.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Kasım 2009 Pazartesi

Onur, şeref, haysiyet

Buradan Türk spor basınına sesleniyorum. Ekmeğinize, onurunuza, şerefinize sesleniyorum. Ercan Saatçi sizin asırlık mesleğinizi beş paralık ediyor. Ercan Saatçi sizinle dalga geçiyor. Maç öncesi ve sonrasında Hüriyet Spor'un bir haftadır yaptıklarını tekrar gözden geçirin. Maçtan üç gün önce başladılar. Başlarındaki eski çalgıcının sinsi planıyla yola koyuldular. Beşiktaş kapalı tribünde alt taraf üst tarafa saldıracak yalanını dizdiler gazete kağıtlarına. Kimin gönderdiği belirsiz, ipe sapa gelmez iki sms kanıtıyla hem de. Plan açık ve netti, Alen'in aldığı yasakla dengesini kaybetmeye hazır tribünlere tedirginlik vermek istediler. Anneler, babalar çocuklarını alıp stadyuma koşmasın istediler. Ardından maç gününe kadar yapılan bütün haberlerde, manşetlerde Fenerbahçe'yi pompaladılar. Bütün yorumlar Fener'i işaret ediyor, bütün istatistikler Fener'i gösteriyordu. Hani diyorlar ya Fenerbahçe'ye karşı oluşan antipatinin kaynağı nedir diye. İşte budur o habis tohumun kaynağı. Ercan Saatçi ve onun gibi adamların iflah olmaz, tükenmek bilmez kontrolsüzlüğüdür Fenerbahçe'yi antipatik yapan. Maç bitti, yorgan kavgası bitti derken Ercan Saatçi ve şurekası durmak bilmedi. Maçın özeti verilmeyen penaltıydı ve üçüncü golün ofsayt olmasıydı. Daha çok koşan, mücadele eden, isteyen, golleri atan takım bir kenara itildi. Rezalet bununla da bitmedi. Saçma sapan, yazı demeye bin şahit çiziktimelerle köşesinin yarısını bile dolduramayan Ercan Saatçi, maçın üç adamını belirledi: Rüştü, Nobre ve Yusuf... Maçın skoruna belki de en az etki eden adamlar, sırf Fenerbahçe'nin eski futbolcusu diye orada kendisine yer buldu. Hafta ortasından beri özenle hazırlanan plan ellerinde patladı. Olmadı Ercan, bu sefer olmadı. Bu iş şöhretin zirvesindeyken 18-19 yaşındaki amatör çocukların kendisini gösterebileceği tek yarışma Kuşadası Müzik Ödülleri'ne eşek kadar adamlarla katılıp "biz el eleyiz gönül gönüleyiz" sayıklamalarıyla ortada tepinmeye benzemiyor. Daha fazla tepinmelisin, daha fazla işin tadını, tuzunu kaçırmalısın. Ancak o zaman şahsiyetinin hakkını verebilirsin... Buradan bir kez daha başta Hürriyet Gazetesi'nde çalışan spor servisi olmak üzere bütün Türk spor basınına seslenmek istiyorum. Ercan Saatçi, sizin mesleğinizin kanayan yarasıdır. Mesleğinize atılmış koca bir façadır. Namusunuz, şerefiniz, haysiyetiniz mesleğinizse lütfen mesleğinize sahip çıkın. Elindeki gücü bugün Beşiktaş için kullanmaya çalışanlar, yarın sizin kaleminize, kalenize de saldıracak hiç şüpheniz olmasın...

20 Yorum:

Adsız dedi ki...

maçın 3 adamını görünce zaten adamın niyetinin ne olduğu anlaşıldı... bu şerefsizler, ne geçen sene ernst'in altına yatıp onu reklam panosuna doğru götüren selçuktan bahsetti, ne de ondan önceki sene kazım'ın batuhan'ın önündeki topa vurduğu smaçtan... geçen sene ofsayt olan ali bilgin'in attırdığı golden sonra müthiş pas resitali dediler, bizimkiler aynısını yapınca ofsayt tü kaka....

KOÇ gibi adam. ERCAN SAATÇİ.
Hürriyet gazetesi ile ilgili satın alma alışkanlıklarımızı gözden geçirebiliriz sırf bu adam yüzünden. Ben geçiriyorum.

