.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Ocak 2010 Cumartesi

Yazıklar Olsun Bize

Seni Başkan Adayı Bile Yapamadık Ya Yazıklar Olsun Bize... Destek İçin http://www.facebook.com/group.php?v=info&ref=nf&gid=222855737308

36 Yorum:

ibrahim altinsay
rahmi koc
hasan arat
fikret orman
nevzat demir
husnu gureli
mansimov
celal kolot

tearkan dedi ki...

celal kolot hariç rüya gibi bir liste...

pseudotimes dedi ki...

ben hemen yapayım aday altınsayı bloğumda =)

sozcelyk dedi ki...

mevcut adaylarla yola çıkmam mümkün değil dedi altınsay lakin yine de açık kapı bıraktı yarın ne olur bilinmez diye , başkanlık konusunu düşünmüyor

''Kafayı koymak için yanında kader birliği ettiğin insanların olması lazım. Şu an için Murat Aksu'nun gidişinde net ve mücadeleci bir program göremiyorum. Bu programda Beşiktaş’a yönetici olarak katkı yapabileceğimi düşünmüyorum. Dışarıda kalarak, uyarıcı bir güç olarak daha fazla katkı yapabilirim. Bunlar bugün itibariyle olan görüşlerim ama kongre 31 Ocak'ta. Önümüzdeki bir ay içerisinde her türlü gelişmeler olabilir, bilemeyiz.

''


http://www.goal.com/tr/news/2556/editoryal/2009/12/27/1711321/goalcom-%C3%B6zel-ibrahim-alt%C4%B1nsay-trib%C3%BCnlerin-de%C4%9Fil-y%C3%B6netimin

İbrahim Altınsay iyidir hoştur da çok abartıyorsunuz bence.Münch,Nouma,Karhan'ı gönderip yerlerine Khlestov,Baya,Stavrum'u alan yönetimin futbol şube sorumlusuydu İbrahim Altınsay.Ondan sonraki sene şampiyon olduğumuz 100.yılımızdaki yabancı transferlerin hepsi Lucescu menşeili,yerliler de Sinan Engin patentliydi.Tamam bu adamın müthiş bir futbol kültürü var.Buna kimse karşı çıkamaz ama bunu beşiktaş'tayken icraate dökememişken,şimdi kalkıp İbrahim Altınsay başkan olsun demenin mantığını anlayamıyorum.O kadar Beşiktaş'ı seviyorsa Aksu'nun listesinden girsin yönetime.Aksu havada kapar zaten Altınsay'ı.Yıldırım Demirören onca paranın,lüksün içinde kendi başkanı olduğu kulübün taraftarından ana avrat küfür yiyor.Tüm beşiktaşlılar ondan nefret ederken gene başkan adaylığını koyuyorsa İbrahim Altınsay'da elini taşın altına sokacak.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ibrahim altınsay'ı münch, karhan transferlerine sıkıştırırsak hata ederiz.

nuwanda dedi ki...

Bu topic umarim amacina ulasirda sayin altinsay bu kulube hizmet eder.56 yasindaki genc adam sana ihtiyacimiz var

Kartal Bafiler dedi ki...

En azından Aksu'nun listesinden girmesini canı gönülden isterim.

Cetin dedi ki...

Bugün Beşiktaş'ın başkanlık koltuğu için ya Fe abimizin dediği gibi milli piyangoya veya 30milyon euro civarında bir varlıkğa/kredibiliteye sahip olmak malesef kabul etmekten kaçamayacağımız bir zorunluluk olmuştur.
İ.Altınsay bir gıdım futboldan dahi anlamasa ona olan bu sevgiden ve yaratabileceği sinerjiden dolayı gene yönetimde olmalıdır.Kaldıki futbol konusundaki vizyonu bilgisi medyadan takip edebildiğimiz ölçüde gayet geniş.Bu şartlar altında Murat Aksu(ki kendide hava cıva konuşmayan,aklı başında bir profil çiziyor) yönetiminde takım,taraftar,yönetim arasında bir koordinasyon görevi almalıdır bence.

