.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Ekim 2009 Perşembe

61 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

amuda kalkıp baksam yine aksu.

babasına ifrit olabiliriz ama denirörenle kıyas kabul etmeyeceğini bizden iyi kim bilebilir , üstelik ibrahim altınsay listesinde , tümer metin i bu takımdan sepetleyen adam , avukat vs vs...

jangara dedi ki...

"bildiğinin bir huyu, bilmediğinin bin huyu" sözünü kafamdan atamasam da aksu gibi, gibi...

Deniz dedi ki...

ibrahim altınsay'ı listesinde tutabiliyorsa, evet murat aksu.

Pamukk dedi ki...

demirören burda bile oy topluyo baksanıza, kongrede de böyle böyle toplar oyları. offffffffff.
şu kongre gelsin olasun bitsin demirören gitsin daha da bişey istemiyorum

zubi dedi ki...

ibrahim altınsay dediniz ve şimdi theotheo gelecek =)

anarchitect dedi ki...

Al Gore ve Bush arasından birini seçmek gibi...

demıroren'e karsı bızım apartman gorevlısı arıf abı cıksa oy verme durumum olsa gıder arıf abıye atarım..

daha goremedınız mı klup catır catır sıkıldı yahu. her turlu muameleyı yaptırdı demıroren denılen beyın yoksunu gerızekalı. daha ne demıroren'ı.

HER BAKIŞTA ... MURAT AKSU ...

mufittezel dedi ki...

sozcelykk, ben şu an yönetimde olan başka bir avukat tanıyorum, o yüzden avukat olmak bir artı değil benim gözümde :)
Aslında Demirören'den kötüsü olabileceğine inanmıyorum ama Murat Aksu'nun iktidara bu kadar yakın olması rahatsız edici. Fenerbahçe Cihan Kamer'i yönetime alınca tam onlara yakışan hareket diye düşünmüştür herkes, biz de aynı yola girmeyelim.
İbrahim Altınsay'ın yanına bir de para işlerini idare edecek Hüsnü Güreli'yi alabilirse (ama televizyona çıkıp her tartışmada "ama biz vergimizi veriyoruz, diğer kulüpler vermiyor" diye bıdı bıdı etmesini yasaklamak şartıyla), aklı başında adamlardan kurulu bir yönetimle en azından kötüye gidişi durdurabileceğine inanıyorum Murat Aksu'nun.
Bu sefer gelen gideni aratmaz :)

theotheo dedi ki...

2001 yılında Kentbank'ın 1,1 milyar Dolar'ının Banka'nın Sâhibi Mustafa Süzer tarafından hortumlandığı TMSF'ce saptanır ve Banka'ya el konulur.. Ama, BDDK gerekli çalışmaları süresi içerisinde bitirmez ve bu fırsattan yararlanan Süzer, 2 yıl sonra, mağdûr olduğu savını öne sürerek Banka'nın kendisine geri verilmesini ister.. Oysa artık ortada Banka yoktur; Kentbank, Bayındırbank ile birleştirilmiştir. Bunun üzerine Süzer Danıştay'a başvurur; Danıştay da Süzer'i haklı bulur ve üstelik Devlet'i Süzer'e 2 milyar Dolar tazminat ödemeğe mahkûm eder ve böylece Kentbank'ın hortumlanması olayının toplamı 3,1 milyar Dolar'a erişir..

Bu durumun Ülke için çok büyük zararlı olduğunu gören avcı, Kentbank Dosyası'nı yine açar!..

Yapılan araştırma çalışmaları sonucunda, Süzer'in Kentbank'daki 1,1 milyar Doları Hollanda'daki şirketlere aktardığı anlaşılır... Süzer hakkında 'dolandırıcılık' dávásı açılır ve Hollanda Polisi devreya sokulur..

İşte ip burada kopuyor!.. Çünkü, anlatımlara göre, Süzer'in hukuk danışmanı olan Av. Murat Aksu devreye girer... İç-İşleri bakanı'nın oğlu, Devlet kademelerinde sevilen, sayılan, ítibâr gören birisi..

İşler karışmağa başlamıştır..
Hollanda'nın istemi doğrultusunda, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adálet Bakanlığı'na gönderdiği 12 Mayıs 2005 günlü 'istinábe' yazısı, her ne hikmetse Bakanlığa ulaşamaz!.. BBDK başkanı Tevfik Bilgin ve Prof. Kemâl Şenocak, Hanefi Avcı ile görüşürler... Ve sanki içlerine doğmuş gibi, "Bu iş böyle sürerse 'büyük bir bomba patlayacak' uyarısı"nda bulunurlar...

Ve artık, gelmesi beklenen bilgi ve belgeler de birden bire gelmez oluverir!..

