.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Kasım 2009 Cumartesi

Düz yazı

Açık konuşalım. Hafta ortasına kadar birçok Beşiktaşlı, bu maça bir derbi ilgisi ile bakmıyordu. Yönetim tepkisi, hocaya karşı oluşan güvensiz hava, takımın yarısından çoğuna karşı oluşan negatif enerji bu ilgisizliğin temelini oluşturuyordu. Ne olduysa Kazım kardeşimizin, yeni gavur icadı twitter üzerinden sallamasıyla oldu. Mal bulmuş mağribi gibi anlı şanlı medyamız da bu hadiseyi haber yapınca bir anda taraftarıyla, futbolcusuyla Beşiktaş şahlandı. Bu akşam oynanan maç bir hırs birikimine dönüştü. Ama elbette olay hırslanmakla bitmiyor. O hırsı doğru bileşenlerle buluşturmak lazım. Bu akşam Beşiktaş'ın bu bileşenleri de çoğu zaman iyi kullandığını gördük. Zira Daum'un iflah olmaz deplasman fobisi rakibin kontrollü bir oyunla sahaya çıkacağının sinyallerini veriyordu. Oyunu orta alana sıkıştıran, açık alan bırakmayan bir Fenerbahçe karşısında tam saha baskı kurmayı amaçlayan Beşiktaş'ı görünce o istediği kontrollü oyunu sadece 30 dakika sürdürebildi. Zira haftalardır aynı tabloyu görüyoruz, Fenerbahçe birey performansı üzerinden oyun kuran bir takım. Sahne ışıkları da sezon başından beri Alex'i ışıl ışıl parlatıyordu. Michael Fink bugün o ışıkları kökünden kapattı. İlk yarının son dakikası haricinde de rakibine nefes aldırmadı. İşte o andan itibaren Fenerbahçe'nin bütün dengesi bozulmuş oldu. Savunmadan çıkan bütün toplar Alex kapalı olunca adresini şaşırdı, pas hataları ortaya çıktı. İleriye Alex olmadan taşınan bütün toplar da Ernst ve Fink duvarına çarptı. İlk yarıda ortaya konan bu kaliteli ve kontrollü oyunun en büyük eksiği ilerideki futbolcuların sezon başından beri aşina olduğumuz iletişimsizliğiydi. Serdar Özkan kendisine tanınan krediyi bir kez daha kötüye kullandı. İkinci yarıda ise Emre ve Dos Santos'un aynı anda oyundan düşmesi ve Serdar'ın yerine Tello'nun girmesiyle ileri uçtaki problemler de azalmış oldu. Dakikalar geçtikçe Beşiktaş'ın baskısı artarken Fenerbahçe de ortanın ortasında dengeyi kaybettiği için oyun disiplininden uzaklaşmaya başladı. Denizli ikinci golcüyü oyuna sokar mı tereddütü yaşandığı dakikalarda -ki soksaydı oyunda Fenerbahçe tekrar dengeyi yakalayabilirdi- Fink denen adam, harikulade ötesi bir golle geceyi cümbüşe çevirdi. İkinci gol tam bir komedi. Rakibinin topla buluşunca 180 derece dönmesine izin veren Fenerbahçe savunması gidişatı izleyen kaleciyle birleşince Beşiktaş tribünleri alışık olmadığı bir şekilde daha oynanacak bir yarım saat varken rahat bir nefes aldı. Uğur İnceman geceyi üçlerken tribünlerden Yıldırım Demirören istifa sesleriy yükselmeye başladı. Kazım'ın gördüğü kırmızı kart ise, şımarık bir çocuğun hak ettiğini almasıydı. Beşiktaş'ın üçüncü golü ofsayttı. İlk yarıda İbrahim Üzülmez'in Gökhan'a yaptığı hareket penaltıydı. Fırat Aydınus'un saçları uzamış, hiç yakışmamış.

20 Yorum:

Pamukk dedi ki...

Fırat Aydınus'un saçları uzamış, yakışmış:)

Unknown dedi ki...

ben de fenerli arkadaslarima gercek skoru 2-1 olarak ifade ettim zaten. hakikaten bir penalti verilmedi fenere ve bizim 3. gol ofsaytti. penalti verilseydi macin sonucu ne olurdu geyigine girmiyorum, halamin biyigi olsa moduna gecer o. velhasil kelam (babama sevgi ve saygi) fenerin ifadesini aldik sanki. bir sure sussunlar...

ceyhun dedi ki...

güzel özet

mufittezel dedi ki...

Maçtan gelip Gökhan'ın pozisyonu ve 3. golü görünce içimin yağları daha bir eridi, iyice kudurmuşlardır Fenerliler.
Bi kere de bize yarasın hakem hatası :)

Pamukk dedi ki...

