.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Kasım 2009 Perşembe

Matteo "Karakartal" Ferrari

Bu takım bu sezona hala tutunuyorsa, kötü başlanılan sezon döndüyse, biz bir yandan gol atamıyoruz diye hayıflanırken içimizde her daim "bir gol bile atsak yeter" hissiyatı oluştuysa, bu işin mimarı Sivok ile birlikte Ferrari'dir.
Adam şu ana kadar olan performansıyla resmen hezimet olabilecek bir sezonu kurtardı. Başka bir yabancı oyuncu olsa 5. haftadan sonra "sokarım bu aşkın ızdırabına" deyip çoktan sermişti futbolu. Ferrari pes etmedi, takımı da pes ettirmedi. Herif her maçta "aynı kalitede" oynuyor, o kadar mükemmel oynadığı kaç maçı takım arkadaşlarıın basiretsizliği yüzünden kaybetti. Bir gün de çıkıp "gık" demedi.
Çok adam var bu sezon kötü gidişten çıkmamıza katkıda bulunan ama benim gözümde bir numara Matteo'dur, Ferrari'dir.
Teşekkürler Galatasaray, bize yıllardır saç baş yolduran kazma defansımızı aldığınız için. O kazma gitmeseydi biz bu günleri göremezdik. Kazık öyle değil, böyle atılır.

41 Yorum:

Pamukk dedi ki...

oyyy nereye yazıcam bilemedim.
OHHHH BEEEEEEEE

gökhan zan galatasaray'a transfer olduktan sonra hasta fenerli bir arkadaşla geçen diyalog:

ben: oğlum gökhan zan gitti, artık bizim maçlara ikinci bir amc'siz çıkacaksınız.
fb'li arkadaş: sorma lan, galiba inönü'deki serimiz bitecek. ama olsun en azından galatasaray'ı birkaç sezon daha paso yeneceğimiz garantilenmiş oldu :D

gökhan zan'ın gitmesinin üstüne bir de bu adam gelince ballı kaymak oldu resmen. o cillop gibi ablaları matteo götürmeyecek de, ben mi götüreceğim? helal olsun kartalıma!

Sertug Ozgur dedi ki...

Sei mitico grande Matteo!

kaba şimşek dedi ki...

ne olursa olsun, yıllarca beşiktaş'ın formasını giymiş, kutsal armamızı göğsünde taşımış bir oyuncu için "KAZMA" gibi talihsiz bir sıfatın kullanılması, ekşibeşiktaş'a yakışmadı.

open your mind dedi ki...

mehmet demirkol :((

Pamukk dedi ki...

taktik bile veriyor Denizliye :p

ve muhteşem son cümle :)

cesc dedi ki...

zenci italyanım benim!... biz arkadaş arasında bu adama sevgimizi bu kelimelerle gösteriyoruz: ) alman ernst gibi bişi yani.

zenci italyan, alman ernst
seviyoruz sizleri...

tanju dedi ki...

ya bence kendisini, gökhan zan'la aynı cümle içerisinde geçirerek büyük haksızlık yapıyoruz.

bir cümle ferrari ile başlıyorsa, vidic ile bitmeli.

saygı duyun lan adama :)

( bu arada toraman'ın sakatlığı hakkında bilgisi olan, bilgisi olmasa da sahalardan ne kadar uzak kalacağına dair bir öngörüsü olan var mı? varsa nerde?)

Batistuta35 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Batistuta35 dedi ki...

@tanju
sıvas macında maskeyle cıkar dıye tahmın edıyorm ben

Pamukk dedi ki...

burun gerçekten kırıksa yüzü şişer çıkamazmış maskeyle

tanju dedi ki...

ya normalde bana da sivas maçında oynayamaz gibi geliyor ama mevzu bahis isim toraman olunca tam bir öngörü da bulunamıyorsun tabii. adam çıkıp, oynuyor.

hayır resmi sitede de bir açıklama yok ki bilelim.

Unknown dedi ki...

