.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Kasım 2009 Perşembe

Henry'nin Eli...

Roy Keane ile başlayıp Stephen Ireland'a varan sempatim var İrlanda'ya... Bu gece adamların elinden Dünya Kupası vizesi çekildi ve alındı... Harika oynadılar, ya da şöyle diyelim Stade de France'da ne kadar oynanacaksa o kadar oynadılar... Golü atana kadar "ben golümü yazacağım" diye bağıra bağıra Fransız kalesini ablukaya aldılar, sonrasında şahane savunma yaptılar. Fransızlar futboldan vazgeçince hücumcular sırayla kendini yere atarak ucuz penaltılar kazanmaya çalıştı, o da olmadı tabii...
Sonra dakika 103, ofsaytlı pozisyonda auta giden topu Henry eliyle çizgiden çeviriyor, sonra eliyle tekrar hafifçe dokunup, önüne çekiyor, ortada duran Gallas'a bu kez ayağıyla gönderiyor ve Fransızlar golü buluyorlar...
Netice haksız bir galibiyet... Toplam skorda 2-1 kazanan Fransa Dünya Kupası'nda artık. Henry'nin attırdığı kazandıran bu gol, bana ister istemez Burak Yılmaz'ı kaybettiğimiz, daha önemlisi Burak Yılmaz'ın kaybettiği o elle atılan golü anımsatıyor.. Umurunda mıdır bilmem ama dünyanın en sempatik futbolcularından biri olan Henry bu gece en önemli şapkalarından birini kaybetti... Zaten kariyerinin sonbaharında, Barcelona'da, almadığı kupa kalmamış adamın, elbette belli amatör heyecanları kaybetmiştir, aksi düşünülemez... Yine de merak ediyorum, Henry de insan neticede; acaba bu gece rahat uyuyabilecek mi?
edit: Henry bu konuda twitter'ına bir not düştü... "im not the referee... but if i hurt some one im sorry"

33 Yorum:

cesc dedi ki...

Arif taaa 2000'de çözmüştü meseleyi ama inanmadık biz.: )

Yazık oldu İrlanda'ya...

Atakum RAC dedi ki...

Süper sılov moğşında Henri'nin biraz daha abartıp topu baus pasıyla Gallas'a atacağını sandım bi an..

şaka bi yana, dünya kupasına katılabilmek için yapması gerekenlerin tamamına yakınını yapan İrlanda'ya acayip yazık oldu..

gecenin yedireni : Henry
gecenin çiğnemeden yutanı: Martin Hannson

Enes Özbey dedi ki...

"Buyuk takimlar her sartta kazanmakla, kucuk takimlar onurlarini korumakla ovunurler."

zidane bu adamı dövse yeridir,hatta dövsün bence.

Jokond dedi ki...

gelip post açayım. içimi dökeyim sağolsun yuki ile kalplerimiz birmiş o açmış zaten. söylenecek her şeyi de yazmış. ama şunu yazmazsam çüküm şişer.

eğer bu da tanrının eliyse ben o tanrıya tapmıyorum artık. böyle terbiyesizlik olmaz. ne oluyoruz nereye gidiyoruz biz? bu top henry'nin eline çarpmadı, bariz şekilde görüyoruz eli topa çarpıyor. bilinçli bir şekilde o top elle düzeltiliyor. vicdan, namus, şeref, haysiyet. bunları konuşmak için artık çok mu geç?

esgo dedi ki...

Başta Yuki olmak üzere içimizdeki İrlandalılar bir bir dökülüyor :)

'' Dennis Bergkamp gol attığında o normal bir gol statüsünde değildir ve işte bu yüzden biz onun attığı gollere Dennis Bergkamp golü deriz '' diyordu Henry. Muhtemelen bu maçın ardından ''Henry kontrolü-Henry golü'' gibi yakıştırmalar ve benzetmeler de her emek hırsızlığı sonrasında akıllara ve dillere düşecektir.

