.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Eylül 2009 Salı

Galatasaray maçı öncesi bir taktik önerisi

Galatasaray golü bulana kadar rölantide oynuyor. İlk golü bulduktan sonra takımdaki mental değişiklik hemen göze çarpıyor. İlginçtir, daha korumacı bir oyun yerine daha agresif oluyorlar. Bu da ilk golü yiyen taraf olmamak gerektiğini gösteriyor. Zaten şu anki Galatasaray kadrosu da kontrollü oyuna hiç müsait değil. Bir derbi maçta geriye düştüklerinde de ne yapacakları konusunda hiçbir fikrimiz yok açıkçası. İki takımın da esas kadrolarına bakacak olursak bizim açımızdan kontrollü oyun, önce rakibi durdur gibi seçenekler değerlendirmeye bile alınamaz. Çok teknik futbolculara sahip bir kadro var karşımızda. Yerden oynamak, kanatlara inmek hikaye olur. Galatasaray'ın esas zayıf noktası defansın arkasına atılacak uzun toplardır. Servet ve Emre ikilisinin arkasına atılacak her top tehlike demektir. En ileri uçta Holosko, arkasında Nihat bu anlamda iş yapabilir. Şayet ilk 30 dakika bunu zorlayabilirsek Rijkaard ister istemez savaşçı bir orta saha oyuncusunu geriye yaslamak zorunda kalacaktır. Bu da Tabata'nın alanının ferahlaması anlamına geliyor. Ernst-Fink ikilisinin yükü de azalır. Şahsi düşüncem, oyunun iplerini elimize verecek yegane taktik budur. Bu ilk aşamayı başaran Beşiktaş'ın maçı kazanması da sürpriz olmaz. Her şeyden önce rakibimize saygı duyalım. Şu an için Türkiye'nin en sağlam savunması, hücumda en çok varyasyona sahip rakiple karşılaşacak. Umarız alnımızın akıyla, gollerimizle, coşkumuzla karşılarız Pazar sabahını...

27 Yorum:

Cherubim dedi ki...

Mantıklı kendi içinde, lakin Holosko da Nihat da formda sayılmazlar şu anda. Nihat sakat üstüne de. Bırakın onları Bobo ve Nobre de aynı şekildeler, üstüne de sakata çıkmış haldeler. Sağlıklı ve formda bir ofans hattıyla mükemmel bir plan olurdu, ama böyle çok zor..

barış dedi ki...

galatasarayda ayhan yok, bu beşiktaş için çok büyük avantaj, oyunu daha iyi kitleyebilir ama elano ilk 11de başlamayacak sanırım, arda ortada, kewell solda demek olur bu da orta sahada beşiktaşın muhtemel fizik üstünlüğünü azaltır.

"şu an için türkiyenin en sağlam savunması, hücumda en çok varyasyona sahip rakip" bunu galatasaraylı taraftarlar söyleyince ciddiye alınmıyor.

memet dedi ki...

Gs hücumu da savunmayı da takım halinde yapıyor.Savunmada emre aşık bence en zayıf halkaları penaltı,kırmızı kart potansiyeli yüksek bir futbolcu.Bobo'nun arkasında nihat-holosko ikilisi Gs savunmasını çok zorlardı.Ancak bobo sakat ve 6+2 kuralı var.Eğer nobre de oynamazsa holosko ve nihat servet-emre ikilisini çok fazla zorlayamaz.Gs 'de Ayhan oynamayacak bence bu bizim lehimize çünkü ayhan 2 yönlü oynayabilen bir futbolcu.Ortasahada Erns-Fink-Tabata Gsye fizik üstünlüğü sağlayabilir.Ama kanatlarda ciddi sıkıntı var.Hem defansif hem ofansif açıdan kanatlarda Gs ağır basıyor.Bu yüzden ekrem bek olarak değil de orta sahada kanatta da görev yapabilir.Özellikle Keita'nın oynayacağı sol kanadımızda İbo veya İsmail'in önünde Ekrem de düşünülebilir.Yanlış hatırlamıyorsam Kadıköyde benzer bir mevkiide oynamıştı.

Gökhan dedi ki...

ayhan'ın yokluğu bence de bizim için avantaj.hem beşiktaş maçlarında ayrı bir motiasyonu oluyordu hem de m.sarp,m.topal ve barış'a göre hücum yönü daha iyi ve onun olmadığı ankara maçında gs savunmacılar-hücumcular diye ikiye bölünmüştü.
biz de gs'yi bu şekilde ikiye bölebilirsek ernst ve fink maçın kontrolünün bize geçmesini sağlar.
sol taraf için benim de aklımdaki ikili savunmada ismail ve önünde ekrem.
holosko sezon başındaki gibi oynayacaksa işimiz var demektir ama formda bir holosko olursa işimize çok yarar.

menderes mete dedi ki...

