse kusura bakmasın bu anketin hiçbir tutarlığı yok. Anket olsun diye açılmış bir post... Ben istemediğim bir adama sırf kendim haklı çıkacağım diye demirören diyemem. Çakalın dediğine gelir o zaman bu yaptıklarım, gülme sana yakışıyor, tatlım...

BJK4EVER dedi ki...

Acikcasi ikisini de yeterince guclu olarak gormuyorum, ancak bence Demiroren son 1,5 yildir iyi bir politika yurutuyor. Ferrari, Ernst, Sivok gibi transferler yapildi, antrenor konusunda istikrar yakalandi, iki kupa kazandik ve su an daha sampiyonluk potasindayiz, belki de tek hatasi Tabata, ama onun icin de kendince hakli sebepleri var. Ayrica ilk 6 haftaki durum sonrasinda eski Demiroren antrenoru kovmustu, ama bu sefer yapmadi ve ilk yariyi sadece 4 puan geride tamamladik. Bence Demiroren 1 donem daha kalmali, ancak iyi bir rakip cikarsa onu desteklerim, ki Murat Aksu bence yeterince donanimli degil. O yuzden (maalesef) 1 donem daha Demiroren diyorum, ki bence kesin olarak da kazanir....

Cherubim dedi ki...

Yıldırım Demirören'in karşısına bir şempanze çıksa onu desteklerim..

babilazizi dedi ki...

kulüp yönetimleri yanlış kararlar alabilir... ya da doğru karar alıp, beklediği karşılığı göremeyebilir, mesela gider messi yi tranfer edersiniz ama messi sahada dolanır durur, aynı nihat olayı gibi...

mesele karakter meselesidir... kulübe verdiğim parayı almadan bi yere gitmem diyen adam, beşiktaşımızın başında duramaz... ve beşiktaş tarihinin hiç bir döneminde bu duruma düşmemiştir... kötü sezonlar yaşamıştır ama böyle başkan görmemiştir... en kötüsünü gördükten sonra kim gelirse ona umut bağlarız...neden demirören kazanır sorusunun cevabı bellidir... konsere bilet dağıtır gibi kongre üyeliği dağıtıldı... bu üyeler boşuna alınmadı herhal..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@barfilozofu yıldırım demirören kazanır demek bir öngörüdür. hem de seçime çanak tutacak bir yanı vardır.

ben murat aksuyu destekliyorum ama demirören kazanır sonucu beşiktaş'ın içinde bulunduğu durumu en iyi özetleyen tablodur.

taraftar ile seçimde oy kullanacak kişiler arasındaki bağın nasıl da kopmuş olduğunu ortaya koyar.

normal seçimlerde bu iki şık birbirine paralel gider çünkü.

eğer ekşibeşiktaş halktan kopuk, elitist bir çizgide olsa idi bunu ayrı bir durum olarak değerlendirebilirdik.

bu ankete önünde bilgisayar bulunan herkes katılıyor. maça gitmeye para bulan herkesin bilgisayarla haşır neşir olduğu kabulüyle, burada verilen oylar ciddiye alınmalıdır.

twenty_one dedi ki...

kesinlikle hiçbiri... al birini vur ötekine. vah Beşiktaşım vahhh.

barfilozofu dedi ki...

@Jessie Kusura bakmayın ama bu bir kavram kargaşı niteliğinde, söyledikleiniz. kötünün iyisi olarak beyan edilen yıldırım demirören mi? yoksa murat aksu mu? ilk önce bunun adını koymak lazım. eğer sizin için iyinin kötüsü yıldırım demirören ise ki bence değil bunu anketten rahatlıkla çıkartırılabilir.O zaman neden murat aksunun adayımız olmasına hepimiz (genellikle)hemfikirken kazanın yıldırım demirören olmasını beyan ediyoruz.Olay Özhan Canaydın'ın karşısında bulunan Yiğit Şardan'a dönüyor. o zaman görüyoruz ki kötünün iyisi yıldırım demirören... Haliyle ankette başlamadan sonuçlanıyor...
bizede yıldırım demirören'in bütün camiyaya hayırlı olmasını dilemek kalıyor... Biraz sert bir yorum olacak ama ahmet çakar'ın aldığı tavırla bizim aldığımız tavır paralellik içerisinde...

BJK4EVER dedi ki...

@babilazizi

Peki siz Murat Aksu'nun suclamalarini dogru mu buluyorsunuz? Murat Aksu kendi projelerini anlatacagina tum secimler boyunca Demiroren'e bel alindan vurdu. 3 sene evvelki Del Bosque davasina dondu (kendi sucu ortaya cikti) ve ayrica surekli tarafsiz denetim kurullarina gore 180 milyon olan borcu 400 yapti.
Soruyorum sana: bana Murat Aksu'nun saha ici, altyapiyla ilgili, statla ilgili, teknik ekiple ilgili, Fulyayla ilgili projelerini anlatabilir misin? Bunlarin hicbirinden bahsetmedi, sadece 3 sene boyunca icinde oldugu ve ikinci baskanligini yaptigi yonetimi elestirdi.....

@barfilozofu arkadaşım, jessinin yaptığı ankette kavram kargaşası falan yok. ilk anket "eğer oy verebilme imkanınız olsa kime verirdiniz" anketi. 2. ise "kongre üyeleri 2 hafta sonra oy kullanacak. üyelerin durumu da belli. bunların ışığında sizce kim kazanır" anketi. üyelerin çoğunun oylarını demirörene sattığını bilen, hatta çoğunun beşiktaşlı olmayıp demirören tayfası tarafından klübe üye yapıldığını bilen insan tabi ki bu seçimi demirörenin kazanacağını bilir.

kartal ruhu dedi ki...

@BJK4EVER Ben dün programı izlerken diyordum ki Demirören hala bu masallara inanan kaldığına inanıyorda mı anlatıyor acaba? Meğerse sen varmışsın hemen inanan. Demirören borç 180 dedi diye borç 180 olmuyor maalesef. 400 milyondan fazla borç var ne 180'i allah aşkına. Del Bosque olayı ise tamamen Demirören'in inadı yüzündendir. İnadına ödemedi o parayı ve kazanabileceğini kendisinden başkası düşünmüyordu. Boş yere kimseye suç atmasın. sende bence her söylenene inanma.

BJK4EVER dedi ki...

O 180 milyon YTL Yildirim Demiroren'e gore degil, SPK'ya gore olan borc. Unutma ki BJK Borsa'ya bagli bir AS ve hesaplari tamamen halka acik olmasi lazim. Sen simdi 400 milyon YTL diyorsun, tamam. Bunu rakamlarla ve borsada ortaya cikan bilanco ile ispat edebilir misin bana?

Deniz dedi ki...

Size bir durum anlatayım.

Babası Demirören şirketlerinden birinde çalışmakta olan bir arkadaşım var. Demirören'den nefret eder. Babası Demirören'ci. Babası hali hazırda kongre üyesi. Kendisi de aile indiriminden yararlanarak kongre üyesi "yapıldı", ceplerinden para çıkmadı. Kime oy vereceksin dedim. "Tüpçü'ye" dedi. "İhanet edeceksin Beşiktaş'a" dedim. "O sandıktan bi tane bile Murat Aksu oyu çıkarsa babam beni siker" dedi.

Hala hangi Murat Aksu?

kartal ruhu dedi ki...

@BJK4EVER 31 Ağustos 2009 tarihli mali tablolara göre kulübün toplam borcu 340 milyon liradır. Bunun 218 milyon lirası kısa vadeli, 61 milyonu uzun vadeli borçtur. Beşiktaş Derneği’nin 60 milyon liralık borcu ile rakam 340 milyonu bulmuştur. Kulübün birikmiş zararı 56 milyon liradır. 400 milyonu biraz sallamışız. 340 milyon liracıkmış.

Pamukk dedi ki...

vay anam vay

yuki the zorba dedi ki...

@BJK4EVER
Birincisi, 180 Milyon TL kulübün değil, BJKAS'nin borcudur... Bunu kenara koyalım...

180 Milyon TL az bir para değildir zaten, onu da bir kenara yazalım. Bu 180 Milyon TL'yi 400 Milyon TL yapan, kulübün bugünkü durumudur. Mali tabloları doğru okursanız, bu kulübün geleceğe ait gelirlerinin bağlandığını görürsünüz. Bugün Beşiktaş'ın 400 Milyon TL borcu yok, doğru. Ancak bu gidişata senelik 50 Milyon TL'lik bir nakit akışı katamazsanız, ki katamazsınız, 5 sene sonunda Beşiktaş'ın borcu 300 Milyon TL'yi zaten geçecektir...

Orada anlatılmak istenen de budur zaten. Bugün Beşiktaş'a büyük mucizeler lazım bu borçları kapatması için... Mesela Bobo'yu 15 Milyon Euro'ya satması lazım. Ya da Holosko'nun Dünya Kupası sonrası 30 Milyon Euro'ya gitmesi.. Üzerine seneye Serdar Özkan'ı 20 Milyon Euro'ya vermesi lazım...

Anlatabiliyor muyum bilmiyorum. Beşiktaş'ın şu anda nakit girdisi yoktur. O yüzden de şirketinde yöneticilik yapan adamın cebinden verdiği paralarla dönmektedir.

Buradaki vehameti bir post olarak yazmak lazım belki. Anlaşılamıyor... Bakın %30'u halka açık bir şirket Beşiktaş AŞ. Bu şirketin %70'i BJK'ya ait. Bu kulübün yönetim kurulunu da şirketin yönetim kurulunu da BJK Kongresi atar. Buraya kadar problem yok. Kontrol kongrededir ve o "yöneticisi" olarak kulüp başkanını "görevlendirir". Yani Demirören bu şirketin hissedarı değil, çalışanıdır. Buraya kadar problem yok.

Problem şudur. Ben bu şirketin %30'luk hissesine iştirak etmiş bir insan olarak edilgen vaziyetteyim. Bu şirkette alenen bazı işler dönmektedir. Kongre yönetici tarafından doğrudan manipüle ediliyor, çok sayıda üye yaratılıyor; yönetici kendine şirketi bağımlı kılıyor, borç yaratıyor... Şirkette gizli bir şekilde hisse edinme noktasına geliyor. Şirketin imkanlarını kendi lehine kullanıyor da olabilir. Olmayabilir de... Bu durumda SPK'nın yapması gereken nettir. Dünyanın her yerindeki yerel SPK'lar gibi böylesi bir şirketin kağıtlarının borsada işlem görmesini durdurmalıdır. Beşiktaş JK'nün borsada işlem gördüğü her gün skandaldır.