şimdi, ferrari'nin beşiktaş defansına katkısı, performansı üst düzey. böyle kaliteli futbolcuların türk futbolunda yer almaları ülke futbolumuz için ve özellikle beşiktaş gibi altyapısı kuvvetli bir takımda role model olarak yerleşmeleri hem beşiktaş hem türk futbolu açısından sevindirici..
ancak, bir galatasaraylı olarak (ki o zaman burada ne işin var diye sorulacağını tahmin ediyorum, onu da açıklayayım, futbolu seven, dün akşamki maçın coşkusunu sizlerin gözünden yaşamak ve paylaşmak için dün geceden beri 6-7 kez bloğunuzu ziyaret ettim ve ediyorum) bu güzel futbolcunun (vedat ağabey'in ruhu şad olsun) sezon başında herhangi bir ayak oyunu, kalp kırıklığı yaşanmadan rakibe geçen sizin eski futbolcunuz, bizim yeni futbolcumuz ile "kazık" ilgisi ile kıyaslanmasını yadırgıyorum. kaldı ki gökhan zan'ı beğenen bir futbol izleyicisi ve galatasaraylı değilim.
dün akşam sahada olan tüm futbolcuların çabası, özverisi takdire şayan, hepsi öpülesi, ancak bu takdirinizi neden galatasaray'a kazık göndermesi ile pekiştirme gereği duyuyorsunuz?
hepin(m)izi bir kez daha tebrik ediyorum.
insanının, ülkesinin başarılarından gurur duyan bir galatasaray taraftarı...

marpione dedi ki...

tolga,

buluttan nem kapmışsın sen. küfretmedik, hakaret etmedik, kazık "soktuk" falan da demedik. iyi ki almışlar da kurtulmuşuz dedik. hiç bir beşiktaş taraftarı da çıkıp "ya gs bizim topçumuzu aldı, ayıp etti" diye yaygara kopartmadı, sitem etmedi. kimse de gökhan zan'a kızmadı, tepki gösteren bile çıkmadı. bilakis sevindik biz :)

politik doğruculuğun o kadarı da saçma. komik olmayın..

ynwa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Temur dedi ki...

Yatın kalkın Haldun'a dua edin derim.

PascalNouma21 dedi ki...

ferrariiiiiiiiiiiiiiiiiiiii italyan duvarı ...!

Unknown dedi ki...

marpione,
aynı bakış açıları ve değer yargılarına sahip olmamamız nedeniyle sözlerimi "politik doğruculuk" olarak isimlendirmişsin. ne sizlere dalkavukluk yapmaya, ne de politik olmaya ihtiyacım var. kazık atmayı, kazık soktuk olarak anlamamı da benim komik olma çabama(!) ver..

erol1903 dedi ki...

Babam İbo'yu yerde görünce direk "burnu kırıldı" tepkisini verdi direk. 5 dakka sonra Ertem bu bilgiyi anons edince woaaaw dedim tabi. 2 hafta dediler sanırım maçtan sonra.

marpione dedi ki...

tolga,

ne alakası var paşam bunun değer yargılarıyla falan? yanlış anlamışsın, yanlış yorumlamışsın.

senin anladığın değil, öyle bir niyet yoktu. illa her cümlenin altına :

"bu cümle gs'a saldırı amacı taşımamaktadır"

diye not mu düşelim? bırak da o kadar taş atalım birbirimize, dalga geçebilelim.

seninki biraz şey gibi olmuş. hani iki kişi tartışıyordur ama birinin diğerine garezi vardır hafiften veya o gün "söyleneni anlamamak" için ekstra bir çaba sarfeder haldedir.

ilki der ki :

-ben hedehödö değilim

öbürü de üstüne alınır :

-ne yani ben hedehödö müyüm lan?

aynı hesap. zorlamayın bu kadar her şeyi yanlış anlamak için.

ian dedi ki...

takımı sahiplenen oyuncuyu sever tribünler.. helal sana matteo..

drogba dedi ki...

