.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Kasım 2009 Perşembe

Manchester'ın Yedekleri - 2

Foster: Bu sene ligde 8, Şampiyonlar Ligi'nde 2 maçta forma giymiş. 4 defa İngiltere Milli Takımı'nın kalesini korumuş. Değeri 3 milyon Euro.
Gary Neville: Kulübün efsane oyuncularından. Bu sene ligde 3, Şampiyonlar Ligi'nde 4 defa forma giymiş. 85 kez milli olmuş. Değeri 3.5 milyon Euro.
Brown: Ligde 6, Şampiyonlar Ligi'nde 3 defa forma giymiş. 22 defa İngilitere Milli Takımı'nda oynamış. Değeri 9 milyon Euro.
Vidic: Ligde 8, Şampiyonlar Ligi'de 4 defa forma giymiş. 44 defa Sırbistan Milli Takımı'nda oynamış. Değeri 35 milyon Euro.
Rafael: Bu sene 2 defa forma giymiş. Değeri 4.2 milyon Euro.
Gibson: 2 defa ligde, 1 kez de Şampiyonlar Ligi'nde oynamış. 7 defa İrlanda Milli Takımı'nda oynamış. Değeri 1 milyon Euro.
Anderson: 7 defa ligde, 4 defa Şampiyonlar Ligi'nde oynamış. 8 defa Brezilya Milli Takımı'nda oynamış. Değeri 22 milyon Euro.
Obertan: 3 defa ligde, 2 defa Şampiyonlar Ligi'nde forma giymiş. 10 kez Fransa U-21 takımında oynamış. Değeri 3 milyon Euro.
Park: 3 defa ligde, 2 defa Şampiyonlar Ligi'nde oynamış. 81 defa Kore Milli Takımı'nda oynamış. Değeri 12.5 milyon Euro.
Macheda: 2 defa ligde, 2 defa Şampiyonlar Ligi'nde oynamış. 3 defa İtalya U-21 Milli Takımı forması giymiş. Geçen sene attığı kritik gollerle Manchester'a şampiyonluğu getirmişti. Değeri 1.5 milyon Euro.
Wellbeck: Sakat olmasına karşın 2 defa ligde, bir defa Şampiyonlar Ligi'nde oynamış. 4 defa İngiltere U-21 formasını giymiş. Değeri 1.8 milyon Euro.
Yukarıdaki isimlerin 6'si Dünya Kupası'nda, kupanın favori isimlerinin formasını giyecekler. Bu sene en azından bir kere oynamışlar. Değerleri İbrahim Kaş, Erhan Güven, Ekrem Dağ'dan fazla. Beşiktaş sahaya Sivok, Holosko, Nihat, Tabata, Delgado'dan yoksun çıkmış. İbrahim Toraman sakatlanmış.
Hala daha yedek mi diyorsunuz? Hemen aşağıda Eser tekrar tekrar cevabınızı vermiş olacak.

24 Yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

Evet, yedek :) Onlar da yedekti bunlar da.

sozcelyk dedi ki...

vurmayın adam öldü

Foster, Vidic, Brown, Anderson, Park, Neville; United'in rotasyonunda duzenli forma bulan isimler. Geri kalan 5'i yedek, tamam.

Besiktas'ta Sivok, Nihat, 1/3'unde Toraman, Holosko, Delgado ve Tabata yok.

Onlar yedekle cikti da, biz eksiksiz tam kadro muyduk?

jtr dedi ki...

shelby oyuncu değerlerini nerden aldın?

bazıları komik derecede düşük obertan 1.5M mesela,ben transfermarkt.de'den baktım 3M euro yazıyor ordada.Bence bu adam 10M dan aşağı gitmez

jtr dedi ki...

Yok ben yanlış görmüşüm 3m yazmışsın zaten,o zaman sende aynı yerden aldın.

Oyuncu degerlerini transfermarkt'tan aldim ben de standardizasyon olsun diye.

Tabii ki bugun elinde 2 milyon Euro ile gitsen Manchester United Obertan'i sana vermez. Yukaridaki genc isimlerin hepsi daha fazla paraya satis listesine konur.

AbSurDMaN dedi ki...

İyi de Beşiktaş'ın bugün sahada olan oyuncuları da saydıkların da, hepsi as :) Bir Türk futbolsever olarak Beşiktaş'ın ideal 11'ini say deseler sayamam misal, zira hepsi illa bir maçta ilk 11'de çıkıyor.

