.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Aralık 2009 Cuma

Deplasman Tribünü

Önümüzdeki dönemde "deplasman tribünü" adı altında yeni bir yazı dizisi yayınlamaya başlayacağız. Nedir bu deplasman tribünü? Biz Beşiktaşlıyız. Stadyumda bize ayrılan yerler belli. Yapımız, tezahüratımız belli. Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın, Ankaragücü'nün, Bursa'nın, Manisa'nın vs nasıl algılandığı belli. Bu zaten medyada da kendine yer buluyor. Peki hiç düşündünüz mü İnönü Stadyumu'nun deplasman tribününden görünümünü? Oradan nasıl algılanıyor Beşiktaş? Galatasaray ve Fenerbahçe'den bir farkımız var mı? Nasıl görüyorsunuz bizi ey rakiplerimiz? Bu hafta Manisa'ya söz veriyoruz örneğin. Bize Manisa'yı anlatsın istiyoruz. Oradaki taraftarlığı... Sonra dönsün Manisa'da Beşiktaşlılığı, Beşiktaşlıları anlatsın istiyoruz. Beşiktaş'ın zaaflarını "rakip gözüyle" dinlemek istiyoruz. Beşiktaş maçında 67. dakikada çok yetenekli bir genç girecekse oyuna, onun adının Ekşi Beşiktaş'ta zikredilmiş olmasını istiyoruz. Çünkü biliyoruz futbolda iki taraf var. Biz bu ülkede karşı tarafı hep yok sayıyoruz. Tribünde tezahürata başladıklarında stad hoperlöründen müzik çalıyoruz. Hayır! Futbolun tadı, iki ayrı taraf olduğunun kabulüyle çıkar. Bu hafta Manisa'yla başlıyoruz. Manisaspor-Beşiktaş maçında Manisa'yı da anlamak, onların heyecanına ortak olmak istiyoruz. Rakip olmak düşman olmayı gerektirmez, bunu çok iyi biliyoruz. Ve tüm bunları sizinle paylaşmak istiyoruz. Cumartesi 15'te "Deplasman Tribünü / Manisa" yazısını okumaya, sonraki haftalarda taraftarı olduğunuz takımın konuk yazarı olarak yazmaya davet ediyoruz. Antalya'lısı, Sivas'lısı, Kayseri'lisi vs sözümüz size... Gelin beraber yazalım. Rakip olmanın tadını çıkaralım.

13 Yorum:

Sercan dedi ki...

gerçekten harika bi düşünce olmuş.tebrikler jessie.anlatılacakları duymayı sabırsızlıkla bekliyorum.

alper dedi ki...

Manisalı olarak bir kaç şey yazayım şuan aklıma gelen.Dilbilgim,aruz vezin kafiye bilgim pek olmaıdğı için 2-3 cümleyi yan yana getirip bir düz nesir halinde sizlere aksettiremeyceğim için üzgünüm baştan söyleyim.
Kapalı üst B blok ta kombine sahibi olarak izleyeceğim maçı.bizim oturacağımız yerin hemen sol tarafındaki kale arkasında gediz tribünü diye tabir edilen kale arkası beşiktaşlı kardeşlerime ayrılmış durumda.Ki diğer kale arkası tribünü olan spil tribününe nazaran oturarakta olsa maç izlemeye imkan veren bir yapısı vardır bu tribünün.Manisa nın ilçelerinden olan bazı mmaçlarda inönü stadında Kasabalılar olarak pankart açan Turgutlu ilçesinde oldukça yoğun bir Beşiktaşlı taraftar kitlesi mevcuttur.Sanırım onların bir kısmı (en azından benim tanıdığım bir kısmı) o gün havanın bayağı soğuk olacak olmasından dolayı kapalı tribünde beşiktaşa ayrılan kale arkasına yakın kısımda yer alacak.bu yıl yapılan tribün düzenlemesi ile manisa 19 mayıs stadı 17.000 koltuk kapasitesine sahip olmuştur.ve zemini oldukça güzeldir.Holoskodan sonra benim özellikle izlemek için bulunduğum bir futbolcusu yok şuan için.tabi benim futbol görüşüme göre.Holosko beşiktaşa gelsin diye dua etmişliğimiz vardı zamanında o ayrı.:)Vestelin sponsorluğunu çekmesindne sonra da eskisi gibi bir manisa sanırım asla bulamayız artık.neydi o ersun yanal zamanındaki takım.en hoşlanmadığım hocalarımızdan biri olan tigananın o takımı kupa maçlarında farklı parçalamasıda hala gözümün önündedir.beşiktaş gibi golden ve golcüden yana bu sezon kısır bir takım görünümündeki manisanın bu maçtada zor gol atacağını düşünüyorum .ancak mücadele dozu yüksek bir maç olacak tipik mesut bakkal takımlarının yaptığı gibi.sonuçta promiseden gol beklemek holoskodan rövaşata beklemek gibi bişey zannımca.beşiktaş yensinde manisa düşerse düşsün diye bilecek biri olarak ben beşiktaşı bir nevi deplasman tribünden içten destekleyeceğim.:)

