.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Kasım 2009 Cumartesi

TSL 12. Hafta Trabzonspor 0-2 Beşiktaş

Evet döndük annemizin ligine. Bu maç topiği açma işini uğura bağladık, artık kimsenin eli gitmiyor. Bu sefer zorlu deplasman demeden ben açıyorum konuyu. (Tabi bu gidişle Manchester maçını konu olmadan tartışırız ya neyse) Sanıyorum hala üzerimizde Wolfsburg maçının psikolojik tahribatı var. Futboluyla, tribünüyle, başkanıyla, ipler artık haddinden fazla gerildi. Yetmezmiş gibi üst üste son derece ciddi maçlar oynayacağız. Mustafa Denizli'nin eğer bir kurt hocalığını göreceksek, bunu dizilişten, hücum organizasyonundan vazgeçtim, futbolcularını bir maçın skoru ne olursa olsun diğerine iyi hazırlayarak göstermesi gerekiyor. Trabzon deplasmanı Beşiktaş'ın galibiyetle dönemeyeceği bir yer değil, ama kafalardaki soru işaretlerinin sahaya yansımaması lazım. Tabi bu kadar karamsar tablo bir yana, 5 hafta önce ligi kapattı denilen Beşiktaş'ın Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarından galibiyetle ayrılması halinde nerelere gelebileceğinide işaret etmek isterim. Biz Beşiktaşlılar olarak ani psikolojik değişikliklere, bugün karalar bağlayıp yarın marşlar söylemeye alışkınız. Manyak olduk siyahına beyazına. Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Cem Satman, Alper Ulusoy, Suat Arslanboğa (4. Hakem)

Trabzonspor: Sylva, Cale (Dk. 84 Serkan), Egemen, Song, Tayfun, Gabric (Dk. 55 Engin), Selçuk (Dk. 64 Alanzinho), Ceyhun, Colman, Umut, Gökhan

Yedekler: Onur, Serkan, Alanzinho, Giray, Barış, Ferhat, Engin

Teknik Direktör: Hugo Broos

Beşiktaş: Hakan Arıkan, İsmail, Ferrari, Sivok, İbrahim Toraman, Ekrem, Ernst, Fink, Uğur (Dk. 46 İbrahim Kaş), Tabata (Dk. 46 Yusuf), Nobre (Dk. 77 Bobo)

Yedekler: Korcan, Bobo, İbrahim Üzülmez, Yusuf, Necip, Erhan, İbrahim Kaş

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Goller: Fabian Ernst (Dk. 48), Bobo (Dk. 90+3)

Sarı Kartlar: Ceyhun (Dk. 46), Engin (Dk. 90)

81 Yorum:

yuki the zorba dedi ki...

Ya Simplex, ışınlansak Trabzon'a yarın, gelmez misin sen bana onu söyle... İçim gidiyor yemin ederim...

simplextablosu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
matiasemilio dedi ki...

artık hoca'nın hiçbişeyine inancım güvenim kalmadı..hatta bazen kulübede oturanın kendisi olmadığını düşünüyorum,dublörü filan var herhalde kendisinin..

threepoint dedi ki...

92'den bu yana futbolu takip eden biri olarak, Anadolu'daki en zor deplasman payesi verilen Trabzon'dan sanırım %50'ye yakın bir oranla galibiyetle döndüğümüze şahit oldum. Wolfsburg maçı için sezonun maçı demiştim, ama içimde hala var bir umut... Fener'in şimdiden 3 puanla kapattığı haftada Trabzon'dan ss olarak 3 puanla dönmemiz gerekiyor. Haydi bakalım hamsi avı için rastgele diyorum...

RuFF dedi ki...

Gol atamayan Beşiktaşın karşısına her maçta bir sürü gol pozisyonu bulup bunları saçmasapan şekilde harcayan bir Trabzonspor çıkacak.Şans faktörünü göz önüne alırsak bizim bu maçtan galibiyetle dönme şansımız maalesef yok.

Pamukk dedi ki...

yarın beyaz forma giyebilirler izin verdim.

yuki the zorba dedi ki...