Ha Türkiye'de yapmazlar. Yapamıyorlar... O yüzden bana SPK falan demeyin lütfen...

asist time dedi ki...

Ilginc olan bir iki nokta daha var. Şimdi normal de borc verirsin ama dogal olarak da harcamayı borc verdiğin kişi yapar. Hem klube borc verdim diyorsun hemde parayı kendi harcıyorsun. O zaman neden parayı verirken klubun kar ve zararına ortak olmadın??

Dün programı izledikten sonra iyice umudum kalmadı cunku iki lafından biri olan kongre uyeleri kelimesi birseyi ima eder cinstendi.

Son olarak da secim neden Akatlar'da ?? 13 bin kongre uyesinin oy kullanacagı bir secimin Akatlar'da olması da düşündürücü. Bugune kadar Abdi Ipekci'de olan secimlerin Akatlar'a alınması açıkcası beni endişelendiriyor. Özellikle kapalı da Yeter tezahuratı yapanların hallerini gordukten sonra 13 bin kişinin Akatlar'da nasıl oy kullanacağını da merak ediyorum ??

mad devil dedi ki...

2sinide desteklemiyorum oy kullanmakta istemiyorum. demirören yönetiminin neler yaptığı ortada. murat aksu'nun neler yapabileceği ortada. bu durumda önümüzdeki 3 yıl Beşiktaş'ın hali içler acısı bir durumda olacak gibi görünüyor. Eğer Murat Aksu gelirse bu sefer iktidar güdümünde bir takım izlemekten korkuyorum. Haksız galibiyetler, nereden geleceği belli olmayan paralar,klübün maddi varlıklarının kimlere peşkeş çekileceğini bilemedğimiz bir ortam oluşacak belkide. Demirören yönetiminin hangi zararları verebileceğini öngöremediğimden,geçmişe bakarak onuda desteklemiyorum. Lanet olsun böyle düzene demekten başka çarem yok

Öyle bir hava yaratılmış ki bilmesem Murat Aksu'yu Hababam sınıfındaki Ahmet sanıcam.Bu kadar karamsar olmanın gereği yok.Murat Aksu hiçbir zaman kolay lokma olmaz.Camiadaki onca etkili isim arasından hangi cesaretle ortaya çıktığını sanıyorsunuz.YD'nin satın aldığı kongre üyelerinin dışında kalan grup ezici bir çoğunlukla Murat Aksu'ya oy verecek.Bir de bu açıdan bakmak gerek.Murat Aksı'nun ben az bir farkla seçimi kazanacağını düşünüyorum.

nuwanda dedi ki...

Murat aksu dedim demiroren olmasin diye fln degil(oda var )listesindeki insanlar cesareti be en buyuk projesi yeni kongre uyesi projesi icin

theotheo dedi ki...

@yuki

bu borçları murat bey nasıl çözecekmiş acaba? altyapıdan messi bulup satarak mı? yoksa stad mı fulya mı nedir?

beyler, çözüm kişilerde falan değil, çözüm stadda, kartal yuvalarında, kaliteli oyuncu transferlerinde, fulya da vs vs.

demirören stad yapıcam diyo, fulyayı yaptılar, eminimki stadı da birşekilde yapacaklardır.

oyuncu transferinde iş hocanın dinamizmi çevresi ekibinde bitiyo, bunun başkanla bi alakası yok, ertugrulun çevresi diattaya ulaşabiliyodu onu aldılar, denizli en fazla ernst fink, olay bu. daha iyi hoca daha iyi ekip daha kaliteli transferler demek.

murat aksu ise tam bir kör kuyu şu anda çok güzel bir ekip vaadediyor, kazanırsa sonuna kadar destekleriz ancak, bu zamana kadar yapılmış güzel işleride tek bir kalemde silip atmak bize yakışmaz.

ben demirören'in başarılı olacağına inanarak demirörene oy verdim. hangisi gelirse başımızın üstünden yeri var.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hangisi gelirse destekleriz ne demek canım... demirören gelirse direk protesto ederim. murat aksu eğer yanlış işler yaparsa onu da protesto ederim.

nedir yani başkan oldu diye destek mi vereceğiz? biz beşiktaş'a destek veririz başkana değil. başkanın icraatlarıdır önemli olan.

ne kadar afaki konuşmayı seviyoruz. yok başkana destek verilirmiş, yok birlik beraberlik olursa beşiktaş'ın borcu kapanırmış...

asist time dedi ki...

Yayın gelirlerinden sonra artık Demiroren'in borcunun kimsenin dusundugunu sanmıyorum.

Buyuk cogunlugun durumu meshur Bektasi hikayesi gibi...

Hani Bektasi'nin onune iki sarap koyarlar, sen bu isten anlarsin hangisi daha iyi diye sorarlar. Bektasi ilk saraptan bir yudum alir, digerinin tadina bile bakmadan "oburu daha iyi" der. Soranlar digerinin tadina bakmadin diye itiraz edince, "digerine bakmaya gerek yok nasil olsa bundan daha kotusu olamaz" der.

Biz bu sarabin tadina bir kere degil, iki kere degil 6 yildir defalarca baktik. Oyle bir sarap ki bu, artik nerdeyse tat alma duyumuz kayboldu. Ne guzel seylerin tadini cikarabiliyoruz, ne de kotu seyler eskisi kadar itici geliyor.

Obur sarap daha kotu cikarsa ne olur? Benzer rezaletlere imza atarsa, cesitli iliskileri kulube sokarsa vs. ne olur? O zaman onu da elestiririz, en az simdi ne kadar elestiriyorsak o kadar. Bu bir ikilem olmaz. Cunku burdaki buyuk cogunlugun hicbir sarap ureticisi ile arasinda cikar bagi yok. Digeri daha kotu cikarsa esas suclu baska bir alternatifi masaya koyamayan ve bu secimi yapmaya bizi zorlayan camianin ileri gelenleridir. Digerinin tadini bilmiyoruz diye 6 yildir tad alma duyumuzu korelteni tekrar mi secelim?

Ikisini de desteklemiyorum demek en kolayi. Ben de dahil bircok ksi bunu demek istiyor ama bunu dediginiz anda bundan en cok yarar saglayacak olanin en cok satilik oya sahip kisi olacagini unutmayin. Cunku o oylar sabit. Dolayi ile kimseyi desteklemiyorum deseniz de, bu tutumunuz dolayli olarak o kisinin cikarina hizmet etmeniz anlamina gelecektir.

Anket sonuclari ise beni oldukca sasirtti. Ben 75-25 gibi bir sonuc bekliyordum. Cunku daha onceki anketlerdeki tespitlerimden burayi duzenli takip eden her 100 kisiden 8-9 tanesinin renkli taraftar oldugu biliniyor. Bunlarin oyunun kime gittigi belli olduguna gore demek ki Demiroren'e oy veren Besiktasli sayisi gercekten bir ya iki elin parmaklari kadar. Hem de "icraatin icinden" programina cikmasinin uzerinden daha 24 saat bile gecmeden. Bu da Besiktas kongresinin ne kadar bozuk ve kokusmus bir yapisi oldugunu ciddi bir gostergesi.

Sertug Ozgur dedi ki...

Öncelikle Yıldırım Demirören'e Bilgili'den sonraki seçimlerde ilk aday olduğu günden beri şiddetle karşı çıkmış biriyim.

Bu ay sonundaki seçimlere gelirsek lanet olsun diyorum ve ikisi de olmasın diyorum.

Fakat malesef ve malesef önümüzde bir dağ gibi gerçeklik var.

Bugün kongre üyesi olsam Demirören'e oyumu verirdim. Murat Aksu kimsenin bilmediği biri değil. İkinci başkanlık görevinde bulunmuş, popülist söylemleri belli,görev yaptığı dönemde demeçleri ile beşiktaşlı duruşu lafını demirörenle birlikte en son ağzına alması gereken, ne kadar iyi bir anlaşma olduğu tartışmalı ülker ile sponsorluk anlaşmalarında aracı olan, kısacası nazarımda sütten çıkmış ak kaşık olmayan biri. Zaten zamanında Demirören'in siyaset desteği almak için kendisini listesine aldığını düşünüyorum. Zamanında aynı kaptan yiyip şimdi demirörenin icraatlarını yermesi bana doğru gelmiyor, ki bana göre demirörenin en skandal dönemi kendisinin ikinci başkanlık yaptığı döneme tekabül eder.

Söylenildiği gibi bu kadar büyük mali gücün altına ancak arkasında belli desteği olan Murat Aksu gibi gücü olan insanlar girer. Ölümün gösterilip sıtmaya razı olmamızın nedeni de bu heralde. Nerden geldiği belli olmayan paralar ile belirli bir düşüncenin ve sermayenin güdümünde iyice politize ve cemaatize olmuş tamamen peşkeş çekilen bir klüp olmasından korkuyorum. Yanlış anlaşılmasın kişilerin siyasi düşüncesi ile ilgilenmiyorum mesela ihsan kalkavan aday olsa bu tip laflar etmezdim ama Murat Aksu ismi bana hiç tekin gelmiyor.

Demirören'in bu kadar borç yapıp hala başkanlığa aday olması beni korkutuyor olsa da, söylediği icraatleri gerçekleştirmesi halinde kendi pisliğini temizleme şansının olduğunu düşünüyorum. Umarım iyi bir listesi olur diyorum. Tabi ortada yıldırım demirören'in başarısızlık sembolü olması gibi bir durum da var. Kısacası ne berbat durum bu ya.

Pamukk dedi ki...

ama Beşiktaş büyük kulüp, Beşiktaş küçülemez diğmiiii
sen yeterince küçültmedin mi zaten Allahın belası
düş yakamızdan
yeter be yeter

Beşiktaş küçülemez evet verin oylarınızı yıldoya aferim

şimdi bile bu kadar sinirlenebiliyorsam 31 ocak akşamı sonuçlar kötü çıkarsa ne hale gelirim Allah bilir

boyle anketle manketle yazarak olmuyor. sokaga inmeliyiz artik. kongreden once satilmis oylarini bu herife verecekleri acikca tehdit etmemiz lazim.

zubi dedi ki...

Yayın gelirleri bence de Murat Aksu'nun elini güçlendirmiştir. İhale'nin olduğu gün ligradyoda Şansal çıktı, o da hafif dokundurdu bizim duruma. "Bu paralarla artık klüpler kişilerin tekelinden kurtulacak, başkana borçlanmayacak" gibisinden bikaç bişey söyleyip YD'ye laf çaktı kendisi de.

