.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Eylül 2009 Çarşamba

Çok Mu Zor?

Benim futbol bilgim kısıtlı, lakin şunları az ya da çok çıkartabiliyorum izlediğim oyunlardan. 1. İyi performans ödüllendirilir. 2. Rotasyon takımın omurgasıyla oynanarak yapılmaz. 3. Rotasyon oyuncuyu bir hafta tribüne, bir hafta yedeğe, bir hafta ilk 11'e koyarak da yapılmaz. 4. Takımın hüviyeti belirlenir, ona göre dizilinir. 5. Avrupa'da yabancı sınırlaması yoktur. Bu bağlamda, sayın hocam, kaleye Rüştü yerine Hakan'ı, ortaya Ekrem yerine Fink'i, sola Yusuf yerine Serdar Özkan'ı koymak çok mu zor hocam? Allah'ın aşkına be hocam, derdin ne bizimle? Nereden geliyor bu kafa karışıklığı, bu maceraperestlik? Geçenlerde, Man Utd maçından sonra şuna benzer bir kelam etmişti Denizli: "Türkiye'de Man Utd'a karşı böyle sahaya çıkacak takım yok." Biliyoruz hocam yok. Bu da kendisinin maceraperestliğini Freudyen bir şekilde ortaya koyan bir veri zaten. Ekrem ilk fırsatta sağa kaçmaya çalışıyor, kaçtıkça da etkili oluyor. Ernst'in dili dışarıda. Ortasahayı güçlü tutmak gerektiğini, orada kimin oynamasının daha iyi olacağını anlamak çok mu zor hocam? Niye be hocam, niye? Omurga niye bozuldu? Serdar ile Ekrem'in günahı ne? İsmail'in günahı ne? Niye bu yapboz be hocam? Lütfen be hocam. Duy sesimizi. Lütfen.

22 Yorum:

Ekrem35 dedi ki...

kendinden güçlü bir takım mı? cska mı? ben kesinlikle katılmıyorum bu yoruma. cska beşiktaş' ın çok rahat yenebileceği bir takım ancak ve ancak doğru kadroyla.

ekrem dağ sezon başından beri sağ bek, sol bek ve ön libero da oynadı ve biz biliyoruz ki geçen seneden ekrem dağ sağ bekte güzel oynuyor. madem ekrem ön libero oynayacaktı fink' i niye aldık?

tello niye 10 numara pozisyonunda oynatılmaya çalışılıyor? madem tello orada oyanayacaktı tabata' ya neden döktük milyonları o zaman?

united maçında yusuf şimşek' i hepimiz gördük. yusuf ile ancak denizli, ankaraspor, ankaragücü, eskişehir gibi takımları yenersin.

lütfen mustafa denizli taşlarla oynama artık lütfen Allah aşkına. sinir sistemi diye bir şey kalmadı çünkü.

Ekrem iyi mi oynamis? Ekrem ortasahada iken ne yapmis topu alip yanindaki adama pas vermek haricinde? Ekrem gorev taniminin disina ciktikca iyi oynadi. Su yazida Ekrem sagbek oynasin diye bir sey var mi? Ekrem'in yeri aciktir, orada da bir kez oynamistir.

Ismail oynayacak tabii ki, ama bir hafta tribunde, bir hafta sahada olmayacak. Bizim elestirdigimiz Ismail'i oynatmasi degil, Ismail ile oynamasi. Acik degil mi bu?

Serdar Ozkan'a dun kufur edenler Serdar Ozkan kotu oynadigi icin kufur ediyorlardi. Serdar Ozkan'a sezon basindan beri kufur eden var mi?

Bu macta ortasahamiz cok mu iyiydi? Sen takimin oyunundan memnun musun yani? Ayni maci izlemedik herhalde.

Bu arada sen theotheo, simdiye kadar Denizli'ye giydirmekten bir adim geri durmayan sen mi Denizli'yi savunur oldun?

Skor taraftarligi yapsak sene basindan beri ayni seyleri soyleyip duruyor olmazdik theotheo. Ismimin uzerine tikla, ac oku bakalim ne demisiz en basindan beri.

Yetti be. Tabii yetti. Hepimize yetti.

