.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Kasım 2009 Perşembe

Geçici Rahatsızlık?

Herkese selamlar,
Dün sevinirken sandalye kırdığım, zaten normalde de hızlı atan kalbimin 180'lere çıktığı bir maç izledim. Bu maçı, bütün hafta boyunca, çeşitli platformlarda "ManU size 213921 atar ehuehueheu" diyenlere sinirin birikmişliğiyle, CSKA'nın 8 dakikada aldığı galibiyetin moral bozukluğu ile, tam bir ümitsizlik hali ile izledim. Fakat akabinde Beşiktaş, ManU'yu kendi evinde yenen 8. takım oldu. Ben de sevindim. Sevincimi de, yurtdışında yaşadığım için, en kolaylıkla internet başında paylaşabilirdim. Sanırım biraz abarttım (abarttık) post sayısını, ama anlayış gösterirsiniz ki, bu tür galibiyetler 6 yılda bir yaşanıyor.
Gelelim esas mevzuya. Ben bu sevincimi paylaşmaya çalışırken, burada, ekşisözlük'te, kişisel mesaj olarak vs. "abi yedekti ama", "Manchester ciddiye almadı yahu maçı", "tesadüf" falan tarzı laflar ile karşılaştım. O kadar sinir stresten sonra, 3 gün boyunca "kaç yersiniz olm ehuehue" lafını edenlerin birden "Ama yedek" argümanına sığınması sinirlerimi hoplattı. O yüzden nicel olarak tepkim de arttı.
Bu tür gergin ortamlarda yanlış anlama olması normal oluyor. O yüzden birkaç açıklama yapayım:
1. Dün bu blogda atılan post'ların hiçbirinde diğer takımların zaferlerini küçümseyici tabir yoktur. Bilakis, yapılan "bizimki yedekse sizinki neydi de şimdi hemen bu argümana sarıldınız?" savunmasıdır. Nefs-i müdafaadır.
2. Dün bu blogda hiç kimseye kişisel düzeyde laf atılmamıştır. Okuyuculardan direkt olarak alınmış olan varsa, yanlış anlamıştır. Ha eğer camiasının genel tutumu adına alınacaksa, orası kendi bileceği iştir.
3. Koyduk abi, Manchester'a koyduk, öyle ya da böyle. Bunu "evet, ilgi çekici bir galibiyetti, filhakika gelgelelim" diye kutlamayacaktık herhalde. Onun zamanı bir sonraki gündür. Öyle bir adrenalin üzerine maç analizi yapılmaz, kutlama yapılır.
Her renkten tüm okuyuculara sevgi ve saygılarımla,
shelbyl

9 Yorum:

Valla şu ana kadar denk gelmedim abi yedekti diyen birine ama denk gelirsem baya bi sinirlenirim heralde :D

aydın dedi ki...

Benim anlamadığım kimse yedek takımı yendiğinde havalara uçmamışken, bizzat sizin verdiğiniz medya örneklerinde olduğu gibi durum abartılmamışken, sanki böyle bir durum varmış gibi aşırı tepki verilmesi.
Bir de sanki yedekleri yendiniz demek idamlık suç veya yasakmış gibi algılanılıyor, oynayan futbolcuların piyasa değeri (bunlar yedek olduğu gerçeğini değiştirirmiş gibi) veya Beşiktaş'ın oynamayan futbolcuları (aralarında öldüresiye eleştirilenler var) belirtiliyor.
Bizler şurada ülkede yaşanan bin tane olayı eleştiririz, söz konusu futbol takımı olunca birden o eleştirdiğimiz insanlara dönüşüyoruz.
Şunu da belirteyim; bugün bir çok Galatasaraylı Beşiktaş'ı öve öve bitiremiyor.Zico ile çeyrek final oynanırken her rakibe kulp takmışlardı, sanırım bunu size yapsalardı toplu cinnet ve seri katliamlar olmuştu.

tearkan dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Sevgili aydin,

Ben gorduklerim, duyduklarim ve okuduklarim uzerine o tepkileri verdim. Sifirdan tepki yaratmadim yani. O yuzden temeli o olan elestirilerine katilmiyorum.

Abarttigim icin aciklama gereginde bulundum zaten. Ama "Abi hic oyle laflar denmedi ki, gelin guvey olmussunuz"a getirilen bir lafi, hafizam, gozlerim ve beynim bana oyun oynamiyor, olmayani olmus gostermiyorsa; kabul edemem.

esgo dedi ki...

