.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ekim 2009 Çarşamba

ŞL 3. Maç VFL Wolfsburg 0-0 Beşiktaş

Stat: Vfl Wolfsburg Arena

Hakemler: Roberto Rosetti, Stefano Ayroldi, Paolo Calcagno, Antonio Damato (4. Hakem)

Vfl Wolfsburg: Benaglio, Schafer, Ricardo Costa, Josué, Dzeko, Misimovic, Hasebe (Dk. 67 Dejagah), Madlung, Riether, Grafite, Gentner

Yedekler: Lenz, Martins, Santana, Johnson, Pekarik, Dejagah, Barzagli

Teknik Direktör: Armin Veh

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Kaş, Fink (Dk. 87 Uğur İnceman), Sivok, Nihat, Bobo (Dk. 88 Nobre), Tello (Dk. 81 Rodrigo Tabata), Ekrem Dağ, İbrahim Üzülmez, Ferrari, Ernst

Yedekler: Hakan Arıkan, İsmail Köybaşı, Mert Nobre, Rodrigo Tabata, Serdar Özkan, Uğur İnceman, İbrahim Toraman

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Sarı Kart: İbrahim Üzülmez (Dk. 17)

Kırmızı Kart: Grafite (Dk. 74)

125 Yorum:

ian dedi ki...

-----------rüştü (ben olsam hakan'ı oynatırdım)

toraman sivok ferrari ismail

---------fink ernst

-----nihat tabata tello

------------bobo

selo dedi ki...

kadroya imzamı atarım.tello nun yerine bence ekremde oynayabilir daha mücadeleci diye.ama bence kadro böyle olacak.2.bir chealse maçı izlermiyiz? sergen attı 2 oldu.bence çok zor ama çıkmadık candan ümit kesilmez

Gürcan Ulusoy dedi ki...

rüya görmeyelim. 2-0 olsun onların olsun.

Pamukk dedi ki...

en az 5 yeriz.maselef.

Pamukk dedi ki...

bence nobreyi oynatıcaktır boboyu değil

fd dedi ki...

çakarlar.

Emre Baransel dedi ki...

bobo oynar, solda yusuf sagda nihat
toraman-ernst ikilisini bozmaz diye dusunuyorum. ama simdiye kadar hic tutturamadim o ayri..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o yüzden o oynar bu oynar demeyelim artık. zaten bizi okuyup hiç söylenmemişi yapmaya gayret ediyor

yuki the zorba dedi ki...

Bu maç Manchester deplasmanına göre daha zor, daha ağır bir maç...

Denizli'nin zor maçların tamamına bir defansif orta saha ve 1 markajcı orta sahayla başladığını düşünürsek, bu maçta puan kazanmamız hayaldir... Futbol denilen oyunda San Marino değilseniz her zaman hayal kurma hakkınız vardır... Denizli şampiyonluğun diyetinde hayallerimizi çaldı maalesef...

esgo dedi ki...

Eko.Sivok.Ferrari.İso
..Toraman-Fink-Ernst
......Tabata
....Nihat.Bobo

Mağlubiyet şansımızı minumuma indirir görüşündeyim. Cska maçında rakibe oranla bir çok istatistikte üstün olmamıza rağmen (bu oynamaya çalıştığımız sistemin sıkıntı yaratmadığını gösterir) yanlış oyuncu terchihlerinden ötürü istediğimizi alamamıştık. Çift forvet + Tabatalı diziliş, orta 3'lüde KOŞMAYAN oyuncuyu kaldırmaz. Hele Ş.L deplasmanında hiç kaldırmaz. O yüzden umarım Tello ve Yusuf ''hocam biz oynamak istemiyoruz, hazır değiliz'' şeklinde görüş belirtirler de biz de minumum sıkıntıda maç izleme şansını yakalarız.

Ekrem-Toraman yer değiştirebilir elbet, fakat bu haftaki denemenin Çarşamba'nın provası olduğunu düşündüğüm için Toramanlı ve 3lü bir orta saha bekliyorum. Hoş, bu haftaya kadar beklediğimiz ne varsa sonuçsuz kaldı ya neyse.

matiasemilio dedi ki...

bence de toraman'ın o mevkiide oynaması çarsambanın provasıydı,lakin wolfsburg gibi cok iyi bir hücum hattına karsı maç eksiği bulunması soru işareti oluşturdu benim kafamda..
istediğim değil ama hocanın süreceği kadro:
rüştü

ekrem sivok ferrari üzülmez

toraman
fink ernst

nihat tello
bobo

Cherubim dedi ki...

Leeds United deplasmanını hatırlatıyor bana yarım düzene golü Shorunmu'nun sırıtarak çıkardığı. Yeniliriz de ne kadar olur fark meçhul. Jessie'ye genelde zıt olsam da 2-0 yenilgiyi kabul ederim gözü kapalı oynamadan..

Gökhan dedi ki...

geçen sene asy'deki 4-2'lik gs maçından beri ilk kez bir maç öncesi bu kadar umutsuzum,2-0'a ben de razıyım ne yazık ki.

cha dedi ki...

ben savunmamıza güveniyorum. ligde deplasmandaki gs maçı ve cl'de deplasmandaki cska maçı hariç hiçbir maçımız üst olmadı. tamam gol atamıyoruz ama gol de yemiyoruz. cska ve gs maçlarındaki goller de rüştü'nün hatasından gelen goller olduğunu düşünürsek, 0-0 çok da ulaşılmaz gibi değil bence. nihat'ın, tabata'nın biraz hareketlenmesi kasımpaşa'ya, denizlispor'a söker ama cl'de bir takım için çok zor... son olarak bobo'yu umarım ilk 11'de görürüm. tabii ki sol çizgide değil...

ian dedi ki...

skor veren iddaacılara, kötümserlere, çakar abi bize bunlarcılara saygı duyuyorum.. ben demiştim dersiniz kasıla kasıla.. beşiktaş gazozuna bile maç yapsa, yenicez bu maçı diyenlerdenim.. duygusallıkla falan da alakası yok bunun, aksine taraftarlığın mantığı ile uyuştuğunu düşünüyorum. "ama biz objektif bir bakış açısıyla bik bik" falan derseniz ona da saygı suyuyorum.. hehe..

okka dedi ki...

puan almadan,bitirmesek bari şu şampiyonlar ligi macerasını.yoksa sıfır puana doğru emin adımlarla gidiyoruz...

ian dedi ki...

----------------------
haftanın tavşanı
----------------------

sembolist dedi ki...

Bence Oldtarford'da oynanacak olan mancehster maçından bile daha zor bir maç.Allah BjK'nin yardımcısı olsun.

Ryuzaki dedi ki...

hangi zor deplasmandan üç puanla döndük ki bundan da dönelim.üçü bırakın bir bile zor.

beşiktaş kazanır.

esgo dedi ki...

Man U ve Cska maçlarında oyunun hiçbir bölümünde 3 gol yiyecek takım görüntüsünde değildik. Bu kadar karamsar olmaya gerek yok. Kasımpaşa maçını baz alacaksak, Man Utd deplasmanı yerine 10 kişilik Bochum'u yenemeyen Wolfsburg masaya yatırılsın.