14 kişiyi göz altına almışlar, okuyan var mı? Bildiğim kadarıyla Jessie'yi Botaş, kızlar falan diye kandırıp, gözaltına almışlar. Ben şahittim zaten maç esnasındaki durumuna :)

Simplex seni de arıyorlarmış. Shelbyl yanına alsın seni... Tribal ve Raul gözaltında kayıp olmuş. Demin elimi cebime atayım dedim, kombine kendi kendini imha edip, eridi... Sonumuz hayır olsun artık...

Pamukk dedi ki...

İFADELERİ ALINDI VE BIRAKILDILAR mış

AQ-47 dedi ki...

Tipik beraberlik maçı, ama Trabzon çok zorlarsa 1:0'a bağlayabilir. Tabii bu yorum Denizli'nin saçma sapan bir kadro kuracağını düşünerek yapıldı.

793df dedi ki...

ocak ayında başkan kim olur bilmiyorum ama futbol şubesi sorumlusu yada daha yeni olanı sportif direktör kesinlikle ibrahim altınsay olmalı teknik direktörlüğe juande ramos getirilmeli.ve ikinci yarı itibariyle şampiyonluk ümidi olsun olmasın rıdvan şimşek,ismail köybaşı,batuhan,necip ve onur gibi en ümitli olduğumuz genç oyuncular sürekli oynatılıp bi sonraki sezonun hazırlığını 2.devrede yapmalılar.ayrıca rüştü hakan,üzülmez,erhan,inceman,fink,tello,s.özkan,erkanzengin,tabata,yusuf,bobo ve nobre kesinlikle gitmelidir.kaleye denizlispordan cenk ve liegeden sinan bolat alınmalı.savunma rıdvan sivok ferrari ismail ve yedekleri ibrahim t. ve kaştan oluşur.orta sahanın ortasına ernst,necip ve birde nuri şahin takviyesiyle iyi bir ikili oluşturulur.delgado ve onur bayramoğlu yaratıcı orta saha oyuncuları olarak skora ve maçın seviyesine göre kullanılabilir.ve yıllardır en büyük problemimiz olan bölgelere asıl transfer yapılması gereken ve malesef hep boş bırakılan sağ ve sol açık pozisyonlarına bu sezon çok iyi bir ekiple takip edilerek seçilen 2 iyi yabancı transferi yepılmalı.bu bölgeler chelseaden gökhan töre ve takımdan ekrem dağ ile alternatiflendirildikten sonra yıllardır özlediğimiz orta sahaya kavuşmuş olacağız.forvete gelince nihat,holosko,batuhan ve araştırılarak alınan yabancı bir striker(gignac,fabiano vb.)dan oluşturulmalı.işte plan program transfer politikası.bu bir ütopya değildir olması gerekendir.juande ramos ispanyadaki sevilla mucizesini böyle bir takımla beşiktaşta gerçekleştirebilir.bu beşiktaşla ilgili yorum veya fikirlerinizi lütfen bu bloglarda yayınlayın.maksat düşünemeyen insanlara fikir vermek.

içime bir his doğdu sanki kazanırız gibi.:)

norton dedi ki...

