.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Ekim 2009 Salı

Ne Reisi Ulan

Uzun süredir bırakın yazmayı, blogu ziyaret dahi edemedim. Denizli maçı sonrası yazılanlara ancak bugün gözatabildim. Aramızda tribündeki gruplara da tribün liderlerine de karşı olanlarımız olabilir. Ancak bu yazım, Cem Abi'ye...
Homojen değildi, güzelliği burdan geliyordu. Mozaik gibi yapay bir tanıma girmeyeceğim, uymaz bana. Zaten tam tersi, ne mozayiği ya, tek kimlik vardı. Omuza omuza vermiş koca yürekliler, dışarıda kimisi avukat, kimisi doktor, kimisi mühendis, hadi kendime torpil geçeyim kimisi denetçi, kimisi esnaf, kimisi öğrenci kimisi apaçi... Dedim ya ne mozayiği diye, tek kimliğimiz var bizim siyah beyaz netliğinde, dürüstlüğünde...
Düşmana çok da ihtiyacımız yok aslında içeridekiler bu kadar faalken. CV'si padişah fermanı uzunluğunda anlayamadığım bir şekilde İstanbul'un en çok kazanan avukatı bir kişi sırtımızda saplıyordu hançeri omurlarımıza. Allah'ın adını verip sus diye yalvarmamıza rağmen; susmuyordu. 3 ay sözleşmesiz gezen zibidi bir latin imzayı çakıp çocukluğumda fenerliydim diyip 1 idmana çıktıktan sonra maça çıkması konusunda sessiz kalan saygın medya, hepimiz Mehmetiz şovenliğini gösterenlerin de gazıyla kantarın Topuzunu kaçırarak Zan altında bırakıyordu bizi. İki kupa sahibi bir kulubün taraftarları, yine bırakın da yaşayalım moduna geçiş yapıyordu daha sezon başlamadan. Henüz bir yıl önce hayatlarındaki en çılgın gol sevincini yaşatan adam henüz 30'undan gün almamasına rağmen aynı saygın medya tarafından ıskartaya çıkartılıyordu. Gol gelmiyordu, gol sevinci yaşamayı özler hale geliyorduk. Gol o kadar gelmiyordu ki, bu da mı ofsayt isyanını yaşama şansı bile tanınmıyordu bize.
Hiç konuşmaması gerekenler düşen çenelerinin izini dahi bulamazken, konuşması gerekenler dilsiz ayağına yatıyordu. Sağ yumruğumuzla kendimizi yumruklarken solla guard tutmaya çalışıyorduk, etrafımızdakiler de avuç içi yumrukları patlatırken fena savunmasız kalıyorduk. İşte bu sırada, 4 yıldır istifa demiyorlar diye eleştirilen adamlar bu kez istifa dediler diye topa tutuluyordu. Tribünlerinde reisler görmeyi kural bilenler, yılların biriktirdiği tüm nefret, kıskançlık ve kini goygoy olarak boşaltıyorlardı. Abi'den başka sıfat bilmeyen, hatta tezahuratlarında bile Abiler'ini kırmadan onları kinayeye maruz bırakanlar olarak çıkan kargaşada Abilerimiz'i göremez oluyorduk.
Kimseye reis dememiş, annem, babam ve birkaç akrabam haricinde kimsenin elini öpmemiş, sevmediğim kimseye saygı da göstermemiş biri olarak, bu tribünde içten gelerek abi dediğim tek insan çok üzüldü 10 gün önce. Elim klavye'ye sadece excel ekranı açıkken değdiği için, ne düşünüp ne hissediğimi de söyleyemedim ki çok da merak edenin olduğunu da öte yandan suya yazı yazdığımı da zannetmiyorum. Şampiyonluğa giderken, yine çok sevdik be abi diyip, sevgi eylem gerektirir sözünü hatırlarken giriştiğimiz bir sevgi gösterisinde bundan 6 ay önce canımız hem çok sıkılmış hem de çok yanmıştı. Zerre sevmediğim ve sevemeyeceğim birinin kullandığı basınçlı suyla kımıl zararlılarını(!) temizleyen bir panzerin önünde dikilirken onu Tiananmen Meydanı'ndan darbeci tankların önüne dikilen Meçhul Asi'ye benzetmiştim. Bu yaz T-Shirt alma bahanesiyle dükkanına uğrayıp gül cemalini görmüş, bu olaydan sonra yaşanan özür dileme hadisinde ne hissettiğini sormuştum. Artık numaralıya gideceğini, eskiden neyse o olduğunu, salt bir Beşiktaşlı olarak tribünde yer alacağını söylemişti. Sezon başladıktan sonra farkettik ki kapalının ahengine karşı duramamış ve yerini almıştı. Ama bir kez daha, çok kaliteli haspaların veled-i zinaları tarafından canı çok sıkılmıştı.
Yıllardır Büyük Beşiktaş Çarşısı'nda tıkır tıkır işleyen bir işletmeye sahip olan, Beşiktaş'tan çıkar bekleyen annesinden çıkma teklifi beklesin diyen evli barklı bir adamdır Cem Yakışkan. Ve ne yazık ki, bundan sonra onu setin önünde görebileceğimize olan inancım pek az kaldı. Hadi be abi, sen gaza da gelmezsin ama vazgeçmek teslim olmaktır diyeyim sana, aman ha; teslim olursanız sonra bizim de davul tokmağı sallayan reislerimiz olur Alimallah.