Yoldan geçen 100 vatandaşa mikforon uzatıp, '' Maradona ? '' dediğiniz vakit futbolla içli dışlı olan her insan evladı İngiltere maçı diyecektir; ama ilk akla düşen pozisyon, kendi yarı alanından başlatıp İngilizleri ipe dizdiği pozisyondan ziyade tanrının eli olarak kayıtlara geçen gol olacaktır.

Daha ne kadar futbol oynar bilmiyorum ama bir kaç yıl sonra olur da jubilesini izleme fırsatımız olursa, milyonlarca futbol sever ve tüm İrlandalılar gibi bu geceyi anımsayacağımı adım gibi biliyorum.

Şu saatten sonra Dünya Kupası keyfi kapsamında tüm İrlanda halkını birer dev plazma sahibi yapsa bile sıçtığı boku temizlemeye gücü yetmeyecektir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bende de tony cascarino'dan gelen bir sempati vardır. Olmadı malesef, işin kötü yanı fransa gibi turnuvalarda seyretmekten nefret ettiğim, beni bayan, pes'de bile seçmediğim bir takımın yine finallere kalması.

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

Bu arada konuyla ilgili değil ama Tello satış listesine konmuş. Kesin bilgiler geldikten sonra, Jessie'den doyurucu bir yazı arz ediyorum, merakla bekliyorum.

simplextablosu dedi ki...

"dünyanın en sempatik futbolcularından Henry" mi? yuki baba sen naaptın ya? iyi futbolcudur falan ama günahım kadar sevmem Henry'i. Hakem düdüğünü çalmadan frikiği kullanıp Chelsea'ye gol atıp sonrada çılgın gibi sevindiğinden beri illet olurum. Bide konfederasyon kupasında Fransa ile oynadığımız maçta artist artist takılmıştı ordanda kılım. Şimdi elle oynamış hiç şaşırmadım. Tıyneti oydu zaten gözümde. (ne düşman bellemişim adamı bende be)

alper dedi ki...

Ne alaka yav.çok rahat uyumuştur adam.futbolu hala oyun sananlardanmısınız siz?iki ülke maç yapıyor orada.ne centilmenliğindne bahsediyorsunuz siz ya.kaybedenin öldiüğü bir gecede bence olması gerekeni yapmış.tebrikler henry.

bence de romantizme gerek yok. adamın skinde bile olmamıştır.
sırf derdiniz irlanda güzel oynadığı için.
irlanda götüm gibi top oynasaydı da fransa kassa kassa gol atamasa, "yæ bu skimin irlandalıları kupayı bok edecek" diyecekti bir grup.

neticede anelka, nobre falan fenere attığında sinirlendik falan da adamların yemin ediyorum skinde olmamıştır.

bir de şu platininin söylediği lafı lütfen her ortamda modifiye edip kullanmayın ya.

büyük penisliler pompalarıyla küçük penisliler ön sevişmeleriyle övünür.

bravo asjkadhds

hakkaten yazık oldu irlandaya. lakin şöyle bir durum var; bu tür pozisyonlar ne yazık ki futbolda hep yaşanıyor. karşılaşmanın zannedersem normal süresinin son 10 dakikası falandı. cezasahası içinde keane topu elle kontrol etti ve hakem düdüğü çaldı. eğer hakem görmese ve o pozisyonda irlanda golü atsa keane gidip hakeme "topu elle aldım" mı diyecekti. sanmam.

YK dedi ki...

Platini bir şekilde memleketini yolladı işte...
Henry çok büyük prestij kaybetti..
Kaptan Roy Keane olsaydı 119. dakikada Henry'nin yanına gidip bacağını eline verirdi..Yüreğimize su serperdi..
Umarım Fransa 2002 Dünya Kupasındaki başarısını (!) tekrarlar...
Irlanda büyük renk katardı turnuvaya, olmadı... Trapattoni, Robbie ve diğerleri..Seviyorum sizleri..

