.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Aralık 2009 Perşembe

49 Yorum:

threepoint dedi ki...

92den bu yana takımda her zaman bir esas adamım olmuştur. hiçbiri jübilelerini beşiktaşta yapmadılar, hoş jübile yapan kaç adam var ki zaten. ahmet dursun'dan sonra esas adamım oldu kendileri. benim için özlenendir...

sozcelyk dedi ki...

bu adam kötü oynasa da nedense benim için kredisi bitmeyenlerden..

gelsin oynasın tabata dan bobo dan nobreden serdar özkandan incemandan tello dan ne kadar kötü oynayabilir ?

hasretle yolunu gözlemekteyim

QuaresmA dedi ki...

3-4 yıl önce basel'de oynadığı topu bi türlü oynatamadık, umarız en azından 1 sene oynar, ben de özledim.

akinfeev dedi ki...

Takımda olsaydı ligde en az 5 puan öndeydik ve belki de cskanın doping olayı bugün bizi hiç ilgilendirmiyor olacaktı,10'suz geçen günlerin ... !

theanswer dedi ki...

delgado varken ne kadar önemli olduğunu anlayamadık. hep dikine oynamayı düşündüğü için çok top kaybetti kızdık yuhaladık. çok dengesizdi kötüyken tahammül edilemez iyiyken zidane. ama şimdi o yokken anladığım tek şey bu delgado ne kadar kötü oynarsa oynasın diğer oyun kurucularımızın yanında (tabata, tello, yusuf vs vs ..) harbiden zidane.

theanswer dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cesc dedi ki...

neden olmadı be arjantinli?
neden?

delgado topcu falan degıldır!

delgado'yu ozledık cunku ılerıye donuk oynayan kımse yok onun yerınde..tabata ıle zaten ask yasayıp delgado'yu unutamazdık..zıra her yerı fızık kuralları cercevesınde yenık dusmus yusuf'la da.. o yuzden ozledık delgado'yu..

yanı topcunun olmadıgı yerde topcudur delgado.. besıktas'a yakısmıyor.hos nobre bile oynuyorsa bızım takımın kalıtesını zaten tartısmak anlamsız..

AQ-47 dedi ki...

Çok iyimsersiniz, biraz baskı gelince beyefendinin oyun kuruculuğu falan bırakıp yanındakilere topu bırakması ve "kaçması" çok sık gördüğümüz sahnelerdi...O asla bir Alex, bir Sergen olamayacak kadar sorumluluktan kaçan biri...Ha Alex ve Sergen de süper demiyorum ama en azından hırslılar...

Manu dedi ki...

ben senin 4.3.3 denilen zamazingoda sol forvette oynama ihtimalini sevdim be matias.
askere giderken beşiktaşımdan güzel haberler bekleme ihtimalini sevdim.

http://img214.imageshack.us/i/2224429fv3.jpg/

şu fotonun sağ tarafa konma ihtimalini sevdim.

Ekrem35 dedi ki...

realmadridturkey in dediği gibi delgado hep dikine oynamayı düşünen araya ps atmak isteyen yani öldürücü pasları düşünen bir futbolcu. bu yüzdendir ki çok top kaybetmektedir. ama baktığınız zaman attığı pasların sağa sola amaçsızca verilen paslardan ziyade ileriye araya atılan paslardır. bu sebeple özlenendir. ayrıca delgado olsa inönüde en az 5 puan daha fazla almıştık bu sezon.

Buraksem dedi ki...

kim ne derse desin, lincoln ve elano nun ikisinden de daha yetenekli bir futbolcu matias, bilek bakımından ikisinin toplamından da fazla, tek eksiği futbol zekası ve disiplindi, tam adamı geldi onun için mustafa hoca onu adam edecek inş...

Burak Eren dedi ki...