Durumdan iyice sıkılıp bunalan Hanefi Avcı, İç-İşleri bakanı'nın oğlu Av. Murat Aksu'nun bu dosyayı tâkip etmesini ethik bakımdan doğru bulmadığını, ilgililere uygun bir dille aktarır.. Ve ilgililer de, Hanefi Avcı'yı hem Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı'nın ve hem de Ankara'nın dışına atarlar!..

theotheo dedi ki...

şu haber bile beşiktaş başkanlığının yanından geçemeyeceğini gösteriyor.

beşiktaş başkanlığı hırsız avukatlarına mı kaldı lan.

sozcelyk dedi ki...

@ theotheo konu demirören mi aksu mu tartışması , yoksa akaretlerin anahtarını aksu ya teslim etmişliğimiz yok. aksu sütten çıkmış ak kaşıktır demişliğimiz hiç yok.2 adayı çarpıştırırsak aksunun galebe geleceğini tüm beşiktaş camiası bilir.

başkanlığa sadece 2 aday talip olsa demirören ve aksu , sen kimi seçerdin ? hırsız avukatı mı yoksa klüp , haysiyet , şeref , taraftar hırsızını mı ?

Unknown dedi ki...

Madem bu Murat Aksu hırsız avukatı,şu,bu..Demirören denen adam pür-i pak..Neden o zaman gidip Aksu'yu yönetime aldı..Geçiniz..Bugün bu ülkede zengin olan ya da siyasette üst düzeyde bulunanları kaçı temiz bir geçmişe sahip..Demirören de Aksu da dahildir bu gruba..

Facchetti dedi ki...

Demirören'e daha halen oy verenler varmış. Vay anasını. Kuş bakışı, ilk bakışı,son bakışı.. bütün bakışlarla Murat Aksu.

Pamukk dedi ki...

yani demirörenden kötüsü olabilir diyene hayranım daha ne diyeyim . Allah islah etsin. akıl fikir versin. amin.

alavere dalavereyle alırsa d.ören, işte o zaman gel de çıldırma.

Pamukk dedi ki...

inanılmaz şeyler okuyorum. murat aksunun da karşısında duran büyük bi kitle var. demirörene razı bünyeler. inanamıyorum.

matiasemilio dedi ki...

altınsay'ın olup demirörenin bulunmadığı her türlü camiaya,kadroya,yönetime koca bir evet..

okka dedi ki...

bence hiçbiri.
murat aksu da özlenen mutluluğa ulaştırmayacak gibi sanki.bu siyasi çarpılık içinde siyasi biri gelmemeli.işi bilen biri ama kim???

carlito dedi ki...

Demirören'e oy atanların aramıza sızmış rakip taraftarlar olduğunu düşünüyorum...

Şuan Demirören'in karşına kim çıkarsa çıksın gözüm kapalı kabul ederim, isterse memleketin en dolandırıcı en pislik en kirli adamı olsun !!!

carlito dedi ki...

Demirören'e oy atanların aramıza sızmış rakip taraftarlar olduğunu düşünüyorum...

Şuan Demirören'in karşına kim çıkarsa çıksın gözüm kapalı kabul ederim, isterse memleketin en dolandırıcı en pislik en kirli adamı olsun !!!

Unknown dedi ki...

walla bu durumda keşke üçüncü bi seçenek (hiçbiri) olsaydı da ona oyumuzu yollayabilseydik...İbrahim Altınsayın Murat Aksu'nun listesinde olacağını düşünmüyorum açıkcası...

menderes mete dedi ki...

Avukatlık mesleği ile iştigal etmeyenler için en basit suçlama şeklidir "hırsızın,suçlunun vsairin avukatı" demek.Kişinin suçlu olup olmadığına yargılama sonucunda yargı organı verir.Hakkında soruşturma ya da kovuşturma yapılmış her şahıs suçlu değildir.Bu ayrımları bilmeden yorum yapmak sakıncalıdır.Avukat bir suçluyu neden savunur ? Yasalar usul ve esasa ilişkindir.Suçluda olsa yasalarca korunan haklara sahiptir.Avukat işte bu noktada bu hakları savunur.Savunduğu suçlu değildir esasında.Yürürlükteki yasalar adil olsa da olmasa da kişinin hak ettiğinden fazla ceza almamasına çalışır.Sanık olarak yargılanmak zor değildir yasalara göre allah korusun yaralama ya da ölümle sonuçlanan bir trafik kazasına karıştığınızda sanık olarak yargılanırsınız.İşte o zaman da suçlunun-başkalarına göre katilin-avukatına ihtiyaç duyarsın.Bunu sakın unutma ve bilmediğin bir mesleği yorumlama...

theotheo dedi ki...

ya kardeşim sanki avukatlık atom parçalamak ha.

bugün yargılamalar hakkında konuşanların hepsi avukat olmalı ha o zaman? başka türlü konuşma hakkımız yok çünkü.