Gogo dedi ki...

su anda ingilteredeyim burda öğrenim görüyorum..kartalcell reklamının perde arkası videosunu seyrettim facebookta gormusunuzdur..gözlerim doldu videonun sonunda özellikle ferdinandın söyledikleri cok duygulandırdı 21 ekim carsamba yanı macın oldugu gun benım dogum gunüm avrupa kupalarında deplasman karnemiz cok zayıf bılıyorum ama carsamba aksamı sevincten aglamak istiyorum...rüstü eski gunlerini hatırlarsa ferrari defansın ferrarisi oldugunu gosterırse ernst insan üstü mücadelesine devam ederse tabata kasımpaşa macındakı oyununun aynısını oynarsa ve bobo 2006-2007sezonunda Fenerle oynadıgımız turkıye kupası yarı fınal macında ınonudekı attıgı gol sırasındakı hırsa sahip olursa neden olmasın dıyorum besıktas marsları dınlyerek yatıyorum...

kadroyu nasıl olsa tutturamayacağımdan yazmayayım ama 1 puan almaya kasarsak 2 3 tane yiyeceğimizden eminim. ortasaha toraman ernst fink'ten oluşsa da biz rakibe ilerde bassak her şey güzel olacak ama benim bildiğim denizli bu 3lüyü ve bekleri ileri çıkarmaz. bizim 3 forvet ilerde takılırken rüştü koltuğunun altından kaçırır falancanın götüne çarpar filanca yanlış geri pas atar gene gollerimizi yeriz.

bir kez şu takıma inansın denizli, başka bişey istemiyorum.

Gogo, yeri değil ama 21 ekim benim de doğumgünüm :) Kısmet.

okka dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

Wolfsburg saldırırken açıklar verebiliyor. Bunu değerlendirmek için top kapmak lazım. Nasıl kaparız o ayrı konu. ama belki şöyle olabilir.

-----Rüştü(Hakan'da olur)------
toro---sivok---ferrari---ismail
-------------ernst-------------
----uğur(tabata)----fink-------
-nihat(serdar)-----------ekrem-
--------------bobo-------------

Ryuzaki dedi ki...

------------Rüştü-----------------

Toro---Sivok---Ferrari--İ.Üzülmez

--------Ernst----Fink-------------

Nihat-------Tabata---------Tello

-------------Bobo----------------

Ortada Ernst ile Fink olsun, kimse kimseye adam adama markaj yapmasin; baska birsey istemiyorum. Ortada birisini Misimovic'in pesinde kosarken gorursem maci izlemeyi birakir, Real Madrid - Milan ya da Chelsea - Atletico macina donerim.

CDiS dedi ki...

son 5 yıldır ne avrupa'da ne de Türkiye'de hemen hemen hiçbir zor ve kritik maçı kazanamadığımızı (hele hele deplasmanda) düşünürsek umutlu olmak için taa Chelsea maçını hatırlamak gerekli. Çok ekstra bir oyun oynamamız ve çok şanslı olmamız lazım..

http://casteldisangro.blogspot.com

CDiS dedi ki...

son 5 yıldır ne avrupa'da ne de Türkiye'de hemen hemen hiçbir zor ve kritik maçı kazanamadığımızı (hele hele deplasmanda) düşünürsek umutlu olmak için taa Chelsea maçını hatırlamak gerekli. Çok ekstra bir oyun oynamamız ve çok şanslı olmamız lazım..

http://casteldisangro.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Misimovic ile Toraman veya Ekrem hangisi ön libero oynarsa onu adam adama oynatacaktır Denizli..Moritz'e adam adama oynatan birinin Misimovic'e oynatmaması pek beklenilecek bir şey değil bence..Önde Bobo sağda Nihat kesin olacak zaten..Solda Tello olabilir ya da Yusuf olmaz umarım..Tabata-Fink arasında bir seçim yapar..Bana kalırsa biz gol buluruz bu maçta..Ancak söylenildiği gibi gerde maçı kabul edersek Dzeko-Grafite ikilisini durdurmamız pek kolay olmaz..Umarım Wolfsburg'da son maçlarda yaptığı gibi Martins'i oynatır..1 puan alırsak çok iyi sonuç olur..

Sertug Ozgur dedi ki...

Ya bu ilker yasin cska maçında sivok sarı görünce cezalı duruma düştü demişti, baktım da cezalı falan değil, siz de kadrolara yazmışsınız zaten, bu da kolpamış demek:)).

Maça gelince, bence Manu deplasmanı daha zor ve korkulu bir deplasman. Bu maçta fark yiyeceğimizi düşünmüyorum. Ama galibiyetten yana umudum yok gibi malesef.

Takımın zincirini kırması lazım, üzerinde bir el onu frenliyomuş gibi görünüyor, ya da takımın gücü bu kadar bilemiyorum. Yenilir yeneriz o ayrı, şu takımın üstündeki ağırlığı, tutukluğu, inançsızlığı, basiretsizliği atmasını umuyorum. Aksi halde kabız olmuş gibi hissediyorum, sıkıntı basıyo bende.

theotheo dedi ki...

2.0 gibi bir skorla kaybederiz. bu durum böyle bir grup kurası çeken takımın şanssızlığından başka birşey değil.

hey allaam bi de ilk 3 maç 2 deplasman:)) içerde olan maçta manchester.

carlito dedi ki...

Biz istediğimizi yazıp çizelim, hoca yine Yusuf ya da Tello'dan birini oynatacak üstüne birde Bobo'yu koydun mu mücadele gücümüz hepten bitecek ilerde kafadan iki eksikle maça başlayacağız.

Sol bekte Üzülmez oynayacak, Orta sahada da Toraman'ı Misimovic'le adam adama oynatacak, Ernst yine yanlız kalacak (evet Fink'i oynatmayacak)

Umarım bu yazdıklarımın tersi çıkar ve hoca bu çılgınlıkların hiçbirini yapmaz. Özellikle Bundesliga'nın tozunu yutmuş bi Fink kesinlikle sahada olmalıdır.

Hakan

Toraman Sivok Ferrari İsmail

Fink Ernst
Tabata
Nihat Ekrem
(S.Özkan)
Nobre
(Batuhan)

esgo dedi ki...

Az önce Lig Tv'de Ömer Güvenç bağlandı;

Yusuf dün ve bu sabah idmana katılmamış, muhtemelen 18 kişilik kadroda yer almayacak dedi.

Ernst ve Fink'i birlikte kullanmış. ( ama orta sahadaki 3.isme dair bir not vermedi )

* Şimdi aklıma geldi, Cska maçından önce düzenlediği basın toplantısına da Toraman'ı çıkarmıştı; 18'e almayacağı futbolcu yerine maçın ve takımın havasını taraftara ve medyaya yansıtacak bir adam tercih etse olmaz mıydı yani ? Amcam orada bile şaşırtıyor!

Bu akşam 18:00'de basın toplantısı var, normal şartlarda maç Almanya'da olduğu için Ernst ya da Fink'ten birini çıkarması gerekiyor ama Erhan Güven falan çıkar da konuşursa, ona da hazır olalım.

helldoradotcom dedi ki...

cok karamsar bir tablo goruluyor. beyler biz kotu takim olabiliriz ama karsimizdaki takim da wolfsburg! Sizce bu sene finallere kalacak 8 takim arasina girebilecek bir takim mi? Demek ki o kadar da iyi bir takim degillermis. Tamam biz cok kotuyuz orasi ayri ama Manu'dan daha zor bir deplasman hikayelerini de birakalim. Alman ligi'nin 5.siyle tirubunlerinde az da olsa bjk'li olan bir stadta oynuyoruz. Ustelik en onemli yildizlari da bosnak olan bir takim. Besiktas'a 3 yil once bu bosnaklari getirmis olsalar hepimiz butun kivirirdik. Simdi karsimiza gelince tirsiyoruz. Cok da olumsuz dusunup herifleri gozumuzde buyutmemek lazim bence. Biz yine cikar 3 yeriz orasi ayri ama bu onlarin buyuklugunden degil bizim kotu takim olmamizdandir.

aamet jr. dedi ki...

Denk ve başabaş bir oyun oynuyormuş gibi görünüp durduk yerlerde olmayan pozisyonlardan goller yiyecez sanki.

