.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Ekim 2009 Cuma

çArşı'dan Açıklamanın.. Açıklaması

Değerli dostlar; Camia olarak hepimiz şanlı ve şerefli tarihimizin idrakı içindeyiz. Spor müsabakaları sonucuna endeksli olarak gelişen tepkilerin birikimi ve bunun sonucunda gelişen olaylar hepimizi derinden yaralamıştır. Bazı arkadaşlar yorumlarında çArşı’yı, basit bir mantıkla, yönetimin yanında-uzağında olduğu değerlendirmesine gitmiş ve medyanın da yardımıyla çArşı’nın sessizliğini bir eksiklik, bir zaaf olarak değerlendirmiştir. Camiamızı yönlendirmeye çalışan kimi medya organları ile baronlar, tribünlere taşıdığımız “demokrasi kültürü”nü dejenere ederek, birçok arkadaşımızı haklı-haksız hedef durumuna düşürmeye çalışmış, yanlışlıklar dizisini daha da derinleştirmiştir. BEŞİKTAŞ-DENİZLİ maçında sergilenen organizasyondan haberdar olmayan çArşı, kapalının göbeğindeki korsan müdahaleye “spontane olarak” geleneksel tepkisini göstermiş ve set işgaline izin vermemiştir. Ancak; BEŞİKTAŞ taraftarı olup-olmadığı belirsiz olan, hatta tribünlerde ilk kez görülen kimi şahıslar -kapalının eski açık tarafı dahil- bir çok yerde organize bir şekilde terör estirerek maalesef BEŞİKTAŞ taraftarına saldırıda bulunmuştur. Birbirini takip eden yanlışlıklar silsilesini ortaya çıkarmak adına BEŞİKTAŞ taraftarlarını dolduruşa getirenler, işi polisliğe, savcılığa ve hakimliğe kadar taşımış, camiamızın içine nifak tohumları serpmeye çalışmıştır. Hal böyle iken; olayların nedenini kavramakla meşgul çArşı kimi arkadaşlarca suçlanmış, son olarak Forza’da yayınlanan bir yazı nedeniyle de tepkiler farklı biçim almaya başlamıştır; aynen birilerinin istediği gibi… Gerek tribünde gerekse dışında soğukkanlılığını koruyan çArşı, camiamıza zarar verecek büyük olayların önüne geçmiş ancak hızını alamayan bazı kişiler tepkilerini bu kez çArşı’ya yönlendirmiştir. Şunu unutmamalıyız; BEŞİKTAŞ JK bir ilçede kurulmasına ve bulunmasına rağmen taraftarları tüm dünyaya yayılmış bir kulüptür. Bu nedenle tüm tepkilerimizden ve açıklamalarımızdan bizzat sorumluyuz. Oluşabilecek münferit bir olay hepimize zarar verecektir. İşte bu nedenle, (etkimizin bilinciyle) tepkilerimizi de seviyeli bir şekilde ortaya koymak zorundayız. Savaş yerine barışı… Ölüm yerine yaşamı… Seyirci yerine taraf ve taraftar olmamızı her platformda savunmaktan çekinmeyeceğimizi bir kez daha deklare ederiz. Başkan, teknik heyet, futbolcular gelip geçici; BEŞİKTAŞ camiası ve taraftarları olarak bizler kalıcıyız. Duyarlılığını ortaya koyarak bize destek sunan tüm dostlara teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Kimse merak etmesin ! GEÇMİŞTEN GELECEĞE TAŞIDIĞIMIZ KÜLTÜRLE TARAFIZ… TARAFTARIZ. BEŞİKTAŞ’ımız için Cumartesi maçtayız. ÇARŞI

28 Yorum:

yuki the zorba dedi ki...

Artık bu iş yorucu olmaya başladı...

O tribünde ben kızların, çocukların dayak yediğini gördüm mü? Gördüm. Kapalı alttan kapalı üste çıkan kapılar açık mıydı? Açıktı... Bu dayak meselesi varken, "Çarşı" ya da bu açıklamayı yapanlar stadda mıydı? Evet...