Senin esas derdinin yaklasan secimler oncesi Demiroren'e toz kondurmamak oldugunu da buradaki en aptal adam bile biliyor, merak etme.

shelbyl, nobre'ye çok haksızlık ediyorsun bence, canla başla çalıştı çabaladı, her yolu denedi, lakin çok şanssız bir oyuncu olduğu için yaptıkları hep görmezden geliniyor..

şu maçta laf söylenmesi gereken son oyuncu nobre'dir arkadaşlar, beşiktaş bugün hala dimdik ayaktaysa birinci sebebi mertimizdir, nobremizdir.. beşiktaş nobre'dir..

jessie, naber abi??

tamam vurmayın artık, bobo'yu öldürdünüz çoktan..

ceyhun dedi ki...

aslında bir konu var.

takım elinden geleni mustafa denizliye rağmen yaptı, bu kadar basit. her şeyden basit olarak bütün topları ezen ve rakibe veren bir tello'ya daha kaç dakika dayanması gerekirdi anlamıyorum. o pozisyonun adamı olsun diye alınan tabata, yusuf hatta serdar kenarda dururken nedir bu seçim ve ısrar. tecrübeli ve inatçı teknik direktörlerin genel sorunu sanırım bu "ben ders almam ders veririm" anlayışı. ekremi kazanman gereken bir maçta henüz ortasaha pozisyonuna alıştıramamışken ısrarla orada oynatmak aklın ürünü olan bir seçim değil inat etmenin danıskasıdır.

tabatayı oynatmayabilir hoca, holoskoyu da seçebilir ilk 11e ama rakibini geçebilecek yaratıcılık gösterecek en formda oyuncusu serdar'ı bu maçta da 11e başlatmayıp en kötü performansını sergileyen nihat'ı alırsa hoca kusura bakmayın ama bizim de taraftar olarak birkaç kelam etmeye hakkımız var.

yazıdaki tespitler tam anlamıyla doğrudur. skor yazarlığı burada pek yerine oturan bir eleştiri değil. maç esnasında söylenen sözler ve yanlış tercih eleştirileri maç sonunda buraya aktarılıyorsa bunda skor yazarlığıyla alakasız bir yorum vardır.

mustafa hocaya iş öğretmek bana da komik geliyor ama shelby'nin açıklaması çok doğru bana kalırsa. bir şeyde inat ediyorsan bari ucundan köşesinden açıkla hoca skorlar aldı başını gidiyor mağlubiyet üzerine. bunu eleştirmek de skor yazarlığı oluyor.

Adsız dedi ki...

bu theotheo geçenlerde süleyman seba'yla demirören'i mukayese eden kişilik değil mi?

böyle biri bugünkü futbolumuzu da beğenebilir tabii, çok farklı bir bakış açısı var, çok farklı...

İsmailin neden oynaması gerektiğini öğrenmek isteyenler:

-kayseri maçındaki çizgiden ibrahim kaş ve üzülmez odunlarının yaptıkları özürlü ortalara ve top çıkarmalara...

-Son CSKA macındaki 500 dkdir gol attığımız tek gol olan ismailin çıkardığı topa baksınlar...

Theotheo,

Bize hakaret etmene artik alistigim icin enterese bile etmiyor salak demen de, ben sana 3 yasindaki cocuga aciklamaya calisir gibi aciklamaya calisayim.

Bu takimin, sezon basindan beri gosterdigi performansa bakarsak, kalecisi Hakan'dir, sol acigi Serdar Ozkan'dir, ortasaha ikilisi Ernst ve Fink'tir. Buna itirazin var mi?

Bu soruya cevap ver, sonra yazida skor taraftarligi mi yapiliyor, yoksa yazar surekli soylediklerini tekrar mi ediyor onu bir idrak etmeye calis. Idrak et demiyorum bak, idrak etmeye calis en azindan.

Biraz caba ile aptallar bile abdal olabilir.

AQ-47 dedi ki...

Yetiş Batuhan dedirttiniz bana sonunda...Bir arkadaşın dediği gibi vurun Bobo'ya, hala yaşıyorsa tabii...Deplasmanda ilerde ayağında top tutacak adam lazım, duvar pası yapacak adam lazım, sen yine ayağına kazma bağlanmış, her topa elle müdahale eden gladyatörü koyuyorsun...Umutların yeşermesi için acaba Başkan'dan ve Denizli'den başka kaç kişini daha defolması gerekir?