Bir Galatasaray'lı ama Beşiktaş sever birisi olarak, Delgado'yu oynadığı dönemde günde 5 kere eleştirmeme, yerden yere vurmama rağmen, futbolunu gram beğenmiyor olmama rağmen Beşiktaş'ın şu hücum performansına baktığımda Delgado'yu bende çok özledim.

Gökhan dedi ki...

İnanmayacaksın Ama Seni Özledim lafı tam da Delgado'ya uyuyor aslında,geri dönünce ne kadar verimli olabilecek belli değil,heralde hiçbir zaman hayal ettiğimiz gibi oynayamayacak ama bu adamı özlememek de pek mümkün değil.

Gökhan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
esperanza dedi ki...

kumasi iyi, 7-8 yil daha sabredilirse patlama yapar

Yahu bu adamı nasıl yusuf'la,bobo'yla kıyaslayabiliyorsunuz.Hıncal'ın deyimiyle İ-NA-NA-MI-YO-RUM.
O beğenmediğiniz Yusuf,badem gözlü Delgado'nun 3 yılda yapamadığını 6 ayda yaptı.Geçen sene 2.yarıda sakatlık geçirmese ne ligi alabilirdık,ne de kupayı.Yusuf'un geçen seneki fb ve gs maçlarında gösterdiği liderliği,sorumluluğu,yeteneğin 1/3'ünü gösterebildi mi delgado bu güne kadar,bu kadar ağır bir sakatlıktan sonra takımı kurtarmasını bekliyorsunuz.
Diğer kıyasladığınız adam ise Bobo.Hali hazırda fenere kariyeri boyunca 6 gol atmış.Avrupa kupalarındaki en yabancı golcümüz.Eksik yanarı da yok değil.Potansiyelini hiç kullanamadı.21 yaşından beri kendisini 1 gram geliştiremedi tipik brezilyalı mental yapısına sahip bir golcü ama ölüsü bile delgado'yla kıyaslanamaz.Bobo'nun bu takıma verdiği emeklere ayıp. Seni gördüğüm her zaman bize yaşattığın hayal kırıklıkları ve kişiliksiz futbolun aklıma gelecek delgado.Sakın geri gelme delgado hele kolunda şifo'nun,tayfur'un,toraman'ın taktığı pazubandla.Seni hiç ama hiç özlemedim.

hayyam dedi ki...

Ne Tabata ne Delgado, ikisinide gormek istemem acikcasi. Gecen senenin ikinci yarisinda oynadigi anlarda kenarda oturan Yusuf'u ozluyordum o kadar yani. Birisi bana soylesin bu adamin varliginda ne kazandik ama oynamadigi donemlerde 2 kupa kazandik.
Gecen aylarda M.Denizli'nin soyledigi bir soz vardi "kilavuzu karga olanin" diye baslayip devam eden. Gercekten bizim kilavuzumuz Delgado'ysa karga bulunmus demektir.

marpione dedi ki...

öncelikle, en doğru yorum bizim bu adamı basel'de oynadığı gibi oynatamamış olmamız. neden bilemiyorum.

uyum sorunu varmış gibi değil, takımdakilerle de sorunu yok görüldüğü kadarıyla. hiç bir hocasıyla da sorun yaşamadı. hiç bir gün çirkeflik, çirkinlik, adilik yapmadı. konuşmasını, oturmasını, kalkmasını vs bilen gayet de sempatik bir adam. bunlardan dolayı saygısı ve kredisi vardır.

geçmiş performansı elbette referanstır ama kimlerle ve hangi taktikte oynadığı da önemlidir. bir ara "paşa" sevdası yüzünden ricardinho ile oynadı, içi geçmiş bursa şeftalisi gibi yumuşak bir orta sahamış olmuştu. ikisinin tek bomba maçı ricardinho'nun ilk geldiğinde ikinci devre oyuna girdiği ve 1-0'dan çevirip 3-1 aldığımız maçtı. başka da aklımda bir şey kalmamış. sonra fransız beyefendisi, kibar futbolcu cisse ile oynadılar, ki aynı cisse kendini ancak fabian (kıymetlimiz) geldikten sonra bulabilmişti, faydalı olmuştu.