Ya amacım galibiyete laf etmek değil tabi ki ama, bu tip galibiyetleri daha az yücelttiğimiz zaman büyük olacağız futbol olarak. Zaten gururlanmamak mümkün değil, Manu'nun serisini yine bir Türk takım bozdu. Ama şu kadro İnönü'de karşınıza çıksa puan kaybetmeniz sürpriz olurdu diye düşünüyorum. Böyle bir kadroyu deplasmanda yendiniz ama bunu daha değerli kılan bu deplasmanın Old Trafford olması bence.

Saygılar :)

Olay budur zaten. Old Trafford'da Manchester United sadece 8 takıma yenilmiş Avrupa Kupaları'nda.

Bu Ferguson'un rotasyon oyuncuları ile çıktığı ilk maç değil, son maç da. Ama şu galibiyetten sonra "Ama onlar da şörölörö" deyip de, şu realiteyi görmezden gelenleredir benim sinirim.

Öyle ya da böyle, bugün Beşiktaş Old Trafford'da kazanmıştır. Nokta.

arnawut dedi ki...

tamam manu yedek olabilir genel ağırlıklı ama adamların yedeklerini görüyoruz premier ligde. coşturuyorlar. İngiliz takımlarında yedek diye bi unsur yok bikere. her maçta en azından bu arkadaşlardan bikaçını görüyoruz.

bahtiyar dedi ki...

abiler sakin olsanıza ne gerek var bunlara. ben galatasaraylıyım gayette memnun oldum beşiktaşın kazanmasına. adamların yedek kadroyla oynaması beşiktaşın galibiyetinin değerini filan düşürmez yıllar sonra kimse bu maçta rakipte oynayan oyuncuların isimlerini hatırlamaz manchester united'ı deplasmanda yendiğinizi hatırlar. keyfini çıkarın bence galibiyetin. tabi biz galibiyetin keyfini başkalarına sataşarak çıkartıyoruz diyorsanız bilemem. tekrardan tebrikler...

@endi

Baskalari gelip bize satasiyor Endi, bize satasilmadan biz mutlu mesut gidiyorduk zaten :)

Asagida zombie'ye yaptigim aciklama sana da hitap ediyor.

Tesekkurler.

cevap versek hased ediyor olacağız, vermesem gururuma dokunacak..

alın size fener'in yendiği manchester kadrosu.

Tim Howard
Phil Neville
Wes Brown
John O'Shea
C.Ronaldo
Liam Miller
Djemba Djemba
K.Richardson
Darren Fletcher
Quinton Fortune
David Bellion

sonradan girenler:

Pique
Spector
Eagles

hepsi ezik bu adamların. siz olsaydınız 20-0 yenerdiniz.

şut istatiklerini filan versem yüreğinize iner diye korkuyorum vallahi. alın link, korkmayan baksın.

http://www.turkfutbolu.net/fenerbahce/2004-05/2004-05fbsl1tur_6.html

kusra bakmayın, vallahi doknuyuor bana, yapmayın abi, bizim galibiyetimiz sizden süper edebiyatı yapmayın ne olur..ne bizimki sizden değerli, ne sizinki bizden..şampiyonlar liginden elenmişiz, tek takımla katılmış ve elenmişiz, üstüne bir de şu galibiyetlere seviniyoruz, ortama bak..yapmayın ne olur..

@benden bu kadar

Yahu o kadar tersten anlamissin ki, ne diyeyim.

Burada yazilanlarin hepsi "Yedeklerle yendiniz ehuehue" diyenlere cevaptir. Besiktas'in galibiyeti ile Fenerbahce'nin galibiyetini karsilastiranlar zaten "laf atanlar"dir, biz degiliz. Biz burada bu dediklerinin ne kadar sacma oldugunu anlatiyoruz sadece.

Old Trafford'da Manchester'i yenmek, ne olursa olsun, kucumsenmeyecek bir durumdur. Kucumseyenler utansin.

@shelbyl

asagıdaki postta devam edelim :D

baldur dedi ki...

niye kabul etmiyorsunuz ki? yedekleri yenmeniz galibiyetin değerini düşürmez ama welbeck'in macheda'nın bonservis bedelini falan yazmanız komik olmuş. şu anda bir şampiyonlar ligi finali olsa manchester'ın çıkacağı kadro hemen hemen belli:
van der sar
evra
ferdinand
vidic
g.neville
valencia
carrick
fletcher
giggs
berbatov
rooney

bunlardan da sadece ikisi oynamış dün, aynı 3-5 sene önceki fener maçında olduğu gibi. bir de siz olayı abartmışsınız biz yedektik diyorsunuz? holosko-nihat-tabata-delgado? bu dördü aynı anda ne zaman oynamış, keza oynasa, bu sefer de tello-yusuf-bobo-nobre falan eksikti mi diyecektiniz?

her neyse güzel bir galibiyet aldınız, tadını çıkarın, tebrikler, manchester'ı hiç sevmem zaten ben de sevindim dün:)

drogba dedi ki...