26 Yorum:

theotheo dedi ki...

ne kadar abartıyosunuz haa. panzerin önünde gövde gösterisi yapmak çok bir iş tabi.

bırakın bu işleri, birey olun. beşiktaş'ın kimseye ihtiyacı yoktur.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

et Theheteheoeheteheoe

Bıraktım bu işleri , ben birey çarls oldum . Sen de olsana !

threeepoint eline sağlık ...

purplepurple dedi ki...

theotheo adam birey olmaktan bahsetmiş, adam kimsenin adamı olmamamız gerektiğini söylemiş. hangi şarkıdasın lan sen hala.
saygı da mı duymayacağız insanlara. kafamızı kaldırıp, arkamıza baktığımızda sevdiğimiz büyükleri görmek de mi isteyemeyeceğiz.

Ryu dedi ki...

teo hayret bu yazında mastürbator kelimesini kullanmamışsın :) Sana tavsiyem bırak artık bu hıncalvari yorumları, kontraları. Şurada tek yaptığın siyaha ak, beyaza kara demek. Her konuya muhalif olacağına adam akıllı 3-5 cümle kur biz de nasiplenelim.

theotheo dedi ki...

ya bizim milletimiz kadar gerizekalı bi millet yoktur burası çok açık.

saygı duyuyomuş. lan kim bu adamlar, nesine saygı duyalım, kendinize gelin ya.

git cenk koray'a saygı duy.

o kendini panzerin önüne atıp dans etmezdi. boş değildi.

3.5 kuruş etmeyen adamların arkasından meleyen taraftara yazık.

purplepurple dedi ki...

evet bize yazık da, senin gibi 3.5 kuruş etmeyen internet yan etkilerini adam yerine koyup cevap verdiğimiz için.

theotheo dedi ki...

evet ben hiç değilse sizin gibi meeleyerek taraftarlık yapmıyorum.

beşiktaş'ın gerçek değerlerine sahip çıkıyorum, bu değerler arasında cem, alen vs yoktur.

hayatımda hiçbir zaman bu tarz boş beleş insanlara yalakalık yapmadım, çarşı gibi ırkçı(her türk asker doğar, ansızın musul kerkük) vs vs. gibi tezahüratlar yapan ezik grupların içinde bulunmadım.

sadece beşiktaş taraftarıyım. beşiktaş takımını seviyorum, beşiktaş adını kullanarak kendilerini bir bokmuş gibi gösteren üç beş çapulcu grubunu değil.