işin teorik kısmını herkes biliyor, sanki burada kimsenin bilmediği bişiyi söylüyor gibi ahkam kesmene gerek yok.

bak kardeşim, bugün herhangi bir siyasi partide veya herhangi bir kuruluşta, üst düzey veya altkademe yetkili olan bir insanın adı uzaktan, yakından böyle bir olayla anılırsa bile o adam istifa eder, suçlu olsa da olmasada.

işin gerçeğinden bahsediyoruz, ben murat aksu'ya suçludur demiyorum, ancak adı böyle olaylarla anılmış bir adam, beşiktaş başkanı olamaz. ki babasıda siyasette etkin bir elemanken bu hiç doğru ve etik değildir.

sen kendi aklınca, bilmediğin bir mesleği falan yorumlama demişsinde, ben meslek falan yorumlamadım, ki onu bırak, bugün elimi çarpsam, avukata çarpıyo. bırakıcaksın bu işleri.

menderes mete dedi ki...

Yukarda kullandığın cümle aynen budur kardeşim "hırsızın avukatı".Murat AKSU'yu savunan biri değilim ve hatta avukatlar etik değerlerle örülmüş süper insanlarda demiyorum.Murat Aksu'yu istememe nedenin olarak hırsızları savunan biridir demene karşıyım.Bu cümle yanlış olmuş ucu farklı yerlere gidiyor anlatabildim mi?

görüyorum ve artırıyorum:
demirören vs aksu, aksu. bu kolay, geç.
demirören vs hitler, hitler, bu da kolay bunu da geç.
demirören vs aziz yıldırım, bu birazcık zor, aziz yıldırım.
demirören vs yönetimsiz bir kulüp, hmm, arada kaldım, bari yönetimsizlik diyeyim de en azından yapılmaması gerekenleri öğrenmiş müstahdem ve teknik görevliler bir iki pozitif hamlede bulunabilirler.
o derece yani.

theotheo dedi ki...

bunların dışında arkadaşlar genel olarak benim azılı bir demirören fanatiği olduğumu düşünüyor. çünkü kendileri azılı bir demirören karşıtı olay bundan ibaret.

ben hayatımda kimsenin destekçisi olmadım, bu noktadan sonra da olacağımı düşünmüyorum.

herkes gibi benimde demirören'den daha iyi bir başkan beklentim vardır.

ancak bu görevi kaldırmak her baba yiğidin harcı değildir, ben bu murat aksu gibi önce demirören yalakası olup, sonra anti-demirörenci olan babası akp'den zamazingocu kendi hırsız avukatlığımı, hayali ihracatmı her ne boksa işlerle uğraşan adamlarla beşiktaş'ın bir bok olacağını düşünmüyorum.

bugün devam etmekte olan projeler vardır, gelecek sene stad sözü vermezse demirören bende demirörenden desteğimi çekeceğim, ancak yerine uygun bir aday gelirse, onun da projelerini inceler karar veririz.

bakın beyler, beşiktaş için hayati olan bir tek şey vardır, o da stad projesidir, başka işlere bağıracağınıza, bu takıma stad yapılsın diye bağırın.

menderes mete dedi ki...

Anlamamışsın belli...

theotheo dedi ki...

ya kardeşim bak ben istediğim adama istediğimi söylerim.

siz demirören hakkında neler diyosunuz?

murat aksu kimdir yahu? diğer elemanın hırsızlık yaptığı kanıtlanmış, bu da onun avukatlığını yapmış kardeşim. nedir yani? neyi anlamak istemiyorsun?

DeX dedi ki...

demirören'in bugün devam eden ne gibi bir projesi var? gerçekten bilmediğimden soruyorum.
6 yıllık iktidarı boyunca tek yaptığı belediye'nin yaptığı akatlar'ı protokolle beşiktaş'a bağlayıp fulya projesinde de beşiktaş'ı trilyonlarca zarara uğratmak dışında ne gibi bir projesi olmuş gerçekten çok merak ediyorum.

elimde demirören'in başkanlığa gelirken hazırladığı proje kitapçığı var. başlıklar şunlar:
fulya iş ve alışveriş merkezi
akatlar spor ve sosyal tesisleri
bjk inönü stadyumu
bjk tv
interaktif proje
üye taraftar ve dernek ilişkileri
altyapı

baştaki yazılardan biri değerleri yaşatacağız diye başlıyor acaba hangi değerler bunlar çünkü hiç bırakmadı geriye.
neyse başlıklara geçelim

fulya iş ve alışveriş merkezi: projede sadece iş merkezi ve alışveriş merkezi bile varken 20 milyon gelir beklerken üstüne bir sürü ekleme bir sürü residence ve ekstra yapılanmaya rağmen 15 milyon dolar civarlarına düşmüş bir gelir. yediğimiz kazık cabası.