MetinAliFeyyaz dedi ki...

Sadece maçın 3 adamı seçimine bakarak bile bu insan müsveddesinin futbolla ne kadar alakasız olduğunu anlayabilirsiniz.Amacı futbol izlemek ve yorumlamak falan değil.Futboldan anlamadığı da ortada.Olaylara bu kadar at gözlüğü ile bakan biri nasıl olur da Hürriyet gibi bir gazetede yazar anlaşılmaz bir durum.Damat sıfatı olsa bile...

trexy dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
cha dedi ki...

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=13011373&yazarid=84&tarih=2009-11-22

malum zatın malum yazısı...

adam(!), türkiye'nin en büyük gazetelerinden birisinde köşesi var. -ki ekini hiçbir yazmasını falan bilmiyor ama.

adam(!), türkiye'nin en büyük gazetelerinden birinin spor yayın yönetmeni mi ne... ama dalga geçercesine takımın belki de en etkisiz 3 oyuncusunu sırf eski fenerbahçeli diye maçın adamı seçiyor. kendince mastürbasyonunu yapıyor.

adam(!), sanatçıyım diye dolaşıyor ama ülkemizin güzide kulüplerinden birine siktik, soktuk edebiyatı yapıyor.

dexterJK dedi ki...

CNNTÜRK'ten Rıdvan Akar bildiriyor sayın blog okuyucuları:

"SAAT"inizi yeniden ayarlayın.

http://www.cnnturk.com/Yazarlar/RIDVAN.AKAR/Hurriyet.Spor.ozur.di.le.me.li/23.1378/index.html

güven bilge dedi ki...

beğeneşim beğenmeyelim 90 dakika ( ki sevmem) programı sezon başlamadan kaldırıldı. ( ki haşmet babaoğlu bişeler olabilir gibisinden yazı yazmıştı kaldırılmadan birkaç gün önce), ülkücü abiler marifetiyle mehmet topuz transferi ve medyanın tutumu ( ntvspor dahil ), kaç para verdikleri belli değil topuz'a ama dillerde hep tabata'ya verilen paralar.... şimdi de hürriyet'e ercan saatçi... zaten medyanın çoğu fenerliydi ne gerek vardı ercan saatçi'ye:D dmc müzik şirketinin başına geçirdiler seni..takılsaydın işte orda neyine yetmiyor.. popstarda jüri ol ya da...bayhan, ajdar güzel güzel hocalık bilmişlik yaparsın onlara..
ahmet kaya'nın lafı geldi aklıma: benim saatçiyle işim olmaz kardeşim benim işim sanatçıyla

Unknown dedi ki...

türkiyede beşiktaşın bu iki dünya devi! ile rekabet etmesi için arkasındaki tek destek taraftarının desteği.

"gs'yi nasıl s.ktik" sözünden ne olduğu belli ercan saatçi'nin "ben dayak istiyorum" der gibi maçın üç adamı bölümünde yaptığı rezillik kendisinden tam da beklenen davranış, hiç şaşırmadım, zira bu adam fb'nin anadolu takımlarına karşı zar zor kazandığı maçlarda da karşı takımın, sahanın en iyi oyuncusu olmuş adamını yazmazdı yıllardır, üç tane vasat fenerliyi yazar geçerdi.
ntvspor'daki programda sinirden ağlayacakmış gibi konuşmaya başlayarak, fb aleyhine yapılan hataları sıralayan ve bir türlü fb'nin aleyhine hem de beşiktaş maçında hata yapılmasına inanamayan Rıdvan Dilmen'e ne demeli? O kadar alışmışlar ki Beşiktaş'ın biçilmesine her derbide, şok geçiriyorlar.