Pamukk dedi ki...

fransadan cacık olmaz 0 çeker gelirler olan irlandaya oldu yazık.

stalker dedi ki...

richard dunne maç sonunda henry'yi tokatlasaydı keşke. yakışırdı.

theotheo dedi ki...

arkadaş yılların topçusuna ne yapcağını da öğrettiniz ya tamam oldu ak.

ulan hayatında hiç bu kadar hayat memak meselesi bir maç oynadınız mı top orda herifin eline geldi, hakem ne bok yiyordu? hiç ah top elime geldi dışarı atim topu diyen adam oldu mu ak, ne mantıkmış sizinkisi de arkadaşlar.

beşiktaş fenerbahçeyle şampiyonluk maçına çıkıcak, maç boyunca beşiktaş'ın üstünlüğü var bobo şöyle bir gol atıp şampiyonluğu getiriyor, lugano boboya tokat atsaydı mı diceksiniz kendinize gelin azıcık ya.

esgo dedi ki...

Top ele gelmedi, el topa gitti theocan. Bu zihniyetteki adamın kontrol sonrası dışarı atması ya da ''elle aldım'' demesi beklenemez, zira amaçladığı çakallığı başarıyla yerine getirmiştir. Gören de maçın tekrarını talep ettiğimizi falan sanacak. İnsanlar kendilerince yanlış ve yakışıksız olan bir hareketi eleştiriyor. Şaşıracak, abartacak, sulandıracak, demagoji yapacak bir durum yok. Hatta bak yukarıda Burak Yılmaz denilmiş. Yine mi anlamadın.

theotheo dedi ki...

@eser

amaçladığı çakallıkmış, geçiceksin bu işleri.

yanlış ve yakışıksız hareket falan değildir, henry'nin orada yapabileceği başka birşey yoktur, orada topu eline alıp sonrada pas verebilecek her oyuncu aynı hareketi yapardı o durumda.

adam takımını dünya kupasına götürüyor, siz nelerle uğraşıyosunuz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

böyle kazananlar kaybetmeye mahkumdur teyocan. beşiktaş şöyle bir gol atıp şampiyon olacağına, küme düşelim zıkkım olsun.

Manu dedi ki...

Tamam dışarıdan bakınca çok iğreti duruyor ama artık son dakika,finallere gitme maçı.Saliselik gelişiyor bu olaylar tık diye atıyorsun elini.
Burada hakem ne iş yapar be arkadaş;objektif olacaksın,göreceksin
arkadaş.
Babanın hatrına vermiyorlar o paraları sana.

theotheo dedi ki...

@jessie

kaybetmeye mahkum dediğin oyuncu henry takımı da fransa jessie.

dedim ya türk milleti güdümlü, faşist bir millet. şimdi irlanda mazlum ya onun yanında durur hesapta, yarın kendi başına gelse ya baboş napcaktı holosko atmasaydı mı der, bu işler böyle.

hiçbiriniz futbol oynamadığınız için, futbolu önceden dakikalarca kurguladığınız bir dama oyunu sanıyorsunuz, bunun için domenech çok kötü, henry maçtan önce bu hareketi yapmayı planladı falan filan oluyor.

fransa irlanda'dan bu turu çok daha fazla haketti, burası açık. kimsenin bir itirazı olamaz. gol öyle değil de böyle geldi, farketmez, he eğer çok irlandayı tutuyosan burda suç henrynin değil, anelka'nın penaltısını vermeyen hakemindir, gidip ona ağlıcaksın.

çünkü futbol saliseler oyunudur, henry orda topu eliyle alma olayını istemdışı bile yapmış olabilir, bu kadar iki yüzlü ve güdümlü bir millet daha görmedim hayatımda çok açık.

YK dedi ki...

2 tane orta seviye takım gelsin Fransa'yı grupta tokatlarlar..

Adsız dedi ki...

şimdi fransa gider finale kalır ha, hep böyle olmuştur popo zoruyla katılan takımlar turnuvada döktürür falan...

theotheo'ya da bir çift laf: genellemeler hoş değildir hele hele bütün bir toplumu kapsayan genellemeler hiç. eğer sen burada Türk milleti güdümlü faşist bir millettir dersen öyle olmayan milyonlarca insana haksızlık etmiş ve bizzat faşist konumuna düşmüş olursun. resmi ideoloji ve onun dayattığı ahlakın yanında olduğumu sanma, bunlar farklı ortamda tartışılacak şeyler. bariz bir haksızlığın dünya çapında bir oyuncu tarafından da yapılabileceğini gördük, eğer bu iş böyle giderse yarın başka adamlar da bunu yapar ve bana ne hakem görmedi deyip işin içinden çıkar. bu da kaos demektir ve buna bir dur demek lazımdır.