akatlar spor ve sosyal tesisleri: resimdeki proje tam tribünlü olcakken bi tarafı sahne yapılmış bir model artık orası normal konser falan için yaptılar diyelim ki zaten belediyenin yaptığı bir yapıyı beşiktaş'a kazandırmışlardır bunu yaparken de beşiktaş'tan kopartılan branşlar ve ulaşım gibi en öncelikli sorunlara bile bulunamayan çözümler de cabası. 4 milyon dolar gelir beklenen bir projeymiş adını sattık ona rağmen o kadar gelir getirmiyor.
inönü stadı: belki de kitapçıkta doğru yapılan tek iş kapasite arttırımı yazmışlar arttırdılar. sonra yeni stad dediler hala bekliyoruz izin alınacak da stad yapılacak diye. tabi kaynak olarak ne göstercekler bilmiyorum.
bjk tv: bu konuda birşey söylemeye gerek var mı acaba? 5 yıl önce temeli atılan ama bu süreçte yayın için lisans bile alınmayan ve sonunda da kapanıp giden kulübün sahiplenmediği hatta doğan holding'e yamayıp çöpe attığı bir proje.
taraftara yönelik projeler: uzun uzun anlatılmış gerçi ama hepsini yazmak zor zaten bomboş bir içerik yapılan birşey bulmak zor.

altyapı: bir kanayan yara daha. altyapıdan futbolcu çıkarılamadığı gibi mevcut yapıda altyapı üvey evlat yapılmış tesis sorunu hala çözülmemiş ama bu konuda da bir çaba harcanmamıştır. ayrıca dikkat çekici iddialı bir demeçte paf takımın a takımdan önce oynayacağı sözü. 5 yılda inönüde 3 ya da 4 maç olmuştur heralde pafların inönü'de oynadığı.
diğer branşlar: basketbol takımı her sene sil baştan. parasını alamayıp kaçan yabancılar elde tutulamayan yıldızlar, futbol için harcanan sponsorluk gelirleri. küme düşen voleybol erkek takımı. hiç para verilmeden kendi halinde başarıya koşan ama hala üvey evlat hentbol takımı

ve son söz: hazırız.. valla hazırmışsınız..

Gokhan G. dedi ki...

3. bir seçenek olsa daha iyiydi!

bahtiyar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sozcelyk dedi ki...

bence onlar biraz daha extreme kişiler..

fenerli olabilirler ihtimal dahilinde.

mufittezel dedi ki...

demiroren simdi bittiginin resmidir, stat projesi ile ortaya cikmazsan theotheo destegini cekecekmis, o da destegini cekerse sana baskanlik hayal.
4 senedir 6 ayda bir stada kazmayi vurmuyor muydu demiroren theo, ya bu sefer de kazmayi stada degil besiktasin beline vurursa, nasil guveneceksin? Bugune kadar hangi sozunu tuttu ki bundan sonrakileri tutsun?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@theotheo

maçları radyodan takip ettiğini söylüyorsun. pratikte yeni stad yapılsa da sen bundan faydalanmayacaksın. halbuki stadın yapılmasını veya yapılmamasını isteyenler kendi pratik nedenleriyle istiyorlar bunu genelde. o hava kaybolur, bilet fiyatı artar vs gibi. maça gitmeyen birini tribündeki rantçılar ne kadar ilgilendirir ki? zapotocny transferini eleştirdiğimde bana söylenen; "kardeşim sen banka memuru musun, sana ne" mantığı gibi bu.

sen bunların hepsinin dışında olup, stadyum inşası beşiktaş'ın kalbidir diyorsun. maç izleme ihtimalini düşürüyor olsa bile.

enteresan bir yaklaşım bu seninkisi. saygı duyulması gereken bir durum eğer gerçekten samimi isen.

bence doğru yanlış vs fikirler kişilerden bağımsızdır. burada sen ben yokuz aslında fikirlerimiz var. senin bu blogdaki problemin biraz da inandırıcılık aslında. insanlar senin gerçekten böyle düşündüğüne inanmıyorlar. inanmadıkları için her fikrini sorguluyorlar. ki aralarında onların da bazılarının katıldıkları ifadelerin olsa da.

bunun için şöyle yap böyle yap diyecek halim yok. nası istersen öyle yaparsın. üslüp problemi yaşamadığın sürece istediğini yazman dileğiyle...

theotheo dedi ki...

