.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Eylül 2009 Salı

Zdravko Kuzmanovic

31/08/2009 Fiorentina-->Stuttgart = 8 Milyon Euro Şimdi 8 Milyon euroya transfer olan her oyuncuyu koyup bakın Tabata değil, bunu alabilirdik deme niyetinde değilim. Kuzmanovic'in benim için başka bir yeri var. Geçtiğimiz senelerde denk gelmiş ve Fiorentina - Livorno maçını Artemio Franchi'de izleme şansına erişmiştim. O günden aklımda kalan tek oyuncuydu Kuzmanovic. O maçı tek başına almış, işte modern orta saha oyuncusu dedirtmişti. 8 milyon euro karşılığında transfer olduğunu okuyunca ise insan ister istemez başka diyarlara gidiyor. Orta sahanın ortasında Fink-Ernst-Kuzmanovic üçlüsü fantastik bir üçleme olurdu. Bazen mutluluğa bu kadar yakın olup onu elde edememek daha fazla koyuyor insana...

42 Yorum:

delgado dedi ki...

rosina 7m euro'ya zenit'e gitti.

QuaresmA dedi ki...

kuzmanovic tabata'nın tırnağı bile olamaz.

Gökhan dedi ki...

@ delgado

tam da onu yazacaktım :)

giampaolo dedi ki...

@quaresma:
kuzmanovic'i hiç izlemeden yorum yapan biri olarak görmek istiyorum sizi. diğer türlüsünü düşünmek bile istemiyorum.(belkide ironi felandır) kuzmanovic beşiktaş için mükemmel ötesi bir transfer olabilirdi.

ati99 dedi ki...

kuzmanovic genc yasında -23 sanırım- turkiye liginde oynamayı tercih etmezdi bana gore. veya tercih etse bile cok saglam bir yıllık ucret odemek gerekirdi kendisine. ha benim fikrim, ne olursa olsun kac istiyorsa verelim alıp getirelim. ama olmadı iste, zaten yıldırım demiroren'in bir transfer politikasına sahip oldugunu bile dusunmuyorum. yıldırım demiroren nereden bilsin kuzmanovic'i, rosina'yı. gozunun onunde tabata var iste, alır onu biter olay. o yuzden sıkmayın siz canınızı en azından 8m top oynayacak, takıma katkıda bulunacak bir adama verildi, seric diatta vs. ye degil.

ati99 dedi ki...

Şampiyon Beşiktaş Ulan!!!

Küfür eden, diğer yorumculara saldırganlık yapan, insanlara kişisel saldırıda bulunan, kavga eden, diğer takımlar ve camialar hakkında "belaltı" yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar lütfen başka yerler arasın kendisine.

Burası onun yeri değil.


aklıma geldi simdi, bu yazı aslında cok soguk bir yazı degil mi? aba altından sopa gosterir gibi. cok rahatsız edici geliyor bana. ben bu yazıya ragmen kufur yazarım ve birileri siler. bu yazı olmasa da yazarım yine birileri siler. ee, bu yazının burada ne isi var? testi kırılmadan azar isitmek gibi.

QuaresmA dedi ki...

@deftonic

kuzmanovic'i oldukça iyi biliyorum fakat tabata'yı asla küçümsemeyin.

Ryu dedi ki...

@jessie

Kuzmanovic'e de bir kulp bulunur merak etme. Artık yorum yapmak için çok geç ama aslında yapılması gereken macera aramadan Riquelme'yi getirebilirdik. Boca satmak istiyor, Riquelme de gitmek istiyor ve bonservisi de Tabata'dan fazla değil. En azından forması satılır az da olsa geri dönüşü olur verdiğin paranın.

Nihat-Tabata-Köybaşı-Ferrari= 40m€ ötesi var mı?

Cenk dedi ki...