O zaman kardeşim, o yazıyı yazamazsın, yazıp sitenin girişine koyamazsın. Seti vermemişler, verseydiniz keşke de o kadar adam dayak yemeseydi. Bu yapılan açıklamalardan sonra seti versen ne olur vermesen ne olur? Set mi vardı bundan 10 sene önce? Peki kendileri inanıyorlar mı, bu kadar sinmişlerken o bölgeyi ve seti kaptırmayacaklarına? Ben inanmıyorum...

Rant falan değil bu, Çarşı dediğimiz adamlar yaşlandı işte. Bu kadar basit. Üç para mamalanan adamlar da gelip bastılar tribünü.

Çarşının en doğru işi kendini fesh etmekti. O zaman da demiştim, yine diyorum, "Beşiktaş başkanı sözünü yemez" diyen Çarşı kendi sözünü yediği o gün bitmiştir.

theotheo dedi ki...

:D:D:D

tribünde soykırım yapıldı 3 çapulcu karagümrüklü tarafından:)))

amma abarttınız ha.

jessie'ye sesleniyorum.

burası beşiktaş blog'umu?

yoksa çarşı blog'umu?

bi açıklama istiyorum.

3 tane çapulcunun blogu haline getirdiniz güzelim blogu. bravo.

purplepurple dedi ki...

yuki'ye katılıyorum. seti vermedik, gerisini bilmez idik, şimdi de ölümü değil yaşamı seçiyoruz, buram buram hamaset. en azından seti vermedik demeyeydin. 10 sene önce olsa (oldu) o tribündeki her bir kişi nasıl korunurdu en iyi kendileri biliyor.
çarşı altına girilecek bir şemsiyeyse, şemsiye küçülmüş, altında sadece kendileri var.

bunun nedeni de dediğin gibi hem yaşlanmaları, hem de artık kutudaki adamların boş beleş adamlar olmaları. dimitrakopulos'un bjk çarşı başlığındaki son entrisine dikiz.

işin tadı kaçtı, güven de sarsıldı çok net.

Sevgili idrak ve izan zaafiyetinden muzdarip theotheo,

Burasi Besiktas blog'u. Carsi da Besiktas'in parcasi. Son yasananlar da Besiktas'i dogrudan ilgilendiriyor. O 3 capulcu Karagumruklu'nun nereden gelip nereden gelmedigi, guvenlik kamerasi goruntulerinde asikar olan arbedenin hesabinin neden sorulmadigi da Besiktas'in meselesidir.

Mac elestirisinde "Siz daha iyi mi biliyorsunuz?" dersin, bu olaylari tartisiriz "Carsi blog'u mu burasi?" dersin. Neyi yazalim her gun tekrar tekrar? "Demiroren buyuk baskan, stadi da yapti mi super olur, Fulya da ne guzel oldu breh!" mi?

Eger sadece jessie'ye seslenip, buradaki diger 20 yazari hice sayiyorsan eyvallah, karismam tabii. Jessie ile araniza girmeyeyim.

"Bu blogda 3 tane capulcu var, kimdir onlar?" diye anket yapsak sonucun ne cikacagini da tekrar hatirlatayim sana.

Saygilar.

Ryu dedi ki...

Ne mal olduğu alenen belli bu adam "küfretmediği sürece" her başlıkta ve ısrarla abuk sabuk konuşarak bizleri germeye devam edecek. Böyle demokrasiye sokayım ben

theotheo dedi ki...

@shelbyl

çarşı beşiktaş'ın parçası falan değildir. çarşı 3-5 çapulcunun oluşturduğu bir gruptur, beşiktaşın parçası derken dikkatli konuşucaksın öyle uyduruktan üfürükten gruplar beşiktaşın parçası falan olamaz.

bunlar kim ki, beşiktaş hakkında yorum yapıyorlar. boşverin bunları takımı konuşun, yönetimi konuşun.

theotheo dedi ki...

@ryu

ne olduğumu söylede konuşalım?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

fikrine değer vermediğiniz kişinin yazısını yok sayın. görmeyin. kaale almayın. yapacak bir şey yok

@theotheo

Kesinlikle çarşı ile organik bir bağım bulunmamaktadır. Kapalı alt kısımda maçımı izlerim, çekirdeğimi yerim, efendi gibi de evime dönerim. Lütfen yazdıklarımı bu bağlamda yorumla.

