.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Aralık 2009 Perşembe

Turkish Delight

2 gündür yazılı ve görsel basında Bobo’nun Türk olacağı / olamayacağına dair haberler çıkmakta, ancak ağırlıklı olarak ‘’yeni kararlara göre Bobo bu hakkını kaybetti, zira Türk vatandaşı olmak istiyorsa başvuru tarihinden itibaren 5 yıl beklemesi gerekiyor’’ ifadelerine yer verilmekte. Bilmiyorum bu haberleri yapanların kaynağı neresi, ancak Türk Vatandaşlığı Kanunu 11.maddesinde öyle demiyor. Hoş, bizi ilgilendiren madde de tam olarak bu değil aslında. Kanunda, sportif alanlarda olağan üstü hizmeti geçen ya da geçeceği düşünülen kişilere ayrıcalık tanınacağından söz ediliyor; bu durumda Bobo’nun 5.yılını seneye tamamlayacak olmasının da pek bir önemi kalmıyor.
Bizi ve Bobo’yu ilgilendiren bir başka nokta da, Fifa’nın çift pasaportlu oyunculara tanımış olduğu istediği milli takımı seçme hakkı. Geçtiğimiz yıllarda 21 yaşına kadar bir tercih yapmaları isteniyordu, ama artık herhangi bir A milli takım forması giymemiş ve çift pasaporta sahip oyuncular istediği zaman – istediği milli takımı seçme hakkını kazanabilmekte.
Şimdi bu durumda Bobo’nun tercihi önemli tabi, 2 yıl öncesine kadar Brezilya milli takımına seçilmek için daha fazla göz önünde bulunan liglerin oyunculara sağladığı avantajlardan söz ediliyor ve Bobo’nun bu sebepten ötürü Türkiye’den ayrılacağı konuşuluyordu, ancak Bobo’nun İrlanda maçı kadrosuna dahil edilmesi tamamen Türkiye Ligi’nde sergilediği performansın eseridir; şimdi işin içine bir de Elano ve Dos Santos’un girdiğini hesaba katarsak, bizler gibi Bobo’da Süper Ligi’mizin Dunga’nın merceği altında olduğunu düşünüp, hayallere dalıyordur. Şayet önümüzde bir engel varsa, bana göre en önemli sıkıntı budur; diğer yandan forma savaşına gireceği isimler de en büyük şansımız olarak değerlendirilebilir. Bobo, Türk Milli takımında oynaması yönünde ikna edilebilirse (ki, karşı çıkacağını sanmıyorum) bana göre ortada hiçbir sıkıntı kalmayacaktır. Gerekirse milli takım kurmayları, Paper Moon’da Bobo ile buluşup bir yemek yiyebilirler; hatta o gecenin hatırına Bakanlar Kurulu’na Bobo’dan yararlanmak istediklerine dair bir rapor sunabilirler. Muhtemelen Bobo da altta kalmayarak bu jestin karşılığını tattıracağı nice zaferlerle verecektir. * Serdar Özkan, Türkiye A Milli Takım forması giydiği için Brezilya Milli Takımı’nda oynama hakkını yitirdi. Dunga mı şansız, yoksa Serdar mı bilemedim valla.

27 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

murat aksu eğer ki başkan olursa nobrede olduğu gibi 5 dakkada türk yapar adına da mülayim koyarız ama şu an hükümetle sıkı fıkı pek yöneticimiz yok gibi..

Pamukk dedi ki...

basın kendileri türk yapıp, ardından kendileri türk olamaz diyolar . bizimkilerin böyle bi düşüncede olduklarını sanmıyorum, bobonun da türk olmak isteyeceğini sanmıyorum.

yerli Messimize de yazık oldu evet.

SirEvo dedi ki...

http://cineshoot.blogspot.com/2009/12/bobo-turk-mu-oluyor.html

Aynı resimle ben de kısa bir yazı yazmıştım. :)

BOBODAN BİR NAİM SÜLEYMANOĞLU YARATAMAZ MIYIZ ? KAKÜLLERİ UZATIP ONLARI ÜFLEDİ Mİ SORUN YOK ...

jtr dedi ki...

Şimdi zaman bir taşla iki kuş vurma zamanı...
Bobo hamile olduğu için bir an evvel türk vatandaşı olursa,dünyaya getireceği çocukta otomatikman türk olacak.
Bizde hem bugunmüzü hem de geleceğimizi kurtaracağız.
Tuzla piyade okulu havası alınca bütün hücrelerim oksijenle doldu valla.Haydi Bobolar askere!!!

geloraptor dedi ki...