@ryu: taraftar olarak forma satışından gelecek para yerine takımın sportif başarısını öncelik sırasında öne koymak daha makul değil mi?

adophis dedi ki...

bu yonetim mathias delgado'yu turk vatandasligina gecirecek heralde yoksa tabata'yi veya herhangi bir yabanciyi kiralamak yerine satin almasinin baska bir aciklamasi olamaz, ya da tabata, bobo veya holosko'dan cl'de superotesi bi basari bekliyolar ki devre arasinda satabilsinler...

yani mevcut durumda kuzmanovic, van der vaart, requilme, figo veya pele'nin satin alinmasinin mantikli bir aciklamasi yok kanaatimce...

alper dedi ki...

kuzmanoviçin tabatadan iyi olduğuna dair başka argüman yokmu??sadece gözlemlere dayalı mı??hangi ülke vatandaşı.sırbistan hangi domestik başarıları elde etmiş.kaç kez sırp milli takım forması giymiş.fiorentina da jovetiç in yanında onun adını ağzına almam ben de hadi diyelim aldık fiorentina da ne yapmış kaç kupa kaldırmış orada.ona bakarsan sinyor terim zamanından 30 yaşlarında rui costa fiorentina da kupa kaldırdı ve daha büyük takıma gitti dikey geçiş yaptı.ama bakıyorum kuzmanoviç yatay geçiş yapmış..:))yani yaşlı genç önemli dğeil takıma ne verdiği önemli.çetnik midir.çetnik selamı verir mi.biliniyormu?müslüman ülkede oynama k için kaç para ister bir sırp biliniyor mu?ama olsun onun yerine onu alalım.ben onun izledim o daha iyi.madem o stutgarta gitti belki orada yedek kalabilecek olan THOMAS HİZTZILSBERGER i alalım bizde stutgarttan .bence o çok daha iyidir.bende defalarca izledim onu.o daha iyi.

okka dedi ki...

sırbıstan demişken:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/19719/pantelic-marko/profil.html

sat boboyu 5-6 ya.al bedevaya bu adamı.bobodan daha çok iş yapmazsa namertim.

serkan dedi ki...

Benzer düşünceler 5-8 milyon aralığında gerçekleşen bir çok transferi gördükçe benim de aklıma geliyor ama bu yaptığımız kıyaslama sizin de belirttiğiniz gibi çok da doğru değil ve yersiz oluyor çoğu zaman.

Hani derler ya bir oyuncunun bir normal bir de Chelski fiyatı vardır diye, bizim transfer etmek istediğimiz bir çok oyuncu da kulüp, ülke ve çalışacağı hoca farkını göz önüne alıp bizim de verebileceğimiz rakamlara başka kulüplere gidiyorlar haklı olarak.

Sizce GS'nin hocası yapılan transferlerde ne kadar pay sahibi? Bence çok. H.Üstünel resmen hocayı pazarlayarak bir çok isimle görüşüp olumlu cevaplar aldı. Gidilecek kulüpteki hoca, yeni transferleri açıkca etkileyen bir durum. Bizim bu gibi durumlarda hep sıkıntımız oldu, bu şansı bir tek Del Bosque'de yakalayabilirdik ki kısmen yakaladık.

Klişe olacak biraz ama maalesef Rıza ile Ertuğrul ile nereye nasıl transfer yapıyorsun?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ama tigana'yla da ricardinho'yu alabilmiştik onca afrikalı azman cevher varken :)

QuaresmA dedi ki...

hayır bir de Fink-Ernst-Kuzmanovic üçlüsü çok fantastik olurdu denmiş. bir de ibrahim dağaşan'ı alalım kare as yapalım hatta :)

bana kalırsa artık sıçsam demirören eleştirisi olacak moduna girdik, mantığı da kaybetmek üzereyiz. bize ne lazım ? kanatlarda da oynayabilen oyunkuruculuk özellikleri olan yaratıcı bi oyuncu. kısacası aranan şey bi kuzmanovic değil, bi tabata.