Del Piero,

Sene basindan beri Nobre de, Bobo da, Nihat da formsuz. Ben Nobre'nin bu seneki performansini savunmuyorum, savunursam, tipki sizin su konuyu gundeme zirt pirt getirmeniz gibi at gozlugumu takmis olurum.

Sen su mactan sonra gidip Bobo-Nobre karsilastirmasi yapip (son 20 dakikada ben oynadim sanki sahada) laf sokmaya calisirsan, kusura bakma pasam, burada art niyet ararim. Sanki Bobo hic sac bas yoldurmadi bu sene.

Daha buyuk bir sorun var, ama sirf buraya odaklanacaksaniz, ben dediklerimin arkasindayim. Inatciligi yapan ben degil, sizsiniz, belki farkindasiniz, belki degilsiniz.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bu abidik gubidik 3lü forvet denen sistem ne zaman değişecek ya, yeter.. Şu sistemle istediğiniz oyuncuları oynatın başarı hayal. Sol ve sağ açık oyuncumuz yoook!

Tello'nun yapamadığını Yusuf son 10 dakka orta sahada oynadı yaptı.

Oyun sistemi süper Rüştü şişir Nobre indir. Hani Nobre de sanki Jan Koller de... Nobre'den böyle maçlarda gol beklemek kabız bir adamın tuvalette oturması gibi.. hadi gol de beklemiyordum biraz top saklayabilseydi ayağında. Ayrıca anlaşılan o mücadelecilik ve forma aşkı! böyle maçlarda sökmüyor!!

İddia ediyorum Rüştü geri pasları oyuna daha iyi soktuğu için oynatıldı. Bir maçta kaleciye yaklaşık 20 tane geri pas mı atılır? Tabii bunun nedeni oyuncuların statik kalması ve Ekrem-Tello gibi ayağında top tutma kabiliyeti sınırlı, çabuk top kaybeden oyuncular olması.Ayrıca Kaş'ın kazmalığını da eklemek lazım.

Bu Cska oldukça sıradan bir takım ve taktik hataları yaptılar bana göre. Kesinlikle yenebileceğimiz bir ekipti. Ama hadi gerçekçi olalım bizden daha iyiler.

Tello da maradona triplerini bıraksın artık. 90lı yılların yugoslav topçularını andırıyor.

ya hala mı nobre? hala mı bobo amına koyim?

nobre'nin gazı ile bobo'nun becerisi(?)ni bir arada taşıyan bir forvetimiz var ama ne alemde bilmiyoruz.

şanssızlık ne demek yahu? o zaman rüştü de şanssız.

nobre top stoplarını beş metre çapında bir dairede yaptıkça şanssız değil kalastır, yeteneksizdir.

ayrıca bu adam forvet değil, target striker. dikkat striker. ama bu maçta 2 metrelik defans arasında ne target striker'ı diye sorarlar. gerçi onu da beceremiyor ya.

ayrıca theo'cuğum sen haklısın canım kardeşim. bu başkan çok iyi. o yüzden antepspor'a onunla beraber transfer ol en tez zamanda

Allah Allah. theotheo, ikimizden birinin Turkcesi vasat.

Ekrem su ana kadar orada denenmis, tutmamis. Rustu oynadigi maclarin hicbirinde guven vermemis. Yusuf bu sene yoklari oynuyor.

Simdi sen, bunlarin yerine elinde bu sene cok iyi performans gostermis olan Hakan, Fink ve Serdar Ozkan'i oynatmiyorsun.

Daha kolay olsun senin icin: Elinde Mudurnu Tavuk var, sen gidip "Ya bizim bu kasap tanidik, onun eti iyidir" deyip daha kalitesiz urunle yemek yapiyorsun.

Sana bir tavsiye; "Sunu oynatsa ona da saydiracaksiniz" diyecegine, tembellik etme de sene basindan beri suraya yazdiklarimi oku. Kendimi yalanladigim bir cumle, bak BIR CUMLE bul, ben buraya yazmayi birakirim.