Bence yaptığın yanlış, sadece kendi doğrularını doğru olarak kabul edip, geri kalanları değerlendirmemek, doğru saymamak. Nasıl çArşı Beşiktaşın bir parçası değil lafını sarf edebildiğini anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu. Bunu bana düzeyli bir biçimde anlatmanı istiyorum. Amacım sana yüklenmek, cephe almak filan değil, sadece düşüncenin ardında yatan kendi gerçekliğini görmek istiyorum.

Bugün işportada, pazarda vs yerlerde, en az bjk logolu ürün kadar çarşı logolu üründe satılıyor. Belkide daha fazla.Bu tabikide çarşının bir parçamız olması konusunda bariz bir gösterge değildir fakat-hani sen diyorsunya-parçamız değil diye, işte amacım çarşıyı "senin dışındaki" insanların ne kadar benimsediğini vurgulamak. Taşrada inönüye 1 kere dahi gelmemiş gençlerin üzerinde çarşı montları var.

Zannetmiyorumki insanlar benimsemedikleri,bir parçaları olarak görmedikleri bir şey altında birleşmeye bu kadar hevesli olsun...Taşradaki 1 kere dahi stada gelmemiş insandan banane diyorsan o da ayrı tabi.

menderes mete dedi ki...

@theotheo,
Doğruyu söylediğin şeylerde bile yanlış uslup kullandığın için tepki alıyorsun.Bir fikri savunurken saldırgan olmak seni haklı yapmaz.Çarşı kimliğinin Beşiktaş alt kimliğinden çıkıp baskın olmaya başladığını ve bununda doğru olmadığını ,bu şekilde bir tribün yapılanması istemediğini,futbol maçlarına bir sosyal aktivite gibi gidilmesi gerektiğini tıpkı avrupadaki gibi skora bağlı olmaksızın eğlenip takıma destek olunması gerektiğini söylersin mesela işte o zaman fikirleri düzeyli bir şekilde paylaşmış olursun.Ama o çapulcu siz ne anlarsınız felanlarla fikir tartışması değil kavga oluyor.Dün mesela hırsızın avukatı cümlesini kullanman doğru değil dedim.Sende ısrarla kullandın.Böyle diyerek sadece ona değil benim gibi birçok avukatada saldırmış oldun.O yüzden bu işle uğraşmadan bilemezsin dedim.Hırsızı yada suçluyu savunmak bir kişilik kriteri değildir.Bende akp bağlantılı şahısların spora müdahale ettiklerinin farkındayım hatta stad işinin olmamasının temel sebebide Beşiktaş'ın bu yapıya girmemeye direnmesi.Murat AKSU ne kadar AKP bağlantım yok dese de olduğunuda biliyorum.Bu ülkede ayakta kalan tek muhalefet Beşiktaş taraftarı iken kulübün akp kontrolüne geçmesini bende istemiyorum.Ama başkalarına saldırarak fikir paylaşımı olmaz.

esgo dedi ki...

Açıklamanın çArşı ile bir ilgisi yok, ya da şöyle söyleyim Ayhan ya da Alen imzalı bir yazı değil. Bugüne kadar resmi açıklama her daim Forza'dan yapılmıştır, şayet böyle bir açıklama gelecekse yine oradan yapılır.

Pamukk dedi ki...

inönünün olduğu yerden başkabir yere yapılması gibi bir durumu düşünmek dahi istemiyorum!

theotheo dedi ki...

@therasco

milletimiz güdümlü bir millet olduğundan dolayı, bunlar çok çok doğal.

ben diyorumki yeni stada geçelim, çarşımı pazarmı ne kalıyo bir görelim.