Ama gelgelelim kimsenin kongreden umudu yok. YD tekrar seçilirse, takımın kötü gidişatı da göz önüne alınırsa 2. yarı çok enteresan olaylar döner. Bize de kombineyi rakıya meze etmek düşer.

bw1903 dedi ki...

inadına yd diyenler sizi şuraya alalım :

http://www.facebook.com/video/video.php?v=104889326196277&oid=222855737308

esperanza dedi ki...

ne olursa olsun YD ciyim ben, yeter ki stadi 2052-2053 sezonuna yetistirebilsin...

BJK4EVER dedi ki...

@yuki

ASnin borcuna sadece derneklerinki eklenir ki onlar da 100 milyon olacak hali yok. Beni uzen sey BJK taraftarinin medyaya bu kadar kolay kanmasi. Bizim borcumuz dernekleride eklersen asagi yukari 200 milyon ytl, yani 80 milyon euro. Peki digerleri? GSninki en son gecen sene 160 milyon DOLARDI. Neden GS dolar aciklarken biz YTL acikliyoruz? Neden medyaya bu sekilde yansiyor? Neden Tabata'ya verilen 8 mlyon euro surekli konusuluyorken 9.5 milyon euroluk Elano ve 14 milyon euroluk Guiza, hatta 12.5 milyon euroluk Kezman, hatta 6milyon euroluk dos Santos konusulmaz? Barusso, Heinz, Inamoto, Linderoth (2.5 milyon), Josico (4 milyon), Maldonado (4.5 milyon) dururken surekli Seric, Higuain, Diatta ve Schldenfeld konusulur?
Real Madrid birakin 8 milyon euroyu, 295 milyon euroluk transfer yapti ve hala iyi oynayamiyor ve lider degil. Keza Liverpool Lig kupasindan Championship takimina elendi, CL'de 3. oldu, ligde 20 puan geride, hala antrenor ve baskan yerinde! Koskoca Liverpool! O 20 senedir sampiyon olamayan Liverpool! Birazcik haksizlik etmiyor musunuz?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Elano ligin ikinci devresinde 10 gol 10 asist yaparsa - ki yapma ihtimali tabata'nın aynı istatistiği yapma ihtimalinden yüksek - ve dünya kupasına seçilip sezon sonu galatasaray'a şampiyonluk kazandırmış şekilde tekrar avrupa'ya transfer olursa ne diyeceksiniz? bu sefer de maldonado'yu mu örnek göstereceksiniz.

tabata diyen her kişiye elano cevabını veren nesle aşina değilim. elano nere, tabata nere. ayrıca elano bizim de transfer listemizde yer alan ama delgado problemi nedeniyle alamadığımız bir oyuncuydu.

bakın yeni bir açılım geliştirdim;

tabata transferine kızıyorsunuz ama ismail köybaşı transferi de var. ona ne diyeceksiniz? haksızlık değil mi bu? nobre'nin 2,5 milyon avro almasına kızıyorsunuz tamam da holosko da - ne oynadıysa - 2 milyon avroya sözleşme yeniledi. bence haksızlık ediliyor.

olay buna dönecek diye korkuyorum

Bence ekşibeşiktaş yazarları Beşiktaş yönetim kurulunu oluştursun Başkanı da aranızdan seçersiniz artık :)

Ama benim adayım Eser Gökulu :)

BJK4EVER dedi ki...

Eger ihtimallerle konusuyorsak Ailton, Kleberson, Juanfran transferlerini de elestirmeyelim.
Bir gercek var ki Elano Tabata'dan fazla bir varlik gostermedi. Ve burada onemli olan o konu degil zaten, Elano Tabata'dan ustun oyuncu zaten. Onemli olan Elano rezilleri oynarken kimsenin ondan bahsetmemesi, ama oynayamayan bir Tabata'yi elestirip burdan Demiroren'e laf sokmasidir.


Nobre konusunda odenen para gercekten fazladir, ancak Nobre o gun ayrilsa yerini dolduracak yerli forvet yok (Batuhan ayri bir alemde). Rezil bir G.Unal'in bonservisi bile 3.5 milyon euro+bir oyuncu......

purplepurple dedi ki...

şu postun ilk sayfalarında yaşanan tartışmanın tek nedeni ilk-orta öğretimde mantık derslerinin kıtlığıdır başka da bir şey değil.

ben de murat aksu'yu destekliyorum, demirören'in kazanacağını tahmin ediyorum.

murat aksu'yu desteklememin en büyük sebebi demirören tabi.
ama bunun yanında da çook çok olmaz bir isim gibi gelmiyor aksu.
belki belli bir isme (altınsay) bu kadar kanalize olmak çok sağlıksız bir durum ama anlatınca anlaşılır umarım, gerekçelerim var;
ibrahim altınsay ile 3 (4 müydü?) görüşme yapmış olması bu adama ılımlı yaklaşmama neden oluyor. sadece altınsay'ın onla görüşmesi değil; aksu'nun altısay isminin üzerinde bu kadar durması da önemli. hem onun vizyonuna değer verecek bir insan olduğunun hem de halkın sesini dinlemeye nispeten daha hazır olduğunun sinyali. keza gülengül altınsay'ın listeye alınması da sadece o açıdan dahi önemli.

demirören'in üstü zaten çizili seçim vaadi ne olursa olsun, yani ilgi alanımız değil; ama aksu'nun ben bu borcu öderim! diye değil de; eritmek için biraz içe dönebiliriz söylemiyle çıkması, saha içi başarısının da çok üstünde durmadan söylem geliştirmiş olması umut veren başka bir şey.
aksu; ben yarın 40 milyonu basarım arkadaş deseydi, çok kişi inanırdı emin olun. aksu en azından yalancı çıkmayacak geldiği zaman; onu biliyoruz.

tribünün yapısı da en önem verdiğim konulardan. çoğu kişi lağvedin! loca yapın! falan der ya.. sonra da; ibrahim altınsay'ın akil adamlığını anlatmaya başlar. altınsay'ın da 2004 başında yönetimden ayrılırken söylediği en önemli gerekçelerden biri 'tribünün yapısıyla oynanması' olduğunu bilmez. neyse, aksu bu konuda ümit vermiyor. çünkü ne arası bizle iyi, ne de bizi çok sevdiği söylenebilir.

tahminim ise demirören kazanır. çünküsünü yıllar önce yazmıştım.. hala daha da arkasındayım:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=++%2313086834+

bu sebepten; fikret orman demirören ile birlik beraberlik yemeğinde başköşeye oturduğunda, hikmet çetin aday olmadığında pek şaşırmadım.
ve eminim ki seba'nın bile bir oyu varsa, o da demirören'edir.
its the problem, thats the problem. don't need to see the front, look at the tabela

RuFF dedi ki...

@ BJK4EVER
Elano ile Tabata yı bir tutup onlar hiç konuşulmuyor demek bence saçmalıktır.
Elano Brezilya milli takımı oyuncusudur.İsmi olan bir oyuncudur, ismi olan oyuncuları getirdiğin zaman tutmasa bile bu bir yönetim başarısızlığı değildir.Şansızlıktır.
burada Carew, Ailton, Kleberson transferleri için YD nin suçlandığını hiç gördünmü ?
Bu oyuncularda Ortega gibi Anelka gibi tutmamıştır.
Bu tür olaylar futbolda var.

Burada kızılan nokta
2 tane düzgün transfer yapılsaydı bu takım CL de bir üst gruba çıkardı.Delgado uzatmamışta bilmemneymiş.
Sen yöneticisin planını ona göre yapacaksın.İnsanları yönetmek senin işin.
Yönetemediğin zaman "ama Delgado sözleşmesini dondurmadı yeæ "" deme şansın yok.

Direkt CL ye gidecek bir takıma 8 milyon verip getirdiğin oyuncu Tabata ise sen beceriksizsindir.

Not: Tabatayı beğenen bir adam olmama rağmen bu vizyonsuzluğu görmezden gelmek kendime ihanet olurdu.. :|

BJK4EVER dedi ki...

Su yorumlara da bayiliyorum yahu. 2 adam alinsa nereye gidiyordun? Koca grupta 4 puan topladik, ki 3u Manchester deplasmaninda alinmis is isten gectikten sonra bir galibiyet. 2 futbolcu almakla CL'de bir ust tura cikildigi nerde gorulmus? Shakhtar bile her sene Brezilyanin en saglam 2-3 adamini alir, onlar bile daha cikamadi. Athletico Madrid grubunda zar zor 3. oldu. Daha Liverpool'dan vs. bahsetmedim bile.
Sanki takimimiz muhtesem, hersey yerli yerinde de sadece 2 oyuncu eksigi var......
Hadi Demiroren basarisiz, tamam. O cok ovulen Suleyman Seba doneminde Avrupa'da ne yaptik. Bir tane basari sayabilir misin?

BJK4EVER = theotheo upgraded. Bu modelimiz kufur etmiyor, ama felsefe ayni.

Kulup iflasin esiginden donup durmaktayken, ozkaynaklar ekside, nakit toplam borcun 1/170'i iken, gelirler temlili oldugundan borc her yil sabit oranda artacak iken hala daha Tabata-Elano konusmayalim, hakikaten, yazik aklimiza fikrimize.

mrt309 dedi ki...

Hala problem Tabata yada sahada kaybedilen bir iki maç sanan kişiler var. Gerçekten ilginç. Adam başkanlık yaptığı kulübün taraftarını kendi sahasında dövdürttü! Kulübe kendi cebinden borç verip, yine o parayı çarçur etti. Bir hiç uğruna Beşiktaş borçlandı. Kulübün kapısından giremez dediği adamlarla çalıştı. Antep ilinin altın anahtarını hakedecek kadar maddi yardım yaptı. Gerçekten sosyal bir kulüp oldu Beşiktaş. Formaya reklam da almıyor zaten. Birçok olayda(del Bosque, Topuz) Beşiktaş'ın itibarını zedeledi. Bu adam tekrar seçilirse(ki %90 seçilecek) Beşiktaş'ı karanlık günler beklemektedir. YD'nin şu günlerde üzerinde durduğu "başkanlıktan liderliğe geçiş" ve "taraftar kalitesini arttırma" projeleri beni ürkütüyor.

esperanza dedi ki...

kendimiz ettik kendimiz bulduk...

demek istiyorum ama biz bunlari hakedecek birsey yapmadik arkadas

@theotheo;
sen koskoca avukat olmuş, danışmanlık yapan, iş yürüten Murat Aksu'nun parayı nasıl ödeyeceği sana mı düşmüş.
sen önce altyapıdan bi messi bul çıkartıp satama sonra eleştirirsin.

adam okumuş avukat ya. sen onun kadar başarılı ol sonra eleştir bence

alskjdasd yok la bunları söyleyebilmek için sağlam kafa yapıcı bişiler bulmak şart. ben beceremedim

pseudotimes dedi ki...

