.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Kasım 2009 Perşembe

Yedeklerimiz Bile Yetti Manchester'a

Foster, Neville, Wes Brown, Anderson, Ji-Sung Park, Vidic, Obertan, Partice Evra, Michael Owen, Michael Carrick’tan oluşan Manchester United’ı; İsmail, İbrahim Kaş, Uğur İnceman, Erhan Güven, Batuhan Karadeniz’den kurulu yedek oyuncularımızla Old Trafford’da mağlup etmeyi başardık. Şayet oyunu iki bölüme ayırmamız gerekirse; asıl konuşulması gerekenler, kalp atışlarının hızlandığı, rakibin tüm hatlarıyla golü düşündüğü ve o an sahada bulunanların kahramanca savaştığı dakikalardır; dolayısıyla kader anlarına yönelik kadro analizleri ve benim ''yedek'' anlayışım bu noktada farklılık göstermekte.

51 Yorum:

threepoint dedi ki...

obaaaaaa,
Eser eline sağlık!

Gökçe dedi ki...

iste bizim sorunumuz bu, bir galibeyetin sevincini daha ilk dakika da yurticindeki rakibe nasil cakarim mantigiyla iliskilendirirsek daha da bir arpa yolu yol gidemeyiz...

Saygilar...

qGökçe, bence çaktığımız rakip ççoook ama çok önemli. mesela o rakipo ekşi sözlükte topumun kendi stadlarına kaçtığını söyleyebiliyor.

senin hangi takımı tuttuğunu bilmiyorum tabii

Atakum RAC dedi ki...

Haşırt the blackboard on the Old Trafford with Mr.and Mrs. White

@lperen dedi ki...

5 maçta 22 futbolcu oynattığımızın bilgisinide ben vereyim, acaba başka takım varmıdır bizim gibi?bilgilendirirseniz sevinirim.

:D:D zuhahah

beşiktaş kazandı helal olsun biz de sevindik de, abartmaya gerek yok. oyuna sonradan giren adamları saymak zaten abesle iştigal. ismail ve ibrahim kaş da rotasyon adamları. yani ilk 11'dekilerden aşağı kalır yanları yok. batuhan filan ilk 11 çıksa tamam diyeceğiz de, vallahi abartmayın arkadaşlar.

bizim kadıköy'deki manchester galibiyeti de şişirildi böyle. aynen bu şekilde. bu galibiyetin ondan ne farkı var? deplasman - iç saha farkını da 1 gole 3 gol diye sayalım ve olayı farklı yönlere çekmeyelim. ne fenerbahçe'nin ne de beşiktaş'ın manchester'ı yenmesi onların büyüklüğüne bağlanamaz.

ciddi maçları kazanmak lazım. bunları değil.

esgo dedi ki...

Yok yok bizim asıl sorunumuz şu maç için ''bir galibiyet'' tanımlaması yapanların varlığıdır.

sozcelyk dedi ki...

dağıttık parçaladık ellerine verdik kalecilerini kornerde yarı sahamıza aldık

gökhan zana saygılar

fenerliler çok komik yæ.kendileri yenince 10 numara başkası yenince abartmamak lazım

ben biz yenip de millet sevinmeye başlayınca napıyo bu mallar diye gülme krizine girmiş adamım. elenmişsin sıçmışsın batırmışsın, bi manu'yu yendin diye sevin. bildiğin züğürt tesellisi. o maça bunun kadar sevinmedim abi, bilesiniz.

ben kişileri değil yaşanmışları konuşurum güzel karşim.

yaşanan olaylar kişiden bağımsızlığını ilan etmiş olur genelde

Cherubim dedi ki...

Hazımsız bünyeler için gelsin;

Geçme Namık Kemal köprüsünden,
ürkütürsün vakvakları,
Old Trafford'a çam diktim,
git topla kozalakları..

occasion dedi ki...

benden bu kadar

oyuna sonrdan giren dediğin adamlar en kritik dakikaları oynadılar. son beş dakikası bile heyecandan öldürürdü adamı.
o adamlar ölmediler, bayılmadılar, titremediler.

ha ciddi maçlar kazanılmalı. çünkü türk futbolu çok ileride ve sürekli ciddi maçları kazanır takımlarımız. avrupanın her yanında oyuncularımız var. sürekli yeniyor chelsealeri, milanları, manchesterlerı, hakemlerimiz desen hakeza. bütün orgazinasyonlarda var.

dimi.

evet bu galibiyet abartılır.

old trafford da çünkü. bükreşte, sofyada, atinada değil. adı bile yeter.

ertem maç esnasında man u yu orda yenen takımları sayarken milan real gibi takımları zikretti sanırsam.