Bu mac hakkında hicbir ongorude bulunamamak ne kadar acı.Wolfsburg macındaki Alman spikerin dile getirdigi uzere takımın ne sistemi var,ne uyumu var,ne tadı,ne de tuzu.Bu takımdan cacık olmaz diyecek kadar da karamsar degilim;fakat bu olmayan oyun duzeninde bu Ernst,Ferrari'ye yazık be abicim.Soylesene bize hoca,takım neden oynamıyor?Seytan bunun neresinde,Ugur Inceman ise neresinde bunu daha cok merak ediyorum.Nedir Bu Ugur Inceman,Ibrahim Uzulmez saplantısı,anlayamıyorum arkadas.Aglasam sesimi de duymazsın cumlelerimde.Sezon basında burada kurdugumuz fantastik kadroların daha da otesinde fantastik bir fantazisi var sayın Denizli'nin.Bu macı kafamda oynuyorum,isin icinden cıkamıyorum.Ne yani Denizli simülasyondan! oynuyorsa ben de kafamda oynarım.Trabzon'a bakıyorum solda Gbric.Karsısında kim oynayacak,bilemiyorum.Ortada Selcuk,Ceyhun iklisi,ee iyi diyorsun.Colman,Gokhan Unal'ı da hesaba katarsan iyi bir hucum gucu oldugunu hemen goruyorsun.Besiktas'ı dusunuyorum.Trabzon'un kanatlarından gedikler yakalayabiliriz diyordum.Soldan kim oldugunu secemediigim biri iceri dogru katediyor.Pasını aktarıyor,Bobo Hamsikoy'e gonderiyor.Ne soylesem bos,nerden baksan tutarsızlık.Nerden tutsan elinde kalır.Galibiyete olan inancım yuzde 51.Soylemeden gecemeyecegim.

enfer dedi ki...

Bugüne kadar ne M.Denizli'nin göze hoş gelen futbolunu ne de ilk yarım saatte 3-0 yaptığımız şoyle rahat rahat işte Beşiktaş'ım bu dediğimiz bi maç izlemediğimize göre yine kansere 5 kala bi maç olacaktır..

One Shot dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayyam dedi ki...

tek istegim fenerbahce macini kazanabileceksek bu maci kazanalim yoksa bu macida kaybedelim. En azindan YD'nin gitmesi icin muhalefet daha cok ses cikartir ve birileri artik bu adam dur dermi diye dusunmuyor degilim. Fatih Terim'in ulusal takimdan gitmesi icin kaybedilen maclarda uzulmuyordum ve bunu Besiktasim icinde yasamaya basladim ne aci ve artik bu duygunun onune gecemiyorum. Bir taraftandan da kendisini insan ve karakter olarak cok sevmeme ragmen ve gecen seneki sampiyonlugun onun basarisi olduguna inanmama ragmen yeter artik hoca demeye basladim. Ozellikle Wolfsburg macindan sonra Denizli'ye olan butun sempatim ve saygim kayboldu.

neo_494 dedi ki...

Rüyamda 1-0 yenilmiştik
Umarım tersi çıkar.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

ben senin trabzona gol atabilme ihtimalini sevdim..

Tabata 90 dk. sahada kalırsa yeneriz.

Kadro belli olmuş

-------------Hakan-----------
Toraman--Sivok--Ferrari-İsmail
----------Ernst-Fink----------
--------Ekrem-Uğur-Tabata
--------------Nobre------------

Uğur ne alakadır ya ?

esgo dedi ki...

Maçtan sonra konuşmak kolay oluyor, ama kadroyu ilk gördüğüm an fazlasıyla morallendim. Bobo dışında bence harika bir 11 çıkarmış. Nobre yerine Bobo olsa 3 puan için senet imzalardım ama bu haliyle de galibiyete yakın olan tarafız diyebilirim.

Saha içi dizilişini görmek lazım ama kadro 4-4-1-1'e daha yatkın gözüküyor.

norton dedi ki...

Bu kadroyla gol atmamız mucize gibi.Ancak Trabzonspor savunmasının kaptıracagı toplarla ya da yapacagı hatalarla gol bulabiliriz.Aynı sekilde bu kadroyla gol yememiz de cok zor.Ugur Inceman'ın bir esprisini anlayabilen varsa beri gelsin.Ne var arkadas bizim goremedigimiz bu Inceman'da?Aynı sekilde Nobre'nin ne gibi ozelligi var ki bu takımda tek forvet oynuyor?Ellerini acıp kendi lehine avantaj sagladıgı icin rakip takım oyuncusuna faul yapmaktan baska ne ise yarar bu adam?Karambol olacak da oraya buraya kıcını,basını sokacak diye bu adama ben tahammul edemiyorum.Yusuf bu macta Tayfun ve Serkan'ın kullandıgı Trabzon'un sag kanadında etkili olabilirdi.Muhtemelen ikinci yarı izleyecegiz kendisini.Ilk yarı 0*0 biter,ikinci yarıda yapılan degisiklikler oyunun kaderini belirler gibime geliyor.İyi olan kazansın diyecegim fakat iyi oynayarak kaybedip,kotu oynayarak kazanan yegane takımız galiba.