çarşı, abiler vs vs. boş kavramlardır, kendine her zaman bir lider arayan, atatürk'ün resmini otobüse asan, en sevdiği dizi kurtlar vadisi olan, her gün ne mutlu türküm diyene diyerek derse başlayan, bunun gibi yüzlerce örnek verebileceğimiz halk pek tabiki, her türk asker doğar, 81 vsvs musul bilmemne, ırkçılığa karşıyım diyip, hepimiz ermeniyiz sloganıyla dalga geçen, ve açık açık, tekrar söylüyorum 3.5 tane yolda normalde görseniz yüzüne tükürmeyeceğiniz adamların liderliğini yaptığı bu grup beşiktaş'ın parçası olabilir.

bu kadar basit.

purplepurple dedi ki...

eser, ayhan veya alen imzalı değil o belli. büyük ihtimalle yılmaz abinin(abici oldum yine:P) elinden çıkmış. çarşı ile alakası yok değil. forza'da yapılan açıklamalar biraz da dışardaki taraftara, biraz basına vs yönelik bilgilendirme gibi oluyor. bu içerdeki taraftarın gazını almak, onlara derdini anlatmak niyetli, içeri dönük bir açıklama.

esgo dedi ki...

Evet Yılmaz (abi)nin yazısı,geçen hafta ortamı yumuşatmak için Forza'da da benzer bir topic açmıştı. Resmi bir açıklama olmadığı için yazı üzerinden çArşı eleştirisi getirmenin pek sağlıklı olmayacağı kanısındayım.

purplepurple dedi ki...

ayhan'ın kontrolünden geçmeden yayınlanmadığı da kesin ama. o yüzden resmi açıklam değil ok de.. zaten bizim sıkıntımız bu değil m? ben 99 yılında çarşı'nın resmi açıklaması gibi şeyler hatırlamıyorum. yarı kulaktan kulağa, yarı spontane gelişirdi. şimdi yazılı, çizili yönetim kurulu kararı gibi şeyler gelmesi bizim asıl sıkıntımız. daha da büyüğü, öyle kararlar beklememiz. çarşı'nın kendi yapısına aykırı şeyler bunlar zaten.
forza'da da mesela insanlar içe dönük bir açıklama bekliyordu. beyler.. arkadaşlar.. diye başlayıp olayı anlatan, neler yapılacağını gösteren. maç günü de tartışılır konuşuşurdu ne yapılacağı. ama şu resmi açıklama, basın bildirgesi gibi hikayeler devreye girdi, tepeden inmeci bir açıklama geldi. isyanın %50'si buydu zaten.

Siyah dedi ki...

"Spor müsabakaları sonucuna endeksli olarak gelişen tepkilerin birikimi ve bunun sonucunda gelişen olaylar hepimizi derinden yaralamıştır."

Gelisen olaylarin akli basinda her Besiktasli'yi derinden yaraladigi dogrudur da, verilen tepkileri salt sportif basarisizlik ile telif etmek anlasilamaz bir durumdur. Ve bu aciklamanin resmi ya da sahsi Besiktas'in en onemli taraftar grubunun onde gelenlerinden birisi tarafindan yazilmis olmasi da ayrica ilginctir. Bu ya Besiktas taraftarini tanimamaktir ya da tepkileri sadece mac sonuclari ile iliskilendirecek kadar Besiktas'in nasil yonetildiginden bihaber olmaktir. Hamasi cumlelerle bezenmis ve etkilerinin bilinciyle yapilmis aciklamanin taraftar uzerinde bekledikleri etkiyi yapmayacagi cok aciktir.

ard dedi ki...

tribün liderleriyle yönetim bu kadar yakın ilişkiler içinde olursa ve ortada da ciddi bir yönetim başarısızlığı varsa olabilecek şey anca budur.
tribün liderlerinin görevi statükoyu korumak,balans ayarı yapmak değildir.tribünün tepkisinin sesi olmaktır.fakat bu tepkinin yönetim ile ilişkilerini koparacağını çok iyi bildikleri için şimdi siyaset yapmaya çalışıyorlar.denizlispor maçında iyi polis kötü polisi oynadılar.kafası çalışan kimse bu samimiyetsiz tavırlarını yemedi.
şimdi de "biz yönetim aleyhine bağırırsak bizi aksucu ilan ederler" diyorlar.
geçen sene "şampiyon olacağız" ondan evelki sene de "bari uefaya gidelim" diyorlar.
artık taraftarın gözünde hiç bir hükümleri kalmadı.gözleri aydın olsun.kendileri kötü üsluplarını laf ebelikleriyle süsleyerek kendilerini tatmin etmeye devam edebilirlar.
fakat taraftarın gözünde tam olarak bittiler artık.
herkese hayırlı olsun...

