.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Kasım 2009 Çarşamba

Bu Son Dakikaların Bir Anlamı Olmalı

Şüphesiz Wolfsburg maçı sonrası bu resim neyin nesi diyenler olacaktır. Hemen izah edeyim; Fotoğraf, CSKA maçında golümüzün geldiği an Golü atan oyuncu: Ekrem Forma numarası: 17 Sırt numarası gözüken 2 Beşiktaşlı: Bobo ve İ.Kaş Onların da forma numaraları: 13 + 4 = 17 Sırt numarası gözüken 2 CSKAlı: Grigoriev ve Schennikov Forma numaraları: 50 + 42 = 92 Golün dakikası: 90+2 = 92 Yani ? Yorumsuz .. Ekrem’in son dakika golü ve bugun Manchester’in Cska’ya atmış olduğu son dakika golü gerçekten çok önemli goller. Ekrem bu golü atmasaydı bugun Avrupa defterini kapatmıştık, çünkü Cska’yı yenip 4’er puanla sıralansak bile Ekrem’in golü olmasaydı İnönü’de Cska karşısında 3 farklı galip gelmemiz gerekecekti. (1 taneyi bile atamıyorken yemeden atılacak 3 gol için ciddi anlamda mucizeye ihtiyacımız olacaktı) Aynı şekilde bugün Manchester, son dakikada Cska karşısında beraberliği yakalamasa, Cska 6 puan yapacak ve bizim Avrupa defteri yine kapanacaktı.

29 Yorum:

Temur dedi ki...

Devlet Bahçeli'nin 2009 formülasyonu gibi olmuş. Ama daha komplike.

Çok iyimser bir yazı olmuş. Temur nickli arkadaşa da katılıyorum. Bu akşam seyrettiğim Beşiktaş'ı -ki ligin başından beri seyrediyoruz bu Beşiktaş'ı- hiçbir mucize kurtaramaz. Çok köklü değişiklikler lazım. "Çok kişinin kellesi gidecek Daver çok"

Mesela Yani dedi ki...

bu teorinin muhatabı direk olarak ömer çelakıldır, bizi aşar bu konu çünkü

Sertug Ozgur dedi ki...

Eser içindeki şu pollyana'ya ve gördüğüm kadarıyla araştırıcı ruha hayranım.

Sakın mucizeyi Serdar Özkan yaratmasın:)). Şaka bi yana benim için de artık serdar defteri kapandı.

Yalnız harbiden iyi yakalamışsın.

Lakin üstad Nietzche'nin dediği gibi 'umut acıyı uzatır.'

Kurtulus dedi ki...

tanrı keşke arada bir futbol oynamamızı ve gol atmamızıda istese.zaten bu futbola böyle hesaplar lazım biyerlere çıkmak için.bu dandik ligte 1 bolü zar zor karşı takımın inanılmaz hatalarıyla atan bu takım man u dan orda fark yer burda cskya yenilir.son 20 senede Beşiktaş ta bu kadar kötü hücum gücü görmedim ben ben tanrıdan tek bişey istiyorum üstüste 5 pas

TA dedi ki...

insan hayal ettiği müddetçe yaşarmış:)) mış

birde müflis tacir eski defterleri karıştırırmış :)) mış.

esgo dedi ki...

Wolfsburg'un Cska'yı yenmesi hayal mi ? Evet belki iklim şartları önemli etken olacak ama yine de Manchester ve İnönü'de izlediğimiz Wolfsburg'un, Cska'yı mağlup etme ihtimalini imkansız olarak değerlendiremeyiz. Wolfsburg, Cska'yı yendiği taktirde; İngiltere'de 5'lik olup dönsek dahi, Cska karşısında alınacak 1-0'lık galibiyet bizi Avrupa Ligi'ne taşır. Sıkıntı o kadar da büyük değil.

Aynı anda iki maçın birden naklen yayını olsa; Cska - Wolfsburg maçının, Manchester maçımızdan daha fazla rating toplayacağı kesin.

Zeki Müren'de bizi görecek mi ?

Cherubim dedi ki...

Grup sonuncusu olarak eleneceğiz, çok net ortada. Pollyanna için bile aşırı iyimser bir teori bu..

Ze1903 dedi ki...

Wolfsburgun Cska yenmesi hayal değilde bizim CSKA yı yenmemiz hatta bence gol atmamız hayal.3 pas yapamıyor takım ve yıllardır bu ekolü devam ettirecek nokta transferlerle sürdürüyoruz!

addN0NE dedi ki...

