.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Ekim 2009 Cumartesi

TBL 1.Hafta Darüşşafaka Cooper Tires 68-77 Beşiktaş Cola Turka

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal, Ozan Çakar, Semih Vural

DARÜŞŞAFAKA COOPER TİRES (68): Melih Mahmutoğlu 4, Mesut Kadir Çıpa (1 ribaund), Bora Hun Paçun (3 ribaund), Stefan Jackson 23 (2 ribaund, 1 asist), Hakan Demirel 11 (2 ribaund, 2 asist), Connor Granvill (3 ribaund), Polat Kaya 11 (6 ribaund), Jermareo Birsute Dorsey 19 (13 ribaund), Can Özcan (1 ribaund, 1 asist)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (77): Muratcan Güler 10 (4 ribaund, 3 asist), Brad Newley 7 (6 ribaund, 2 asist), Arın Soğancıoğlu (1 ribaund), Haluk Yıldırım 8 (6 ribaund, 4 asist), Lonny Baxter 14 (4 ribaund), Adem Ören 5 (1 asist), Mire Chatman 9 (9 ribaund, 7 asist), Cevher Özer 13 (6 ribaund, 1 asist), Kevin Fletcher 7 (1 ribaund, 1 asist), Kerem Özkan 4 (2 ribaund)

1.PERİYOT:21-23 2.PERİYOT:19-15 3.PERİYOT:12-23 4.PERİYOT:16-1

15 Yorum:

Unknown dedi ki...

Ermal transferi gerçekleşmese de takımımızın iyi olduğu gayet açık..Daçka'yı yenecek gücümüzde var..Hedef ilk 3 ise bu tür maçların kaybedilmemesi gerekiyor..

asist time dedi ki...

Bu sezon Telekom'dan daha oturmus bir kadromus var. Takımın dişlileri kaldı ve ozellikle yerli kadrosunu kaybetmedik. Ermal transferi bizi hedef takımı yapabilirdi ama ne yazık ki gerceklesmedi. Su an için Efes ve Fener'i bir kenara koyarsak, hem Besiktas'ın hem de Galatasaray'ın Telekom'dan daha basarılı olacagını dusunuyorum.

Dacka ligin su an itibari ile en gucsuz takımı goruntusunu vermekte. Aslında fikstur avantajımızı iyi kullanırsak ilk 2 de sezonu tamamlayıp playofflara daha iddialı girebiliriz.

Dacka macı icin ise kısa ve net dacka nın guardı hakan demirel biz de ise Engin ve Chatman var. Ozellikle Engin transferi ile oyun organizasyonu acsından bircok takımdan cok daha iyi iyiyiz.

Dacka macını rahat gececegimizi dusunuyorum.

d.amokachi dedi ki...

Ermal transferi yatmış olabilir ama pota altına mutlak suretle sertlik katacak uzun rotasyonumuzu artıracak birine ihtiyacımız var. Fatih Solak mutsuz diye haberler çıkmıştı. Pota altında bloklarıyla bize gerekli sertliği katabilir. Mevcut kadro yeterli ama şampiyonluk olmasa da iyi bir uzunla bu takım final oynayabilir...

Pamukk dedi ki...

bu sene basket maçlarını hangi kanal yayınlıyor bilen?

asist time dedi ki...

@pamukk

Haftada 2 mac spormax de 1 mac skyturk de.

@amokachi

pota altına zaten yakın bir zamanda hamle dusunuluyor. Basketbol zekası bu kadar yuksek takımda pota altına da en az takıma uyum saglayacak mental acıdan iyi bir oyuncu gerekli.

Pamukk dedi ki...

tşk @ asist time

d.amokachi dedi ki...

@ asist time

İnşallah dedi gibi olur ve bir uzun alınır. Sonuçta takım iyiyken o salonun nasıl dolduğunu ve cehenneme dönüştüğünü hepimiz gördük. Yine aynısını bu sezon da görelim. Bir dilekte seneye yine yap boz gibi bu takımında bozulmaması için benden olsun...

asist time dedi ki...

aslında bu sezon yap boz gibi takım değişmedi. Butun yerli kadro korundu. Engin Mehmet Yagmur'dan cok daha iyi oldugu icin alındı. Aynı sekilde yabancılar da gecen seneki yabancılardan cok daha iyi oldugundan transfer edildi. En onemlisi rotasyon içerisinde direk katkı saglayan; Chatman-Cevher-Haluk uclusu takımda kaldı.

yunus dedi ki...