Ezbere konusmayi birak theotheo. Emege ayip etme.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Theotheo,

Sanirim Rustu ve Serdar Ozkan konusunda hemfikiriz. Bu durumda yazimda itiraz ettigin bir nokta kaliyor, ona gecelim.

Ekrem. Diyorsun ki, iyi basiyor orada, top kullanimi da fena degil. Yahu Fink de iyi basiyor, onun da top kullanimi fena degil. Ayrica daha fizikli, daha direncli. Peki neden Ekrem iyi de Fink aptal? Ekrem sence bu yetenegiyle acikta oynasa daha verimli olmaz mi?

Sertug Ozgur dedi ki...

@goodtobeagonner

Del Piero ironi yapmış kardeşim.
Ama o kadar alıştık ki bu sözlere, ironi olduğunu anlamak zor haklısın

mufittezel dedi ki...

Finki kaç kere izledin de çok kötü olduğuna karar verdin?
Ha Cisse gönderilip Fink alınmazdı dersen katılırım, orada Fink oynamazsa da Uğur oynar Ekrem değil.
Ekrem'i Fink'in pozisyonunda onun işini yapması için değil, 90larda kalmış oyun kurucuya adam adama savunma yapması için oynatıyor Denizli.
Bu işi için de Ekrem fazla yumuşak kalıyor, hadi bi bok yedin orta sahada adam adama savunma yaptırıyorsun, bari daha sert daha çirkef faul yapabilen (takımda bu tanıma uyan bir tek Sivok var) birini kullan.
Theotheo'nun Yıldırım Demirören olmasından şüpheleniyorum ama bu kadar düzgün cümleler kuramazdı Demirören :)
"Belki Hakan'ın bir sıkıntısı olabilir" cümlesini okuyunca gülme kirizine girdiğimi de ayrıca belirteyim, bu cümle Denizli olma ihtimalini bile düşündürdü bana Theotheo'nun...

Yani sonucta theotheo, su yazim sebebiyle bana salak dedin, ama yazida tek katilmadigin konu Ekrem - Fink meselesiymis.

Ofkeyle kalktin da theotheo, zararla oturmadik iyi ki. Iletisim guzel sey tabii.

Gökhan dedi ki...

fink i isteyen denizli idi,demirören değildi,o yüzden aptal diyen birinin çıkması normal fink e.

Emrah D dedi ki...

ya su theotheo denen gerizekalinin yazilarini suraya asmayin modere olsun yorumlar veya da artik ciddi okuyucu kaybi yasarsiniz. Sinirden kendimi .kicem birazdan.

Pamukk dedi ki...

herkesin gördüğünü,bildiğini bi hoca anlamıyor. galiba hoca hariç kimse futboldan anlamıyor.

geçen sene ernst-cisse yi kaç maç kala farketti ki bu adam şimdi de aynı şeyi bekliyoruz sezon sonunda doğru ernst-fink yapar heralde.

Pamukk dedi ki...

yok yok bu denizli fatih terimden daha beter. çıldırtacak hepimizi. yalvarıyoruz ağlıyoruz söylüyoruz istiyoruz hocam doğrular çok basit diye ama. bi dene be hoca gene olmazsa bizde susucaz.

ian dedi ki...

hocaya güvenenlerdenDİM.. ama bu son zamanlarda yaptıklarını hakkaten anlamak mümkün değil.. gerçi serdar'ı alsa oyuna "hoca niye yusufu almadın", üzülmez'i oynatsa "hoca köybaşı nerde" diyenler çıkacaktı.. bizi ikna etmek zor, nitelikli bir çalışma lazım bizim ikna olmamız için.. denizli de bunu beceremedi bu sene.. (ernst-fink-ferrari-sivok oynarken sanki oluyor gibiydi omurga).. belki geçen sene delgado-nobre sakatlanmasa şampiyonluk bile gelmeyecekti.. sağlam olsalar ikisini oynatacaktı denizli.. ki ikisini de severim, yerine oynayanları da severim, neyse.. ama rotasyon değil abi bu sene yapılan, ben daha önce buna benzer bir kadro seçim stratejisi görmedim.. uefa denizli'nin adını versin buna.. tekrar söyliyim, hocayı severim sayarım ama bu son dönemlerde yaptıklarını kafam almıyor pek..

Yorum Gönder

Ara