Kazma dediğin adam kaptanlığı takarak kupayı kaldırdı :)
Kazma dediğin adam için mustafa denizli defansın ve orta sahanın her yeriyle oynadı onu oynatabilmek için.Kazma dediğin adam ligin 2.yarısında 1 maç hariç kötü oynamadı.Kazma dediğin adamla çıktığın maçlarda 2 veya 3 kez yenildin bunlardan biri Gs ve Fb.
Kazma dediğin adam gidince m.denizli elimizde tutmalıydık dedi kazma dediğin adam 4.5 milyon euo ediyor.Kazma dediğin adam çok müthiş olmasa da Türk oyuncular içerisinde yedek olarak dahi iyi bir oyuncu.İyi bir alternatif.Kazma dediğin adamı iyi oynadığı sezonda bedavaya kaçırdın ;)
Son günlerdeki zafer sarhoşluklarıyla ilginç konular açılıyor.Liverpool 8-0 Sevilla 3-0 Metalist 4-1 maçlarında kadroda toraman da vardı :D

Manu dedi ki...

Gökhan Zan sadece kazma değil,baltanın dik alasıdır.Gs'ye hayırlı olsun.

drogba dedi ki...

Ferrarinin mükemmel oynaması Gökhan zanın rezalet oynaması( ki Gs de gollerde bireysel hatası yok) Bjknin saçmaladığını bedavaya elden kaçırdığını kaçırınca zarara uğradığı sonucunu değiştirmez.Sen elinden kaçırdın bedavaya kaçırdın Türk stoperi kaçırdın iyi oynadığı sezonda kaçırdın kaptanken kaçırdın,kaçırdığında teknik direktörün üzüldü.Kaçırdığın için gittin İ.kaşa para vererek aldın
Gökhan zan varken de şampiyonlar liginde 6 alıyordun Gsyi yeniyordun,Türkiye kupasını alıyordun.Toraman varken de tarihi farklar yiyordun ;)

Ernst ve Cissenin arkasında olduğu zaman müthiş oynayan G.zan değildi tabi :) o yüzden sivoğu bir maç ortaya çekiyordu olmadı toramanı sağ beke çekiyordu olmadı toramanı yedeğe çekiyordu olmadı eses maçında sivoğu çıkarıyordu olmadı başka maçta şunu ediyordu bunu ediyordu neden çünkü teknik direktörü g.zanın iyi oynadığı gördüğü için sürekli ona yer açıyordu.
Çok iyi hatırlıyorum.Ligin 2.yarısından itibaren çoğu bjkli bu bizim gökhan mı iyi pas dağıtıyo fizik gücü harika eskisi kadar hata yapmıyor diyordu.İlk kez hakederek a milliye gidiyor diyorlardı ;)

Gökhan zanı bedavaya Fb de alsa iyi iş çıkarmış olurdu çünkü yedek oyuncuları önder ve bekirden oluşuyor ;)

Gokhan Zan denince futbolla ilgili soylenecek cok sey var ki bunlarin hepsini Zan Besiktas'ta oynarken yazdim. Ama Gokhan Zan ismini gordugumde aklima gelen ilk sey sampiyonluk kutlamasi toreninde, o zamana kadar kupayi eline hic almamis, diger oyuncularin sahada gezdirmesini izlemis Tello'nun kupayi eline alir almaz Zan'in arkadan gelerek Tello'nun saskin bakislari arasinda, kufredercesine elinden alip kosmaya baslamasi.

Bunu o gece de yazmistim ve gordugumde bogazim dugumlenmisti. Kalbim temizmis ki kendisiyle yollarimiz ayrildi. Teknik falan bir yana bu yapidaki bir insanin aramizda olmamasi memnunluk verici.

Cagatay Bircan dedi ki...