Gökhan dedi ki...

muhtemel kadro;

rüştü
ekrem-sivok-ferrari-ismail
ernst-fink-tabata
nihat-bobo-tello

bence tello nun yerine savunması iyi olan bir oyuncu oynarsa çok kötü kadro değil.

kma dedi ki...

herkes hakan'ı tercihe diyor kalede ama ben 8-0 lık maçı aklımdan çıkaramıyorum. hakanın kötü bi huyu var. o da topu çelse bile çeldiği topu hucum alanının önüne atıyor çoğu zaman. liverpool maçında hatırlayın gollerin çoğu 2. toplardan geldi.

denizlinin tavşanı bence şöyle olacak:

rüştü
ekrem sivok ferrari ibo.üzülmez
ernst tabata
nihat tello bobo
nobre(batuhan)

puan durumuna baktım. manu cska yı yendiğini varsayıp bu maçı kazanırsak 3 yakım 3 puanla diziliyor. ondan sonra grup 2.liği için herşey mümkün. tabi bu romantik bir hayal. ama kazanmanın en kötü senaryosu demirörenin elini güçlendirmek de oluyor. bi tarafım da maçları kazanmamanın daha hayırlı olacağını da söylüyor.
bilemedim..

alper dedi ki...

ian

tebrik ederim.
beşiktaş altyapısı barcelona ile oynasa ben yine saha dışında yırtınırım yenebiliriz diye.

ama bugün yenebiliriz demiyorum.yeneceğiz diyorum.:))

aeyds dedi ki...

Açıkcası Rubin Kazan'ın Nou Camp'ta kazandığını gördükten sonra umutlarım artıyor. Ancak bu umutlar Beşiktaş'ın futbol kalitesiyle ilgili değil futbolda gerçekleşebilen süprizlerle ilgili. Herhalde, kalan 4 maçta yapılabilecek 7 puan bizi sevindirecektir ama çoğu kimsenin pek inanmadığı bir umut bu. Maalesef artık önümüzdeki maçlara, önümüzdeki senelere bakmak durumundayız.

ismail bu maçta solbek değil de sol açık oynasa daha iyi olur diyecek 1 milyon kişi bulurum diyen 1 milyon kişi bulurum diyenler? valla her maça böyle heyecanla çıkıyoruz ama takım güven vermiyor işte. manutd'den tam puan aldık derken olanları gördünüz. wolfsburg'un gol atması kaçınılmaz gözüküyor, attığından fazlasını atabilmek için de GS gibi açık ve saldırgan bir futbol oynamak gerek. hayat zor.

Pamukk dedi ki...

bugün de bol süprizli bi CL günü olsun, Amin.

Pamukk dedi ki...

tabi o süprizlerden biri eksik futbolcusu çok olan Man U'ın yenilmesi olmasın, Amin.

Pamukk dedi ki...

beyaz forma giymeyelim

carlito dedi ki...

Bencede Beyaz formayı giymeyelim uğursuz forma yahu, damalıyı giyelim...

Ekrem35 dedi ki...

4-2-3-1 düzeni ile sahaya çıkarsak puan yada puanlar alabilirz.

i.toraman-ferrari-sivok-i.köybaşı
ernst-fink
nihat tabata tello(ekrem)
bobo
kadrosu ideal olarak gözüküyor. tabi tavşanlar çıkacaktır yine. umarım bu sefer yanılırz da tavşan görmeyiz şapkadan çıkan.

Adsız dedi ki...

yanılacağımdan hiç korkmadan aynı tahmini tekrarlıyorum: yeneceğiz, bu maç bizim inşallah...

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yuki the zorba dedi ki...

Kazanirsak, İnonu'deki Wolfsburg macı oncesi Elma'yi ziyaret edecek blog ahalisinden herkese benden birer bira. Yeter ki koyalım şunlara.

İçin kıpır kıpır, bu sene karşımıza çıkabilecek en atak takıma karsı oynuyoruz. Gecen sene 15-20 maclarını falan izledim. İceride dışarıda kazanırken- pardon rakiplerini ezerlen gercekten olaganustu futbol oynuyorlardı. Magath'in gidişi sonrası bocaladilar. Şimdi toparlanma asamasindalar, biz öyle bir koyalım ki toparlanamasinlar...

matiasemilio dedi ki...

haydi KARTALIM...

aamet jr. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Noah dedi ki...

yeneriz rahat olun.

Unknown dedi ki...

onu bunu bilmem ama, hayırlısı neyse o olsun be kanka.. (hariçten gazelciler)

Unknown dedi ki...

@aamet jr.

beşiktaş ın son yıllardaki büyük maçlarının özetini yazmışsın aynen katılıyorum

delgado dedi ki...

rüştü

i.kaş ferrari sivok üzülmez

fabian fink tello

nihat ekrem

bobo

benim nazarımda çıkacak en iyi kadro buydu bu maça...

Jokond dedi ki...

bu maç Nihat'ın maçı olacak ben inanıyorum.

Ryu dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

beyler kırk yılın başı şu bobo böyle önemli maçta ilk 11'de çıktıysa hiç olmadığı kadar şansınız var, benden söylemesi.. bir gsli olarak sonuna kadar arkanızdayım, allah yardımcınız olsun..

delgado dedi ki...

hadi ezelim şunları...

Ze1903 dedi ki...

3 pas yapamayan bir ortasahamız var topu ayağımızda 30 sn bile tutamıyoruz.

Unknown dedi ki...

fink ankaragücünden gelmiş gibi oynuyor, inanamadım. oynatmadı diye hocaya dur lan ben şunu evimde bir rezil edeyim diye düşündüyse bilemem. o değilde 45+3'de sanki ''yıldırım demirören yeteeeer'' diye bi ses duydum?

okka dedi ki...

ne zaman 3 pas yaparsak golu atarız eminim.üzülmez ve fink çok kötü isabetli pasları yok nerdeyse..

mufittezel dedi ki...

Kanatlardan acik vermeyelim diye 2 ibo koymus denizli ama adamlar her topu ellerini kollarini sallaya sallaya ortaliyorlar. Bekler ekrem-ismail olsa bundan fazla orta yemezdik, ama hic degilse iki top yapardi adamlar, ayaklarindaki her topu rakibe vermezlerdi. Ilk 20 dakikadan sonra biraz toparladik, hic degilse atak yapiyoruz ve adamlar o kadar hizli gelemiyor. Tabi bu kadar yan top gelmeye devam ederse rustuden bir bomba bekliyorum, sinyallerini de verdi ilk yari. Yuru be kartalim diyerek gazla bitireyim yorumu :)

kma dedi ki...

ibrahim kaşı neden geri aldık ki biz? rıdvan nerde yahu?

Adsız dedi ki...

insan bi kere rıdvana şans verir bir kere...

o da bir tavşan olma yolunda ilerliyor, fener maçında falan çat diye oynar.

Ze1903 dedi ki...

Yazık kere yazık şuana kadar oynadığımız futbol rezaletten başka birşey değil.Bukadar özgüvensiz yeteneksiz kötü bir takım olmaz.Bir tane bile mi organize atağı olmaz bir takımın

helldoradotcom dedi ki...

2 adam degistir be adam!

Allah allah ibrahim üzülmezin tecrübesiyle kazanırız sanıyodum.

yuki the zorba dedi ki...

Harika, Harika, Harika!!! Çok kiymetli puan aldık. Kazansak başka türlü olacaktı, Ekremin pozisyonu ofsyt degildi, yazık oldu.

Kötü Fink'le bile boyle ayakta kalabilirken, bu adamı takıma uydursan, Cisse'yi kaybetmesen; neler yapilabilirdi...

Ze1903 dedi ki...

Bu kadar kötü bir Wolfsburg karşısında bile hücuma çıkmak için gerekli cesaret ve özgüveni ancak adamlar 10 kişi kalınca bulan futbolculardan kuruluyuz.

alpstein dedi ki...

matteo ferrari inanilmaz oynadi. ama dur, taraftar olarak biz ona isinamamistik degil mi.

ferrari sivok uyumu da cok iyiydi. ernst ve yaninda oynayan defansif on liberoyla birlestirince hakikaten saglam bir takim defansimiz oluyor.

