.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Ekim 2009 Pazartesi

Chatman Böyle İstedi

Erkekler Türkiye Kupası mücadelesinde bugün grubun son maçı için Kepez Belediye ile İzmir'de karşılaştık. Maçtan önce Efes 5 – Kepez 4 – Beşiktaş’ta 3 puandaydı. Kazanmamız halinde 3 takım da 5 puana yükselecek ve 3lü averaj ile grubu ilk 2 sırada tamamlayacak takımlar belirlenecekti. Maçtan önceki 3lü averaj durumu: Kepez: 3
Efes: -2 Beşiktaş: -1 Kepez’i 5 veya altında bir farkla yenmemiz halinde Kepez ile Beşiktaş el ele gruptan çıkıyordu ve maçtan önce de salonda herkesin isteği bu yöndeydi, lâkin maç anında Kepezli oyuncular ve benchin çirkeflikleri fazlasıyla antipati topladı ve herkesin gerilmesine, haliyle fikir değiştirmesine yol açtı. Son 9 saniyeye 3 sayı farkla ve topa sahip olarak girdik; bu sonuç iki takımı da çeyrek finale taşımaya yetiyordu ve Chatman ‘’ne yapayım’’ dercesine kenara döndü, benchten gelen işareti tam algılayamadım fakat Chatman kararsız gibiydi. O ana kadar oturduğu yerden maçı takip eden Beşiktaşlılar birden ayağa kalkıp ‘’at at at! ‘’ diye tempo tuttu; hoş Chatman bunu anlamadı ama taraftarın birden agresifleşmesinden etkilenmiş olmalı ki hızlı adımlarla yarı sahaya geçip uzak denilecek bir mesafeden topu atmış olmak için attı ve bana göre şans eseri girdi, böylelikle fark 6’ya yükseldi. (91-85) O andan itibaren bazı Kepezli oyuncular Chatman’a yönelip tartaklamak istedi, neden attın dercesine üzerine yürüdüler. Onun dışında topu alıp degaj dikenler, sandalyeleri sağa sola fırlatanlar, bench arkasındaki camı Bülent Uygun tekmesi ile kıranlar vs .. 15 sayı geriden geldiğimiz bu enteresan maç , enteresan bir son saniye üçlüğü ile Beşiktaş ve Efes’i çeyrek finale taşıdı. Ufak hesaplarla anılmayacak olmamız beni ayrıca mutlu etti. Ne diyelim Chataman böyle istedi. Not: 3 günlük süreçte 1 farkla yenildiğimiz Efes maçı dahil 3 maçtada takım fazlasıyla umut verdi, 5 numara için Ermal adı geçiyor ve şayet doğruysa komple takım olma yolunda büyük bir adım atmış oluruz.
Yeni sezonda takımın sahipsiz kalmaması dileğiyle ..

10 Yorum:

helal olsun basketbolcularımıza. belki de o son basket sayesinde efes bizi kupadan eleyecek. ama başımız dik olacak.

bulunduğum koordinatlar nedeniyle maçları takip edemiyorum ama haberler takım için umutlanmama yetiyor. işalla yareppim, dinimiz amin.

yalnız ermal derken?? onun yeri beşiktaş değil bence. kesinlikle değil.

yuki the zorba dedi ki...

Alt yazıları okurken şaşırmıştım. Son saniye ucluguyle ve altı sayı farkla mac kazanmak nasıl oluyor diye! Meer bundanmis. İzlyemedim ama herkes takıma dair umitvar konuşuyor. Futbol takımına benzemesin....

ian dedi ki...

chatman'ı tartaklamaya çalışacaklarına, cam çerçeve indireceklerine adamakıllı savunma yapsalarmış da yemeselermiş sayıyı. aynısı bizim takımın başına da gelse tepkim yine böyle olurdu.

esgo dedi ki...

