.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Ağustos 2009 Salı

Teneke Kupa

türkiye'deki o kupa önemsiz, bu kupa önemsiz kafasına 'bayılıyorum'. türkiye kupası, teneke. süper kupa, özel maç.. önemli liglerde federasyon kupalarına gereksiz kupa gözüyle bakılır mı? önemlidir o kupalar. bizde moda bok atmak kupaya. federasyon kupaları elemeli olur zaten. sezon boyunca yarışta kalamayacak kalibrede takımların üst turlara çıkabilmesi, hatta kupa kazanabilmesi bu kupaların güzelliğidir. bizde futbol mantığı 2+1 takım üzerinden gittiği için, 'ha zaten 3 büyükler şampiyon olabiliyor, napsınlar türkiye kupası'nı' diye hor görülüyor. bir de utanmadan fenerbahçe kazanamadı diye önem kazanıyor türkiye kupası demezler mi.. kayserispor kazanabiliyor, hacettepe final oynayabiliyor diye önem kazanıyor diyeceğine.. türkiye kupası sadece avrupa kupalarına katılma yönünden önemliymiş diyenler var bir de. çok acaip işler yapıyoruz ya orda. süper kupa da önemlidir. önemli liglerde bu kupa da önemlidir. çünkü adam ligine ve takımlarına değer veriyor. onun katıldığı her resmi kupa önemli onun gözünde. hem ki iyidir süper kupa, sezon öncesi harika bir açılış. kupayı adamdan saymayınca takımının karizması artıyor. ama ligde en ufak hakem hatasında -böhürülüey- diye ağlayan da aynı 'karizma'. fenerbahçe çok önemli bi kupayı aldı. stattaydım, çok acaip de sevindiler özellikle ilk golden sonra. yaz sıcağında kalkıp oraya gelen herkese helal olsun. gole de kupaya da çılgın gibi sevinenlere de helal olsun. ayrıca tabi fenerbahçe gelcekti oraya (ps. 'ne yüzle geldiniz' pankartı güzeldi yine de) beşiktaş kendi altyapısıyla maç oynayıp mı alacaktı kupayı? önce kupayı adamdan saymazlar, sonra bjk yöneticisi sıfatıyla çıkıp kupa direkt bjk'ye verilmeliydi derler, türkiye kupası teneke kupa derler. yarışma ruhunu sevdiğim ülkesi.

17 Yorum:

birkan dedi ki...

2000 yılında o zamanki adıyla Cumhurbaşkanlığı kupası Gs-Bjk arasında oynandı.Gs hem lig hem kupa şampiyonuydu.Rıdvan'ın fotomontaj Gs formalı resmini bulup bunu es geçip ne yüzle geldiniz pankartı asmak tam bir duruş örneği.
Ayrıyetten Tigana zamanında Türkiye Kupasında F.Bahçeyi bir yarı finalde birde finalde hakem hatalarıyla yenip hakemlere itiraz edenlere ağlamayın emzik falan diyip şu maçtaki hakem hatalarına yaygara koparmak cin olmadan adam çarpmaya çalışmanın net bir görüntüsüdür.
Nalıncı keserliği güzel meslektir kendine Müslüman olmak hoş değildir.Alemi kör sersem ve hafızasız sanmak nedir onuda pankartçılara sormak lazım.

purplepurple dedi ki...

ne yüzle geldiniz pankartını anlayamamışsın. parantez içinde yazılan cümlelerin anlamını düşünürken (düşünürsen) parantezden önceki ve sonraki cümlelerden bağımsız düşünme.
hakemle ilgili bir yorumun varsa da maçın kendisiyle ilgili başlıklarda yaparsan anlam kazanır.

birkan dedi ki...

Öncesini ve sonrasını bilemem işim gücüm pankart takip etmek değil. Madem o kadar derin anlamları vardı bir zahmet belirtseydin.
Hakem konusuda yazıda geçiyor diye yazdım ve niye yazdığımdan çok taraftarınızın işine gelince nasıl davranmak konusunda bir özeleştiri yapması daha sağlıklı olurdu.Benim yaptığım bu postta yazılanlardan farklı birşey değil yani.

yuki the zorba dedi ki...

@birkan

adam şahane özeleştiri yapmış zaten, şu bölümü okusan / okuduysan yazının ruhunu çözersin zaten...

"beşiktaş kendi altyapısıyla maç oynayıp mı alacaktı kupayı? önce kupayı adamdan saymazlar, sonra bjk yöneticisi sıfatıyla çıkıp kupa direkt bjk'ye verilmeliydi derler, türkiye kupası teneke kupa derler. yarışma ruhunu sevdiğim ülkesi. "

Bunu maçtan sonra oturup bir Fenerli yazsa, anca bu kadar yazar zaten! Bu blogda olan şey de bu. Kimse kimseyle aynı şeyi düşünmüyor...