Bu derbiye ilişkin tüm fenerlilerin yazılarını saklayın, sakın unutmayın. fener lehine hatalı yönetilecek maçlar sonrası yazacakları ile karşılaştırırsınız.

pardon da, neden Rıdvan Dilmen tarafsız yorumcu ayağına üç büyüklerin maçlarının tamamını yorumluyor NTV gibi bir kanalda? Neden bir beşiktaşlı değil bu yorumcu?

bunlar, adamı deli eder, insanda biraz şeref olmalı.

sodomy dedi ki...

maçın üç adamı olarak 1. aziz yıldırım 2. fenerbahçe taraftarı 3.hakem dememesine şaşırdım. bir de bu adam müdür oldu hürriyet tırtladı gibi bir durum da yok açıkçası. hürriyetin bundan önceki spor müdürü efsane jordan röportajı ile kolpada tarih yazan esat yılmaerdi zaten. tek değişen ercan saatçi 2001 deki ve geçtiğimiz ay çıkan galatasaraya küfür olayları ile çok daha bağırarak hıyarlığını ilan eden bi adam

Omer Gunes dedi ki...

Arkadaşlar öncelikle isim zikretmeyin, zira bu adamlar için reklam olmak haysiyetten daha önemli. Haysiyet vs. yok zaten. 30-40 bin kişi adamın anasına sövdü, muhtemelen zevkle izlemiştir. Yapılması gereken şey, ne gazetesini almak nede internet sitesine girmek. Birde öyle büyük gazete falan demeyin bence, tiraja göre belli olmuyor görüyosunuz işte. Herkes rahmetli Vedat Abi gibi asil duyguların insanı olamaz. Tekrarlayalım, reklamlarını yapmayın bu kitlenin, anlasınlar Beşiktaşımın gücünü.

okka dedi ki...

okumayın gitsin arkadaşlar.konuşup dikkate almaya bile değmez ercan saatçi gibilerini..

Pamukk dedi ki...

zavallı ercan saatci

AQ-47 dedi ki...

Saatçi Fener yalakalığı sayesinde gündemde kalmış, bir sıra da terörün azdığı dönemlerde ülkücü takılıp kaset sattırmaya çalışmış bir eziktir, parazittir. Rıdvan Akar tam bir beşiktaşlıdır, mağrur tavrını korumuş ağzının payını da vermiştir. Zaten takımla ilgili konuşacak kişiler asla Haşmet Baboğlu ve türevleri gibi ezilip büzülmemeli ve bu arsızlara cevabı vermelidir.

Unknown dedi ki...

"Elindeki gücü bugün Beşiktaş için kullanmaya çalışanlar, YARIN sizin kaleminize, kalenize de saldıracak hiç şüpheniz olmasın..."

ISTE O GUN DIGERLERIGININ GUNU GELECEK.

Ze1903 dedi ki...

Cumartesi gününden beri hakemi dilinden düşürmeyen
Rıdvan Dilmen'in süper kupa finalinden sonraki yazıs...bakın bakalım yazıda hakeme dair birşey varmı

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetayArsiv&ArticleID=1124192&AuthorID=72&b=Mac%20ani&a=R%C4%B1dvan%20Dilmen

Akinaton dedi ki...

Malum medya grubunun,satış grafigini yükseltmek için markette,benzin istasyonunda bedava gazete vermeseler, o zaman görün tiraj nasıl oluyormuş.Bu gurup 4. kuvvet olarak kalabilmek içindir ki tirajlarını bu şekillerle şişiriyorlar.

Eziklikten başka bişey değildir,gerçekleri çarpıtmak.

esperanza dedi ki...

Bu basin mevzularini fazla takmamak lazim, ne de olsa oyle bi basinimiz var kı takımımız devreye 6. baslayip cifte kupa aldığında başarılı değıl şanslı olarak nitelendirilir. Hatta sözum ona şampıyonluk kutlamalarını fb ve gs kadar şaşalı kutlayamadığı için eleştirilir. Bu ortamda basın şoyle basın boyle dıyerek bu cogunlugun ıçındekı adam gibı olan azınlıga hakaret etmiş oluyoruz. Varsın ıstedıklerını yazsınlar varsın bız her sene bu oyunu bozalım.

Unknown dedi ki...

fink'in uzaktan şutu hepinize geliyooor!! haşııııııııırrrrrt

Sertug Ozgur dedi ki...

Basınla ilgili iyi niyetinle yazı yazmışsın. İşgal günlerinde şehrimize kurtarıcı geldi diyen türk basın geçmişi var 1-2 gazete ve kanalı tenzih ederim, Beşiktaş'a sallayıp duruyolar çok mu, tiraj yapmıyo Beşiktaş, gerginlikten besleniyo patronlar durum bu, malum gazeteleri hiç tıklamıyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara