.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Aralık 2009 Perşembe

Kim Gitsin?

Kadromuzdaki yabancı adam sayısı iki haneye ulaştığında "Kim Gider" diye sormuştuk... 516 kişi cevapladı; %44 Bobo, %22 Delgado, %20 Fink şeklinde sonuçlanmıştı... İki tane şuursuz da Ernst demişti, ayrı konu...
Şimdi soruyu biraz evirip, "Kim Gitsin" diyoruz... 9 tane adam var, gönülden ırak olan mı yoksa, gözden ırak olan mı gitsin bakalım, göreceğiz...

81 Yorum:

Cherubim dedi ki...

Tabata gitsin şimdi. Tello ve Holosko için Dünya Kupası beklenmeli, piyasa yapabilirler. Arada tüpçü gitsin Tabata'nın yanında. Sene sonunda kendini Mandrake sanan Denizli gitsin. Delgado da gitsin sene sonunda, nasıl olsa faydası olmadı ve olmayacak istenen çapta. Nobre de gitsin, Tigana zihniyetinde biri gelsin geri sırf şu gençler için. Hatta yüzsüzlük yapıp bana göre gönderilmesi gerekenler listesi sunayım takımdan sene sonuna dek:

Tabata
Delgado
Tello
Nobre
Ekrem
Serdar
İbrahim Kaş
Rüştü
Erhan Güven
Uğur İnceman
Erkan Zengin
Yusuf
Fink

RuFF dedi ki...

delgado
yüksek maliyet ve düşük verim artı sakatlık vs..

Bu yorum yazar tarafından silindi.

teyyo forever.


diğerleri neden değil: tabataya yeteri kadar şans verilmedi, delgado son umut, holosko dünya kupasında oynayacak, bobo giderse daha iyisi gelmeyecek (gelecekse gidebilir)

sivok'a oy atana da saygılar... sezon sonunda gitmesine itirazım olmaz ama şimdi sırası değil

Gürcan Ulusoy dedi ki...

%54 tabata. vay anam vaaaay... orada tello, delgado dururken tabata. enteresan.

bu arada fener, gassaraylılar beşiktaş'ın en iyi oyuncusu olarak ernst'i seçmişler, ferrari'yi değil. komiklik olsun diye ernst e oy atmalarından belli. ferrari'ye de atın arada

Deniz dedi ki...

Rüyamda Delgado şampiyonluk maçında bursaya kafayla gol atıyodu. Şampiyon oluyoduk. Vallaha nasıl böyle bir rüya gördüm bilmiyorum (manyaklaşıyorum sanırım)

Bence gitmesi gereken Tello. Şu an kadroda en tolore edilebilir pozisyon kendisininki. Delgado geri dönüş yapamazsa Tabata gerekecek. Ernst-Fink-Ferrari-Sivok bozulmamalı, Bobo'dan daha iyisi en azından ara transferde gelmeyecek, Holosko güney afrikada parlayabilir. Ama tello zaten istikrarsız, kaldı ki yerine bir sürü adam koyulabilir. Sözkan bile oynar orda. (iyi bi serdar özkan geyiği yapasım var :D )

geloraptor dedi ki...

Tello istikrarsız tamam ama takım bir şekle oturduğunda geçen sene neler yaptığı görüldü. Tabata ve Delgado'yla kıyaslanamaz. Tabata'ya şans verilmedi olayına da ayrı gıcık oluyorum. Oynadıklarında birçok kez 2-3 metre yanındaki adama pas veremedi. Alınması hataydı. Tabii Tabata yerine Delgado diyenleri de anlayabilirim ama diğer isimlerin adının geçmesi bile abes.

Pamukk dedi ki...

denizli gitsin sergen gelsin :P
A2 takımını bırakmış

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@geloraptor takım tello yüzünden bi şekle oturamıyor olmasın?

barfilozofu dedi ki...

şuursuz sayısı 4 adet olmuş...

Pamukk dedi ki...

her seferinde oy verebiliyorum, sadece 1 kez verilebilmeli
bugün çok geyiğim pardon
:P

barfilozofu dedi ki...

bir kişide fink dememiş... fener golü yettti galiba...

Jokond dedi ki...

ben anketi gönlümden geçen olarak cevaplamadım. mantık çerçevesinde mali açıdan şu an değerli, alternatifi olan Sivok gitmeli. Sivok'un yerinde oynayabilecek oyuncu var ve bu şartlar altında Sivok'u iyi bir paraya satmak mümkün.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yaaa bozukluk var boboya oy verilemiyor. bi dener misiiniz verilebiliyor mu diye...












;)

Jokond dedi ki...

yalan söylüyo jessie inanmayın:)

barfilozofu dedi ki...

bence burda gitmesi ihtimal olan kişiler koyulmalıydı. he diyorsak kaç tane suursuz kişi var, görelim ozaman 4 ernst 1 adet ferrari

Gürcan Ulusoy dedi ki...

şuursuz parantezine sadece ernst ve ferrariyi alıyorsak onların dışında kalan herhangi birinin gitme ihtimali var demektir. ve yine anketten şu ana kadar çıkan sonuç, ferrari ve ernst dışında kim giderse gitsin sürpriz olmaz.

mj23 dedi ki...

tabata gitsin.

manisaspor maçında korcan'ın iyi veya kötü oynaması farketmezdi.korcan o maçta iyi oynasa ne olacak ki?zaten rüştü veya hakan iyileşene kadar kalede duracak.ikisinden biri geri geldiği zaman istediği kadar iyi oynasın, yine kulübeye dönecek.bunu çok iyi bilmesine rağmen yine de sahadaki en hırslı kişiydi ki "kova bu kaleci değil" demek yerine bu yönünün takdir edilmesi lazım.her neyse...