Murat Aksu. Sebebide çok açık. Hiç bir başkan adayı demirörenden daha kötü olamaz.O gitsinde kim gelirse gelsin. Herhalde hiçbiri diye bir seçenek olsa onu seçerdim. Korkarım ki bu adam yine seçilecek gibi geliyor. Zaten ona oy verenler ve destekleyenler algılayamıyorlar olayı ve bu sebebten bunları umursamadan göçüp gidecekler bu hayattan. Oysa algılayabildiğin kadar varsın bu hayatta o adama oy veren ...(hakaretiçermeyensıfatbulamadım)insan!

pseudotimes dedi ki...

Bir de ikinci anket var. Ona demiröreni seçtim. Beşiktaş'ın gerçek sahibi yirmibin kongre üyesi ise o zamanda at sahibine göre kişnermiş derim.

BJK4EVER dedi ki...

@tribal enfexion

Murat Aksu'nun ne kadar iyi hukukcu oldugunu Del Bosque davasinda gorduk zaten.

QuaresmA dedi ki...

yahu hala sportif başarı, tabata, 2 kupa falan deniyor. iflas ediyoruz iflas, böyle giderse 3-5 sene sonra 2. lig şampiyonluğuna oynarız maddi imkansızlıklardan, bu da böyle biline.

ekonomik anlamda reformlar şart:

- artık cska moskova olmaya çabalamayı bırakıp en az 5, en fazla 10-12 seneliğine groningen veya heerenveen olunması şart. yani genç, maliyetsiz ve potansiyelli gençlerle sportif başarı peşinde bi süre koşulmaması lazım. gençten kastım ümit milli takımın, u19'un falan yarısı bizden oluşmalı. uefa kupası'na katılım bile bi başarı olarak görülebilir.

- bu süreçte taraftara büyük rol düşüyor. genç oyuncular ne kadar kötü oynarsa, ne kadar kötü sonuçlar alırsa bile stadı her maç doldurup gençlere destek olmalı. kötü bi oyun sırasında söylesene bize hoca takım neden oynamıyora başlamamalı. serdar özkan dahil.

- tabi bunları mustafa denizli gibi bi hocayla başarmak mümkün değil. gençleri korkmadan kadroya yapıştıracak, yönetimin de bu politikasında sonuna kadar arkasında duracağı biri şart. öz evlatlardan feyyaz uçar, metin tekin. veya abdullah avcı, neden olmasın ?

- futbol takımı oyuncularına bir maaş limiti belirlenecek. yıllık 1.5 milyon euro, belki daha da az. kadrodaki her oyuncuya maaş indirimi teklif edilecek, kabul etmeyen yok pahasına satılacak veya kovulacak. (bakalım nihat ne kadar beşiktaşlıymış ?) yok pahasına satmak sorun değil zira, şu an bonservisinden para kazanabileceğimiz 2-3 oyuncumuz ancak var.

- basketbol dışıdaki amatör branşlarda zarar edilmesi öngörülüyorsa full alyapı oyuncularıyla mücadele edilip, gerekirse küme düşülecek.

peki bunları kim yapacak ?
sırf şirketi batırmasın diye babası tarafından beşiktaş'a başkan yapılan, son derece başarısız bir yönetici olan yıldırım demirören mi, yoksa başarılı bir hukukçu ve iş adamı olan murat aksu mu ? tereddütsüz aksu.

cahil taraftar küçülmeye sıcak bakmayabilir, hala dünya çapında oyuncu transferi için ısrarcı olabilir fakat 5-10 sene sabretmek lazım bunlar için. zira dediğim gibi sabırlı olmazsak birkaç yıl sonra üzüleceğimiz bir takımımız bile olmayabilir.

politika molitika da saçma, sırf babasının partisini sevmediği için adamı içine sindiremeyenler var. bu konuda çok aşağılayıcı konuşulabilir ama sadece bana komik geldiğini söyleyeceğim.

öte yandan murat aksu'nun vaadlerini de çok takip edemedim ama o da bi küçülmeden bahsediyor. tam olarak bize gereken şey. artık devir paralı başkan, paralı yönetim devri değildir. başarılı yönetici devridir, kendi yağında kavrulan kulüplerin devridir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

evet del bosque davasını murat aksu yüzünden kaybettik zaten. bir de camiada birlik beraberlik yoktu o yüzden kaybetti. milli meseleydi, kavrayamadık.

sozcelyk dedi ki...

dağa çıkalım.

brahm dedi ki...

Kulüp başkanlığı işinin ne getirisi var bilen var mı? Bu adam koltuğa niye böyle yapıştı onu merak ettim.

Temur dedi ki...

GS taraftarı Canaydın'ı göndermek için FB maçında komple stadı önce suda boğdu ardından yaktı! 5 maç ceza geldi de üzüntüden Canaydın hasta düştü. Ama aynısını Beşiktaş tribünü yapsa - ki asla yapmaz (ki kendisine yakışan bıdır)- Demirören daha bir zevkle ve iştah ile oturur koltuğuna. Herhalde YD'nin bırakması için tek yol Moggi'vari bir skandal'a adı karışması.

kartal ruhu dedi ki...

Hala Demirören'i savunan bir mantığı benim mantığım almıyor arkadaş. Demirören'in bir dönem daha başkan olması demek Beşiktaş'ın yıkılması demek. Mike Tyson'dan yumruk yemiş boksör gibi yere seriliriz. Tyson'ın yumruğunu yiyipde ayağa kalkabilen adam da daha görmedim ben henüz.

gnyz dedi ki...

İyi de arkadaşlar Del Bosque davasını biz kazanmadık mıydık? Del Bosque bize 800.000$ borçlu değil miydi?

http://www.youtube.com/watch?v=bUywe1pr4rM

umutjean dedi ki...

Sol taşağım bile tek başına YD'den daha iyi başkanlık yapar. Ancak maalesef Beşiktaş'ın gerçek! sahipleri YD'den başkasını başkan yapmaz.

umutjean dedi ki...

@ brahm;
Her gün gazetelerde tv kanallarında adın geçer, para versen böyle bir reklam yapamassın. Kongre üyeleriyle, derneklerle yakınlaşır, belediye başkanlarıyla enseye şaplak göte parmak olursun. Böylece istediğin yere otel dikersin, dükkan açarsın. O koltukta sıçıp sıvasan da etrafındaki yalakalar sana bir bokmuşsun gibi hissettirir. Başkanlık koltuğunun getirdiği bir saygınlık vardır ki bence YD için en gereklisi de budur. Yoksa böyle bir sıfat başka nerde saygıyı bulsun.

ercan dedi ki...

Ben de Murat Aksu bu işi çok iyi bildiğinden değl YD'den kurtulmak için Murat Aksu'yu işaretledim.

Ancak -ki inşallah olmaz- YD kazanacak gibi :(

Anket de onu gösteriyor zaten. İstenen Murat AKSU ama kazanacak gibi duran YD :(

YD'ye % 12 oranında oy veren gsli, fbli ve sahte BJK'lilere de selamlar !!!

kartal ruhu dedi ki...

burası yeri değil ama sanırım yeri yok zaten o yüzden buradan yazmak zorunda kaldım. şu satılamaz mühürlü amblemi seçim sonuna kadar her blog yayınlasa keşke. blog sahipleri ortak şekilde bloglarında kullanmalı bunu. ben aldım kullanıyorum mesela, müsade var mıdır?

esgo dedi ki...

1 kilo pamuk mu ağırdır, 1 kilo demirören mi ?

One Shot dedi ki...

nerdeyse hepimizin dileği murat aksunn kazanması. ama ben gönülden inanıyorum hiç birimiz murat aksu'yu sevdiğimizden dolayı O'nun kazanmasını istemiyoruz. Amaç hangi klube baskan oldugunu anlamayan demirörenin derhal bu klupten uzaklaştırılmasıdır.
Ama gel görki bu adam da bu para varken ve maalesef "satılık oylar" gerçeği de ortada iken Murat Aksu'nun demirören karsısında sansı cok az.

Ey oyunu satan kardeşim bari şerefini az da olsa kurtar demirörenden paranı al oyunu Aksu'ya at.

Ryu dedi ki...

Nedense Murat Aksu'ya kötünün iyisi olarak yaklaşılıyor ve sürekli siyasi kimliğinden Del Bosque davasından v.s bahsediliyor.
Ben ne yönetimde olduğu dönemde ne de bu kongre döneminde Murat Aksu'nun rahatsız edici ya da populist demecine rastlamadım bilen duyan varsa açıklasın bilelim. Aksine yapıcı ve mantıklı konuşuyor ayrıca listesi de gayet sağlam. Ben başarılı olacağına inanıyorum.
Aslında en önemlisi kötünün iyisi olduğu için değil de 107 yıllık kulüpte camianın önde gelen(!) taraftarın umut bağladığı büyük(!) isimlerin yd gibi vasıfsız ve basiretsiz bir başkanın karşısına çıkmaktan korkup sırf seçimi kaybetme kaygısıyla kenara çekildiği dönemde Murat Aksu'nun başkanlığa adaylığını koyması taktir edilmeli ve desteklenmelidir.

"kimi destekliyorsunuz?" isimli ankete içime sine sine oy kullanamamam, benim açımdan her şeyi açıklıyor aslında.

demirören'den ne kadar sıkıldığım malum da, murat aksu kimdir yahu? of Beşiktaşım kimlere kaldın!

Unknown dedi ki...

aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık

hayyam dedi ki...

