.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Ekim 2009 Pazar

2 Kupayı Unutma Vefasızlık Yapma!

Bu pankart tribünde bugün artık sayılarının sadece 200-300 civarında olduğu netleşmiş grubun açtığı ısmarlama bir paçavra...Gecenin özeti...
Beşiktaş tribünleri her yerde yazılıp çizildiği gibi ikiye falan bölünmedi. Örneğin ekmeği ya ikiye bölersiniz ve birbirine yakın büyüklükte iki eş parça elde edersiniz, ya da köşesini koparırsınız ve o zaman buna "ekmeği böldüm" değil, ekmeği kopardım dersiniz... Beşiktaş tribününde bugün itibariyle "kopan" 300 kişi yönetiminden memnun, kalan 15,000 kişiden stadda kalabilenler ise değil.
Stadda kalabilenler demişken, Jessie'den ve arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla benim yetişemediğim dakikalarda Numaralı'da "Yeter Demirören" pankartı açan arkadaşlar staddan çıkarılmış. Muhtemelen Fenerbahçe'de olduğu gibi kombineleri de iptal edilecektir. Tepkilerini takip edeceğiz.
Herkesin katılmadığı bir tane tezahürat dışında 15300-300 kişilik grup muazzam reaksiyon verdiler. Golden sonra da, ipini koparanlar üstlerine yürüdüğünde de adam gibi protestolarını yaptılar. Geçmişte o 300 kişinin yaptığı hatalardan kendi adlarına ders aldıklarını da ispatladılar.
Bugün Beşiktaş tribünü önemli bir sınav verdi. Bakmayın medyanın "Takımın yanında olmalıydılar" sözlerine. Benim tasvip etmediğim tek şey Rüştü'ye yapılandı. Onun dışında futbolcular ve Denizli odaklı tüm tezahüratlar 300 kişilik gruba aittir. Standart söylenmeler dışında, kimse hiç bir futbolcuya olumsuz tezahürat yapmadı. Bu sürecin tek sorumlusu futbolcular olarak gösterilmedi. Taraftarın %95'i sadece ve sadece yönetime, Demirören'e yüklendi.
Hemen belirteyim, ben Denizli'nin de sportif alanda Demirören kadar hatalı olduğunu düşünüyorum. O ayrı bir konu. Ancak büyük resimdeki problemde Denizli'nin rolünün ne kadar küçük olduğunun farkındayım. O yüzden bu tepkilerin bu aşamada yönetime dönük olması gerektiğini düşünüyorum.
Pankarta gelince, bu pankart açılana kadar protestolara katılanlardan olmadım. Önce izlemek gerektiğini düşünüyordum. Bu pankart benim gibi düşünenlerin hepsini zıvanadan çıkardı ve geceye damgasını vurdu. Bu iş böyle olmaz. Yönetimden paslanmış pankartlarla taraftarın tavrı ortaya konulmaz. Bunun adı ayıptır.

40 Yorum:

Ryu dedi ki...

Bu maçta stadda olmayanlar için tekrar yazıyorum herkes kimin ne mal olduğunu görsün bilsin diye.

Kapalı alt'tan ağzından salyalar çıkartarak kadın çocuk yaşlı genç demeden üst kattaki teröristlere pardon takımdaşına saldıran, bizleri Beşiktaş'lı olmaktan utandıran neye hizmet ettiği belli olmayan tribün eşkiyaları ALLAH HEPİNİZİN BELASINI VERSİN.

Bir insanın anasına bacısına namusuna kastetsen ancak bu kadar tepki gösterilir. Düşünün artık nasıl bir ranttır ki bu eşkiyalar bu insan müsveddeleri senin benim tribünde maç izleme, takımına destek verme, yanlışlara tepki gösterme hakkını gasp etmek için gruplar halinde kudurmuş köpek gibi etrafa saldırıyor.
Sabote etmeyin'miş gidin işinize!

Son olarak bu rezillikten uzaklaşmak için maçın 75.dk sında staddan çıkmak istediğimizde çapulcuları tesbit edip yakalamak yerine kapalı üst katı kitleyen ve bizi 90.dk'ya kadar oraya hapseden zeka küpü yetkililer o kargaşada bir sağlık problemi yaşansa bunun hesabını nasıl verecekti çok merak ediyorum.