şu maçta tabata dışındaki adamların isteksiz olmasını anlarım.zaten bütün sezon deli gibi koşturmuşlar.bir de tatilden önce saçma sapan bir maça çıkıyorlar.zaten aşırı derecede yorgunlar.ligin ilk devresini kafalarında bitirmişler.

ama tabata'nın nesi var?son 2 aydır yatıyor adam.ha oynatılması gerekiyor muydu?evet.ama oynatılmadı sonuçta.

şu maçta takımdaki en dinamik ve istekli kişinin tabata olması gerekirdi.adam zaten dinlenmiş.çabalayıp beceremese bonservis bedelinin altında eziliyor stres diyicem, ama o da yok.adam bitse de gitsek havasında.

eğer gönderileceğini bilip böyle oynuyorsa denilecek bişey yok, adam zaten gidiyor.ha eğer gitmesi garanti değilse, kendisini ispatlaması ve taraftarla arasını düzeltmesi gereken şu maçta böyle isteksizce oynayan adam gitsin.

tabata dışında,

-tello gitsin
-delgado kalsın, sene sonuna kadar düzgün performans sergileyemezse gitsin(muhtemelen en iyi oynayabileceği ortamda oynayacak).
-fink veya sivok gidebilir, gitmeyebilir de (sene sonu tabii ki.).
-en azından kendisi kadar iyi birisi alınması şartıyla bobo çocuğuyla beraber gitsin (bu da anca sezon sonu olur.).
-ferrari ve ernst jübilelerini burada yapsın.
-holosko güney afrika'da iyi oynarsa gitsin, kötü oynarsa kalsın.

yuki the zorba dedi ki...

Fink 0 oy... Asıl orada ayarı çektim ben... Adamım benim..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

fink bence enteresan noktada. kim gitsin denince 0 çekiyor. kim kalsın desen orda da 0 çeker :)

ben bobo'yu işaretledim. mis gibi. nobre'yi koysanız onu da işaretlerdim :)

birden fazlasına gitsin diyebiliyor olsak baştan başlar bobo, tello, tabaka, delgado, nobre gitsin derdim.

pamuk gibi olurdu taım. ferah ve güzel. (pamukk'a demedim asjkdahd)

yuki the zorba dedi ki...

@Jessie
Abi kim kalsın dersen, birden çok seçenek vermen lazım... Onu da yaparız hem 17 Ocak'a kadar falan maç yok. Vakit bol. Kongre şahane...

"Kadromuzdaki yabancı hanesindeki adam sayısı iki haneye ulaştığında "Kim Gider" diye sormuştuk... 516 kişi cevapladı; %44 Bobo, %22 Delgado, %20 Fink şeklinde sonuçlanmıştı..."

Delgado bu ankette 10%'u bulmaz. Adam yarim sezon topa ayagini degmedi bu noktaya geldi. Sezon sonuna kadar oynamasa taraftarin gozunde Ernst-Ferrari'yi gececek demekki.

Guzel sey Delgado olmak... :)

Ben Demiroren olsam Ocak'ta kendimi dondurucuya atarim. Gelecek sene bu zamanlar taraftar "Demiroren senin kiymetini bilemedik, gel bizi kurtar" diye kapimin onunde yatar herhalde :)

barfilozofu dedi ki...

oldu ki demirören giderse forumda hediyeler dağıtılacak mı? bilet sayılarında artış olacak mı?

Cherubim dedi ki...

Bobo gidecek de İbrahimovic mi gelecek forvet zannediyorsunuz? Sittinsene daha iyi bir yabancı forvet gelmez Beşiktaş'a..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

stefan kuntz, pascal nouma, john carew, ilhan mansız, daniel pancu... bobo'nun kalibresinin çok çok üzerinde golcülerdi. bobo'dan daha iyisi ibrahimovic değil. arada tonla oyuncu klasmanı var.

bobo bunları okusa ağlar heralde. bobo, ibrahimovic'in arkasından gelen sınıfın oyuncu mu yani?

Cherubim dedi ki...

Skor katkısı en yüksek olan oyuncu Bobo takımda 4 senedir. Bunu ben değil, istatistikler de söylüyor. Ayrıca bu istatisteki Bobo'nun yüksek miktarda sonradan girdiği ve kanat oynadığı maçların da yer aldığını biliyoruz hepimiz..

Daniel Pancu: 100 maç 24 gol
Stefan Kuntz: 30 maç 9 gol
John Carew: 24 maç 13 gol
Pascal Nouma: 43 maç 22 gol
İlhan Mansız: 66 maç 36 gol

Bobo: 153 maç 82 gol

Nouma tabii farklı, ama sadece saha içindeki performansı değil onu farklı kılan, oyuncudan ziyade bir taraftar olması sahadaki. İlhan Mansız da Nouma'ya yakın, ama o da yerli zaten. Ben yabancıdan bahsediyorum..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

stefan kuntz 30 maçta 0 gol atsa da stefan kuntz'dur. ön liberoda, sağ bekte oynamışlığı da vardır.

işte olaya gol istatistiği açısından bakarsak bobo hepsinden daha iyi futbolcu.

bobonun kendini yalanladığı açık seçik ortada zaten. boboyu, pancu kuntz nouma ile aynı cümlede kullanmak benim hatam olsun.

gitmesi gereken isim tabata ancak onu da göndermeleri imkansız. ha tabatayı antep'e geri verip, kaleci mahmut ile murat ceylan'ı alabilirsek ne ala.

geriye tek isim tello kalıyor gibi sanki gidecek...

Cherubim dedi ki...

