.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Ekim 2009 Cumartesi

Anket

64 Yorum:

Besiktas icin kafa yoran insanlarin takip ettigi bir blog olarak biliyorum burayi,yanlis miyim.
besiktas blog'unda gereksiz bir anket olmus bence.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş blogu olduğumuz açık. bir beşiktaş'lının fenerbahçe mi galatasaray'a mı daha çok sempati / daha az antipati duyduğu sorusu beşiktaş'lıların cevaplayacağı bir sorudur.

beşiktaş'lının daha çok hangisine antipati duyduğu sorusunun cevabını ben çok merak ediyorum.

matiasemilio dedi ki...

M.A.F
aksine cok hoş bir anket olmuş,'birini secmek zorunda olsanız' ibaresi olmasa katılabilirdim sana..

Adsız dedi ki...

adını duyduğumda daha az tüylerim diken diken olduğu için fenerbahçe..

hatırladığım bütün gs maçlarında(olimpiyat stadındaki hariç) mutlaka aleyhimize bie hakem hatası var... çalınmış şampiyonluklar ve puanlar... o maçtan sonra da zaten hakeme futbolu bıraktırdılar..

simplextablosu dedi ki...

Elim gitmedi be hiç birine.

yuki the zorba dedi ki...

Soru tersten sorulduğundan olsa gerek benim de elim gitmedi. Hangisi daha antipatik desen gündemden kopacaksın. O da olmazdı. Yapamadım Jessie!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yaw anketi açtım da ben seçebildim mi sanıyorsunuz? :) seçebilenler seçsin biz de fikir edinelim dedik

blainvewol dedi ki...

bi an düşündüm hayali de olsa seçeyim birini diye hiç birini midem kaldırmadı açıkçası... yesinler birbirlerini.....

Unknown dedi ki...

Bu haftaki maç için soruluyorsa önce beraberlik sonra da gs derim..Fbnin Ankaraspor maçını falan daha geçmediğini düşünürsek illa bir galip çıkacaksa bu gs olsun..Ha yok genel anlamda soruluyorsa bunların hangisine sempati duyulabilir ki..Beter olsunlar..

plasmodium dedi ki...

A şıkkına bakınca aklıma,8 puan önden kaybedilen şampiyonluk,riconun yediği dayak,aziz ve saz arkadaşlarının şer suratları,lugano,yunus yıldırım geliyor.B şıkkına bakınca da 45 metreden verilen penaltı,doğanlar-şahinler,tüm hakem camiası,her pozisyonda kendini yere atan sarı-kırmızı forma geliyor.Doğal olarak karar vermekte zorlandım

Unknown dedi ki...

kaybettiğimiz tüm şampiyonluuklara (2004 hariç) baktığımızda, igs'nin masa başı oyunlarını görüyoruz. o yüzden asla gs değil!

Gökhan dedi ki...

ben de oy veremiyorum ama gs baya önde gözüküyor.gs camiası yaptıkları şerefsizlikleri göstermemeyi bize bile yutturmuş demek ki.

xearoson dedi ki...

bende oy vermedim ama sinsi gs yerine her yanından şerefsizlik akan fb daha mantıklı gibi.en azından ne oldukları belli

Ekrem35 dedi ki...

cüneyt hakkı' ya katılıyorum. kaybedilen bütün şampiyonluklarda (özellikle 92-93 sezonundaki beni ağlatmıştır)cinconun parmağı olduğu için asla ve asla cincon değil.

kırlangıç dedi ki...

zaten anketin sonucu da önceden belli. seçmek zor olsa da çoğu beşiktaş'lı gs'yi seçer.
aziz yıldırım fb'nin başında olduğu sürece bunun değişeceğini düşünmüyorum.

Unknown dedi ki...

