.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Ekim 2009 Çarşamba

Artık Nereye Döneceğimizi Bilmiyoruz

Son açıklamanın lugattaki karşılığı geri vites. Bu geri vitesin nedeni ne olabilir bilinmez. Eğer denizli maçında başlatılan isyan devam etseydi, paralı askerler saldırılarına devam edecekti. Ynetim çArşı'yı karalama kampanyasına hız verecekti. Bir noktadan sonra basını da arkasına almaya çalışacaktı. Hatta statükocu yapıdan dolayı kendisine muhalif kulüp önde gelenlerini de alacaktı. Olaylar büyüyecekti, kim bilir belki birilerinin canı yanacaktı. Peki başlayan isyan planlı mıydı? hadi artık şu yönetimi indirme zamanı geldi mi denmişti? Hayır, isyan patladı. Koca koca adamlar 10 seneden sonra tribüne geri geliyoruz, sizi yalnız bırakmayız dedi. Sonra ne oldu, susmak istemesek de susuyoruz dendi. sessizliğin, geri vitesin sebebinin futboldaki başarılara hazırlanmak olmadığını herkes biliyor. Bu geri adımı atanın 3-4 kişi olduğunu da herkes biliyor. yumurtakafa yılmaz'ından, cem abi'sine tribünün gerçekten saygı duyduğu adamların bu açıklamada ne fikri ne maddi imzasının olmadığını bildikleri gibi. Siz bu kararı alırken tribünde canlar yanmasın da demiş olabilirsiniz, kargaşadan korkmuş da olabilirsiniz, hatta haklı da olabilirsiniz. Kimsenin iyi-kötü niyetini sorgulamıyorum. Ama setin üstünde duran, yıllardır her şeye rağmen saygı duyulmaya devam edilen adamlara olan güven hiç bu kadar sarsılmamıştı. Sözlükte, forzada, e-gazetelerde okuyucu köşelerindeki bunlar rant sağlıyor ezberini okumaya devam edenlerden bahsetmiyorum. Tribünün damarlarını oluşturan insanlardan bahsediyorum. onların bildiği çArşı bu değildi çünkü. Bir anda tekrar tribüne, takıma sahip çıkmak için heveslenmiş insanların hevesini tek bir açıklamayla çok güzel kırdınız, bravo. Dedim ya belki çok haklı gerekçeleriniz vardı, belki etrafınızdaki insanları düşündünüz, ama bizim bildiğimiz çarşı bu değildi. bize daha 14-15 yaşındayken öğrettiğiniz kimsenin adamı olmamaktı, onu çok güzel öğrendik merak etmeyin. Forza'daki açıklamanın pul kadar değeri yok kimsenin gözünde. o yüzden ki aynı yola başkoyduğun adamlar birer birer ayrılıyor şu anda ordan. ilginç değil mi? çarşı forza'yı terkediyor. Bu günler geçecek, o tribün de her daim semtin olacak, semt ise hep Beşiktaş. Bu takımın başkanı da hep demirören kalmayacak. Sadece geri dönüp baktığınızda gurur duyacağınız işler yapmadığınızı göreceksiniz. Biz de sizin sadece amigoluğunuza saygı duyacağız. ne diyim, bugün ilk defa hakikaten ne kadar boş şeylerle uğraşıyoruz ya, altı üstü takım, altı üstü tribün işte dedirttiniz bana. aşkolsun size.

32 Yorum:

theotheo dedi ki...

bakın çarşının 3.5 çapulcu topluluğu olduğunu söylemiştim. bunların arkasından gitmeyin. üzülürsünüz.

3 mastürbatörün gazına geldiniz. şimdi patladınız. bu kadar.

purplepurple dedi ki...

blog yazarıyım tamam da, şu mesajları editleyebilme yetkisidir beni şu an kahreden. çok gönülden sövmek isterdim. sen ne terbiyesiz bir adamsın theotheo. başka ne diyim ya, beşiktaşlı olmadığını zaten anladık, fake mesajlar atıp duruyorsun tamam da, hiç bir edep de yok. ne diyim, alenen troll olduğunu belli eden, insanları germek için maksatlı yazılar yazdığı gün gibi aşikar olan, huzur bozmak için blog kullanan bir adamın yazma hakkını savunan demokraside hiç yokum abicim. ben bu adamın gerçek olup olmadığını bilmediğim sürece, demokrais bunun neresinde var.

menderes mete dedi ki...

@theotheo
kardeş sen gidip ARSENAL'ini desteklesene....

Pamukk dedi ki...

açıklama gelmiş 10gün sonra

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=15765

uur dedi ki...

Sinan Engin`e baklava götüren zihniyet tekrar karşımızda...

@purplepurple Aynı şeyleri ben de düşündüm. Tribünde kan çıkmasın diye yapmışlardır belki dedim. İnat edilse daha büyük ve üzücü olaylar olabilir hatta bu konuda tehdit alınmış olabilir.

Ama yine de; bi lafının arkasında dur be çarşı...Nasıl Seba`ya zamanında edilen küfürlerin hala arkasında duruyorsan "o zaman öyle yapmak gerekiyordu" diye şimdi de yapılması gerekeni yap.

Sinan`a hakkettiği şekilde bağrıldığında; kalkıp kameralara söylediği"haftaya "kral sinan" diye bağırttırırım" lafını onaylarcasına gidip baklava ikram etme misal?

Şimdiye kadar yönetime çok tepki gösterdin söyleyecek lafın kalmadı da ondan mı takıma dönüyorsun? bir haftalık mıydı edilecek kelam ??

yazık...herşey gibi tribün de bitiyor...çok yazık

theotheo dedi ki...

@purplepurple

benim nasıl beşiktaşlı olduğumu bilen bilir, hiç kafanı yorma.

çarşı dediğin loser grup hani geçen postta çok övdüğün cem vs vs gibi boş beleş insanların liderliğini yaptığı bir grup olduğundan hiç sallamam, şimdide geri vites yapmışlar onlara yakışmış.

gerçek beşiktaşlılık, insanın içindedir beyler, ben maddi durumum müsait olmadığı ve arsenal maçları olduğu için maçları televizyondan takip ediyorum, her zamanki gibi beşiktaşı büyük bir heyecanla takip ediyorum.

sizler ve sizin gibiler ise çarşı gibi gruplarla beşiktaş'ın daha yüceldiğini falan düşünüyorsunuz.

bırakın beyler bizim çapulcularla işimiz olmaz. biz gerçek beşiktaşlıyız.

purplepurple dedi ki...

canım kardeşim o zaman üslubunu düzelt

Ze1903 dedi ki...

@theotheo

Sende takdir ettiğim tek şey azim.

theotheo dedi ki...

ne var üslübumda?

bana goygoycu vs vs derken iyide. ben tek başıma buradan kendimi savunmak için bir kaç sözcük kullandım diye kötü üsluplumu oldum?

ben beşiktaşlıyım? çarşı marşı da tanımam. 3 tane çapulcuyla işim olmaz. kartal gol gol diyince adam olunuyorsa, ohooo. bu işleri geçeceksiniz.

üç tane çapulcunun ne haddine, yönetimin arkasında durmak veya yönetimi göndermek. kim bunlar ya, boş beleş işleri bıraksınlar da, adam gibi maç izlesinler, iki tane uyduruk tezahürat söylemeyle bu işler olmuyor.

ahahah şimdi anladım. thehohe jessie'nin fake'i

theotheo dedi ki...

http://www.youtube.com/user/john5official?blend=1&ob=4#p/a


biraz müzik dinleyin beyler. rahatlarsınız:))

Feridun Bitir dedi ki...