şimdi ise orta sahada taş gibi iki tane panzer ve taş gibi defansımız var. iki alman'ın kıçını toparlayacağı bir orta sahada 3'lü forvetin arkasında serbest oynarsa, fabian'dan, fink'ten gelen topları adrese teslim gönderirse, arada kendi adam eksiltip içeri kaçarsa, neden olmasın krallar gibi 10 numaramız?

esperanza dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
esperanza dedi ki...

hocalar gorevdeyken sorun yasamadi ama her gidenin ardindan ''beni asil mevkiimde oynatmadi'' geyigi yapti, muhtemelen denizli gittinde delgado hala bu takimda olur ve onun arkasindan da ''beni surda burda oynatti, yeni hocamiz daha iyi'' vs konusmasi yapacaktir.

bu nasil bir mevkiidir ki hic kimse derman olamadi ? nedir bu adamin asil oynamasi gereken mevkii?? Pozisyonu geregi sagindakini solundakini onundekini oynattirmasi gereken delgado iken Hadi bi de bu sene gorelim, dur yanina bu geldi onune arkasina bu geldi daha iyi oynar diyerek medet umuyoruz adamdan.



Delgado icin soyleyebilecegim tek sey geldigi gunden beri tesislerimizde bashekimlige oynuyor

alper dedi ki...

özledim ben en azından şahsım adına.

barfilozofu dedi ki...

2005-06 UEFA Gol Kralı ve UEFA'nın en değerli oyuncusu seçildi.Ayrıca şampiyonlar liginde en iyi 10 oyuncu arasına da girdi.. oldu bu hakkatten oldu. O sene UEFA yı takip edenler ve şu anda delgado yu beğenmeyenler içlerinden şunu söyledi, bu adam bizde olsa ne süper olurdu lan,adam hiç bir uefa maçını boş geçmiyor. Hemde arjantinli, şampiyonlar ligini alırız lan... dediler, şimdi de delgadoyu eleştirirler...

QuaresmA dedi ki...

sanırım esas mevkisi supporter forvet. yani en iyi performanslarını o mevkide çıkardı :)

şimdi mesela bazı arkadaşlar çok dikine oynuyor, o yüzden çok top kaybı yapıyor demişler. eh arkadaş, o zaman o kadar dikine oynamasın. top kaybetmenin neresi iyi birşey ? dikine oynamış olunca top kaybı daha mı iyi oluyor ? ernst de duruma göre dikine oynuyor ama delgado'nun yarısı kadar bile top kaybı yapmıyor.

takım için en verimli durum olur mu bilmem ama delgado mümkünse oyun kurmasın. eğer en iyi verimi almak isteniyorsa kaleye mümkün olduğunca yakın olmalı. bu adam iyi bir pasör değil - ki bu yüzden bu adam oyunkurucu olamaz. ama bu adam iyi çalım basıyor ve iyi şut çekiyor. bunlar forvet karakteristikleridir..

Kendisinin sol kanatta performans göstereceğini sanmıyorum ama gösterse hoş olur. Onun dışında bizim takımdaki boş mevkii Tello'nun yapmaya çalışıp fiziki yetersizliklerinden dolayı yapamadığı forvet arkası sağa sola koşturan serbest adam mevkii... şimdi ayağına top gelmeden koşmayan, top almak için sağa sola yardırmayan bir Delgado bu görevi yerine getirebilir mi meçhul ama eski Delgado'dan daha azimli bir Delgadoyla neden olmasın diyorum.

Kısaca koşan, hırslı ve istekli bir Delgado Beşiktaş'a her zaman lazım. 4-2-3-1 işte o zaman işler. (denizli'nin oynattığı taktiğe karşı olduğumu da bir milyonuncu kez belirtmek isterim)

yuki the zorba dedi ki...