4-4-1-1 dizilişi ile oynayacağız.Tello yedek kalacak.Ekrem sağ açık ,Serdar Sol açık aynayacaktır.İlerde HOLOSKO tek arkasında da TABATA olacaktır.Maç boyunca devamlı pres yaptıracaktır.Ve ilk golü kim atarsa o kazanır...

Alper dedi ki...

Galatasaray karşısında kim öne geçerse (Talinn misali) 10 katı gol yediği için, ha Galatasaray öne geçerse de genelde 2-0'dan sonra iş riske bindiği için 2-1 veya 3-2'ye gelebilitesi yüksek bir maç.

Ama dostlar, alınmayın gücenmeyin, bu kadro karşısında Beşiktaş'ın yapabileceği en iyi şey az gol yemeye çalışmaktır.

Bence.

''Ama dostlar, alınmayın gücenmeyin, bu kadro karşısında Beşiktaş'ın yapabileceği en iyi şey az gol yemeye çalışmaktır.''

Çok duyduk bunları ve biz bu lafları BROKOLİ çok oldu arkadaşım :)

delgado dedi ki...

Talinn derken?

okka dedi ki...

"şu an için türkiyenin en sağlam savunması..."

bu düşünceye katılmıyorum o sağlam denilen savunma 4 maçta 4 gol yedi.beşiktaşın savunmasu ise sadece 1 gol.

yuki the zorba dedi ki...

@okka
Jokond'un en iyi savunma dediği bizim savunmamız oluyor sanırım...

yuki the zorba dedi ki...

bi de Talinn ne lan?

ian dedi ki...

şampuan markası diil miydi o? üff 3. sınıf muhabbeti yapıyoruz damgası yiyicez ama talinn ne lan :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu arada ben savunmamızın iyi olduğunu düşünmüyorum şu an için.

hücum edemezseniz savunma da yapamazsınız. biz hücum edemiyoruz. o yüzden savunmaya da ekstra yük binecek. 50-60-70 dakika dayanırsın, en ufak bir dalgınlıkta ceza kesilirse artık oyun başka bir havaya bürünür.

beşiktaş'ın gol atması lazım, beşiktaş'ın hücum etmesi, kora kor oynaması lazım.

beşiktaş'ın topa basması, ayağa oynaması lazım.

aylardır holosko-nihat bu adamlar değil diyorum. burada da göreceğiz. holosko 3 saniye sonunda top kaybı yapacak ise savunma da yapamayız kusura bakmayın.

tahmin edilemeyen bir çok faktör var. ama sanırım en büyüğü; rodrigo tabata. nasıl performans göstereceğini tahmin edebilen yok sanırım.

tabatı'yı da bilmeden maçı yorumlamak afaki oluyor biraz.

gürcan bilgiç sığlığında, günümüzün en moda klişesine sarılayım ben de -yanılma ihtimalim yok- tabata o gün tabata gibi oynarsa beşiktaş kazanır... :)

drogba dedi ki...

Sadece yediği gole bakılarak savunmanın iyi olduğundan bahsedilemez.Bjk Gb maçında pozisyonlar vermiştir ama gol yememiştir.Fenerbahçe maçında 5 olabilirdi ama 2 yemiştir.Tabi böyle varsayımlar doğru olmaz aslında.
Yine de Gs 1 pozisyon vermiştir golü yemiştir.Antep gibi deplasmanda sadece 1 pozisyon verip uzaktan bir gol ve penaltıdan gol yemiştir.Aynı Antep 2 tane net golü bjk maçında kaçırmıştır
Antep ve Gb maçlarında pozisyon olmadan bile büyük ataklar kaçmıştır.Verilemeyen son paslar yanlış tarafa atılan paslar vb
İbb maçında İskenderin,Gb maçında Burhanın,Antep maçında Betonun karşı karşıya kaldığı pozisyonlar var.Her maçta aynı tarz pozisyon.
Antep uzaktan gol,penaltıdan gol,Kayseri yan toptan gol.Aslında çok da fazla pozisyon verdiği söylenemez
Denizli maçında da rotasyon yapmasa,H.balta orada Bangouraya 5 metre uzak durmaz,Emre güngör yerine Servet olsa kafaya çıkar belki de top alırdı
Koyun bakalım bi maç İkaş-Sivok ikilisini stopere :)

Gs 4 tane gol atıyor her maç tabiki gol yiyecek.Gol attıkça rakip takım gol atmaya gelecek.E 1 tane atalım defans yapalım en iyi defans bizde olsun diye.Çok gol atan hücum futbolu oynayan golü yer.
Bjk gol atamıyor ki,gol atmaya çalıştığı için de rakip takım 1 puan iyidir deyip üstüne gelmiyor

Yediği maçlarda da Antep olsun Denizli olsun Kayseri olsun fazla pozisyon da vermemiştir.
Gsnin oynadığı taktiğe bakalım bide bjkye

Leo
Uğur---Servet--G.zan---H.balta
M.sarp---M.topal---Barış
Keita--------Arda
Baros
böyle çıksın bakalım bide Galatasaray

Yediği az gole bakılarak takım savunması eğer çok iyi oluyorsa,Ts 35 Fb 38 gol yemişti.2 sene önce yani Tsnin vasat oyuncuları Lugano-Edudan iyi oluyor yani ?

