.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Kasım 2009 Salı

Olsun Bu Kez

Bilen biliyordur artık, üniversiteyi yurtdışında okudum ve hala da yurtdışındayım. Bu yüzden İnönü'ye hasretim var, maçları izlemek için seksen tane hendek atlamak zorunda kalıyorum, gün geliyor Pazar sabahın 8.30'unda kafa bin dünya kalkıp maç izlerken ayılmaya çalışıyorum falan. Zor iş yani.
Benim derdim başka ama. Burada arada futbol maçları yapıyoruz, futbolla ilgili ve çok yüksek ihtimal Amerikalı olmayan elemanlar arada Türkiyeli olduğumu öğrenince "Are you Fenırbaaaçe or Gaelıtaasaraay" diye soruyorlar. Ben Beşiktaş dediğimde 2 sene öncesine kadar "Oh, [sizin takım Avrupa'da çok bir şey yapmamış herhalde, duymadık] diyorlardı, sonra ......nin godoşları şimdi "Oh maaaen" diyorlar yavşak yavşak.
Hal böyleyken bir gün yemekhanede bir arkadaşı Beşiktaş formasıyla gördüm. Siyah, ColaTurkasız. Resmini bulamadım şimdi. Neyse, gittim yanına hemen; "Sam, [bu ne ayak?]" diye sordum. Bir an "Lan elin Amerikalısı Beşiktaşlı mı olmuş lan?" diye sevindim, zira futbolu da çok takip ettiğini sanmadığım bir arkadaş. Adamın cevabı şuydu:
- [Yok futbol izlemem de, İstanbul'a gittiğimde bu formayı gördüm, çok beğendim aldım o yüzden.]
Olm lan, forma için oynayın, sonra da o yavşakların ağzı kapansın, Saatçi tarzı göğsümü gere gere "Have you seen the CL game? Nasıl s..tik Wolfsburg'u?" diye gideyim bir dahaki maça, hadi be. Sizin için ektiğim derslerin, haram ettiğim uykuların, UEFA'ya bayıldığım paraların hatırına, koyun bu akşam Wolfsburg'a...

8 Yorum:

Sertug Ozgur dedi ki...

Aynı dertten ben de muzdaribim. Beşiktaş ismini söylemek mi zor nedir illa ki Fener-Gs muhabbeti geliyor ilk anda.

Bir de bazı salak isviçre italyanları, türkler çok rerörrööö maça gelenleri öldürüyonuz filan diyolar. Hatta zamanındaki sami yendeki Welcome to Hell pankartını filan örnek gösteren oldu buna. Lan beyinsiz ne alakası var onla diyorum.. Kadıköydeki olaylı İsviçre maçı da orda değil miydi diyolar. Ulan salak o stad başka stad diyorum. Böyle de adamı galatasaray'ı savundurmak zorunda kaldığım var...

Ah gruplarda milan çıkmadı diye ne üzülmüştüm, zürih yerine biz koyabilirdik çocuğu...

Unknown dedi ki...

öyle bi çakalım ki 3 ay kalkamasınlar

sananeyav dedi ki...

hadi inşallah ya :)

Birader hangi eyalettesin?

zengin dedi ki...

nihat besiktas'tan daha cok biliniyor gibi.yani en azindan benim konustugum futbolla alakali amerikalilar nihat'i ve villareal'deki performansini biliyorlar.bir kismi da avrupa kupasindan turkiye fanatigi olmus bile.inanilmaz guzel seyler duymustum.

gs,fb evet daha cok biliniyor ama bu kesinlikle sampiyonlar ligi performansiyla alakali.sampiyonlar ligi futbolla ilgilenen herkesce dunyada takip edilen bir organizasyon.ve siz seviye atladikca oynadiginiz takimlar manU,chelsea filan oldukca bilinirliginiz de artiyor haliyle.(oyuncu olarak gokdeniz mesela)
iki sene ust uste gruptan ciksin besiktas, bilmeyen kalmaz.
hos besiktas'tan bir real madrid olmasini beklemiyoruz belki ama neden bir Porto ya da Celtic(performans harici baska nedenleri olabilir bu takimin) kadar bilinen bir takim olamasin ki.bence gayet mumkun.

aaynen nerde ikamet ediyosun
amerikada yalniz degilsin
bi program yapip amerikadaki besiktaslilarla bulusup bi program yapabiliriz..
elaleme besiktas askini gosterebiliriz

aamet jr. dedi ki...

Süper yazı olmuş ya, çok içten ve net aktarmışın valla olayı. Tüm Beşiktaşlı gurbetçilerin niyetine gelsin.

Shelbyl için Wolfsburg'a da koooooooy...

dominic molise dedi ki...

muhtesem yazmissin; sade ve basit. sokak agziyla ama oldukca edebi. hakkaten moruk, forma icin oyna be olm! hadi be kocum! renkler icin oyna be gozum. siyah ve beyaz. daha asili var mi be kanka? hadi be soparim, ictigin mastika olayim.

Yorum Gönder

Ara