Nouma ile İlhan'ı farklı gördüğümü belirttim yukarıda da. Diğerlerine hiçbir şey demiyorum, Pancu'nun takımdaki neredeyse her mevkide oynadığını biliyoruz. Ancak biz şu anda forvet diyoruz ve forvet oyuncusundan istenilen genelde gol atması oluyor. Dersiniz "Nobre gibi koşsun yırtınsın, ama skora katkısı olmasın ben memnun olurum" başka. Beni memnun eden de Bobo tarzı skora katkı yapan forvettir. Sonuçta görüş farklılığı, normal bu..

Ben Tabata dedim. Bir kere Delgado'dan daha moralsiz, isteksiz ve bos vermis durumda bu adam. Beklentiyi tasiyamadi. Yandi bitti kul oldu.

Tabata kiralansin, kongrede "8 milyon Euro verdiginiz adami elden cikariyorsunuz!" diye duz adam itirazlari olsun. Ne bileyim, 200 milyon borca laf etmiyor uyeler ama, belki bu 8 milyon Euro skandalina laf ederler.

Yoksa Tello gitsin. Ben Tello'nun 60 dakikalik yalan sol on performanslarini sevmiyorum. "Duran top kullaniyor" diyoruz, "oyun zekasi" diyoruz; adam yuzu suyu hurmetine bir iki hareket ya yapiyor ya yapmiyor her mac su tezleri kuvvetlendirecek.

Bobo kalsin. Gecen sene olsa oyun sistemine katkisizligi, formsuzlugu uzerinden elestirirdim; ama bu seneki oyun sistemsizligimizde, kaosumuzda bir sekilde gol atarak takima gercekten arti katki yapiyor. Nobre tam anlamiyla kendini bulana kadar da bu takimin ilk forveti gozumde Bobo'dur.

Delgado'nun son sansi olacak, baska yerde aciklamistik zaten goruslerimizi.

Holosko = Dunya Kupasi

Ferrari - Ernst teklif edilemez.

Sivok ile Fink sadece ama sadece satilabilir. "Kim Gitsin?" degil de, "Kimi Satabiliriz?" anketinin cevabi olurlar gozumde.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence salt gol istatistiğini ortaya koyup fayda muhasebesi yapmak çok doğru değil.

neticede futbol, gitgide 11 oyuncunun aynı anda aynı şeyi düşünüp uyguladığı bir spor haline gelmeye başladı. golcünün temel işlevi gol atmak ama sadece gol atmak değil.

beşiktaş yıllarca ayağı top yapan stoper ihtiyacından yakındı. o zaman da çıkıp "stoperin kestiği topa bakılsın, top yapıp ne olacak" denmedi. bu doğaldır.

pascal nouma ve ilhan mansız beşiktaş için efsane olmuş olabilirler, karakterleri nedeniyle. ama istatistiklerde bulamayacağınız, bir çok artı değeri sahaya koymuşlardır.

pres yapıp rakibi bozmuşlardır, uzun topları indirip arkadaşlarına servis etmişlerdir vs...

demek istediğim, bobo 15 gol atmış olsun, pascal 8. sorsan bana hangisi daha faydalı olmuş diye pascal derim. neticede pascal nihatın, ahmet dursun'un, mehmet özdilek'in mevcut değerlerinin üzerine çıkmalarını sağlamıştır.

örneğin jason kidd. hangi takıma giderse, etrafındaki oyuncuların değerini artırır. bu oyuncu özelliğinden dolayı bötledir. örneğin, lebron james etrafındaki oyuncuların değerlerini aşağı çeker.

bu oyuncu tipiyle ilintili.

bobo ve gol istatistiği bizi bobo'nun bu saydığım golcülerle mukayesesine götürecekse ben çok mutlu olurum. bobo'nun ne kadar yanlış değerlendirildiğini ortaya koymuş oluruz hep beraber.

geloraptor dedi ki...

@jessie
Tüm takımın suçunu Tello'ya yüklemek kolaycılık olmasın. Tello'nun bu sene istikrarsız oynadığını ben de söylüyorum ama takım bu sene ne oynuyor ki o da düzenli bir performans sergilesin. Geçen sezon mükemmel olmasa da bir nebze bir şekle şemale oturan "kaos futbolumuzda" bu adamdı bizi ofansif manada sırtlayan. Manisa maçında da Bobo'ya verdiği arapasını bu sezon başka oyuncudan göremedik. Her maç buna benzerbirkaç harekette yapıyor. Çoğunlukla da eleştirilmiş olmak için eleştiriliyor tıpkı Üzülmez gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Kesinlikle Delgado (Holoskonun duzelecegini var sayarsak). Delgado bir defa sakatliktan cikti, tekrar sakatlanma riski oldukca yuksek ve form durumu tam bir muamma. Tabata fena oyuncu degil, gecen sene 11 gol 7 asist gibi rakamlarla oynamis, bizde de herseye ragmen gol atmis ve Bobo'ya asist yapmis oynadigi kisa sure icerisinde. Tabata'yi degerlendirirken kesinlikle 8 milyon euro'yu unuyup saf kaliteye bakmak gerekir, sonucta o para gitt ve bir daha gelmez. Tello da ust duzey oyuncu olmamasina ragmen katki yapabilen oyuncu ve kesinlikle kalmali. Fink icin de ayni sey gecerli. Ferrari, Ernst, Sivok, Bobo zaten tartisilmaz bana gore.
Gerci yine sezon sonu ciddi bir yabanci reziyonu gerekli ve Sivok, Ernst, Ferrari ve belk duruma gore Bobo/Holosko disinda hepsi gitmeli ve saglam 2/3 yabanci gelmeli.