Bjknin geçen senede derbilerde oynadığı bütün maçlarda metaliste karşı oynadığı bütün maçlarda yığınla hatası vardı

Bu eleştirilen Gs defansında sadece Meira yok ve bu defans Benfica deplasmanı,Berlin deplasmanı,Bordo deplasmanından gol yemedi.Olmpiakosdan gol yemedi.Tek stoperle Hamburgdan 1 gol yedi.Bunları da iyi ayırt etmek lazım.
Servet-H.balta bunların defansı iyidir derbilerde her zaman.
Emre aşık zaten tecrübeli adam.Öyle herkesin dediği penaltı yapar kırmızı görür.Son 5 senede 2 kırmızı 2 penaltı anca yapmıştır.Ama damgayı yediği için öyle deniliyor.Geçen sene Bjk maçı haricinde Emre aşık müthiş oynadı.İspanya forvetlerine de adım attırmadı.Bu sene de iyi başladı.

G.zanı sakat düşünmesek yedeklerde Emre aşık ve Emre güngör var.Gsnin alternatifi daha fazla her yerde.

analiz kartal dedi ki...

biz bu oyunu bozarız herkes rahat olsun 2 hafta sokaga çıkmazsanız anlarız geçen seneki derbileri anlatan arkadaşlar beşiktaşım 10 kişi oynamıştır o maçları 10 kişi oynarkende ezmiştir ....

menderes mete dedi ki...

Top kale çizgisini geçmediği zaman bazı şeyler havada asılı kalıyor.4 haftanın genel istatistliklerine baktığımızda burada anlatılan birçok şeyin tersi çıkıor.Mesela,ligin en çok pas yapan 3.takımı Beşiktaş,1.FB 2.G.ANTEP.Ayağa pas yapamayan bir takım değil Beşiktaş.En az gol posizyonu veren takımda Beşiktaş üstelik açık ara lider bu konuda.Aslında bunun sebebide iyi pas yapması.En çok duran ve yan top kullanan 2.takımı ama gol atamıyor bunlardan.Girilen gol posizyonu sayısında 3.ancak isabetli şutta sıkıntısı var.Bunun sebebi de forvetlerin formsuz oluşu.Gol sayısında ki azlık birazda bundan kaynaklanıyor.Ama asıl sebep iyi paslaşmaları hızlı yapamamaları,oyunun yönünü hızlı çevirememeleri.Geçen seneki gibi bireysel performanslara dayalı bir oyun oynamıyor artık Beşiktaş çünkü o oyuncuları sakat.Ayrıca Ş.L de böyle oynanmaması gerektiğinide DENİZLİ biliyor.Geçiş döneminde olan bir BEŞİKTAŞ var kısacası.Herkes fark bekliyor bu maçtan bol gol beklior ama yanılıyor.

Jokond dedi ki...

Beşiktaş'ın sezon başından beri yaptığı maçlarda yaptığı pasların büyük bir çoğunluğu yanadır, dikine değil. İstatistik kağıt üzerinde doğru ama reel hayatta yanlış sonuç veriyor o yüzden.

drogba dedi ki...

Bu arada şaka maka hakikaten Sivok penaltı yapabilir.
1.Fenerbahçe-Bjk kupa maçında yaptığı penaltı
2.Bjk 1-0 Kayseri maçında Cangeleye yaptığı ama verilmeyen penaltı
3.Antep 0-3 Bjk Betoya yaptığı ama verilmeyen penaltı
Başka var mı hatırlamıyorum 1 sene de 3 penaltı,ayağı düzgün olan bir stoper için çok fazla.

Emre aşık derbilerde kendi kalesine gol atabilir ama Sivok mu Emre mi penaltı yapar sorusunda Sivok daha ağır basar.Emre aşık ne yapacaksa dışarı da yapar.Boş yere de kartı görmez,mutlaka atağı kesmek için yapar.

alper dedi ki...

jardel sen hala ne konuşuyosun anlamadım ben kardeş ya.bak git işine.o hakikaten penaltı yapabilirmiş.emre aşık ta yapabilir mi mesela hakketen penaltı.

herkes kendi kafasına göre kendi hoca olsa nasıl oynatıp ne düşüneceğini yazmış yukarılarda.çokta güzel yazmışlar.ben şahsen bir hoca olsam gs maçlarından önce taktik anlatmam kendi takımıma.bu maçın taktiği yok çünkü.mkoy videoya mondragonun kocaman açılan ağzını koy bülent korkmaz resimleri en son çıkarkende bir de sabri göster öğrencilerine gidin çıkın şu sahaya parçalayın şunları deyin yav..:)) o kadar haz etmem bu takımdan.
rahat olun yav.jardele inat brokoliye inat yenip gelcez..:))

menderes mete dedi ki...