alper dedi ki...

josh simpson
mehmet nas
ve oynayacakmı bilmiyorum ama benim gelecek gördüğüm sol bek eren aydın izlenilesi topçulardır yinede.
sezer öztürk kadro dışı kalmıştı.bu maçta oynayacakmı bilmşyorum.

Gökhan dedi ki...

simpson ın dışında ortasahalarında yiğit diye bir oyuncu var bir de,o da iyi adam gibi,en azından fb ve gs maçlarında bence iyi oynamıştı.

gerçekten harika bir uygulama..tebrik ediyorum kim-in/lerin aklına geldiyse..

bir de şöyle bir uygulama yapılabilse..

ayda bir toplanılabilse maçlardan önce.. oturup yemek yenilse, bir şeyler içilse.. sonra beraber maça gidilse.. ve geleneksel bir hal alsa bu etkinlik..

delgado dedi ki...

yiğit benim de dikkatimi çekmişti. tam hayalimdeki uzun boylu sert ve teknik ön libero.

cesc dedi ki...

Edirnespor ligde olsa da ben de yazabilsem: )


Not: renkleri sarı-kırmızı, mabedi 24 Kasım Stadı olan Edirnespor amatör bir kulüptür.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@ramon

o da olacak inşallah. zamanla oturacak her şey. çok güzel olacak. ben çok umutlu ve heyecanlıyım. sürprizlerimiz var...

Manisaspor taraftarı deyince gözünüzde,diğer süperlig ve hatta bankasya'daki gibi taraftarları canlandırmayın.Manisaspor bundan önce süperlige çıktığından beri, büyük bir taraftar problemi yaşıyor.Tarzanlar denilen,eski taraftar kitlesi, Vestel yönetimine küsüp gittiler ve gittikleri günden beri taraftarlığı,lise talebeleri yapıyor.Bunların sayısı da 750 1000 kadardır.1 dakika aralıksız tezahürat yapamazlar.Futbol kültürleri de Beşiktaş seyircisinin uzaktan bile yanından geçemez.O yüzden bu yazı dizisinden bu hafta pek randıman alınamaz.Ama şunusöyleyebilirim.Her Manisa maçını takip eden bir Manisaspor taraftarından 2 sene önce, "ben bu tribünlerde Fener ve Galatasaray taraftarlarını da izledim ama Beşiktaş taraftarı gibisini görmedim,olmaz öyle taraftar" diyerek,bizi övmüşlüğünü de duydum.

AQ-47 dedi ki...

Manisa'yı takip eden arkadaşlar Sezer'in Beşiktaş'a transfer dedikoduları için bir yorum getirebilirler mi? Ben bir kaç maçını izledim, aklı başında oynuyor ama Özer, Topuz vb. gibi bir hüsran olma ihtimali sizce nedir eğer transfer edilirse?

erol1903 dedi ki...

abi trakya'da profesyonel klüp var mı ? Istanbul hariç 1.5 milyon kişi yaşıyormuş wikipedia'ya göre.

matiasemilio dedi ki...

çok güzel bir düşünce,,umarım yeni şeyler öğrenmemize,güzel yazılar okumamıza vesile olur..

delgado dedi ki...

@Erol

trakya'de tek profesyonel kulüp çerkezköy belediye spor. zaten onlar da bu sene yükseldiler, o da profesyonel takımı olmayan iller playoff'undan :)

Yorum Gönder

Ara