Badem gözlü küçük prens...

Delgado'dan bahsediyoruz değil mi, Şifo Mehmet değil bu bahsedilen... Hayır korkum o ki, yarın öbür gün savunma üç beş maç kötü devam etse, Gökhan Zan'a da ağıtlar yakılacak...

Benim için İnönü'de (son dönemdeki performansına rağmen) İbrahim üzülmez'i seyretmek ne ise, Delgado'yu seyretmek de odur. Hatta bu lafımla Üzülmez'in döktüğü emeğe de haksızlık ediyorum. Jessie Tabata'ya "çocuk fizikli" diyor mesela... Delgado'nun üç beş ufak tefek maçı saymazsak her maçta fizik mücadelede ezilip kaybolduğunu, sahadan silindiğini, ruhsuz futbolu yüzünden son maçlarında yuhlandığını, Delgado ilk 11'ken 6. lığa düşen bu takımın, Delgado ve Gökhan Zan sakatlanınca ligin zirvesine tırmandığını, iyileştiklerinde kritik maçları kazanamadığını ve arkasından yeniden sakatlandıklarında şampiyon olduğunu unuttunuz mu?

Bu takımın futbolcusu değildir Delgado. O kadar iyi futbolcuysa, muhakkak bir talibi vardır. Verelim onlar değerlendirsin. Belki Gökhan Zan gibi onu da boynuna atkı takıp karşılarlar...

"delgADO ben ayrılmak istiyorum" asjlkdhad

güzel gözlerine kurban olduğum kolpacısı.

ortalıkta olmayınca herkes unuttu bence, iyi topçu falan zanneder olduk.

gelsin bence geri de alalım boyumuzun ölçüsünü.

Deniz dedi ki...

Daha evvelden de söyledim. Ertuğrul 4-2-3-1 ile sezona girip, birilerinin gazına gelip 4-1-3-2'ye dönene kadar Delgado iyiydi. Azılı Delgado muhalifi Jessie bile sözlükte "bu taktikle Alex istatistiklerine ulaşır dedi" Sonra kayboldu, çünkü arkası yine zayıfladı.

İlk defa taş gibi bir orta sahamız var, eğer bu orta saha Manchester maçında yusuf'u oynatıyorsa, cska maçında tabata'yı tolore ediyorsa Delgado'yu haydi haydi eder.

Ayrıca ben yapılan bu nankörlüğü anlayamıyorum. Futbolcular sistem içerisinde değer kazanır. Delgado'nun sizin kendisinden şampiyon yapmasını beklediğiniz sezonlarda yerine Alex'i koysanız takımın şampiyon olabileceğine dair ciddi inancınız varsa yanlış takımdasınız. Geçen sene Delgado gitti Yusuf geldi şampiyon olduk diyenler, kusura bakmayın ama, geçen sene şampiyonluğu Yusuf almadı, Ernst aldı.

Delgado fit olarak dönerse ikinci devrede ilk kez kendi oyununu oynayabilecektir, Denizli kendisini sol bek falan oynatmaya kalkmazsa. 4-2-3-1'de iki stoper ve iki orta saha bozulmasın, öndeki üçlünün neresinde olursa olsun Delgado iş yapar.

Arkhe dedi ki...

Alex'in arkası hep güçlüydü, hep iki kişi vardı. Bu adam ise bazen yanında Ricardinho ile oynadı, bazen orta ikiliden biri olarak. Tam ona göre bir takım kurulmuştu, tam Fink-Ernst gibi önünde oynadığı zaman coşabileceği bir ikili kurulmuştu ki o gitti.

Kısmet..

Pamukk dedi ki...

sadece Özledim şıkkı istiyorum

barfilozofu dedi ki...