Sercan dedi ki...

tabata dedim bende.ama bobo'nun bu kadar üstüne gidilmesinide cidden anlamıyorum.düşünüyorum..liverpool maçında önümdeydi o golü attığında beni oracıkta ağlattığında.. fenere zate atmadığı maç yok..sonra marsilya maçı..tsye her maç atıyor(bunu demek saçma oldu biraz sanırım evet :d )

son 4 senedir bu takım bişeyler başardıysa,ki türkiye kupalarını aldığında sevindiysen şayet bunu boboya borçlusundur,bunların tamamı bobo'nun katkılarıyla olmuştur.bobo'yu şuan yollamak bindiğin dalı kesmektir benim gözümde.

evet eksileri var,hemde çok var.kafa topu indiremez,oyunun içinde değildir,al ver yapamaz doğrudürüst..ama bu adam golcüdür arkadaş golcü. şimdi mesela pavluchenko adı geçiyo.bobo gitti o geldi diyelim eyv. bu adam kaç gol atar bizde? 20 maç 5 gol ? hadi bilemedin 6-7 tane.bumudur şimdi 24 yaşında bobo'yu verip alıcan adam? yoksa saha'mı.bak onu unutuyodum. tabata'dan daha büyük hata olur diyorum,çok yazdım,bitireyim.

aamet jr. dedi ki...

Kim gider bilmem de, gidecek olan sezon sonu süpermen olacak orasını bilirim.

"Tabata gitmeyecekti hacı, tam kendini gösteremediydi adam."

"Tello gitmese kesin şampiyonduk"

"Delgado çok istekli geliyodu baboli, iki almanın önünde dağıtacaktı ortalığı"

Sercan dedi ki...

konudan uzaklaşarak son bişey diyim.şu yabancı sorununu bobo'ya dokunmadan hallet.bobo'nun yanına bi forvet al nouma i.mansız ayarında.(aslında elimizde tam orda oynayacak nihat var,ah bi toparlasa..) bak neler oluyo o zaman..

tabi kanat oyuncusu da lazım olucak o zaman 4-4-2 de.gerçi biz 4-3-3 ü kanatsız oynayan takımız,bize vız gelir.

Pamukk dedi ki...

kim gitsin : pamukk

Cherubim dedi ki...

Eğer takımın mevcut değerinin üzerine çıkması isteniyorsa bunu Bobo'yu göndermekle değil de orta sahaya adam gibi bir oyun kurucu alarak yapabiliriz. Ernst ve Ferrari karakterinde ve ayarında bir ofansif orta saha oyuncusu bu sorunu çözer tahminimce. Böylece Bobo da eleştirilmesine neden olan hareketlerini aşıp değerinin artmasını sağlar bir kısım taraftarın gözünde..

esgo dedi ki...

Valla ben olaya şu açıdan bakıyorum, Delgado iyileştiğinde Denizli o'na forma vereceğinden ötürü Tabata öyle ya da böyle zaten kenarda oturacak ve biz sadece yediğimiz kazıkla kalacağız.

ama diğer yandan olur da Tello kalırsa, dönem dönem Delgado gibi Tello aşkı da alevlenecek Denizli'nin ve hem kenarda oturan bir Tabata hem de saha içinde bir Tello-Delgado göreceğiz.

O yüzden Tello gitsin, Tabata nasılsa kalsa da fazla forma şansı bulamayacak (hatta biz gün geçtikçe kendisinin gönderilmiş olabileceğini dahi düşünebiliriz) ama Tello için aynı şeyleri söylemek zor, zaten kontratının bitimine 2 yıl kala zam isteyen bir adam, muhtemelen yedek kaldığında da sıkıntı yaratacaktır.

barfilozofu dedi ki...

o değilde finke kim oy verdiyse çıksın ortaya...

esgo dedi ki...

2.paragrafda Kenan Öner'in Tabata'yı göndermeyeceğiz açıklamasından yola çıkılmıştır.

AQ-47 dedi ki...

Teyyo gitsin...kabak tadı verdi, sahteden bir yun stili var, 3-5 maçtır Manchester ekmeği yiyor, kadro düzgün kurulursa zaten eksikliği hissedilmez, duran top kullanması önemli değil şu durumda zaten duran toptan faydlanamıyoruz ki...Aslında delgado da gitsin derdim, ama şu iki almanın önünde oynasa bile bir halt beceremiyeceğini görmek gibi sinsi bir planım var, o yüzden "kalsın yeea" diyorum....

AQ-47 dedi ki...

@cherubim

liste süper yapılmış da şu İbrahim Kaş'ı niye herkes gönderme telaşına düştü? Adamı zorla İspanya'ya gönderdiler, şimdi kiraladılar, yine de "aman ne işi var bu adamın takımda"... şampiyonlar ligi maçlarının sanırım hepsinde ve de oldukça iyi oynadı bence...Adamdan daha ne bekliyoruz ki? Sene sonunda boşta değil mi bu adam? Bence ilk yapılacak transfer olmalı...Erhan Güven daha mı iyi? Sağ bekte Ekrem süper mi?

Cherubim dedi ki...