@theotheo

ben sana katiliyorum dostum, carsi kim ya, adamlar Besiktasin önüne gecti. yaptiklarida ortada iste. biz Besiktasi seviyoruz ama carsiyi sevmek zorunda miyiz?degiliz, bende sevmiyorum carsiyi!!! Onlarsiz ve demirörensiz bir Besiktas cok daha iyi olacak bundan eminim.

bw1903 dedi ki...

forumun kapanmasına sevindim bi daha açılmaz inşallah

hayatgaliba dedi ki...

kendi gibi düşünmeyenin, kendi gibi söylemeyenin beşiktaşlılığından şüphe etmek, bence gerçekten trajikomik bir hadise.

ben postta yer alan " Eğer denizli maçında başlatılan isyan devam etseydi, paralı askerler saldırılarına devam edecekti. Ynetim çArşı'yı karalama kampanyasına hız verecekti. " ifadesini tam olarak anlayamadım ?

ne demek istediniz burda acaba purplepurple.

yönetim kapalı'da yaşanabilecek hadiselerden ötürü çarşıyı nasıl ve kime karşı karalayacaktı mesela ? gerçek beşiktaşlılar, çarşı'dan gerçek beşiktaşlıların yapması gerekeni yapmalarını beklerken, böyle bir refleksi geliştirip, yönetimi protesto etseydi, acaba yönetim kimi, kime şikayet edecekti. Şimdi yönetim tarafından karalanmamak adına, bugün birçok beşiktaşlının nefretini kazanmak, kalplerinden kovulmak acaba hangi şeye değerdi ?

Pamukk dedi ki...

hacklediler mi acaba forzayı :D

purplepurple dedi ki...

basında karalaycaklardı tabi ki, nerde olacak. bu adam öyle boş bir adam değil ki. medyaspor'un haberlerindeki görüntülere bakın, basın için muhteşem haber. hangi kanalda var o görüntüler? bırak büyük medya kuruluşlarını, 1 kanal dışında görüntülere tamah eden yok. bunun sonraki aşaması çarşı'yı kötü göstermek olacaktı. taraftarı o şekilde çarşı'nın karşısına almaya çalışacak, ben bu haşerelerle savaşıyorum diyecekti.

ayrıca taraftarın kalbinden kovulan ismi lazım değil, bilen zaten biliyor onları, bir kaç kişidir. çarşı o kişilerden mürekkep değil, şu açıklama çarşı'yı bağlamıyor. eğer öyle olsaydı forza kapatılmak zorunda kalmazdı. öyle olmadığını kasımpaşa maçında da göreceğiz inşallah.

devotee dedi ki...

3. lige düşsek bile bu kadar üzülemezdim sanırım, ya da en azından bu kadar utanamazdım. Bu olay bütün sportif başarısızlıkların önüne geçmiş, milyonlarca Beşiktaşlı'nın inandığı, övündüğü bir değerin bittiği an olmuştur. Belki theotheo gerçekten haklı, belki de gereğinden fazla anlamlar yükledik bazı zümrelere.. Neyse, taraftar yine yerinde olucak ve gırtlağı patlayana kadar istediği gibi bağırıcak. Fakat; tek sorun kapalının ortasında kaldık, biz şimdi sırtımızı kime döneceğiz ?

hayatgaliba dedi ki...

medya üzerinden çarşı'nın karalanabilecek olması acaba kaç kişinin çarşı hakkında olumsuz düşünmesine sebep olurdu ki ? ya da diyelim , bir grup besiktaslı bu yayınlardan etkilendi. bunun carsiya ne zarari olacaktı ki.

sürekli olarak muhalif durusuyla övünen, herkese ve her şeye karşı olan çarşı varsın olsun, medya üzerinden yapılan yayınlarla yıpratılmaya çalışılsaydı. allah aşkına buna kaç kişi inanırdı. sadece bizim camiamızdan değil, bütün spor camiasından kim yahut kimler ? herkes demirören'in neler yaptığının farkındayken hem de.

neyse iyi niyetli bir besiktaslı olduğunuzdan gram süphem yok. burda yazan herkesin de böyle olduğuna inaniyorum ama ne olur artık şu çarşı edebiyatından ve içi boşaltılmış çarşı felsefesinden kurtulalım.

Beşiktaş üst kimliği ve beşiktaş taraftarı alt kimliği ile yaşayalım, yaşatalım. Gruplaşmanın kimseye faydası yok.