:D alemsiniz yahu. tamam hemen kızmayın, bakın ne diyorum ben de sevindim diyorum, ama benim takımıma haksız yere laf çarpıtılması hoşuma gitmedi..biz gerçekten sizin yendiğinizden çok daha kötü bi manchester'ı en süper kadromuzla yensek bunları deme hakkınız var, hem de sonuna kadar.(ben postla alakalı konuşuyorum hala, çarpıtmayalım)

ama ne fener'in yendiği manu bundan kötüydü, ne de fener tamamiyle as kadrosuyla aldı o maçı. orada da yedekten 3 adam girdi, orada da rotasyon oyuncuları oynadı, ne farkı var. o maçta ronaldo, bu maçta macheda.

@occasion

konu tartışılacak bi konu bile değil. ben diyorum ki ciddi maçlar kazanılmalı, ve bu maçları aşağılıyorum. bu kadar basit. fener manu'yu yendiğinde de aşağılarım, beşiktaş yendiğinde de..galatasaray avrupa'nın averaj takımlarına fark attığında "total futbol abiiee" diyenleri de..

benim için anlam ifade edenler fener'in inter galibiyetidir, beşiktaş'ın marsilya galibiyetidir, galatasaray'ın bordeaux gelibiyetidir. önümüze geleni yenelim demiyorum ki..ama kendi evimizde wolfsburg'a, kendi evimizde kiev'e, kendi evimizde helsinborg'a kaybetmeyelim. istediğim budur. avrupa'da her türk takımını eşit seviyorum, vallahi.

ilkay dedi ki...

bu galibiyetin anlamını beşiktaşlılar biliyorsa sorun yok. bunu rakip takım taraftarlarına kabul ettirmeye çalışmak veya savunmaya çalışmak gereksiz bence.

gereksizden ziyade, sizin galibiyete mi, yoksa o bok atmaya çalışan tırt antugiller tayfası tarafından pohpohlanmaya mı ihtiyacınız var, onu çözemedim. antugiller derken fanatizmi beynini eritmiş tüm taraftar kitlesinden bahsettim. fbliler değil sadece.

antugil: heuhe manu paf takımı yedek falan felan
bjklı: kabul edin lennn kabul edin köpeklerrrr :şlak: :şluk: (tokat efekti)

@zombie

Cok guzel bir parti vermissin evinde, cok gulmus eglenmissiniz, artik konuklarin gitme zamani. Bir bakmissin sarhosun biri gelip halina isemeye baslamis. Sinirleniyorsun dogal olarak.

Anlatabildim mi? Antugil gitsin tuvalete isesin, disarida caliliga isesin. Ama benim keyfim girlayken, gelip benim salonuma isemesin.

ilkay dedi ki...

sarhoşun işediği halı ekşisözlük mü? her türden binlerce yazarı olan bir yer.. bilmiyorum. bu blogdaki tepki aşırı gibi geldi bana. hani 1 post olur, inceden dokundurulur o tayfaya, dalga geçilir falan. ama ardı ardına yollanıyor yazılar. şaşırdım açıkçası.

Bu tepkinin altinda 3 gundur "Manchester size 8 atacak, 10 atacak ehuehueheuheu" diyenlere birikmis sinir de var tabii. 3 gundur agzindan "8" lafini dusurmeyen adam gelip bugun "yedekler" demesin isterim ben. Ama hala daha diyenler var.

Zaten bitti artik post'lar. Bu kadar aciklamadan sonra hala agzini acmaya calisan biri olursa sasarim.