Ben oyumu buradaki bircok insan gibi Murat aksu'ya verdim ve Demiroren'in secilme ihtimalinin yuksek olmasindan dolayi 2.de onu isaretledim. Bunun tek sebebide daha onceki postlarin birisinin yorum bolumunde anlatmis oldugum kongre uyesi gercegidir.
Ben Murat Aksu'yu desteklememin sebebi karsisindaki adayin YD olmasi degil daha gercekci ve akla yatkin aciklamalariyla birlikte Ibrahim Altinsay'in dolayli olarak destegini almasidir.
Yukarida yazilan bir cok yorumda tartisma hep sig sulara cekilip olayin derinligini goremememize sebep oluyor. Neden bu paralarin ve bonservislerin verildigi futbolculari konusmak yerine yoneticileri konusmuyoruz. Hic bir zaman unutmayalim ki bu ulke nasil bizim verdigimiz vergilerle ayakta duruyorsa bu klupte biz oldugumuz icin var. Yoneticiler veya baskan bu paralari harcarken sonucta bizim paralarimiz harciyorlar. Herkes YD nin alacagini konusuyor ama bu ulkenin federasyonundan ve SPK sindan bir yetkilide cikipda bizim paralarimizin nasil harcandiginin hesabini sormuyor. Bir kac kisi yok borcumuz 400 mio YTL degil 180 mio YTL demis ve kimiside neden basin bizi YTL konusuyor GS yi USD diye sormus. Oncelikle bana ne GS nin borcundan benim o sirketle veya kluple ne maddi ne manevi bir iliskim var ve beni sadece BJK ilgilendirir.
Borc konusu gelirsek, kardesim senin klubun yada sirketin her yil zarar acikliyor, oz kaynaklarin negatif bir degerde ve gelecek yillardaki alacaklarin ise temlik edilmis durumda. Boyle olunca her yil bu zararin katlanmakta ve ileriye donuk borcu Yuki'nin de yukarida belirttigi gibi dernekle beraber bu rakamlara cikmakta. Sen bu borcu ve zarar kalemlerini kapatabilmen icin arti kaynak yaratmak yada elindeki varliklari satmak zorundasin. Bu yonetim birak yeni kaynak yaratmayi yaptiklari sponsorluk antlasmalari ile diger 2 buyuk Ist takimin yaptigi antlasmalari (ki digerleride Ulker grubuyla) kiyaslarsan senin aleyhine buyuk rakam farklari var. Bunlar neden diye bir sormak gerekmez mi? Bunun sebebi senin taraftarinin yada gunumuz anlayisila tuketicinin daha degersiz olusumu yoksa Yoneticinin yada Baskaninin mi beceriksiz olusu?
Bir yerde Sinan Engin demisti bizim transfer islerini baskan yurutur o da pazarlik yapmayi sevmez ne fiyat verirlerse ona evet der demisti. Iste senin klup yonetim anlayisin bu sekilde iken ve babasinin sirketinde bile bu harcama yetkisini alamamis birisine niye hala evet dersiniz?

Benim icin Murat Aksu benim icin kadrosunda bulunan bazi isimlerle beraber bir umuttur ama bunun anlami hic bir zaman Murat Aksu taraftarligi degildir. Sonucta ben BJK hissedariyimda ve sirketimi daha iyi yonetecegini dusundum kisinin secilmesini isterim ama onun basarisizliginda basta onu istedim diye de susmak zorunda degilim.

Su an BJK kanser hastasidir ve kurtulus icin bu yeni ilaci denemek zorundayiz su an kullandigimiz kemoterapi yontemi hastayi iyilestirmek yerine hergun olume suruklemektedir.

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

ryu

Murat Aksu'nun hatırladığım popülist demeçlerinden biri:

federasyonun beşiktaş düşmanlığı tescillendi diyor, şeref görkey'in cenaze törenine federasyon yetkilisi katılmadı diye.

http://209.85.129.132/search?q=cache:AtOCmy03fOAJ:arsiv.sabah.com.tr/2004/11/15/spo109.html+murat+aksu+federasyon+be%C5%9Fikta%C5%9F+d%C3%BC%C5%9Fman%C4%B1&cd=4&hl=tr&ct=clnk

Daha önce de federasyondan şu hakemi istemiştik başkasını verdiler diye demeci vardı.Aziz yıldırım'ın tanırım iyi çocuktur dediğini de hatırlarım.

Nobre'nin jet vatandaşlık kazanması, babası içişleri bakanı iken kendisinin polislere emir verdiği söylentileri. Bakın söylenti diyorum karalamak istemem.

Neden bunları söylüyorum. Hani demirören başkan olmadan önce yıldız transfer yapacaktı babası zengindi ya, çoğu taraftarımızın desteği yok muydu gözlerini boyamamış mıydı söylemleriyle. Beşiktaş'ı borçlarından kurtarıcaz, Laporta da hukukçu Barca'da yaptığını yapacağız diye demeci vardı Murat AKsu'nun. Bunları hatırladım.

Ayrıca Quaresma nickli arkadaşım "politika molitika da saçma, sırf babasının partisini sevmediği için adamı içine sindiremeyenler var. bu konuda çok aşağılayıcı konuşulabilir ama sadece bana komik geldiğini söyleyeceğim." demiş. Muhtemelen benim önceki yorumuma cevap olmuş olabilir üstüme alınıyorum, cevabımı veriyorum. Burada parti marti değil nüfuz kullanımı beni rahatsız eden yani kötüye kullanımı iddiaları, ve burada yazmak istemediğim birçok doğruysa ciddi iddialar var hakkında. Ki bu iddiaların çoğu kendisinin başkan adayı olmasından önce duyduğum,okuduğum iddialar. İsteyen google'dan araştırsın. Birebir şahit olmadığım şeyler hakkında birini karalamak istemem.

Diyeceksiniz Demirören temiz mi, Denizli maçında yaşananlar var en yakınından, burada Demirören'i savunmak amacında değilim,tekrar söyleyeyim 2004 yılında aday olduğu günden beri karşıyım, Aksu gelecek borçlar bitecek, iş bitirici başarılı hukukçu Aksu profili karşı çıktığım. Aksu ile daha geriye gideceğimizi düşünüyorum. Burası herkesin fikirlerini dile getirdiği bir ortam ve kendi düşüncelerimi söylüyorum, beni bağlar. Murat Aksu Beşiktaş kanserini tedavi etmek için gelen tek adaydır diyen arkadaşlara tabii ki saygım var ve gerçekten böyle de olabilir, kazanırsa umarım öyle olur.

Tekrar son olarak lanet olsun diyorum. Bir Fenerbahçeli,Galatasaraylı bu kadar ilgilenmez başkan profiliyle belki ama malesef Beşiktaş'ımızın da iki adaydan kim başkan olursa olsun bu iki büyükten farkının kalmadığı, Beşiktaşlı duruşu gibi kavramların tarihin derinliklerine gömüldüğü bir seçim olacaktır bana göre.

hayyam dedi ki...

@ lakerda
Oncelikle benim yorumuma gondermede bulunmussun ama sanirim oraya yazilani anlamamissin. Orada Murat Aksu'nun kanser hastasi icin su an elindeki umut isigi ilactir dedim.
Bu arada Murat Aksu ile ilgili iddialarin olmadigini ve bunlarin kesin yalan oldugunu Murat Aksu diyenlerin hicbirisi soylemiyor ve bu iddialarin %1 nin bile dogru olmasi onun cok temiz olmadigini gosteri ama bu arada bu kongre yapisi ve secim sekliyle unutmayalim ki ancak boyle bir gucu elinde bulunduran adaylar yarisabilir. Yoksa simdi Herkesin gonulden destekledigi Ibrahim Altinsay buyuk farkla baskanliga kosuyordu.
Diger takimlarin secim surecine ve bundan onceki secim sureclerine baktigimizda her aday bir sekilde nufuz kullanmistir. Unutmayalim ki Efsane Baskan olarak andigimiz Suleyman Seba ve onun asbaskani Sevket Belgin'de bir MIT ajanidir.

RuFF dedi ki...

@BJK4EVER

Şu inanılmaz CL de FB nasıl çeyrek final yaptı bir anlat ta öğrenelim.Hani shaktar ın brezilyadan muhteşem oyuncular alıp çıkmadığı, athletico madrid in rezil olduğu cl de.Ama doğru FB de avrupayi yıldızlar vardı değilmi? Efsane Uğur Boral,Gökhan ve deivid filan.

Muhoo dedi ki...

Demirören'i destekliyorum diyen 92 kişi arasında beşiktaşlı var mı ? Eğer varsa neden demiröreni tercih ettiklerini açıklayabilir mi ?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@ kartal ruhu elbette izin vardır.

stfud dedi ki...

başıma bir iş gelmeyecekse aksu'yu destekliyorum ama seçilemeyecek gibi duruyor.

2 hafta sonrasında Allah korusun yd seçilirse ne yapacağım onu düşünüyorum.acaba o olduğu sürece beşiktaş maçlarını izler miyim?

theotheo dedi ki...

@jessie

senden şu konuya açıklık getirmeni bekliyorum, ekşi sözlükte 1000 küsür entri girmişler demirören hakkında.

hakaret, küfür ne ararsan var. sen böyle bir blog kurup, bunlara çanak tutuyosun sende aynı şekilde suçlusun bu konuda anlaşalım.

yani gelin şurada şunu açık açık konuşalım, birebirde önünü iliklicek adamlar klavyede veya sürü psikolojisiyle istedikleri küfrü ediyolar başkana, bi de artık başkana küfretmeyen o.ç gibi bişi olduğundan herkes küfretmeye başladı.

bir insan hitler fln olmadığı sürece herhalde bu kadar küfür edilecek birşey yapmış olamaz.

türk milletinde bu "sürü" şeyi var yani. ama tek başına kaldığında da herkes seni satar bu da vardır. genetik bişi.

ona dikkat edin, başkanla gözgöze gelip küfredin bakalım yanınızda kaç kişi olacak ha?

@theotheo başkanla gerçekten birebirde göz göze gelsek değil küfür etmek eşek sudan gelinceye kadar döverim. ama büyük olasılıkla göz göze gelip küfür ettiğimde sağından solundan çıkan 10-15 ne idüğü belirsiz beni benzetir. denizlispor maçında taraftarın başına gelenleri görmedin heralde...

Ryu dedi ki...

Yd'nin avukatı olsa bu kadar savunamaz teocan nedir bu yd aşkı ve dikkat ediyorum nerde cogunluk siyah dese sen beyaz diye giriyosun lafa. Taktir etmemek elde değil.

Ryu dedi ki...

@exavier mcdaniel
Ya dayak yersin ya da kombinen elinden alınır stada girmeme cezası alırsın ama sana milyonların önünde alenen küfreden başkana hiçbirşey olmaz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

senin başkanın yıllardır aziz yıldırım'a küfredilirken sesini çıkarmadı da kendine 2 küfredildi diye neden ahlak bekçisi kesildi acaba? zira vaad ettiği 3 icraattan biri "küfürle mücadele"

bir beşiktaş başkan adayı 3 seçim vaadinde bulunuyor bu vaatlerden biri "kimse başkana küfredemez"

düşünün projelerinin sınırlılığını...