Yorumlarda acik ara Galatasaray tiksintisi alip yurudugune gore ankette GS'ye basanlarin buyuk bolumu blogu takip eden GS'liler.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

en fazla 5-10 oyun öyle olduğunu düşünüyorum. ben galatasaraylı olsam anketi sabote etmek yerine merakla sonucunu beklerdim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca, anketin şu anki sonuçları bence şaşırtıcı. bu kadar fark olması. bu, üzerine konuşulması gereken bir konu bence. ben böyle bir farkı beklemiyordum.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem35 dedi ki...

her pozisyonda kendini yere atan, her türlü hakem kayırmalarında en ön sırada yer alan, üstüne formasını geçiren futbolcunun anında çirkefleşmeye başladığı( baros, mustafa sarp vs. ) futbol tarihinin en çirkef adamlarının formasını giydiği ( hasan şaş, bülent korkmaz, hakan ünsal vs. ) cincondan tiksiniyorum.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Temur dedi ki...

Sonucun böyle olması enteresan. Tersi bir anketi FB ya da Gs ağırlıklı bir blog'da yapsan açık ara herkes Beşiktaş kazansın derdi. Ama burada da bu kadar fark olması enteresan.

jangara dedi ki...

ne olursa olsun şu hayatta tanıdığım mert adamlar önce beşiktaş'lılar, sonra da fenerliler oldu. bu kişisel tecrübe geneli yansıtmaz elbette ama, benim yaşam alanımda fener taraftarı cincon taraftarına yeğdir çoğu zaman. bu da nihai kararımı etkilemekte. fener diyorum.

Unknown dedi ki...

fb gerçekten düşman. her yönüyle. ama gs dost görünümlü düşman, doğan görünümlü şahin. gs çok daha tehlikeli yani. demişler ya kanka ayağı ... ayağı diye.

tanju dedi ki...

kesinlikle galatasaray değil. anketin sonucunun pek sağlıklı olmadığını düşünüyorum. internet, özellikle de blog alemindeki gs popülasyonu aşikar. ankete katkılarının çok olduğunu düşünüyorum.

alen abi de hep söyler; bizim esas düşmanımız galatasaray'dır.

sevmiyorum, nefret ediyorum!!

Adsız dedi ki...

al birini vur ötekine...

ilkay dedi ki...

Allah aşkına ne olmuş 30 mayıs 93te yazın da şuraya öğrenelim..

Hautain dedi ki...

Bu anketin boyle çıkmasının nedeni yeni nesilin 90 dönemindeki olayları hatırlamamasıdır bana kalırsa.Daha önce yazıldığı gibi 30 mayıs 93 tarihinde olanlar veya rahmetli mühendis Oktay'ın başına gelenler 1990 ve daha sonra doğan Beşiktaşlıların çoğu tarafından bilinmemekte. Bu çağın taraftarları daha çok 98 yılından sonrasını yani Aziz Yıldırım dönemini daha net hatırlar.Bu dönemde gerçekleşen olaylar Fenerbahçe antipatikliğini üst düzeye çıkartmıştır bence.

jangara dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
jangara dedi ki...

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=30+may%C4%B1s+1993+ankarag%C3%BCc%C3%BC+galatasaray+ma%C3%A7%C4%B1

Temur dedi ki...

Recep Çetin'in dediği gibi: "Arkadaş bir takım nasıl 8 gol yer!"

Allah'ın sopası vs Recep

Unknown dedi ki...

yorum yazanların hastalıklı Galatasaray nefretinin azınlıkta kaldıgını ankette çıkan sonuçla teyit etmekten mutluluk duydum.

GS'ye cincon diyen Fenerlilerdir, (hani su Mert Fenerliler) Beşiktaşlıya yakışmaz her ne olursa olsun. Bir Beşiktaşlinin da dusmanin silahiyla ateş etmesi kendi karakterini ve Fenerbahçe'ye görece az antipati duymanın nedenini göosterir.
Sonucunu görmek icin oylamak zorundaydim ve Galatasaray dedim arkadaş bu ankete. GS hiçbir zaman kendine götoğlanı detirtecek kadar ugraşmadi bizimle camia olarak gerçektir bu.

tanju dedi ki...

hala galatasaray'ı dost belleyip, fenerbahçe'den daha masum olduğunu savunanlar var.

makro bakan tüm beşiktaşlılar bilir ki beşiktaş'ın hem derbisi, hem de nefreti galatasaray'dır.