@jessie

ben beşiktaş'ı düşünüyorum jessie.

ben stada gitsem ne olur, gitmesem ne olur, maçları mahallemdeki kahveden izliyorum, radyodan değil.

beşiktaş stad yaparsa bilet fiyatları 3 katına çıkar, o yüzden yapılmasın zamazingosu çeken adamlar, kendilerini düşünüyorlar, beşiktaş'ı değil.

benim nasıl biri olduğum aşağı yukarı bellidir. senin açtığın arsenalturkiye blogunu nasıl bir ciddiyet içinde yürüttüğümüz ortadayken, ve hiç değilse görüşlerim senin gibi bir tutarlılık arzediyorsa, bana inanmayan inanmasın, yapacak birşeyim yok.

benim tek istediğim, beşiktaş'ın her yönden başarılı olmasıdır. ve kardeşim ben beşiktaş'ın demirörenle başarılı olacağına inanmam için fulya+stad projesi şartını koymuştum kendi kendime benim olayım bu kadar basit.

murat aksu kötü bir insan değildir, ancak şurada bizbizeyiz, ufak bi google araması ile hakkında bi ton yolsuzluk haberi bulunabilen bir insanın beşiktaş başkanı olması hemde babası şu anda iktidarda önemli bir göreve haizken, ne kadar doğru ve ne kadar etiktir.

benim tek derdim beşiktaş. ilkokul-lise arasında beşiktaşın kaybettiği her maçtan sonra hüngür hüngür ağlayan da benim. kimse benim beşiktaşlılığımı sorgulamasın, bu noktadan sonra. ayıp olur.

theotheo dedi ki...

@jessie

tribünde rantçı falanda yoktur, paralı asker de yoktur jessie, geçmiş senelerin bir tribün müdavimi olarak söylüyorum ki, "çarşı lider he bunlar para yiyo baboş" geçinenlerin hepsi açtır. optik açlıktan, uyuşturucudan ölmüştür, hani nerde para.

iki tane karagümrüklü çapulcu, kendi aralarında olaydan istifade edip millete kafanı keserim işareti yapıp, karşılık alınca saldırmıştır, olan biten budur.

aslen çarşı marşı hikayedir, beşiktaş'ı tuvalette dahi temsil edemez. beşiktaş gerçek beşiktaşlılarındır, beşiktaş'ın çarşı gibi 2 çapulcunun oluşturduğu grubada ihtiyacı yoktur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

burada bence temel problem şu; insanlar demirören'den o kadar bıktılar ki aksu değil başka biri de olsa idi aynı tepkiyi göstereceklerdi.

ankete 3. şıkkı bilerek koymadım. ama onu da koyacağım zaman gelecek. bugün itibariyle ankette 3. şık olsaydı %80 olarak 3. şık istenecekti. yani benim anladığım kadarıyla murat aksu isminde bir konsensus yok. konsensus anti-demirören şeklinde.

bugün demirören başkan adayı olmayacağını deklare etse eminim murat aksu aleyhtarları daha çok seslerini çıkaracaklardır.

bunlar benim fikirlerim değil, etrafta dönen fikirlerin ortaya çıkarttığı kamuoyu görüşü diyelim.

ben şahsen murat aksu hakkında fikir sahibi olacak kadar bilgili değilim.

ankette hangi şıkkı işaretlediğimi de söyleyeyim; işaretlemedim. anketi ben açtım ama işaretlemedim. murat aksu bugün itibariyle destekleyeceğim bir aday değil. yarın kendisini güzelce ifade eder, iyi bir yönetim kurulu oluşturursa desteğimizi veririz. oluşturmazsa kötünün iyisi der yine veririz. ama bu murat aksu'nun beşiktaş başkanlığı için uygun aday olduğunu göstermez.

bir de yuki the zorba'nın sözü var; "hoş ben kimseyi beşiktaş başkanlığına layık göremiyorum o ayrı" der... orası da var tabi.

Gökhan dedi ki...

böyle bir ankette murat aksu ya oy vermemin tek şartı karşısındaki adamın demirören olması olurdu,bu sebeple murat aksu diyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Murat aksu'yu istemediğim için demirörene oy verdim. Kulübü daha beter hale ve iyice çıkmaza götüreceğini düşünüyorum.

Merak edenler için Beşiktaş dışında hiç bir takımı tutmuyorum yeryüzünde.

Demirören'e ilk seçildiği günden beri karşıyım, hatta adaylığını koyduğundan beri. Burada Demirören'in gitmesini destekleyenlerin önemli bir bölümünün, ilk seçilmeden önce kendisini desteklediğini düşünüyorum. Ne de olsa 6 sene önce genel taraftar profili kendisini istiyordu, öyle hatırlıyorum. Aynı popülist düşüncenin bu sefer Murat Aksu'da işlediğini düşünüyorum. Murat Aksu ile kulübün her yönden daha dışa bağımlı kalacağına inanıyorum.

Daha makul bir aday olsa, en azından camianın içinden gelen biri olsa, gözüm kapalı ona oy verirdim.