O değilde ben melih şendil'in delgado gol attığında delgado diye bnağırışını özledim, şıklara bu da eklensin... Bkz:Beşiktaş antalya spor maçı golü Cordobay atmıştı. gol öncesi vurup vurup girmeyen topa öyle bir vurmuştu ki bu da girmwesin der gibi... ve ardından melih şendil bağrışı...

plasmodium dedi ki...

Delgado benim için ehven-i şer dir.İnşallah beni yanıltır da takımın performansını arttırmakla kalmaz,varolduğuna inandığım yeteneklerini de bize gösterir

aamet jr. dedi ki...

Delgado tek başına maçı alacak adam değil belki Alex, Sergen gibi. Ama adam zaten geldiğiden beri söylüyor bunu. Suç onda değil ki onu böyle gösteren zihniyette. Sergen, Alex gibi tek başına bir takımı büyütecek bir adam değil de, takımla büyüyüp takımla küçüleebilecek bir adam. Tek pası, al-ver yapmayı seven en kısa sürede topu hedefe bölgeye taşımaya çalışan bir adam. En yararlı olacağı pozisyonunun 100. yıl Sergen pozisyonu olacağını düşünüyorum. Şu anki kadroda ona en yakın bulabileceği pozisyon iki almanın önü olabilir. Eleştirenlerin de haklı olduğu verler var elbet, özellikle fizik mücadele yetersizliği hakkında.

İlk defa bi ankete oy kulanmadım blogda. Seviyorum bu adamı. Kendisi eleştirildiği zaman Beşiktaş'ın başarılı olacağı için değil de bu adam eleştirilmesin diye başarılı olsun istiyorum neredeyse. Bu adamı çok özledim ama şıkkı işaretlemeye elim varmadı. 'İnanmayacaksın ama' ile bir Abdurrahman Çelebi tandansı yakalamış Jessie. Hasılı seviyoruz işte yapabilecek bişey yok. Bu adam bu takımda kaldığı sürece hep bir umut olacak içimde. Bu sezon patlıcak abi bu adam diyeceğim.

aamet jr. dedi ki...

@Pamukk

Ne zamandır soracam unutuyorum hep. Üstündeki Delgadolu Basel forması mı?

Bellamy. dedi ki...

sol çaprazdan attığı golleri özledim. kaçak oynardı, çok top kaybederdi, hırslı falan değildi, fabian ernst kadar tekniği bile yoktu ama sol çaprazdan iyi vururdu kerata. ankaragücüne hep taktığın için seviyorum belki de seni delgaaadooooo

tanju dedi ki...

tribal'e katılıyorum. bence de aradan geçen onca sürede biz bu adamın kötü topçu olduğunu unuttuk.

insan olarak özlesem de, futbolcu olarak özlemedim.

ama gene de gelsin lan :(

(alaca duygularımın sebebi sensin delgado)

Pamukk dedi ki...

@aamet jr

evet basel forması. orjinaldir yurtdışından getirtilmiştir. havamı da atiim:p

hediye edene de birkez daha tşk edeyim :)

Fekology dedi ki...

özledim hemde çok!

Vallaha özledim geri dönde adam akıllı top çevirelim ilerde artık.

AQ-47 dedi ki...

Yuki'ye katılıyorum...Maalesef ortalarda gözükmediği için aklımızda Messi kalitesinde kalmış. Delgado'nun ne oynayacağından ziyade Denizli'nin "Dur ulan şuna yer açayım" diyerek sistemin içine edip etmeyeceği önemli...sene başında Nihat'a zorla yer açmaya çalıştığı gibi...Mesele şu ki, Delgado şu taktikle oynayacaksak aradığımız adm kesinlikle değildir, yok paşaya göre taktik yapılacaksa yine -12 puan geriye düşeriz, bu takım 1 sezonda 2 kez mucize gerçekleştiremez, Denizli acaba bunu biliyor mu?

Sertug Ozgur dedi ki...

Delgado'nun çoğu maç sakat sakat oynadığını göz önünden kaçırıyoruz biraz.