5 yeriz diyen arkadaslar bu defansi gormuyorlar miydi bilmiyorum. ertugrul donemiyle daglar kadar fark var. ben manchester deplasmaninda da fazla gol yiyecegimizi dusunmuyorum.

kendi sahamizdaki maclari kazanirsak gruptan cikiyoruz buyuk ihtimalle. hadi bakalim!

Okan dedi ki...

yan hakeme kafam girsin. bu kadar kötü bir maçı belki de kazanacaktık.
mustafa denizli tabata değişikliğinde geç kaldı bence.
maç ilk defa rakip sahaya yerleşip pas yaptığımızda -basketbol tabiriyle set hücumu ettiğimizde- dakika 81 idi.
takımda potansiyel var ama bir türlü kullanılamıyor.

Ze1903 dedi ki...

Ne yapıp edip Ferrari,Sivok ve Ernst i takımda tutup yine bu kalitede yabancı transferleriyle takımı güçlendirmek lazım.Ferrari ve Sivok u izlemek gerçekten çok güzel.Fakat Bobo,tello bu kalitede değiller

alpstein dedi ki...

bence takim tam oynamasi gerektigi gibi oynadi. tabi ki hucuma cikmadik ve cikmamamiz gerekiyordu. bu kadar kotu dediginiz wolfsburg manchester'i deplasmanda yeniyodu az kalsin. acik alan birakinca neler olacagini kestirmek guc degil.

acikcasi ben istanbul'daki mactan da korkuyorum biraz. biz ileri cikinca wolfsburg affetmeyebilir. ancak inonu, taraftar destegi ve yuksek konsantrasyonla o maci alma ihtimalimiz hic de uzak degil.

delgado dedi ki...

ben bugün takımı ve hocanın hamlelerini beğendim. şimdi yapmamız gereken tek şey beklemek.

grafite'nin kırmızısı bu sezonun dönüm noktası olabilirdi, yarı-dönüm noktası oldu bu beraberlikle. inönü'de her şey olabilir, göreceğiz.

Sertug Ozgur dedi ki...

Maçtan önce 0-0 deseniz tartışmasız alırdım ama kırmızıdan sonra keşke galip gelseydik diyerek çok fazla sevinemedim.

Ama maçın baştan sonunu hesaba aldığımızda 0-0 çok iyi bir sonuç.

Matteo Ferrari tartışmasız maçın yıldızıydı.

Ferrari'den sonra Nihat'ı beğendim. Eşlik edecek bir oyuncu olsa daha farklı olabilirdi.

İnönü'de galip gelebilir miyiz bilmiyorum.. Puan almamız psikolojik olarak sıfır çekme korkumuzu ortadan kaldırdı. Haftaya Manchester'in Cska'yı yine yenmesi durumunda Wolfsburg maçında bir galibiyet grubu çok ilginç haline getirecek.. Neyse diğer maçlar için daha üzerine konuşacak çok hafta var. Ama bugün bir galibiyet çıkarabilseydik herşey tersyüz olabilirdi..

Adsız dedi ki...

ferrari yi transfer eden adamdan allah razı olsun... ve bu maç diğer oynadığımız 10 küsür maç ile birlikte mehmet demirkola girsin..

savunma 2 limizin cl seviyesinde olduğunu çok net bir şekilde ortada, ah ilerde biraz daha top yapabilsek, nihat ince arapas yapmaya çalışmasa alıcaktık maçı... ah be nihat topu 2 bekten kurtar yeter, ortasahadan gidicek bobo :(

cha dedi ki...

fazla aç gözlü olmamak lazım. içerde iki galibiyet dışarda bir beraberlik bize yeter demiştik. beraberlik cska maçından çıkar diye düşünürken buradan çıktı. artık wolfsburg maçına grafite'de yokken ve defansımız bu kadar sağlamken, biraz hücum düşünürsek o maçı alabiliriz. wolfsburg'un sağlam forvet hattı olmasına rağmen defans hattı baya sorunlu. ki bu maçta da birkaç pozisyona girebildiler sadece.

kma dedi ki...

istanbuldaki maç daha zor olacak. bu maçı elimize şans gelmişken kazansak ne güzel olacaktı.

ferrari müthiş oynadı. mehmet demirkol'dan gökhan zan- ferrari karşılaştırmalı bir yazı daha bekliyorum :)

Unknown dedi ki...

inönü den 6 puan la çıkarsak önümüz açık. tabata erken girseydi işler değişebilirdi. ama takım bir avrupa maçında iyi oynayabildiğini gördü. artık bu özgüveni korumamız lazım

2+2=4. Benim yorumum budur.

mustafa denizli olmasaydı (mesela ikinci yarıda ishal olup soyunma odasından çıkamasaydı) bu maçı kazanırdık.
arkadaş dakka 60 olduğunda (ki ben olsam daha 30.dakkada) tello'nun sahada olmasını, fink'in ve hamile bobo'nun sahada olmasını bir türlü sindiremedim.

kaş'ın zaten ilk 11 olmasını hiç anlamıyorum o ayrı. neyse kaş madeni patlamadı allahtan. tüm sebebi de mateo ferrari'dir.

hanımın dediğini sözlüğe de yazdım, yan hakem hatun galiba ofsayttan zerre çakmıyor dedi. ben de anasını sikeyim o hakemin dedim.

neyse 2-0'ı kabul etsinler maça çıkmayalım diyorduk

Sertug Ozgur dedi ki...

Bu arada sağda solda Wolfsburg takım değil lafları çıkarsa şaşırmam.

Maçtan önce bazı arkadaşların aksine fark beklemediğimi yazmıştım ama wolfsburg'un iyi takım olmadığından değildi elbet bu. Ne varki yılların cenabetliği üstümüzde değildi, bir Galatasaray talihi vardı bugün.

Yalnız bu maçta 60'lı dakikalarda Holosko'yu aradım ben.

yuki the zorba dedi ki...

Bobo-Carew
Fink-Cisse
Tello-Benayoun

Su degisikligin maliyeti nedir Besiktas için. İsimleri değiştirelim, bu kaliteden bahsediyorum. Su uç değişiklikle Lyon Porto seviyesinin biraz altında bir kalitede futbol oynayabiliriz.

Nihat şimdiye 4-5 gol atabilmiş olsaydı, bugün sut kullandığı toplardan birini bostaki adama oynamayı akıl edebilirdi.

Neticede, Wolfsburg'u yen, CSKA Wolfsburg berabere kalsın, İnonu'de CSKA'yi yem gruptan çık. Formül net

delgado dedi ki...

fink iyidir, suç kendisini 3 maç oynatıp 20 maç dinlendirip 2 maç oynatan denizli'dedir. ilk 30 dakikada biraz tutuktu doğal olarak, ki o sırada bile harika toplar kesmeye devam ediyordu.

son yarım saatteki o iki koşusu için bile takımın ilk 11 oyuncusu olmalıdır kendisi. kendi yarı sahanda top kaptır, yanındaki adama pas atama, iyi bir kesici olma ama o koşuları bir ortasaha olarak yap kardeşim.

Unknown dedi ki...

İbrahim kaş kötü oynamadı ki ?

kujoon dedi ki...

ferrari ve sivok un bu kadar mükemmel oynamasının sebebi ortasahada yapılan inanılmaz top kayıpları.ortasahada ayağına top yakışmayan bir üçlü ile oynuyoruz maalesef.ernst oyun zekası ile pas yeteneğinin eksikliğini gideriyor ama fink kesinlikle cisse nin kalitesinde veya yakınında bir adam deil.ekrem de sadece bek olarak kullanılabilecek bir oyuncu.

herşeye rağmen takımın eski mücadele ruhu ve takım oyunu uzun bir uyum süresinden sonra tekrar yerine gelmeye başladı. son 2 lig maçının ve protestoların da bunda etkisi var sanırım.denizli anlamsız maceralara ve oyuncuları yanlış yerlerde kullanma durumlarına bir son verirse çok yakında düzelir bu takım ve güzel futbol seyrettirebilir bize.

son olarak yönetime verdiğimiz tepkiyi takıma yöneltmememiz gerekiyor ekstra birşeyler olmadıkça.futbolcular mücaddele ediyor ve o formanın kutsallığına zarar verebilecek şeyler yapmıyorlar.bence yapmamız gereken tek şey akaretlerde toplanıp klüp binası önünde yönetimi en ağır şekilde protesto etmek olmalıdır.

smyrnian dedi ki...

hahaha nihat uzun bi askerlik döneminden geldim dioo:):)

jtr dedi ki...

