.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ekim 2009 Perşembe

Bir "Unite Against Racism" Vardı, Ne Oldu Ona?

Hatta bir de "Let's Kick Racism Out of Football" vardı... Uzaktan Eto'o'ya (ulan bu isimde de kesme işareti ekleyince doğrusu nasıl olmalı bir öğrenemedik) maymun sesi çıkaranları ayıpladık, ırkçılık nedeniyle ceza alanlara uzaktan bakarak "cık cık cık" dedik.
Galiba rahattık, tuzumuz kuruydu. Siyahi futbolcularımız nispeten azdı, ve olanlar da el üstünde tutulurdu, bu yüzden bizde asla ırkçılık olamazdı. Bu bizim uzaktan bakacağımız bir dünya sorunuydu sadece.
Peki Bursa-Diyarbakır, ya da herhangi bir takım-Diyarbakır maçlarında yaşananlar nedir? Diyarbakırspor Kulübü'nün PKK ile bir bağlantısı var mıdır? Hadi diyelim DTP'yi PKK ile aynı kefeye koydun (bu da sağlıklı değil gerçi ama) kulübün DTP ile bir bağlantısı var mı? O zaman maçlarda canla başla yaptığın "PKK Dışarı!" tezahüratlarının nasıl bir sebebi olabilir? Diyarbakır'ın takımıdır, Diyarbakırlılar da Kürt kökenlidir, Kürtler de PKK'dır. Bu mudur? Bu ırkçılık değil de nedir?
Peki yurt dışında bu tip ırkçı taşkınlıklarda verilen cezalardan Futbol Federasyonu Başkanı'nın haberi yok mudur? Söz konusu başkanın görev ve sorumluluğu iki kulüp başkanını barıştırmak mıdır? Ne olur, çözer mi bu her şeyi? Diyarbakırspor bir sonraki deplasmanda aynı sorunla karşılaşmaz mı? Karşılaşırsa, onlarla da mı barıştırırsın? Bu yetmez de ceza verirsen caydırıcı olsun diye, o zaman Bursaspor'a niye ceza vermemiştin demezler mi adama?
Peki UEFA'nın olan bitenden haberi yok mudur? Bu konuda standartları yok mudur? Irkçılıkla mücadele Şampiyonlar Ligi maçlarının kenarına "Unite Against Racism" tabelaları yerleştirmekten ibaret midir?
Hee, birleşelim ırkçılığa karşı. 3 kere "Unite Against Racism" deyince, ırkçılık bitiyormuş. Diyelim o zaman, ahan da bitti....
Not: Bursaspor-Beşiktaş meselesi değil bu, insanlık meselesidir. Ben Bursaspor'u sever, ikinci takımım bellerim. Ama bu saçmalıkları Çarşı da yapsa Beşiktaş ceza almalıdır.
Bu görüşler kişisel görüşlerim olup, Blogumuzu ve diğer blog yazarlarımızı bağlamaz. Bağlarsa da belirtirler, "Bu blogda siyaset de mi okuyacaktık, cık cık cık" yorumlarına gerek yok...

10 Yorum:

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sertug Ozgur dedi ki...

Öncelikle bu tip gerginliklerin maçlara taşınmasından rahatsızım. Çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

Bursaspor taraftarlarının daha önceki diyarbakır maçında da böyle tezarühat yaptığını duymuştum, youtube'da da vardı yanılmıyorsam.

Fakat Bursaspor başkanı, taraftarlarının her maç bu tezarühatı yaptığını belirtti. Bu biraz çocuk kandırmak gibi geliyor ama dediğini doğru farzedersek ceza verilebilir mi, olayın boyutu burda değişiyor.

Molosztash, burada ırkçılık yapıldığını kanıtlamak mümkün gözükmüyor, en azından doğru bir hukuki zemine oturtamayız, çünkü senin dile getirdiğin durum varsayımlar üzerine kurulu. Direk bir ırk üzerine yapılan küçük düşürücü veya ayrılıkçı bir ifade yok.

Ne olursa olsun bu tip tehlikeli gelişmelere sebep olabilecek davranışlara yaptırım uygulanması önlem alınması gerekiyor, yarın başka stadlarda tatsız bir olay yaşamamak için.

