.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Eylül 2009 Salı

ŞL 1. Maç Beşiktaş 0-1 Manchester United

Stat: BJK İnönü

Hakemler: Nicola Rizolli, Nicola Nicoletti, Renato Faverani, Andrea Gervasoni (4.)

Beşiktaş: Hakan Arıkan, İbrahim Kaş, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Ekrem Dağ, Fabian Ernst, Holosko (Dk. 84 Nihat Kahveci), Tabata (Dk.69 Tello), Serdar Özkan (Dk.59 Yusuf Şimşek), Nobre.

Yedekler: Rüştü Reçber, İsmail Köybaşı, Fink, Nihat Kahveci, Tello, Uğur İnceman, Yusuf Şimşek.

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Manchester United: Foster, Neville, Evra, Anderson, Rooney (Dk.64 Owen), Vidic, Carrick (Dk.64 Berbatov), Nani, Scholes, Evans, Valencia (Dk. 84 Park)

Yedekler: Brown, Owen, Berbatov, Park, Fabio, Gibson, Kuszczak

Teknik Direktör: Alex Ferguson

Gol: Scholes (Dk.77)

63 Yorum:

yuki the zorba dedi ki...

Galatasaray maçı bitti gitti...

Ben maçı izleyemiyorum bile. Kodumun Avrupa'sının üzerinde uçarken, kalbim durmuş vaziyette ineceğim anda açacağım telefonu düşleyeceğim... İner inmez aradığım insandan güzel haberler alayım İnşallah...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben galatasaray'a yenileceğimizi, manchester'ı yeneceğimizi söylüyor yazıyordum. düşüncemde değişiklik olmuş değil. göreceğiz inşallah.

o değil gittiğin deplasmanlardan müjdeli haber getirme totemin de bozuldu yuki. bakalım bu maçı alırsak, her maç seni avrupaya uçurmamız gerekecek:)

tathar dedi ki...

yuki'cim beni ara güzel haberi ben vereyi sana yeni totemimiz olsun :)

Söylenecek iki şey var :
"Ses tellerimize kuvvet" ve "Allah yardımcımız olsun" gerisi yalan bence taktik, dizilim konusmak anlamsız..

yuki the zorba dedi ki...

@tathar

Seni arıyorum o zaman :)

delgado dedi ki...

"mustafa denizli'den ne farkım var?" diyenleri şu aleme davet edelim: http://en.uclfantasy.uefa.com/

artık biz de fantazi kurabileceğiz...

Rory Breaker dedi ki...

Aldık biletlerimizi Ankara'dan geliyoruz maça. Kartalım aşkım kepazelik yaşatma bize gözünü seveyim. Ne zaman buradan heveslenip İnönü'me gitsem boynum bükük kalbim kırık dönüyorum... Bu sefer sevindir bizi...

@lperen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
@lperen dedi ki...

ulan bi maça gelmek nasip olmadı, bırak parayı geçtim, nasıl gidip geleceğimi bilmediğim için maça gelemiyorum ya o çok koyuyor işte. anasını satayım o lanet olası sınavı kazanıp ist a gelemedikya , böle el mahkum bi şekilde kös kös oturmak yokmu, çıldırıyor insan,bırak bide ist - bandırma 2 saat. süper kupa maçına da gelmek istemiştim gene aynı sorun vardı, ben böle işin...

Ze1903 dedi ki...

Malubiyet sonrası herzamanki gibi hayata küsmüş durumdayım.Ankaradan gelicez maça umarım kazanır ve tekrar hayata dönerim aksi takdirde ilk galibiyetimize kadar dipteyim sondayım depresyondayım.

Tribünler inşallah bu sene süregelen kötü performansını devam ettirmez .

Manchester United Manchester United gibi oynarsa işimiz zor ...... deeeermişim ...

threepoint dedi ki...

@t2

hocam kötü performans derken? iç sahada zaten tek bir maç oynadık, onda da gayet iyiydi bence tribün.

Adsız dedi ki...

sabah kanal tedavisi olucam akşam maç... allah utandırmasın inşallah gelip tam performans destekleyebilirim..

ağzı gözü yamuk birini görürseniz kapalı altta, o benim :)

threepoint ;

Şampiyonluk gecesinde sanki şampiyon yapmış futbolcuymuş gibi Quaresma sesleriyle başlayan , takımdan uzak kalınca araya soğukluk girmiş gibi davranan , ilk İnönü maçında belki oruç belki de başka sebeplerle tam anlamıyla etkili olamayan , hazırlık maçında kendi oyuncusuna 8 milyon euro verip , a.ına koyan , deplasmanda Ali Sami Yen ve Metin Oktay'a küfür eden ... bir tribünden bahsediyorum . Yoksa 10 maç oyna İNÖNÜ'de ne fayda !