Kartal Bafiler dedi ki...

O pankartı açanlar 300 kişi bile değildi 30 kişi anca vardı.Ne kadar gereksiz bir pankart !

baba hakkı dedi ki...

Bu pankartın bu yönetimi destek çıkılmak için açıldığını düşünmek istemiyorum çünkü destek ise bunun adı hakikaten çok kötü bu pankartı açanlar şöyle düşünüyorlar yönetim istifa denilecek yer burası değil kongre sanırım haklılar.

Noat Samisa dedi ki...

Bu satılmışlık meselesi de arz-talep ilişkisine göre ilerlediğinden mevcut YK'nın iyi niyetine dair üretilen tüm fikirler iflas etmiştir. Kimin ne olduğu, niyeti, fikri bir kez daha ortaya döküldü; lakin ben bu akşam hayatımda bir dönüm noktası kabilinden olsa gerek, Beşiktaş'tan soğumuş bulunuyorum. Ya da şoktayım, bunalımdan çıkmak için zamana ihtiyaç var.

baba hakkı dedi ki...

Ayrıca anlamadığım bu pankart açıldı sonra tv gösterdi bütün kapalı yeter demirören diye bağırıyordu pankartı açanlarda mı bağırdı?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bi 75. dakika meselesi var. tezahüratların söylem değiştirdiği.

kokusu çıkar yakında. webkartallarını bi okuyun, kafanız henüz karışmadıysa, karışacaktır.

bunu yapan kendilerine karagümrüklüler diyen çapulculardır,geçen sene yapılan bayrak organizasyonunda çalınan bayrakları da bu çapulcular almışlardı,bu adamların zerre Beşiktaş'la alakaları yok,ama bu adamlar yerine yönetim istifa diyen adamları dışarı atarlar tam da demirören'e yakışır hareketler
BEŞİKTAŞ'TAN MENFAAT BEKLEYEN ANASINDAN .. BEKLESİN

yuki the zorba dedi ki...

Kongrede hesap sorma konusunda webkartallarından Serkan Bey:

"Kongrede hesap sorma..
YD yonetiminde gerek secim, gerekse mali kongrelerde olanlari bir kongre uyesi olarak aktarayim. Bikere yonetim kongre gununu ozellikle istanbuldaki mac gunu ayarlar. Soz almak icin sira alirsin, zaten onunde %90'i yonetim yandasi, ulkenin dort bir yanindan misafir getirtilmis, ciraganda konaklatilmis,tum masraflari kulupce karsilanmis dernek yoneticileri olur. Onlar da (sozum meclisten disari) yapoacagi varsa da gayet soft ve destekleyici konusmalar yaparlar. Ardindan cocuklugumuzdan beri bildigimiz 90 yasindaki Besiktas'li buyuklerimiz cikar yolun ortasinda arac degistirilmez herkes destek olsun, genc kardeslerimizi kiniyoruz der, lafi uzatir. Soz sana geldiginde mac vakti gelir, sen derdini sadece divana anlatirsin, onlar da sallamaz.

Bence bu denli amator yoneticilerin elestiri yeri tum basinin, tum Turkiye'nin onunde stadtir. Teknik heyet ve futbolculara yonelik bagiris olmadan yapilan yonetim protestosu en anlamli harekettir diye dusnuyorum."

cha dedi ki...

bu pankartı açan sözde beşiktaş taraftarına söyleyebileceğim tek cümle;

2004'den sonrasını unutma hainlik yapma!

yuki the zorba dedi ki...

Dakika 75 konusu çok önemli... Alen o sıralarda tribünden indi/indirildi bilemiyorum, sadece aşağı indiğini gördüm... İşler hızla değişti, göbekteki bir grup olay çıkarıp, sol tarafa geldi, sonra herkes yönetim aleyhine bağırmaya başladı. Webkartallarında yazılanlar çok önemli, kokusu çıkacaktır.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
TA dedi ki...

parayla satın alınabilir insan memlekette çok.bu işler artık birilerinin rant kapısı oldu.taraftarda figüran rolünde maalesef.etkin bir taraftar olsa şimdiye kadar YD o koltukta oturabilirmiydi.hiç sanmıyorum.diğer takımlarında etkin taraftarı yok.ortada hem maddi hemde manevi başarısızlık var.6 yıl başkanlıkta oturması mucize gibi.faruk sürek 4 şampiyonluk bir uefa kupası aldı.ancak 5 yıl dayanabildi.beşiktaşta ya iyi sabır var yada bu pankart olayında 300 kişi değilde daha büyük bir sayı var.şimdiye kadar kalması için bir neden yok.kaldıysa garip şeyler vardır.pankart ın garip olması gibi.etkisiz taraftar var sanırım.buda her takım için geçerlidir.

cha dedi ki...