Konuyla direk ilgili olmamakla birlikte aklıma gelmişken, bizans takımı muhabbeti vardır şehir takımı tutanlarda, stadlarda duymadım ama baktığımız zaman bu da ırkçı ifade olabilir, ayrıca bursa'dan adam çıkmaz diye devam eden tezarühat vardır, bunlar da bir şehir halkına karşı ayrımcılık olarak değerlendirilebilir aslında. Bu tip sloganların önüne geçmeliyiz kısacası.

alper dedi ki...

ırkçılığa ceza verilecekse buna bursa dan değil diyarbakır'dan başlanmalı. hatta diyarbakırspor kulübünün kapısına kilit vurulup tarihin çöplüğüne gönderilmeli. yazı yazan arkadaşın diyarbakırdaki maçlarda neler olup bittiğinden haberi yok sanırım.

molosztash dedi ki...

Irkçılık tabanlı bir taşkınlık yaptıkları anda Diyarbakır'a da cezalar aynı sertlikte verilmeli...

Bu konuda dünyada çok daha sert önlemler alınırken, biz tarafları barıştırmaya çalışmayla vakit kaybediyoruz, onu diyorum. Diyarbakır'sa Diyarbakır, Bursa'ysa Bursa. Kim olursa aynı cezayı almalı.....

Şekerli dedi ki...

Bugün yaşananlar sadece bir maçlık değildir. Buna benzer tavırlar bundan 2-3 yıl önce Beşiktaş tribünlerinde de yaşanmıştı. O zaman bu davranışları gördüğümde utanmıştım, kalakalmıştım.
İnsanlar haddini bilmeli, ilk önce insanlığı öğrenmeli. Renkler ne farkeder ki?

alper dedi ki...

eğer fenerbahçe maçında olanların cezası verilseydi, diyarbakır-bursa maçından bahsetmezdik. kusura bakmayın ama bir ülkenin istiklal marşını ıslıklayan/ıslıklattıran orospu çocuklarının o ülkenin liginde yeri yok.

open your mind dedi ki...

Günlerdir bu konuyu tartışıyorum çevremdeki insanlarla. Sığ görüşlü insanlar yakında Türk düşmanı ilan edecekler beni.

Diyarbakır Fenrbahçe maçında yaşanan olaylar saha olayıdır, o açıdan değerlendirilir gerekirse 10 maç saha kapatılır, ırkçılıkla bunun alakası yoktur.

Kurunun yanında yaş da yansın mantığıyla bütün Diyarbakırspor'lular İstiklal Marşını ıslıklıyor, ıslıklattırıyor diye geçiştirirsek olayı en basitinden bölücülük yapmış oluruz. Ucuz milliyetçilik çığlıkları ile asalım keselim diye bakılacak bir konu değil aksine çok hassas. Tüm Diyarbakırlılar'ı ötekiler diye ayırırsak bu işin içinden kimse çıkamaz.

2 defa düşünüp 1 defa konuşmak gerekir bu konuda.

sembolist dedi ki...

Saahaya muz atıp maymun taklidi yapmakla Bursaspor taraftarının yaptıkları aynı.
Basit bir para cezasıyla geçiştiren federasyona yazıklar olsun.En az 2 maç saha kapatılmalıyıdı ve ağır bir para cezası verilmeliydi.
Şu durumda bundan sonra aynı ırkçı tezahüretı atan başak bir klübe cezayı hangi yüzle verecek bu federasyon?Ermenistan maçındaki tepkilerden korktuğu için federasyon,ceza veremedi?Resmen eyyam yaptı..İpin ucunu da kaçırmış oldu.Geçmiş olsun.
Not:Saha olaylarıyla ırkçılığı aynı kefeye koymak 'insan' olma sorumluluunu çiğnemektir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bu tip tezarühatlar Futbol Federasyonu tarafından kural konularak yasaklanmış.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25006193/

Hemen parlayıp atıp tutmayalım federasyon hakkında, daha önce yazdığım gibi ırkçılık olduğu ispatlanması zor ithamları yasal zemine oturtmuş.

Fakat aklıma bir soru geliyor. Bir başka diyarbakır maçında 'kahrolsun pkk' sloganı atılırsa bunu hangi ölçüde değerlendireceğiz? Yani ceza olmalı mı olmamalı mı tartışmaları daha bir çıkmaza girecek.

Adsız dedi ki...


With the latest Turkish sex anal porno To get the most out of this platform visit our website. Sex porns

Yorum Gönder

Ara