.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Aralık 2009 Cuma

Diyarbakır ve Çarşı

Sezon başından beri Diyarbakırspor'un neredeyse problem yaşamadığı bir deplasman olmadı. Ülkedeki kritik siyasi durum da bunu gün geçtikçe tetikliyor. Beşiktaş taraftarı, rakibine belden aşağı vurmaz. Diyarbakır şehrinin futbol takımı ile eli kanlı terör örgütünü bir tutmaz. Ben bu basitliğe, iğrençliğe girileceğini sanmıyorum. Ama olur da maç son dakikalara sıkıntılı girerse, Diyarbakırlı futbolcular yerde daha fazla kalmaya kalkışırsa kötü şeyler olabilir. Buradan ne kadar sesimiz duyulur bilinmez, her ne kadar son zamanlarda Emniyet baskısı yaşansa da kapalının şimdiden önlem alması ve o akşam tribüne gelecek delikanlılara sert uyarılarda bulunması lazım. Bu haftadan da saha içinde ve dışında alnımızın akıyla çıkarız inşallah...

25 Yorum:

"Beşiktaş taraftarı, rakibine belden aşağı vurmaz. Diyarbakır şehrinin futbol takımı ile eli kanlı terör örgütünü bir tutmaz. Ben bu basitliğe, iğrençliğe girileceğini sanmıyorum." demişssin ama "pkk dısarı" seslerı ınonu'de de duyulmustu..

marpione dedi ki...

@ramon

o gün yanlış yapılmış o vakit. inşallah bir daha olmaz. bu postta o anlamda bir temenniyi, isteği ifade ediyor.

ayrıca lütfen bu posttaki yorumlar "siyasete" bulaştırılmasın, konular saptırılmasın. ne burası ne de tribünler siyaset yüzünden kavga eder hale gelmesin. geçmişte oldu bu işler tribünde, "hepsinden" zararlı çıktık. zaten ortalık karışık bir de biz birbirimize girmeyelim.

theotheo dedi ki...

çarşı adlı bence çapulcu olan taraftar grubunun pkk dışarıdan daha beter tezahüratlar yaptığı da görülmüştür.

gerçek beşiktaş taraftarı zaten böyle basitliklere girmez.

threepoint dedi ki...

ne diosun theotheo, diyemezsen çapulcu falan. sana bu zamana kadar güzel güzel cevap yazdım birçok kez, işine gelmeyen hiçbir soruya cevap vermedin. evet 2001-02'de eski açıkta yer alan Diyarbakırsporlular Türk bayrağını indirmişlerdi Beşiktaş taraftarı da böyle cevap vermişti. Bayrak indirme eylemine rağmen kesinlikle yanlış bir slogandı. Bu seneki gs maçından sonra Sami Yen'e edilen küfürle ilgili 2. kez bir tezahurattan utandım demiştim, hatta blogda da var ilgili yazım.

Çarşı Pkk dışarı diye bağırırken bok yemiştir gerçekten. Ben o gün o söylemi, Diyarbakırsporlular arasında bayrağı indirenler için etmiştir dersem belki kendimce haklı olurum, benim yorumum da belki bu, o taraftarlar arasına giren PKK yanlılarına gitti derim mesela. Ama gerek yok, evet bir hata yapıldı deyip hatayı kabul edebiliyorum sadece. Takım iyi gidince çıktın ortaya, sen yarın istifası istenen Demirören sayesinde düzlüğe çıktık da dersin. Gerçi ben neye konuşuyorsam, herşeyi en iyi sen biliyorsun, neye konuşuyorsam!

theotheo dedi ki...

@threepoint

bugünkü başarı kayseri maçından sonra istifa edecek olan mustafa denizliyi tutan demirören sayesindedir.

yanlışları söyleyin kimse birşey demiyor, ama haksızlık etmeyin.

threepoint dedi ki...

Tabi alışığız demi önce arkasındayız deyip sonra adam göndermesine, bir kez tutunca büyük başarı, büyük başkan oluyor değil mi? Diğer yorumlarla ilgili birşey yazmamışsın, her zaman yaptığın bu senin, üşenmesem printscreenleri alıp yapıştıracağım blog'a da, çirkin gözükür zaten blogda.

theotheo dedi ki...