@ theotheo

Meselemiz çarşıyı yada ülkeyi oluşturan insanların kalibresi, donanımları yada kalitesi değildi, buradada açık olarak konuyu farklı bir boyuta taşımaya gayret gösteriyorsun. Benim sana itirazımın olduğu nokta, çarşının, beşiktaşa ait bir parça "olmadığını" söylediğin nokta idi.

Yoksa gerisi zaten her şekilde tartışılabilir bir konu. Grupları,ülkeyi oluşturan insanların vasıfları...

Eminimki bu yazıları okuyanlar arasında kurtlar vadisini takip edenler vardır, eminimki atatürkün resmini arabasına-mekanlarına asanlar vardır, eminimki askerliği sırasında "her türk asker doğar"ı gaza gelipde delice bagıranlar vardır ve bu insanlar çarşıyı yada mensubu oldukları diğer sosyal grupları yadırgamıyorlardır. Neticede insanız, farklılıklarımız var.Kendin benimsemiyorsun diye varlığını inkar etmek biraz devekuşunun kafasını kuma gömerek saklandım zannetmesini andırdı bana(lütfen deve kuşu benzetmesini hakaret olarak alma-sadece benzetme)..vs vs...

İki farklı mevzu
1-Çarşı Beşiktaşın bir parçasıdır.
2-Çarşıyı oluşturan insanlar şöyledir böyledir...

Bunlardan ilk şıkkı tartışıyorken, insan farklılıklarından,donanımlarından, zewklerinden, beğenilerinden konuşmaya başladık???

open your mind dedi ki...

çarşı falan hikaye tek kimlik beşiktaş
çarşı sağduyuluymuş oymuş buymuş 40-50 tane çapulcuya bir de seti verseydiniz de tribünün namusu hepten gitseydi
98-99 sezonundan itibaren başlayan yozlaşmaların geldiği son noktadır bugün gelinen
keşke şu yeni stad yapılsa da bu insanlar kale arkasına atılsa
serdar bilgili'yi günahım kadar sevmem ama tek doğru işi bunları yeni açığa almaktı ama demirören kapalıyı sahiplerine vereceğiz diye seçim kazandı, şimdi kendi soktuğu adamları tribünden temizlemekten bahsediyor tabi yersen.

Unknown dedi ki...

Son barikat olan seti, koruduklarını çok güzel bir dille dile getirmişler! Çarşı grubu ne zaman medyatik oldu, işte o zaman liderleri(burada basın önüne sıklıkla çıkanları kastediyorum) ile birlikte asıl konuyu unutmaya başlamıştır. Az çok burada yorum yazan ya da okuyan kişi unutulmaya yüz tutmuş değerlerin neler olduğunu bilir, bu yüzden uzun uzadıya yazmak gibi bir niyetim yok. Ancak burada yayımlanan bir açıklamanın "forza beşiktaş" ta yayımlanmaması, kısmi bölünmeyi açıklar gibi duruyor. Ya da yine bizler yanlış anlamış oluyoruz. Çarşı zaten kendini son açıklama ile bitirdi, böyle bir açıklamaya gerek yoktu aslında.

helldoradotcom dedi ki...

carsi'nin beyanlarina bu kadar takilmamak gerektigi dusuncesindeyim. Isteyen istedigi aciklamayi istedigi platformda yapabilir. Fakat, kimsenin de stadin en guzel mac izlenen bolgesini parsellemeye hakki yoktur. "Paran varsa numaraliya git, paran yoksa ve halen utanmadan saglikli mac izlemek istiyorsan da bir gruba dahil ol" mesaji hos degildir. Kendimden ornek vermek gerekirse 2000-2003 doneminde ust kapali kombinesi alip sonraki yillarda TV yayinina donus yaptim. Sabepler malum: Kotu yonetim, tribun teroru, turnike teroru vs.. Carsi'nin kale arkasinda faaliyetlerini surdurmesinin yerinde olacagi gorusunu paylasiyorum. Milan'in unlu taraftar grubu cok mu ezik de elin oglu kale arkasinda izliyor? Lutfen ne kendini birsey sanan gruplara, ne de onlari yoneten isimlere hakettiklerinden fazla degeri vermeyelim. Bu senenin tek ve en onemli amaci demiroren'in devrilmesidir! Bunun gerceklestigi gun sampiyon olmsucasina kutlamalar yapilmalidir.

