.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Aralık 2009 Çarşamba

Yok Arkadaş Ben Kabullenemiyorum

Bir torbada 9 temiz, 2 dopingli toplam 11 oyuncu vardır. Bu torbadan rastgele iki oyuncu çekiliyor. Çekilen iki oyuncunun da dopingli olma olasılığı nedir ? 2/11 x 1/10 = 2/110 = 1/55 Kısacası %2 bile değil. Hatta o gün 3 de oyuncu değişikliği yapılmış, dolayısıyla muhtemelen 14 oyuncu üzerinden kura çekilmiştir, bunun olasılığı da %1,09 eder. İşte, ben bu yüzden madde alan oyuncu sayısının 2 ile sınırlı olduğuna inanmıyorum. Hatta sorumlu kişileri de bu işin takipçisi olmaları konusunda göreve davet ediyorum. Bu iki oyuncu, bir ihbar ya da klube yakın şahısların isim vererek ispiyonlaması ile ortaya çıkmadı ki, nedir yani bu kabullenme durumları ? Herkesin ağzında aynı cümle; ‘’tüh be 3 oyuncu olsaydı kurallar gereği diskalifiye edilebilirlerdi’’ iyi de bunun 3 olmadığı ne malum veya 4-5 ? Belki de günahlarını alıyoruz sadece 2 ile sınırlıdır, ama bunu merak etmekten öte bilmek en doğal hakkımız Uefa Anti-Doping Yönetmeliği bu hakka sahip olduğumuzu çok net bir biçimde izah etmiş; Testing of team Where more than one player of the same team is notified of a possible antidoping rule violation in conformity with the present regulations, UEFA administration conducts appropriate target testing of the team during the competition period. ‘’Bir takımın birden fazla oyuncusunda bir antidoping uygulamasına uyulmadığı görüldüğünde, Uefa yönetimi takıma hedef test uygular.’’ Dikkat ettiyseniz diskalifiye edilme mevzusunda ‘’takım şu an ki ve gelecekteki müsabakalardan diskalifiye edilebilir’’ diyordu, lâkin bu madde için net bir dille ‘’uygular’’ diyor. Uygulayabilir, olabilir, edebilir ifadelerine yer verilmemiş. O yüzden bu işin başka yolu yok, tüm oyuncular testten geçecek-geçirilecek, bu işin takipçisi olunacak. Tam yazarken tribal'in eklediği haberi gördüm. Açıkcası ben hiçbir şekilde iyi niyetli olduklarına inanmıyorum. Madde yasaklı değilmiş, kılmış-tüymüş-yünmüş onunla da ilgilenmiyorum. An itibariyle Wolfsburg ile beraber hedef test isteme hakkımız var ve bunun peşine düşmemiz gerektiğini düşünüyorum; diğer oyuncularda Uefa'nın izniyle kullanılabilen bir madde değil de, yasaklı madde çıkmayacağının garantisi mi var ? Ne kaybederiz ? Ya da şöyle düşünelim; test sonrası bir-iki oyuncunun daha Manchester maçında Sudafed adlı maddeyi kullandığını varsayalım, atıyorum Rahimiç ve Dzagoev'in de İngiltere'de bu maddeyi kullandıkları tespit edilirse, normal şartlarda bu iki oyuncunun da ceza alan diğer 2 isim gibi Beşiktaş maçında oynamamaları gerekmez miydi ? Evet, gerekirdi. Nedir yani, kurada bu oyuncuların isimleri çekilmediği için mi yırttılar ve İnönü'de sahaya çıktılar ? Bu ihmalin ve rakamın 2 ile sınırlı kalmadığı ispatlanırsa kim Cska'nın iyi niyetinden bahsedebilir ? Uzun lafın kısası ne sonuç çıkar bilmiyorum ama hedef test hakkımızı sonuna kadar kullanalım.

38 Yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

triballe sizi bu akşam "yorum farkı"na çıkarmak lazım. blogger izin verse iki yazıyı bi paket halinde yayınlayabilsek.

esperanza dedi ki...

CSKA lilar da salak degildir , o maddeyi baskalari da kullandiysa bugunden itibaren o ilacin (eger varsa) kalintilarini vucuttan atacak calismalara baslamislardir. Ayrica mevzunun uzerinden uuznca bir sure geci, hedef test uygulandiginda sonuclar net olurmu o da muamma.

gene de bir ihtimal var gibi

Sizlerin de farkedeceği gibi benim yaklaşımım dopingin yapılıp yapılmaması, dopingten doalyı bir takımın diskalifiye edilip edilmemesi meselesi değil.