Aydın,

Şimdi galibiyetten galibiyete fark var, gerek Kadıköy'deki Manchester, gerekse de Olimpiyat'taki Liverpool maçları hiçbir şekilde f.bahçe ve g.saray'ın sıralamadaki yerlerini etkilemeyecek-değiştirmeyecek maçlardı. Dolayısıyla bu denli bir sevinç patlaması yaşanmamasına pek şaşırmamak gerekiyor.

Sezon başından bu yana yaşanan travmaların üstüne bir de Wolfsburg'un 0-2 öne geçeceği dakikada maçın bir anda 2-1 Cska lehine dönmesi ve öyle sonuçlanması ister istemez tüm ümitlerin yok olmasına yol açtı; o andan itibaren Manchester minik takımını da yensek bu çoşku yaşanırdı. Eh 1 hafta boyunca bitmek bilmeyen İngiltere geyikleri de işin tuzu biberi oldu tabi. Şimdi çok mu zor bu psikolojiyi anlamak ? Manyak mı bu insanlar, hiç mi işleri güçleri yok da durup dururken oyuncunların geçmişleri, piyasaları ve oynadıkları maçlarla boğuşsun ?

Kimse kusura bakmasın, ama dün geceden bu yana en gerizekalı adamın bile anlayacağı dilden sayısız açıklama yapıldı. Hala daha şu başlık altında bile polemik yaratılacaksa kimse iyi niyetten, samimiyetten dem vurmasın. (Aydın seni tenzih ediyorum)

ilkay dedi ki...

bu postla alakalı değil ama dikkatimi çeken bişey var. hürriyet web tv tello'nun golünü vermiş, "tello'dan mükemmel gol" başlığı altında.

sizce bu tello nun golünü hakkaten mükemmel gördükleri için mi, yoksa damat ercan "aman boliçime zeval gelmesin" demiş midir :)

aydın dedi ki...

Açıklamalarınız için teşekkürler, ben sizin aşırı tepki vermenizin haklı gerekçeleri olduğuna kani oldum.
İki konuya kısaca değineyim.
Artık aşırı tepkiler üzerinden kendimiz yıpratmayalım.Benim etrafımda yedek Manchester 3-0 yenildiğinde destan olarak kabul eden kimse yoktu, numunelik 1-2 tane olsaydı bile sağolsun Galatasaraylılar ağzını açtığına pişman ederdi.Geçiniz onu, bahsettiğim Zico döneminde Galatasaray taraftarı tekil örnekler haricinde topyekün karalama kampanyasına girmişti, şu an bile örneklerini gösterebilirm.
Dediğim gibi aşırı örnekler; Shelbyl'in çevresinde bahsettiği türden insanlar varsa samimiyetimle söylüyorum büyük bir şanssızlık yaşamış.Zira son basketbol skandalını bile eleştirmeye kalkan olursa Galatasaraylı kardeşlerimiz herkesi susturmaya çalışıyor, nerde kaldı yedekleri yenince hava atmak..
Bir de bakın bir gazete Tello'nun golünü övünce bile eleştirilmiş üstteki bir yorumda..Bunu söylediğim için muhtemelen küfür bile yiyeceğim ama sizce bu sağlıklı bir ruh hali midir?
Bu futbol bizi delirtip tımarhaneye gönderecek ama dur bakalım..

One Shot dedi ki...

mahallede işe giderken gevezelik eden hiç tanımaıgım insanlar oldu. bende onları tanımamanın verdiği avantaj ile tanımadagımın adamla ortak arkadaşım olan abimize "abi yedek kadro cıkıp deplasmanda nasıl caktık manuya" geyiğini döndürdüm. biraz önce manu yedek kadro ile cıktı diyen zavallı mahlukat "ne alakası var" gibisinden sacmalayınca "dedim gül güzelim say bakalım bihat holosko sivok tabata delgado yusuf nobre olmayınca yedek oluyor mu olmuyor mu kadro" dedim. baktım hala gevezelik ediyor hafta sonuda bir diğerine cakmıştık dedim iyice sustu.

Fatih dedi ki...

ama yedekti abi yæ.

Yorum Gönder

Ara