@shelbyl

olay o değil abi. olay sen o sarhoşun anasına küfretmişsin, küfredince ne yapar, e sarhoş kafayla dövemiyor seni..gider halına işer.

oradaki olaya tepkini burada gösteriyorsun anlıyorum ama..tam tersini düşünmüyorsun..bu yazıyı okuyan ben düşünüyorum ki benim takımıma laf atılıyor. tamam belki senin galibiyetine dil uzatanı eleştiriyorsun ama bir yandan da öbür okurlarınızı rencide ediyorsunuz.

bu blogu zevkle okuyorum. sadece beşiktaş değil, futbol konuşuluyor burada..istemiyorsanız başka yere de gideriz, ama zevk alıyorum buradaki insanlardan, konuştuklarından..buna bi leke sürmeyin.

Abicim buradaki kimsenin kimseyi rencide etmek niyeti yok.

Bu blog'un 20 tane yazari var. Hepsi sevincini farkli yasayacak. Hepsi farkli tepki verecek. Kimisi de, o sevinirken gelip "yedek" diyeni, hafta basindan beri "8jk ehueheuehue" diyeni de anacak burada.

Surada iki saat sevindik, sevinirken bize laf atanlara kizdik diye kusecekseniz yandik ki ne yandik.

Kazandik yahu. Manchester United'i Old Trafford'da yendik. Ben oturdugum sandalyeyi kirdim sevincten. Ben bu haldeyken gelip "ama yedek" ehuehue deme.

Eger bunu demediysen de, rencide olma. Bu blog'da bir tane post bul "Besiktas'in zaferi diger zaferlerin hepsinden ustun" diyen, ben kesecegim kafami. Yok cunku. Hepsi "ama yedekti" diyenlere yanit.

Niye rencide oldun bilmiyorum ama, rencide olman icin bir sebep goremiyorum ben.

çok basit. siz post girerken ne düşünürek giriyorsunuz bilmiyorum ama, ben şu postu okuduğumda ne düşünüyorum biliyor musunuz? çok net abi..

adamlar maçı kazandılar, oturdular bilgisayarın başına, benim takımımın eski galibiyetine laf atıyorlar..

birilerinden bu konuda laf yemiş olabilirsiniz..buraya gelip tepkinizi belirtiyorsunuz..tamam hepsi okey..ama bizden bunu bilmemizi bekleyemezsiniz.

birine tepkiniz varsa orada gösterin. genele tepkiniz varsa genele gösterin. ama gelip buraya yazdığınız zaman bunları..

bak abi en üstteki postuna..enfes..kime tepki verdiğin belli, amaç belli. zaten orada da takdir ettim. ama burada veya bir üstteki yazdıklarımdan dolayı beni yargılayamazsınız..çünkü açıp bakınca birilerine tepki olduğu belli değil. ortaya laf sokuyormuşsun gibi geliyor. rencide olmam bundan işte. anlayışına sığınıyorum.

sevgili besiktaslilar hepimizin bekledigi gibi yeniden bir linc politikasinin icinde bulunuyoruz.. biz besiktas camiasi olarak zaten bu tip davranislara, linclere, tepkilere alisigiz. fakat birseyi hatirlatmakta yarar var diye dusunuyorum fenerbahcenin old traford taki deplasman macinin cogumuz hatirliyoruz.. sonuc 6-2 MANU LEHINE sonuclanmis ve henuz 18 INDEN YAS ALAN WAYNE ROONEY feneRE HAT TRICK YAPMISTIR. 21 yasinda olan DAVID BELLION ise son golu atmistir.. yani medya besiktas paf lari yendi manasina gelen manaya gelen tutumunu surdursun ama biz neyin ne oldugunu zaten biliyoruz.. bu arada rooney eger istesesydi a takim degil, paf degil, MANU nun yildiz takiminda forma giyebilirdi yasi itibari ile
tesekkurler
asvalttaicenler.blogspot.com

eleştirmeyi bırakıyorum. iyi niyetli insanlarla tartışmayı ve mutabık olduğumuz konularda küçük ayrıntılara takılmayı da hiç sevmiyorum doğrusu.

ne güzel çaktınız abi, ah bi de fink atsaydı.

Sertug Ozgur dedi ki...