Bu sene tribün de takım gibi . Kötü başladı ...

Jokond dedi ki...

ben de tribünlerin kötü başladığına katılıyorum. sami yen'de küfür olayı iyice tuz biber ekti.

helldoradotcom dedi ki...

Besiktas'in iyi bir rakibe karsi daha iyi oynayacagini dusunuyorum (umuyorum). Zaten her mac iyi oynuyoruz bence, gol probleminin de bu mac asilacagini dusunuyorum. Herkes bunu taktige baglayacak ama bence sanssiz bir donem geciriyoruz, her zaman herkesin basina gelebilir hayat boyle zaten. Her yil sampiyon olucaz diye de birsey yok, bence CL'de herhangi bir galibiyet liderden 9 puan geride kalinmasina tercih edebilecegim durumdur bu yil. Takim gayet iyi oynuyor, ha gol atar atamaz o ayri bir konu ama bence iyi yoldayiz. Tabata da bu hafta oyundan cikana kadar iyi gayret etti ama sari kart isi zora soktugundan disari alindi. YArin aksam onun da faydali olacagini dusunuyorum. Tek dilegim Nihat'in biraz dinlendirilip takimin gol laneti kirilinca takima dahil edilmesidir.
Insallah kazaniriz da su kotu hava dagilir biraz.

theotheo dedi ki...

beyler sakin olun ya.

manchesterla oynuyorsunuz boru değil. rakibin değil. kazanıp, kaybetmenin hiç bir gerçekliği ortaya çıkarmadığı bu kadar belliyken nedir bu kazanma telaşı.

liverpool'u yendik gittik 8 yedik. manchester'ı yeneriz gideriz 6 yeriz.

basında öyle bir hava yaratılıyorki, beşiktaş öldü bitt, manchesterı yenemezse denizli gider, demirören istifa eder.

beyler, bu takım geçen yılın kupa ve lig şampiyonu. herkes kendine gelsin.

Factotum dedi ki...

BJK - ManU maçı için kadrom:

HakanA

____Sivok____Ferrari____
Ekrem Ismail
Ernts____Fınk

Serdar____Tabata____Tello

Bobo

Rattlehead dedi ki...

Hakan

Toraman---Sivok---Ferrari---Üzülmez

Ernst-Fink

Serdar----Tello(Tabata)------İsmail

Bobo

benim kadrom böyle olurdu.İsmail'den sol açık olur mu derseniz bal gibi de olur hem defansif yönü iyi hem de ofansta iyi ikisini birden sol kanatta yürütebilir;böylece nani veya valencia'yı daha rahat durdurabiliriz.oyun kurucu olarak da ilk tercihim tello takıma alışık olduğu için.santrforda da bobo oynamalı belki es kaza bi gol atar da devre arası satabiliriz.

Adsız dedi ki...

gaziosmanpaşadan bu maça gidecek kimse var mı

dusendeli dedi ki...

Beşiktaş'ın kazanacağına inanan varsa, iddaa 1'e 7 veriyor; Şansını denesin...

Cherubim dedi ki...

Bir Beşiktaşlı olarak içimde umut var her zaman, ama tabii o umutların büyük ihtimalle tersyüz olacağı da tecrübeyle sabit artık yıllardır. Bozuk saat misali arada bir gerçekleşiyor yine de. Ben de bu maç için Beşiktaş minimum iki farklı kazanır şeklinde bahis oynadığımı belirteyim. Bobo da en azından bir tane Jessie için atar:)

Gökhan dedi ki...

zor ama imkansız değil,saçma sapan bireysel hatalar olmaması halinde en azından 1 puan almamız mümkün.
zaman zaman manutd deplasmanlarda pozisyon kısırlığı yaşıyor.
kendi blog umda bir maç öncesi değerlendirmesi yapmıştım...

http://biroyundandahafazlasi.blogspot.com/2009/09/besiktas-vs-manchester-utd.html

esgo dedi ki...

Geriye düşmediğimiz her dakika 3 puan umuduyla izleyeceğim bir maç olacak. Yeterki haftalardır olduğu gibi forvetsiz başlamayalım. Bu sezon 4.kez Nobre ve Bobo'dan birinin sahada olmadığını görmeye dayanmak kolay olmayacaktır.

Serdar'ın gol atmasını hiç bu kadar istememiştim, hadi be çocuk !

dusendeli dedi ki...

Benim kafamda bu maçla ilgili üç senaryo var.