Zaten daha da ilginci maçın bitimine 17 saniye falan vardı ve top Kepez'deydi, topu dolaştırıp süreyi eritseler yine çeyrek finale yükselen taraf olacaklardı.3 sayı mağlupsun ve bu senin işine yarıyor; ne diye topu gezdirmiyorsun derler adama.

Cidden şaka gibiydi.

asist time dedi ki...

Cogu kişi de aynı seyi dusunuyor olabilir ama bugune kadar izlediğim en ilginc mac sonuydu.

Ilk Yarı Itibari ile;

Skor acısından 43-40 Besiktas ustunlugu ile gecildi. Kepez Belediyesi'nin maçın basında ki inanılmaz uc sayı yuzdesi ile öne sıcraması ile acılan fark özellikle Chatman'ın kısalara baskısı ve Fletcher ve Cevher ikilisinin hucumda pas dagıtımında onemli rol oynaması ile ilk yarıyı Besiktas 43-40 onde gecti.

Eksiler;

- Oncelikle gecen sezon ki en buyuk kanayan yaramız olan Muratcan Guler'in kotu performansı devam ediyor. Ne savunmada katkısı var ne de hucumda Akatlar'da artık ilk macta "Yeter Muratcan Guler, Yeterr " diye tezahuratlar baslayabilir.

- Ikinci en buyuk eksiğimiz ribaundlar. Cok sayıda hucum ribaundu verdik. Ozellikle Haluk'un kesinlikle ribaundlara katkıda bulunması lazım.

- Brad Newley'i hiç dinlendirmiyoruz nerdeyse. Sonucta fiziksel olarak ust duzey bir oyuncu degil Newley. Ozellikle sert savumalara karşı direnci cok cabuk dusebilir. Tamam hucumda yeterli katkı alınıyor olabilir ama Newley'i dinlendirmemiz lazım.

Artılar;

- Ilk yarı itibari ile göze çarpan en buyuk değişiklik; hucumda ki inanılmaz top paylasımı ve olusan hucum setleri. Ilk yarı da gozume carpan en az 5 hucum seti izledik. Hakan Demir ile neredeyse bu sayı 2 bile degildi. Gercekten ozlemişiz.

- Göze çarpan bir diğer özellik ise kesinlikle dinlenmiş Chatman'ın 6 dakikada nasıl oyunu hemen cevirmesi. Iste Engin'in transferinin ne kadar buyuk bir anlam kazandıgını birkez daha şahit olduk. Oyun içerisinde dinlenerek 25 dk oynayan Chatman 'dan cogu zaman max. katkıyı alacagımızı dusunuyoruz. Iste aynı paralellikte Newley'i de dinlendirmemiz şart.

- Bir diğer dikkatimi çeken olay ise; hiç şuphesiz Newley'in hucumda katkısı. El uzerinden atmasını birak kendi şutunu dahi kendi yaratabiliyor. Newley uzun yıllar boyunca aradıgımız pure shooter tipine uyan bir şutor.

Mac Geneli;

Macın sonunda galibiyet getiren isim olan Chatman'ın inanılmaz uclugu ile 91-85 skorla alınan galibiyet Efes Pilsen'in işine yaradı. Yanlız son 16 saniyede fark 5 iken neden illa şut kullanılır anlamak mumkun degil hiç riske edilmeyecek bir olay iken koçun haberi ile yapılan hucum ise coaching hatası eger oyuncu bireysel olarak o sutu kullanmışsa tamamen oyuncu hatası ile Kepez Belediyesi bir nevi kendi şansını kendisi tepmiş oldu.

Ilk yarıda ki degerlendirmelerimiz o kadar dogru ki, Ikinci yarıda sanki hoca da aynı dusuncede idi. 2. yarıda Muratcan Guler hiç sure almadı. Ve en onemlisi dinlenmiş bir Chatman'ın macın en krtik anlarında takıma nasıl direk katkı sagladıgına sahit olduk.