Travis Bickle dedi ki...

ayıp ulan ayıp, ne gs'si.

Tarihsel surece takili kalip degerlendirme yapmayi cok da mantikli bulmuyorum. Ama sadece futbol degil, siyaset, diger halklara karsi gorus falan bu konularda da. Cunku gecmisten kaynakli antipati simdiyi de etkiliyor.

Ben sadece bu sezonu dusunuyorum. Aziz Yildirim'in aciklamalari, Topuz olayi, Emre falan agir basiyor. Son tahlilde GS'ye gitti oyum o yuzden.

aamet jr. dedi ki...

Çoğunluğun aksine güzel bi soru olmuş bence. Tabi şuna da hak vereyim, "hangisi daha az antipatik" şeklinde olsaymış anlamını tam yansıtırımıs. 'Vote'a giden eller de titremezdi o zaman :).

Mayıs 93 itibariyle akılbali olan bir Beşiktaşlı Galatasaray'ı seçiyorsa orada sorun vardır arkadaş. Biz Adnan Polat'a, Çakarlara Beyazlara tanık olduk. Ergun Gürsoy'u, eşekleri şahinleri de büyüklerimizden duyduk. Hatta kişisel olarak, Demirören de finansal veya futboldaki başarısızlarından değil Adnan Polat'la kardeş gibi takıldığı gün bitmiştir benim gözümde.

Kısacası Fener giderken Galatasaray dönüyordu o yollardan.

Sertug Ozgur dedi ki...

Daha dün muhabbeti geçmişti gs'den daha çok nefret ediyorum deyince arkadaşlar şaşırmıştı, çoğu bjkli gsye pek kötü bakmaz diye, nitekim anket sonucu da bunu gösteriyor.

Beşiktaş'a direkt olarak en çok zarar veren oyunlarıyla galatasaraydır. Saymışsınız, doğanlar şahinler, ankaragücü maçı, rasim kara dönemi..

Fenerbahçe'nin de verdiği zararlar olmuştur elbet ama feneri sevmememin nedeni biraz daha farklı. Malatyasporlu olsam da Fenerbahçeyi sevmezdim. Bunun nedeni yıllardır karşı olduğum transfer felsefesi, parayı veririz mantığı, bunun genel taraftar profilinde de desteklenmesi. Babamın zamanında da böyleydi benim zamanımda da farksız, yani bu kulüp felsefesini sevmiyorum. Türk futboluna en çok zarar veren kulüp olduğunu düşünüyorum bu yüzden.

Sonuç olarak Beşiktaş'a en çok zarar verenin Gs olduğunu düşünüyorum bu yüzden Fenerbahçe şıkkını işaretledim.

Kalten dedi ki...

Ben de oy veremedim, doğrudan view results'a bastım sonuç ne çıkmış diye.

Tahminen beynimizdeki değerlendirme parametrelerinden antu.com ve aziz yıldırım'ı çıkarsak fener ağır basardı, adnan polat'ı çıkarsak da gs (ki çıkarmadan da basıyor gibi sanki). Ama çıkmıyor, çıkamıyor, elim ikisine de gidemiyor.

Bu akşamki de geçen seneki 0-0'lık maç gibi olsun dileğiyle, hem yenemesinler birbirlerini, hem de bol kırmızı kart olsun, dağılsınlar, olay çıksın, bizim takım "spotlight"tan çıksın biraz

barış dedi ki...

galatasaraylıyım ama beşiktaşlı olsam, fener ve galatasarayın aynı odluğunu düşünürdüm. sonuçta ikisinde de çirkef futbolcular var, tesadüfe bak ki beşiktaşta da var, şimdi daha az belki tartışılır, 5-10 sene önce beşiktaşta ya da diğer takımlarda fazla olabilir o da tartışılır. galatasaray ve fener daha çok masaüstü oyun yapıyor diyelim ki bu da tartışılır, hangisinin kaç şampiyonluğunuzu çaldığı fark eder mi? her derbide aleyhinize hakem hatası olduğunuzu düşünüyorsunuz zaten, gs hatırladığınız 20 derbiyi katletmiş fener 18ini katletmiş fark eder mi? beşiktaşın lobisi olsa da kullanmaz diyebiliyor musunuz? ya da tarihimizde hiç çirkef futbolcu olmamıştır? gs ile fbnin kulüp politikası çirkef futbolcuları almaktır çünkü böyle maç kazanacağını düşünürler? bunlara hakikaten inanıyor musunuz?

ben size söyleyeyim, üç takım arasında da temelde hiçbir fark yok. bugün gsnin ya da fenerin yaptığını 10 sene sonra bjk de yapabilir. şu an 2 takımdan birinden daha çok nefret ediyorsanız 3-5 sene sonra değişebilir. zaten dürüstlüğü için bjkyi tutuyorum diyen kaç kişi vardır ki? takım tutmak böyle bir olgudur çünkü. bu yüzden buraya şu takım şöyle şöyle kötü o yüzden diğeri olsun demek çok saçma, bu takımların ikisi de aynı bok. hatta beşiktaş da aynı bok, sadece şu anki başkanınız beceriksiz, elinde olsa o da yapacak.

Futbolcusundan,taraftarına,başkanından,kirli tarihine kadar tabiki gs yerine feneri seçerdim.Tanıdığım beşiktaşlılarda da ezici bir üstünlükle gs nefreti daha fazladır.Anket gerçeği yansıtmıyor.Komşu blogların çoğunlukla gs blogu olması nedeniyle gslılar anketi saptırmış.

Noat Samisa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

çocukluğumdan beri galatasaray'dan daha çok nefret ediyorum. futbol içinde ne kadar pislik varsa hepsini ilk getiren kulüp galatasaray olmuştur. sırf bu neden bile kendilerine daha fazla antipati duymama sebep oluyor.

tathar dedi ki...

yurdeşen karahasan, ergun gürsoy vs ali şen mahmut uslu gibi olmuş seç seçebilirsen...

sodomy dedi ki...

ne cimbomun ne de fenevin blogunda bu tür bir anketi göremeyecek olmamız bile beşiktaşın memleket futbolunda ÜÇÜNCÜLÜĞÜnün tescilidir. kimsenin umrunda deildir ezik edebiyatına alışmış beşiktaşın kimi daha çok seveceği zira aralarında oynanan maçlar öncesi gerilimlerinde taraftar demeçlerinde de görüldüğü üzere beşiktaşın rakibi bursadır, antalyadır rizedir ankaragücüdür.

purplepurple dedi ki...

bu blog, tuttuğu takımın memleket futbolunda üçüncü olduğunu kah kabul eden, kah da umursamayanların blogu.
bu blogda beşiktaş'ın büyüklüğüne methiyeler düzülmez pek. daha da önemlisi büyüklüğe methiyeler düzülmez.

büyüklük hezeyanlarından sıyrılabilmiş, takımı memleket futbolunda 'üçüncü' değil, onüçüncü de olsa seveceğinden emin olduğumuz insanların toplaştığı bir yer burası.

her lafının içine biz büyüğüz, duruma göre 'fener ile biz büyüğüz, sizse peşimizdesiniz' diye giren insanların olası bir durumda takımı uzun süreli geride, arka planda kalırsa büyük takımlarını tutmaya devam edecekler midir hep merak etmişimdir. heralde ki o dönemin en şaşaalılarından birini seçerler.

iş bu sebeplerden bize rakip gördüğünüz bursaspor'a da sizden daha fazla saygımız vardır. sizin gibilerden daha gönülden sevdiklerini bildiğimiz için; 'şampiyonluk görmeden yitip giden..' pankartlarını bu bloga taşıdık biz. o yüzden büyüklükmüş, memleketteki üçüncülükmüş vs.. yanlış yerden vuruyorsunuz.

yine de merak ediyorum, umursamadığınız, rakibiniz görmediğiniz taraftarların blogunda ne bok yiyorsunuz?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@purplepurple o kadar güzel yazmışsın ki yorum değil başlı başına post olmuş bu. "fener ile biz büyüğüz, sizse peşimizdesiniz" açıklaması beni hep öldürüyor. o kadar seviyorlar ki birbirlerini...

Adsız dedi ki...

el sikko tabirine karşı oluşan bu birliktelik beni de acayip kıskandırıyo.. burada "bi yastıkta kocayın" dileğimi iletiyorum.. mümkünse beşiktaş adını ağzınıza almayın

Gürcan Ulusoy dedi ki...

"el sikko kardeşliği" :)

Sertug Ozgur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

BU KONUYU ben kaçırmışım gözden..:))

gs lilerle futbol konuşmayın adamı önce dinden ederler sonra katil ederler.alayı yavşaktır onların.

simplextablosu dedi ki...

Sözlükte el sikko başlığında da hemen saf tuttular birlikte. Okudukça halet-i ruhiyelerini anlamakta işin içinden çıkılmaz diyarlara yelken açıyorum.

Birbirlerinden nefret ediyorlar, ama bu nefretten besleniyorlar. Bu nefret sayesinde var oluyorlar. Kendi başlarına olduklarında eksiliyorlar. Birde bununla övünüyorlar. Bunun başkalarının anlayamayacağı bir "ne seninle ne sensiz"lik olduğunu iddia edenler var. Yani bu sikimtrak fanatizmlerine felsefi kulplar takan denyolar topluluğuna dönüşmüşler iyice.

Oynadıkları maçlarda birbirlerine tribünlerden sidik dahi attı bunlar. İşte sizin saygı duyduğunuz nefretinizin özeti bu kadar. İşte siz bu kadarsınız. Aşkınızın üzerine sıçsalar onada diyeceksiniz ki "büyüklükten". Büyüdükçe çirkinleşen bu rezaletle gurur duyduğunuz müddetçe el sikko'dan bir adım öteye gidemeyeceksiniz. Kendinizi "ötekisiz" tanımlayamadıkça hep eksik kalacaksınız.

Sonra gelip üçüncü büyük, bursaspor vırt zırt diye kendinizi rezil etmeyin buralarda. Becerebildiğiniz tek şek var o da sahaya su şişesi fırlatmak, bari gidin ona çalışın.

yuki the zorba dedi ki...

Blogda epey fazla Galatasaraylı var demek ki...

okka dedi ki...

"mersin idman yurdu" ulan
=)

zubi dedi ki...

benim babam fenerlidir. özellikle geçen sene üzüldüm haline adamın. bazı maşlarda harbi takımı yensin istedim. ama dün maçtan sonra size 3 atan takıma biz 3 attık farkımız bu diyince de şöyle bi düşünmedim değil.

olsun. peder bey üzülmesin diye bazen cidden bazen de yalandan feneri tutarım. o da beşiktaşı tutuyomuş numarası yapar. ikimiz de biliriz karşı takıma sempati duymanın imkansız olduğunu ama saygı işte.

simplex ve purplepurple ın son yorumları muhteşem.

barış dedi ki...

o değil de buradaki bazı yorum yapanlar nasıl diğerlerinden hiçbir farkı olmadığını göremiyor anlamak mümkün değil? hala gs taraftarı böyle yavşak, fb taraftarı çirkef, elsikkoya karşı birleşen iki yüzlüler falan filan.

bu lafları diyenlerin de çirkef olan, kavga çıkartan adamlardan hiçbir farkı yok, çünkü kimse bir takımı felsefesi olduğu için tutmuyor, kişinin içindeki çirkeflik tüm taraftara mal oluyor. bunları yapan da bunlar yüzünden kavga çıkaran buradaki arkadaşlar da hepiniz aynı boksunuz. biraz dışarıdan bakınca kimsenin birbirinden farkı olmadığını nasıl göremiyorsunuz hayret!

sodomy dedi ki...