Aşikar olan şudur ki (sakkın şimdi sözleyeceklerimi evde denemeyin) "el sikiyle gerdeğe girmek" hadisesine karşı duruşum.

Şimdi mamalanmış CSKA'nın Mançester ile berabere kalmış olması bile benim için şüphelidir.

Ama arkadaş, Beşiktaş göbeğini kendi kesecek (hah lan ben sabah beri bu deyimi arıyordum yazıya koymak için, kendiminkinde beceremedim).

Yani sen wolfsburgdan evinde 3 ye, CSKA'dan 2 ye, Manchestera hadi laf söylemeyeyim, sonra da 17 aralık olsun da rakibim diskalifiye olsun diye bekle.

Eğer CSKA doping yaptıysa cezasını alsın, diskalifiye edilsin, 2 sene uzaklaştırılsın. O disiplin komitesinin işi. Biz de karar snucunda "ehehe süper lan, 4. olduk ama gruptan çıktık" diyelim.

Ama bu kadar korkak top oynayıp da "abi keşke cska mamalanmış olsa da onların yerine biz çıksak" demek bence kolaycılık.

koala dedi ki...

İşin matematiği açısından kesinlikle haklısın. Böyle bir şey kime olsa çıldırır.

Eğer bu karar verilirse bu, emsal karar teşkil eder. O zaman her takım kullansın. Ceza verilmeye kalkışılırsa, "Emsal karar" olarak bu gösterilmeli.

attika dedi ki...

Atletico Madrid 3 puanla Avrupa Ligi'ne devam ediyor, böyle bir şey var mı ya...Biz de Denizli'ye ballı diyorduk...

esgo dedi ki...

Benim mağlup ya da grup sonuncusu olmam bana verilen hakları (hedef test) elimden almıyor ki, sonuçta Beşiktaş hakkı olmayan bir şeyin peşinden gitmiş olmayacak.

Beşiktaş kendi göbeğini kendi kesememiştir, ama Manchester'da kazanmak adına da götünü yırtmıştır. Böylelikle evinde yitirdiği Wolfsburg maçını telafi etmiştir. Cska, beni İnönü'de yenmiş 3 puanı almış eyvallah, peki Cska İngiltere'den puanla dönmeyi ne kadar hak etmiştir ?

Benim gücüm bu kadarına yetiyor, elimden geleni yaptım, ama rakibimi İnönü'de mağlup etmeyi başaramadım; oyuncum yetersiz, antrenörüm yanlışlarla dolu diye Cska gibi hileye mi başvursaydım ? O zaman herşeye rağmen haketmiş mi olacaktım ? Kim neyi ne kadar haketmiş, test etsinler görelim ...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

wolfsburg etsin itirazı. biz itiraz edersek döner dolaşır cezayı gene bize verirler :)

aydın dedi ki...

Tamam da, birincisi madde doping maddesi değil, anti doping kapsamında önceden belirtilmesi gereken madde.
Bu neden önemli? Eğer doping olsaydı kurallara göre tüm takım incelemeye tabi tutulacaktı.
Anlayamadığım nokta hepimiz belli eğitim seviyesinden geçtik, posta konu olan hakkaniyetsizliklere yol açacak kadar kural boşluğunu kim düşündürttü size?
4-0 yendiğimiz maçın ardından rövanç maçına çıkmayınca hükmen 3-0yenilip tur atlayacağımıza inanıyor muyuz? Yoksa açıp kurallara mı bakıyoruz?
Duruş? Mantık? Fanatizm?

esgo dedi ki...

Kurallara göre tüm takımın incelemeye alınması için yasaklı madde kullanmasına gerek yokki, kural da ‘’antidoping uygulamasına uyulmaması’’ halinde buna başvurulacağından söz ediliyor. Cska’nın yaptığının bundan ne farkı var ? Adam prosedüre uymuyor, doğal olarak ben de bu olay sonrası doğan hakkımı kullanmak istiyorum.

Türkçe, dil bilgisi, anlam bilgisi ?