@ AQ-47

Erhan Güven ile Ekrem de gönderilecekler listemde zaten:) Kaş kontrolsüz oynuyor ve top kontrolü de pek parlak değil. O kanatta Toraman oynuyor zaten. Ancak Toraman'dan ziyade Rıdvan var sağ bek oynayan. Onu tercih ederim her şekilde. Yedek stoper olur Kaş'tan ancak, ama o konuda da uzun boylu bir yedek stopere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Takımın boy ortalaması düşük çünkü..

valla şu an için kim gitsin deniyosa ben delgado dedim. ama seneye kimler gitsin derseniz ernst ve ferrari dışında tüm yabancılar derim. ha, hepsi gidecekte noolcak, yerlerine iyi adamlar mı alıcaz? sanmam. ama belki 66 yeni yabancı alırsak içlerinden biri ferrari ve ernstte olduğu gibi iyi çıkar, iyi uyum sağlar. en azından 3 tane kaliteli yabancımız olmuş olur. her sene bu stratejiyi izler, iyi olan yabancılarıda elimizde tutarsak 3-4 sene içerisinde kaliteli 66 yabancıya ulaşırız. bu arada ernst falanda yaşlanmış olur, klübün borcu 500 milyon doları aşmış olur :))

"altı" tuşum bozuk arkadaşlar yanlış anlaşılmasın :))

matiasemilio dedi ki...

tabata tabiki de..
**bu arada sergen bırakmış a2'yi..kesin denizli'nin parmağı var,sergenin acıklamalarını hazmedemedi heralde..
**''...Her teknik direktör, bırakması gerektiği anda bırakmasını bilmeli” demiş sergen.

lan arkadas tabata tabata diyip beni sinirlendirmeyin yahu. bu adam ne oynadıki şimdi gitsin deniyor??MD nin kişiliksiz taktiksiz kısır direktifleri netcesinde çok az şans bulmuş bir adama gitsin demek bence MD nin zihniyetinin bir yansımasıdır.

Efendim neymiş tabata bu takımın oyuncusu değilmiş, kim ki senin diğer oyuncuların?Yada mücadele ettiğin diger takımların oyuncuları kim ki? Sanki tabata oynasın diye kaka yı kesiyorsun, ibraamoviçin yerini veriyorsun yada X kişinin. Veyahut sanki Xavinin karşısına tabatayla çıkıyosun, yada ronaldinhopnun...
Saçma...

Allah aşkına kim biliyorki tabatanın gerçek anlamda sahip olduğu potansiyeli. Nekadar izledikki tabatayı? Şimdi kesin içimizden "yok efenim ben tabatayı bilmem ne liginden beri takip ediyorum" diyenler çıkacaktır. Sen tabatayı bu takım elemanları ile birlikte değerlendireceksin. Belki gercekten rezil oynayacak.Belkide nobre ile harikalar yaratacak, belkide batuyla yumruk yumruga birbirine girecek. Ortada henüz hiç bir şey yok.

Neymiş tabatanın morali bitikmiş, bilmem ne psikolojisine girmiş, o yüzden faydalı olamazmış. Sen sormuyosun neden bu psikolojiye girdi bu herif diye, kim izin verdi göz göre göre bu adamın çöküşüne böyle profesyonel bir klüpte diye, ama bunları yaşadı diye tabata gitsin diyebiliyosun....

Kendinizi tabatanın yerine koyun..Gönderilirseniz kendinize "yeterince sanş buldum ama başarılı olamadım" diyebilirmisiniz?? Elinizi vicdanınıza koyun arkadşlar...Denizli herkesle taşak geçercesine koydu 45 dakika tabatayı kupa maçında sonrada ahanda bumuymuş, çökmüş psikolojik açıdan yeeaa tabata dercesine çıkardı oyundan. Şimdide tabata gitsin.
Oldu...
Görürsem söylerim...

Bobo gitsin bu klüpten. Yıllardan beridir ha gitti ha gidiyo, kafası karışık, moralsiz, yok fransaya yok yunanistana yok rusyaya...

Boboyla tabatayı kıyaslamıyorum ben burda. Bobonun katkısı olmuştur bugüne kadar. Belkide bütün yabancılardan daha fazla olmuştur. Ama benim fikrime göre misyonunu tamamlamıştır artık. Ne uzuyor ne kısalıyor bu herif.

Öbür tarafta 8 milyona aldıgın bi adam var. Ulan bi yarım sezon oynatsaydın bari devamlı...Baksaydık hepberaber acaba ne çıkacak diye.

Alleam yearabbim günaha soktunuz beni aksam aksam..

BJK4EVER dedi ki...

Su futbolcu gonderme meraki da nedir anlamis degilim. Hadi yabancilari anladik, sonucta kontenjan var, ama Ekrem, I.Kas, Erhan niye gitsin ki? Yerli piyasasinda fiyatlar belli, neden elimizdekileri gonderelim ki?
En iyi 5 yerli stoper listesi yapsam I.Kas bunlarin icine girer, niye bu adam gitsin ki? Sene basinda takimda 3 stoper var diye ortaligi ayaga kaldiran taraftar simdi Kas gitsin diyebiliyor, garip.
Yine Ekrem Dag bircok bolgede oynayabilen vasatin ustunde bir yerli, niye gitsin ki? Keza Erhan Guven ayni sekilde.
Bir takim islemiyorsa minimum suc bu tur oyunculardadir, cunku bunlarin rolu ve kapasitesi belli. Takim sikistigi anda girer, ortalama katki yapip kulubeye doner. Kimse Ekrem'den kahraman olmasini veya I.Kas'in Ferrari kalitesinde top oynamasini beklememeli. Asil bu oyunculardan bu performansi beklememizi saglayan kadro yapisi ve bazi yildiz oyuncularin kotu performansinda aranmali problemin koku.

Pamukk dedi ki...

zaten gol atamayan takımdan şu ana kadar en çok gol atan Boboyu devre arasında göndermekten bahsedilmiyodur umarım, sene sonunda eywallah keşke iyi para gelse de satılsa. çünkü her sene aynı terane; gitti gidecek gitmek istio kiilo alıyo bunlardan etkileniyo geç form tutuo.. ama devre arası değil.

bu takımın başındaki hoca denizli. tabata kalırsa 2.yarıda da aynı muameleyi görecek belli ki, oynatmicak az oynaticak 45 dk koyucak berbat oynicak oyundan alıcak,tabatada baskı olcak e tabatanın morali isteği de kendisi de düzelemicek. yani tabatadan bi fayda sağlanamicak görünüyo. e o zaman tabata gitsin tabe. 8mio euroyu da yd ödesin

Muhoo dedi ki...