rosina mevzusu..
italya ligi'nin hücumcularının diğer lig performansları pek iç açıcı değil, sanki bize pek gitmezdi. rusya-ukrayna'da da başarılı olmuş pek bi batı avrupalı yok, yani başarısız olur bu bir.

daha da önemlisi yine demirören eleştirisi yapacağız diye mantığı kaybetmek. "yıldırım demiroren nereden bilsin kuzmanovic'i, rosina'yı. gozunun onunde tabata var iste, alır onu biter olay." denmiş. tabata'yı değil de rosina'yı alsa da "gözünün önündeki süperstar tabata'yı görmüyor, torino'dan bi şaban alıyor." olurdu bu kez de eleştiri. olmazdı diyip kendinizi kandırmayın.

artı türkiye performansı tescilli bi adam tabata. orta sıra takımında 10 civarı gol ve asist yapmış.

tamam her transferde kazık yemekten ben de memnun değilim ama "ehue tüpçü işte" vizyonuyla eleştiri sıçmamak, mantığı kaybetmemek lazım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tabata-kuzman tercihinde bizim ihtiyacımız tabata'ydı demeyi de ben anlamıyorum. kuzmanovic bir çok iş yapar, sonra gider tabata'nın da yaptıklarını yapar.

giampaolo dedi ki...

@quaresma:
tabata yı asla küçümsediğim yok. hatta o 8m euro eder mi mevzularına hiç girmedim yine de tabata'yı aldığımız için sevinmiştim. sonuçta kalitesi, oyunu ve istatistikleri ortada, süper ligin en iyilerinden.
fakat kuzmanovic mi, tabata mı dersen tabi ki düşünülmeden kuzmanovic. o genç yaşında komple bir ortasaha oynamak her babayiğidin harcı değil. stuttgart'da bu sezon parlayacaktır, belki 1-2 sene sonra rekor ücretlere büyük kulüplere gidebilir.
pazzini'den sonra fiorentina da kendine yer bulamadığı için giden bir yıldız daha...

Sertug Ozgur dedi ki...

Ya artık Türkiye Ligi'ni çok üst sıralarda görmekten vazgeçelim. Bi arkadaş demiş bir oyuncunun İtalya ligi fiyatı farklıdır, Türkiye ligi fiyatı farklıdır. Kuzmanovic'ler Fio'ya gitmeden sen bulup alacaksın veya Brezilya liginden(avrupa'dan ciddi talibi yoksa) istediğin adamı alıp getireceksin. Yahu sen Türk olan Eren Derdiyok ve İnler'i getiremiyosun Kuzmanovic mi gelecek.? Yahu pek beğenmediğim kadro dışı kalan Poulsen bile Fener'e gelmemek için kaç takla attı ki kendisine teklif edilen ücreti düşünemiyorum. Sonra da skoryazarlarının Ferrari bu kadar eder mi geyiklerine meze oluyoruz bu mantıkla. Kardeşim yıllardır izlerim o adamı,kariyerini geçtim ilk 11de değişmez oynayan İtalya ligi dışına çıkmamış bir adamın Türkiye ligine gelmesi şanstır!! Tabii ki o kadar para vereceksin!. Başka bir Avrupa'lı olan Ernst'i getirmek de çok kolay değildir kariyeri düşüşte olsa da. Ama biz Ernst kim ya, oraya uğur inceman'ı oynatırsın ne gerek var diyen Menajer Karga'lar gördük.

Ama bizde ikinci liglerde,Romen takımlarında oynayan Bilica olimpik milli takımda Ronaldinhoyla oynamış diyerek göklere çıkartılır, 20şer kez İtalya ve Alman milli takımında oynayan adamlar kim bunlar niye alındı denir.

Yoksa siz Tevez ve Quaresma'yı getir başkan diyenlerden misiniz?