Michael Fink oley oley oley!

Pamukk dedi ki...

sn demirören zaten bi işe yaradığın yok toteme devam!gelme maçlara!

Adsız dedi ki...

Asıl mesele, sonuna kadar "Yeter Demirören!" diye bağırabilmektedir. 3-0 ise güzel bir ayrıntıdır ancak gözleri kör etmemelidir.

theotheo dedi ki...

toparlanıcağımızı söylemiştik, hocanın da aklı fikri gayet yerine gelmiş, böyle giderse bu takım şampiyon olur.

futbolcunun hası da ekremdir, üzülmezdir, hepsine helal olsun.

asist time dedi ki...

bu arada bi son dk haberi girelim; Bogdan Tanjevic ile yollamak uzereler. 1-2 gun içerisinde Aydın Ors - Oktay Mahmudi ikilisi acıklamaları bekleniyor.

sozcelyk dedi ki...

ofsayt mofsayt kaktıralım artık önemli değil.

michael fink bank asya da bile oynayamaz diyen syn. rıdvan dilmeni saygıyla selamlıyorum

mufittezel dedi ki...

Wolfsburg maçında Demirören'e edilen küfürlere toplu olarak katılan numaralı, Yeter Demirören tezahüratını ıslıkladı bu akşam.
O maçta küfür edenlere laf eden ama bu akşam tezahürata eşlik eden abime ve bana hatta 10 yaşındaki yeğenime de ters ters baktılar.
Ne omurgasızmışsınız arkadaş, ne değişti de YD ci oldunuz, adam aynı adam, takım aynı takım.
İlk yarı Fener'in penaltısı verilmiş olsa ve ters bir skor çıksa yine küfür etmeyecek miydiniz?
Bu arada bir daha yazasım geldi.
Oooohhhh ulan ooooohhhhh beee, özlemişiz İnönü'de Fener'e koymayı:)

Pamukk dedi ki...

baskette kötü yenildik :/ uğursuz ben kombine aldım takım yenilmeye başladı

aamet jr. dedi ki...

@Müfit

Aynen kardeş. Uğur'un gole sevinemedim bile zaten ofsayt diye. Evde izleyip direk yan hakemi kesemeyince baya geç idrak ettik hakemin golü verdiğini. Tekrarda ofsayt kesinleşince içimin yağları ayrı bi eridi. Nonoşlar anlasın senelerdir her derbiden sonra neler hissettiğimizi. Ulan her maç ağlıyonuz demeyle olmuyor.

Ayrıyetten Gökhan'ın pozisyon penaltıydı. Verseydi de bu maçı o psikoljiyle sittin sene çeviremezdik.

Pamukk dedi ki...

@asist time
aydınörs de ne yüzsüzmüş gönderildiği yere geri dönüyo

Pamukk dedi ki...

her maç verilmeyen penaltılar haksız kırmızı kartlarla hakemlerle bizi yendikleri bilmem kaç maça saysınlar. umrumda değil. koduk.

ekremin forma içinde de nigris yazısı vardı, telloda ne vardı?

Unknown dedi ki...

pamuğun yorumlar bomba biraz da gülmek lazım

helldoradotcom dedi ki...

bobo'nun golu tam bir sutopu organizasyonu. Tello topu cakili oynayan bobo'ya indirdi ve bobo donup koydu.. super gol orasi ayri!

tearkan dedi ki...

demirören gelmemeye dvm etsn maçları kazanalım dicem de bi maçla bu zmna kdr olanları unutanlar yd maçlara gelmezse onun başkan oldunu da unutur bu adma bi 10 yıl daha kalır (ağzımdan yel alsın.. yallah yd yallah, kış kış yd kış hatta) gerçi o yd.ci olanlar da, yeter yd diyenlere ters ters bakanlar da 36 kişiye verilen cezanın bir sonucu ortaya çıkan omurgasızlar ama neyse.. bunu yazarken bnm kafam karıştı varınsiz düşünün gerisini..

ombisome dedi ki...

@helldoradotcom
dünden beri aklımda bu biseye benziyo diye, hakketen ha, gerçi biraz da hentbola benzemiyo değil ama sutopu iyidir.
hatta hazır punduna getirmişken ekleyeyim, genel kanının aksine ben bobonun golünün daha güzel - hem beklenmedik hem de zor vurus olması açısından- olduğunu düşünüyorum, evet artık vurabilirsiniz ölmeye hazırım.

Pamukk dedi ki...

kihkihkih gülerek yazdım zaten aliveli

Yorum Gönder

Ara