@threepoint

senin bakış açın, insanları etiketleyen, aslında pkklı hepsiye gelen bir bakış açısı, biz bunları iyi biliriz, hiç ağzını yorma, sen ırkçı, faşist sloganlar at, sonra adamlara laf at, hiç konuşma hakkı yok çarşı adlı çapulcu grubun bu konuda.

takım iyi gidince falan çıkmadım bu takımın düzeleceğini haftalar öncesinden yazdım, en iyi kadro beşiktaşta dedim.

basının gazına gelmeyin, şu durumda demirörenden iyisi şamda kayısı.

gerçi 2 galibiyet alınınca susan kolpa çarşıcılara laf anlatmak gereksiz bi noktadan sonra.

threepoint dedi ki...

nasım susmak, dakkika 86; fenere karşı 3-0 öndeyiz, önce gündoğdu sonra yeter! susmak filan yok. üstteki yorumumu ya okumadın ya her zaman yaptığın gibi çarpıtıyorsun, benim anlayışıma insanları etiketleyen bakış açısı demişsin ama bana çat diye faşist demişsin. şunu diyorum, o gün bayrak indirildi, ve bu durum bana yamuk geliyor evet. ama asla diyarbakırsporu geç, diyarbakıra PKK demek gibi bir tutumum olamaz. hoş yazdıklarımı okuyan herkes anlar ne demek istediğimi, bir tek sen anlamak istediğini anlarsın.

enzo scifo dedi ki...

@theotheo

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Blog'u yaklaşık 2 aydır düzenli takip ediyorum. Bu nedenle yazarları ve blogu takip edenleri henüz tanıma aşamasındayım. Fakat bu konuda sana bir sorum var. Threepoint'in hangi lafından insanları yaftaladığını çıkardın ?

Pkk payrağı açana pkk'lı diyemeyecekmiyiz şimdi.Eğer gene istiklal marşını ıslıklamak,terörist başı lehine slogan atmak gibi saçma sapan işler yapan Türkiye'nin açık ara en şoven taraftarına gerekli postayı koymassa çarşının solculuğundan şüphe ederim.

ceyhun dedi ki...

çarşının solculuğundan ben de şüphe ediyorum, anarşist değil miydi bunlar... ya da ilk çıkışları öyleydi herhalde.

Carsi solcu degildir ki zaten? Fazla siyasete bulasmak istemiyorum, ama "Carsi" grubu ile "sol"u ayni kefeye koyarsak olmaz. Carsi sadece "sosyal konulara duyarli" bir tribun grubudur. Bu yonu de guzeldir. Bir ideoloji ile Carsi'yi birlestirirsek isler karisir.

theotheo dedi ki...

@bobo

sanane isteyen istediğine tezahürat eder, çarşıya mı kaldı ülkenin bekası. saçma sapan konuşmayın. kendiniz 81 erivan 82 bilmemne yazarken iyi güzel, karşı taraf yapınca posta koyucaksın yok öyle, önce kendin akıllı ol sonra başkalarına akıl öğret.

RuFF dedi ki...

theotheo nun bir yakını demirören yönetiminde veya klüp bordrosuna kayıtlı olmalı.
Aksi durumda böyle bir savunma yapılması çok zor.

threepoint dedi ki...

adam denizli'yi göndermedi diye Y.D.'yi büyük başkan ilan etti, savunma methotlarında çığır açtı. bu postu da karıştırdın ya helal olsun sana theotheo. nasıl bir egoydu bu, hoş bazen ortalıktan kayboluyorsun ya, 2 ay geçince özleniyorsun ama sadece 1 saatliğine dön, böyle dönünce çok kalma. sana diyorum ki taraftar dövdüren başkan olur mu, tabi görmezden geliyorsun, cevap vermiyorsun. Y.D. Şam'da kayısı demi, haklısın, kendi taraftarını "it"lere dövdüren, zorla pankart açtıran Türkiye'nin yalnızca 2. kulüp başkanı, haklısın çok az rastlanıyor!

theotheo dedi ki...

kim dövülmüş atıp tutmayın beyler.

3 tane çapulcu karagümrüklünün olayıdır olan biten, koskoca beşiktaş başkanı bu işlere girmez. kanaltürkte yaptığı açıklamayı görmediniz mi?

biz bir aileyiz dedi, bu kadar iyi yürekli, temiz bir adama bok atmak ancak bizim millette olur.