Demirören'e oy atan Beşiktaşlı değil vs. diyenler için, Demirören'den bağımsız Murat Aksu'nun, üstünde görüş birliğine varılacak bir aday olup olmadığını sorgulasın. Burda ben başkanlığa kendisini yakıştıramıyosam,şüphelerim çoksa kongrede daha çok böyle düşünen insan olacaktır.

mrt309 dedi ki...

Demirören hem maddi hemde manevi olarak Beşiktaş'ı resmen yiyor. Hatalı transferler, ödenen tazminatlar, değerinin 3-5 katı para verilen oyuncular, küstürülen oyuncular, antrenörler, hatalı fulya projesi, varolmayan stad projesi, sponsorluk anlaşmaları, vs. işin madddi boyutu. Bunlar bir şekilde toparlanabilir belki. Zamanla düzeltilir.

Ancak manevi zararın boyutunu şu örnekle ifade etmek istiyorum. Beşiktaş başkanı kendi stadında, kendi taraftarını, bir serseri grubuna dövdürtüyor. Bunu kendine yedirebilen bir adam varsa zaten Demirören yönetimi bu adama müstahaktır. Dokunmayınız, beter olsun.

Beşiktaş'ın öncelikli hedefi Demirören'den sonsuza dek kurtulmak olmalıdır. Yerine gelecek isim Murat Aksu olur, Hikmet Çetin olur, Saddam Hüseyin olur, farketmez. Demirören artık gitmeli. Yazıktır bu kulübe.

ian dedi ki...

o değil de halâ demirören diyenler var ya :) anket "demirören vs. bilgisayar klavyesi" şeklinde olsa, benim oyum bilgisayar klavyesine gider. yanında da mouse hediye, futbol şube sorumlusu.

Unknown dedi ki...

öyle bir durum ki bu, insan murat aksu demek zorunda kalıyor. sözün bittiği yer de burası sanırım, söyleyecek bir söz bile bulamıyorum lanet olsun.

esgo dedi ki...

Açıkladığı plan-projeler, inceden inceye Demirören ve saçmalıklarına giydirmesi hepsi bir yana dursun, ulan bu başkan ''konuşabiliyor'' be ! Usain Bolt ile yarışmıyor, su molası verecek kadar kelime sarfediyor, önündeki kağıtların sayfasını karıştırıp ''tamam hadi neyse'' deyip noktalamıyor. Yemişim yeni stadı, özkaynağı; meğersem benim özlemim buymuş arkadaş !

Ben oyumu Demirören'e verdim.Kendimce nedenlerimi açıklayayım.

Spor kulüplerinin başarılı olmalarında,kulüp başkanı değil yönetim kadrosu etkindir.Gelecek olan başkan adayı Beşiktaş içinde belirli bir klüp planlaması yaptıktan sonra her bir bölümün başına alanlarında uzman ve deneyimli isimleri listesine alıp takımın başına getirmediği sürece isterse takımın başına Seba gelsin gene de bugünkü durumumuzda fazla birşey değişmeyecektir.Örneğin transfer işleriyle ilgilenicek olan bir Haldun Üstünel,kulübün hukuk işleriyle ilgilenecek olan bir Şekip Mosturoğlu,Beşiktaş'ı finanse edicek bir Hüsnü Güreli(direk kendisi de olabilir.)kalitesindeki adamların olduğu bir liste ancak beni heyecanlandırabilir.
Başkanın kulüp içindeki misyonu ise konuşmalarıyla,davranışlarıyla,sosyal porjeleriyle kulüp kültürünü ve duruşunu en iyi şekilde yansıtmak ve ağırlığıyla camiayı bir arada tutmasıdır.Murat Aksu gibi amigo tipli bir yöneticinin bu konuda Demirören'i bile aratacağını düşünüyorum.Açıkçası bu da çok önemli değil.
Daha önceden dediğim gibi benim için önemli olan yönetim listesidir.Eğer Murat Aksu,Demirören'den daha güçlü bir listeyle gelecekse tabiki gelsin ama daha hiçbir şey belli olmadan böyle bir anket yapmak bence erken ve anlamsız olmuş.Keşke gelse ama İbrahim Altınsay'ın da Murat Aksu gibi birinin listesine gireceğini hiç sanmıyorum.
Yönetim listeleri açıklanana kadar Demirören'in kulübe olan iç borçlarını da düşündüğümüzde nitelik olarak daha aşağıda bulduğum Murat Aksu yerine Demirören'in kulüpte kalmasını tercih ederim.

ben demirören'e bastım oyumu. daha mazlum geldi ashdgajsd. 33 kişiden biri benim.

bir bakışta deyince küfür ediyoruz zannettim.
işin kötü yanı sözlükte de yazdım ama bu ölümü gösterip sıtmaya razı etmek demek

theanswer dedi ki...