Bobo Kasımapaşa maçında 90 dk sahada kaldı 10.7 km koştu,bu maç 88 de çıktı yanılmıyosam 9.3 km civarı koştu.

Eeee hamile olmayan standart bi forvet ne kadar koşuyodur sizce???

hala nobre'yi bobo'dan iyi zanneden tüm arkadaşlar, sizin takımınız cl'de gruptan çıkmayı hak etmiyor.. umarım denizli o saçmalığı uygulamaz bir daha ve en azından ufak da olsa umut korunmuş olur..

Wolfsburg'u haftaya yendigimiz takdirde inanilmaz bir avantajimiz oluyor. Ikili averajda Wolfsburg'u geciyor, ikincilige yerlesiyoruz. CSKA - Wolfsburg macinda maci herhangi bir takim kazanirsa CSKA'yi yenmemiz gruptan cikmamiz demek. Mac berabere biterse bizim CSKA ile berabere kalmamiz bile cikmamiz demek. (ManU'nun surpriz bir puan kaybi yasamayacagini varsayarak. Gerci son hafta Wolfsburg deplasmanina muhtemelen comezlerle giderler onlar, o yuzden 5. maclarda CSKA'yi desteklememiz sart.)

Diyecegim o ki, bundan sonra 4 ya da 6 puan bizi gruptan cikarir. Enseyi karartmayalim. En azindan Europa League yolu cok kolaylasti.

Sene basindan beri donum noktasi ariyorsak, o mac bu mactir. Grafite'ye, ve de ustun oyunculuk yeteneginden dolayi Ibrahim Kas'a tesekkur etmemiz lazim.

Fink kotu oynasa dahi, paytak paytak adam pesinde kosan bir Ekrem'den daha iyidir; bunu da test edip onayladik.

Bobo yoruldu, Nobre oyuna girdi (daha erken girebilirdi) ve havatopu indirdi, hucumlarin olgunlasmasini sagladi. Ikisi de bu aksam gorevini elinden geldigince yapti. Sunca dakikadan Nobre - Bobo karsilastirmasi yapmak abesle istigaldir.

delgado dedi ki...

ve şurda adam gibi maç sonrası oturup konuşurken fikir ayrılıklarını kullanarak ortalığı karıştıracak laflar kullanmak da kötüdür, yapılmaması gereken bir davranıştır, hoş karşılanmaz, hiç gereği de yoktur.

bobo'yu ben beğendim bugün, ara ara gene çok top ezdi ama bunların dışında fiziğini çok iyi kullanarak atak olgunlaştırdı, yer açtı, iyi bir-iki koşu yapıp iyi toplar da attı. mücadelesi de kötü düzeyde değildi, ama nobre'nin erken girmesi daha iyi olurdu dediğin gibi, tabata'nın da tello'nun yerine erken girmesi gerektiği gibi.

jtr dedi ki...

@delgado

sen kimi kastediyosun bilmem ama bu hamile bobo geyiği sıktı artık.Ben buna hitaben yazdım.Formsuz-yeteneksiz lafları bi yere kadar da adamın daha ne kadar koşması gerekiyor onu merak ediyorum

Sertug Ozgur dedi ki...

Aynen abi bıktım şu Bobo-Nobre olayından. Şu kadro itibarıyle ikisi de bize gerekli oyuncular.

Bana göre maça savunma arasına daha iyi sızma ve saha içinde gezme, yer değiştirme özelliğiyle Bobo ile başlamak doğruydu. Nobre baskı kurduğumuz anlarda yani maçın bitimine 10 dakika kala, biraz daha önce oyuna alınabilirdi.

Fakat dediğim gibi Holosko'yu ben 60-70.cı dakkalardan itibaren çok aradım, yorulan Bobo yerine.

hakkaten delgado, katılıyorum arkadaşa.. sırf nobre'nin adı geçti diye cevap yazıyorsun ama bobo'ya hamile dendiği vakit göremiyoruz aynı hassasiyeti..

enteresan işler bunlar..

Factotum dedi ki...

grubun an itibariyle sonuncusu, 1 hafta sonra 2nci olabilir. o zaman tüm hava değişir, her kış bu kadar uzun sürmez.

forza matteo!

Unknown dedi ki...

Bir puan iyi oldu..Mustafa Hoca ilk defa sistem değiştirdi..4-3-1-2 oynadık..Ekrem,Tello kötülerdi..İbrahim Kaş'a bu maç için laf söylemek bence mantıksız..Ekrem özellikle ilk yarıda yardım etmemesine rağmen fena değildi..Değişiklikler biraz erken gelse ya da maç 5 dk daha oynansa maçı alabilirdik..Bence Nihat'a yapılan pozisyon penaltı verilebilirdi..Ayrıca ilk yarıda elle oynamadan ötürü bir penaltı pozisyonu vardı alman rejisi tekrarlamadı bile..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo'ya hamile diyen kişi tribal. aynı tribal nobre ile demirören'in resmini koyup bunlardan kurtulmak lazım demişti. yani bobo hamile, nobre oynasın denmiyor. nobre kazma ve futbolcu değil, bobo da hamile deniyor. bunu ben demiyorum tribal diyor ve kendi içerisinde mantıklı bir söz bu.

daha uzun konuşuruz ama ben bugün iyi bir forvet oyuncumuz olsa bu maçı 3 puanla kapatacağımızı düşünüyorum. bu bobo da değil nobre de değil.

bu, bu maçta gözükmediyse başka hiç bir maçta gözükmez. biz nobre oynasın derken nobre bizi şampiyonlar liginde tur atlatır demiyorduk zaten.

sadece beşiktaş'ın gol sorununu bobonun oynamamasına bağlayamayız diyorduk.

neyse.

beraberliğin tadını çıkaralım ama ben son 20 dakikayı harcamamıza çok üzüldüm.

ah iyi bir hücum oyuncumuz olsa idi. nistelrooy falan da değil, guiza-baros falan da yeterdi bugün...

jtr dedi ki...

@jessie

her ikisinin artılarını ve eksilerini topladığımızda sonucun aynı çıktığında bir çok kişi hemfikir zaten.benim muhalefet ettiğim konu hazırlık kampından beri bu sıfatın yapıştırılması.

o zaman hamileyse bile artık doğurdu merak etmesin kimse.Ama ben bu maçta topu kaybettikten sonra nihatı eli belinde gezerken çok gördüm.daha 30 unu doldurmadan bunları yapıyosa işimiz var demektir...

gökhan dedi ki...

golcüden öte topu golcüye ulaştıracak adamda sorun var bence. sezon başında çok söyledim orta sahada topu ileri taşıyacak adam lazım diye ama almadılar. tabata-delgado-tello, 3ü de bu işi görmez. şu 3ü yerine bir tane sağlam adamımız olsa işler çok değişir.