As takımın arasında 2-3 tane genç oyuncu koymak başkadır,takımı tümüyle genç takımla oynatmak başkadır.

Van der sar,Oshea,Ferdinand,Vidic,Evra,Valencia,Carrick,Fletcher?,Gigs,Rooney,Berbatov?
Foster,Brown,G.Neville,Schols,Nani,Owen,Park(Anderson)
Gerçek kadro hemen hemen bu değil midir ?

Asıl takım bu değil midir budur.Takımda G.neville,Vidic ve Andersonu belki as oyuncu olarak sayabilirsiniz.Bu yedek kadroda değildir yedeğin yedeği olan bir kadroda denilebilir.2-3 isim hariç

As kadroyla çıksa veya takımı sadece yedeklerden oluştursa bu sonucun ortaya çıkmayacağı ortada ama hakettiler mi hakettiler müthiş oynadı hepsi.

Merak ettim Bjknin as kadrosu hangisidir ?
Tabata Holosko bunlar as oyuncu muydu? Bjk de Sivok ve Nihat haricinde takım aslardan oluştu zaten.

Yılda bir şu maçları kazandıktan sonra hemen Fb ve Gslilere hava atmayın onlar alışık bu galibiyetlere.Gruptan çıkamazsanız nerdeyse rekor kıracaksınız çünkü senelerdir uefada 3.bile olamadınız.Uefaya gidin ondan sonra atarsınız havanızı.4 puan oldu diye 10 saniye de bir başlık açılıp diğer takımlara laf edilmiş.
Ya sen benfica yener sevilla eler arsenal rahat kazanır ınter mahfeder real madrid yer bunları,liverpool fark atar,psv yener,mallorca yenilmez vb..lafları etmek için beklemedin mi de bizim yenilmemizi bekleyenlere kapak olsun vb gibi laflar edip hayatında ilk kez büyük takımı yenmiş gibi 100 başlık açmışsın.
M.unıtedın nerdeyse bütün oyuncularını as gibi göstermeye gerek yok evet yedeğin yedeğiyle çıktılar maçı maç içerisinde önemseselerde çıkan kadroyla zaten diğer maçlar kadar önemsemedikleri ortada ona rağmen 90 dk kapandın(kapanmakta hakkın zaten) bunlar doğru şeyler kızılacak gücenecek hiçbir şey yok ki.

Fb 3-0 Manchster maçında da kadro böyleydi sadece 3 as oyuncu vardı bunlardan biri C.ronaldoydu Fb topunu oynadı doğrudur kendi sahasındadır ama 9 kişi kapanmadı.Bjk golü bulmasa da kapanacaktı zaten kapanıyordu da.Fb M.unıtedı Gs liverpoolu yenince yedeklerle mi dediniz dediniz.Dediğin zaten açtığın başlıktan belli.

Jokond dedi ki...

adebayor sen afrika'dan yeni geldin galiba. fener avrupa başarısının neresine alışık? tarihinde bir kez çeyrek final görmüş ne alaka alışkanlık?

gfreeman dedi ki...

o değilde neden bu yedek muhabbetine takılıp kalındı yahu :) galiba bazı gerçeklerin herkes farkında ama kendini avutmak için uğraşıyo millet...

Sertug Ozgur dedi ki...

Afrika'dan mı gelmiş bilmem ama acılı adanayı fazla kaçırmış. Ulan ne adamlar var ya derbi kazanırız zaten şu kadar maçtır yenemiyodunuz derler, başka derbide topla oynama yüzdelerine bakın derler, burda da yok yedekmiş neymiş.

"Gs'yi anlarım da fener ne bok yemiş. Ulan sikim gibi gruptan çıktı, ne olduğu belli olmayan sevilla gibi dandik bi takımı yenince avrupa'nın devlerini mi yendi. Inter maçında paf takımının stoperleri oynamamıştı di mi?

Gs de artık geçmişi düşüne düşüne sonu Ipswich Town gibi olcak valla. Ha bi de Alaves vardı böyle bi aralar destan yazan"

Size böyle yorum yakışır. Valla zıvanadan çıkardınız adamı.

delgado dedi ki...

uefa'da 3.olmak ne lan...