evet yine el sikkolar biz sevinmek için sevmedikler, büyüklük peşinde deilizler havada uçuşmuş. yeri gelince ankaragücüne ne haddinize diyen beşiktaşın kendini çok farklı bi yerde görmesi, (hep bi şekilde içinde çelişen) duruşuyla övünmesi, bu ikiyüzlülüğü bambaşka. gs fbye bakışınızın konu alan bi posta yorum yapılmaasına da burası bjk bloğu sktir git deniliyorsa ona da eyvallah

ian dedi ki...

purplepurple'ın yorumunun altına imza atmak lazım.. her cümlesi takdire şayan.. son cümle cuk diye oturmuştur artık.. ankete gelirsek; oy verenlerin ne kadarı beşiktaşlı bilemeyiz, bence bir fikir vermiyor bu anket, belli ki burayı izleyen gs'liler fb'liler var, neden takip ediyorlarsa artık(!).. kişisel fikrim; bu ülkede fenerbahçeli olmaktan daha kötü birşey varsa o da galatasaraylı olmaktır. :p :p o kadar ağır değil tabi de, %51 galata %49 fener antipatik..

Sözlüğe yazdığım bir entry'dir:

hala bir takım armutların, daha doğrusu futbolu bir tutku değil endüstri olarak gören yeni yetme özal çocuklarının küçümsedikleri jimnastik kulübü. çok da kızmamak lazım.

çünkü böyle yetişti bunlar. tutkuların, sevgilerin maddi olduğu bir dünyaya gözlerini açtılar, her boku da öyle sandılar, hala da sanmaktalar. zaten bu yüzden akılları almıyor, "ulan?" diyorlar, "elde yok avuçta yok, stad desen eski, dünyaca ünlü yıldızları yok, avrupa'da şampiyonlukları, türkiye liginde her sene dominantlığı yok, yok da yok ama bu kadar çok seven adam niye var?" diye anlam veremiyorlar.

korkuları da bundan. biliyorlar ki, bu yukarda saydıklarımız onlarda olmasa, sözde gönül verdikleri takımla aralarında bir bağ kalmayacak. bunlar olmasa, diyelim ki şampiyonluklar yaşayamasalar, o takımı niye tuttuklarını bilemeyecekler. doğru, beşiktaş taraftarı sevdiği kızla evleniyor çünkü.. sizin gibi parası olduğu için kös kös gitmiyor ki kadının peşinden..

mantık evliliği değil ki bizimkisi.. aşık olduğumuz için beşiktaş'layız biz.

gelsin bu 21 yaşındaki arkadaşlar.. onlara gösterelim beşiktaş sevgisi nerede.

kewell yok bizde ama turgut'un yeri var beşiktaş balıkçısı, yüzlerce beşiktaşlının fotoğrafları asılı bilir misin?

alex yok bizde doğru, ama dolmabahçe'den elde biralarla yürümek var stada bilir misin?

pato yok bizde, ama köyiçi'ndeki kaymakçı pando var, bilir misin?

stadımız yok bizim devasa, uğraşıyoruz daha büyüğü değil ama daha güzeli olsun diye ama içimize de sinmiyor, o güzelim tarihi inönü'yü yıkmak, bilir misin?

yüzlerce localarımız yok, kapalı tribünümüz var, bestelerimiz var, hepsi buram buram sevda kokan, bilir misin?

8-0'lık yenilgilerimiz olsa dahi kalkıp da benzer hezimetleri yaşayan rakip takımın başlığı altına "rezil eden ezik takım" yazmayacak kadar şerefimiz var bilir misin?

(şu entry'de dahi "hocam hiç yazma o hezimetleri, başkasının kaybı bizim kazancımız değil, bahsetmeye gerek yok, yakışmaz bize, edit'le istersen entry'yi" diyecek yazarlardan menkul taraftarı var bu kulübün, bilir misin?)