Pankart da güzel pankart, küfür yok, hakaret yok... Tam taraftarlık ruhuyla yapılmış tertemiz pankart; eğlenceli. "İkide bir" ne kadar eğlenceliydiyse, bu da o kadar eğlenceli. Yazıyı sakin sakin bi daha okumak lazım belki, başlık agresifleştirmiş, yazıya zaman ayırılmadan yorum yapılmış gibi...

birkan dedi ki...

Yazarın özeleştirisini ben zaten taktir ettim.Hem bu özeleştiriyi yapıp hem o pankartı belirtip taktir etmek nedir onu anlayabilmiş değilim.
İkide bir pankartıyla bir değil bu pankart ikide bir her takım yapar normaldir hatta Bjk taraftarı bin mislini bin defa yapmıştır severler tek maç skoru üzerinden göndermeleri.
Benim eleştirim pankartın aynı zamanda bir düşünceyi temsil etmesi çünkü yazarın postta belirttiği ve sizin alıntıladığınız kısım o pankartta vücut bulmuştur.Statüyü bilmemek bir, zamanında aynı duruma Bjk düşmüşmü diye zahmet edip bakmamak iki.Bu eleştirilir mesela.
Postun başlığı değil bu ikiyüzlülük agresifleştiriyor insanı.

delgado dedi ki...

birkan, senin taraftarlık dünyanda kimsenin kimseye ne mizahla ne de direkt olarak laf geçirme olayı yok sanırım. herkes güle oynaya maç görmeye gidip paşa paşa evlerine gidiyor kimseyle konuşmadan. fenerbahçe'yi 4-0 yendiğin ertesi günde işyerine gidince hiçbir fenerli'yle alay da etmiyor herhalde.

senin mantığına göre conju'nun bu pankartı beğendiğini belirtmesi yerine taraftarın neden kendisinin bu yazısının çıktısını alıp maçta pankart olarak açmadıklarına kızması gerekir.

sy dedi ki...

1 sayfalik yazida kendine dokunan 6-7 kelimeyi secip, "onun aynisi gecmiste olmustu, arastirin onu" demek de iyiymis.

Elestiri yapilir tabii, ama bu kafada olursan senden de yazdigin her kelimenin gecmise referanslarini arastirman/belirtmen beklenir.

Tam da bu blog'un ruhunu yansitan cok guzel bir yazi bence.

Adsız dedi ki...

Gerçekten de çok önemli bir yazı, tam da bugün aynı şeyi düşünüyordum, yahu madem kimse kazanmak istemiyor bu kupaları neden oynanıyor, neden kaybedince kaka oluyor da kazanınca 'kupası süper' olunuyor onu da bilmiyorum. sanki fenere verilmiş de almamışlar gibi 'biz zati Türkiye Kupası'nı istemezük' türü yakınmalara kimse kanmıyor artık.

Domestik futbol organizasyonlarının gelişmesi tamamen insanların o organizasyona gösterdiği ilgi ve sevgiye bağlıdır. tsyd kupası'nı bu kadar özleten şey budur. bizde sadece lig fetişizmi vardır, hatta anadolu takımlarına olan ilgisizlik ve önyargıyı da göz önüne alırsak o bile yoktur, buna 'bizim çocuklar şampiyon olsun' fetişizmi de denebilir.

Bu yüzden futbolu gerçekten seven insanların gözünde, bence, Türkiye Kupası teneke, Süper Kupa özel maç değildir, ikisi de saygın birer organizasyondur, şampiyonları layık oldukları şekilde onurlandırılır, onurlandırılmalıdır.

Ama hemen şimdi, bu kupaların statüsünü tartışmaya başlayabiliriz. Bence Türkiye Kupası'nda grup falan olmamalı, en büyükler dahil herkes mızıklanmadan birinci turdan başlatılmalı (malum ingiltere gibi elli tane ligimiz yok) Beşiktaş Şırnak'a Fener Of'a paşa paşa götürülmelidir. Süper Kupa'ya gelince, eğer ligi ve kupayı aynı takım aldıysa, Süper Kupa Finali'ne kupa finalisti değil, ligi ikinci tamamlayarak - mantık olarak - daha üstün performans gösteren takım layık görülmelidir.

Bir de finaller Olimpiyat Stadı'ndan oynatılmamalı, bunun gibi insanı futboldan soğutan detaylara özen gösterilmeli.

stalker dedi ki...

birkan;

bizim bloga bıraktığın, beşiktaş taraftarına hakaretler yağdırdığın yorumunu şuraya da yolla da, millet seninle uğraşmasın boşuna.

bıdıbıdı laf yetiştiriyorsun hala, ne yüzsün adammışsın be.

Sercan dedi ki...

@Birkan
senin hakem hakkında yorumun nedir ?
iyi-kötü, tartışmalı pozisyon yorumların nelerdir?

birkan dedi ki...