özellikle ekrem çok sırıttı orta sahada. takımın en çok koşanı olmasına rağmen en kötü pas yüzdesine sahip olanı. zaten bana kalırsa en fazla bek oynar başka yerde zararlı. keşke serdar özkan oynasaydı.

finkin ceza sahasına koşuları falan güzelde cisseyi aratıyor. hele ilk yarı rezaletti.

bilsem mustafa denizli şu düzeni bozmayacak geleceğe dair umutlanırım ama umutlanamıyorum maalesef. ha birde mehmet demirkol ferrarini kelini öpsün...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

nihat'a da kimse çok iyi demiyor ki zaten. bizim zaten eksik tarafımızın hücum kısmı olduğu çok açık. bunu annemizin liginde bile 9 maçta 9 gol atarak ortaya koyuyoruz. şampiyonlar liginde ise 3 maçta 1 golümüz var. hangi taktikle hangi dizilişle oynarsan oyna üretim bu olmamalı. burada ben denizliyi değil oyuncuların kalitesini sorgularım. son pasları atamıyoruz, atsak da son vuruşu yapamıyoruz. bugün bobo'nun gol atabileceği 1-2 pozisyon vardı. avrupa'nın çeşitli yerlerinde oynanan şampiyonlar ligi maçlarında o pozisyonların benzerlerinin gol yapılabildiklerini gördük.

bu maçta atılacak 1 gol bizi grup ikincisi yapacaktı hem de 2. sıranın favorisi. fikstür avantajı da ayrı konu.

beşiktaş bugün 1 gol atamadı ise ne fink'e ne ekrem'e söz söyleyebiliriz. biz o pozisyonlara girdik ama o pozisyonlardan herhangi birini değerlendirebilecek kaliteyi ortaya koyamadık. abartmıyorum şu kadroda ailton olsa idi biz belki 6 puandaydık. bu afaki değil. kadronun savunma yönündeki kalitesi bunu ortaya koyuyor.

ben bu açıdan çok üzgünüm. sezon başında adı geçen oyunculardan herhangi biri alınabilmiş olsaydı bugün çok farklı bir puan durumuyla karşı karşıyaydık. şampiyonlar liginde 2. turdu bunun karşılığı ve bizim avrupa kupası kariyerimizin zirvesi olurdu bu.

bu noktaya bu kadar yakın olup 1-2 transfer detayında bundan uzak kalmak çok koyuyor insana. stoperi ferrari olan takımın kalecisi ve forveti bu olmamalı. bobo dan bahsetmiyorum sadece. nihat da değil bu tello da değil.

bugün dişe diş mücadele edenler kimler? ferrari-sivok-ernst-ekrem-fink ve yer yer nihat.

takım pas yapamıyor diyoruz. peki ya ernst? demek ki yetenekle ilintili bir durum bu, taktikle değil. ernst'in yaptığı pası tello yapamıyorsa buna ne denir ki.

jtr dedi ki...

stoperi x olan takımın kalecisi y, malzemecisi z olmamalı gibi bir düşünce beşiktaş için ne kadar doğru?

tamam olması gereken ve ideali senin dediğindir tabiki ama şunu unutmaki biz gelirleri bütçesi belli olan bir kulubuz real madrid değiliz.

senin dediğin duruma 100M luk bir transfer bütçemiz yoksa anca 3-4 yıl gibi bir sürede ulaşırız.peki o zaman zarfında tüm futbolcuları kim tutabilir elde?Biz tümer i bile beşiktaş duruşuna uymuyor diye bir kalemde silip atmadık mı?

-3 sene sonra ferrari-ernst ne durumda olacak?

-daha birkaç ay önce holosko tello milyon euro maaşlar havada uçunca rahatsız oluyor diye dedikodu çıkmadı mı?yıllık 2,5 m euro garanti paradan kaç oyuncu istihdam edebiliriz?

-kalemizde rüştü sol bek te ibrahim üzülmez var diye stopere de antalyaspordan yalçını mı alalım?

-takımda bir standart tutturma adına tüm oyuncuları yabancılardan kuramayacğaımıza göre bize bir sürü de yerli kaliteli adamlarda almamız lazım.topuz un 9m,ismail in 5.5 özerin 3m bilmem kaç ettiği ortamda takımdaki yıldızlar kalitesinde ve sırıtmyacak yerliyi hangi parayla alıcaz?

tabiki gönül ister real madrid gibi man city gibi football manager oyunu tadında transfer yapalım ama biraz gerçekçi olmak lazım

gökhan dedi ki...

ben, bu takım pas yapamıyor eleştirilerine takılmış durumdayım. yani 1-2 transfer ile halledilecek bir problem değilki bu. en az 6-7 oyuncu değişmeliki o istenilen paslı futbol ortaya çıktın.

ayrıca paslı futbol istiyorsan ernst, fink bunlar bile yetersiz kalır. ki mesela ernstin bana göre en büyük artısı dikine oynayabilme olayıdır. yoksa alacak, yana pas verecek, geri alacak, tekrar pas yapacak öyle bir karakteri yok adamın.

büyük takım pas yapar falan bunlarda garip geliyor bana. sen eldeki oyunculardan olabildiğince verim alacaksın. ona göre sistem kuracaksın. geçen sene bobo-holosko gibi hareketli hucümcular, cisse-ernst gibi hem dikine oynayan hemde sağlam orta saha oyuncuları ile şampiyon oldun. gözden kaçıyor ama bu düzenle takım 2. yarıda 40 puanı geçti. bir devrede bu puan helede 2 devrede alınmış ise şahanedir.

zaten bir takımın karakterini toptan değiştirmek kolay bir iş değiş. ha elinde lucescu falan olur tamam deriz ama şu anda mümkün değil. o yüzden geçen seneki karakteri devam ettirip birkaç ekleme ile geliştirmek en doğru hareketti. istenilen eklemeler olmadı belki ama en azından geçen sene oynanan futbol devam ettirilmeli. bir tek antalya maçının son 20 dakikası birde bu maç işte. doğrular yanlışlar artık çok belli.

şu akşam çıkan kadro ile iddia ediyorum cska maçını kaybetmez ligde de en azından 4-5 paun fazlamız olurdu. umarım mustafa hoca yine tavşanlarla uğraşmazda toparlarız. yoksa hakikaten yazık olacak.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

arkadaşlar, ernst ile ferrari'nin 15 milyon euro bonservisle alındığını mı düşünüyorsunuz? ernst 3,5 milyon avro. ferrari 4,5 milyon avro. bugün 6-7 milyon avroya avrupada iş yapabilecek bir çok oyuncu transfer edebilirsiniz. eden ediyor işte. rakipteki dzeko-grafite tabata'dan vs daha pahalı oyuncular değiller.

beşiktaş'ta bu oyuncuları transfer edebilecek maddi güç mevcut. zaten para harcanmıyor da bunlar oynuyor değil ki. harcanan paraların karşılığı bu değil diyorum sadece.

bu takımın sınırsız bütçesi yok diyorsunuz. takımın son transferi 8.5 milyon avro. o zaman bir güç var demek ki.

bugün 8.5 milyon avroya wolfsburg 11'inden 8 oyuncuyu aynı gün atatürk havaalanına indirirsin.

wolfsburg kim neticede? kimdir yani. abartmayalım bazı şeyleri. alman şampiyonu diyeceksek sivas ta türkiye 2.si neticede.

ha ben evet 2-0 olsun onların olsun diyorum, bu skor maç başına göre iyi skor. ama ferrari bu kadar insanüstü oynayacak mıydı biz bile bu kadarını beklemiyorduk.

ferrari bu kadar insanüstü oynarken araya bi tane sıkıştırmalıydık diyorum hepsi bu. o sıkıştıracak kişi ister bobo olur ister ekrem. farketmez. ama sıkıştırmalıydık. grafite çıktıktan sonra sıkıştırmalıydık.

hep ufak hesaplar yapıp sonunda kaybeden taraf oluyoruz.

almanyada chelsea maçında da 0-0'a bağlayıp kaderi diğer maça bırakmıştık.