Pamukk dedi ki...

iyi düşünelim iyi olsun

yd kazanamicak diyelim pozitif enerji yollayalım

polyanna ben

büyü falan mı yapsak acaba. evet kafayı sıyırdım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kimsenin oyu üzerinden hak iddia etmiyorum, yanlış anlamayın.

ekşibeşiktaş'ın beşiktaş'lı olmayan kişiler tarafından %10 oranında takip edildiğini düşünürsek - ki ekşi sözlüğe de link verildi - kullanılan 750 oyun 75 kadarı diğer taraftarlarındır. bunun 50 kadar "espri" oyu atsa...

25 kadarı da ciddi oy atmıştır. tamamen bu rakamları anketin dışına atarsak şu ana kadar

%93 Murat Aksu
%7 Yıldırım Demirören sonucuna ulaşıyoruz.

Ryu dedi ki...

@jessie
Kongrede malesef aynı taraftar profili oy kullan(a)mıyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

zaten iki anketin farkı sonucu bu durumu ortaya koyuyor.

alper dedi ki...

bu theo da anlayamadığım bir türk milletini kalıplara sığdırma ve türklere giydirme derdi var anlayamadım gitti.bir ara güdümlü millet dedi.şimdi de çıkmış hazretleri sürü diyor.onuda geçmiş tek tek her türk adam satar boyutuna getirmiş olayı.ilginç.ya kendisi ecnebi türklerle bir alıp veremediği var yada mazisinde türkten olma anadan kalma bir yara var.madem genellemelerle yazı yazmak ahkam kesmek öngörüde bulunmak bu kadar kolay bende bulunayım bari.bu theo ya demirörenin dava arakdaşı yada demirörenden menfaati var.allah yolunu açık etsin ne deyim.sadece şunu diyeceğim yalnız.hani sürü şeyi varya o dademiröreni destekleyenler sürüsünden.demekki oda bir sürü mensubu.sanırım kendiside bu sürünün önde gelenlerden olma çabası içerisind eolup boynuna asılacak bir çan peşinde.
not:theo da acaba 2-3 türkle karşı karşıya gelse siz sürüsünüz güdümlüsünüz dermi bir boktan anlamazsınız dermi.o gerçek dünyaların delikanlısı ya o bab'ta sordum.
iki ankete de oy kullanmadım.kızsamda istemesem de demirören bu seçimde uzak ara yapar.10. sandık açıldığında zaferini kutlamak için inönüye gelir.demedi demeyin.ama herkesin bir firavunu olur ya.

theotheo'nun olayi acik.

Bir kere kendisine sordugunuz soruya yanit vermez, sadece troll'luk etmek, sinir bozmak icin vardir.

Belli ki kafasi calisan adam, ki "klavye delikanliligi" tespiti de dogru olabilir yer yer. theo'nun iska gectigi en buyuk nokta, veriden genellemeye ulasmasi gerektigi, halbuki theo genellemeyi alip verilere uyarlamaya calisiyor. O yuzden kim ne derse desin theo'nun tezine uygun davranmis oluyor. Yeri geliyor kendisi de klavye delikanlisi oluyor Ersun Yanal'a sallarken vs. Ama sorun degil.

theo'nun dusturu belli: "Genellemelere sadik kal, "adam dogru soyluyor abi"ci birkac insanin takdirini kazan, hayatini bu sekilde idame ettir."

Boyleyken boyle, sinirinizi bozmaya, ugrasmaya falan degmez yani.

alper dedi ki...

theo ya inat kullanıcı şeysimi ''atsız'' yapmak istiyorum.uyar mı?nasıl yapabilirim?

ghiggia dedi ki...

Hala y.d diyenler var inanamıyorum

Ryu dedi ki...

@shelbyl
zaten onla ilgili cümle kurarak bu gereksizi amacına ulaştırmış oluyoruz malesef.

hayyam dedi ki...

Buradan surubasi theo'ya cevaptir.
Sene 2008 basi ocak ayi. Heathrow'a (Londra) kiz arkadasimi karsilamaya gidiyorum ama yanlislikla 3 numarali degil 1 numarali terminalin (terside olabilir) orada beklerken disari sigara icmeye cikiyorum. THY'nin ucaklarida o terminale iniyormus ve ben sigara icerken YD de ucaktan iniyor ve sigara icmeye cikiyor. Tabi ben gorunce dayanamiyorum ve ara transfer donemi olunca belki yeni bir transfer mi gundemde diye atliyorum hemen ve merhabalastiktan sonra transfer icin mi geldigini soruyorum YD hayir transfer icin degil ozel isleri icin geldigini soyluyor. YD'ye sizi gorunce Uzulmez'in yerine sol bek transferi icin geldiginizi dusundugumden umitlenmistim diyorum ve YD'de dunya da cok fazl sol bek olmadigini ve olan bir kac taneninde cok yuksek fiyatlara avrupanin a klas takimlarinda oynadiklarini soylerken, cevreyi kontrol edip, araya Yonetim olarak ne zaman gideceksiniz daha ne kadar orada durmaya niyetlisiniz diye biraz kizgin ve kirgin ses tonuyla YD'yi dumura ugratiyorum. Bana verdigi cevap benim isim var gitmek zorundayim. Halbu ki sigarasini dahi bitirmemisti.

Noat Samisa dedi ki...

...Bu nedenle bu iki adayla seçime gidilirse benim oyum Murat Aksu’ya olacak.

Hikmet Çetin

http://www.radyospor.com/News.aspx?ID=111317

zubi dedi ki...

Hikmet Çetin'in kongreye etkisi ne kadar olur? Yani başkan adayı olması istenen biri ve arkasında bir oy potansiyeli olduğunu da düşünebiliriz heralde.

Umutlanmalı mıyız yani? Hani Çetin>Levent Erdoğan diyebilir miyiz oy anlamında?

theotheo dedi ki...

@shelbyl

ersun yanal'ın büyük takımlar konusunda yetersiz olduğunu düşünüyorum bu kendi tespitimdir.

haşa ersun yanal'ın futbol bilgisine laf edersem taş olurum orası ayrı, ama bir balon gibi şişirilmesi olayı var o yanlış.

bana troll fln denmiş.

şimdi arkadaşlar, bu sanal dünyadaki türkler; ekşi sözlük buna en iyi örnektir. kendilerine bir dünya kuruyorlar o dünyanın dışındaki herşeyin yalan olduğu sadece kendileri ve düşündüklerinin gerçek olduğu konusunda hem fikir olup birbirlerine gaz vererek bir sonuca ulaşıyorlar. ondan sonra onlar için tek gerçek sanal dünya oluyor.

halbuki burada kimsenin bizi s.klediği yok, ekşi sözlükte de öyle, sen ayda 750 liraya maaşla x adama sallıyosunda herif seni s.kine takıyo gibi bi laf edince hoşuna gidiyo abi. ama adam parayı vurmuş yani, anlayamadıınız olay bu. önemli olan siz değil o.

demirören istifa imiş abi.

onun muhattabı sen değilsinki kardeş, herif başkan olmuş, önündeki sürüler dışındaki herkes önünü ilikliyo, onlar da seni s.klemiyo yani, demirören seni takmıyo takmaz da, dünyanın her yerinde böyledir bunu kabul etcez.

burda sokağa inelim abi bilmem ne, anket yapalım hadi küfredelim.

yalan yanlış 2 haberle eksik bilgi ve sürü psikolojisi ile sallamak gerçekten adamı rahatlatıyo da. gerisi boş.

bu işlere bu kadar takılmak yanlış. takıma bak keyif almaya çalış abi, gerisini onlar düşünsün.

aslında sizin de bi b.k düşündüğünüz yok ama sonuçta buradaki sanallıkta düşünüyosun yani, sonuçta muabbet dönmesi lazım bi şekilde. e takımda da bi b.k olmayınca buna sarıyosunuz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

teyocan bu senin mantığınla beşiktaşın asıl sahibi kongre üyelerinin de oy kullanmamaları lazım. haşa, onlar kim ki bi aidat yatırıp demirören grubu patronu, beşiktaş başkanlığı için oy kullanıyorlar.

ben kimim ki recep tayyip erdoğan mı, deniz baykal mı diye seçimlerde oy kullanıyorum? kimim ki ben. onları oyluyor olmam çok saçma.

---

valla sen öyle bir dünya kurmuşsun ki bireyler arası etkileşimi sıfıra indirmişsin. buradan binlerce kişi konuşsa ona ses gitmez sanıyorsun. belki ona direkt olarak ses gitmez ama onun etrafına gider. benim sesim gitmez belki ama onun sesi gider. o gelir, beni dinler sesinin tonu değişir. neticede herkes ve herşey arasında bir etkileşim vardır.

yıldırım demirören bizi ciddiye almıyor. tamam bu doğru. biz zaten bizi ciddiye alan adamın başkan olmasını istiyoruz.

senin başkanınla benim başkanım arasındaki fark bu zaten.

ibrahim altınsay gazetelerde, orada burada yayınlanmayan bir açıklama yaptı bana. bize... okusaydın.

dedi mi kardeşim ben i.altınsay'ın 3-5 çapulcuyu dikkate alıp cevap mı vereceğim...

işte senin başkanınla benim başkanım arasında, işte senle ben arasındaki fark da budur...

Sertug Ozgur dedi ki...

@hayyam

Senin dediğini anladım da malesef yanlış yazmışım kendi yorumumda. Bu elimizdeki tek kalan doktor kanseri tedavi edecek işler yapar umarım gibisinden bişey demek istemiştim.

Evet efsane başkan Seba'nın zamanında Mit ajanlığı yaptığı doğrudur. Herhangi bir partiden gelmek, devletin kurumunda çalışmış olmak kötü veya anormal birşey değildir. Beni ilgilendiren şey kişilerin bu nüfuzu kötü yöne kullanıp kulübü etik olmayan işlere karıştırmış mıdır, karıştırmamış mıdır. Başkan adayı daha önce adli suça karışmış mıdır budur ilgilendiren.

Dediğin gibi, benim de daha önce yazdığım gibi nüfuzu olmayan biri zaten başkan adaylığına oynayamaz. Nüfuzun olması demek de kötü birşey değildir. Umarım kendisini destekleyen güçler, bunun karşılığında kulüpten bir maddi manevi menfaat beklemezler. Tek korkum budur.

Kişisel yorumum, kim gelirse gelsin birşeyin değişeceğine dair fazla umudum yok.

Neyse, umarım herşeyin hayırlısı olur.

http://www.kartalhaber.com/haber/13035379/acardan-tam-destek-.html

"Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören Erdal Acar yeni yönetim kadrosuna kattı. Demirören'in teklifine 'Evet' diyen Erdal Acar, Kartalhaber'e yaptığı değerlendirmede "Sayın başkanımızın teklifini hiç düşünmeden kabul ettim. Konu Beşiktaş ise hayat da Beşiktaş'tır" dedi"

@theotheo

Jessie guzel demis zaten de, ben de butunleyici birkac kelam diyeyim.

