.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Aralık 2009 Salı

CSKA'da Doping Şoku

Olaya kısaca değinecek olursak, Manchester United – Cska maçında Ignashevich ve Berezutsky'nin Sudafed adlı ilacı kullandıkları tespit edilmiş. Söz konusu ilaç her ne kadar yasaklı maddeler arasında yer almasa da, kluplere bu ilacı kullanan oyuncuları maçtan önce Uefa’ya bildirme zorunluluğu getirilmiş. Cska, bu iki oyuncuyu Manchester maçından önce Uefa’ya bildirmediği için de bu akşamki maçta cezalı duruma düştüler. Şimdi gelelim asıl meseleye, Uefa Anti-Doping Yönetmeliği der ki, If more than two players from the same team are found to have committed an anti-doping rule violation in relation to a prohibited (non-specified) substance or method, the team in question may be disqualified from the competition in progress and/or future competitions in accordance with the UEFA ( Eğer aynı takımda ikiden fazla oyuncu anti-doping uygulamasını çiğnerse (yasaklı madde veya yasaklı yöntemler ile) takım şu an ki ve gelecekteki müsabakalardan diskalifiye edilebilir ) UEFA’da resmi sitesinden bununla ilgili bir haber yaptı ve konunun 17 Aralık’ta görüşülüp karara bağlanacağını açıkladı, ama işte yukarıda yer alan ’’2’den fazla oyuncu’’ açıklaması Cska için bir kurtuluş yolu olabilir, zira ceza alan oyuncu sayısı 3 değil 2, tabi şimdi ister istemez ‘’e zaten 2 oyuncu kontrol ediliyor, 3 oyuncunun çıkması mümkün değil'' fikri oluşuyor, ama oradaki 2’den fazla ibaresi de muhtemelen bir kontrolde 2 oyuncu kontrol edildiği için en az 2 kontrolde doping çıkmasına dayalı bir mantık. Bekleyip göreceğiz ... Tabi tüm dileğimiz bunlara ihtiyaç duymadan bu geceyi kazasız belasız atlatıp, yolumuza devam etmek.

16 Yorum:

Pamukk dedi ki...

ne ballıyız otomatikmen uefaya gitcez oley!

Pamukk dedi ki...

hakkımızla gidelim

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hahahah 3 dakkada değişir bütün işler :) hahahahah

xabialanso dedi ki...

bunlar dopingli zaten diip bizimkiler akşaam işallah koyvermezler, ben şahsen uefa'nın bizim lehimize karar verdiklerini hiç hatırlamıyorum. ilk maçtada krasic bana hiç normal bir insanmış gibi gelmemişti.onada bi baksalarmış:))günahı boynuna...

Bir Beşiktaşlı atasözü ;

Şans bize güler ama g.tüyle !

Pamukk dedi ki...

ilk cümlem çıkacak gazete başlıklarına-rakiplere vs örnekti :/

2.cümlem benim düşüncem :/

sonuç ise t2 nin yazdığı olur :/

evet sıkılıyorum vakit geçmiyor bikbikbik konuşabilirim. :/

Pamukk dedi ki...

koca abromovich var orda kolay mı dokunmak:/

selo dedi ki...

zaten 2 kişiden doping örneği alıyorlar nasıl 2den fazla kişide çıkabilir.eskaza manchesterın durumu kritik olsa hükmen mağlup edilirdi cska manchesterın lobisi ile.ingilizlerin en sevdiği şey

Asphalt Monkey dedi ki...

2den fazla oldugu zamanlarda dahi diskalifiye edilebilir deniyor, diskalifiye edilir denmiyor. Sadece bir ihtimal. Yani sucun agirligina ve klubün buradaki durusuna bagli olarak degisen birsey. Olaylarin sebebi, yasakli bir maddeden degil sadece o maddeyi bildirmemekten kaynaklaniyorsa eger, cezasi bu kadar büyük olmaz sanirim. Bosuna heveslenip buna bel baglamayalim, kendi isimizi kendimiz görelim.

Sertug Ozgur dedi ki...

Olur da Cska üst tura çıkarsa, Wolfsburg lobisi etkili olabilir mi bilemem. Yoksa kendi adımıza hiç birşey olmaz.

esperanza dedi ki...

Besiktasimiz zaten hep boyle, hep rakipleri izin verirse sampiyon olur veya rakipleri izin verirse tur atlar :/

esgo dedi ki...

e iyi madem biz de en önemli maçta basalım dopingi iki oyuncuyu feda edelim onlar çeksin cezalarını, ama o maçta aldığımız puanlar yanımıza kâr kalsın..Şampiyonlar Ligi gibi bir organizasyonda doping yapan bir takımın ne işi olabilir Allah aşkına..ihraçtan başka bir şey temizlemez bunu.

schultz dedi ki...

Hadi bakalım, şansımıza işaret olsun bu :) Maçtan önce Köyiçi Elma'da, maç sırasında Kapalı alttayız. Her türlü yenmemiz lazım bu akşam. İnşallah..

esgo dedi ki...

abi zaten olayı şöyle düşünün, çok önemli bi nokta gözardı ediliyor; bu doping tespit edilen adamlar kura ile belirlenen isimler..sen koca takımdan rastgelen 2 adam seçiyorsun ve ne tesadüftür ki ikisi de dopingli ve grip çıkıyor :)geri kalanlarının temiz olduğunu kim iddia edilebilir..o yüzden geçmiş olsun abicim..bana kalırsa bu isimler 2'yle 3'le falan da sınırlı değil açıkcası..

zaten tüm takıma test yapılmasını isteme hakkımız mevcut, ki takipçisi olacağımızdan şüphem yok.

esperanza dedi ki...

Wolfsburg icin de doping testi isteyelim bakarsin cl de devam ederiz olur olur :))

carlito dedi ki...

Şenez Erzik'e büyük görev düşüyor ama o bizden çok CSKA çıksın ister.

Yorum Gönder

Ara