1. Senaryo: ManU Beşiktaş'ın İngiltere'deki kötü ününü de göz önüne alarak rakibini çok fazla küçümser. Oyuncular maçı fazla sallamazlar; Beşiktaş da tempoyu düşürüp uyuyan devi uyandırmaz. Böylece maçı 0-0'a bağlar. Hatta son anlarda bir duran top, bir ara pası maçı da 1-0 alabilir. Ama bu ihtimal %5 falan.

2. Senaryo: Manchester maçı ciddiye alır, Beşiktaş da defansif bir kadroyla sahaya çıkıp, 8-9 kişi kendi sahasında kalıp alan daraltır, United'a pas yaptırmaz. Kısır bir maç olur, United ittire kaktıra bir kaç gol atıp maçı 1-0, 2-0 alır. Bu ihtimal %40 bence.

3. Senaryo: Manchester maçı ciddiye alır, Mustafa Denizli de "Beşiktaş kendi sahasında kimseye ezilmez ulan" diyerek Galatasaray maçındakine benzer ofansif bir kadroyla çıkar. İşte o zaman seyreyleyin faciayı. 4 mü olur 5 mi 6 mı onu bilemiyorum. Bu ihtimal de %55.

berthelemy dedi ki...

şu maçta allah aşkına yusufu görmeyeyim sahada. ayağında saniyelerce topu beklettikçe sinirim tepeme fırlıyor. zaten manchester ona da izin vermez o daha hindi gibi düşünürken ayağından alıverirler topu. bobo ve nihat kalite olarak bu takımın en üstün 2 forveti. ne olursa olsun onlar oynamalı. yanlarında da en formda oyuncu olduğu ve savunmayada yardım edebildiği için serdar oynayabilir. ayrıca hala üzülmez oynasın diyenler var. üzülmezin bırakın beşiktaşı hiçbir futbol kademesinde yeri yok anlayın artık.

Selamın Aleyküm gene ben :)) Beşiktaş'a başarılar umarım burnu kaf dağında ki İngilizlere boruyu verirsiniz.. Ama futbol dilek, istek, ummakla olmuyor sahada becerikli ayakların hünerine kenarda kurt hocaalrın tecrübesine bakıyor. GS - BJK 4-0 olur demiştim caner in o golü kaçıracağını tahmin etmemiştim 3-0 bitti. Şimdi 3-0 MANU ALIR diyorum umarım 2-0 bitmez Şans Beşiktaş ın yanında olur ama ne demiştik futbol dilek, istek, ummak bla bla bla nla...

Gökhan dedi ki...

alper gelirse küfürü yiyecen yine balsikimo :)

@ Gökhan

Yemin ediyorum yorumunuzu yayınlayın a basarken aklıma geldi aynı şey bassam mı basmasam mı 10 kere düşündüm:)Adam başlar gene hayatım gs lerle mücadeleyle geçti orta okulda 3 cimbomlu dövdüm falana :))

Gökhan dedi ki...

yalnız alper i haklı bulduğum zamanlar da olmuyor değil,yani şimdi bunları gidip blog a yazacağına sokakta bir beşiktaşlıya söylesen dayak yersin muhtemelen biliyosun di mi

alper dedi ki...

aceto..
ben sana sövmeye doyamıyorum ya.çok tatlısın lan sen.yemin ediyorum kendine sövdürmekten bu kadar zevk alan bir yaratık daha tanımıyorum.sadece kendine sövdürsen oda iyi.:))mazoşistmisin nesin lan sen.psikanaliste merak salcam senin sayende.hangi ruh haline sahip olduğunu anlayabilmek için.umuyorum diliyorum falan demişisn ya.senin umman dilemenle ancak kemik yağar.sanada o yakışır zaten..bir gs li ile aynı cennete gitmem ben.seninle aynı dünyanın havasını soluduğum için çok düşünceliyim.çünkü dediğim gibi insan evladı kendine sövdürmek için bu kada uğraşmaz.ama insan evladı tabi.gerisini bilemem çiçeğim.hadi canım sen git ''akere'' den yemeğini ye.onun ne olduğunu bilmiyosan çengel bulmaca çöz.ama çözerken dikkat et bir yerine kaçmasın bebeğim kıyamam sana.sen benimsin yada toprağın..

alper dedi ki...

teşekkür ederim GÖKHAN bey.pnun yaptığının adı sanal oğlancılık.

alper dedi ki...

STAR tv de maçı yarın yine emre tilev anlatacakmış.liverpool maçındaki gibi.:))ulan tutsun bu totem be..

molosztash dedi ki...

Yarın hayatımın en garip totemiyle Man U maçında olacağım.