Yahu burada anlatilmak istenen basit...

Millet saniyor ki, Manchester United sadece rezerv takimindan adam cikardi. Saniyor ki cikan takimin hepsi bu sene ilk macina cikti.

Hayir degil. Manchester United bu sene 13 ligde, 4 Sampiyonlar Ligi'nde mac yapti bu istatistikler alindiginda. Bu maclarin en azn yarisinda oynamis 5 tane adam var kadroda. Diger gencler de, firsat buldukca birer ikiser kadroya giren oyuncular.

Bugun Alex Ferguson bu genclerin birkacini bir arada oynatti. Bu da takimda bir tecrubesizlik dogurdu. Bunu kabul etmeyen Besiktasli bulamazsin zaten.

Ama birader, bahsettigimiz takim da Manchester United, oynadigimiz stad da Old Trafford. Adamlar bu stadda Avrupa'da sadece 8 defa yenilmisler kac yillik tarihleri boyunca. Yedek ya da degil, sirf bunun agirligi ile dizleri titrer bu takimin.

Ozetleyeyim:

1. Hafta ici istisnasiz herkes "5 yerseniz, 7 alana bir bedava ehuehueuhe" diyordu. Bugun biz maci kazaninca "ama yedek..." denmeye basladi. Ben de "yedek ama..." diyorum. Hatta deger toplasak bizden gene de daha degerli olur diyorum.

2. Macheda ile Wellbeck'i alip; Bobo ve Batuhan ile eslestirin. Ne kadar fark olur? Park ile Ekrem, Obertan ile Ismail, Anderson ile Fink, Foster ile Rustu. Vidic - Ferrari, Brown - Toraman? Yedek mi as mi?

Bir tek Ernst - Gibson konusunda bariz bir ustunlugumuz var, eh, o da olsun bari.

3. Burada kimsenin galibiyetini kucumsemiyoruz. Bilakis, Fenerbahce Manchester'i yenince de "Ama yedek" diyene kizdim, Galatasaray Liverpool'u yenince de. Galibiyet galibiyettir, asi yedegi olmaz.

Ama birilerinin zihninde onlar "buyuk galibiyet", bizimki "ama yedek" ise, sabirtasi catliyor iste.

Bakiniz tekrar ediyorum: Bu post'larin hicbirisi "Manchester'a koyduk, cok buyuk zafer, en buyuk!" diye atilmadi. Bir haftadir "8JK" lafini diline dolayanlara tepki olustugu icin atildi.

Zaten mac bitti, biz uyuduk uyandik, bundan sonra o gazla post atilmayacak. Eh ama, biz de surekli mulayim mulayim oturacak adamlar degiliz, biz de arada coskumuzu yasayalim; "kapak" diyelim, "ayar" diyelim degil mi?

xabialanso dedi ki...

üstelik maçta teknik olarak da çok iyi değildik. bence gününde olsaydık 3-0 yapabilirdik skoru.

http://combofajita.blogspot.com/2009/11/honour-of-men-manun-0-besiktas-1.html

Pamukk dedi ki...

kıvır kıvır aşşaadan yukarrdaann

mikser her yerde mikser arkdaşlar sallamayın

ian dedi ki...

ya şimdi, yenilelim veya yenelim, başka takım taraftarlarının ne dediği benim umrumda olmaz.. ama şöyle bir insan türü oluştu son zamanlarda. diyor ki zât: "yaea manu'yu yenmişsiniz halâ diğer takımlarla uğraşıyosunuz" falan filan.. şimdi merak ediyorum.. bunu diyen güruh, kendi takımının el bilmemnesiyle gerdeğe girmeye meraklı taraftarına bir çift laf ediyor mu acaba "sanane abi onlardan" diye..

benim kişisel fikrim; beşiktaş taraftarının büyük bir kısmı dün akşamki zaferden sonra, diğer takım taraftarlarını düşünmemiştir bile.. beşiktaş taraftarlığının özünü anlayan adam yapmaz zaten böyle bişey.. AMAAA, diğer takım taraftarları arasında seviyesini düşüren bir güruh olacaksa şayet, tepki olarak bizden de ortaya bir şeyler koyan taraftar olacaktır.. hiç öyle çıkıp "manu'yu yendin halâ diğer takımlara laf atıyorsun" edebiyatı yapılmasın.. etki tepki meselesidir.. el bilmemnesiyle gerdeğe girenlere oluşan haklı tepki meselesidir.. herkes kendi bahçesini temizlesin, kendi yetiştirdiği meyve ile övünsün arkadaş.

Yorum Gönder

Ara