@theotheo

14 yaşındaki kızların paramparça edilmesi bütün toplumu bağlar. beşiktaş'ın yönetimdeki sorunları da sadece beşiktaşlıları bağlar. sapla samanın karıştırılmaması açısından hani.

yd istifa eder etmez, kendi takdiridir. ama ben bir beşiktaş taraftarı olarak yönetimi eleştirmek, istifaya çağırmak en doğal hakkımdır. kimsenin gazına falan da gelmedim. allaha şükür kendi düşünme yetim mevcut. ama yok diyorsan, bu takım zar zor para biriktirip maça giden bizlerin değil, kodaman iş adamlarının parasıyla tuttuğu adamların. o zaman diyecek bir sözüm kalmaz tabi.

ombisome dedi ki...

capulcu olanlar yönetim istifa diye bağıran bizler değil, yönetimi protesto ederek istifaya çağıranlara saldıranlardır, ki hangi zihniyette oldukları görülmektedir.
Bu pankartı tutamadıkları için hayıflananlar, gecen maçtaki protestocu numaralının yerine kendilerine bedava bilet sağlanınca numaralıda yıldırım demirörene kalkanlık etmislerdir, üzülmelerine gerek yoktur.

ombisome dedi ki...

üstteki yorum 15300-300 kişiyi önce 3-5e indirip bi de utanmadan capulcu diyen malum zavallılara karsılık yazılmıstır

ombisome dedi ki...

@theotheo
varsayalım oradaki mastürbatörlerin gazına geldik, protestoya başladık hep birlikte. En azından capulcular gibi, tribün teröristleri gibi defalarca, kadının çocuğun görece daha yoğun olduğu tribün topluluklarına saldırmadık. Sadece protesto ettik. Bunu konuşmayıp, buraya yorum yaparken bu utanmazlığı, bu insandışılığı yazmak yerine, sadece mevcut yönetimin savunuculuğunun tercihi de zihniyetinin göstergesidir.

Peşin edit: Evet tabi bana sormayacaksın ne yazıp yazmayacağını..

esgo dedi ki...

Karagümrük atkılı-formalı tipler, Beşiktaş tribününde Beşiktaş formalı adamları yerlerde sürüklüyor ve abi diye geçinenler bunları görmezden geliyorsa bu iş bitmiş demektir. Bize de '' YAŞASIN MÜNFERİT KARTALLAR '' demek düşer. Hoş, olay sadece birilerinin birilerini sahiplenip koruması da değil; ''ulan, sen kimsin, bugüne kadar ne verdin Beşiktaş'a'' derler adama.

O üzerindeki Milan atkısı mı ?

- hayır Karagümrük

e ne işin var burada ?

gelmemiz istendi, geldik.

(bu gece yaşanan bir diyalog)

günün özeti de denilebilir.

maci tv den izleyenler icin o pankarttan sonra en dayanilmaz nokta heralde yd nin esinin kameranin kendisini cektigini farkettikten sonra istifa tezahuratlarina gulerek alkisla tempo tutmasiydi. ben hayatimda boyle yuzsuzluk gormedim. cok yazik..

Deniz dedi ki...

Revna Demirören'in yaptığının yüzsüzlük olduğunu sanmıyorum, bir safoşluk var hareketinde, bununla birlikte YD'nin başkanlığı bırakmasını istediği yazılıp çizilmişti çok. Kendince katılıyor olabilir tribünlerin tepkisine yani, farklı nedenlerden.