Gokhan Zan benim icin kaptanken sirf paraya kapilip en buyuk rakibimize transfer olmus, besiktas kulubunu bir nebze dusunmemis, paso besiktasli gecinip sonra "ben gsli gokhan zan olarak anilmak istiyorum" diyerek daha kendini yeni takimina kabul ettirmeden yamanmaya calismis, ne yazikki bir cok macimizda bireysel hatalari ve takim savunmasini yapamamasiyla aklimizda yer etmis, yeni takiminda da henuz dogru duzgun bir katkida bulunamamis siradan bir futbolcudur. Kendisi tehlikeli bir bicimde bana Tumer'i hatirlatmaktadir. Uzun boyuna ve Turk olusuna sukretsin, ama uc bes seneye Anadolu takimlarinda forma giyip futbolu birakinca Besiktas'tan en basta neden ayrildigini bir kez daha dusunsun.

marpione dedi ki...

@malouda

senin için bir heykelini yapalım sen tapın istersen paşam :)) neymiş bu gökhan zan'da bizim haberimiz yokmuş.

mustafa denizli gökhan gittiği için üzüldüm demedi, onun yüzünden yabancı kontenjanımızı defans oyuncusunda kullanmak zorunda kaldık dedi.

ona göre bu olayın bize verdiği zarar buydu. hoş bence o da şimdi memnundur "iyi ki gitti de ferrari diye taş gibi bir defans aldık, o ferrari olmasa ben çoktan kovulmuştum" diye.

ayrıca sana göre süper oyuncu, bana göre kazma. kime neyi ispat edebiliriz ki saatlerce tartışsak bile? ne demiş mevlana, herkes dünyaya hangi camın ardından bakarsa ona göre görüyor olayları. benim camımdan bakınca (bak burda cam adam göndermesi de var) kazmaydı, iyi ki de gitmiş.

birbirimizi bir şeye ikna etmek veya da 100% haklı çıkmak zorunda değiliz zaten.

ayrıca bu post matteo ferrari adına açıldı. herkes ne meraklıymış gökhan zan'ı konuşmaya. açalım bir tane de onun hakkında onu konuşun bari. jokond?

SinnFein dedi ki...

Ben Türkiye'de malesef bazı oyuncuların arkasının kuvvetli olduğu için medaya tarafından da şişirilerek iyi oyuncu gibi gösterildiğini düşünürüm ki bunu örnkeleri çok fazladır...
Sabri- Gökhan Zan bunlara en yakın örneklerdir..

Gökhan Zan takım oynunun bilmeyen, yanındaki adamın yer tutuşunu dahi bozan, önndeki orta sahaların dengesini bozan bir oyuncudur.

Genç ve gelecek vaad eden biriydi ama hala genç ve gelecek vaad ediyor. O cüssesine yazıke derek belki Premier League oyuncusu olabilecekken bence hiçbirşey olamamıştır..

Bizim Tüpçünün yapmış olduğu en doğru harekettir. Üstüne birde para alsaydı ömür boyu onursal başkan ilan ederdim kendisini o ayrı..

Gelelim post sahibine! Zapo'nun hastası olan ismine hayran olan ben için Ferrari ilk başta gereksiz gelmişti bana. Bu akdar para verilir mi be dediğim günleri dün gibi hatırlarım ama şimdi bu sözleri öyle güzel yutuyorum ki! Takımı ayakta tutan liderlik özelliği ile mükemmel bir futbolcu. Kaos ortamında gidecek diye çok korkuyordum ama neyseki karakterliymiş...
Burdan Gökhan Zan'a FErrari'yi bize kazandırdığı için saygılarımı iletiyorum.

Son Not: Bir oyuncu takım arkadaşlarını aleni kötülüyorsa ve ben savaşıyorum ama onlar koşmuyor diyorsa zaten hiçbir takımda olmamalıdır. (bkz; Tİgana zamanı Erciyes deplasmanı Gökhan Zan tavırlar, fikirler, röportajlar...)

Ahmet Canseven dedi ki...