Sertug Ozgur dedi ki...

Uğur ne alaka ya???

Heralde Ernst iyice free role'dan çıkıp AMC oynayacak.

Eser bugüne kadar taktik ile ilgili yorumlarına katılırdım ama bugün sana katılmıyorum,benim aksine pek umudum yok. Keza gol nasıl bulcaz değil 'gol pozisyonu' nasıl bulcaz düşünüp duruyorum. Umarım sen haklı çıkarsın.

Sertug Ozgur dedi ki...

Güvenç Kurtar ve Sanlı Abi'ye göre hafta arası Uğur en iyi maçını oynamış. Hani Sanlı Abi'yi Beşiktaşlılığı dışında yorumlarını ciddiye almam da, güvenç kurtar teknik adamlık yapmış.

Bilmiyorum bende var heralde bir körlük veya anti-incemancı olduğum için böyle düşünüyorum.

mufittezel dedi ki...

Hay ben senin oynatacağın oyuna dizilişe, 5-4-1 nedir be adam?

Hakan
Ekrem Toraman Sivok Ferrari İsmail
Uğur Fink Ernst
Tabata
Nobre

Ve bu kadar savunma ağırlıklı oyuna rağmen adamlar paldır küldür Hakan'ın karşısına geliyorlar.
Bir mucize olmazsa Demirören yine gitmeyecek belli oldu da, şu Denizli'den bizi kim kurtaracak?

jtr dedi ki...

Toraman zaman zaman klasik libero gibi stoperlerin ortasında geriye çekiliyor nasıl bir sistem bu Allah'ım???

Sertug Ozgur dedi ki...

Abi biz anadolu takımlarına kızardık eskiden böyle oynayınca aynısını biz yapıyoruz.

Hani orta sahada 4-5 pas yaparsın anlarız da tam anadolu takımı ya 2 pas yok.

Sertug Ozgur dedi ki...

Wolfsburg maçını anlatan Alman spikerin kulakları çınlasın, hakikaten kim nerde oynuyo çözemedim.

barfilozofu dedi ki...

ilk yarı itibari ile en çok koşanın nobre olmasını hala anlamadım. Hayır maçında en çok koşanı...

AQ-47 dedi ki...

Tabata hariç defansif yönleri ağır basan 10 kişiyle maça çıkmışız (merhaba Nopre). Takımda bu kadar fiziğe dayalı oynayan koşan adam olunca normal bir futbol izleyicisi karşı takımın nefesini keseceğinmizi hatta tabiri yerindeyse döve döve maçı alacağımızı düşünür. Ancak koşan oyuncularımız sadece defans yaparken koşabiliyor, hücumda ise ayakları bağlanıyor, dolanıyor. Yukarıda arkadaşların dediği gibi Sanlı İnceman'ı öve öve bitiremedi. İyi futbolcuymuş daha da iyi oynayacakmış. Ben yoruldum ama Denizli yorulmadı şu adamlardan. Sanırım ikinci yarı Yusuf'u ve Bobo'yu alacak, ama kimi çıkaracak? Bu sorunun cevabını bulabilirse zaten maçı alırız. Hatırlatırım kalede Silva var, şaka gibi...Ama biraz kilo verdiğini hissettim ilk bakışta.

barfilozofu dedi ki...

Fener galatasaray maçın da galatasaray totalde 10 km eksik koşmuştu... Bizde şu an tam tersi lakin topla oyna oranı bir ara %63 %37 idi. Sanlı sendeyiz...

norton dedi ki...