Şu an Beşiktaş kapalı tribünü ve çarşı yol ayrımında. Çarşı'nın zaten tüm Beşiktaş taraftarınca sahiplenilmesi ve aidiyet duygusu ile sahiplenilmesi büyük bir problem çıkaracak gibime geliyordu, Çarşı'nın etkisinde olan adamlar da, kapalıya takımını desteklemek için gelen diğer taraftarlar da Çarşı diye geçiyor, ama Çarşı yönetime yakın bir grup. En azından tepe adamları yakın, yönlendirmek istiyorlar, yönlendiremiyorlar herkesi. Sadece bizim dediğimiz olsun istiyorlar, kavga gürültü çıkıyor bu yüzden. Protesto yapılacaksa da bizim istediğimiz gibi yapılacak dertleri var anladığım kadarıyla.

Deniz dedi ki...

Ayrıca Beşiktaş için İstiklal Mahkemeleri kurulsaydı, YD ve yönetiminin üyeleri Beşiktaş'a hıyanet suçundan idam edilirdi.

Deniz dedi ki...

Aklıma geldikçe yazıyorum ama, Yıldırım Demirören'in bu mali beceriksizliğinin faturası ödetilmelidir, bunun da yolu mali kongrede veya olağan genel kurulda İBRA EDİLMEMELERİNDEN geçer.

Ama "İbra bir Beşiktaş geleneğidir" safsataları yine devam edecekse o kongre de bitmiş, Beşiktaş da bitmiş, herşey bitmiş. Önümüzdeki 10 yılı ipotek etti Demirören, bize maliyeti 100 milyon liranın üzerinde ve parasını alıp gitmenin hesaplarını yapıyor.

İbra edilmemeli, hesabını mahkemelerde vermeli nereye ne harcadığının. Buradan Beşiktaş ismi zarar görmez. Merak etmesin kimse.

carlito dedi ki...

Eser arkadaşımızın yazısında bahsettiği olay gecenin özetidir evet.

Karagümrük atkısı ile maça gelenleri o atkı ile asmak lazım aslında !!

Bu adamların kimler tarafından gönderildiğini ne amaçla gönderildiğini anlatmaya gerek yok sanırım, webkartallarında yazan hadise herşeyi açıklıyor.

Deniz dedi ki...

Webkartallarındaki bahsettiğiniz yazının linkini verebilir misiniz tam olarak?

maçı 35'de terketytik. sebebi de açıktı. kutu'nun oradan davul tokmağı salladılar, kafa kesme hareketiş yaptılar. sanırım 10. dakikalarda aşağıya adam indirip ortalığı karıştıracaklar dedim 5 dakika sonra yukarıda el kol hareketi yapan adamlar önce gelip neden muhalifsiniz, takımı destekleyin, bu başkan bizi şampiyon yaptı diye laf ettiler (ki bence kesin birisi teoteoydu haslkda). sonra da kavgalar çıktı zaten.

esas olay sette önce alen varken sonra bu güne kadar hiç tiribünde görmediğim bir iki elemanın sete çıkması, muhalif tezahürat yapanlara el kol hareketi yapması ile oldu.
zaten aynı gurup bu pankartı açtı, bir ara indirdiler adamları ki alen sete yine çıktı ve ben varım taskımı destekleyin yaptı.

bu hareket bile karşı sesi kesmedi. hatta alen'e sen kimsin ki gibisinden gider yapıldı.
biz herhalde setteki o herifler indirildi derken bir baktık adamlar aramıza girmişler.

tamamen planlı, yönetimden mamalanan bir kitle vardı orada ve sayıları 300 bile değildi

Adsız dedi ki...

en fazla 300'dür bilet alanlar, inanmayın böyle şeylere, tribünü çözdük diye hava atmayın vs. vs. maç öncesi kötü niyetle değil, merak ettiğim için sorup da bu şekilde cevaplar aldığım Beşiktaş kapalı tribünü...

şimdi herkes eteğindeki taşı koysun ortaya. 500 bilet ordan 300 bilet burdan yok kırk kişi bizden 100 kişi kutudan bilmem ne... arkadaşlar bu ne ya? tribüne beleş giren insanlar bizim tepkilerimizi, taleplerimizi, en azından anamızın ak sütü gibi olan orada bulunma hakkımızı çiğnediler ve kimse hiçbir şey yapamadı. ne demek tribünü kontrol etmek, ne demek 'bu alenlerden bi bok olmaz, onlar gidecek siz geleceksiniz...' koyun muyuz biz kardeşim, başımıza çoban mı koyuyorlar...hani çarşı bir ruhtu, hani kendini o ruha ait hisseden herkes çarşı'nın bir parçasıydı?

yine bazı arkadaşlar çarşı'ya, beleş girenlere toz kondurmayacak ama ben onu bunu bilmem olan taraftara oluyor. ben dağdan gelenin bağdakini kovmadığı bir tribün istiyorum. galiba çok şey istiyorum.