Galatasaray maçından sonra 50 günlük yeğenimi kucağıma almıştım, biraz fazla sallamışım, bütün emdiklerini omzuma boşalttı, şimdi yarın bebişin kusmuğuyla donattığı siyah-gri Umbro formamla Eski Açık'ta olacağım. Şans da kusmukla birlikte bizimle olacak :))

Alper Alper gibi kufrederse Beşiktaş bu macı alır ;)

Unknown dedi ki...

eskiden heyecanlanırdım.gs maçı sonrası futboldan soğudum.çok kötü oynadık falan diye değil ama bilmiyorum. hevesim kaçtı resmen.ntv spora bakmıyorum,gazete okuyamıyorum. herhangi bi lig maçını bile izleyemez oldum. manu maçına da beşiktaşımızın güzel hatrına bakıcaz artık:) hoş böyle diyorum gol atsak öküz gibi anırırım o da ayrı bir konu.

Sertug Ozgur dedi ki...

alper adamımsın ya..:). Emre Tilev toteminde yine sesi kısarak izlemek farz oldu demek.:=)

sembolist dedi ki...

Berbatov'a dikkat..

neo_494 dedi ki...

Yenilirsek çoğu kişiye kına almak yenersekte çoğuna kapak takmak zorunda kalıcaz sanırım

Adsız dedi ki...

Valla oldugum yer itibariyle gece 3 te maci izlemeye baslicam( oda netten link bulabilirsem) gece 5 te mac bitecek.Sabah ise gidecem. Ama yenelim,takim beni utandirsin iki gun uyumadan ise gidip geliyim raziyim:)
Mubarek gun isabbet ettirin attiginiz taslari kor soytenin lanet gozune

Fatih dedi ki...

manu maciyla pek alakali degilim, sonuc belli zaten, bize yine el memleketlerinde basi onde gezmek dusecek yarin sabaha, tipki liverpool macinin ertesi gunu oldugu gibi.

dikkatimi ceken su kayan yazinin 3-0'lik gs maglubiyetinin ertesine denk gelmesi komik. fb ile oynadiktan sonra da onlar one gecer herhalde.

valla fatih, maç sonucuna göre kafanın düzlemdeki pozisyonu paralel veya dik olarak değişiyorsa, çok da takma zaten sen bu Beşiktaş işlerini kafana, boş ver.

Kardeşim bu kadar da karamsar olunmaz ki. Bazı gsliler de tutmuş yok sonuç belli yok nasıl bakacam millete. Bu kadar kibirli bir taraftar topluluğu görmedim. Dur daha bunun çamuru var, kışı var. O zaman alacağınız sonuçlara göre o kayan yazı tekrar düzenlenir merak etmeyin. Çünkü aldığınız sonuca göre tavrınız değişiyor.
Maça gelirsek berabreber veya alacağımızı düşünüyorum.

barfilozofu dedi ki...

Beşiktaş adının olduğu heryerde "Acaba" vardır...

Pamukk dedi ki...

Bobo kadro dışı?
nası yani niye

yazık bobo'ya. şampiyonlar ligi'nde oynamak için kaldığını düşünüyordum. geçen seneden beri mutsuz ve isteksiz. neden kadro dışı? ilk 11'i de geçtim neden kadru dışı?
anlayamıyorum.
hoş; başımızda demirören varken denizli kadroyla oynamış, taktik hata yapmış, yanlış oyuncu oynatmış filan çok da umrumda değil.

marco dedi ki...

aman hocam rica edeyim kadro falan yapmayalım! denizli görür mörür es kaza süpriz yapmaya kalkar mazallah.

delgado dedi ki...

şimdi yola çıkıyorum, nasip olursa stattayım ve eski açıktaki yerimi alıyorum.

saldır beşiktaşım ulan!

sembolist dedi ki...

Maçta taraftar kendi markasını(Çarşı) ekonomik anlamda yükseltme ve reklam yapma kaygısından uzaklaşıp direk maça ve maç içindeki hakem kararlarına göre pozisyon alırsa maçın gidişatını etkiler.Yoksa 'desibel rekoru-dünyada bir ilk' gibi kavramların referans alındğı bir taraftar psikoljisi takıma zarar veriyor bence..

Unknown dedi ki...