Ben hakkımızı varsa aramayalım demiyorum ki.

benim derdim "yæ gavır hakkımızı yedi" derken Fink-İnceman değişikliğini yapan, sahaya 9 defansla çıkan, 70 dakka maçı benden bile kötü izleyen "Mustafa Denizli'nin çağdaş futbol anlayışı"na perde çekilmemesi.

En zor iki deplasmandan 4 puan alırken niye kendi evinde 1 gol attığımızı sorgulamıyorken "tüh be, çıkacaktık ne güzel UEFA'ya ama hakkımızı yediler" dememek lazım.

Bir şey haketmedik ki şu durumda. Ha eğer gerçekten CSKA mamalandıysa zaten onların da haketmedikleri karnelerinden düşer, sonuca o zaman bakılır.

Ama şu şartlarda mazlum moduna geçmemizin çok etik olduğunu düşünmüyorum.

ombisome dedi ki...

şüphesiz ki bunu da yaparsak, fb'den iyice farkımız kalmaz.
sözlükte aradım maamafip bulamadım. Geçen yılki efes-fb serisinde fb'lilerin itirazlarının aynı olmuş, efes'in organize doping yaptığı ihtimali 65/66 olarak sunulmuştu.
Hakkımızla yenildik, açıkcası post'u okurken oraya atıf yapılacak sandım, hadi espri geldi gelecek diye, yok.
Meğer eser azizmiş :)

Hakkımızla yenildik, sudafed ile doping olmayacağı da aşikar, bundan sonrasını uefanın işi olsun. biz şu oynayamadığımız topla bir iddiada/ithamda bulunmayalım.

besiktAsiruh dedi ki...

Bence uefa artık bu konuyu 17 aralıkta görüşüceğiz desede olay oldu bittiye geldi. Sözcülerinin yaptığı açıklama bakarsak durum bunu gösteriyor. Tıpkı Fransa maçında olduğu gibi. Kayıtlarıda olduğu halde... Gerçi birbirine zıt bu olay doping ve el müdahelesi ama sanmıyorum böyle bir arenada cezai bir olay olacağını. Doğrusu tabii ki Beşiktaş yada Wolfsburg başvurmadan uefa'nın bu testi tüm takıma uygulaması ama bunuda yapmıyorlar...

evet beşiktaş hakkı olan bişey için girişimde bulunsun. ama ben tribal gibi düşünüyorum bu konuda. kurallara göre hakkımız; fakat neblim. içim rahat etmiyor.

bu arada jessie'ye de kesinlikle katılıyorum. eğer illa itiraz edilecekse almanlara gaz verelim de onlar itiraz etsin. hem onlar kazanırsa biz de kazanmış sayılırız :)

esgo dedi ki...

Bu Uefa sözcüsü nereye konuşmuş, nerede yapmış o açıklamaları ? Uefa'nın resmi sitesinde açıklamanın yapıldığına ilişkin bir haber yok, en azından ben şu ana kadar göremedim. Amcam direk Ntvspor'a falan konuştu herhalde ..

besiktAsiruh dedi ki...

@Eser Gökulu bende basının yalancısıyım. Haklısın bu konuda. uefa.comda bende göremedim. fakat bbc'nin web sitesinden böyle bir haber duyuruldu diyede burada okudum. Buarada twitter'da sordu ferrariye soruları alalım diye ayşe özyılmazel, Ferrari ile röportaj yapıcak sanırım. Soruları alıyor. Haberiniz olsun.

Pamukk dedi ki...

cskayı yenemediğimiz için istemiyorum ben. yenseydik isterdim. bana soran yok tabe de :p

alper dedi ki...

haddim olmayarak bir konuyu düzelteyim.gerçi basında yanlış söylüyor yanlış yazıyor ama.

sudafed isimli maddeyi içmemiştir o oyuncular.sudafed adlı ilacı içmiştir.ki içerisinde ki madde psödoefedrin hidroklorürdür.test etmek isteyenlere ise şöyle bir öneride bulunabilirim.4 tane bira ve o sudafed denen ilaçtan 2 veya 3 taneyi aynı anda içerseniz wcde kendi malafatınızdan bile korkarsınız.eşek tiki gibi olur..:))uzatmazda kalınlaştırır.:)
uyku halini ortadan kaldıran bir madde olarak çeşitli ilaçlarda kullanılmışlığıda vardır zaten.nasıl doping syılmaz anlamadım zaten.

harun91 dedi ki...

