.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Ağustos 2009 Cuma

Transfer Konusu ve Başkanın Açıklamaları

Başkanımız Yıldırım Demirören'in bir televizyon kanalına yaptığı açıklamaları izledik. Transfer konusunda geri adım atmış ve "3 aylığına oyuncu almam" ekseninde konuştuğuna şahit olduk. Hepimiz Yıldırım Demirören'in yöneticilik tarzını biliyoruz artık. Kendisi camiada ve kamuoyunda oluşan rüzgardan kolayca etkilenen ve buna göre tavır alan bir yönetici. Bugün itibariyle tribünde oluşan hava Yıldırım Demirören'i olumsuz şekilde etkileyecek durumda. Beşiktaş futbol takımının olası bir başarısızlığının ne Denizli, ne de futbolcular üzerinde kalmayacağı açık. Takımın en ufak başarısızlığı halinde yapılmayan transferin ne büyük bir hata olduğu üzerine uzun uzun yorumlar yapılacak. 2010 yılında seçim var. Başkanlar her zaman transferleri ve sportif başarıları seçim kozu olarak kullanmışlardır. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde istediği noktada olmamış olması Demirören'in seçim başarısını ciddi şekilde etkileyecek faktörlerdir. 5 senedir görev yapan Yıldırım Demirören'in transfer yapmayıp tüm başarısızlığın Delgado problemini çözememiş olması üzerinde yoğunlaşacağını öngörememesine imkan yoktur. Bu bağlamda, transfer sezonunun sonuna kadar büyük veya küçük bir transfer hamlesi yapılacaktır. Demirören'in bu transfer hamlesinin gerçekleşmemesinin ve bundan olumsuz etkilenmemesinin tek bir yolu olabilir. O da; seçim döneminde Beşiktaş'ın lider veya lider olma hesabı yapabiliyor olmasıdır. Ben Yıldırım Demirören'in bu riski aldığına veya alacağına inanmıyorum. Bu kadar camia rüzgarını hesap ederek ilerleyen bir yöneticinin tüm faturanın üzerine kalacağını tahmin ettiğine de adım gibi eminim. Burada Demirören'in izleyeceği stratejinin ne olabileceği açıktır. Önümüzdeki dönem Delgado'nun değil Bobo'nun yerine bir transfer yapılacaktır. İç pazardan alternatif forvet olarak kullanılabilecek bir oyuncu bulunup Bobo'nun yerine sol önde oynayabilecek bir oyuncu takviyesi yapılacaktır. Yukarıda bahsettiğim gibi bu transfer takımın ihtiyacını karşılamaktan önce seçim yatırımı olması konusunda çok önemlidir. Demirören'in kendi geleceğiyle ilgili bu stratejik hamleyi yapmayacağını düşünmek, kendisini başkanlığı sürecinde doğru tahlil edememiş olmakla ilgilidir. Biz o düşüncede değiliz. Demirören, Beşiktaş'ın gereği olduğu için kendi seçim yatırımı olarak bu transferi yapacaktır. İzleyip göreceğiz...

10 Yorum:

simplextablosu dedi ki...

Beşiktaş Batuhan için erken diyerek sanıyorum bu sezonda bir yerlere kiralık gönderileceğinin sinyallerini verdi. Artık kısfmet diyelim.
Birde Delgado'nun yerine beklenen Dos Santos veya Deco transferide pek olacak gibi gözükmüyor. Burada başkanın iki sorunu var, birincisi 9 yabancı problemi ikinciside maliyet problemi. Yarın birgün Yıldıray Baştürk'ü alıp Beşiktaş'lı yaparsa hiç şaşırmam heralde.
Levent Erdoğan hakkında söyledikleri güzel. Ne kadar çok konuşursanız o kadar çok hata yaparsınız demesi iyi.
Formaların içine sinmediğini belirtmeside iyi.
Mehmet Topuz için ise Fenerbahçe'nin verdiğinden daha fazlasını verirdik demesi biraz iddialı olmuş yalnız.
5 sene şampiyonluk beyanatınında tahmin ettiğimiz gibi şampiyonluk sözü değil, Aziz Yıldırım'a bir gönderme olduğundan bahsetmiş. Böyle şeylerin yanlış olduğunu belirtmiş. Bunlarda güzel.

Buraya kadar hepsi iyi hoş. Ama Jessie'ninde yazdığı gibi Yıldırım Demirören'i asıl seçimler yaklaşınca değerlendirmek lazım. Geçen sefer hayali İnönü projesiyle ağızlara bir kaşık bal çaldı. Bu sefer Ocak ayına doğru takımın ligdeki ve avrupadaki başarı durumuna göre enteresan hareketler izleyebiliriz kendisinden. Anlayabildiğimiz kadarıyla başkanlığı bırakmaya hiç niyeti yok.