Bu kadar berbat bir futbol omr-u hayatımda gormedim.Futbol da degil ne idugu belirsiz kor dogusu,horoz dogusu,deve guresi.Futbol degil yalnız,onu biliyorum.Bu ne bicim futbol,bu ne sacma dizilis,bu ne boktan Besiktastır Allah askına.Sol kanadı tek basına savunmaya calısan Ismail.Sag kanadı 3 kisi birden savunmaya calısamayan Besiktas.Sol kanatta Ernst,gobekte Inceman,sagda Ekrem,nerde oldugu belli olmayan Nobre(ona kızmıyorum,onu hangi maksatla sahaya surdu Denizli?Hicbir sey gibi bunu da anlamadım.Anladıgım tek bir sey va;o da hicbir sey anlamadıgımdır)Allahım bu kadar mazosizm fazla bize.Kanser ettin,verem ettin,fıtık ettin be Besiktas.Omrümü yedin anuna koyiyim!Hala da umutluyum ya,giyotinin sogununu nefesinde hisseden mahkumun bir tutam yeseren umudu gibi.

Sertug Ozgur dedi ki...

ikinci yarı tabata'yı çıkarır demiştim içimden, çıkardı, galiba Denizli'yi çözüyorum!

barfilozofu dedi ki...

Toteme geçiyorum, delirdik a.g...

QuaresmA dedi ki...

lucescu dönemi 3-6-1'inin tıpatıp aynını oynuyoruz, denizli eski maçları izleyip tek çare bu diye düşünmüş belli ki.

genelin aksine ise şu maçta tek beğendiğim şey ernst-fink-uğur üçlüsü. defansif ortasaha oynasa bile uğur klas bi oyuncu, bunu belli ediyor. 4'lü de oynarsak, 3'lü de oynarsak, pis yedili de oynasak bu üçlü bozulmamalı. ha muhtemelen haftaya, olmadı gelecek haftaya bozulmuş olacak o ayrı. biz de oturmuş mustafa denizli takımında sistemler üzerine konuşuyoruz.

Ryu dedi ki...

Şuan Trabzon'da bir anadolu takımı oynasa en azından bir atak yapardı. O kadar reziliz ki tarif etmek mümkün değil. İhtimal vermiyorum ama kazayla şu maçı aldık diyelim; haftaya ne olacak?

Sertug Ozgur dedi ki...

offff iyi taktı ernst ya!

barfilozofu dedi ki...

Totemime kurban olayım....

Gencler hic bosuna kafayi yemeyin, dustur belli:

Besiktas gol yemeyecek, gol atarsa ne ala.

Devre arasina kadar bu zihniyetle oynamaya devam edecegiz, gunu kurtarma hamlesi ancak budur cunku.

barfilozofu dedi ki...

%56 %44 oldu, gol yemeyiz inşallah. hemen %63 %37 çekmemiz lazım..

barfilozofu dedi ki...

Hakan ne yapmaya çalışıyor? Hakan bu maç hol yeme formanı almaya gidiceğim. totemimi senin forman ile taçlandıracağım..

barfilozofu dedi ki...

tamam beklenilen veri geldi, tekrar %63 %37 çektik.

Adsız dedi ki...

0-2...

helal be!!...

jtr dedi ki...

Aha trolluk yapıyorum iyi izleyin.

NASIL KOYDU BOBO????

barfilozofu dedi ki...

yine totem kazandı. Bu sefer benim totemimle kazandık...

okka dedi ki...

holoskoyu bu kadar aradığım başka bir maç hatırlamıyorum.holosko olsaydı işi son dakkalara bırakmazdık.

AQ-47 dedi ki...

Denizli doğru değişiklikler yaptı ama Ernst'in golü diğer hamlelerden daha kritikti. Yusuf ancak bu tür kullanılırsa fayda verecek bu bariz, Denizli sene başından beri ilk 11 çıkartarak hem Yusuf'u gereksiz yere yordu, hem demoralize etti, hem de bizi sinir hastası etti. Haftaya Hakan'ın bu performansından ötürü tatil verir yine Rüştü'yü koyar kaleye...

AQ-47 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ilkay dedi ki...

futbolun adaleti yok, umut bulut'u var...