Kurtulus dedi ki...

tribün grubu olayının artık bitmesi gerekiyor bu nasıl bişeydir 3-5 kişi bütün tribüne hükmediyor o zaman bireysel tepkinin ne anlamı var.en güçlü tepki özgür taraftarların toplu halde hep bir ağızdan baskısız hür iradesi ile vereceği tepkidir.

alper dedi ki...

çarşıya karşı olma zamanı gelmiş geçiyor.

tirbündende çekilsinler artıkta rahat edelim.desibel rekoru falan da kırmasınlar.ruhtur cindir peridir falanda demesinler.beşiktaş bir ruhtur çarşı nedir bilmem.sanırım alışveriş falan yapılan yer.

iddia ediyorum çoğu beşiktaşlı kendi içinde yalnız kaldığında yada biz gibi anadolunun ücra yerlerindeki insanlar ne çarşı biliriz nede çarşı severiz biz beşiktaş maçı izlemekten skor ne olursa olsun zevk alanlarız.kapansın fesh etsin gitsin ya.

Carsi'nin gitmesini sadece bir sekilde desteklerim: Yerine, tipki gecen sene oldugu gibi, birileri cikip "Biz gercek Carsi'yiz, icindeki anarsiyi silecegiz, tribunde kurt isareti yapacagiz.." falan demezse..

Benim Besiktas'a baglanmamin, oyle ya da boyle, tek sebebi "renklerine" asik olmam degildir. Herkes icin boyle olmayabilir bu, fakat herhangi bir muhafazakar politik durus gormek o tribunlerde beni derinden incitir.

purplepurple dedi ki...

'''
neyse iyi niyetli bir besiktaslı olduğunuzdan gram süphem yok. burda yazan herkesin de böyle olduğuna inaniyorum ama ne olur artık şu çarşı edebiyatından ve içi boşaltılmış çarşı felsefesinden kurtulalım.'''


tu silencio, çarşı'yı ve asıl olarak önde gelen isimlerini eleştirdiğim, kimisi taraftarın kalbindeki yerini kaybetmiştir dediğim yazının altında bu ne şimdi? ezberden konuşmanın bu kadarı. yoksa derdimi anlatmakta çok mu beceriksizim anlamadım ki

onur dedi ki...

Şahsen GS taraftarıyım ama blog'u düzenli takip etmeye çalışıyorum. Arkadaşlar Çarşı kim ya, ya da Ultraslan kim, Genç Fenerbahçeliler kim? Asıl olan, yaşayacak olan BJK, GS, FB...Bizler gidiciyiz onlar kalıcı, bu kadar! Demirören toprak olduğunda o tribünler hala orada olacak gerisi boş...Gidin boş bırakmayın o tribünleri, özellikle bu zamanda, özellikle böyle bir zihniyete karşı...Gerekirse bağırmazsın aleyhine çekersin sineye; takımın oynadıktan sonra sahada kime koyar ki bu?!

PS: ulan gaza gelip de kendinizi kaybedip dayak yemeyin sonra; benden bilirsiniz :)

purplepurple dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sehorn dedi ki...

theotheo'nun normalde hiçbir yorumuna katılmam ancak burda hemfikiriz; Çarşı Beşiktaş'a küllüm zarar veren bir gruptur. Alenen satılmışlardır, 3-5 tane rantçı ve onların arkasından giden koyunlardır. Internette forzada vs yazanların zaten Çarşı ile bir alakası da yoktur. Onlar " abi " ler ne derse he diyen klavye başında asan kesen bir guruhtur.

Çarşı, pazar bunlar boş beleş işler. Aslolan klubune sahip çıkan bireysel taraftardır.

oOoOoOooOo ... Söylemler çArşı kim , ultraaslan kim , gfb kime döndüyse oturun evinizde izleyin maçları theoheteheeoehetheoehetehhee gibi . Hem Arsenal'in bebeleri ile yaşıt olsa gerek kendisi ; bu tür üslup , tavır ve takıntılarını masturbasyon aracı olarak klavyesinde deniyora !