Alex Gordon'ın inanılmaz yuzdeli oyunu olmasa mac ikinci devre 15'e giderdi. Hem hucumda hem de savunmada 3 oyuncu donusumlu olarak max. verimlilikle oynuyor. Hucumda bu isimler Newley-Chatman Cevher. Savunmada ise bu isimler Fletcher-Haluk ve Engin. Engin'den yeterli savunma katkısı alınamasa da olası Ermal transferi ile savunma yonu olması yeterli olacak 3 numara ile butun delikler kapanacaktır.

Takımın en buyuk artısı cok cesitlili hucum sistemleri. Takımda 4 oyuncuya ozel ayrı ayrı hucum sistemleri gozumuze carpıyor. Ozellikle Newley ve Cevher için hazırlanan hucum setlerinde ki top paylasımı zona karsı Fletcher'ın kendini yuksek posta cekerek kısa oyuncunun adamından kurtulması ile hucumda 2'e 1 yakalaması gibi onemli set hucumlarına sahibiz.

Takımın en buyuk eksileri ise hiç kuşkusuz Muratcan Guler'den savunmada ve hucumdan hiç alınamayan katkı ve verilen hucum ribaundları.

Arkhe dedi ki...

Hiçbir iddia olmasa bile önde olan takım rakip ona faul yapmıyorsa o son topu kullanmaz. Bu yazılı bir kural değil tabii ki ama bir nevi parke etiği.

Ben sadece Chatman'ın bireysel tercihi olduğunu ve maç içinde olması muhtemel ufak bir kıllığın böyle bir şeye sebep olmuş olabileceğini düşünüyorum.

Salsa blogunda güzel demiş; Kepez elenmeyi, Beşiktaş da Efes ile eşleşmeyi hak etti. :)

esgo dedi ki...

Son saniye basketi;

http://www.1903tube.com/video/1124/Chatmandan-Kepeze-Muthis-Ucluk.html

turgay dedi ki...

ben anlamıyorum arkadas neymıs son top dıye ondesın dıye bekleyeceksın.. kım beklıyor NBA'dekıler beklıyor.. avrupa basketbol kulturumudur bu olay hayır degıl.. ee chatman da uzaklardan salladı uclugunu sansına gırdı.. ondan sonra kıyamet koptu.. ee gecen yılda haluk yıldırım aynısı yapmıstı galatasaray elenecekken ıcerı gırıp ıkı sayılıgı bırakmıs galatasaray'da gruptan cıkmıs yetmemıs ustune kupada yarı fınal oynamıstı..tabııkı beklenmedık bır durum bu.. kepezlıller neyıne ıtaraz edıyor anlamıyorum olayın.. 17 sanıye war top senın elınde skorda sana yetıyor nıye beklemıyorsun.. sen bekle olmadı sonda salla potaya bı atıs gırsın veya gırmesın..

bu konuda kımse besıktasa chatman'a laf atmasın suclu kepez kenar yonetımı ve topu kullanan alex gordon'un dur.. aynı durumda bız olsak acaba nasıl konusmalara olacaktı merak edıyorum..alnımızın akıyla cok guzel bır galıbıyet aldık..

turgay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gürcan Ulusoy dedi ki...

bi düzeltelim. maç kopmuşsa ve rakip savunma yapmıyorsa hücum edilmez. burada maç kopmuş değil, kopmuş olsa bile averaj hesabı var. ikincisi chatman boş atmıyor, karşısında savunma var. o mesafeden de savunma öyle yapılır, adamın ayağının dibine girerek değil.

ayrıca maçın son 8 saniyesiyle 1. dakikası arasındaki farkı biri açıklarsa sevinirim. madem öyle beşiktaş-kepez maçtan önce anlaşsaymış 5 sayıyla beşiktaş'a veriyoruz deselermiş... heralde doğru olan oydu değil mi? bu çocuklar 40 dakika neden koşturdular biri bana açıklar mı? kepez beşiktaş'ı yenecekti de etik olmasın diye mi 4 sayıyla geride götürdü...

Yorum Gönder

Ara