purplepurple dedi ki...

bu tribünün dinamikleriyle oynamaya kalkanlar şu kongre sürecinin sonuna kadar ya cevabını alacak, kapalının isyankar ruhu yaşamaya devam edecek. ya da bazı şeyleri tarihe gömeceğiz. tribündeki bir kaç kişi bu hafta gönüllerdeki iflasını verdi. umarım 90lardaki, 2000lerin başındaki çarşı'ya kimliğini yaşatan, kimliğini kazandıranlar güçlü çıkar. yoksa söylediklerimize kargalar değil, biz kendimiz bile güleriz.

son olarak kalashnikov'un yazısını kopyaliim;
Yuvarlak laflara, içi boş bildirelere, ne şiş yansın ne kebap anlayışına artık yeter. Madem o tribünde dayak yiyen çocukların arkasında duramıyorlar, bir zahmet artık sette önünde de durmasın kimse.

cem dizdar'ın sözleri;
çarşı kolay kolay ele avuca gelen, kontrol edilebilen bir grup değildir.

@theotheo

3-5 çapulcu,yolda yürüseniz suratına tükürmeyeceğiniz dediğin adamlar ömrünü Beşiktaş'a vermiş tribünde sevilen sayılan kişilerdir.Bugün Kadıköy'e gelse bizimle maç izlese saygı görecek Alen,zamanında taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmış Optik başkan unutulmazlarıdır...Çarşı Bjk'nin parçasıdır.Hiç bir şey olmasalar hepsi Beşiktaşlı'dır.Çarşı pazar diye dalga geçtiğin isim Beşiktaş tarihinde yeri olan bir mekandır.Sen daha kendi tuttuğun takımın tarihini bilmezsin ülkenin geçmişi hakkında yorum yaparsın.Ben Fenerbahçeli olarak sana ders vercek değilim ama bir tavsiye sana efsane diye bildiğin topçulara mail at belki üzülür biri sana Çarşı nedir kimdir anlatır...

Senin suratına tükürmediğin adam binlerce kişiyi organize ediyor tribleri orkestra şefi gibi yönetiyor...bilmezsin anlamazsın ama yorum yaparsın.

Irkçı değiliz deyip hepimiz Ermeni'yiz diyenlere dalga geçenler vardır,kendine hergün lider arayanlar vardır,en sevdiği dizi kurtlar vadisi olanlar vardır.Birde çıktığı kabı beğenmeyenler vardır.En kötüsü odur hergün Ne mutlu Türküm diye bağırır büyüdüğünde ondan sonra gelen çocukların bağırmaması için kılını oynatmayanlar vardır.Kurtlar Vadisi'nin zararlarını bilip yasaklanması için imza bile vermeyenler vardır.Dalga geçenleri beğenmez ama gidipde o Ermenilerle hepimiz Ermeniyiz diye bağırmayanlar vardır.En kötüsü bunlardır.Asıl zarar bunlardan gelir.Militarist devrimci ağızlarla yazarlar orda burda herkesi eleştirir atar tutarlar ama iki kelam etmeyip tanımadığı insanlardan yolda görsem suratını tükürmem diye bahsederler...

Not:Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın dayanamadım.Ben Fenerbahçeliyim umarım burası Beşiktaş blogu niye bu adamı yazdırıyorsunuz diyerek blog yazarları fırça yemez malum karakterden...Sonuçta bende Beşiktaşın parçası değilim =)

Bu yorum yazar tarafından silindi.

çimento dedi ki...
çarşı falan hikaye tek kimlik beşiktaş !


tuğla düşsün kafana ...

Adsız dedi ki...

http://www.medyaspor.com/v02/Columnist.aspx?ColumnID=538

Yorum Gönder

Ara