Tabata gitsin, gelmesi hataydı zaten. Verilen para yüzünden söylemiyorum. Yabancı kontenjanını işgal edecek kadar iyi bir fubolcu değil.

tomates dedi ki...

Kimsenin aklına Federasyona bastıralım, lobi yapalım, yabancı sayısını arttıralım yada sınırsız yapalım demek gelmiyor.

Aziz Başkan ve kalemşörleri (Gürcan Bilgiç, Ercan vs) bir kaç sene önce
"Türk futbolunda kalitenin ve rekabetin artması için bık bık bık yabancı sayısının sınırsız olması bık bık bık konuşuyorlardı.

Bizim aklımıza bile gelmiyor...
Fazla mı saf bir camiayız acaba...

vts dedi ki...

tello dedim. çünkü bu sezon düzelebileceğine inanmıyorum. evet yetenekli, her an da maçı çevirebilir. ama geçen gün yazdığım gibi her topu sol ayağına alıp düzeltmesi, kullandığı duran topların %90'ının kısa düşmesi deli ediyor artık. kondisyon da yerlerde.

tabata'yı yönetim göndermek istemiyor. zaten adam doğru dürüst oyanayamadı bile takımda.

takımın gol atabilen tek forveti sıfatıyla bobo takımda kalmalı.

sivok bence de sezon sonunda satılsın. yerine yerli oyuncu alınsın. ertuğrul'un attığı defans kazıklarından en iyisi sivok. ama sanıldığı kadar iyi olmadığını ferrari'siz çıktığı ilk maçta gördük bir kez daha. 6 yabancı oynatabileceğin takıma seric-sivok-zapo gibi 3 defans birden alırsan her transfer döneminde sıkıntı çekersin tabii. şildenfeld'ı saymıyorum daha...

holosko iyidir özünde. hele bir iyileşsin, yine yardırır sağdan.

fink-ernst ikilisi en azından sezon sonuna kadar korunmalı kollanmalı. kadroda alternatifleri yok.

delgado'ya ne desem bilemiyorum. bu takım öyle bir hale geldi ki, ne seninle ne sensiz oluyor...

Pamukk dedi ki...

biz bi lobi yapmaya kalkarsak ters teper bizim başımıza patlar rakiplere yarar ehu

tomates dedi ki...

Ben Holosko dedim. Gönderilsin anlamında değil ama; kotunu gömleğini giysin evde otursun yada 6 aylık bir anadolu turnesi yapsın.

Uzun bir sakatlıktan çıkmış olacak, tekrar sakatlanabilir yada form tutabildiği zaman lig bitmiş olabilir.

Batuhan daha fazla maç oynayabilir bu sayede ama öncesinde Batu nun futbol için biraz zaman ayırması gerekiyor.

Aslında, Bobo nun Türk yapılması sorunu kökünden çözer...

Unknown dedi ki...

Tabata ve Delgado benim için eşittir..İkisi de olan oldu diyip hemen gönderilsin..İlla ki biri gidecek deniyorsa sakatlık problemleri göz önünde bulundurulunca Delgado gitsin..Bunlara ek olarak da Tello disipline edilmeli..Sağ taraftan sola alınmalı..Maksimum verim sağlanmalı..İki oyuncu giderse de çok iyi bir orta saha alınmalı..O da olmuyorsa sol açık alınmalı..

twenty_one dedi ki...

Tabata gitsin de, onu alan hiçbir takım çıkmaz ki ! Belki bütün alacağı paraları y.d verirse bir takım ister. Daha önce y.d'nin defalarca yaptığı gibi.
Ernst, Ferrari, Bobo, Holosko Beşiktaş'ın kaliteli yabancıları. Fink'te idare ediyor. Sivok'ta Ferrari sayesinde. Diğerlerinin varlığıyla yokluğu bir. Nobre yabancı sayılsaydı, Tabata'ya rakip olurdu.

carlito dedi ki...

hala ernst, ferrari falan diyen şuursuzlar var :) espri olsun diye yapıyorlar heralde, ya da blogumuzu ezikler de ziyaret etmekte..

sadece tabata ve tello arasından bi anket de yapılsa yeterdi bence.. diğerlerini kabul edemem şahsen.. benim oyum tabataya gitti..

tello gitsin. dünya kupası geçtikten sonra iyice çaptan düşer bu herif:)
tello halı sahadaki yaşlı amcalar gibi oynuyor. delgado onun yaptığı her şeyi yapar. her şey olmasa da önemli bir eksiklik hissettirmez. ayrıca saz ortada kaldığında eline almasını bilir ve yaş itibariyle hala bir şeyler umulacak yaşta.
tabata ise infiale sebep olabilir. gerçi olsun infiali dananın kuyruğu kopsun diyenler olabilir, ama bence bu kuyruk seçimde kopsun. maytap malzemesi oluyoruz başkanımız sayesinde.
tabata da ayrıca tello kadar şans verilmeyi hakediyor.

gökhan dedi ki...

bobo yu satmak demek ben bu sene şampiyonluğu istemiyorum, avrupa ligi bana yeter demektir. holosko gidemez dünya kupası var. ernst-ferrari-sivok teklif dahi edilemez. fink i çok tutmasamda en azından sezon sonuna kadar kalmalı. denizlinin delgado aşkınıda eklersek tello ve tabata kalıyor geriye. bana kalsa ikisini de yollarım. ancak bu yönetimde tabatayı yollayacak yürek yok. o yüzden tello gider gibi.

