.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Aralık 2009 Çarşamba

Bilin Bakalım

" F.Bahçe ile G.Saray 10. haftada oynadı. Süper giden iki takım birden attan düşmüşe döndüler. O maçtan sonra halen toparlanamadılar. Hatırlayın geçen sene de ligin bitmesine 10 hafta kala oynamışlardı ve daha o zaman havlu atmışlardı. Halbuki ellerine şampiyonluk için ne fırsatlar geçmişti. Anlaşılan o ki bu maçları dünyanın sonu zannediyorlar. Öyle bir havaya giriyorlar ki sanki 90 dakika sonunda lig bitecek. Kazanan şampiyon olmuş gibi sevinip eğlenirken, kaybeden adeta utanarak üzülüyor. Diğer maçlarda da bu havadan kurtulamıyorlar. Aklıma tek çözüm olarak federasyonun bu derbiyi ligin sonuna alması gerektiği geliyor. Yoksa korkarım ki erken oynanan derbiler sonrasında ligimiz bu iki büyükten yoksun kalacak. " Sizce bu köşe yazısı kime ait olabilir? Şimdi diyeceksiniz ki, bu adamın yazdığı yazının ne önemi var diye. Orasında değilim. Bu ve bunun gibi yazılar Türk basınının bir bölümünün hangi zihniyetle, bakış açısıyla bu işi yaptıklarını ortaya koyuyor. Bu yazıyı X veya Y kaleme alırdı, o önemli değil. Bu yazının içeriğinin spor müdürleri tarafından "doğru" görülmesi neticesinde gazetelerde yer bulduğunu biliyoruz. Sen dersin Youla, ben derim Ümit Karan o önemli değil. Önemli olan zihniyeti ortaya koymak. Bu Fenerbahçe / Galatasaray kardeşliğinin ufak ipuçlarıdır, başka şey değil. Bazen böyle bir köşe yazısında okursunuz, bazen bir televizyon programında. Taraftarına sorsan birbirlerini düşman ilan ederler, maçları maç değildir. Bu yaptıkları şeylere de dünya derbisi adını verirler. Yöneticisi rakibine bakıp pozisyon alır, yapılan hukuksuzluklar rakibin hukuksuzluklarıyla savunulur, hiza karşı tarafa bakıp alınır. Sonra adalet, eşitlik diyip dururlar. Düzey esasında bu yazının düzeyidir. Bazen bu kadar aleni, bazen satır aralarında...

12 Yorum:

thug love dedi ki...

Selçuk Yula it is.

DeX dedi ki...

yazının başka bir pasajında da baroni'nin ayağına basan arda hiç ceza almadı tadında giriş yapmış.. görüntüleri hiç izlemediği gibi birşeye inanamam olsa olsa saf fenerlileri kafalıyo heralde.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

youla ciddiye alınacak biri değil. yazdığı yazı da öyle. orasında değilim dediğim gibi. yoksa zaten karşıyım böyle adamların köşe yazılarına burada yer vermeye. sadece adamın bakış açısını ortaya koymak istedim.

Pamukk dedi ki...

tespiti doğru da çözümü yanlış kime ne onların derbi sonrası yavşamalarından. her takım kendi çözsün. yok daha neler. olmadı fifaya fln gitsinler çözüm için te allam. insan hakları mahkemesi de olur. yok bu olmadı.

bize kalırsa güzel oluyor tabe, her gs fb derbisinde çıkacak kavgalar,olaylar,kırmızı kartlar,cezalar hepsini heyecanla bekleyerek oturuyoruz tv karşısına. her seferinde de tutuyo istekler.maşallah.
yesinler birbirlerini :D

esperanza dedi ki...

Naklen Yayin ihalesi de hazir yaklasiyorken dunyanin bihaber oldugu ''dunya derbisi'' taraflari yine kendilerinin havuzdan daha fazla pay almalari gerektigini savunan belgeler ve argumanlarla medyada yer almaya baslarlar el ele kol kola.

plasmodium dedi ki...

Bence kimse çaktırmasınonlar dünyanın en büyük derbisi olduğunu sansınlar.Birbirlerini yesin dursunlar.Basının gazıyla beraber öyle bir havaya giriyorlarki popolarına biber sürülmüş katır gibi sahaya çıkan futbolcuların oynadığı oyun doğal olarak kungfu-jiujitsu-karate gibi sporlara benziyor.Çaktırmayın devam tsinler.
Selçuk yula mı?Doktorlar onu olduğu gibi bırakın dediler.Elleşmeyin

Unknown dedi ki...

ahahahahaha ben buna gülüyorum ya

alper dedi ki...

fifaya başvurmuş youla.her sene 3 şampiyonluk verilecekmiş Türkiyede artık.platini kıçınla gülmüş.

Gökhan dedi ki...

yazdığı yazıyı tam olarak hatırlamasam da böyle bir şeydi.

beşiktaş-fb maçı öncesi
selçuk yula:bu maç çok önemli bir derbi,umarım fb kazanır vs.

beşiktaş-fb maçı sonrası
selçuk yula:sonuçta bu maç o kadar da önemli değildi.

2 gün arayla bunları yazabilmiş bir adamın en azından fb-gs maçlarının sonrasında iki takım için de zararlı sonuçları olduğunun farkına varabilmesi bile bence tebrik edilecek bir olay.

gaddark dedi ki...

fikir her ne kadar zerre dikkate değmeyecek birinden gelse de jessie'nin dediği gibi bu medyada bir kesimin bakış açısını ortaya koyuyor.
2003-2004 sezonunun ortasını hatırlayın. erman'ı, şansal'ı şusu busu ne biçim yaygara koparmışlardı. 11 puanlık farka bakıp "bu lig bitmiştir. zevki kalmamıştır. kimse maç izlemiyor." gibi birbirinden art niyetli sözler söylemişti. bu sezon 6. hafta sonunda ise herkesin keyfi yerindeydi. sonrası malum. eğer bu çapulculara karşı o dönem dik durabilseydik. belki de 2000'li yıllar bizim yıllarımız olurdu. ama camia büyük erozyona uğradı maalesef. demem o ki, bu sefer o tufaya gelmemeliyiz. bunlara pabuç bırakmamalıyız.

Pamukk dedi ki...

Ben şansalın 6haftaki kötü gidişimizde, gs-fb aldı yürüdü yürür, bjk düştü, ligin tadı kalmadı, isteriz ki bjk de olsun yarışta heyecan olsun gibilerinden bişeyler söylerken izledim yalnız.

gaddark dedi ki...

Pamukk,

hocam şansal mutlaka demiştir zaten. onun o ömürlük "ne şiş yansın ne kebap" düsturu gereği öyle demesi lâzımdı. isim zikrettim fakat etmemeliydim belki de. benim vurgulamak istediğim medyanın bize olan bakışı.

Yorum Gönder

Ara