One Shot dedi ki...

böyle ezildğimiz böyle kötü oynadıgımız bir mac daha hatırlamıyorum. mac sonunda nasıl sevinir bir teknik direktör bu maca anlamadım aga.

Adsız dedi ki...

Rıdvan çatla da patla!!

fener oynayınca kontrollü futbol, biz oynayınca katı defansif...

ÇATLA DA PATLA RIDVAN!!

kma dedi ki...

çok kötü oynadık. trabzon bizden 1 gömlek üstün bir takım aslında. çok çok yazık oldu. yani umut buluta üzülmediğimi söylesem yalan olur.
denizli balı devam ediyor. bence bu sonuç beşiktaşı geri götürmüştür. keşke yenilseydik. bu futbolun hakkı yenilmekti.
yazık vallahi yazık..

barfilozofu dedi ki...

keşke feneri böyle yenseydik, birazda sanki 15 mayıs 2005 in minyatürü oldu, sanki bu maç...

QuaresmA dedi ki...

yahu denizli bu maça futbolseverlere güzel bi gece yaşatmak, beşiktaşlılara güzel bi futbol izletmek için çıkmadı ki zaten, ne güzel oyunundan bahsediyorunuz ? 0-0'a yatmaya çalışıp, bir gol de atarsa ne mutlu anlayışıyla çıktı ve sonuç olarak hesapları tutmuş görünüyor. ha bence yine saçmalıkları çok, zaten 45. dakika değişikliği demek saçmaladığını anlamak demek + nobre bu maçta oynatılacak en son forvetti muhtemelen.

Sertug Ozgur dedi ki...

Abi tamam denizlinin çıkardığı kadroya,taktiğe sövdüm ama denizli balı filan değil bu. Yeter ya adam ne zaman kazansa bal, yenildiğinde bal diyenleri göremiyoruz ama..

Haa bu arada kötü futbol oynamadık değil futbol oynamadık, sadece iyi mücadele ve genelde sağlam savunma vardı. Çanakkale geçilmezin bir diğer versiyonuydu.

Oyunun iki yönünü oynamayan oyuncular var, özellikle orta sahadaki oyuncular, hal böyle olunca duvar gibi döndü toplar. 45-60 arasındaki futbol biraz toparladı, özellikle Yusuf'un top tutabilme katkısıyla ve o arada gol geldi. Sonra 65ten itibaren tamamen savunma ve ne zaman yiyecez golü diyen bir bekleyiş aldı bizi. Bilmiyorum ama orta sahada bu oyuncu yapısıyla baskılı oynamadığımız takdirde bu stresi yaşayacağız hep.

Dahi Denizli.İlk yarı trabzon'u yordu.İkinci yarı vurdu.Bu balla nereye kadar gideriz bilmiyorum.

barfilozofu dedi ki...

ermancığım feneri yenermişiz dedi, ermanı bile değiştirdi bu futbol...

AQ-47 dedi ki...

Ezildik, çok kötüydük, yenilmek hakkımızdı diyen arkadaşlara katılmıyorum ve şaşırıyorum...Biz bu sene Denizli ve kadrolarına söverken her maçta galibiyet/iyi futbol beklediğimiz için sövüyoruz. Takım kolay gol yiyor, defans dandik diyen hiç oldu mu? Ferrari, Sivok, Toraman ve önünde Ernst ve Fink'in oynadığı takımın zaten gol yememesi gerekir. Takımın hücum yanı kötü, bu seneki tek sıkıntı bu. Trabzon bulduğu spot pozisyonları atsa yenilirdik tabii, ama onlar da 1:0dan sonra düzgün atak yapamadılar...

kma dedi ki...

ya şu sonuçtan neden memnun olursunuz anlamak mümkün değil. totem, denizli balı, futbol ilahları ne derseniz diyin bu çıkan sonucu rasyonel bir yoruma oturtamayız.
denizli ve demirörenin eline alınan toplam puan yüzünden bir koz oldu bu sonuç.
mancester deplasmanında da oyun tarzımız bu olacaksa sıçtık resmen..

barfilozofu dedi ki...