Tabata ve Delgado'nun gitme olasılıkları olmadıkları için Sivok gitsin.Stoper olarak Toraman'dan iyi değil.M.Denizli'de kendisini ön libero olarak düşünmüyor.Bir de bize uzun boylu bir stoper lazım Ediz gibi.Ferrari'nin yedeği Sivok olamaz.Uzun boylu bir türk stoper alınmak şartıyla sivok gitsin veya fink gitsin aurelio yada eskişehirden doğa gelsin.Kısacası kim giderse gitsin yerine mutlaka Türk bir alternatif alınsın.
Ayırca ernst,ferrari,bobo,holosko kesinlikle gitmesin.

Bir de febe maçı postu ne zaman açılacak ?

Pamukk dedi ki...

ahmet dursun seba gitsin

kim gitsin kenan ışık gitsin

ff tmm kovmayın ben kendim giderim :/

alper dedi ki...

ekrem gitsin..çünkü gelecekteki ibrahim üzülmezimiz olacak bu adamnın hemen şimdi gönderilmesini istiyorum ben.
sonra da nobre gitsin.ısparta eğridire komando olsun.çok mücadele eder.
sonra rüştü gitsin.her kritik maç öncesi bilerek sakatlanan biri ile yola çıkılmaz çünkü.
korcan gitsin.22 yaşında topa vuramayan adam halı sahada oynasın.
serdar özkan gitsin özkaynak kapatılsın.a takıma verdikleri en iyi adam buysa yokuna yatırım yapılmasın oraya.
tello gitsin.kötü topçuluktan falan dolayı değil bu gitsin demem.topu ayağına aldığına kendi kalesine doğru kendi ekseni etrafında dönmeye çalışan futbolcunun zekasından şüphelenmeme vesile olduğu için gitsin.
delgado gitsin.ondan yana beslediğimiz umutlar bitsin diye gitsin.

menderes mete dedi ki...

Bana kalsa Tabata,Delgado ve Tello'yu toptan yollarım.Ama işin içine maliyetler muhakkak girecektir.Tello bonservisi olmadan geldi yıllık ücretide düşük sırf bu nedenle onu yollamak daha mantıklı.

ynwa dedi ki...

tello - tabata elele kolkola gitsin.

@theRasco

"Tabata ne oynadi ki gitsin?" diyenlere sinirlenmissin de, temelde ayni seyden bahsediyoruz. Adamin psikolojik olarak bitmesinin sebebi olarak dis etkenleri goruyorsun, hemfikiriz. Adamla dalga gecildigini soyluyorsun, hemfikiriz. Bu sebepten ben Tabata'nin, en azindan kiralik verilmesini onerirken, sen "Takimda kalsin, Denizli biraz daha dalga gecsin kendisiyle" diyorsun. (Son kismi demiyorsun da, ben de olacak olan o diyorum)

Bosuna sinirlenmissin bence, yaziktir :)

turkkant dedi ki...

Valla Delgado'dan başkasına oy kullananlar, 8 aylık bir sakatlık yaşamış bir oyuncudan ikinci yarı nasıl bir performans bekliyorlar çok merak ediyorum? Ama bu arkadaşların çoğu eminim ki Nihat geldiğinde de, aslan Nihat geri döndü, fırtına gibi esecek hayalleri kuruyordu. Büyük sakatlıklar yaşamış birt oyuncunun futbolunun ne hale geldiğinin örneği önümüzdeyken hala Delgado gelsin denmesi hayyalperestlikten başka birşey değildir.

Tello'nun her dört kişiden birinin oyunu almasına da hakikaten şaştım. Sizin Delgado'nuz değil Bobo ve Holosko ile bu adam bizi geçen sezon şampiyon yaptı. Ama işte bizim taraftar, Nobre ile Bobo'yu kalite olarak tartışan bir taraftar.

Ama işte bir arkadaşın dediği gibi, insanoğlunun hafızası zayıf, halbuki adam sakatlanmadan önce artık herkes, "yeter artık Delgado" diyordu. Şimdi kötü oyunlar unutulmuş, herkesin aklında sol köşeden attığı goller kalmış.

Tabata'nın da alınması zaten hataydı; G. Antep'e geri verilip az zararla kurutulunacaksa, hemen geri postalasınlar. Öyle bir ihtimal yoksa, değil sakat sapasağlam Delgado'ya bile tercih ederim kendisini.

cesc dedi ki...

hamile bobo gidebilir, belki gittiği yerde aldırır çocugu da adam olur(jessie'ye selam:))

delgado sana ne desem boş.

enrst!

Ferrari!

fink gidebilir

iyi çocuksun hadi kal bakalım holoşko.

sivok kalsın

tabata kun sana karşı ne nefret ne bi sempati duyuyorum ne biçim adamsın sen ya: D git ne halin varsa gör.

tello oylamada sabırlar taşmış gibi görünüyor, benim de taşmak üzere ona göre: )

ekrem de gitsin!:D yeni bir üzülmez daha kaldıramaz bu bünye!

AQ-47 dedi ki...

Teyyo-Tabat ya da daha az ihtimalle Teyyo-Delgado gönderilirse sevinirim, Tabata'nın kötü olması değil sebep bundan sonra dikiş tutturamayacak olması...Bir de şu blogda bazı yerli isimler falan görüyorum alalım diyorsunuz, yahu eldeki Ekrem, İ. Kaş, S. Özkan hatta İnceman'dan ne fazlaları var? Bu sezon alınması gereken yerli isim maalesef göremiyorum...Ancak 2 oyuncuyu bunların dışında tutarım, M. Ceylan ve Sercan...Acaba yönetim Avrupa'da sözleşmesi biten yabancıları takip ediyor mu bu arada?

occasion dedi ki...