Bence bu konunun peşinden çok fazla konuşmayalım ki yönetim Uefa ve Fifa nezninde pek başarılı ve tekin bir profil oluşturamadı.Wolfsburg Şamp. Ligi aşkına bu işin peşini bırakmayacaktır.Eğer istediğimiz bir sonuç çıkarsa(umudum yok) olaya bizde gireriz

bekkenbaver dedi ki...

Bence bu futbolla haketmiyoruz zaten, o yüzden olmasada olur diyorum ama 92 Avrupa Kupasını alan Danimarka geldi aklıma dün gece elendikten sonra. Devam edersek kupayı alırız, onuda söliim:)

esperanza dedi ki...

Konuya '' bu futbolla zaten haketmiyoruz'' olarak bakilmasini anlayamiyorum. Ortada bu maddenin kullanimindan dogan bi emek hirsizligi varsa biz haketmiyoruz da cska mi hakediyor ??

Darkpain dedi ki...

Pazartesi akşamı Antalyada CSKA Moskova takımı zaten "Target Test"den geçirildi. Hatta bunu Spiker bir kaç defa dile getirdi. Target Test için bir takımın başvurmasına gerek yok. Birden fazla oyuncuda doping maddesi görüldüğünde UEFA bunu direk olarak yapiyor.

ombisome dedi ki...

Bu maddenin kullanımından doğan bir emek hırsızlığı iki yönden de pek gözükmüyor: Psödoefedrin, merkezi sinir sistemine fazla geçmediği için zaten pratikte bir uyarıcı etkisinden çok söz edilemez de, teorik veya hukuki anlamda da uefa zaten ihlal yoktur diyor. Sadece kullanmadan bizi bilgilendirin diyor.
o halde bizim referansımız 4 bira + 2-3 tablet sudafed testi ise, yalnızca bahsedilen deneyin ikna edicilik bakımından kanıt piramidinin en alt düzeyinde yer aldığını söylemem lazım; gülünçlük bakımından ise bu topraklarda sıklıkla rastlıyoruz daha iyilerine, onun için pek komik değil.

Melih dedi ki...

ilker tahsin target test yapıldı dedi.. o da pozitif çıkarsa ihraç edilecekmiş.. tabi söz konusu ilker tahsin olunca bu umuda da fazla bel bağlamamanızı tavsiye ederim

theanswer dedi ki...

eserin verdiği yüzde herşeyi açıklıyor zaten. 2 kişi doping testine giriyor ve ikisinde de yasaklı madde var. eğer tüm takım teste tabi tutulursa bence 3. hatta 4.5. bi oyuncuda olmaması imkansız.

esgo dedi ki...

Tamam bu yasaklı bir madde değildir, ne derece etkili olduğunu bilmediğim için yorum yapmayayım veya tamam etkisiz-önemsiz olduğunu varsayalım, ama işte şu an bunların hiçbir önemi yok. Bu isterse naneli Olips olsun, şayet mimlenmiş ve kullanımı için özel kurallar eklenmiş ise bunlara uymak durumundasınız. Burada Uefa’nın belirlediği prosedürün dışına çıkılıyor. Olur da bu ilacı kullananların sayısı 2 değil de 3-5 olduğu tespit edilirse o zaman ne diyeceğiz ? ya da Uefa ne diyecek ? Ne olacak canım bunun kullanımı zaten serbest, ama arkadaşlar haber vermeyi unutmuşlar ya da doktorların ihmali mi denilecek ? Koskoca Uefa, kluper bazında düzenlenen Avrupa'nın en büyük organizasyonunda bu tabloya ve (yüksek ihtimal)kendileriyle alenen taşak geçilmesine sessiz kalacak ve oyunculara verilecek cezalar ile olayı geçiştirecekse asıl ben o Uefa’ya götümle gülerim.

İşe bak ya, Krasic ve Dzagoev Manchester'da bu ilacı kullanacak ama maç sonu isimleri kurada çekilmediği için Beşiktaş'a karşı oynamalarına engel bir durum olmayacak, üstüne bir de bu ilaç serbest, zırt-tırt geyikleri kaldığı yerden devam edecek. O maçta kimlerin bu ve benzeri ilacı kullandığını cidden merak ediyorum, nasıl bir sonuçla karşılaşırız bilmiyorum ama gerekirse kan testinden farklı metodlar uygulanarak o ilacın kullanılıp-kullanılmadığı araştırılsın; zira ne derece etkili ve kalıcı olduğunu bilmiyoruz. 5-6 aylık geçmişi olan maddelerin tespiti yapılabiliyorsa, pek tabii bunun da vardır bir yolu.

ama yok, gel bakalım Krasic şu bardağa işe diyeceklerse ya da demişlerse evet cümleten geçmiş olsun, ligimize dönebiliriz.

kartalist dedi ki...

http://kartalist.blogspot.com/2009/12/o-is-yas.html

sy dedi ki...