çünkü her bi siki çok iyi biliyoruz, futbolu çok iyi biliyoruz, yönetciliği çok iyi biliyoruz, seksi çok iyi biliyoruz, bi bilmediğimiz 5 vakit namaz ak. lan bu kadar şeyi bilse bu ülke zaten bi bok olurdu.

threepoint dedi ki...

denizli maçındaki olayları 3-5 çapulcu diyorsun, 150 kişi kapalı üste saldırdı, numaralı altta pankart açan dayıya dalan 5-10 korumayı saymıyorum bile, görmüyor musun, kör müsün? aileymiş, adam ensestin dibine vurdu demek. theotheo, rahatsız edici bir adam oldun iyice, espritüelite adına da sıfırsın, keşke denizli maçındaki bütün dayağı tek başına sen yeseydin, o zaman da 3-5 çapulcu geldi çarşıyı dövdü yææ diyecek miydin?

theotheo dedi ki...

ilk kez mi kavga çıkıyor, beşiktaş tribünlerinde, o çapulcu grupların ilk kavgası sanki.

bak belki dediğin doğrudur, demirören saldırtmıştır falan, öyle bi durum varsa elinde belgelerle demiröreni suçla ve mahkemeye ver. veya o gün olay çıkartan heriflerin bir tanesiyle konuş ve demirörendenmi emir almış sor. bune ak koskoca beşiktaş başkanı 3 çapulcuyla mı muhattap olacak, yapmayın allaaşkına.

takım şampiyonluğa gidiyor. hala nelerle uğraşıyosunuz.

Pamukk dedi ki...

ceza almaya gerek yok şu günlerde.

SirEvo dedi ki...

Sade bir galibiyet olması dileğiyle...

RuFF dedi ki...

3 çapulcu filan değil olay.Benim çok ciddi alışverişim olan adamlar var Karagümrükten.Hepsiyle deplasmanda tanışmıştım zamanında.Onlar bile küfür ediyorlar olan olaylara.Kahveden ve ülkü ocaklarından toplanmış o kişiler ve % 90 ı Beşiktaş taraftarı da değil.Bunlara bedava bileti sağlayanda Demirören yönetiminden birisidir.
Bu işler başkana sormadan yapılmaz."Sayın Y.D lütfen artık istifa" diye pankart açanların ağzı burnu kırıldı numaralı tribününde.
Halen daha bunları görmezden gelip "Demirören çok iyi niyetli başkan, çok iyi Beşiktaşlı" demek ya saflıktır ya kurnazlıktır.

Çık delikanlı gibi deki " amcam,dayım,halamın oğlu vs. klüpte çalışıyor o nedenle ben bu yönetimi savunuyorum". Bu dersen hiç değilse buradaki insanlar " ulan bu adam bu kadar safmı bunları göremiyor, böyle bir adam nasıl olur " çelişkisinden kurtulmuş olurlar.

aydın dedi ki...

@threepoint
Hocam her insanın ve insan grubunun hataları vardır, Çarşı'nın her hatasında bir mazeret bulmak körükörüne bir dogma yaratmaktır.
Malum tezahürat bayrak indirildi diye yapıldı, kendi futbolcusu aleyhinde tezahüratta Alen stada geç gelmişti vs.
Sosyal pankart açmak büyük duyarlılık ama o pankartı açanların veya pankartı açanların etrafındakilerin düşünsel bazda büyük entellektüel altyapısı olduğunu düşünmek mantıklı değil.
Bu ülkenin en iyisi olarak adlandırılmak her alanda kusursuz olmayı gerektirmiyor.

threepoint dedi ki...

@ aydın,

Hiçbir şekilde çarşı'nın her hatasını bir bahaneye bağlamak gibi bir amacım yok, bir dogma yaratılıyorsa ne yazık ki basının ve popüleritenin dayanılmaz cazibesinden kaynaklanıyor. sırtında çarşı polarlı-montlu bir kopil gördüğümde içten içe neler geçiriyorum bir bilsen. ama o günü iyi hatırlıyorum, açıkça da söyleyeyim, Türk bayrağının indirilmesi beni sonsuz derecede rahatsız etmişti, ve içimden "indirenler" için bilmem naptımın diye geçirmiştim, lakin pkk dışarı tezahuratına katılabilmem mümkün değil, oradaki 1,500 kişiyi bu şekilde yaftalayamam, theotheo muyum ben ki çat diye yaftalayabileyim...

ortalama entellektüelitede sorunlar olabilir ancak inanılmaz entellektüel abilerinv varolduğu da ayrı bir gerçektir. Bir de son olarak, hocam ne kusursuzluğu, yanından bile geçmiyoruz Beşiktaş taraftarı olarak.

marpione dedi ki...

http://tinyurl.com/ybo5g9w

threepoint dedi ki...

theocan bişi diyecek misin?

Yorum Gönder

Ara