Beyazıt Öztürk'ün bir tiplemesi vardı, komplo teorisyeni. Onun çözümlemelerine benzemiş biraz. Ve yazıyı okuyunca maçta yediğimiz ilk golden daha çok üzüldüm.

Yazık bize lan. Eser'e yapılır mıydı bu. 8 değil 18 yesek ara ara oynanan iyi toptan umutlanacak Eser'e bile bıraka bıraka tesadüfleri bırakmışsınız umutlanacak.

@Eser yalnız "bunların hepsi tesadüf olamaz, yüce bir güç olmalı" diye bitirsen huniyi kafaya giymiştim :)

Şaka bi yana olasıdır Avrupa ligine kalmamız da, kalsak ne olacak allah aşkına.

alper dedi ki...

bu WOLFSBURG cska yı yensin çıplak gezerim taksimde.wolfe den cacık olmaz.

alper gol gol gol

Pamukk dedi ki...

umut fakirin ekmeği

alper dedi ki...

TUNÇ..

dün 5 yaşındaki kızıma söz verdim.maç bitip kucağımdan kızımı indirdim.üzerinden formasını çıkarıp güzelce katladık.taki trabzon maçına kadar.dağarcığımda küfür kalmadı.yeter yıldırım demirören yeterrrrrrrrr.

esgo dedi ki...

Grup sonuncusu olarak elenebiliriz, ingiltere'de avuç dolusu gol de yiyebiliriz; ama şu takımın İnönü'de Cska ile bir final maçı oynama ihtimalinden söz ediyorum, hem de gerçekleşmesi gayet normal-olağan-kimseyi şaşırtmayacak bir ihtimalden.

Neyse şu kalan 2 maçta 8-10 gol yiyelim de paramparça olup, dağılım, herkes rahatlasın, kendine gelsin ne kadar Beşiktaşlı varsa.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

umut fakirin ekmeği ama futbol başka bir şey. 90dakika sonunda her şey meydana çıkıyor. öyle bir gün zengin olacağım demeye benzemiyor futbol.

dünyanın en yakışıklı futbolcusu, en zengini olabilirsiniz ama 90 dakika içerisinde sizden çirkin, fakir birine üstünlük sağlayamazsanız yenilirsiniz. futbol beckham tanımaz o yüzden.

eser'e de katılmıyorum. işte biz hep çıkış ihtimallerini düşünerek aslında pamukk'un umut fakirin ekmeği dediği çizgiyle gerçekten umut ediyoruz.

bu sakıncalı. o zaman yıkım daha büyük oluyor.

olmayacak duaya amin denilmez. beşiktaş futbol takımı kötü futbolculardan oluşan bir futbol takımıdır.

galibiyet alması için gereken "sihir" damarlarında yoktur. bir şey üretmeniz için donanımınız olmalı. bir şeyi iyi yapıyor olmalısınız.

afaki şekilde cska ile final maçı oynama ihtimalini düşünmek bana daha sakıncalı geliyor.

yok çünkü öyle bir ihtimal. olmayan ihtimal gerçekleşmeyince üzülüyoruz.

beşiktaş şu kadrosuyla, şu sistemi, şu futbol yorumuyla wolfsburg'a üstünlük sağlayabilse zaten futbol dünyadan silinir ertesi gün.

biz beşiktaş'lıyız ve galip gelmek isteriz bu ayrı. ama futbol diye bir şey var ise, bunu wolfsburg yenmeli. beşiktaş grup sonuncusu olmalı.

ve eser şunu da unutma. trabzon-fenerbahçe maçları var manu deplasmanından önce.

manu deplasmanını konuşmak için çok erken, makas kısaldı zira. 2 hafta sonra inönüde deprem olabilir.

şu anki görüntü tam da bunun işaretlerini veriyor.

Pamukk dedi ki...

işte ben o 2 hafta sonraki depremi görmek istemiyorum:( o yüzden maça gelmeyeceğim kaldıramıyorum:(

Pamukk dedi ki...

umut fakirin ekmeği, mesela dün tellonun ayağına top geldiğinde uzaktan bi çak gol olsun geçen sene attıkların gibi diye çok umut ettim ama dağlara taşlara gitti

esgo dedi ki...

Biz asıl yanlışı takımı Cska'ya uğurlarken ''mutlak puan alırız- ALMALIYIZ'' masallarıyla yaptık, sırf bu yüzden şampiyonlar ligi tarihimizde sergilediğimiz en kişilikli deplasman performansını bile skora aldanıp göz ardı ettik.