Su "Kim sallar?" yahu dedigin blog'lar gelismekte. Ilk defa gecen sene blog odulleri duzenlendi. Besiktas camiasindan gazeteci olanlar ile cok defa iletisimimiz oldu. Avea mac bileti veriyor blog'lar araciligi ile vs. vs.

Turkiye'deki medya donusum icerisinde. Internet sayesinde oluyor bunlar. Amerika'da zaten donustu, bugun liberal kesimin en cok takip ettigi yayin organi bir blog. Barack Obama baskanlik kampanyasinda Facebook'u inanilmaz bir etkinlikte kullandi mesela, komik degil mi koskoca ABD baskani Facebook'tan status update yapiyor, onu yapmasi icin, yorumlari okumasi icin adam tutmus?

Biz de her zaman oldugu gibi 15 yil falan geriden takip ediyoruz, ama donusumun sinyalleri var. Mesela Milliyet okuyucularina blog imkani verdi, yeni nesil, daha genc medya mensuplari blog isini takip ediyorlar, Bulent Timurlenk, Ali Okanci, Ersin Duzen gibi medyada belli bir isme kavusmus insanlar blog'lar araciligi ile iletisim kuruyorlar vs.

Burada her dedigimiz gundem yaratmaz, cok onemli konusmalar, laflar etmiyoruz, yazdiklarimiz okuyanlar haricinde birilerine gitmiyor cogunlukla, ama gideni de var; jessie'nin de dedigi gibi, 388 kisinin izledigi, her gun binlerce kisinin girdigi bir blog'dan "hicbir etki"nin cikmayacagini varsaymak Hincal Ulucluktur. Iletisimin maksimuma ulastigi bir cagda yasiyoruz, ilginctir, zamaninda benim evrim uzerine yazdigim bir yaziya Azeri sitelerinin birinde link verilmisti mesela. Ben dunyanin bir ucundan diger ucundaki 3-5 insanin farkli dusunmesine yol acabiliyorsam, blog'lar hicbir ise yaramiyor, bos yere geyik yapiyoruz, adamlar soyle boyle deyip kenara cekilmek yanlistir.

Haklisin, Demiroren vb. guruh bizi sallamaz. Ama Yildirim Demiroren ve onun kusagi 20 yil sonra gene baskanlik yapmayacak. 35 yasinin altinda ve orta ust sinif mensubu, yani belli imkanlara erismis cogu insan internet ve blog'larla hasir nesir durumda iken, ilerideki bir baskan/yonetici/Divan Kurulu uyesinin bu civarlardan cikmasina sasirmamak lazim. Gene ilerideki basbakan/bakan/burokrat Eksi Sozluk yazari olacaktir belki de.

Eger Turkiye sonsuza kadar 2000 yilinda yasayacak olsa sonuna kadar haklisin theo'cum da, kazin ayagi oyle degil. Kendini bu kadar hakir gorme.

Konuya geri donersek:

Erdal Acar deyince benim aklima Televole geliyor, hic sempati ile bakamiyorum kendisine.

Noat Samisa dedi ki...

...Asıl temizlik yapılması gereken yer Akaretler’de. Kulübün yönetim anlayışında. Onu da, özgür iradesiyle oy kullanan Kongre üyeleri yapacak. Oy vermemenin ya da boş oy atmanın mevcut yönetime destek anlamına geleceğini bilerek.

İbrahim Altınsay

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=975616&Yazar=%DDBRAH%DDM%20ALTINSAY&Date=20.01.2010&CategoryID=103

Hikmet Çetin'den sonra İbrahim Altınsay da oyunu kime vereceğini (üstü açık halde) açıkladı. Bilemiyorum insanların kafasındaki anlamsız soruları başka kimin fikri etkileyebilir? Keşke parlamenter anlayışla yönetim kademesini oluşturan bir seçim sistemimiz olsa da şu zümre demokrasisinden kurtulsak. Benim için Murat Aksu'nun en büyük seçim vaadi tüzük tadil kongresidir. Sen-ben üye olacağız ve hayallerimizin Beşiktaş'ını beraber kurgulayacağız. Bundan büyük şampiyonluk olur mu?

hayyam dedi ki...

Herkesin agzindan dusurmedigi, gazete koseleri de dahil olmak uzere bircok yerde tartisilan konu Murat Aksu ne vaad ediyor ve ne yapacak sorusu soruluyor. Kimsede bu sirket bilancosu ile maddi bi seyler vaad etmek yalandan oteye gitmez ve o yuzden MA da en dogru sekilde bu anlamda bir sey vaat etmiyor. Yani ne Deco ne Messi vaad ediyor. Murat Aksu'nun tek soyledigi zey kurumsallasma ve yetkinin baskandan cok yonetim olarak kullanilmasi. Bir diger onemli vaadi ki bu da kurumsallasmanin icinde yer alan bir madde olarak Noat Samisa'nin dedigi gibi Tuzuk kongresi yapip mevcut uye durumunu degistirmektir. Kendisini cnbc-e de izledigimde bu konunun uzerinde cok durdu ve buradanda nasil bir kaynak yaratacagini mantikli bir sekilde anlatti. Eger bunu secilipde 2010 icerisinde yaparsa ben dahil aramizdaki bir cok kisinin hemen kongre uyesi olacagini ve gelecek secimde elinde sadece mouse sol tusu ile eksibesiktas da oylama yapan insanlar degil bizzat kongrede oy kullanacak insanlar olarak ayrica "dikkate alinmak veya sallanmak" zorunda olan insanlar olarak konusacagiz. Bunlar simdilik gercek degil ama neden sadece hayal olarak kalsin? Ben bunun icin Murat Aksu diyorum...

Pamukk dedi ki...

Murat Aksu : "İnönü Stadı'nın sit alanı olan bölümün dışında kalan 3 tribününü teker teker yıkıp yeni bir stat oluşturacağız. Dokunamadığımız tribüne de 25 yıllığına 'Milangaz Tribünü' deriz. Başkanın parası çıkmış olur"

çok güldüm sadece güldüm yorum yapmıyorum. :/

Ahmet Canseven dedi ki...

Yağmur damlaları bir nebze de olsa içindeki ateşi söndürebilir diye kendini dışarı atmak istedi. Nefes alamıyordu bu yüzden soluğu dışarıda almalıydı. Saatlerdir ekranda gördüğü, işittiği haberler artık onunda sonunun yaklaştığını yada yaklaşması gerektiğini bildiriyordu. Tüm yayın akışları bir haberle kesiliyor, bazen bir tartışma magazin programı sunucusunun ağzından, bazense bir haber spikerinin… Bir hava durumu sunucusunun ağzından bile yağan sağanak yağmur yerine hep aynı haberler “toplu intiharlar” dökülüyordu…

Apartman kapısından sokağa adımını atar atmaz yerde yatan siyahlı beyazlı iki kişi gördü… Yanlarında cam kırıkları... Kendilerini camdan attıkları için sanmayın bu kırıklar. Bu onların ölüme giderken son kez şerefe kaldırdıkları kadehlerin kırıklarıydı. Yanlarından geçerken eğilip yerden hala anason kokan bir cam kırığını aldı, sol göğüs cebine sakladı ve sokakla caddenin kesiştiği yere, sahile inmek üzere ilerledi.

“Hiç biri yokken… Bir O vardı”.
“Yinede Sen varsın ve hep var olacaksın” diye düşündü “ama bu ümitsizlik beni mahvedecek”

Birçok araba gördü duvarlara vurdurulmuş ve çok da kan gördü yağmurun sahile doğru önüne kattığı. Hiç birini yadırgayamazdı elbet. Onların gözünden bakabildiği, Onlar gibi hissedebildiği için hepsini anlayıp, Onlar gibi ağlayıp Onlar gibi çaresiz kaldığı için her bir intihara hak verebilirdi. Sonra solundaki parkta ağaca sırtını yaslamış bir Şarkıcı, bir yazar gördü. Kalemini göğsüne saplamış, gözleri siyah, beyaz ve kırmızı. Artık iki satır dahi yazamayacaksa, gelmeyecekse içinden… Yada yazmasının hiç bir anlamı yoksa tek çıkış yolu bu olmalıydı.

“Yağmurlu bir günde görmüştüm Seni”
“Yağmurlu bir gün… O kadar çok istiyorum ki Bizi bu durama sokanların, cadde boyunca yağmurla birlikte akan kanlarımızda boğulmalarını.”

Yüzü aşkın senelerin simgesi bir Kartal heykelinin önünde bileklerini kesenler, bir kutu hapı Son Şampiyonu kutlar gibi birasıyla içenler gördü.
“ Ölümle yaşamı ayıran çizgi” dedi “ Siyahla beyazı ayıramaz ki”
Yürüdü, yürüdü, çok yürüdü… “ Her yolun sonunda ölüm olsa da” dedi.
Yüzlercesini gördü bir köprüden el ele atlarken. Hepside çok sevmişti. “ Sevenleri kimse ayıramaz ki”

Evine döndüğünde Her şeyi görmüş ve koklamıştı… Çok sevmişlerdi sevmesine ama Birileri çıkıp asıl sahibi biziz diyordu O’nun… “Asıl sahibi”… Onların ise Sevgililer liginde Şerefli İkincilikleri vardı. Elindeki not kâğıdına “ Şerefsizler” diye yazacak oldu ama yazmadı, başka bir şeyler karaladı.
Ve Siyah beyaz atkısını bir o kadar siyah ve beyaz odasının tavanındaki kancaya geçirdikten sonra…
“ Bugün 31 Ocak…
Keşke intiharım kadar gerçek sahibin olabilseydim Senin”

Pamukk dedi ki...

öhm. neyse.

yani şunu yazanları gördükce cinler tepeme çıkıyor böyle yorum yazan ve düşünenler var yaw : " arkadaslar cok sacma yorumlar yapan oluyo ben demırorenden nefret edıyorum fakat gelmesını ıstıyorum cunku demıroren gelırse azeri işadamı masımov 30 M $ + bir dunya yıldızı getırıceqıne soz verdı aksu gelırse ne olucak ? sportıf basarı olucak bıle dıyemıyo adam mantıklı dusunmek lazım "

ya sabır.
a2ler de gene maglup oldu, tekrar tşk sergen

twenty_one dedi ki...