Romantikleşmeden kısaca söyleyeyim ; herşey o renklerin bir çift gözle yanlı olduğunu düşündüğümüz ve güce hizmet eden kanal yöneticilerinin bize sunduğu şekilde seyrettirdiği birşey değildir Beşiktaş ! Bazen bir deplasmana gidip omuz omuzadır . Ya da Gündoğduda gözlerin yaşarmasıdır . 90lı yıllarda çArşı geliyor çArşı denildiğinde Maçka'daki renklilerin kaçacak yer aramasıdır . Geceden girilen gişe sıralarında patlak top ile hiç tanımadığın adamla maç yapmaktır .

Basitleştirmeyin sevgiyi , renkleri veya tribün kültürünü . Hd kalitesi değildir tribün oluşumu , emektir , terdir , gözyaşıdır bazen de ne yazık ki kandır . Robotlaşan bu salak dünyanın en yaratıcı sevdalarından birisidir . Televizyondan hissedemediğin Dolmabahçe'nin kokusunu içine çekebilmektir , salt Beşiktaş değildir bazen bir üst seviyedir . Paylaşılan sestir , nefestir , herşeydir ...

Elbette hataları olacaktır bu grupların , senin klavye başındaki hiç mi hatan yok ! Kaybedecek hiç mi birşeyin yok . OLur böyle zamanlarda yanlış hamleler . Zaman biraz sükunet zamanıdır , birazsa sabıra izin vermektir ... Yoksa bir kumanda uzaklığındaki Beşiktaş ise istediğiniz ve maçtan maça devam edecekse sevginiz varın allahaşkına devam ediniz . Etmeyenlere de laf söylemeyiniz ...

theotheo dedi ki...

@t2

tribün oluşumu nedir? saçma sapan konuşmayın. termiş bokmuş boyaymış.

lan ben maçı radyodan dinlerken bile heyecandan yerimde duramıyorum, tribün neymiş. geçin bu işleri.

bir takıma duyulan sevgi ile 3.5 çapulcu'ya duyulan sevgiyi ayırın.

tribün tamamen boşaltılmalıdır bana kalırsa, zaten yeni stad projesi olduğunda, bu çapulcu takımı stada giremeyeceğinden hepimiz rahat edeceğiz.

@shelbyl

çarşıdaki a'yı kaldırıcaz falan diyen aptallar, önce aç karınlarını doyursunlar shelbyl. onlar değil tribün liderliği, otopark değnekçiliği bile yapamaz, bu kadar alt seviye insanların beşiktaş tribününde değil, tuvaletinde işi olmaz.

merak etmeyin.

theotheo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Lan üslupsuz herif !

Sen radyo başından heyecanlanıyorsun diye ben sana gerizekalı niye heyecanlanıyorsun diyor muyum ? Radyodasın ne hissedebilirsin ki g.t hoşafı diye konuşabiliyor muyum ?

Sanane insanların değer yargılarından , önem verdiği OLUŞUMLARDAN !

Bu sana yönelik son cevabımdır , anladım ki sen bu tür zevzek polemiklerden haz alıp içiboş cümlelerinin bir işe yaradığını sanıp seni adam yere koyup muhabbete dahil eden tüm insanlara laf yetiştirmekten başka birşey yapmıyorsun ...

sen takıl radyo başında Arsenal bbaında !

Feridun Bitir dedi ki...

helal be @theotheo

ilk defa carsi hakkinda bu kadar net düsüncelerini söyleyen birisini gördüm. tebrikler, dogru ve güzel diyorsun. bence gercek besiktaslilarda böyle senin gibi düsünüyor. o dedigin carsi yüzünden maclara gitmeyen insanlar taniyorum ben. Zaten carsiya sorun bak yeni stadt yapilacak ne düsünüyorsunuz diye?size hemen inönüde bir sürü anilar var, ses cikiyor süper bilmem ne bir sürü sacma sebeblerle karsi cikacaklardir. isin gercegi ise güclerini ve ranti kaybetmekten korktuklari icin yeni stadi hic istemezler.

Ryu dedi ki...

Yürü be teo kim tutar seni! Yazdıkların amacına ulaşıyor kontralara devam.

@purplepurple
sayfanın başında bu şahısla ilgili yazdığın her cümleye harfiyen katılıyorum eline, klavyene sağlık.

Yorum Gönder

Ara