Abi bu demirörene çoluğu çocuğu amcası dayısı sülalesi iş ortakları falan filan oy vermiş işte. o sayede %9

Noat Samisa dedi ki...

Önemli olan yönetim kadrosu, önemli olan proje vs. diyenler, futbol dünyasında neden hep hocaların kovulduğunu nasıl açıklıyorlar?

Elimizde 1 adet, ''herhangi bir güdümde olmayan bağımsız taraftar üzerine açıkça adam salan'' bir Demirören var. Hepsini geçelim, borcu-harcı, kupası stadı; hangisi bundan önemli? Denizli maçında stadda biri ölseydi, bunun sorumlusu Çarşı mıydı? Hala safça Demirören'in iyi niyetine inanan varsa buyursun cumartesi akşamı Dolmabahçe'ye gelsin. Bir de kendi gözleriyle görsün. Murat Aksu, Demirören'den on bin kat kötü olsa da bugün için umuttur. Hele bir kadrosunu açıklasın, projeler ne ise dökülsün o zaman gerçekten umut mu değil mi görürüz. Bugün bayram sayılır yahu, en azından biri çıktı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@rogerio da yolcu bobo

zaten ilk bakışta diye not belirttim ankette. henüz erken olduğu açık. ama açık diye de kamuoyunun nabzını yoklamayacak değiliz.

2 ay sonra da bir anket yapar, o zaman ne demiştik şimdi ne diyoruz deriz.

Benim bir merakim var, Murat Aksu'yu begemeyenler babasinin siyasi kimliginden ne kadar bagimsiz dusunuyorlar? Yargilarini etkiliyor mu?

ceyhun dedi ki...

şu anda murat aksu'nun kulüp konsepti açısından vaadettiği şeyleri yıllar önce de demirören söylemişti. demirören'den ne kadar nefret etsem de türkiye'deki çoğu faili meçhul cinayetlerin babasının içişleri bakanı olduğu dönemde gerçekleşen birisinin beşiktaş'ın başkanı olmasını istemiyorum. al birini vur ötekine durumu mevcut şu an.
bu aksu o kadar rahatsız edici bir tip ki demirören'i isterim onun yerine...

ceyhun dedi ki...

oha shelbyl'nin yorumunu görmeden yazmıştım aynı konu üzerine denk gelmiş.

bana kalırsa bu adam babasından ayrı değerlendirilemez. edindiği nüfuz siyasi ilişkileriyle doğru orantılıdır ki o da birici dereceden akrabalık demek oluyor sanırım. peki böyle bir nüfuz ile başkanlığa aday olan birisinin bu mevkiden beklentisi nedir, ne olabilir diye sormama gerek yok sanırım herkes bilir bunun cevabını. ayrıca, olsun aziz yıldırım gibi gayet yönetebilir kulübü diye düşünecek bir beşiktaşlıya da rastlamadım henüz.

bunun dışında ibrahim altınsay'ın murat aksu'nun yönetimine gireceğine ihtimal vermiyorum.

ben verdiğim oyu geri almak istiyorum ya. ben bir bakışta siktin bizi... boşluğu doldurun sanmıştım askdgjhasd

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
okka dedi ki...

@theotheo
stad görüşüne %100 katılıyorum.FB'nin stad yapıldıktan sonraki durumu ortada(adamlar şamp liginde çeyrek final gördü).Canaydın döneminde iflas etti diye dalga geçtiğimiz GS daha yapmadığı bitirmediği staddan ne paralar kazandı,ne transferler yaptı.Bir de bitirince görelim.

Biz de stad yapmazsak eğer zaten açık olan fark hiç kapanmaz.

Bir hesaplayın bakalım FB 2 hafta sonraki derbiden ne kadar gelir elde edecek(locaları da unutmayın)

Ama ben stad deyince.Burdan "mütahit babalarımıza söyleyelim" diyerek dalga geçen adamlar da çıkmıştı.

theotheo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@okka

aynen.

bu takımın tek kurtuluş yolu stadyumdur. inönü yapılamıyorsa, git başka yere yap farketmez. yeterki yap.

stad yapımının faydaları

1) tribün çapulcu taraftar kitlesinden arındırılmış olur(çarşı, karagümrük vs)

2) gelirler çok çok önemli miktarlarda artış gösterir.

buna bağlı olarakta kulüp büyür. tek isteğimiz budur.

he yalnız cem dizdar gibi iki kelimeyi bir araya getiremeyen, her yazısında içki fantazilerini anlatan, solcu(!) romantiklerin bu stadı istememesi tabiki doğaldır.

bir insan vizyonu kadar insandır. cem dizdar vs'nin de vizyonu belli olduğundan, onların stad istememesi beni memnun eder.

16 Ekim 2009 Cuma 11:09

Forza dedi ki...

Yok mu arkadas bu herifin 'mute' tusu?

