.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Kasım 2009 Pazar

the ankaraspor effect

ankaraspor'un resmen ligden düşürülmesinden sonra taraftarın da spor basınının da ortak kanısı beşiktaş'ın zaten kötü başladığı sezonda omzuna bir yük daha bindiği yönündeydi. ligdeki her takım beşiktaş ile oynamadan bir hafta önce ankaraspor maçını pas geçecek, beşiktaş karşısına dinlenmiş, sakatlıklardan arınmış şekilde çıkacaktı görüşe göre. hatta o hafta yaptığımız yenilsen de yensen de programında da böyle bir konu açılmıştı. jessie ile ortak görüşümüz tam tersine bunun beşiktaş'a fayda sağlayabilecek bir durum olduğu yönündeydi. orada da bunu belirtmiş, bir takımın bir diğer maça hazırlanma ve dinlenmesi için 3 günlük sürenin ideal olduğunu vurgulamıştık. bu 7'de 7 ankaraspor'un ligden düşürülmesi ile başlayan bir süreç. tabii ki tamamen buna bağlamak dünyanın en saçma argümanı olacaktır, takımda taşların biraz daha oturması, mustafa denizli'nin daha düzgün dizilimlere yelken açması ve takımın şampiyon bir takım olduğunu hatırlaması, kazandığı özgüven bu yolda çok etkili oldu ancak ilk günden beri iddia ettiğim üzere 15 gün boyunca resmi maç yapmayan her takımın uyumu, organizasyonu ve maç ritmi sekteye uğruyor. hele bir de milli maç arası girip bu süre fenerbahçe için 25 güne yaklaşınca, ne kadar uyumsuz ve etkisiz bir fenerbahçe'nin karşımıza çıktığını gördük. sonuç olarak takımın tekrar şampiyonluk yarışına dahil olduğu bu süreçte, rakip takımların dinlenme artısından çok maç konsantrasyonunu ve ritmini kaybettiklerini görüyorum ben bu pas geçilen ankaraspor maçları ile. belki de tamamen bana öyle geliyordur deyip, ferrari, ernst ve fink'i gözlerinden öperek sözlerimi noktalamak istiyorum efenim.

8 Yorum:

ceyhun dedi ki...

umarım bu maçtaki ofansif gücümüzü sahada 11 önliberoyla oynıyormuş gibi koşan ve kapanan anadolu takımları karşısında da gösteririz.

AQ-47 dedi ki...

Aman dikkat hocam, burayı takip eden renkli medya personeli vardır, sezon sonunda şampiyon olunca önümüze bahane olarak bunu sürerler...Geçen sene iki güzide kulübümüz olmadığı için biz nasıl aradan çıktıysak, aynı hesap..:)

sozcelyk dedi ki...

mustafa denizlinin takımı daha doğru dizilimlerle sahaya çıkarttığından bahsetmişsin ama dünkü maç 3 -0 bitmeseydi ibrahimler , ekremler çılgın atmasaydı biz yine tek forvet bobo oynatılır mı , ekrem sağ açık serdar sol açık oynatılır mı tartışmaları yapıyor olurduk.

ama ilerleme de yok değil , bobo sol açık , ekrem ön libero , uğur forvet oynamıyor.

tearkan dedi ki...

başlarda ben de nasıl bir etki ortaya koyacağından tam emin olamamıştım ama burası türkiye unutmuşum.. başka yerde olsa takımlar o dönemde bi hazırlık maçı fln yapar maç ritmini kaybetmemeye çalışır ama bizde saolsn daumun yaptığı gibi bilmem kaç gün tatil verilir.. fm.de bile diyo milli maç arasından sonra.. takım kaç gündür maç yapmıyo bunun olumsuz etkisi olacak mı ne düşünüyosunuz diye.. neyse umrm bu olay bize yaramaya dvm eder ve ayrıca bu olumlu gidişat demirören faciasının hasır altı edilmesine neden olmaz.. (demirören ne alaka şimdi demeyin.. abi fobi oldu bu adam bende napıyım)

Gökhan dedi ki...

ben de ankara küme düştüğünden beri dezavantaj olacak diyenlere lucescu nun milli maç arası falan girdiğinde sürekli rapid bükreş i falan getirip hazırlık maçı ayarladığı örneğini veriyordum maç ritmini kaybetmemek için,belki 1-2 maç için rakiplerin dinlenmiş olması bizim de 3 gün önce avrupa maçımız varsa dezavantaj olabilir ama genel olarak bizim lehimize bir durum bence de.

kma dedi ki...

bence maç ritminden çok oynayacağımız rakibin bay geçtiği haftada aldığı havan 3 puanın getirdiği piskolojik rahatlık da etkiliyor olabilir.
maç oynamadan 3 puan ve +3 averaja sahip olan takımların bi anda puan durumundaki yeri değişiyor ve dolayısıyla hesaplar da değişiyor.

kümede kalma mücadelesi veren bi takım için 2 maçta 3 puan iyidir. ankaradan beleşe alınan 3 puan bizm maçta rehavet yaratıyor olabilir..

esperanza dedi ki...

her ne kadar ligin ilk yarisinda rakiplerimiz acisindan 2 hafta ara bir dezavantaj yaratti gibi gorunse de ak koyun kara koyun un belli oldugu nisan-mayis arasi tam tersi bir durum olacigini dusunuyorum

Pamukk dedi ki...

dezavantaj olacağını düşünmüştüm

şimdiye kadar yanıldığım için mutluyum
yanılmaya devam etmeyi diliyorum

Yorum Gönder

Ara