Tello satılsın, olmazsa Tabata kiralansın.

delgado'yu satmaya kalksan kim alır bu halde?

kaldı ki bu adamın sözleşmesi dondurularak karşılıklı güvene dayalı bir anlaşma yapılmış. hemen göndermek ahlaki olmayabilir. sezon sonu kesin gidecek zaten.

şu an acil yapılacak olan ameliyat değil ağrı kesici özelliğinde bir uygulama olacaktır. tello satılsın desem de talibinin çıkmayacağını tahmin ediyorum.

o yüzden kiralama yöntemi daha mantıklı. burda da ibre tabata ya dönüyor.

tabata orta sıra bir süper lig takımına kiralanmalı. yaz gelince de satılmalı.

ekrem'in üzülmez-2 olduğunu daha önceki post yorumlarında ben de söylemiştim. biz severiz devam filmlerini.

occasion dedi ki...

bu arada ernst sivok, fink ve holoskoyu geçmiş oylamada.

:D

aykırı fikirler güzeldir.


ama bu biraz aykırının aykırısı olmuş. ucun ucu. sivrinin sivrisi..

Gökhan dedi ki...

imkanı bulunursa hem tello hem tabata gidebilir bence,yine de tabata yı yollayamazlar heralde o yüzden tello gider gibi.

dübel dedi ki...

demiröreni şıklarda göremedim. o da yabancı değilmi?..

Unknown dedi ki...

açıyorum kapıyorum tabata diyorum. öfkem futbolcunun kendisine değil.beşiktaşımızın kaynaklarını çarçur edenlere.

anket durdukça da tabata demeye devam edecem

@Shelbyl

Evet aabi haklısın aynı şeyleri söylüyoruz ancak ben son kısımda farklılaşıyorum.

Bence kalsın takımda, neticede MD nin büyük olasılıkla umdugunu bulamayacagı bi delgadosu olcek(sakatlıktan çıktı beaaabi).Bu sebepten ligde işler daha fazla sıkıntıya binerse Tabatanın klüpte oldugu halde neden oynatılmadıgı ile alakalı homurtularda giderek artar.İhtimaldir.

Ha diyelim tabata gerçekten çapsız oyuncu. İkinci devre paso oynadı ama habire sıçtı. E buda bence iyi.En azından MD den kurtulmamız için iyi..Hemde tabatayla alakalı olarak aklımızda soru işareti kalmaz..Ayriyetten Delgado da kasar belki forma için.Gerçi ben delgado olsam MD nin açıklamalarından sonra bırakırım çalışmayı nası olsa yerim garanti diye...

Ha diyelim takımda kaldı ve gene oynayamadı. E walla gene iyi, bu sefer YD bastırcak. Muhtemel. İhtimal.

Şahsen ben tabatanın yerinde olsam ve direnme şansım olsa sonuna kadar kalırım. En azından sinir bozmak için kalırım...

Son söz: Tabata eger yollanırsa benim hevesim kaçar.Hevesle alıp bir kere bile kullanamadan yanlışlıkla annenin çöpe attığı bir eşya olurya..İşte öyle birşey

kujoon dedi ki...

tabata nın YD kontenjanından gitmeyeceğini düşünürsek gitmesi gereken kişi tello gibi duruyor bence.duran top özürlü bir takım olduğumuz düşünüldüğünde ise tello nun gidişi takıma zarar verecek.ben MD olsam holosko yu gelişim sağlayabileceği ingiliz,alman veya hollanda takımlarından birine kiralardım.

Rattlehead dedi ki...

tello, tabata, delgado gitsin, en azından bir tane kanat oyuncusu alınsın, bobo-nihat yada bobo-nobre şeklinde bir çift santrforumuz olsun 4-4-2 oynayalım.yada delgado kalsın 4-4-1-1 oynayalım. tabi hayal bunlar ama olsun.

turkkant dedi ki...

Bugün AS gazetesinde bir haber vardı. Beşiktaş'ın Guti'yi istediği yönünde. doğru mudur yanlış mıdır bilmem, ama aslında Ernts-Fink yanında, oynadığımız sistemin en ideal oyuncusu Guti. Tabata ve Delgado fizik ve mücadele güçleri daha düşük oyuncular, Guti ise zamanında Real'de orta ikilide bile oynamışlığı olan bir oyuncu. Aslında ne defansif ne ofansif, bana göre tam orta saha oyuncusu. Ernst ve Fink'in önünde de oynayabilir, tek önliberolu sistemde sağ ya da sol iç de oynayabilir. bir dönem Real'de Del Bosque onu, Alex tarzı ikinci forvet dahi oynatmıştı.

Bizim takımda eksik olan yaratıcı pas, isabetli pas gibi sorunları çözecek müthiş bir transfer olur. yaşı 33; öyle aman aman değil. geçen sene Real'de 18 maçta oynamış; bu sezon hocayla sorun yaşadı. Bize gelip son baharını yaşasa ne güzel olur. Ernst-Fink-Guti orta sahası önüne, Bobo ve hazır Holosko ve hazır Nihat; biraz fazla iyimserlik gibi ama pek şık duruyor.

Pamukk dedi ki...

Mete Düren, "Delgado İspanya'daki doktorunun kendisine verdiği raporu bize iletti. Kendisine 'Burada kal, tedavini sürdürelim' demişler. Bunu teknik heyete iletti. Bu durum Antalya kampını kaçırması anlamına gelir" diye konuştu. Düren, "Delgado'nun tavrı şahsen benim kabul edemeyeceğim bir davranış" yorumunu yaptı.

bu Düren necidir kim için çalışır neden böyle şeyler söyler
basın da bi garip biri gelcek diyo öteki gelmicek diyo

anlaşılan Delgado gidici.

Yorum Gönder

Ara