Gökhan Zan, Şampiyonluk kutlamalarında bile eğlenebilmeyi becerememiş, hatta eğlenenlere de engel olarak kafamda "bu nasıl bir canavar ? " sorularıyla beni başa başa bırakmış... Kupa bile eline yakışamamış , ya da elleri kupaya eşlik edememiş bir birrr ne desem bilemiyorum...ama çocukluğuna inmek gerektiği kesin. bir tek zapo, holosko ve sivok üçlüsüne karışamadı bu kutlamalarda ... Zaten onu da
yapsaydı anneme ekran başından terlik fırllattıracaktım... Nasıl bir canavar bu ya?

Gökhan Zan 4.5 milyon euro ediyormuş. Ohahahah puhahhaha

Ege

carlito dedi ki...

G.Zan'a kazma demeyin, kazmalara ayıp oluyor :)

Ferrari'yi milli takımda görmek istiyorum ben artık, duy bizi Lippi...

sy dedi ki...

Ya Gokhan Zan'a bizim yaptigimiz kazma yakistirmasi daha cok Recep'e dedigimiz kazma lafi gibi. Egleniyoruz iste. Ama hakkaten bu adam bize cok gol yedirdi.

GS Gokhan Zan'i alinca GS'li bir arkadasin iddiasina gore; BJK yonetimi "unutma" bahanesiyle GS'yi gaza getirdi, sonra "tuhh nasil da unuttuk" diyerek Rijkaard'a Zan'i oynatma tesvikini verdi.

Sertug Ozgur dedi ki...

@malouda

Gökhan Zan Beşiktaş'da ne kadar alıyodu maaş, şimdi gs'de ne kadar alıyor ve sözleşme şartları ne, ben söylemeyim istersen biraz araştır da bedava mıymış neymiş anlarsın. O adam bu kadar maaş alıyosa yazık ardasına, emektar sabrisine.

marpione dedi ki...

algon,

recep dediğin "takoz" recep mi? rövaşata uzmanı, osmanlı hanedanı modeli karga burunlu recep :)

o gökhan zan'dan 2 gömlek iyi oyuncuydu ya. hatta 3.

tearkan dedi ki...

Görünen o ki gereksiz bir tartışma dönmüş. Gsli arkadaşın yazdığına göre onlar Gökhan'ı aldıkları için çok mutlular. Eh biz de gönderdiğimiz için çok mutluyuz. Bu durumda tartışmanın gereği var mı? Bence yok. Fatih Terim'in O'nu paso milli takıma çağırmasından da anlayabiliriz zaten bu adamın gslilerin gözüne hoş gözüktüğünü. Kusura bakmayın ama Gökhan deyince bizim aklımıza, atamadığı paslar, yapamadığı müdahaleler ve Alex'e vurdurduğu kafa geliyor. Dolayısyla biz de ona kazma diyoruz. Bu ayıpsa eğer bırakın bizim ayıbımız olarak kalsın.

Sertug Ozgur dedi ki...

Şu Gökhan Cam'ı bırakalım da Ferrari'ye bakalım, bir iki şeyler karalayım.

Transfer sezonunda, Atouba lafları falan dolaşırken stopere birinci sınıf adam bir oyuncu almamız gerektiğini düşünüyodum. Ne Zapo,ne sivok istikrar olarak bana güven vermiyodu. Derken Gökhan Zan'ın beni olumlu anlamda dumur eden transfer haberi geldi ve yabancı stoper haberleri gündeme geldi. 1 taşla 2 kuş böyle bişey demekti benim için. Neyse uzatmıyım Ferrari geldi ve ilk andan itibaren içimi acayip bir sevinç kapladı. Geçmişini iyi biliyodum fakat son 2 yıldır izlememiştim buna rağmen sanki yıllardır takip ettiğim biri gibi kendisine güven bağladım,inandım. İnter ve Roma'da kendisini defalarca izlemiştim. Ayrıca geçen senenin flaş takımı Genoa'da hemen hemen tüm maçlarda oynaması da iyi bir referanstı. 1-2 maç hazırlık maçlarında izleyince de notumu verdim. Hazır değildi ama futbolcu kendini belli ediyor. Diğer mevkileri bilmem ama stoperleri değerlendirmede iddialıyımdır.