Yazdıklarımı kimseden saklamam.
Yayınla ve herkes görsün.
Ne kastettiğimi ayrıntısıyla anlattım.Sizin yaptığınız işinize geldiği gibi davranmak.Her istediğinizi yapın ve söyleyin, birisi kalkıp hatalarınızı çelişkilerinizi söyleyince niye böyle dedin.Pankart eğer öncesindeki görüşler olmasaydı bir dokundurma olarak kalırdı.Birisi sizin için o görüşleri açıklayıp (bu maç niye oynanıyor biz zaten iki kupayı aldık vs) dese onu cahillikle suçlar ve geçmişten örnek verirdiniz.Ben yapınca artniyetli agresif falan diyorsunuz.
Ben yüzsüz değilim bu bilinsin.
Buraya gelip yorum yapıyorsam başka takımlar hakkında ya mesnetsiz iddaalar yada aynısını yaptığınız halde başkalarını eleştirmeniz yüzündendir.
Başka kulüpler hakkında hakem satın aldı, hep bizim hakkımız yendi, filanca bizi haksız yere eleştirdi kendisi aynısını yaptı gibi söylemler olursa bunu kabullenmek bir yere kadar.
Burası forum olsa neyse burdan çıkanlarınız başka sitelerdede aynısını yazıyor kimse bu böyle değil demeyince demek dediğimiz doğru demeye başlıyorsunuz.Şurada yaptığım yoruma verdiğiniz tepkiler böyle alışmışsınız her ortamda istediğinizi söylemeye bu böyle değildir diyince nasırınıza basılmış gibi ayaklanıyorsunuz.
Yorum yapmamı istemiyorsanız söyleyin, bir daha böyle olacaksa en iyisi herkes kendi yerinde kalsın.
Son yorumu yapan arkadaş hakem yorumumu sormuş, onu bana yüzsüz diyen kişinin sitesinde ayrıntısıyla anlattım yayınlarsa görülür.

kendi adıma söylüyorum Birkan kardeşimizin skimsonik, okuduğunu analyamadan yaptığı yorumlara ihtiyacım yok.

aman Birkan n'olur yorum yap postlara, biz sen yorum yapmazsan yaşayamaz ölürüz.

bizi sizler varettiniz, yorumlayın bizi nooooluuuur

teallaam ya. herkes de fasülye gibi nimetten sayıyor kendini. adam gibi okuduğunuzu anlayıp efendi gibi yorum yapıyorsanız yapınyoksa gidin mastürbasyonunuzu başka yerlerde yapın.

stalker dedi ki...

birkan;

beşiktaş taraftarına alenen hakaret ettiğin yorumunu sildim, o edebi şaheseri saklamamakla büyük eşeklik etmişim maalesef.

ama sende bu yetenek varken aynısını veya benzerini tekrar yazarsın. "ahlaksız" dediğin adamlara bi ders daha verirsin böylece.

buraya da yaz da ne olduğun iyice anlaşılsın.

alper dedi ki...

2 yıl aradan sonra ve 4 kupa sapından sonra bu kupa için statü masalına sarılanlara sadece şunu diyorum..
2 kupayı almış ve oynamadan bu kupanın sahibi olması gereken beşiktaşın süper kupasını ve saplarını almaya çalışmak ezikliktir.:)))
bu lafta tanıdık geldi bir yerden bana.

alper dedi ki...

Rüştü PFDK'ya sevkediliyor. Yunus, vatozlarıyla birlikte rapor etmiş Rüştü'yü. Hitap şu; "Maçın anasını s...in" Yalan mı? Yunus maçı evinde izledikten sonra, yardımcılarını aramamış mıdır? "Ulan harbiden maçın anasını s..mişiz" diye. Ya da Rüştü bugün yolda rastlasa Yunus'a, "Maçın anasını s..medin mi?" diye sorsa, Yunus da vereceği cevapla PFDK'ya sevkedilir... Çünkü "...tim" demek zorunda, göz var izan var; Gerçi Yunus'ta ne arar Rüştü'deki adamlık...

birkan dedi ki...

Ahlaksız derken haklımı yoksa haksızmı olduğumu son yorumlardan anlamışsındır stalker.
Kendi kaybettiği şampiyonluklardan sonra başka kulüpleri şikecilikle suçlamak eziklik değil, statü demek eziklikmiş.Aynı statü 2000'de Beşiktaşıda ezik yapmış demekki.Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş, kendi ezikliğini başkalarına yakıştıranlar kendilerini belli ediyor.
Ben kendimi nimetten saymıyorum madem niyet okumacılığı yapıp benim kendimi öyle sandığımı düşünenler var daha önce dediğim gibi buraya artık yorum yazmam.

birkan lütfen yaz. sensiz biz bir kişi eksiğiz.

bizi muhteşem yorumlarından mahrum bırakma iki üç densize kızıp.

Yorum Gönder

Ara