Ama Galatasaray Keita ve Elano'yu aldı diyenler? Keita çok çok iyi bir oyuncu ama geçen sene kaç maç oynamış, disiplinsizlikleri olmuş ve kariyerinde Katar ligi geçmişi var. Elano ise performansını görelim( şutları dışında çok beğendiğim bir oyuncu değil) ve geçmişinde Shaktar var. Yani kariyeri düşüşte olan, bu liglerde oynayan oyuncular hele de Avrupa'lı değilse Türkiye ligi'ne getirmek zor değildir yıllık 3.5 milyon euro alıyorsa! Fakat yine de getirmek başarıdır ama çok abartılmamalıdır.

AQ-47 dedi ki...

Transfer işlerini sakin kafayla yapan bir kulüp olsak hedef belirler ve parayı ona göre ayarlardık. Bu sene 30-35 milyon euro transfere harcandı diyorlar, doğru mu bilmiyorum...Maden o kadar parayı verebiliyorsun, sezon ortasında 4 tane adam belirlersin, ferrari,zago, zola, morientes gibi winner ve İtalya-İspanya dışına çıkmaya açık adamlar olur bunlar. Gider basarsın paranı alır getirirsin, geri kalan eksikleri alt yapıdan çıkardığın adamlarla ve eski yerlilerinle doldurursun. Hem ekonomik anlamda küçülerek borç batağına girmesin, hem de forma sattırırsın hem de winner adamlar yanlarında oynayan adamların performansını da arttıracağından takımın iyi top oynar. GS zamanında Hagi, popescu'yu aldı. yanlarına daha genç ilie ve Filipescu'yu monte ettiler. Popescu Bülent'i, Hagi Emre, Okan ve Suat'ı oynattı. Saçma sapan bölük pörçük ve amaçsız transferden bıktım. Sakin kafayla planlasak bu sene Deco ve bir de forvet getirebilirdik Nihat ve Tabata'nın yerine...Az değil 30 milyon euro ve bize C. Ronaldo da lazım değil be...Hala taraftarın gözü de Fiorentina'da oynayan adamda keşke o olsaydı, yok öteki olsaydı. Demirören sizden farklı mı düşünüyor transfer yaparken? 2 sene bir takımda parlayan adam, hele ki fizik gücüyle oynuyorsa, 3. sene sen aldığında da verimli olacaktır anlamına gelmez.

ati99 dedi ki...

@quaresma

haklısın rosina'yı alsa medyadaki elestiriler elbette o sekilde olurdu. sonucta fenerbahcenin gs nin yaptıgı her transferin dunya starı diye pazarlandıgı bir ortamda biz ne alsak elestri almamız kacınılmaz. ancak benden ve bir cok besiktas taraftarından elestri almazdı onu soyleyebilirim sana.

ayrıca, ben tabata transferini de olumlu buluyorum. takıma faydalı olacaktır tabata. ancak bu transferin herhangi bir transfer politikasına baglı olarak yapıldıgını dusunmek de gulunc olur. yani yıldırım demiroren, "cebimde 8m um var tabata yı mı alsam, kuzmanovic i mi alsam, rosina yı mı alsam" dememistir. "tabata'yı alalım, kac lira? 8 mi, tamam" deyip vermistir parayı. gundeme bile gelmemistir burada adı gecen futbolcular.

ha sen hala bu takımın transfer politikası oldugunu dusunuyorsan, yakın gecmisimizde, gotunu actı diye futbolcu almaktan vazgecmemiz de var unutma. gordon'un alınısında nasıl bir arastırma, inceleme uygulandı acaba? jessie ni gecen sezonun sonlarında yolladıgı bir kac yazı vardı. hep aynı menejerlik sirketine baglı futbolcularla ilgilendigimizi anlatan. o hesap iste, pek bir arastırma etme yok futbolcu transferinde. bize onerilen adamlar alınıyor sanki.

bunları dedim diye tabata dusmanı olmayayım ama. diyorum iste cidden faydalı bir transfer. parasını pulunu da onemsemiyorum. iki gun sonra gol atsa da sevinirim :)

Ryu dedi ki...