Kısacası şu kadroda şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu seneki formu itibariyle Yusuf-Serdar Özkan-Tabata'dan daha kötü olacağını düşünmüyorum.

Takımda hücum anlamında zeka eksikliği var. Bu saatten sonra kollektif organize hücum geliştiremiyeceğimize göre, bir tek yarım adam Tello'nun ayağına bakacağımıza Delgado'nun da bir alternatif olacağını düşünüyorum.

Fakat şöyle de birşey var. Yaklaşık 6-7 aydır futbol oynamamış bir adamdan aniden patlama beklemek biraz hayalcilik olur. Şu zorlu lig ortamında bir de Delgado'yu ısındırmak oldukça zor olur, takıma zarar verebilir.

Kişisel olarak Delgado'nun daha önce bir arkadaşın yazdığının aksine futbol zekasının üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. Eksikliği özgüven ve lider olmaması, o meşhur kırılganlığı. Takımı oynatmaktan ziyade, takım oyununun iyi parçası olabilir ama malesef pek kısa soluklu gördük iyi performansını, bilemiyorum. Forvete yakın oynadığında evet yine performansı pek içaçıcı olmadığı maçlar oldu ama istatistik olarak önemli katkılarını da görmezden gelemeyiz. Gol becerisi anlamında bir ortalaması var benim gözümde.

Kendisinden bu sene ligin sonları hariç pek birşey beklememekle beraber takıma en az zarar verecek bölgede, eğer tabata gönderilicekse zaman zaman iç saha maçlarında sol forvet olarak ısındırılmasını öneriyorum.

ceyhun dedi ki...

sanırım ayhan optur'un açıklaması geçirdiği sakatlık sonrasında delgadonun kendisini fazla zorlamaması gerektiğiydi. zaten kendini pek zorlamayan bir adam olarak ikinci yarıda kendisinden iyi bir performans göreceğimizi sanmıyorum.

onun dışında büyük maçlarda hep iyi oynamıştır delgado. özellikle derbilerde elinden geleni yapmıştır. daha ziyade küçük maçlarda kendini zorlamamıştır.

baseldeki performansını göstermemesinin sebebini hem yarı sakat oynaması hem de türkiyede faullerin direkt bacağa girmek üzere yapıldığına bağlıyorum. çalımı attığında sert bir faul yiyeceğini bilerek oynadığından çekingen oynuyor malesef. benim gördüğüm beşiktaşın en iyi top yaptığı maçlar rakibin tamamen kapanmadığı maçlardı. bunlar da genellikle derbiler oluyordu ve bunlarda da delgado daha bi oyunda görülüyor inisiyatifi eline almak için elinden geleni yapabilmiş oluyordu. ama her anadolu takımıyla yaptığımız maçta bacağına çift dalındığı için sönüyor evet. böyle bir adam delgado.

esperanza dedi ki...

umut, yillardir 10 numarasi olmayan fakirin ekmegidir.

esperanza dedi ki...

Bu blogda ''ozledim'' e bu kadar oy cikmasina sasirdim, yarin bir gun ''Delgado yu Anlamak'' diye bi film cevrilse kapali gise oynar :/

matiasemilio dedi ki...

aşırı özledim

blagovest dedi ki...

kesinlikle arkasında fink-ernst varken iyi şeyler yapabilir. en azından tabata'dan daha iyisini..

esperanza dedi ki...

tabata yi isliklayalim ama delgado ya sakin bisey yapmayalim. Buyuk kaptanin bizde emegi buyuk, varsin omrunu hastanede tamamlasin.

Pamukk dedi ki...

happy birthday Matias

Pamukk dedi ki...

bu adam kesin tapıyo Delgadoya
http://www.bjk.com.tr/tryonetim/medya.php?rn=26113&tipi=B
bebeğine yemek yedirir gibi

http://www.bjk.com.tr/tryonetim/medya.php?rn=26115&tipi=B
öpüjem der gibi

Yorum Gönder

Ara