Nedir yani bu mudur Besiktas'imizin Avrupa Ligi'ne devam etmesini hakli bulma kriteriniz? "UEFA'nin belirlemis oldugu prosedurler" Kendi yargilarimiz yok mu? Neyin hakkimiz oldugunu, neyin olmadigini anlayamiyor musunuz?

Benim anladigim kadariyla bu ilacin CSKA'li oyuncularin oyununa hicbir etkisi olmamis. Eger olmadiysa adamlar kendi oyunlariyla bizi catir catir, daha iyi oynayarak iki macta da yendiler.

Oyle veya boyle biz Avrupa Ligi'ne gideriz veya gitmeyiz. Gidersek buruk bir sekilde takip ederim maclari. Ama Allah askina savunmayin gitmeye "hakkimiz" oldugunu.

schultz dedi ki...

Dün akşam yenebilseydik, bu hakkı aramak daha bir başka olurdu. Bence. Şu anda içimden gelmiyor.

Olur da bu maddeyi kullanan futbolcu sayısı 5'i, 6'yı geçerse, birde bizim oradaki maçta da böyle bir durum varsa, o zaman düşüncem değişir. O kadar da değil. Ama şu görüntü negatif.

esperanza dedi ki...

@ombisome

uefa ihlal yok bizi bilgilendirin diyor da bilgilendirmemek te bir ihlal degilmidir ? yani kuralda ''bu madde doping degildir ama kullanildiginda yetkililer bilginedirilmelidir'' yazmiyor mu ? Eger kullanan olup ta hic kimse sallamiyorsa bu bilgilendirme mevzusunu o zaman bu kural neden konulmustur?

ben referasimi bira testi olarak gostermedim, Eser Gokulu nun dedigi gibi, isterse nane sekeri olsun ''kullanilmadan once bilgi verilmeli'' deniliyorsa ve bilgi verilmiyorsa ben buna pekala emek hirsizligi derim.

Bu noktada Besiktas in taktigi, oyunu , hocanin tercihi vs apayri konu, sirf takima , hocaya kizdik diye zaten haketmiyoruz diyerek elmalarla armutlar birbirine karisiyor gibi.

Darkpain dedi ki...

Ntvspor Haberlerinde o gün dinlediğime göre "Sudafen" isimli ilaç şuanda UEFA'nın antidoping listesinde fakat doping maddesi değil kullanımı durumunda bilgilendirilmesi gereken maddeler kapsamında. Fakat 1 Ocak 2010dan itibaren tekrar dopingli maddeler kapsamına girecek. Ki bir kaç yıl öncesine kadar da bu listede imiş zaten. Ki ne olursa olsun antidoping kapsamında 2'den daha fazla oyuncu bu maddeyi aldi ise ihraç gerekiyor.

geloraptor dedi ki...

O değil de eğer Ayşe Özyılmazel Ferrari ile ropörtaj yapacaksa bunun için bir başlık açılsa oradan sorular birisinin twitter'ı yoluyla sorulsa. Sırf bir soru için twitter hesabı almasak?

Unknown dedi ki...

vicdan özgürdür, ama hukuk ortak. ben, ortada bir hukuksuzluk varsa bile, vicdanen beşiktaş'ın avrupa ligi'ne gitmesine razı olmam. vicdan özgürlüğü böyle bir şeydir. türkiye'de din ve düşünce tartışmalarından sıra gelmese de.

neyse, işin hukuki boyutuna gelince; birincisi, bir oyuncuda daha sözkonusu madde çıkarsa CSKA men edilir diye bir kural yok. Kural 'men edilebilir' diyor. Yani UEFA şöyle bir karar verirse, bu karar hukuka aykırıdır diyemezsiniz:

"Yapılan hedef testlerden sonra, CSKA Moskovalı dört oyuncunun Sudafen isimli ilacı kullandığı ortaya çıkmıştır. Söz konusu ilaç 2009 listesinde bir doping maddesi kabul edilmediğinden, takım olarak Şampiyonlar Ligi'nden ihraca gerek görülmemiştir. Ancak ilacın kullanımının rapor edilmemiş olması nedeniyle kulüp (ya da oyuncu) uyarı/para vs vs cezasına çarptırılmıştır."