İbrahim Altınsay gelsin başımıza tac edelim bence.

ian dedi ki...

kongre konusunda birtakım düşüncelerim var, dediğini hatırlıyorum. nerde okuduğumu ya da duyduğumu anımsayamadım. gazete haberi falansa güvenilir bir gazete mi onu da bilmiyorum. ekşi beşiktaş blogu ulaşabilir bence ibrahim altınsay'a, en azından köşesinde mail adresi falan vardır. en iyisi mail falan atıp sormak. niye cevap vermesin ki yani? evet, mail atıp soran blog yazarına vericem oyumu alt postta, hadi bakalım :p

b.b.king dedi ki...

ibrahim altınsay yönetimde yer almalıdır diyen tüm arkadaşlara katılıyorum ama mevcut iki adayın herhangibirinin listesinde yer alırsa kendi değerlerine ihanet eder gibime geliyor..y d nin icraatları hakkındaki fikirleri herkes tarafından biliniyor .aksu nun nereden geldiği malum altınsayın yazılarını takip edenler sadece futboldan bahsetmediğini farketmiştir.velhasıl ibrahim altınsay yönetimde olsun,olsun ama bu dönem değil.bu başkanlarla değil..hatta hiçbir başkanla olmasın,kendi başkan olsun.bunun içinde makul oranda kongre üyeliği giriş ücreti,makul aidatlar vs vs...ekşibeşiktaşın peşinden koşması gereken bir idea..buyrun buradan yakın...

tanju dedi ki...

süper adam, süper adam da başkanlık için fazla saf.

düşünsene kulüpler birliği toplantısı..bir yanda aziz, bir yanda adnan, bir yanda da ibrahim altınsay..

olur mu? olmaz.

bize serdar bilgili karizmatikliğinde, adnan polat çirkefliğinde, aziz yıldırım mahirliğinden bir başkan lazım.

bende çok isterim ama 6 ayda yerler ibrahim altınsay'ı.
ibrahim altınsay ismi, şık bir taraftar temennisi olmaktan öteye gidemez.

bunu zor da olsa, kabullenmemiz lazım.

BeşiktAŞK dedi ki...

En azından yönetime girse..

arkadaşlar, 2 3 sene öncesinde ben ibrahim bey'e mail atmıştım ve kendisinden de cevap gelmişti.

macguffin@altinsay.com.tr
bu adrese göndermiştim maili

umarım ulaşabiliriz kendisine.

sy dedi ki...

@jessie

neden hata ederiz, tam anlamadim?

hayyam dedi ki...

Kendisiyle Manu maci oncesi yolda karsilasmistim ve ayak ustu bir sohbetimiz olmustu ve bu bu olayi mini bir soylesi seklinde http://seviyoruzbuoyunu.blogspot.com/ adli blogumuzda da post olarak yanilamistik.
Baskanlik konusunda bu kadar borcu kapatacak kadar guclu degilim ve o yuzden baskan olmak gibi bir fikrim yok ama davulla birlikte tokmagida elimize verirlerse M.Aksu yonetiminde yer alabilirim gorusmelerimiz suruyor demisti.
Insallah beklentilerimiz sonucunda kendisini Aksu'nun veya sonradan cikabilecek gucli bir muhalif adayin listesinde goruruz.
Eger kongrede taraftarlar oy kullansa Altinsay farkli bir sekilde kazanirdi malesef ki kongre uyeleri oy kullanabiliyor sadece ve bunlarda gruplar seklinde hareket ediyor genelde.
90'larin sonunda YTU de okurken o zamanlar orta kantin diye adlandirdigimiz yerde copleri toplayan ve etrafi temizleyen simdi adini hatirlamadigim birisi vardi ve BJK kongre uyesiydi, o zaman Arat-Bilgili seciminde oyunu kime verecegini sordugumuzda son haftaya kadar bilmiyor ve bunun kongre aidatini odeyen bir kac abi ismi sayip onlar kime derse ona verecegini soyluyordu ve secim sonrasi ogrendik ki Bilgiliye vermis.
Demek istedigim biz burada sadece temennilerimizi dile getiriyoruz ve bir nevide bosa kurek cekiyoruz. Sonucta karar verici veya secici konumda olamadigimiz surece ancak kuru ahkam keseriz.

Noat Samisa dedi ki...

Arkasındaki afişte görülen film, Çöl Gezginleri olarak Türkçe'ye çevrilmişti. Görülen ''baliseur'' kelimesinin Türkçe'de karşılığı yok, belki römorkör diye çevirebiliriz. Daha da duvarlayıp gemi diyelim. İki kelimeyi birleştirip biraz da deforme edersek eğer ''Çöldeki Gemi'' çıkar ortaya.