Abi aslında bence de gereğinden fazla post açılmış. Ama sonuçta burası kurum değil ki yazarlar birbirinden haberli veya habersiz post açabilirler. Ama sonuçta seviye düşmemiş, açıklayıcı bilgiler de yer almış yazılarda, bunda da abartacak bişey yok. shelbyl açıklamış, 8 olur dedikten sonra yedekler muhabbeti birçok kişinin canını sıkmış.

Galibiyetin abartılması konusuna gelince, bence abartılmalı,veya şöyle diyim sevinç normal, sonuçta maçtan hemen sonra sevinçler artar, zürih milanı yenmişti geçenlerde aynı şeyler burda da oldu. Kaldı ki bu manchester united. 2-3 gün geçer hala bu konuşulursa haklısınız. Ayrıca kimse demiyo ki uefaya gider kupayı alırız diye, anı,sonucu yaşıyoruz. Gs uefayı alır lafları olmadı mı levadiayı,kazak takımını beşlerken. Kaldı ki yorum yapanların hemen hemen hepsi ayakları yere sağlam basıp konuşuyo. Ben cska'yı yenemiyeceğimizi düşünüyorum ama niye bu maçın sevincini abartmıyım size göre abartmaksa?

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

1-Hafta başından beri bazı FB taraftarının kuyruk acısıyla yaptığı alaycı-baskasının s*ki hesabı"8-0" muhabbeti ben dahil herkesi gerdi, biledi.İtirazı olan?

2-Bjk aslanlar gibi top oynayarak M.Utd ı yendi.İtirazı olan?

3-Bunun üzerine birde M.Utd pafla çıktı muhabbeti.E zaten bizde yenmiştik zamanında muhabbeti.Gayet gereksiz konular.Bjk yenmiş işte. Kutla,tebrik et geç.Ama oyle olmuyor.İtirazı olan?

4-Sonrada bütün hafta boyunca benimle dalga gecen "8-0" tayfasına cevap verincede ayıp olacak öylemi???Onların yaptıgı eleştirilmeyecek, ben cevap verince agzıma biber sürülecek öylemi? Cem Yılmazın da dediği gibi arkadaşım; Amerikalıların ünlü bir sözü vardır, bilirmisin? İtirazı olan??

5-Bana taş atana bende ilk buldugum fırsatta taşı atarım arkadaş, en azından hesabını sorarım attıgı taşın. Ben mevlana değilim, önce adam ol, öyle gel...

İtirazı olan??

kaba şimşek dedi ki...

sevgili eser kardeşim, senin bu kolaj yüzünden sözlükte bin davarla uğraşmak zorunda kaldım :/ ben bu çalışmandan dolayı sana bir bira borçluysam, sen bana üç bira borçlusun :/

drogba dedi ki...

Yedek veya as oyuncu farketmez kazanmak önemliydi kazandılar bravo ama fenerin ınteri ve gsnin liverpoolu yendiği takımla bu takım arasında dağlar kadar fark var.

Liverpool
Dudek, Agger, Riise, Belamy, Fowler, Alonso, Pennant, Carragher, Paletta, Guthrie, Peltier
Oyuna sonradan Luis Garcia ve Crouch.Bu çıkan ilk 11 in 7 oyuncusu as nerdeyse.

Julio Cesar xxx, Zanetti xx, Rivas xx, Samuel xx, Maxwell xx, Stankoviç xx, Dacourt x (Dk. 70 Jimenez x), Cambiasso xx, Solari x (Dk. 58 Figo xx), İbrahimoviç xx, David x (Dk. 72 Crespo x)

Bu takımın da çoğu as oyuncular.

M.unıtedın kadrosuyla Inter ve Liverpoolun bu kadrosu bir tutulmaz.Hem de zaten kıyaslamaya gerek yok Fb ve Gs takımı as oyunculardan kurulu avrupanın büyük takımlarını çok fazla yenmiştir

Aslında fazla ciddiye almamak lazım bu tür yorumları. Değişik bir psikoloji. "Ulan dur bi giriym de uyuz ediym şunları-keh keh"

Ama olayı ben başka bi yere bağlıyorum. Netcede kendileri ile ilgili konusacakları bir şey yokki.

Nası koduk ama??ahahahahaha

kaba şimşek dedi ki...