Bobo eğer istemezse ki bence istememesi mantıksız olur çünkü Türk pasaportu alması demek direk Milli takımda oynamayı kabul etmesi demek değil. Çağrılırsa der ki ben Brezilya milli takımında oynama ihtimalimi riske etmek istemiyorum der, olur biter. Gerçi şu anki forvet sıkıntısını da göz önüne alırsak çağırılır ve gelmezse yaygara kopartılır ama kim takar türk basınını. Hadi bunları yaşamayı göze almak istemedi diyelim, Delgado'ya türk pasaportu aldırılabilir. O da 6 ay sonra gelmişti Bobo'dan hafızam beni yamultmuyorsa. Delgado'nun sanmıyorum ki milli takım derdi olsun.

AQ-47 dedi ki...

@ goleraptor

Delgado'nun Türk vatandaşı olmasını ben de zamanında düşünmüştüm, mantıklı...Yalnız, TC vatandaşı olursa sittin sene kurtulamayız sahte okeyden o da can sıkar...Bobo'nun vatandaşlğa geçmesi hem bize hem kendisine avantaj...Kendisi için şöyle, Bobo'nun aldığı teklifleri üç aşağı beş yukarı biliyoruz, en kralı Yunanistan'dan...Bobo'nun hedefi muhtemelen daha üst liglerdir, dolayısıyla Yunanistan vb. gidip -muhtemelen- bizden az alacağına, bizde TC olarak oynar, şöyle güzel bir maaşla 4-5 yıl imzayı atar, kafa rahat olur, gerekirse Brezilya milli takımında da oynar...Ha, bence Bobo iyi para alırsa napsın milli takımını...Bize avantajı en azından yabancı kontenjanımız boşalır, ayrıca Türk vatandaşı olup da bir boka yaramayan adamlara transfer ve bonservis ücreti domalmayız...Gökhan Ünal'dan başka TSL'de düzgün yerli golcü var mı? Artı Batu da bizde...

ceyhun dedi ki...

bobonun brezilya milli takımına çağırılması sorun teşkil etmiyor mu?

esgo dedi ki...

Yok çağırılması sorun değil, sonuçta saha kenarında 10 dakika ısınmakla Türk Milli Takımında oynama hakkı yitirilmez :) A milli formayı giymediği müddetçe problem yok, ki giymedi de.

esperanza dedi ki...

Serdar Ozkan siz Brezilya, Brezilya siz Serdar Ozkan dusunemiyorum :/

bu fotoğraf ne zaman çekilmiş ya ahah bence türk olup milli takımda oynasın ama yunanistana satalım dostluk barış kardeşlik

smyrnian dedi ki...

@esperanza yeteneksizsiniz.

bobonun asker selamı da serdardan başarılı aynı zamanda

AQ-47 dedi ki...

Militarist Bobooooo, Boboooo, Boboooo....

AQ-47 dedi ki...

Sizce bobo Türk olursa adı ne olmalı?

iki selam da yanlış verilmiş ayrıca. avuç içi gözükmeyecek, geç yerine asker

Gökhan dedi ki...

@ fitneci

2-1'lik liverpool maçı sonrası çekildi bu fotoğraf.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

abuk subuk bir fotoğraf. daha tümer askere gitmemek için binbir dereden su getirirken bobo'ya asker selamı verdirmek neyin nesidir. evli barklı çocuklu adam. türk değil zaten. ne alaka asker selamı.

ayrıca nedir? savaşa mı gidiyoruz? liverpool düşman orduları mı? 8-0 yenilince de poz verseymiş serdarla bobo efendi. ne oldu? savaşı kayıp mı etmiş olduk?

ne alakası var bunlar bunun allah aşkına. beşiktaş'ın da bu saçma işlere girmesine sinir oluyorum. çık topunu oyna. asker askerliğini yapsın.

kim ulan bu insanlar boboya asker selamı verdirip fotoğraf çekiyorlar...

Jessie,

Her Brezilyali asker dogar abi.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
esgo dedi ki...