Marifet bitmiş Nihat'ı yılda 3,5m€'ya getirmek ya da Tabata'ya 8m€ bonservis vermek değil, Brezilya takımında direkt oynayan Elano ve Andre Santos Türkiye'ye geliyor ve sen CL'de oynamana rağmen onları TV'den takip eden Tabata'yı transfer edebiliyorsun anca.

Adsız dedi ki...

Allah'ıma şükürler olsun transfer sezonu kapandı!!!Açık olduğunda kabus oluyor çünkü:)))

Unknown dedi ki...

ya o değil de siz hiç basında poulsen dediniz cristian ı getirdiniz bu nası transfer politikası eyy fenerbahçe yönetimi diyen birilerini gördünüz mü?

Kalten dedi ki...

Yav bu Santos ile Elano "Brezilya milli takımında direk oynuyo!" diyip kendimizi üzüyoruz ve strese sokuyoruz ama aslında bi durup düşününce bu iki adamı da kadroda ilk gördüğümüzde "ulan bunlar nası burda oynuyo? Dunga'nın acaiplikleri işte" demeyenimiz var mıydı?

Ben şahsen Elano'yu bir-iki sene önce Brezilya milli takımının oyuncusu olarak ilk defa görünce kesinlikle orada olmayı hak etmediğini düşünmüştüm, keza Santos'u Konfederasyon Kupası'nda hiç beğenmemiştim ve "bunu da nerden çıkarmışlar" demiştim, her topu eziyor, takımın ritmini bozuyor gibi gelmişti. Santos oyundan çıkıp Dani Alves her girdiğinde Ömer Üründül "Yau oynatmaması lazım bu adamı, Dani Alves girdi maç çevrildi" deyip duruyordu..

Yani olaya şu yönden bakalım o zaman: Beşiktaş'ın beğenmediği Kleberson Brezilya milli takımında forma buluyor, verimsiz denilip tribünleri ikiye bölen Bobo dahi o takıma çağrıldı. Tamam bence de çok mantıklı değil ama, kendimizi üzmeyi de çok seviyoruz :)

Tabata olayı ise çok ayrı, geçen sene Yusuf geldiğinde bildiğim bütün küfürleri saydırmıştım yönetime, böyle transfer mi olur, Fener'e döndük, Anadolu kulüplerinin düşmanı olduk vs. diye, sonra da utandım açıkçası

Şahsen ders almadım, yine çok sinirlendim, bu adama bu para verilir mi dedim, söylendim durdum. Umarım yine çok utanırım, ne diyeyim!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

alex, ricardinho, kleberson, elano, dos santos, bobo...

brezilya milli takımının diğer milli takımlardan farklı bir oyuncu seçme yöntemi var. brezilya'da oynayan oyuncu kotaları var vs... dünya kupasında bile dani alves falan dururken cafu'yla roberto carlos'la oynadı o takım. elbette ciddiye almamak lazım. ama bir yandan ciddiye almayıp diğer yandan bobo üzerinden sevinmek yersiz. neticede bobo oyuna bile girememişti o gün.

ben o bobo'nun davet edilmesi meselesinde çok ciddi bir menajer oyunu olduğunu düşünüyorum. 1 kere davet edilip hiç oynatmadan yollanıp bir daha da çağırılmaması bana anlamlı geliyor. besbelli birileri rica ettiler. çünkü brezilya milli takımı biraz öyle takım.

brezilya milli takımına çağırılmakla fransa, almanya, italya milli takımlarına çağırılmak arasında fark vardır. bizim ülkemizde at gözlüğü fazlaca kullanıldığı için yıllarca "brezilya milli takımı'nın kaptanı alex" diyip durdular. o gün bugündür 1 kere bile oynayamadı bu da kaderin cilvesi olsa gerek.

haaa, bir kriter midir evet kriterdir netcede. tamamen önemsiz değildir bu da ayrı konu.