@JOKOND
zaten geçiş döneminde olduğumuzu ortaya koyan şeyde bu işte.

Jokond dedi ki...

sevgili syhvbyz,
aramızda bakış açısı farkı var. ben ona geçiş değil çaresizlik süreci diyorum:)

Emrah D dedi ki...

Bence Galatasaray macinin taktigini dusunurken goz onunde bulundurmamiz gereken faktor manchester united macidir. Sampiyonlar ligi macimizin oncesinde disli bir rakiple oynayip kendimizi deneyebilecek olmamiz buyuk sanstir.

Yerel ligde 34 mac oynaniyor, bu maci kaybetsek de 5 yesek de onemli degil telafisi olur. Ote yandan bu macta Manchester taktigini deneyip hafta ici yapacagimiz onemli mac icin bir iki sey ogrensek cok buyuk kazanctir.

Diyecegim o ki bence burada Manchester macinin taktigini tartisalim, Galatasaray'a karsi da o taktigi deneriz. Defans uc gun sonra Rooney ile karsilasacaksa Ardayla Mardayla ilgili yorum yapmak bence abes.

Ben diyorum ki en kisa sure icerisinde 4-3-1-2 oynamaya baslamaliyiz. Hem Bobo gibi bir santrfordan kanat forvet yaratmaya calismamiz gerekmez, hem Tabata (ileride Delgado) icin daha musait bir "10 numara" pozisyonu yaratmis oluruz, hem de modern bir anlayisla sahaya yayiliriz. Burada onemli olan orta uclunun ucuncu oyuncusunun kim olacagi. Domestik lig icin Tabata dusunulebilir fakat CL arenasinda nasil olacagi bence Tabata'nin hucumundan cok savunmasini gordukten sonra karar vermemiz gereken bir durum. Pasli oyunu dayatmak, top kazanmak ve sakin oynamak adina orta ucluyu ernst-fink-sivok kurmak gayet mantikli. Stoperde Toraman-Ferrari oynar. Boylelikle ortada saglam basan, fiziksel olarak kuvvetli ve pas yapma yetenegine sahip besliyi olusturdugumuz icin beklerde rahat rahat ofansif ismail, ridvan gibi oyunculari oynatabiliriz. 10 numaramiz Tabata olur, forvette de Bobo'nun yanina form durumuna ve rakibe gore Nobre, Nihat veya Holosko gelir. Tello bir muddet yedek oturup savunma yapmasi gerektigini hatirlamak zorunda.

Boyleyken boyle.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@diskonnektus

of. rüyama girer o orta blok. 3 yer değiştiren, topu ayağına beklemeden topa giden, ayak içini türkiye ortalamasının çok üzerinde kullanabilen oyuncu. seri, keskin ve planlanmış paslaşmalar, üçgenler...

üçü de düzmüş... düz olsun tabata da sosu olur işte ne güzel.

AQ-47 dedi ki...

@diskonnektus

Bu tip dizilişte Tabata (Delgado, Yusuf) çok rahat oynar. İleride Bobo ve yanında Nobre/Batuhan (ya da sağa yakın oynayacak Holosko/Nihat) olur. Bekler de artık hücumu daha fazla düşünen İsmail ve Rıdvan/Ekrem/Kaş...Kanatları kullanmayı esas alan ve oradan rakibi boğan bir sistem. Tello gönderilip kadroda yer açılabilir. Bu arada Onur Bayramoğlu A2de coştukça coşuyor, bence ligde de şans bulmalı artık, ne dersiniz?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sergen de iyi şeyler söyledi geçen gün onur için laf arasında.

menderes mete dedi ki...

@JOKOND
Çaresizlikte bir takımın ilk yapacağı şey paslaşmayı bırakıp uzun oynamaktır.Yıllardır pasa dayalı oynamayan bir takımı buna alıştırmak kolayda değildir.Çaresizlik olarak tanımladığın bu durumun ortaya çıkması normal.Ayrıca sakatlıklardan dolayı bu pas trafiğini hızlandırcak oyuncularda oynamadı hala.Zaman gerekiyor kısacası...

okka dedi ki...

@yuki the zorba
evet haklısın yanlış okumuşum.

demek ki neymiş yazıyı bir tarafımla değil gözümle okumam lazımmış. =)

Yorum Gönder

Ara