Kartal Yuvasında o dönem satışa çıkarılacak ürünlerin tanıtımı için böyle bir yol izlendi. Açıkcası üzerlerindeki sweate bakılırsa verdikleri daha doğrusu vermeleri istenen pozun eleştirilecek pek de bir yanı yok. Nihayetinde baklava dilimli formanın tanıtımı için selam vermiyorlar :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tek cumhuriyet turkiye cumhuriyeti, tek takım beşiktaş. bu mu mesaj? tek takım beşiktaş. bravo. muhteşem. tek takım beşiktaş falan değil, bunun sarısı da kırmızı da laciverti de var.

skandal yaa. baştan aşağı skandal. tek takım beşiktaş ne? niye? ulan tek takımın olduğu yerde hiç takım yoktur en basiti. tek takım beşiktaş diyerek, o sözün abzürtlüğüyle üstte yazanı da abzürtleştiriyorsunuz ister istemez.

savunduğunuz şey gerçekten türkiye'deki tek takımın beşiktaş olması mı? o zaman bir gün herkes fenerbahçeli olacak şeklindeki faşizan fenerbahçe mottosunu nereye koyacaksınız?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hepsini geçtim, bir sporcunun üzerine silahlı adam fotoğrafı olan sweat giydirip fotoğraf çektiriyorsunuz. bunun kadar garip bir şey olabilir mi? bu neye hizmet eder?

ben askerliğimi yüksekovanın bir sınır karakolunda yaptım. o yüzden bilirim fotoğraf çektirmeye benzemediğini bazı şeylerin. serdar özkanla bobonun misyonu mudur kürt sorunu? ayrıca ortada çözüme yönelik te bir yaklaşım yok zaten.

oldu olacak silah tuttursalarmış boboya.

esgo dedi ki...

Bu gidişle Bobo'yu tankla idmana getireceksin zaten :)

Şimdi bu maç öncesi yaşanan terör olayları herkesin malumu..İnsanlar tribünde böylesi bir maçta golün sevincini yaşamak yerine her gol sonrası teröre lanet etti..Maç bitti, teknik ekibinden başkanına, futbolcusundan-taraftarına herkes galibiyeti şehit ailelerine armağan ediyoruz dedi.

Böyle bir ortamda maçtan sonraki ilk idmanda L.pool maçının baş kahramanlarından ikisini ön plana çıkarmanın ve o ürünleri böyle bir yolla tanıtmak istemenin neresi yanlış ben hala anlamadım.

Golü atan Bobo değil de, askerliğini Tunceli'de yapmış Ali Tandoğan olsaydı ya da fotoğraflar stüdyoda çekilseydi doğru ve yerinde bir hareket mi olacaktı ? Sonuçta o sweatlerden tutun da , Türk bayrağı ve Serdar-Bobo ikilisinin tercih edilmesinin bana göre geçerli sebepleri vardır.

Eminim ki o sweatlerden satın alan Beşiktaşlı bayan taraftarlarda mevcut, sporcunun üstüne bu ürünü yakıştıramıyorsak (ki ne amaçla giydiği ortada) söz konusu sweati alıp giyen bayanlara da bu meraklarından ötürü askeriyede patates soyduralım o zaman :)

Pamukk dedi ki...

hiçbişeyi beğenmiyosunuz aaaaa

Milliyetci nosyondan parsa kapmaya yonelik her hamleye zaten bozulan birisi olarak, Pernambuco'da dogmus adama "Bak abi sehit ailelerine gol armagan ettik, bir de tisort bastirdik satmak icin, onu da boyle tanitacagiz, cak bakalim asker selami" denmesini garip karsiliyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yoo beğeniyorum. üzerinde silah olmayan bobo fotoğraflarını beğeniyorum. ama en çok yedek kulübesindeki fotorğaflarını beğeniyorum askjdhasd

tearkan dedi ki...

diğer tartışmalarla ilgili olarak pek bir şey yazmak istemiyorum açıkcası.. konuyla alakalı bir fotoğraf konmak istenmiş ve bu bulunmuş.. ama konu da bir hayli dağılmış.. sadece şunu söyleyim ali tandoğan atsın, bobo tutsun hakan aradan fırtsın hayır kaleci benim ben tutarım desin falan biraz saçma olmuş.. milliyetçi durgulardan nemalanma vs konularına girecek değilim; ama bobo.ya bu pozun verdirilmesinin sebebi askerlikle, silahla vs ilgisi olması değil liverpool maçında gol atmış olması sadece.. sporu bunlarla bağdaştıramadığınız için bunları yazmış olabilirsiniz; ama o maçta kapalı altta açılan ve benim de başımın üzerinde açılmasından gurur duyduğum dez pankartı düşünecek olursak maç sonrasında da bu pozun verdirilmesi çok da abes değil kanımca..

konuya gelince bobo yattara gibi milli takımda oynamadığı için başvuru sonrası 5 yıl bekleme durumu olmayacak milli takıma hizmet etme ihtimalinden dolayı.. düşünülebilir ve milli takımda oynasa da, oynamasa da üç kuruşluk topçuların yabancı sınırlamasından dolayı 10 kuruş ettiği yerde gayet de hoş olur ayrıca..

Yorum Gönder

Ara