Kendisinin futbol ortamımızdaki varlığı şu garip tesadüfle bile anlatılabilir. Altınsay'ı ''iyi transfer yapacak, iyi futbolcu bulacak'' diye istiyorsak büyük bir yanılgı içerisindeyiz. Spormax'te her hafta bir maç yorumluyor, her hafta Radikal'de yazıyor; kendisinin futbol fikri üstün yetenekli futbolcuyu ucuza getirmek üzerine kurulmuş değil. Futbol fikrini besleyen düşünce tarzıdır esas neden, böyle bir insanın futbol ortamında karar alıcı olmasına dair bir beklentidir. Altınsay başkan olarak gelirse eski açık tribün komple deplasman taraftarına verilir, tıpkı Fulham'ın stadı Craven Cottage'da olduğu gibi. O başkan olursa büyük paralara transfer yapılmaz, Quaresma vs'nin adı tribünlerde bile anılmaz. Bıraktım tribünleri, yönetim kurulunu oluşturmak adına kendisiyle benzer düşünen 1 tane takım arkadaşı bulabildi mi acaba? Sorun burada, onun hala Premier League maçlarını futbol romantizmiyle yorumlamaya devam ediyor olmasının benim gördüğüm nedeni bu.

Benim Aksu'dan beklentim kulübü dipten yüzeye çıkarmasıdır. Barcelona modeli falan hikaye, safraları temizlesin ve ona buna para yedirmesin artık bu kulüp. Birkaç dönem sonrasında o koltuğu devralmak üzere 10 kişi çıksın, belki onlar arasında herkesin yürekten varlığını destekleyeceği birileri bulunur.

tearkan dedi ki...

seba.nın prensi erdal acar.ı nedendir bilmem ama başkanlık için olmasa da çok yakıştırırım bizim camiaya... :)

nuwanda dedi ki...

http://en.tackfilm.se/?id=1262041269981RA22.
Gizel bir calisma mutlaka izleyin

Hayyam demis ya:

"90'larin sonunda YTU de okurken o zamanlar orta kantin diye adlandirdigimiz yerde copleri toplayan ve etrafi temizleyen simdi adini hatirlamadigim birisi vardi ve BJK kongre uyesiydi, o zaman Arat-Bilgili seciminde oyunu kime verecegini sordugumuzda son haftaya kadar bilmiyor ve bunun kongre aidatini odeyen bir kac abi ismi sayip onlar kime derse ona verecegini soyluyordu ve secim sonrasi ogrendik ki Bilgiliye vermis."

Budur olay.

Altinsay "konsültan" olur, hem de en alasini olur. Ama jessie'nin surekli anlattigi "Turkiye futbolu sistemsizligi"ndeki devrimci guc olamaz. Boyleyken boyle.

Murat Aksu'nun konusmalarini dinledikce, listesi olustukca benim destegimi aliyor sanki. Akli basinda hamleleri ve planlari var gibi, bakalim, tarafimizi iyice netlestiririz 1-2 hafta kala tum kozlar aciklaninca.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

altınsay devrimci güç olamaz. aksu zaten olamaz. ama aksu... yaa ben bunun mantığını anlayamıyorum.

altınsay'la çıtayı öyle bir yere koyuyoruz ki, sonra altında kalıyoruz.

noatsamisa'nın satır aralarında bahsettiği gibi. ibrahim altınsay bırakın beşiktaş'ı, türk futbolu için yararlanılması gereken bir adamdır.

beşiktaş'ın eski açığın tamamını verdiğini düşünün. fener ve galatasaray da verecek doğal olarak. bunun yaratacağı yeni akımı düşünebiliyor musunuz?

tek mesele buna hazır mıyız? biz böyle durdurkça 30 sene sonra da altınsay için "şimdi değil" diyor olacağız.

bu dönemin diğer dönemlerden farkı ne?

murat aksu'nun gelip borçları temizleyebileceğini mi sanıyorsunuz? söylediği gibi gerçekten a2 takımla falan çıkacağını mı sanıyorsunuz?

demirören de ilk geldiğinde benzer şeyleri söylüyordu.