8 hatta 9 yabancımız var ama sorarım;

" hangi besiktaslı aldıgı formanın arkasına bunlardan birisinin adını yazdırır.?"

" hangi çocuk mahallesinde top oynarken bunlardan birisinin ismini gol atınca bağırır?"

" hangi beşiktaşlı yattığı yatağın başına bunlardan hangisinin posterini asar"

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@ramon sanchez pizjuan

işte günlerdir konuşuyoruz. işin özü bu.

camianın sıkıntısını alacak, takımın özgüven sorununu bir nebze de olsa azaltacak, takımın liderliğini yapacak, mahallede top oynayan çocuğa adını söylettirecek bir isme ihtiyaç duyuyorduk.

tabata nasıl oynarsa oynasın bu isim değil. saha içi bir şekilde çözülür ha tabata'lı, ha tabata'sız. ama saha dışında çok yanlış bir tercih oldu rodrigo tabata.

Ryu dedi ki...

Sonuçta Andre Santos milli takımda ricayla oynamıyor ya da Kleberson. Konfederasyon Kupası'nı kazanan takımın 2 as oyuncusundan bahsediyoruz burun kıvırıyoruz belki ama şuan senin takımında bunlar yok malesef. Göze hoş gelen futbol deyimi var ya hani o deyim bizim için en son 2003-2004'te kullanılmıştır heralde. Kazandığımız derbilere bakın, anadolu kulüpleriyle oynadığımız maçlara bakın eze eze kazandığımız maç hatırlamıyorum. Rakip kaleye gidene kadar devre oluyor pozisyona giremiyoruz. Tello'ya Yusuf'a bel bağlamışız resmen. Bloklar arası bağlantımız dahi yok Ömer Üründül'lük yaptırmayın bana! :)

Gökhan dedi ki...

@ramon sanchez pizjuan

alabime durumumuz olsa van der vaart o ihtiyacı karşılardı bence.
şu an için de sadece en iyi hali ile oynayacak nihat o açığı kapatabilir bence.
yabancılardan ne yazık ki kimse yok

Ryu dedi ki...

Sadece şunu sormak istiyorum Bu hafta Fb'nin Manisa'ya attığı ilk golü izleyin. O asisti yapacak ve o golü atacak oyuncumuz var mı?

Sertug Ozgur dedi ki...

Şayet Kuzmanovic'i alsaydık forma satışı patlar mıydı? Gol attığında Kuzmanovic diye mi bağırırdı hemen?

Veya Keita, Dos Santos, Elano'yu ortalama bir taraftar kaç kez duymuştur izlemiştir?

Sırf isminden dolayı forma satmak için Roberto Carlos, Ronaldo veya Shevchenko ayarında isimli getirmek gerekir. Bu da yeni bir paradoksu ortaya çıkarır. 34 yaşında adama bu kadar para verilir mi, parayı alınca yatar mı,emekli parası mı alıyo soruları..?

Nihat sembol ve lider futbolcu eksikliğinden dolayı transferi olumlu karşılanmadı mı? Kaç tane lider olcak takımda?

Ernst lider tipi oyuncu değil midir?

Nouma ilk geldiğinde forma satışı patladı mı? Yoksa oynadıktan sonra mı formaları kapış kapış satıldı.?
Keza İlhan Mansız?

Yanlış anlamayın, düşüncelerinizi anlıyorum ama bir oyuncunun takıma liderlik yapması, özgüven sorununu azaltması kolay değildir,böyle oyuncu da azdır. Diğer oyuncuların da özgüven sorununun olmaması lazımdır. Yani başarı kazandıkça olan şeyler bunlar, takım iskeletenin kemikleşmesiyle ilgili. özgüven sorunu bir tek oyuncuya bağlı şey değil bence.

Son olarak ben çocukken Madida diye bağırıyodum :))

Sertug Ozgur dedi ki...