DJAN dedi ki...

beyler ben bır gs lı ve macı sessız olarak ızleyen bır trıbun ısnanı oalrak dun geceden anladıgımı aratıryım orada olanlar da benım yanlısımı duzeltsın dogru ısem ewet ole olsun desın de bende su olayı bır anlayım...
anladıgım kadarıyla alen abının kapalı ust tayfası yonetıme destek werıor ama denızlı ve futbolcularında kulagını cekecek tezahuratlar yapıor
kapalı alta bedawa alınan ve olay cıkarması ıstenen karagumruk grubu ıse 2 yıl oncekı kan dawasının dewamı(rant kawgası da denılebılrı) ıcın herturlu CARSI hareketıne karsı gelıor we kapalı uste saldırıyor...
bu olayları kınayan 20000 kısılık trıbunlerdekı 19 500 kısıde yonetımı protesto ederek 'yeter demıroren yeter 'dıyor . 250 serden 500 kısıyı de bız dun geceden berı konusuyoruz..
boylemıdır abıler???

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben 1 kişinin bile parasını vermeden stadyuma girmesini içime sindiremiyorum. bu bu şekilde oldukça bu tip olayların ardı arkası kesilmeyecektir. çarşı iyidir, karagümrük kötüdür vs noktasında da değilim. neyin iyisi, neyin kötüsü senin benim gibi bir gruba ait olmayan, salt beşiktaşlılara saldırıldı dün. neden? çünkü onlar örgütlü değillerdi. kolaydı sade taraftara saldırmak. kolaydı futbolu ve beşiktaşı gönülden seven, maçını izleyip, tezahüratını yapıp, kız arkadaşını da koluna takarak stadyumdan çıkmak isteyen kitleye saldırmak.

Factotum dedi ki...

maca gidemedim, zor bela internetten seyrettim ve yazilanlari takip ettim. oncelikle 3 puan ve golden dolayı mutluyum. yukarıda ki mesajima inat rustu dahil tum futbolcuları kutluyorum.

Ancak tribünlerde olanlardan ve acilan pankarttan utandım. Macta olsaydim ben de kapali altta olacaktim. bir grup yorum cArsi itlerle kapisti diyor. bir grup ise amigo alen dahil olanlari seyretti adamlari kolladi diyor. bu tribunler cok seye gebe sanirim... guzel gunler gormemiz icin tahmin edilenden fazla zaman var galiba. yarin takim rayina oturur ama icerde disarda maclari deplasman ortaminda oynar bu sekilde devam ederse.

webkartallarina asilan bir mesajda su fotografa bakin burasi kapali... ustte gorunun 2 siraya bakma, hangi takimin tribunu anlayamazsin... bir garip !