1-0 dan sonra düzgün adam yapamadılar mı? Maç, tek kale oldu...

barfilozofu dedi ki...

Manu maçının şimdiden totemini hazırlıyorum... Bu arada YD maçta mıydı?

AQ-47 dedi ki...

Tek kale oynamak başka, pozisyona girebilmek başka...Dikkat edersen ya da izlediysen, Alanzinho'nun ve Umut'un uzaktan attığı iki kaleyi bulan şut var. Colman ve diğerleri farklı şekilde dışarı attılar. Bilinçsizce ceza sahasına top attılar, onlara da kafa vuramadılar. Trabzon ne zaman böyle oynasa ve geriye düşse bize yenilmiştir. O yüzden benim için maç 0:1 olunca bitti.

kma dedi ki...

bu maçta çok iyi savunma yaptık demek doğru değil. 20 civarı şutu var trabzonun. 7-8 net posizyonları var ve hakan hayatının oyununu oynamış. şimdi defansif organizasyon tarafımızı şu maça bakarak iyi olarak yorumlayamayız. kalecimiz çok iyi oynadı deriz sadece..
böyle bir maç sistemi organizsayonu olamaz. olamayan bir sisteme de nasıl iyi diyorsunuz hayretler içersinde kalıyorum resmen.

right click dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
barfilozofu dedi ki...

Trabzonun bize yenilmesi doğal birşey, maçı da çok dikkatli izledim. Ernst golündün sonra bulduğu bir pozisyon var. Alanzinho umuta bir orta yaptı. gerçi istediği yere vursun, gol olmayacaktı lakin çok iyi bir pozisyondu. Çok yakın bir yerden kafa vuruşu vardı. gol atmak içinde 10 pozisyona girmen de gerekmiyor. bkz:beşiktaş ya da en kolay yoldan şöyle düşünülebilir. Formalı çıkart tamamaylı değiştir. Birde böyle düşünmek gerekir.

AQ-47 dedi ki...

Defans önceki maçlardan daha çok pozisyon verdi, doğru. Ama bunun nedeni yerleşme hataları değildi bence. Orta sahamız çok dengesizdi. Top tutamadık ve hatalı pasları araya girip aldıkları topları kovalayamadık. Trabzon da bunları çok adamla kullandı, yani başarılıydı. Atılan şutların çoğu uzaktan olduğu için geri dörtlüyle direkt ilgili değil. Ben başta Ferrari olmak üzere Toraman, Sivok ve İsmailin ceza sahası içindeki ve son toplara müdahalelerini, yan toplara vurdurmamalarını beğendim. Ayrıca 2. yarıda defans ilk yarıdan daha derli toplu değil miydi? Dediğiniz tehlikeli pozisyonlar da ilk yarıdaki Umut'un 2 ve Selçuk'un 1 çok net pozisyonu değil mi?

barfilozofu dedi ki...

Şu ismailin arkasına ibrahim üzülmez oynamaz mı? Birde dikkat ettim beşiktaşın bir psikoloğu var sanki, wolsburg maçından sonra trabzonda yenilseydinde en azından şeyinle top oynamadı. Gerçi bana göre avrupadaki beşiktaş nasılsa ligteki de aynı, zannımca... Yanlız tek fark avrupada totem yemiyor, ama ben yinede çok sağlam bir totem hazırladım, manu maçına...

AQ-47 dedi ki...

Bence İsmail'in arkasına Toraman, sağa da Kaş'ı yerleştirirsek daha da bir süper oluruz..:) İsmail'i ilerde kullanma isteğimizi anlıyorum, uzun bacaklar, güzel top kontrolü, çizgide çalımlar falan...ama düşünün R. Carlos da sol kanadı iyi kullanıyoru yine de bekti, aslında sorun galiba İsmail'in önünde onunla yer değiştirerek oynayacak adam olmaması...İsmail orta üçlünün solunda yer alacaksa arkasında Üzülmez olabilir, ama o aman Kaş gibi bir adamdan faydalanamayız, en iyisi Toraman, evet, evet...