AQ-47 dedi ki...

Başkan bu yıla kadar saçma sapan transferlere milyonlarca euro yatırdı ve bedavaya ya da yok pahasına bıraktı adamları. Başkan, yap son bir çılgınlık, ver şu Delgado'nun bonservisi al kimi alıyorsan, Deco mu, Vaart mı, Santos mu...Yemin ediyorum transfer tutarsa taraftar yanlışların hepsini siler. Hem başkan da kendinden beklenmeyen bir hareket yapmış olmayacağından böyle bir tutum infial yaratmaz. iki yanlış belki bir doğru eder bu sefer...

Travis Bickle dedi ki...

yabancı transferinin olacağını sanmam artık bu saatten sonra. y.d'den tuncay şanlı hamlesi bekliyorum.

AQ-47 dedi ki...

Bir Tuncay eksikti zaten.

cha dedi ki...

başkanın sırt reklamına kızılay ya da mehmetçik vakfı reklamı alınacak açıklamasının da şu yazı içinde yer alması gerekliydi bence. başkanın geldiğinden beri yapacağı icraatlardan en hayırlı olanı. ekşi'de de bu haberin yer bulmaması bana biraz garip geldi. acaba sadece benim için mi güzel bir haber bu?

Jokond dedi ki...

Dün geceki programı başından sonuna kadar izledim. Açıkçası program başlamadan evvel farklı bir şeyler öğrenir miyim hevesinde de olmadım. Bütün ipleri Mustafa Denizli'ye bırakmış bir başkan profili bekliyordum ki onu da tam anlamıyla gördüm zaten. Ferrari sizce Zapo'dan daha mı iyi diye soruluyor, hoca istediğine göre öyledir diyor. Ne sorulsa bu minvalde cevaplar veriyor.

Benim anladığım kadarıyla her ne kadar kendisi Delgado ile yolları dondurmak veya ayırmak istese de Mustafa Denizli hala Delgado'dan umutlu. Ocak ayında dönecek olan Delgado hala Denizli için anlam ifade ediyor. Parayı dikkatli harcamak, 9 yabancı problemi vesaire geçiniz bunları. Madem öyleydi gidip niye Deco için Tabata için görüştün? Mustafa Hoca Deco olmuyorsa siktir et başkanım demiş o da mevzuyu kapatmış. Bütün ipler bu sezon yine Mustafa Hoca'nın elinde. İyi mi kötü mü karar veremedim diyeceğim ama Demirören'in elinde olmasından yine de iyidir.

matiasemilio dedi ki...

seneye inşallah celal kolot başkan olur..en azından profesyonel düşünebilen;futboldan anlayan bi kişiliği var..

marpione dedi ki...

hah! bir celalettin kolot eksikti.

alper dedi ki...

Celalettin Kolot futboldan anlıyorsa beni Pele diye alır bu takıma...:))

Gerçkten sırt reklamı olarak Kızılay v.b bişey yazarsak her gün olduğu gibi yine Allah a Beşiktaşlı olduğum için şükredeceğim ve gururlanacağım.

Transfer işi konusuna gelince garantide olan bir Tabata var ve 31 Ağustos gecesi var diyorum..:)

Ve anlamadığım bir şey şu.Madem Bobo yu satıp sol önde oynayacak bir oyuncu alacağız;kanatlarda yeterince adamımız var diye veto edilen Quaresma ne idi neciydi..??

Adsız dedi ki...

Beşiktaş resmi sitesinde döneminde alınan bütün kupalarla çektirdiği bir fotoğrafını gördüm başkanın. Beşiktaş dergisinin eylül sayısında kupalarla çektirilen bu fotoğraflar (başka da var anlaşılan) yayınlanacakmış, haber bu. Hep diyoruz ya Demirören iyi bir Beşiktaş taraftarı diye, bence başkan iyi bir taraftar da değil be... Hep bahsedilen Beşiktaşlı duruşu kupaların önünde durmak mıdır, sen bunu yaptıktan sonra bana Frank Lampard'ı getirsen ne olur getirmesen ne olur.

Yönetiminden -genel olarak - memnun olmayan bir camianın karın ağrılarıyla başlıyoruz sezona. Sokullu Mehmet Paşa misali, vaziyeti kurtarma görevi de Denizli'nin omuzlarında.

Hayırlısı olsun diyelim.

Yorum Gönder

Ara