http://img32.yfrog.com/i/j08nyc.jpg/

kapali ust normal tezahuratlarini icra ettiklerinde kendileri disinda hemen hemen her tribunden tepki aldilar. -ki bence hakli bir tepkidir bu. bizler oyunculari protesto etmekten ziyade yonetimi protesto etmek icin bagiriyorduk. (rustu'yu isliklamanin da bir getirisi oldugunu dusunmuyorum. o kadar tecrubeli bir oyuncu takimini satmak icin mi ugrasacak? rustu'nun yaptigi hatalardan ziyade onu takima getirenin, ilk 11'de oynatanin hic mi sucu yok? zamaninda fevzi de ne hatalar yapmisti, hem buyuk kaleci olacak diye inandirilmistik. ayip edildi.) numarali da oldugum icin olaylarin ic yuzunu bilmiyorum. ancak kapalinin ortasi bir cok kere tepki aldi. bir ara sol ust kapalida bir arada sag alt kapalida olaylar cikti. orta alt kapalidan bir grup insan kosa kosa ust tribundekilere laf yetistirdi. bu cirkin "iki kupayi unutma vefasizlik yapma' pankarti da bir dakika bile asilamadi. zaten acildigi anda her yer inledi.
YD'nin adamlarinin tribunlere cagirildigi konusunda suphemiz yok/ numalari e tribunu 3 ve 4. siralarda hic oralara yakismayan, daha once gormedigimiz tipler vardi. zaten onlarla da kavga cikti. polisin gelmesi de 3-4 dakika kadar surdu. bu yeni gruba benzer bir grup da b tribunu 7 ve 8. siralarda vardi. numaralinin sol kose locasinda da sikinti yasandi ve aci tribunun tepkisi gecikmedi. bundan 2-3 sene once sivas maci sonrasinda da etrafta kurtlar vadisinden firlamis kilikli insanlar vardi. demiroren bu tepkileri engelleyemeyecek.
75. dk sonra daha kuvvetli bir protesto bekliyordum acikcasi ancak gelmedi. yildirim demiroren'i hemen onunde bulunan yuksek beyaz besiktas camlar yuzunden mac boyunca goremedik. mac biter bitmez hemen kalkti gitti.
hakem kararlari ile ilgili, tribunlerle ilgili, fenerbahce, galatasaray ve trabzonspor'un televizyon programlari ile ilgili konusmayi zamaninda cok iyi beceren demiroren simdilerde neden konusmuyor acaba? konusursa da ne soyleyecek? ocak ayini bekliyoruz artik. yd'nin tekrar secilmesi ile tribunlerin tepkisi nasil olacak merak ediyorum.

valla karagümrüklü biri setten maç 1-0 ulan neyi protesto ediyosunuz o. çocukları şeklinde bağırıyodu ve hiçbir istifa tezahuratına katılmadılar.bi açıklama yaparlar heralde bu haberden sonra...

helldoradotcom dedi ki...

yillar once ust kapali turnikelerinin bir grubun eline gectigi bir GS maciydi. Carsi'nin veya baska bir grubun eline gecmisti demiyorum cunku ne fark eder ki? Adamlar turnikelere giden demirden trabzanlarin uzerinde ayaga kalkmis yalniz stada girmeye calisan her "parayla alinmis" kombine sahibinin yanina bir tinerci kilikli adam veriyordu. Ben direndim elimden geldigince ama sonra tepkiler artinca beraber girdik. Soylemeye calistigim sey bu gibi olaylar ilk kez bu yil olmuyor. Tepkiler elbette kisiden kisiye farklilasacatir, ben o yildan beri ne bir kombine aliyorum ne de bir adet resmi urun. Kendi capimda yonetime maddi bir savas actim ama kurt daga kusmus dagin haberi yok sozunden farkli bir durumum yok an itibariyla. Tribunlerin gole ragmen yonetim aleyhinde yaptigi tezahurati ve kufursuz/az kufurlu uslubu da yurekten destekliyorum. Ha tabi bir de tribunde cinayetin islendigi o meshur gun ben de mactaydim. insan ister istemez katillerle ayni ortamda ne isi oldugunu dusunmeden edemiyor. Kombine almiyorum abi bundan sonra! Catania macina giderim, Manu macina giderim ama kombine alip maca gitmem. Basim agriyor stadta mactan baska konulari dusunup sinirlenmekten!

threepoint dedi ki...

yorumları okuyunca şaşırdığım kısımlar çok oldu. maça girdiğimizde sette hiç tanımadığım adamlar vardı. kankam bu adamların, çarşı feshini açıkladığında ortaya çıkan kendilerine A takımı diyen adamlar olduğunu söyledi. kemik tayfa gelince sete tekrar hakim oldular. ve orada gördük kemik tayfanın da istifa protestosuna katıldıklarını. sercanı, emrahı net olarak gördük istifa derken. diyebilirsiniz ki kim lan bunlar, öyle ya da bunlar kapalının bel kemiği bu adamlar. sonrasında o pankart açıldı ve film koptu. 2006-07deki içerdeki sivas maçı için bu maçı unutmak eski manitayı unutmaktan zor demiştim, bu maçı nasıl adlandıracağımı gerçekten bilemiyorum.

Malvinas dedi ki...