benim jessie olarak tek bir başkan adayım var ve sadece onu destekliyorum.

aksu / demirören seçimi ise zerre umurumda değil.

altınsay eğer aksu'da kendi fikirlerine benzer, destekler fikirler bulabilseydi zaten orada girecekti.

görüştüler. olmadı.

neden olmadı?
çünkü aksu futbol şubesini altınsay'a bırakma cesaretini gösteremedi. gösteremezsen demirören'den bir farkın kalmaz.

ben murat aksu'yu - hele altınsay'sız - desteklemiyorum.

kongre üyesi değilim, gidip oy kullanmayacağım. o zaman kötünün iyisini seçmek durumunda da değilim.

Olay su: Ibrahim Altinsay bosa kurek cekmek istemez. Ibrahim Altinsay bu kisir donguyu sen ve ben istiyoruz diye kiramaz. hayyam'in anlattigi hizmetli ornegi var, adama oy ver diyorlar gidiyor veriyor. Altinsay deli mi ki ugrassin bu islerle, gecmisinde bir "aci" tecrube varken zaten?

Zamani olup olmamasi degil olay, zamanini "beklersek" gelmez zaten o zaman. Ama evrim olmadan devrim olmaz, o evrim su kosullarda hic gerceklesmis sayilamaz zaten.

BJK4EVER dedi ki...

@bobo

Bence cok haklisin. Yazi yazmak veya mac yorumlamak farkli, icraat yapmak farkli. R.Dilmen de maclar sonrasinda guzel yorum yapiyor, ama antrneorluk kariyerinde hicbir basarisi yok ve takim calistirmaya bir tarafi yemiyor. Bende I.Altinsay'in yazilarini ve goruslerini cok begeniyorum, ancak bunlari icraate dokmedigi surece benim icin bir Fikret Orman'dan farki yok. Acikcasi bu donemde muhalefetten sadece Metin Keceli ve Murat Aksu'nun cikmasi ve bunlara ragmen en guclu Demiroren'in olmasi durumun vahimligini gosterir.
Ustelik Mansimov, Tuncay Ozilhan, Rahmi Koc, Nevzat Demir gibi maddi olarak guclu Besiktas'lilar dururken birinin baskan adayi olmamasi dusundurucu. Sirf bunlar tasin altina elini sokmamasina ragmen bunlarin yerine bir degisime inandigi ve cabaladigi icin bile Murat Aksu tebrik edilmeli.....

tosunpasa dedi ki...

şahsi kanaatim

beşiktaş için görevden (bi şekilde)kaçanlar
yerine bu zor zamanda aday olma
cesaretini gösterenlere destekten
yana

Beşiktaş kimsenin peşinden koşmaz
insanlar beşiktaşın peşinde koşar

Aksu konusuna gelince

kendisini ne tanırım nede kendisi hakkında bilgim var

söyleyebileceğim tek şey

yönetimine aldığı insanların "herhangi" biriyle çalışmayacağı yönünde

kabataş dedi ki...

gidin kongre üyesi olun boş boş konuşmayın.

kırlangıç dedi ki...

yönetime girsin tamam da başkan da olmasın. sadece futbolu bilmekle başkan olunmaz.

One Shot dedi ki...

Ah be İbrahim abi şu kongrenin zamanı cok ters oldu be abi. Piyango bileti aldım ama gel gör ki kongreye yeişmeyecek.
Evet arkadaşlar yıllar sonra ilk defa bir piyango bileti aldım. bu kez cıkacak hissi var içimde.
Aslında daha cekilmeden yüzümü güldürmeye başladı bu bilet.
İşte biletimin numaraları:
3*3*2*1903
görür görmez aldım. Her gun bakıp mutlu oluyorum. Cıkarsa söz semtten bir ev alıp gerisini Beşiktaşım için harcayacagım. Umut BEYAZ'dır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yıldırım demirören'den başkan olur altınsay'dan olmaz evet.

bana demirören'de olup altınsay'da olmayan tek bir yönetsel beceri gösterir misiniz?

tek şey "para" dır.

yönetmek akıl işidir. parayla yönetim yapılmaz. yapılırsa mevcut haliyle yapılır.

hem kulübün kendi ayakları üzerinde duracak yapıyı oluşturması gerektiğini söyleyeceksiniz hem de "paralı başkan" isteyeceksiniz.