Olumlu kişiliği,profesyonelliği ile uyum sorunu yaşamadı nerdeyse.

Saha içine gelince oynadığımız sistemin de kendisi için avantaj olduğunu düşünüyorum. Fazla bire bir kalmıyor ve eksik yönleri gözönüne çıkmıyor. Geçen yıllar biraz çabukluğundan götürmüş. Buna rağmen pozisyon bilgisi mükemmel, birebirlerde kontra hareketlerde bulunmuyor fakat orta saha yardımlaşması az olan bir yerde zor durumlara düşme ihtimali var hemen hemen her stoper gibi.
Zago gibi oyun kuruculuğu,ileri çıkışları yok.(Zago'nun ileri çıkışlarında çıldırırdım zevkten) Bu bağlamda klasik bir stoper, ekstra bir stoper değil ama bence asıl işini zago'ya göre daha iyi yapıyor en önemlisi GÜVEN veriyor. Bir de yanında oynayan oyuncuların performansına dikkat edin. Toraman ve en önemlisi Sivok. Bana göre yarı-saatli bomba Sivok performansında zirvede.

Seneye de bir italyan santrfor alınırsa demeyin Ferrari'nin keyfine, umarım sıkılmaz buralardan. 2-3 sene takımın temel taşı olacak, belki de efsane kim bilir...

sy dedi ki...

@marpione

Evet guzel takozumuz Recep. Ben de Recep'i bin kez tercih ederim Zan'a.

togy dedi ki...

bir stoperde olması gereken herşey var biraz daha hızlı olsa real madrid'de oynar zaten :) gökhan zan'da da bir stoperde olmaması gereken herşey var. tita'ya aynı maçta iki kere kafa vurduran adamı 10 tane takımım olsa onunda da oynatmam. servet'i tesislere sokmam (geriye kaçarak oynamasa bütün balonu patlayacak). toraman iyi yedek olur. sözü şuraya getirecem son yıllarda Türkiye'de ciddi anlamda savunma oyuncusu sıkıntısı var zira ferrari iyidir hoştur ama milli takıma gidemiyo sen düşün.

xanax dedi ki...

Ernst'in gelmesi BJK'nın futbolunun nasıl 1 gömlek üste çıkmasını sağlamışsa, sakarlıklarını ve yer tutamamasını geçtim, hemen önündeki arkadaşına bile doğru dürüst isabetli pas atamayan G.Zan'ın gitmesi, Ferrari'nin G.Zan'ın yerine alınması da öyle BJK'nın futbolunun 1 gömlek daha üste çıkmasını sağlamıştır. (Nasıl bir cümle oldu lan bu?)

marpione dedi ki...

http://video.ntvmsnbc.com/?574632#v233176204148159089005070204036114177229235145195

şu adreste ntv'de katıldığı programın 17 dakikalık görüntüleri var.

izleyince bir kez daha hayran oldum adama. özetle söylediği :

-4 senelik kontratım var, inşallah sonuna kadar kalırım.
-istanbul'da çok mutluyum, çok seviyorum.
-takım arkadaşlarımla aramız çok iyi, beni çok iyi karşıladılar.
-burdaki hayatımı duyan diğer italyan arkadaşlarım da gelmek istiyorlar.

ben mukavelenin 4 senelik olduğunu bilmiyordum, duyunca daha bir sevindim. yanına bir tane daha "taş gibi italyan stoper" gelse de bayram etsek seneye.

ferrari sen 4 sene böyle oyna bu taraftar seni başının üstünde taşır, ülkeden ayrılmana bile izin vermez.

AQ-47 dedi ki...

Ferrari'nin gelmek isteyen arkadaşlarından biri de inşallah forvet oynuyordur...:) 4 sene be, 4 sene rahat maç izlemek nasıl birşey acaba?

Yorum Gönder

Ara