Arkadaşlar,

tribünün içinde ve dünkü olayların göbeğinde olan birisi olarak şunu söylemeliyim, dünkü anti istifacıların Çarşı veya bildiğimiz anlamda kapalı tribün ahalisi ile yakından uzaktan ilgisi olmayan kişiler olduğunu belirtmeliyim.

Olay geçen yıl Çarşı'nın feshinin ardından ortaya yeni tribüncüler olarak çıkan bir grubun uzun aradan sonra tribüne gelmesidir.

Gelme amaçlarını biz de ilk başlarda geçen yıl olduğu gibi tribün çekişmesi olduğunu zanettik ancak, tırnak içinde söylüyorum "başkan" ile alakası olmayan bazı yönetim sevdalıların başlattığı bir hareket olduğunu öğrenmemiz o pankartın açılmasına denk gelir.

Geçen yıl olduğu gibi Karagümrük ile ortak hareket ediyorlar bu doğru... Her istifa tezahüratına deli gibisaldırıldığı da doğru. Ancak bunun 300-500 kişilik kapalının ortasındaki grup tarafından yapılıyor olarak gözükmesi çok yanlış.

Alen Markaryan ve Çarşı grubunun konularla uzaktan yakından alakası yok. Tam tersine bu grubun hakkında gelebilecek yegane kişiler olarak tribünü üst kısmının rahatlıkla istifa tezahüratları yapılmasını sağladılar. Yoksa alt katta yaşanılan saldırılar. Üst katta da yaşanırdı.

İşin bir diğer boyutu da numaralı tribündeki Ortaköy grubunun, bazı arkadaşlarımıza saldırımasıdır. İstifa diye bağırıldığı anda ortaya çıkan bu grup yaklaşık 50 kişi Befu'ya saldırdı ve çenesi kırılan arkadaşlar oldu

Bu grubun bir kısmı polis tarafında alınıp 6 ay hak mahrumiyetiyle cezalandırdılar. Ancak numaralıda polis müdahelesi varken kapalıda neden yoktu o da farklı bir tartışma konusu.

Cenk dedi ki...

protestoları bastırmak için 300 çapulcu it kiralayan yönetim istemiyorum.

DJAN dedi ki...

beyler bı soru sormusdum ama aklım ııce karısdı
macda acılan 2 kupayı unutma vefasızlık yapma pankartını bıldıgımız Alen'ın ÇArşı'sı açmadı mı?
eğer onlar açıyorsa aynı zamanda nıye yonetım ıstıfa dıyorlar? sadece denızlıyımı desteklıyor bu grup?
Eğer bu pankartı bıldıgımız Çarşı açdıysa Yonetımın getrdıgı Karagumrukluler nıe Vefasızlık yapmayalım dıyen ÇArşı ya saldırıyor ???
çok mu zor bu soruların cevabı???
bı de eksıbesıktas ( kusra bakma programıda ızlıorum ama adını unuttum bu arada pascal ıle olan fotodakı soldakı arkadassın heralde:))) ) mesela senın bu konudakı dusuncen nedır? demıroren ıstıfa baslıgı ve avatarı koymussun ama sencede vefasızlık olmaz mı bu? gecen sene takım rezaletken boyle tepkıler yokken maddı olarak cokecek BJK klubune oyle yada boyle 2 kupa kazandıran ve olumden kurtaran baskan ve teknık kadroya bır sene sabredemezmısınız?
gercı Denızlı ben gtmek ıstıorum dedıkden sonra takımda tutulması bence de sacma ama... Bana net bır cevap yazarsanız sewınırım...

cha dedi ki...

maddi olarak çökecek beşiktaş??? acaba vefa bekleyeceğinize, neden maddi olarak çökme noktasına geldik diye düşünseniz daha iyi olmaz mı?

Unknown dedi ki...

ya bu "vefasızlık yapma" pankartıyla protokolün hemen önüne asılan "inadına inadına inadına"pankartı birbirine çok benziyo sanki?? nezamandan beri dışarıya pankart asıyoruz biz?

Pamukk dedi ki...

sanırım "yönetime havaalanında yapılanları kınıyoruz" tarzı bişeyler yazan pankart kapalı altta dolaştırıldı dolaştırıldı sonunda aşağıya atıldı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@freak naber abi yaa?

Yorum Gönder

Ara