anelka,konya,özgüç türkalp vs. vs. yani.

kma dedi ki...

bence en güzel ceza sadece henry'nin 10 maç falan ceza alması.
fransa dünya kupasında oynarken henry evden izleyecek.

bi bu konuyu hak/haksızlık değil de başka tarafından ele alanların gerçek hayatlarını birer zorba olarak devam ettirdiklerini varsayıyorum..

Unknown dedi ki...

Olayı Türk milletinin faşistliğine ve güdümlü olmasına bağlamak da meziyet anasını satayım..Ama yeri burası değil gerçekten de..fb haftasonu bizi bu golle yense ne düşünürdü acaba theo ve böyle düşününler..Basit bir empati durumu belki ama gerçek bu..Ayrıca o hareketin istem dışı olması da imkansız..Hadi diyelim ilk dokunuş istem dışı,ya sonrası..Bunun adı basittir..O da emek hırsızlığı..

AQ-47 dedi ki...

Adam twitter'da kısmen özür dilemiş, ne linç meraklısı adamlarsınız:) Belki turnuva sonunda kupayı laırlarsa bi basın toplantısında aslında hketmedik falan der..

Theotheo ile genellemeler:

1. "türk milleti güdümlü, faşist bir millet. şimdi irlanda mazlum ya onun yanında durur hesapta"

Zaaart. Yanlis cevap. Totaliter rejimlerde mazlumun yaninda olunmaz, zulum desteklenir. Turk milletinin mazlumun yaninda olmasinin sebebi kendisinin tarihsel konumu, Islam dininin gunumuz yorumlanisindaki pasifize/sindirici niteligi vs.dir.

2. "hiçbiriniz futbol oynamadığınız için"

Zaart, yanlis cevap. Nereden biliyorsun be adam? Hepimizin lisansini mi kontrol ettin? Illa profesyonel oynamak mi lazim? Daha 1 ay once ayak bilegimi burktum ben futbol oynarken.

3. "fransa irlanda'dan bu turu çok daha fazla haketti, burası açık."

Zaart, sacma cevap. Neresi acik? Bir takimin diger takimdan daha fazla hak etmesi neye gore belirlenir? Benim icin, Keane, Duff, O'Shea ve Given haric (ki onlar da tartisilir) 2. sinif diye tabir edilebilecek oyunculariyla, ozellikle golu bulana kadar 20 ile 30 arasinda 1. sinif Fransa'ya kok sokturmus, golden sonra da akilli bir kontratak futbolu oynayan Irlanda kupaya gitmeyi daha fazla hak etmistir.

4. "anelka'nın penaltısını vermeyen hakemindir"

Allah askina maci izledin mi? Anelka'ya Given'in temasi bile yok be! Ha izlediysen, git pozisyonun tekrarini bul bir daha izle. Ama ekranin dibine gir de izle.

Cimle basma theotheo, cimleri eziyorsun, kusura bakma theotheo, cok fena salliyorsun.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Direkt olarak bir kullaniciya hakaret etmeyelim lutfen.

severdim henry'yi.keane kaleciyi gectigi poisyonda atabilseydi henry'nin eli de ise yaramicakti ama olmadi.irlanda'ya gercekten yazik oldu.
hakem gormedi sacmaliginin bitmesi icin bir vesile olmasini umit edecegim ama( fifa radikla bir karar alip macin tekrarini oynatsa mesela ) platini faktoru bunu imkansiz kiliyor galiba.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

türk milletinin yapısı beni ilgilendirmiyor. ben sevdiğim takımın böyle gol atıp kazanmasındansa yiyip yenilmesini tercih ederim. başkası başka söyler, kaypaktır bana ne...

jackiechiles dedi ki...

dostum link ölmüş.

şu blogun şimdiye kadarki en sikko yorumunu yaptım sanırsam...

Yorum Gönder

Ara