Bobo'nun olmaması bjk adına büyük bir avantaj.Bjk'nin en kötü hücum oyuncusu Bobodur.Sene de 40 maça çıkıyorsa 30 dan fazlasında vasattır.Ruhsuzdur pres yapmaz,top tutamaz,adam geçemez,yavaş bir oyuncu.
Top tutamadıkça hiçbir iş yapmadıkça rakip takımlar hep yüzde 70 lik pas oranıyla oynar
Zaten bobonun kötü old şu laflardan belli liverpoola gol atmıştı vay be liverpoola gol atmış adam.Forvet oyuncusu değil mi bu adam 1-2 kez avrupada iyi takıma gol atamayacaksa ne işi var ki Bjk de.Aradan 5 sene geçse bjk barcelonayla karşılaşsa bobo liverpoola gol atmıştı be bida atar mı gibi laflar edilecek nerdeyse.
Nobre olmazsa bobonunda olmaması kayıptır.Ama varsa bobo falan hiçbir zaman kayıp olmaz
Zaten fazla pozisyon vermeyecektir M.unıted

Pamukk dedi ki...

hibir açıklama yok neden Bobo kadro dışı fffffffffffffffffff

ian dedi ki...

birazdan çıkıyorum ben de yola.. teknik taktik konuşmak gelmiyor içimden.. inletelim dolmabahçe'yi.. alalım şu maçı..

Adsız dedi ki...

Eğer Bobo sakat falan değilse ve yine de kadrodan çıkarıldıysa birinin kalkıp bunu kamuoyuna açıklaması gerekir.Ve eğer bu akşam Beşiktaş forvette etkisiz kalır ve yenilirse birilerinin bunun hesabını vermesi lazım.Ve eğer sene sonunda Bobo elde patlar,alıcısı çıkmazsa veya form grafiği giderek düşerse birilerinin bunun da hesabını vermesi lazım.

Deniz dedi ki...

Beşiktaş tarihinin en golcü yabancısı ve kötü forvet he mi. Futboldan anlamıyorsunuz ya, vallaha anlamıyorsunuz.

Maçla ilgili umudum sıfır, sürpriz olursa sevinirim, olmazsa üzülmem.

AQ-47 dedi ki...

Az önce LigTVde Kadro açıklandı:
Hakan
Kaş
Ferrari
Sivok
Üzülmez
Ekrem
Ernst
Serdar
Tello
Yusuf
Nihat

Ancak Ligtv.com.tr'de başka kadro var:

Hakan, Ekrem, Sivok, Ferrari, İ.Üzülmez, Holosko, Fink, Ernst, Tello, Yusuf, Nobre

Hangisi gerçektir ve sizce hangisi olmalıdır..:)

Rattlehead dedi ki...

eğer bu kadro gerçekse bittik.fink nasıl olmaz ya karşımızda kasımpaşa mı var zannediyoruz?yusuf nası ilk 11 oynar of mustafa hoca mal mısın nesin bi deget.

Adam dedi ki...

Mübarek Kadir gecesi, Allah yardımcımız olsun. Mantık aksini söylüyorsa da inşallah Beşiktaş galibiyetle başlar.

Rattlehead dedi ki...

Hakan-Kaş-Ferrari-Sivok-İbo-Ekrem-Ernst-Özkan-Holosko-Tabata-Nobre ilk 11.yine tek önliberolu oynuyoruz manchster'a karşı man.u'da da foster neville evra vidic evans carrick scholes valencia nani anderson rooney. özellikle son dört isme dikkat dağıtabilirler bugün bizi.ah mustafa hoca fink dururken ekrem niye orta sahada oynar?

Sertug Ozgur dedi ki...

yahu buraya yazmam bile gereksiz ama arkadaş serdar özkan çıkıp nasıl yusuf alınır böyle bir maçta biri anlatsın bana. Takımın dengesi resmen bozuldu o girdikten sonra.

Ayrıca 60dan sonra gol yiyeceğimiz aşikardı. Fink-Ekrem veya Tabata değişikliği yapıp orta sahada ayağımızda top tutmamız sağlanamaz mıydı? Tüm topları şişirdik..

alper dedi ki...

şansızdık ve gücümüz yetmedi..beraberliği kurtaracak mücadeleyi yaptık aslında ama nasip bu kadarmış.
golde hakan arıkan değil ibrahim kaş hatası var gibi geldi bana.hamle zamanlamasını yapamadı naniye.takımın genel defans mantalitesinden memnunum.ferrari sezon başı beklentilerimin ötesinde bir performans sergiliyor.nazar değmesin.önümüzdeki maçlara bakacağız artık.

bu arada tv başında taraftarın sesi pek duyulmadı .maçta nasıldı acaba??

yuki the zorba dedi ki...

@tathar

abi aradım seni uçaktan inerken ama açmadın. O sırada maç 0-0'dı... Yaktın güzelim totemi :)

Pamukk dedi ki...

acemi çaylaklar gibi paniktik hücumda

Yorum Gönder

Ara