Theteheoeheehetehooeoeo

Kendi fikirlerini söylerken başkasının değer verdiği kişilere , kurum ya da topluluklara bir daha laf atarsan ben , hayatında karıncayı bile incitmeyen ben Yaşar Usta , çekip vururum seni , arkama dönüp de bakmam bile !

Ryu dedi ki...

Biri şu müsveddeyi sustursun

Jokond dedi ki...

Hayır arkadaşım, susmayacak yazacak. Hakaret etmedikçe, kimseye küfretmedikçe de yazıları kalacak. Düşünceleri ne kadar abes olursa olsun, yazdıkları ne kadar değersiz olursa olsun sınırları bozmadıkça istediği gibi özgürce yazacak.

ya o değil de ben theohehe'nin antepli ünlü kızıl başkan olduğundan şüpheleniyorum.

aslında fırsat ayağıma kadar gelmişti ama kaçırdık kızıl başkana "naber theoheheoasdlkh" deme fırsatını.

jokond müdahale etmese ne güzel tanışacaktık yæ

Jokond dedi ki...

tribalcim ibrahim kızıl bu kadar edebiyat yapamaz. adam ticaretten anlıyor sonuçta.

ian dedi ki...

harika bir yazı olmuş..tribünleri 3,5 kuruş etmeyen reis müsveddelerine bırakmamak için herkes üzerine düşeni yapmalı, milyonlarla ölçülemeyecek kadar değerli olan taraftarlara sahip çıkılmalı, adam tutup onları dövdürtmemeli, dövdürten çekip gitmeli, dövdürten zatı destekleyeni iskele meydanında katran ve tüye batırıp stadın ordan denize atmalı.

threepoint dedi ki...

@theotheo

Şimdi hocam, bizim millet ne kadar gerizekalıdır lafı, sevdiklerine saygı göstermekten bahseden purplepurple ve bana geliyor. iade ediyorum hakaretini.

panzer önünde gövde gösterisi yapmak demişsin... işte bu bana ettiğin hakaretten beter bir terbiyesizliktir. o adamın orda kolu kırıldı, denizlide 2. golü attıktan sonra ona sarıldığımda farkedebildim ancak kolundaki alçıyı. kimse panzer karşısına çıkamadı orda, tribünün Cem Abi'sinden başka. ben seviyorum ve saygı da gösteriyorum, buna nasıl karşılabilirsin, hangi sıfatınla? çarşıya ırkçı da dedin ya, ne denir ki sana. bahsettiğin pankartlar açılırken, hepimiz kardeşiz pankartını söylemezsin tabi sen. o pankartın kamunun, ne kamusu-milleti, tüm dünyanın vicdanını sızlatan TERÖR belasına karşı açıldığını da söylemezsin. bu yorumlara sakın goygoyla cevap verme, insanlığın ölçümde saygım var sana, hakaretlerine rağmen; onu da kaybettirme.

Birkac gun once theotheo:

"Hayatinda hicbir sivil protestoya katilmamis insanlar olarak burada otuyorsunuz bla bla bla..."

Bugun theotheo:

"Panzerin onunde durmus da ne olmus?"

Bence theotheo sizofren, cok net. Arada civatalar gevsiyor, mazur gorun.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

sivil protesto halka yararlı, faydalı işler için yapılır, sivil protesto gövde gösterisi yapmak değildir.

orada kolunu kırdıysa, kendi saftirikliği, ulan amma abarttınız altı üstü takım tutuyoruz, bu kadar romantikliğin lüzumu yok, bu ülkede 17000 failimeçhul cinayet oldu, sıkıyosa onlar için panzer karşısında dursun, duramaz. çünkü boş beleş işler peşindesiniz.