çok denişik bi piskoloci bu yaa. demin bi tanesi bana "demek ki fener nasıl koyduysa acısı geçmemiş" dedi bu muhabbet yüzünden. üç gün önce yendiğimiz fenerden bahsediyo la adam lsdkjfldsfkjlsdkfjldskjfsd.

olm benim topumun kaçtığını falan şeyediyorlar. la 3 gün önce kol gibi yarra soktuk afedersin diyecem ayıp olacak. öyle bir adam değilim alskjdjasd.

ben mantığı söyleyeyim. biz cumartesi yendik. bu adamlar öncesinde şişindi sonra hava sönünce sesleri çıkmadı. beklediler ki beşiktaş man u'dan fark yer, biz de el siki ile gerdeğe girmeyi pek seven bir taraftar güruhu olduğumuzdan o mevzuyla gazımızı atarız. o da olmayınca işte iyice sıkıştı gaz.

biz buna içinde patlamak diyoruz.
şirkette ne kadar fenerli varsa dün sempatik davranıyorlardı bu gün alı al moru mor dolaşıyorlar.
ipne müdürüm dahil. adam konuşmadı benle hala askjdghjasd

marpione dedi ki...

Ben şahsen marpione olarak Tribal Enfexion ile Kaba Şimşek'in şu yaptıkları muhabbetten çok rahatsızım.

Bunu da burdan açıkça söylüyorum. Bu muameleye maruz kalan herkesten de şahsen özür diliyorum.

Bizim hayalimizdeki Ekşibeşiktaş böyle bir yer değil. Postları yazarken tepede gördüğünüz uyarı bu blogun okuyucu/yorumcuları için ne kadar geçerli ise, yazarları için de o kadar geçerli.

Bunları yapan yorumcu/okuyuculardan ne kadar rahatsız oluyorsam aynısını yapan yazarlarımızdan da aynı derecede rahatsızım.

Yeter!

ahahaha kendimi okuyucuya şikayet ediyorum ben. böyle ağzı bozuk ipneleri okumayın okutmayın, barındırmayın aranızda.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
kaba şimşek dedi ki...

"Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, insanlara kişisel saldırıda bulunan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında "belaltı" yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar lütfen başka yerler arasın kendisine.

Burası onun yeri değil."

sevgili marpione,

şu uyarıya muhalif bir tek yorumumu gösterirsen çok sevinirim. gördüğün her sarkastik ifadeyi belaltı olarak yorumluyorsan, futbolu algılayışını bir gözden geçir derim. zira futbol CİDDİ bir şey değildir. birilerini yenmenin, birilerine yenilmenin keyfini, yenen/yenilenin birbirine laf atmadan çıkarması düşünülebilir mi? napıyosunuz abi siz? bir futbol blogunda, birleşmiş milletler toplantısı edası mı bekliyorsunuz? ki orada bile ortamı şenlendiren adamlar var yahu.

blogunuzu sabote etmek istesem, bidıful firik "sen de yazsana la bloga" dediğinde, teklifi kabul edip daha efektif yapardım.

hala memnun değilsen, orada yaptığım her yorumu silebilmen için gerekli buton mevcut. korkma yani, bu işi kan davasına çevirecek tiynette bir adam değilim. fireş.

Cherubim dedi ki...

Maçtan önce elalemin cinsel uzvuyla ilişkiye girmeye meyilli +18 uyarısı yazan adama böyle biten bir maç sonrası laf da sokar insan kafasını da sokar..

Ryu dedi ki...

El şeyiyle gerdeğe girmeye çalışanların elinde patlamıştır. Bu kadar basit. Maç öncesi 18+ topicleri açanlar maçtan sonra paf takımı diye ağlamaya başlamışlardır.

theotheo'nun muadili benden bu kadar her posta cevap yazıcam diye kasma, benim takımıma laf atılıyor diyorsun ne kadar demokratik olursa olsun burası ek$ibe$ikta$ hatırlatırım senin ezik taraftarın 3-0'ı hazmedememişken 8 olur 10 olur diye kendince ta*ak geçmeye kalkarsa ben de burda senle ve senin gibilerle geçerim.

Pamukk dedi ki...

bi carrrrtttt da buraya

ynwa dedi ki...

o değil de liverpool'u bilmesem yukarıdaki takımda hakkaten 7 as oyuncu oldugunu falan sanacam. en güzeli de dun oyuna sonradan giren evra carrick'ten falan bahsedilmezken, l.garcia crouch falan girdi demiş bi de, şaka gibi.