Adsız dedi ki...

ulan beşiktaş öldürmüyosun süründürüyosun aq :S

şimdi 2 hafta umutla bekleyecez, fener maçında son 4 senedir olduğu gibi yine bizi kansere bir adım yaklaştırcak gibi duruyo :S

menderes mete dedi ki...

İsmail bence bek olarak oynamaya devam etmeli ve önünde ekrem oynamalı ,Kaş ne sağbek ne de solbek oynar yedek stoper olarak kalmalı,Bobo ve Nobre aynı anda sahada ve ilerde oynamalı yakın oynamalılar birbirlerine kısacası sistem 4-4-2 olursa ve hücumcu bekler oynarsa bence daha başarılı oluruz.

jtr dedi ki...

Sivok'la Toraman'ı bu maçta beğenenlere şaşırıyorum.
Yanlış görmediysem Sivok iki kere ceza sahası içinde hava topunda boşa çıktı.
Toraman'da her zamanki hamle üstünlüğünü ve kesiliciliğini kullanamadı.
Lakin İsmail'i kanatta kullanma fikri aklımdaydı,benden önce davranmış arkadaşlar sağolsunlar.Bence Üzülmez ile Köybaşı arkalı önlü oynayabilirler ama ibrahim mümkünse orta yapmasın.

Jokond dedi ki...

bundna sonra bütün maç postlarını simplex ve jessie açsın diye bir öneri getiriyorum. herkes hakan'ı konuşuyor hayır bence simplex konuşulmalı. böyle boktan bir futbolla üç puan aldıysak kesin bu totemin bu işte parmağı var:)

simplextablosu dedi ki...

valla bilemedim be jokond =) ben açayım açmasına ama bu futbolu totem falan nereye kadar kurtarabilir hiç bilemiyorum. ha kurtardığı yere kadar kurtarsın tabi gene =)

tearkan dedi ki...

valla ismail.in açık oynaması fikrine ben katılmıyorum.. hücum yapabilen bir bekin özellikle bzm ülkemizde ne kdr fark yarattığını son iki yıldır gökhan gönül gözler önüne serdi ztn.. darısı ismail.in ve rıdvan.ın başına; ama birisinin forması önden giden forveti çeken defans misali deli ibo.nun elinde, diğerini ise içten içe denizli.nin bilerek sakatladığını düşünüyorum.. kansere beş kala futboluna bi süre daha dvm edicez belli oldu.. ben 'i have a dream' konusuna yazdığım gibi önde batuhan arkasında forvete destekçi muhammet, onun arkasında deco, pirlo misali oyun kuran onur ve destekcileri necip ile cumali, beklerde de ismail ve rıdvan hayali kurmaya gidiyorum; mümkünse gelmicem...

barfilozofu dedi ki...

Bu yılın en iyi totemi seçtim bu maçı, totemin nirvanaya ulaştığı bir maçı daha geride bıraktık. Hatta futbolcular önümüzdeki maça bakacağız yerine ilerki maçlarda uygulayacağız totemlere bakacağız deselerde bizi de mutlu etseler. Maç oynanırken, henüz gol atılmamışken, yukarıdaki yorumlarımda görülebilir. "Toteme geçiyorum" yorumumdan 2-3 dakika sonra gol geldi. Artık açıkcası inanıyorum, fazlasıyla bu olaya. MANU maçı çok sağlam totem çalışmalarınada başladım, şimdiden.deliden zarar gelmez...

Pamukk dedi ki...

REZALET maç

Pamukk dedi ki...

http://3.bp.blogspot.com/_uYoQPmrKkbo/SvYNQKS2paI/AAAAAAAAAO0/lJk7IPuhS0k/s1600-h/kale.bmp

Adsız dedi ki...

Bir hayatı kurtarmak için bir böbrek satmak isteyen 18 yaşından büyük ciddi böbrek vericileri arıyoruz ve her bağışçı için iyi bir teklif ve diğer tazminatlarımız var.
Bizim sürecimiz hızlı ve güvenliğiniz garantilidir.
Lütfen bize ulaşın iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Gönder

Ara