7-1'lik galibiyetlerimiz var ama o maçtan sonra "böyle şeyler olabilir, trabzon bugün kötü bir günündeydi, bu şanssızlıklar bizim de başımıza gelebilir, soyunma odasında teselli ettik zaten trabzonlu arkadaşlarımızı, bu mağlubiyet trabzon'un büyüklüğüne gölge düşürmez" diyen kaptanlarımız var bilir misin?

bilemezsiniz.. bilmeyin zaten.

bizi bizimle bırakın. bırakın bizi beşiktaş'la olan aşkımızla. varsın çirkin, fakir kıza aşık olmuş olalım, size ne?

Sertug Ozgur dedi ki...

@sodomy

Oldukça tahrik eden yazı yazmışsın, bunun sonucunda madem bu kadar küçümsüyosun ne yorum yazıyosun cevabı gelmiş. Çoğu insan siktir git burası beşiktaşlıların yeri demez burda..

Burada gsliler takımını abartıyor balon patlayacak denilen arkadaş bile gsliler tarafından aforoz edilebiliyor, hakan balta- ismail köybaşı kıyası tiye alınabiliyor, yani merak etme gsliler de yazabiliyor.

Bu arada sembolist diye bir arkadaş vardı ne oldu ona??

Gürcan Ulusoy dedi ki...

burası bir beşiktaş blogu. daha doğrusu beşiktaşlıların blogu. önce bu bilinsin. biz galatasaraylılar fenerbahçeliler tarafından da takip edildiğiminiz farkındayız. ama onlar bizi takip ediyorlar diye kendi aramızda yapacağımız muhabbeti sekteye uğratamayız. galatasaray ve fenerbahçeli arkadaşlar da katkı yapma niyetindelerse beşiktaş blogunda olduğunun farkında olup yapsınlar. neticede burada biz bizbizeyiz diye muhabbetimizi yapıyoruz.

occasion dedi ki...

yorumlarda gs antipatisi fazla gözüküyor.keza anket tam tersi bir yönde. bizim tribünler ise daha çok fenere göndermeler yapıyor son yıllarda. küfürler fenere gidiyor toptan. eskiden ise gs daha öndeydi bu konuda. "para, şike, işte cimbom işte" sloganları ta o zamanlar vardı. son yıllarda delgadonun ismiyle bile tezahürat yaparken hemen fenere atıfta bulunuluyor. tümer olayı, aziz yıldırım, samsun maçında 7 kişi kalmamız ve şampiyonluğu kaybetmemiz.. bunlar fenere döndürdü okları.

beşiktaşlı olarak ikisini de sevmememiz normal. ama fakat lakin beşiktaş olmasaydı bu ligde ve ikisinden birine mahkum kalacaktın deseler gs yi seçerdim. o da şundan dolayı: fb önceden beri "biz cumhuriyetiz, en büyüğüz bilmem neyiz" edebiyatı yapan garip bir takım. her şeyiyle itici geliyor bana. gs nin liselilerden gelen bir alafranga tarafı var bir de.

bunun dışında takım sevgisi çocuklukta başlıyor ve çocukken değerlendirme ölçüleriniz "avrupalı, asil, başarılı, yıldızları var" gibi unsurlar olmuyor. renkler, o anki futbolcular, toplumdaki genel algılar ve tabi ki aile en önemli faktör takım seçmede. abim bjk li olmasaydı ne olurdum bilmiyorum ama bjk "gönülden taraftar" olunacak nadir takımlardan biridir dünyada. böyle takımlar gerçekten çok azdır.

o yüzden iyi ki ikisinden birine mahkum kalmamışım diyorum.

açıkçası ben daha önce de söyledim. yok biribirilerinden farkalrı. aynı bokun soyu benim nezdimde.

zaten biri olmadan diğeri varolmuyor. pek çok adam tanırım fenerbahçeliyim/galatasaraylıyım diyen. bırak ilk 11'i 3 topçu sayamaz ama el sikko sonrası takımını en ateşli şekilde savunur.

neyse esas diyeceğimi kaynatmayayım.

burası beşiktaş, alayına gider
burda yazılanları beğenmeyen, siktir olup gider.

ozhi dedi ki...

gereksiz bir anket

Yorum Gönder

Ara