Fikret Orman, Demirören'in listesine başkan vekili olarak girmiş. Fikret Orman, Beşiktaş kongresinde ağırlığı olan bir isim. Demirören'in seçimi kazanması kesinleşti gibi. Malesef !
Ayrıca Aksu'nun listesi de çok yetersiz.

stfud dedi ki...

@twenty_one: fikret orman yd'nin listesinde değilmiş..

http://www.haber1903.com/Haber-9133-fikret-ormandan-beklenen-aciklama

twenty_one dedi ki...

Fikret Orman'a yakışmazdı zaten.

Adsız dedi ki...

en basit ifadeyle dillendiriyorum: "beşiktaş elden gidiyor" Buradaki aklı selim bjklilerin tek derdi budur (bence)..tabata x elano vs. karşılaştırması ise olaya bakışımız,yanmışız..M.Aksu'yu da dolaylı siyasi uzantısı için ya da sırf YDnin tek rakibi diye basite indirgemek içimden gelmiyor.belki de sadece kötünün iyisi değildir,iyinin iyisi olma ihtimali de var.FB ile aşık atan bir BJK değil, özüne-kendisine benzeyen bir BJK sanırım çoğumuzun özlemi..yoksa yemişim 2 büyüğün(!) dünyaca ünlü dos santos, elano, anelka transferlerini..

ian dedi ki...

benim de basit cümleler kurasım geldi; murat aksu ve yanındakiler bir şansı hakediyor. bir de karşısındaki yıldırım demirören olunca; fazlasıyla hakediyor.

Aksu'nun listesi bence gayet iyi. 3 tane finans uzmani var. Ali Baransel gibi bir "agir top" var, Mine Vargi gibi medya erisimli bir insan var.

Yildirim Demiroren'in listesi tamamlanmadi, fakat su ana kadar gordugum 5-6 isimden hicbirini tanimiyordum. Aksu'nun listesi yeterli degil derken, YD'nin listesinden hangi ismi yeterli goruyorsunuz ki?

Adsız dedi ki...

Denize düştüğümüz doğru da, yılana sarılmıyoruz bence yine de..M.Aksu'nun algısal olarak elbette bir İ.Altınsay etkisi yaratmayacağı,olmadığı kesin.. başında Y.Demirören olduktan sonra, listesinin de pek bir önemi kalmıyor aslında..benim endişem, kongre üye tabanının goy goycu bir zihniyete dönüştürülmüş olması (umarım yanılıyorumdur ve son yıllardaki ahbap-çavuş ilişkili üye alımlarına rağmen o taban YETERİNCE oluşmamıştır.adı üstünde temenni işte sadece:))

Aksu'nun listesi tabiki daha iyi.Demirören gibi seçimi kazanmak için dernek başkanlarını yönetime almamış en azından.

barfilozofu dedi ki...

Yıldırım Demirören'i desteleyen kişilerin Milliyet gazetesi yazarı olan Nilay Yılmaz'ın bugünkü yazısını okumasını canı gönülden ister, o yazının burada post açılmasını talep ederim...

aamet jr. dedi ki...

Barfilozofu benden önce davranmış. Ben de link vereyim bari

zubi dedi ki...

Daha önce söylendi mi bilmiyorum da Murat Aksu'nun "degisimsimdi" adlı internet adresi bile YD ile farkını ortaya koyuyor.

Adam twitter hesabı f.book hesabı açmış. Bunlar çok zor şeyler değil ama şimdiki yönetimin resmi siteye nasıl davrandığını düşünelim, karşısına da bunu koyalım.

Basit birşey olsa da işini ne kadar ciddiye aldığını gösterir bence.

sergeant1903 dedi ki...

bazı kendini bilmez arkadaşlar insanı zorla muhalif olmaya itmiş evet muhalifim genel kanıya vefakat sunu belirtmem lazım beşiktaşlılığımı kimsenin ölçme tartma üzerine sallama hakkı olamaz demirören e oy verme durumunu fb likle falan suclayan zavallı zevatlara cevaben: sunu görsünler nasıl gercek sahip 2000tl ödeyenler denilerek acayip bi sacmalık ortaya atılmışsa bu da bunun aynısı benzeri bir tutum hatta bu zırvayı alenen ortaya atan zevatın seçime girmediğini ve hedef kitlesine propaganda yapmadığını da makul bir mantık seviyesiyle yorumlarsa kara cehaletini görecektir...
dolayısıyla bu cehalete cevaben beşiktaşlılığımı asla ve kat'a sorgulatmam kimsenin kimseye böle bi suclama yapmasına izin de vermem elimden geldiğince ve son olarak baskan adayları arasındaki tercih yorumunu tribünden hatta bjk li taraftar portfoyünden temizlenmeye muhtaç kişilere atfen yorumlamam..
üzerine alınmasın başkan tercihi yorumumu cühela kesim..
başkan adaylarına gelirsek seçimim katiyen aksu olamaz eger oy atsaydım boş atardım ankette ise malesef 3.şık bile yok nedeni nedir die sorarım ilgililere eğer aksu yu istemeyenlere bu şekilde tukaka yapacak nasıl olsa elemanlar cıkar diye düşünmüşler demekki başarılı da olmuşlar bravo seçime anketi hazırlayanlar girmeliymiş:))

Pamukk dedi ki...

müstehak bize demirören. layık olduğumuz adammış aslında, hala demirören destekçilerini görünce bunu farkettim.
yuh.

mrt309 dedi ki...

Ortada iki adayın olduğu ve ikisinden birinin seçilmesi gereken bir durumda ankette 3. şık olarak Nadia Comaneci'nin olmamasını eshefle kınıyorum. Daha da bu bloga gelmem.

esperanza dedi ki...

YD 10.000 oyu rahat bulur. Eger Murat Aksu 5000 oya yaklasirsa kendisi icin buyuk basaridir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

22.000 kişi oy kullanmayacak. 12.000 civarında kişinin oy kullanma hakkı var. bunların bir kısmı gelmeyecek, bir kısmı da boş oy atacaklar. neticede 9.000- 9.500 civarı oy olacaktır. demirören'in kemik oyunun 3.500-4.000 civarlarında olduğu tahmin ediliyor. rakam 4.500'e bile çıksa 5.000'e 4.500 aksu kazanır.

eğer oy sayısı 8.000 seviyesine inerse demirören kemik oylarıyla kazanır.

hesap basit.

kaç oy kullanıldığını söyle, kimin başkan olduğunu söyleyeyim.

esperanza dedi ki...

@jessie

12.000 uyenin buyuk kisminin su ortamda oy kullanacagini dusunerek atmistim postu.

tahminime gore aksu 3000 i gecemez, yd kemik oylariyla rahat kazanir gibi

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kemik oy dediğin sayı kaç?
4.000 civarında deniyor sağda solda.

@esperanza

5000 oy farkın nasıl olacağını açıklarmısın.Kemik oy dediğin hangi derneklerin oylarıdır.

esperanza dedi ki...

@jessie @rogerio da silva bobo

dernek bazinda su dernekten su kadar su gruptan bu kadar yazmanin bir manasi var mi ? Yazarken su kesin su kadar oy alir demiyorum diyemem de zaten , son ana kadar menfaatlerin ne kimin tarafina dogru kayacagini asla bilemeyiz. Dolayisiyla rakamlar sadece kisisel tahminlerim olmaktan oteye gidemiyor.

Murat aksu 4000-5000 arasi oy alabilirse secilemese bile olasi bir olaganustu genel kurul durumunda hatiri sayilir bir destege sahip olmus olur. Hos YD icin olaganustu genel kurullar veya guvenoyu tazeleme gibi konular gundem disi olsa da Besiktas bu, yarin bigun ne olacagi belli olmaz

Facchetti dedi ki...

Her ne kadar biz Murat Aksu'yu istesekte Yıldırım Demirören başkan olacak. Benim Aksu'nun başkan olacağına dair bir umudum yok ama Aksu'nun olmasını isterim. Fakat hepimiz biliyoruz ki Yıldırım Demirören alır gider bu başkanlığı. Çünkü biz o 22 bin kişi arasında değiliz. Bizim istediğimiz değil o 22 bin kişinin istedği olacak. Bak göreceksiniz!

Atilla Gökçe'yle Bilal Meşe bugün jessie'nin dediğinin aynısını söyledi.Eğer toplam oy veren sayısı 9.000,10.000'u bulursa ki bence büyük olasılıkla bulur.Murat Aksu'nun şansı yüksek dediler.Eğer 5.000-6.000'de kalırsa Y.D. alırmış.
Görünen o ki kazanan rakibine 1000 oydan fazla fark atamayacak.Fenerin 98 seçimlerinde olduğu gibi 1 oy farkla bile kazanan belli olabilir.

Bir iyi haber de meteorolojiden pazar günü sıcaklıklar 7 derece birden artıyor.Katılımı etkileyebilir.

http://www.meteor.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=ISTANBUL

Bir de söylemeyi unuttum.Atilla Gökçe Y.D.'in kemik oyları için 2000-2500 civarı dedi ama sırf siyasi sebeplerden dolayı Y.D.'i sevmemelerine rağmen ona oy verecek hatırı sayılır bir kitle varmış.
Bu da demek oluyor ki Hikmet Çetin veya Metin Keçeli,Murat Aksu'nun başkanlık teklifini kabul etseydi Y.D.'in hiç şansı kalmayacakmış.Ne demeli şu muhalefete hiç bilmiyorum.

Keceli Demiroren'e ciddi muhalefet etmis birisi, kabul. Ama sonra ayni Keceli, Aksu'nun teklifini reddeden, San Okten'in kizini Aksu'nun listesinden girmekten caydiran; sonra da kosa kosa Demiroren'in listesinden secime giren biri. Aksu ile arasinda ne musibet var bilmiyorum, ama enteresan seyler oldugu kesin.

Benim kendi kişisel görüşüm bu fulya projesinden birilerinin rantı var ve eğer Murat Aksu seçilirse bu üsulsuzlukların ortaya çıkacağından dolayı chp meclis üyesi Keçeli'ye parti yönetiminden emir geliyor ve Keçeli'de istemeye istemeye Demirören yönetimine giriyor ve chpli belediye başkanı İsmail Ünal Fikret Orman'ı Demirören'in listesine sokmaya çalışıyor ve vargücüyle Demirören'in seçilmesi için camiada kulis yapıyor.Öte yandan CHP'nin en büyük rakibi olan Türkiye Değişim Hareketi'ne katılan Hikmet Çetin ise Murat Aksu'yu desteklediğini açıklıyor.
İşin iç yüzünü hiç bilmiyorum.Sadece bir komplo teorisi.

Yorum Gönder

Ara