Fatih transferi çok işimize yarar.

matiasemilio dedi ki...

fatihi istemiyorum..

Engin niye oynamadi bilen var mi?

asist time dedi ki...

belinde ki agrıdan oturu.

Pamukk dedi ki...

tebrikler. maçı veren kanal yoktu yani ben bulamadım.

asist time dedi ki...

Maça geçmeden once salon yaşanan ilginç anektodları paylasmak isterim. Oncelikle salonun girişinde verilen kokteyl çok şıktı( kokteyl de bulunmasak da:) organizasyon acısından) ve Besiktas'ın şampiyon kadrosu da salonda idi. Bu organizasyonu saglayan herkes alkışı sonuna kadar hakketti. ( Bu organizasyon sayesinde o meshur Tom Davis'i de gormus olduk)

Bir diğer dikkatimi çeken olay ise açıkcası biraz bizleri uzdu. Maçta en fazla 100-150 arası Besiktas taraftarı olmasına ragmen salonda ve cevresinde en az 50 ile 100 arası polis vardı. Nerede ise 1.5 taraftara 1 polis dusuyordu.

Maça geçecek olursak ilk periyod da özellikle maçın başında yapılan sert savunma ve hızlı hucumlar ile rakibe ustunluk saglayan Besiktas'a karşı Davidson artı 4 kısaya donen Dacka 21-12 yenik durumdan periyodun sonunda 23-21'e getirdiler skoru. Bunda Davidson ve Hakan Demirel'in etkinliğinin yanında ek olarak da alınan hucum ribaundları da etkin rol oynadı.

Maçın 2.çeyreginde Hakan'ın Polat'ın uclukleri ve Davidson'ın hucumda ki ekstra performansları ile maç dengede devam etti. Besiktas'da Engin'in eksikliğinden oturu bir turlu oyun içerisinde Chatman'ı dinlendirilememesinden oturu oyunda savunma yonunde istenilen direnc saglanamadı ve pota altını da 2.ceyrek de nerede ise hiç kullanamadığımızdan ilk yarıyı 40-38 geride kapattık.

Ikinci yarı da ise tamamen toparlanan bir Besiktas vardı sahada Chatman-Cevher ve en önemlisi Haluk Kaptan'ın hem hucumda hem de savunmada inanılmaz katkısı ve bunun yanında Kevin Fletcher'ın kattıgı sertlik ve hucumda ki istikrarlı performansı ile fark bir anda açıldı.

Maçın koptuğu an ise Chatman'ın ust uste 2 savunmada kaptığı top ve hemen akabininde Fletcher'e yaptıgı harika asist ile maç koptu ve maç sonuna kadar o fark korundu ve maçı Besiktas 77-68 kazandı. Dacka adına 2. yarıda en etkili olan isim Stefan Jackson'dı. Hatta bir ara 4 hucum ust uste Jackson içeriye drive ederek delicik ozelliğini kullanarak ya faul aldırdı ya da basket buldu.

Son olarak da Mire Chatman gercekten buyuk bir jesti hakediyor ligin ilk maçında istatistikleri; 9 Sayı - 9 Ribaund - 7 Asist - 5 Top Calma bir guard daha nasıl bir ust duzey performans sergilyebilir ki ...

d.amokachi dedi ki...

Kesinlikle Chatman çok özel bir oyuncu. Zaten ULEB'te asist krallığı bulunuyor. Smaç yarışmasından birincilik bile almış. Çok yönlü bir guard zaten istatistikleri bunu ispatlıyor. Gelmeden önce oynadığı diğer takımlarda da kendisine has özel seyircisi olduğunuda duymuştuk. Acil uzun lazım takıma...

Yorum Gönder

Ara