@Ryu

İlk aklıma gelen geçen sene Tello'nun asist yapıp Bobo'nun attığı gol vardı buna benzer Eskişehir maçı sanırsam. Bir çok gol vardır böyle hatırlayamadığım. Hayır verdiğin örnek çok ekstrem değil, maçlarda gördüğümüz şeyler.
Ama dediğin birşey var haklısın Tello haricinde o pası atacak adam yok takımda.
Geçen seneki Antep'in tüm gollerini izledim yeniden, Tabata ara pas sorunu ve kornerden gol sıkıntısına çözüm olacaktır, çok asisti var.

alper dedi ki...

SPALETTİ DE AYRILMIŞ ROMADAN.BU MANTIKLA ONU SAYIN DENİZLİNİN YERİNE ALALIM.
daha güzel olmaz mı??

delgado dedi ki...

@ramon

nihat neden yazdırmasın? "hangi beşiktaşlı" dediğin ne tür beşiktaşlı bilmiyorum ama her yerde ilhan milhan diye ağlayan da aynı beşiktaşlılar... "ah ilhan gelse ne forma satar şimdi varya.." diyenler... al işte nihat hem dünya yıldızı hem be beşiktaş'ın çocuğu... kariyer olarak da quaresma'dan van der vaart'tan kat be kat üstündür bence. benim formamın arkasında da sivok yazıyor zaten.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ama nihat 3 hafta daha şöyle oynasın sıkıntı olur kendi için...

KenKer dedi ki...

Beşiktaşımızın içinde bulunduğu durumu Tabata, Delgado, Holosko veya diğer futbolcularımızın kişisel performanslarını veya ne kadara malolduklarını tartışarak anlatmaya çalışmak ne kadar doğrudur bilemiyorum. Görünen odur ki, Beşiktaş gibi yüz yıllık bir çınarı yönetmek herkesin harcı değil...

MetinAliFeyyaz dedi ki...

Gelecek sene için transfer öngörüsü : Kuzmanonic'e 10 milyon euro+Holosko+Ferrari.Olmaz mı dersiniz?

Burada önemli olan psikolojik savaştır. Takım sahaya çıktıgında rakip oyuncuların " bak bunlarda Keita var ama dikkat sol tarafa" ya da " Andre Santos diye bir dallama var. ani çıkıslarla patlatır aman tutalım ortayı" demesi bu savaşta öne çıkartır takımı.

Hiç mi halı saha maclarında bile kullanmadınız bu lafı yahu? Mahallenin iyi topcusuyla karsı karsıya oynarken bile soylenır.
Peki biz hangi yabancımız ile bu psikolojik baskıyı uyguluyoruz. Ya da kaç yıldır uygulamıyoruz. Carew'den sonra yıldız denilebilecek kim geldi bu takıma? Şampiyonlar ligi'ne direk girme lüksüne rağmen 10 numara diye Tabata alınıyorsa bu takıma orda dur bir arkadaş denir.

Hala formanın arkasına Nihat yazsın diyenler var. Evet Nihat harika bir futbolcu-ydu. Kabul edelim artık iki yıldır Nihat sıradan bir futbolcu haline geldi. Bizi Avrupa Şampiyonasında gruptan çıkartan golleri atan Nihat artık eski Nihat degil.

Yabancı transferi ile karşı takıma

Holosko: Zaten ikl post altta yeterli açıklama var.Tabata için kopan yaygarayı kopartmıstık iki sene önce. Geldiginden beri kendini ne kadar geliştirdi,takıma ne verdi?

Nobre: Brezilya sahillerinden çıkıp, çalım atma yetenegi olmayan iki Brezilyalıdan biri. Diğeri için (bkz:Kleberson). Kapalıdan birisini koysan yine aynı mucadeleyi verir.

Bobo: ?

Sivok-Fink:Gelecek sene büyük ihtimal takımda olmaayacak ikili.