Bu arada hukuk, niyet okumakla da olmaz. Olasılık hesapları, kendisine test yapılmamış kimseyi suçlu ilan etmez. Beşiktaş'ın ne kadar bahtsız bir takım olduğu malum. Bir gün o yüzde 2 bile olmayan oran bize patlar. Kurada o maddeyi alan sadece iki oyuncumuzun adı çıkar. O zaman, "iki kişi değildir bu, daha fazladır kesin" diyenlere ne diyeceksiniz?

Bir de "madde doping değilmiş, kılmış yünmüş" kısmına da itirazım var benim benzer sebeplerden. Madde doping listesinde olsaydı, üç oyuncuda çıkması halinde men cezasını vermemenin geçerli bir açıklaması olmayacaktı. şimdi var.

hasılı, başta dediğim gibi, benim vicdanım, beşiktaş'ın yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmesine razı değil. Öte yandan, ortak olan şey hukuk. hukuk ne derse o olacak tabii ki. ama şunu atlamamak lazım, bir kişide daha bu madde çıksa bile "ihraç edilir" demiyor kural. "edilebilir" demesinin sebebi de, karar mercine yorum şansı bırakması. uefa kararını zaten gerekçesiyle birlikte verecek. o kararda, yaptığı yorumu neden öyle yaptığını açıklayacak. muhtemelen de maddenin doping olmadığını söyleyecek. bana kalırsa doğru karar da bu olur. temyiz yolu da açıktır.

schultz dedi ki...

Buda ilginç bir detay:

http://www.medyaspor.com/v02/News.aspx?id=36766

tosunpasa dedi ki...

bi uygunsuzluk varsa tabiki cezasını bulsun

ama kendi sahasında şimdiye kadar görülmemiş bir futbol anlayışıyla oynayan beşiktaş'ın bu şekilde kupada devam etmesine benimde gönlüm razı değil

ombisome dedi ki...

@esperanza

ibrahim koçyiğit çok güzel açıklamış. uefanın kuralları var, uymayanlara yaptırımları ve cezaları var, gerekçeli kararını da açıklayacak. bizim emek hırsızlığı dememiz kararverici organda karşılığını bulmuyorsa, beyhude. Uefa kurallarını genel olarak kabul edilmiş etik yaklaşımlar doğrultusunda şekillendiriyor. Kendi ahlak anlayışımız ancak bizi bağlar. Zaten vicdanen hakkımız yok -olduğunu düşünen yok sanırım-, bari yargısız infaz yapmayalım, bekleyelim derim.

esperanza dedi ki...

@ombisome

Yargisiz infaz yapmiyorum, zaten dayanak noktam '' eger cska da bu 2 oyuncudan baskalari da bu ilaci kullanmislarsa'' idi. Yani yapilacak testlerde bunun tersi kanitlanirsa herhangi bir sorun yok.

QuaresmA dedi ki...

hak etmediğimiz şeyi almayalım bıdı bıdı adamlarından değilim ama harbiden takımımın oynamasını istemem uefa'da. başta zor bi rakip gördüğü an saçmalayan bi hoca var, olur da karşımıza yine liverpool falan çıkarda "ne kadar çok defans, ne kadar çok adam adama, o kadar az gol yemek" mantalitesiyle bi 5-4-1, 5-5-0, 6-4-0, 0-0-0 (güvenspor) falan yaparsa bu kez 8 yemekle kurtulamayabiliriz. yok abi, ben daha fazla acı çekmek istemiyorum. düzgünce kendi yağımızda kavrulalım, mustafa denizli de sene sonunda emekli olsun.

emin olun hepimizin sağlığı için en iyisi bu ;)

harun91 dedi ki...

Benim anlamadığım nokta bütün takımdan sadece 2 kişi mi dopingli.diğer nokta ise 2 kişiden ikiside dopingli çıktıysa bu Target Test yapılacakmış.E peki bu süre zarfında adamlar kullandıysa bu maddeyi buzamana kadar vicüttan atamazlarmı.

Yorum Gönder

Ara