şimdi gelinen noktada Cska koca bir dev, Beşiktaş ise taraftarınca hakir görülen-sahaya çıkmadan yenilgiyi kabullenenlerin takımı oldu. Ne değişti ? Hani grubun en kötü takımlarıydı, hania bizim yerimize Rusya'da eli yüzü düzgün bir takım olsa 3 atmadan dönmezdi ? Alın işte Wolfsburg'dan ala eli yüzü düzgün takım mı var ? Nerede o 1 ay önceki iddialar ve alaycı ifadeler ?

Beşiktaş'ın Rusya'dan puan alacağına şartlanıp, kendimizi bu denli inandırabiliyoruz, ama bizden daha oturmuş ve etkili bir takım olan Wolfsburg için aynı şeyleri söyleyemiyoruz ?

Kahrolsun Polyanna, yaşasın felaket tellaları.

el nino dedi ki...

Ekranda Akinfeev de 35 numaralı formasıyla görünüyor. Yani 3 oyuncunun forma numaraları toplamı 50+42+35 =127 eder. 127 yi oluşturan rakamların toplamı 10 . Demek ki cskayı içerde 1-0 yenip turu geçeceğiz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

akınfeev'in forma numarası 35 yani 3+5=8. 8=ligde attığımız gol sayısı. demek ki cska'yı 1-0 yensek ne olur yenmesek ne olur.

esgo dedi ki...

Bu da bir bakış açısı tabi, ama o 35'in içinde barındırdığı anlam, söz konusu büyüyü ve ince çizgiyi sadece İzmirli birinin çözebileceğinin işaretiydi. Ben de bir İzmirli olarak bu sırrı sizlerle paylaştım.

Dalga geçenleri, ti'ye alanları görüyorum, az kaldı salıcam cinlerimi üzerinize ! :)

matiasemilio dedi ki...

umut dünyası..
ama inşallah son maçın ardından şu cümleyi sarfedebiliriz bu postu hatırlayıp:
'O böyle istedi!'

barış dedi ki...

vay anasının, insanlar hala umutlu.

esgo dedi ki...

Yalnız şöyle bir durum oluştu, 3. olabilmek için Wolfsburg'un galip gelmesi gerekiyor ve olur da Wolfsburg, Cska'yı mağlup ederse; bizim İngiltere'de alacağımız sonuç hiçbir şekilde gruptaki kaderimizi etkilemeyecek.

Old Trafford'dan 3 puanla dönsek dahi (Cska ile puanları eşitliyoruz) İnönü'de Cska'yı yenemediğimiz sürece yerimizde saymaya devam ediyoruz.

Kalan 2 maçta alınacak, 3'ü Manchester'dan 1'i Cska'dan toplam 4 puan sadece kasamıza ve prestijimize etki edecek, ama Man Utd'dan 8 yiyip, Cska'yı 1-0 yenersek son 32 arasına kalacağız.

Cska - Wolfsburg maçının bizim maçtan önce oynanacak olması da Man Utd maçına nasıl etki edecek açıkcası çok merak ediyorum.

PS: Geçmiş yıllarda bu tip durumlarda maçların aynı saatte başlatılması gibi bir uygulamaya gidildi mi net hatırlamıyorum, ama olur da Cska kendi evinde galip gelirse 2.bir Belçika-Türkiye maçı izleyebiliriz. Ya daa mutlak kazanmak için Old Trafford'a çıkacak bir Beşiktaş :)

Gökhan dedi ki...

cska wolfsburg u,biz de manchester ı yenersek bu sefer de son maç wolfsburg un manu dan puan alması gerekir,aksi taktirde manu hariç 3 takım 7 puan olur ve üçlü averajdan yine sonuncu oluruz.

ciddi ciddi böyle bir ihtimal varmış gibi yazmam da heralde vizelerden dolayı yaşadığım beyin amcıklaması ile açıklanabilir. :)

esgo dedi ki...

Bu işler böyledir, Cska-Wolfsburg maçı bizim maçtan önce oynanırken, olası Wolfsburg ataklarında ve gollerinde heyecanlanmayacak, sevinmeyecek Beşiktaşlı tanımıyorum.

Wolfsburg galip geldiği an, Manchester maçını s2ne takan Beşiktaşlı olmayacak, ne de olsa son maç Cska'ya yerleştirdik mi son 32'ye kalacağız.

Uzat bacaklarını Old Trafford'da Beşiktaş'ı izlemin keyfini yaşa. Hem de skora aldırış etmeden. Kime nasip olmuş :)

el nino dedi ki...

Futbolcular da skora aldırış etmezse kimseye nasip olmayan şeyler başımıza gelebilir:)

En iyisi cska alsın 1 puanını paşa paşa sonuncu olalım. Yine umutlanıp kahrolmaktan iyidir.

Yorum Gönder

Ara