Ryu dedi ki...

O degil de rakip yedek diye ağlanıyor da sanki Ekrem, Erhan, Ugur, Fink, Batuhan her hafta Premier ligde top oynuyor anasını satayım. Bu adamlar hayatlarında ilk defa Old Trafford'a çıkmış.

Nihat, Holosko ve Sivok'un oynamadığı ayrıca Tello, Fink ve Bobo'nun da 2 hafta öncesine kadar yedekte beklediği bir takımdan bahsediyoruz. Saygı duymuyorsanız susun oturun tarih yedek takımdan bahsetmeyecek çünkü 23 maçtır yenilmeyen Manu'dan bahsedecek!

Major dedi ki...

galibiyet bok atanlar olacaktır. yukarda fenerbahçe galatasaray örnekleri verilmiş. ancak ben bu konu da nötrüm.

fenerbahçe yedeklerin ağırlıklı olduğu ama cristiano ronaldo'nun sahada olduğu maçta kadıköy'de manutd'ı 3-0 gibi bir skorla mağlup etmişti 6-2'nin rövanşında.

yine fenerbahce yedeklerden oluşan ama yinede figo'nun zanetti'nin cambiasso'nun souza'nın olduğu karşılaşmada maç boyunca tek kale oynayarak kadıköy'De inter'i yendi.

beşiktaş ise yedeklerden oluşan ama owen'ın anderson'un vs. olduğu karşılaşmada maçın genelinde defans oynamasına rağmen 1-0 yendi. old traford'da yendi.

herkes kendine göre değerlendirebilir bu galibiyetleri ama sonuçta takımlar dünyanın sayılı takımlarını yendiler. öyle ya da böyle. şahsen beşiktaş adına stamford da ki chelsea galibiyeti, inönüdeki liverpool galibiyeti daha büyük olduğunu düşünğyorum..

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

burası her ne kadar demokratik olsa da, seviyesizlik yapmasa ve elinden geldiğince yaptırmasa da sonuç itibariyle adından da anlaşılabileceği gibi 'beşiktaş' blogu. burada konuşulan muhabbeti seviyo olbilirsiniz, bu tarz göndermeleri üstünüze alınıp bundan rahatsız olmuş da olabilirsiniz. bu durumda bir beşiktaş maçı ile alakalı olan başlığa girmez, dönen yorumu yada haberi okumazsınız olur biter bu kadar basit. ayrıca bir hafta boyunca cumartesi günü şöyle böyle yapacaz diyen, maçtan sonra ama penaltı ama üçüncü gol ofsayt diye ağlayan, ardından 3-0ı çıkartamayıp manu şöyle yapacak manu böyle yapacak demeye başlayan, +18 diye başlık açan, ona da koyunca bu sefer de paf takım diye ağlayan adama kimse kusura bakmasın ben de burdan lafımı ederim arkadaş. üstüne alınan da alınsın umrumda değil. tekrar ve tekrar bıkmadan, usanmadan soruyorum ve sorabilirim.. ''KOYDUK MU'' ?? !! (cevap için youtube.ye 'bjk f3 maçı bando' yazın aratın; maçta olmam sebebiyle soruyu ve cevabı bi de ordan veriyim isteyenlere)

marpione dedi ki...

tearkan, sen çok yanlış anlamışsın olayı, bir de hakkın olmadan konuşuyorsun.

yok öyle "koyduk mu?", "geçirdik mi?", "siktik mi?" muhabbeti burda. yok yani.

biz onu yaptık mı blog'u ziyaret eden diğer takım taraftarına da aynı hakkı vermiş oluyoruz. yarın öbür gün gelip yaptıklarında ses çıkartmamamız gerekir.

biz de yapmayacağız, yapana da (bizden bile olsa) engel olacağız.

şunu herkes bir anlasın.