Ernts: Takımda elle tutulur iki yabancıdan birisi. Allah etmeye bir sakatlanırsa takımın düzeni tamamen bozulur.

Ferrari: Diğer elle gelen yabancı.

Tabata > Elano

Bir önemli sorunda bu adamlara verilen bonservis ve kendilerine ödenen ücretler. O da ayrı bir saçmalık zaten.

gökhan dedi ki...

"alex, ricardinho, kleberson, elano, dos santos, bobo..."

adı geçen oyuncular içerisinde bobonun durumu çok farklı. ilk 5 adam türkiye ye gelmeden önce brezilya milli takımında oynamış, belli bir ismi, piyasası olan adamlar. ki takip edenler bilir brezilyalılar illaki ülke içinden birkaç oyuncu alıyorlar. santos, rico bu kontenjandan giriyordu milli takımlarına. klebersonun türkiyede esamesi okunmazken şimdi ülkesinde oynuyor diye milli takıma seçiliyor, hatta ilk 11de oynuyor. 3-5 ay sonra yada dünya kupasında göreceğiz santos falan seçilecek mi seçilmeyecek mi.

bobo ise sadece beşiktaştaki performansı ile milli takıma seçildi. geçmişinde piyasası, tanınırlılığı olan bir adamda değil. bunu ayırt etmek lazım. yok efendim menajer oyunlarıymış falan geçin bunu. dünya üzerinde futbol oynayan binlerce brezilyalı var, bunların çok büyük bir kısmıda ofansif adamlar. eğer sen bunların arasından brezilya milli takımına seçiliyorsan belli birşeyleri aşmışsındır.

takım iki beraberlik aldı diye oyuncular için hemen bir işe yaramazlar, zaten kötü futbolculardı söylemleri arttı. holosko futbolcu değilmiş, bobo karaktersizmiş, nihat bitmişmiş. şu takım ideal 11ini bi bulsun, bobo başta olmak üzere sakatlar dönsün ondan sonra yorumlarda dönmeye başlar.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo geçen sene bu dönemde dinamo kiev vs gibi takımlara pazarlanma sürecinde milli takıma seçtirildi. ve sonra bir daha kendisinden milli takım bazında haber alınamadı.

akla yatıyor mu?; bir oyuncuyu 1 defalığına milli takıma çağıracaksınız ve oynatmadan yollayacaksınız. bir daha da çağırmayacaksınız.

bunun futbol dışı etkenlerle geliştiği çok açık.

gökhan dedi ki...

diyelimki mesele sadece pazarlama. peki demezler mi seçilen adam niye bobo. binlerce brezilyalı var, çoğuda ofansif, bu kadar bolluk içerisinde bobonun seçilme sebebinin sadece pazarlama amaçlı olması bana hiç mantıklı gelmiyor.

birde o dönem şampiyonlar ligi sonrasıydı. goller atmış, iyide oynamıştı. dikkat çekmiş, adamlarda almışlar. çok doğal. bu sezonda iyi bir performans gösterirse dünya kupası öncesi yapılacak hazırlık maçlarında deneme amaçlı çağırılabilir.

bobo adrianodur, patodur bunların arasından sıyrılır, kesin formayı kapar demiyorum. ama beş para etmez bir adam gözüyle bakılmasınıda aklım almıyor. itirazım buna...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

alex'in fenerbahçe'ye transferi sürecinde fabio luciano'nun bir maçlığına milli takıma seçtirildiği, aynı odada kalmaları sağlandığı vs gibi iddialar mevcuttur.

bobo iyidir kötüdür, yarın milli takıma tekrar seçilir, oynar... onlar veri olur. ama geçen seçilmesi şüphelidir.

seçilsin, oynasın-oynamasın..oralarda bulunsun. bu değerlidir. ama 1 kereliğine, onda da oynamadan geri dönmüş bobo'nun milli takım serüveni kuşkuludur.

Yorum Gönder

Ara