o erdem vs 3.5 kuruş eden reis müsveddeleriyse ki öyleler. alen cem vs'de 3.5 kuruş ancak eder. hiç kendinizi yormayın.

threepoint dedi ki...

evet ya bu ülkede 17000 faili meçhul var, bir de cem yakışkan herkesin gözü önünde gidip kafasını direğe çarpıp salçayı akıtıp can verseydi sadece 17001 olurdu, sadece bir istatistik.
ya goygoya bağlamadan cevap vereceksen ver demiştim ki sorduğum soruların hiçbirine cevap vermemişsin. bir de hoca bu kafa için ne içiyorsun bir söylesene merak ettim.

theotheo dedi ki...

cemden 17001 değil olsa olsa rüyanızda 007 james bond olur.

hikaye boş beleş adamları tartışıyoruz ya şurda hadi gidin işinize be.

threepoint dedi ki...

herkese açık bir önerim var.
kasımpaşa maçından önce toplanalım, theocum sen de gel. çok merak ediyorum gerçek olup olmadığını. orada tartışalım bence daha verimli olacaktır ve gerçekten senle tanışmak istiyorum. eğer toplu bir organizasyon olmazsa da sana çıtırda bir bira ısmarlamak isterim. çünkü konuşurken bu kadar goygoya bağlayacağını sanmıyorum, burada bir karakteri oynar gibisin.

Hani birileri seni kizdirmaya calisir ya, habire didikler durur, seninde habire sinir katsayin artar artar en sonunda patlarsin. Hah iste o zaman o kisi daha bi cok neselenir, hatta kahkaha atar, keyiflenir...

Yada seni istedigi zaman kizdirmaya calissin, tepene cikmadigi surece, sende gormezlikten gelirsin, kaileye almazsin, onemsemezsin, nede olsa bes para etmez biridir. sonunda dayanamayip birakip gider...

iste bu herif boyle biri, allahaskina birakin kendi haline, ne yazarsa yazsin, en sonunda baktiki kimse kailye almiyor, cekip gider elbet, ayrica kendi deyimi ile masturbator gazini kendi kendine kullana kullana patlayacak zaten birgun.

Buna cevap vermek icin yazacaginiz emege yazik. vallahi yazik billahi yazik. O enerjiyi hep beraber Besiktas icin kullansak eminim cok daha faydali isler cikar ortaya, yoksa bu tuysuzlerle ugrasmaya degmez...

Ben nah buraya yaziyorum, bir daha tenezzul bile etmeyecegim bunun yorumlarina, hatta gulup gececegim, gitsin arsenalde kizdirsin , wenger bi boka yaramaz falan desin, onlarin baskanini övsün pohpohlasin, ismini biliyosa tabi...

Theo'cum su yaziyi oku da o gunku olaylarin ehemmiyetini hatirla, sonra da o panzerin onunde durmanin ne kadar "bos beles" oldugunu konusalim bir daha..

http://www.komunaliskembe.com/2009/04/ismin-koyun-hali-i.html

theotheo dedi ki...

@gurbet kartalı

sana kendimin hazırladığı arsenal belgesini gönderirim, değil başkanını bilmek, başkanın yedi sülalesini bilirsin merak etme.

siz normalde iyi gençlersiniz buna eminim, ama burada 3.5 kişi birlik olunca, hep kendi dediklerinizin doğru olduğunu sanıyorsunuz. çünkü hepiniz birbirinizi gazlıyorsunuz. benim gibi karşıt görüşte bir insan gelince de ne salaklığı kalıyor, ne goygoyculuğu vs vs.

@shelbyl

götüyle içki içip, laf atan, yol kesen insanların, herhangi bir amaç olmadan yarattıkları kaos ve polise bu imkanı vermesi beni hiç alakadar etmez. onu yapan kendi aptallığıdır. su sıkan panzerin önünde durmakta, gövde gösterisinin ta kendisidir. bir kahramanlık falan değildir.

Yorum Gönder

Ara