Bizi capulcu yapti,
30 bin kisiyi dolduramadan yeni stad yapip daha cok bilet satti,
stadi semtten cikardi..
hepsinin ustune; utanmadan, boyunun olcusune bakmadan Cem Dizdar hakkinda sacmaladi.

Sen, Besiktasi bogazin diger yakasindaki oglanlarin takimina benzetmeye kalkma birader. Besiktas yerinde agirdir. Besiktas, semtiyle guzeldir. Kupalari da alin gidin... biz eskiden daha guzel bir takimdik, Biz, eskiden cok guzel bir camiaydik..

okka dedi ki...

Stadın yeri konusunu bilemem,
yapılış tarzı da değişir yıkar mı yaparsın ,parça parça mı yaparsın...
Cem Dizdar da yakından tanımadığım için yorum yapamam

Ama,
30000'i bile doldurmak değil mesele.Stadın en büyük geliri localar ve kombinelerdir en büyük gelir ordan elde edilir.Yoksa kale arkasından 30-40 liraya sattığın biletten hayır gelmez.Ordan gelen gelir işin kaymağıdır.

Locaları işadamları ofisi gibi kullanıyor sırf maç izlemek için değil,millet Serdar Özkanı,Ekrem dağı izlemek için dünyanın parasını basmaz locaya.Yaparsın süperlüx localar,cazibe merkezi yaparsın ki bence yer itibarı ile şahane olur,boğaz manzaraları süperlüx loca yapsan satamama gibi bir ihtimalin yok.

Bunlar hep pazarlama stratejisi ile alakalı.

Koray dedi ki...

Ben demirören den bir önce kurtulma taraftarıyım.Çünkü Demirören zamanında kulube üye yapılanlar ve onların aidatlarını kimin ödediği iyi araştırılırsa Demirören in kulubu nasıl avcunun içine aldığı ve günden güne nasıl yıkılmaz oldugunu göreceksiniz. Benzer bir tezim Baykal- Sarıgül çekişmesinde de vardı. O zamanda Sarıgül ü sevmesemde Baykal ın biri tarafından yıkılması için son şans oldugu şeklinde görüşüm vardı ki o seçim süreci sonunda teşkilatlarda yapılan değişiklikler ile baykal imparatorluğunu ilan etmişti. Şimdi benzer vahim durumu Demirören için yaşıyoruz.

ve Demirören den nefret etmemim en önemli sebebi de Vedat Okyar ın cenaze töreninde verdiği şampiyonluk sözüdür. Kendi camiasını ve Vedat Okyar gibi bir insanın bu camia için neyi temsil ettiğinden bihaber bir adamın o koltuğun yanından geçememesi gerekiyor..

ian dedi ki...

sen burada stad yapalım dersen, tabi dalga geçerler "müteahhit babalarımıza söyleyelim" diye.. kulübe mail at bence, ya da yönetici, kongre üyesi bir tanıdığın varsa ona derdini anlat.. süperlüx he mi bi de.. waooww.. ya da bak aklıma ne geldi, quaresma diye bağırdığın gibi 'süperlüx staaad' diye de bağırabilirsiniz.. yapar stadı o zaman büyük başkanınız(!)..

ciddiyete gelirsem; yeni stad önemlidir ya da değildir, yararlıdır ya da değildir, hiç ilgilenmiyorum, ama bazı çevrelerin beşiktaş'ı dolmabahçe'den atma fikirlerinin olduğunu biliyorum ve bunu destekleyen beşiktaşlılar (ya da değiller) olduğunu da maalesef görüyorum.

Forza dedi ki...

Anlatamiyoruz.

Siz, Besiktas'i bogaz manzarali locasinda purosunu tutturup klubu sahiplenecek, ozkaynaktan yetisen cocuklara kufur edecek zenginlere layik goruyorsunuz.

Biz, 20 lira verip kiziyla maca gelen bakkala, tornaciya, hademeye layik goruyoruz.

Besiktas ne zaman cok buyuk paralar harcayip kupalara ambargo koymus? Besiktasin 3 sene ust uste sampiyonlugu finans gucuyle mi olmus? Fulya projesinin pisligi yetmedi de, daha da mi kirletmek istiyorsunuz? Semtin disina da yapilsa olur ne demek?

Tatil sitesi mi yapiyoruz, 106 yillik Besiktas'a stad mi ? Super lux loca yapacagiz diye bu klubun degerlerinden vaz gecmek ne demektir ? Maca gitmeyen bir insanin, bilet pahali olmasin diyeni suclamasini hangi izah kabul eder? Hepinizin begendigi westfalen'e bir bakin bakalim.. Kac tane super lux localari varmis, kac lira ucuzmus bizden bilet fiyatlari.. Mac gunu gelirlerini incelemeyi de unutmayin.

Yorum Gönder

Ara