şimdi de wolfsburg-manu maçına bıraktık son haftaki. o son hafta wolsburg yenemez sanıyorsanız maalesef yanılıyorsunuz. rakip 10 kişi kalmışken aynı dakikada 3 değişiklik yapıp kaybetme riskini alamıyorsan, son saniyede ekranın sağ alt köşesinde peruzzi denen şerefsizin insafına bırakıyorsun her şeyi. umarım bu son 15 dakikayı aramayız.

kujoon dedi ki...

sezon başlamadan önce takım listesindeki 4 forvet takımın en güvendiğim bölgesiydi.nobre-bobo pivot santraforlarının yanında iki iyi tamamlayıcı forvet nihat-holosko zengin bir hücüm hattına sahip olduğumuzu düşünmüştüm.fakat denizli anlamsız 4-3-3 varyasyonlarıyla kanatta etkili olması mucize olacak bobo-holosko-nihat üçlüsünü bu bölgelerde kullanmaya çalışıyor sürekli.çatır çatır 4-4-2 veya 4-3-1-2oynayabilecek takım adeta 2.vitesten 3 e zor geçiyor gün itibariyle.denizli eldeki kadroya göre sistem geliştirmediği sürece başarılı olmamız zor gözüküyor maalesef.ilk geldiği günlerde de 3lü defans oynatmaya çalışmıştı denizli.beşiktaş deneme tahtası veya menajerlik oyunu deil.dünya futbolunun nereye gittiğini gören bir teknik adam bulmamız şart.2. bir gordon milne bulmak çok da zor olmamak gerek ama bu yönetimden bunu beklemek ütopyadan fazlası demek oluyor sanırım.

jtr dedi ki...

tamam jessie de ernst ve ferrari tabata'nın iki katı maaş alıyolar.Bugün türkiye dışından kaliteli ve tanınmış bir yabancıyı ikna etme eşiği yıllık 2M euro garanti para.eşik diyorum dikkatini çekerim.Fenerin verdiği paralar malum işte...

yukarda yazdıklarının çoğuna katılıyorum ama takımın tamamını ernst yada ferrari hatta sivok kalitesine fikslemek ütopyadan ibaret...

lamhaltas dedi ki...

macin hakki beraberlik olsa da jessie'ye katilmamak elde degil. besiktas ne zaman karsi yarisahada 4-5 akilli pas yapsa gol pozisyonu veya tehlikeli akin sansi yakaladi. eger hucum hattimizin formu ve ozguveni biraz daha iyi olsaydi cok rahat gol bulabilirdik.

bunun disinda diger bir tespitim de rakibin 10 kisi kalmasiyla ilgili. eger rakip 10 kisi kalmasaydi bir gol bulabilecegimizi dusunuyordum. evet bu kart beraberligi garanti altina aldi ama ayni zamanda wolfsburgun skoru koruma oyun planina donmesine sebep oldu. tandemini ortasahaya kadar cikaran takim bir anda savunmasini ceza sahasi yayina kadar cekti. benim dusuncem eger bu kart olmasaydi ve tabata 75-80 arasi oyuna girseydi nihat ve bobo icin agir wolfsburg tandeminin arasina atacagi 2-3 pas bize yine galibiyet golunu getirebilirdi.

jtr dedi ki...

bence tam tersi beşiktaş iyice geriye yaslanmıştı ve pamuk ipine bağlıydı herşey.kırmızı kart ilaç gibi geldi

sonuçta adamlar çok iyi ortalar kestiler ve dzekonun çerçeveyi bulması an meselesiydi.

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

jessie her dediğine katılıyorum da (moda sanırım bu söz) bobo baros'tan daha klas bir forvet be abi. keşke takas yapsak da iki takım da yarar sağlasa. iddia ediyorum baros beşiktaş'ta oynasa ahh be abi bizde bobo tarzı bir adam olsaydı derdin.

neyse ütopya olduğunu biliyorum maalesef istediğimin..

Sertug Ozgur dedi ki...

Jessie genelde yazdığına katılıyorum da bu nedir?:

''rakipteki dzeko-grafite tabata'dan vs daha pahalı oyuncular değiller''.

Dzeko'yu ısrarla Milan istemişti ve fiyatı 20 milyon eurolarda dolaşıyodu. Wolfsburg satmadı.

Grafite'nin fiyatı da Tabata^dan aşağı değil.

Kaldı ki bu oyuncuların daha az maliyetli olduğunu düşünelim, yaşı genç olan, teklifler alan, Alman şampiyonluğu yaşamış bu oyuncuları getirmek imkansız. Wolfsburg'u Türkiye'den sivasla kıyaslamışsın ama beğenmediğimiz o Alman ligi top 5 ligin içinde ve rekabeti en yüksek olan liglerden biri. İsviçre liginde bir Young Boys değil bu takım. Ayrıca zaman zaman Alman liginde potansiyeli olan böyle takımlar öne çıkar, Köln, Kaiserslautern, Dortmund gibi. Wolfsburg bir istisna değil. Klimovicz ve D'alessandro gibi oyuncuları transfer edebilmiş bir güce sahip takım bundan önce. Hoffenheim-Sivas daha doğru bir benzetme.

Yine aynı döngüye geleceğiz, Türkiye ligine oyuncuları getirmek sadece paraya bakmıyor. Daha iyi yabancılar getirilebilir hemfikirim, fakat Grafite-Dzeko örneği absürd olmuş. Ayrıca Türk pasaportlu Halil-Hamit'i getiremiyosun, Yıldıray emekli olmadan önce gelebiliyor, Wolfsburg'un 8 oyuncusu mu gelecek koşa koşa... Heralde sinirlendin, başka bir izahı yok bunun.

Wolfsburg almadan Dzeko'yu biz alsaydık diye kastettiysen, bu sefer bu adam bilmem ne liginde oynamış oranın oyuncusu lafları dolanırdı, ki wolfsburg-beşiktaş ikilisinden Wolfsburg'u tercih edecekti Dzeko.

lamhaltas dedi ki...

besiktasin oyunu biraz daha geride kabul ettigine kabul ancak ilk yarinin basindaki yuklenmeleri de artik kalmamisti ayni zamanda o dakikalarda nihatin boboya ortasahada attigi arapasinin stoperleri madlungun ayaginda son anda kaldigi anda wolfsburgun tum savunmasi bizim yarisahamizdaydi. bu artik ne kadar suursuzlastiklarinin belgesiydi.(dunyada hicbir savunma hatti ortasahayi gecmez cunku rakip takim kendi yarisahasindan hareketlendiginde ofsayt olmadigindan daha fazla ileri gitmek intihardir) iddia ediyorum ki bir adet kaliteli ofansif alanda etkili ortasahamiz olsaydi veya tabata biraz daha erken oyuna alinsaydi cok rahat skor bulabilirdik.

iste bu yuzden su 6 senede yaptigimiz hersey bu yonetime ragmen olmustur. Iyi bir transfer politikasiyla sampiyonlar liginde hersene gruplardan cikmak veya avrupa ligine donmek hic de zor degil. bu sene bile kotu kura(4.torbadan wolfsburg cekmek) ve kotu fiksture ragmen is hep kucuk ayrintilarda kaliyorsa bu is imkansiz degil demektir.

kadro yapisiyla ilgili tartismalara gelince. besiktasin sorunu bu noktada da ayni. gunubirlik yonetim politikalari olmasi. bana gore besiktas finansal yapisina gore transferlerini belirlemeli. mesela boboya 5-6m euro verildigi zaman dusunmemeli artik elden cikarmali. tabiki oyuncu formdayken alternatif listeyi de hazir tutmali. yani eldeki 8 yabanci hakkinin 3-4 unu belli rotasyonlarla gelecek tekliflere gore degistirmeli. bir ornek daha carew i gercekten cok iyi fiyata sattik yerine aldigimiz oyuncu ise 3,5m euro ya ailtondu. yani geri donusu olmayacak para. iste bunlarin olmamasi gerekiyor. tabataya 8, ismaile 6 verirsen bu oyunculari ne kadara satmayi planliyorsunki? kisacasi transfer politikasindaki uzun vadeli hedef lyon, porto gibi dev takimlara oyuncu ihrac eden kulup olmak kisa vadede ise lyon ve porto gibi kuluplere oyuncu ihrac eden kulup olmak olmalidir.

ilkay dedi ki...