paraya bu kadar tapıyorsanız fenerbahçe gibi bir alternatif orada duruyor.

onlarda para var. yönetim var mı? yönetim sadece paraların zamanında ödenmesini mi içerir?

yönetim sadece doğru oyuncuları transfer edebilmek midir?

bazen yazılanları okuyup şaşırıp kalıyorum.

para var akıl yoksa mevcut beşiktaş olursunuz.

para yok akıl varsa, wolfsburg, hoffenheim, lyon, porto olursunuz.

parayı harcayan değil, parayı üreten zekadır.

beşiktaş'ın mevcut gelirleri beşiktaş'ın onurunu koruyacak şekilde dönebilmesine olanak sağlar.

sağlamıyorsa, taşıma suyuyla değirmen dönmez ve küçülürüz.

küçülmek te onurluca bir harekettir. mevcut durumdan çok daha iyidir.

başkan dediğin yönetir. mevcut gelirleri yönetir.

mevcut gelirler azsa arttırır.

yıldırım demirören'in parası var ve parasını tabata'ya yatırıyorsa alsın parasını bobo'nun çocuğuyla yesin.

eğer yıldırım demirören beşiktaş'a verdiği paraları geri alıyorsa o zaman paralı başkan ihtiyacı neden var onu da anlamış değilim.

yönetim demek cepten para vermek değil, cepten verilen paraya ihtiyaç duymayan bir organizasyon kurmaktır.

bunu yapmak için de "başkan" olmanız gerekir. altınsay'ın dediği gibi öbür türlü isi sizin boynunuza asıp kendi istedikleri atı koşturuyorlar.

ibrahim altınsay'ı 78. kanaldan tanıyanları da anlayamıyorum. ibrahim altınsay'ı tanımak için 4-3-3 çözümlemesi yaptığı köşe yazısını değil, diyarbakırspor meselesine getirdiği bakış açısını okumaya ihtiyacınız var.

nuwanda dedi ki...

Merhaba,
İlginiz için tekrar sağolun. Kongre'ye ilişkin tavrımı gelecek hafta hem imza atan hem de bana doğrudan mail yollayan arkadaşlara açıklayacağım.
Sevgiler, mutlu yıllar.



IBRAHIM ALTINSAY
forzadan alinti

Turkiye'de para yok akil varsa Genclerbirligi olursun ancak. "Besiktas kulubu Porto olacakmis" de herkes atlar, iki sendelediginde de ilk tekmeyi sana oy verenler vurur. Ibrahim Altinsay saha once yonetimde vardi zaten, gene girip 15 tane akilsiza laf anlatmayacaktir zannimca.

Bence disarida kalmasi, Aksu'nun "akil danismasi" en guzeli olacaktir. Cok utopik gelebilir tabii, dogrudur.

beyler ibrahim altinsayi bu kadar sisirmenin manasi yok.

AQ-47 dedi ki...

Şişirilmiyor da, başkan pozisyonunda olamayacağı ya da olmak istemeyeceği gözardı ediliyor. Zira, kendisinin anlaşacağı ya da çalışabileceği bir yönetim kurulu emin olun 30 yıl sonra da toplanamayacak, dolayısıyla Beşiktaş için çalışmak istiyorsa şartları zorlamalı ve 2. adam pozisyonunda bir yönetim kurulunda olmalı ve bu asla Demirören'in grubu olamaz...

aydın dedi ki...

Başkan olması için Beşiktaş'ın bir sebepten 2. lige düşürülmesi gerek.
Böylece paralılar uzaklaşacak, düşene Demirören bile vurmayacağı için alacaklarını istemeyecek.
İşte o zaman istediği gibi yönetir.
Beşiktaş çok daha güçlenerek geri döner.

Ryuzaki dedi ki...

ibrahim altınsay başkan olmayacaksa ;
başkan : murat aksu
transferden sorumlu isim : ibrahim altınsay
menajer: ali gültiken

sinantown dedi ki...

Başkan kim olursa olsun direk futbol şubesinin başına getirilip tüm ipler onun eline verilmeli.

theotheo dedi ki...

bence ibrahim altınsay, maç .... yorumcu olarak girsin yönetime. geçen sene celsi everton maçında ntv binasını basacaktım çünkü.

Yorum Gönder

Ara