Ryu dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
marpione dedi ki...

ryu çok açık ve net :

yok burda öyle bir muhabbet. memnuniyetsizsen alternatifleri dene.

ian dedi ki...

ya şimdi, yenilelim veya yenelim, başka takım taraftarlarının ne dediği benim umrumda olmaz.. ama şöyle bir insan türü oluştu son zamanlarda. diyor ki zât: "yaea manu'yu yenmişsiniz halâ diğer takımlarla uğraşıyosunuz" falan filan.. şimdi merak ediyorum.. bunu diyen güruh, kendi takımının el bilmemnesiyle gerdeğe girmeye meraklı taraftarına bir çift laf ediyor mu acaba "sanane abi onlardan" diye..

benim kişisel fikrim; beşiktaş taraftarının büyük bir kısmı dün akşamki zaferden sonra, diğer takım taraftarlarını düşünmemiştir bile.. beşiktaş taraftarlığının özünü anlayan adam yapmaz zaten böyle bişey.. AMAAA, diğer takım taraftarları arasında seviyesini düşüren bir güruh olacaksa şayet, tepki olarak bizden de ortaya bir şeyler koyan taraftar olacaktır.. hiç öyle çıkıp "manu'yu yendin halâ diğer takımlara laf atıyorsun" edebiyatı yapılmasın.. etki tepki meselesidir.. el bilmemnesiyle gerdeğe girenlere oluşan haklı tepki meselesidir.. herkes kendi bahçesini temizlesin, kendi yetiştirdiği meyve ile övünsün arkadaş.

sy dedi ki...

Ya ben de sinir oluyorum "Manu yedek abi yae", "Hakem penaltimizi vermedi yae", "Gecen sene GS FB kotuydu yae" diyenlere, ama surada 'benden bu kadar'a yaptiginiz muamele de hakkaten haksizlik.

Abi ben boyle bir Fenerli profili zor goruyorum acikcasi. En kulturlusunden en kultursuzune benim tanidigim Fenerliler genelde sinir bozucu tipler. Eger adam gibi konusabilecegim profilde bir Fenerbahce taraftari bulmussam; sizin yerinizde olsam "rencide olma arkadas" diyecegime "kusura bakma rencide olduysan, niyet bu degil" derdim.

@algon

O aksamki halet-i ruhiyemi su post'ta anlatip acikladim zaten durumu:

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/11/gecici-rahatszlk.html

Benden bu kadar ile bir sorun olmadigini umit ediyorum ben.

Ryu dedi ki...

@marpione
bak shelbyl ne güzel gayet anlaşılabilir şekilde yazmış:

3. Koyduk abi, Manchester'a koyduk, öyle ya da böyle. Bunu "evet, ilgi çekici bir galibiyetti, filhakika gelgelelim" diye kutlamayacaktık herhalde.

Sen forum yöneticisi modunda takılmaya devam et. Ben Besiktas ile ilgili blogda bir eziğin gelip sinir ziplatmasına tepkimi koyarım. Dün yaptığın gibi yorumumu ister silersin, ister sildirirsin zerre umrumda değil. Bak bu da gayet açık ve netti.

marpione dedi ki...

ryu,

o tarz konuşmalar bir başladı mı ucunun nereye gideceğini kontrol edemiyorsun. yarın birisi fenerbahçe veya başka bir türk takımı için bunları yazınca ona da iki saat "ya işte yabancı takıma ok'de içerde yapmamaya çalışıyoruz" diye iki saat izahat vermekle mi uğraşacağız teker teker?

fenerbahçelisi de, galatararaylısı da xşehirsporlusu da okuyor burayı. her gaza geldiğinizde bu muhabbetleri açarsanız o adamlar da yarın bizi yendiğinde gelip "koyduk" yazacak. o zaman da onlarla uğraşmak zorunda kalacağız.

genital organları işin içine karıştırmadan sevinemiyor musun? türkçe gayet yeterli bence koymadan, sikmeden, geçirmeden sevinmek için.

böyle düşün olayı. o muhabbeti mahallende kankalarınla yap, biz de yapıyoruz. burda yapma. çok zor değil bunu kavramak değil mi? sen sadece kendini, bense geneli düşünüyorum diye bana "forum yöneticisi" muamelesi çekip despotmuş gibi gösterince ne boyun uzar, ne de ünün artar.

koymadan sevinmeyi öğrenin. küçülmezsiniz.

Yorum Gönder

Ara