@lakerda

sanırım jessie'nin anlatmaya çalıştığı şey grafite ve dzeko'yu wolfsburg'dan almak değil. öylesi mümkün değil zaten.

dzeko'yu teplice'deyken (€2.5m), grafite'yi le mans'dayken (€7.5m) keşfedip beşiktaş'a getirmek.

parantez içinde yazılan rakamlar wolfsburg'un ödediği bonservisler. transfermarkt sallamıyorsa görülüyor ki gayet de alabilirdi beşiktaş.

tabi beşiktaş'ta böyle bir scout ekibi, yönetim vizyonu vs var mı, orası apayrı bir mesele.

mufittezel dedi ki...

Grafite'nin kırmızı kartından sonra yapılacak en etkili hamle kanat beklerini oyuna sokmaktı. Denemedik değil ama Üzülmez 2 orta yaptı biri auta diğeri rakipten taca gitti, Kaş'ın etkili bir aksiyonunu hatırlamıyorum.
Denizli biraz cesur olsa Üzülmez-İsmail (ki bunu düşünmüş spikerin sözlerinden anladığımız kadarı ile, ama tam değiştirecekken Wolsburg bizim solumuzdan 2 kez kalabalık gelince tırstı herhalde) ve Kaş-Serdar değişikliklerini yapıp Ekrem'i geriye çeker, ortaya sıkışmış oyunu genişletirdi.
Fink'e laf ederken sistemin 4-3-1-2 olduğunu unutmamak ve bu sistemde orta üçlünün sağ ve sol içindeki oyuncuların çizgilere bu kadar yakın olması durumunda (Ernst ilk yarı resmen sol kanat oynadı, Ekrem maç boyu sağ çizgideydi) ortada rakibi karşılayacak 1 kişinin kalacağını da göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Ayağındaki topları rakibe atmasının bir nedeni değil elbette bu durum, ama ikinci yarı Ernst biraz daha ortaya gelince gayet etkili oynadığını düşünüyorum, Denizli'de baktı ki adam biraz toparlandı, hiç gecikmeden kenara çekti kendisini :)
Cisse'nin gözünü yiyeyim...

(bkz:rogerio da silva bobo/@tribal enfexion)

ben bobo için bunları söyledim şimdiye kadar sözlükte. evt bobo hamile arkadaşım. bu adama tam 3 sene tek bir kelime yazmamışım sözlükte. bekleyelim, zaman tanıyalım demişim.

nobre'den daha iyi olduğunu her zaman söylüyorum bobo'nun ama ikisi de beşiktaş'ın forveti değil. siz dün gece "lan şimdi bobo sıkıştırır dediğiniz bir pozisyon yaşadınız mı, hadi daha nethale getirelim soruyu bobonun gol atamadığı pozisyonlarda ağzınızdan dökülen söz neydi?

Bu takımın ciddi anlamda bir power forward'a ihtiyacı var. gerçi mustaanın taktiğinde target yahut power farketmiyor adam elimizdeki vasatın altındaki forvetlerden clinical forward hareketleri bekliyor ve adamı bitiriyor.

neticede lütfen nobre ve bobo'nun şu anki performanslarına bakarak mehmet yıldız'dan, gökhan ünal'dan, veysel cihan'dan artısı nedir onu açıklar mı biri acaba?

nartallo olaydı dün geceki maç 5 olurdu, inzaghi olsa 10 olurduya girmek istemiyorum ama dün forvetimiz olsaydı gol atardık.
bunun pasla bilmem neyle alakası yok.

ha bir de daha önce sordum cevap gelmemişti.

misimoviç
jovetic,
dzeko
ibisevic

bu adamların ortak özellikleri nelerdir?

yuki the zorba dedi ki...

Su anda unutulmaması gereken bir şey var. Evet Wolfsburg son macında Almanya'ya turist olarak gelmiş United'la oynayacak ama biz de eğer Wolsfburg'u yenersek Manchester'a gittiğimizde rakibimiz liderliği garantilemis bir takım olacak. En azından bir iki futbolcuyu rotasyona sokacaklarını düşünebiliriz.

Dunku beraberlik, son otuz dakikada Wolfsburg'un yorgunlugunun basgostermesine rağmen cok kıymetli. Evet bunu kullanamadık ama oynadığımız takımın sol bekinin bile ne kadar ofansif bir futbol oynadigini unutmayalım. ManU deplasmanında bile bu maçtaki kadar ve belki daha fazla pozisyon buldular. Böyle bir takımdan gol yenemek başarıdır. Eğer 1-0 kazansaydık yaşanması zor bir mucizeye imza atacaktık. Nitekim Wolfsburg geçtiğimiz sene herkes Barca pesinde koşarken benim hemen hemen bütün maclarında tv karşısına cakilmama sebep olan inanılmaz keyifli futbol oynayan ve ornegin çok kritik bir maçta Bayern'e aynı stadda 5 gol atan bir takim. O stadda çok uzun sure 3-5 atmadan mac bitirmediler, taa ki Hamburg maçına kadar. İste o mac dünkü macı andırıyordu. 0-2 geri düşüp macı 2-2'ye çektiler. Ardından son yirmi dakikada Hamburg oyundan düşen Wolfsburg'u 4-2 yendi. Tabii Hamburg'un ofansif gucu bizde olsa muhtemelen biz de dün gol bulurduk.

İcerdeki mac çok kolay değil. Grafite yoksa Martins var... Biz dün prangalarımızı kırdık. Şimdi koşmak zamanı. Neticede kuralar çekilmeden önce 4. torba takımından en az 4, 2. Torbadan ise en az 3 puan almamız gerekiyordu. Bakarsınız, bir puan da İngiltere'den getirir; makus talihimizi söker atarız...

yuki the zorba dedi ki...

Bu de çirkin mirkin. Başka forma giymesin bu takım. Aslan gibi, hiç uzmediler bizi bu formayla :)

"Wolfsburg u bir daha boyle yakalayamaz Beşiktaş" "CSKA yı bir daha böyle yakalayamaz Beşiktaş" BİT!

okka dedi ki...

ulen bu forma hoşuma gitmeye başladı ufaktan alsam mı diye düşünmeye başladım..

Pamukk dedi ki...

çok şükür.

Pamukk dedi ki...

baklava formayla yola devam

Pamukk dedi ki...

Uğur yerine ismaili oyuna sokmalıydı. Değişiklikler hemen kırmızıdan sonra olmalıydı. Tellonun aklı hala daha başka yerlerde. Bobo-nihat iyi ikili, bobo daha da istekli oynadı CL maçı diye heralde. Nihat toparlıyor, bir de uzaktan şutları kaleyi bulsa. 3 Kasımda inşallah. Finki sürekli oynatmaya devam etmeli hoca.
İnönüdeki 2 maçta da melekler yanımızda olsun, martinsin taklalarına izin vermesin. Taraftar da var alalım bu 2 maçı. Ferrari yi okutup üfleyelim nazar değmesin! Biz inanalım takım da inansın.

delgado dedi ki...

@jtr

lafım alessandro del piero rumuzlu arkadaşaydı.

@del piero

"sırf nobre'nin adı geçti diye cevap yazıyorsun" derken aklından neler geçiyordu bilmiyorum ama istersen son mesajımda ne yazmışım, bobo hakkında ne söylemişim bir kez daha bak. kadrolar açıklandığında bile teker teker doğru oyuncular dedim, bobo ölsün gebersin nobre dünyanın en iyi forveti diye dolaşan biri de değilim. gerilimli bir ortam yokken nedensiz yere gerilim çıkartıracak "damardan" bir mesaj atmak çok gereksiz dedim sadece. bitirelim, daha fazla şey yazmaya gerek yok.

Yorum Gönder

Ara