.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Ekim 2009 Cumartesi

Spor Organizasyonu

Türk sporunu yönetenlerin yönetim becerilerini ibretle izlemekteyiz; Basketbol maçımızın başlangıç saati 17.00, futbol maçının başlangıç saati 20.00 Basketbol maçının ortalama 2 saat süreceğini düşünelim. 19'da çıkıyorsunuz Maslak'tan. O saatte nasıl gidersiniz İnönü'ye? 1 saatte gidebilir misiniz? Bu riski almaya değer mi? Değmez diyen birileri olacaksa, kaçırdınız taraftarınızı. Beşiktaş'ta dostlarımızla sohbet edelim, oradan yavaş yavaş stada geçeriz diyenler çoğunlukta olacak ise, taça çıktı sizin Mire Chatman, Engin Atsür transferleriniz. Basketbolseverimizin arabası var diyelim, 1 saatte stadyumda olabilecek. Bu adam 17'de spor salonuna girdi, koştura koştura İnönü'nün yolunu tuttu ve 22'de İnönü'den çıktı. Ne zaman bir çay içecek, ne zaman yemek yiyecek? Yiyemeyecek hiç şüphesiz. "Psikopat" gibi maçtan maça akacak. Aksın tabii, psikopat rolü biçilmiş ya kendisine ne olacak. Ondan sonra da o adamdan stadyumda "insan" gibi olması bekleyeceksiniz. Bu mümkün mü Allah aşkına? Siz sporsevere insan gibi davranmadınız ki o kendi insanlığının farkına varsın. Hemen hatırlatayım, basketbol maçının televizyon yayını zaten yok. Ben de soruyorum öyleyse; Neden 17? Cumartesi işten çıkanlar gelsin diye mi? Mantıksız. Neden 15 değil mesela? Darüşşafaka mı Beşiktaş taraftarının maça iştirak etmemesi için 17'de direten taraf? Hani taraftar olmayınca profesyonel sporun da bir anlamı yoktu? Bu federasyon ayağı... ... Beşiktaş kulübü maç saatinin düzeltilmesiyle ilgili bir girişimde bulundu mu? Bulunduysa neden reddedildi? Reddedildiyse Beşiktaş kulübü tarafından neden ortaya konmadı? ... Sonra da basketbola taraftar ilgi göstermiyor, taraftarımızın desteğiyle şöyle böyle başarılar kazanabilirdik derler. Önce organizasyonu doğru yapacaksınız, ondan sonra taraftarın katılımını bekleyeceksiniz. Önce insanlara insanca muamele yapacaksınız, sonra insanlıktan çıkmışları suçlayacaksınız. Siz önce İnönü stadyumundaki tuvaletleri insanca kullanılır hale getireceksiniz ki o insanlar dolup taşıp sporun da içine etmesinler!

5 Yorum:

Beşiktaşı spor kulubü olmaktan çıkarıp futbol kulubü yapan zihniyet umarım değişir..ben Efes'le değil Beşiktaş'la Galatasaray'la final oynamak istiyorum.Onları yenmek istiyorum.Eczacıbaşı'yla,İstanbul BB ile değil ezeli rakiplerimle finallerde oynamak istiyorum artık...

asist time dedi ki...

Tek mantıklı acıklaması yaz saati uygulaması oldugu icin basketbol macları saat 15.00 degil de 16.00 da baslıyor olabilir.Yaz saati bittiğinde saatler 1 saat geri alındıgında yine 15.00 ve futbol macları da 19.00 da rutin saatlerinde baslanır.

Bu hafta 16.00'da baslayan maclara bakıldıgında sadece Antalya macı oldugunu goruyoruz. Bu da iklim şartlarından dolayı olsa gerek.

Son olarak da yine de Ayhan Sahenk'e gelmek isteyenler olursa;

Metrobus'u kullanacaklar için;

Metrobus ile hangi guzergah'dan geldiğiniz onemli degil Mecidiyekoy duragında inip, metroya binerek 4.Levent'te indikten sonra orada gecen mavi minibusler olması lazım. Mavi minubuslere salona gitmek istediğiniz belirtin onlar sizi indirir.


Direk Taksim den gelmek isteyenler içinde;

Taksim-Sarıyer otobusleri gecmesi lazım.

bir de Taksim metrosu ile yine 4.Levet guzergahını kullanabilirsiniz.

Kritik soru ise futbol macına yetişilebilir mi? "jessie" nin de dediği gibi kılı kılına yetişilebilir.

Unknown dedi ki...

Basketbol şube sorumlusu ne iş yapar acaba merak etmekteyim..Geçen sezon Ayhan Şahenk'te oynanan bütün maçları neredeyse canlı veren Digiturk bu sezon Beşiktaş'ın maçı olunca yine yan çiziyor..Hadi ilk hafta diyelim buna belki düzeltirler..Ancak burada Beşiktaş taraftarının düşündüğü şeyleri bu kulübü idare edenler düşünemiyorsa burada sorun var demektir..Şeref Yalçın gitsinde Wolfsburg maçı dönüşü başkanının korumalığını yapsın yine..Onun işi o nasıl olsa..

matiasemilio dedi ki...

cok güzel bi noktayı yakalamıssın jessie..
aramızda da basketbolu önemsemeyen arkadaslar var ama unutmamalıyız ki biz Beşiktaş Futbol takımının değil Beşiktaş'ın taraftarıyız..

yuki the zorba dedi ki...

Bu mesele bu işten sorumlu hiç kimsenin aklının ucundan bile geçmemiştir desem? Deseler ki mesela, futbol maçına bilet alana basketbol maçı %50 indirimli, ya da kombinesi olana bu maç bedava, fena mı olur... Ama hayır o da düşünülmez... Net olalım, yönetimin umurunda değil bunlar. İki kişi deliler gibi kastırıyor kendini, bir şeyler yapıyor, asıl karar alacak adamlar, asıl önem vermesi gerkeen adamlar kenardan seyrediyor, nitekim umurlarında değil...

Ahmet Fetgeri'den 20 dakikada stada koşa koşa giderdik onbeş sene önce... O zaman da söylenir dururduk... Değişen hiç bir şey yok işte...

Yorum Gönder

Ara