.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Ağustos 2009 Perşembe

Küfürbaz Rüştü'ye 3 Maç Ceza

Bilen bilir kendisi antipatik, küfürbaz, çirkef bir yapıya sahip, takım arkadaşları tarafından bile sevilmeyen, bu tarz davranışları neticesinde Milli takımda bile düşünülmeyen, Beşiktaş'ta oynamasından utanç duyduğum bir adamdır Rüştü Reçber (!). Fenerbahçe maçında da hakeme küfretmiş. Etmiştir hiç şüphem yok (!). 2 sezon öncede ceza sahasında topu elle kesince hakem haklı olarak oyundan atmış, yan hakeme etmediğini bırakmamıştı (!). Elbette işin aslı bunların tam tersi ama Fenerbahçe kupa maçındaki hakem yönetimi ve sonrasında gelişen bu olayla anlaşılıyor ki Beşiktaş'ın işi bu sene hiç kolay olmayacak. Birileri "3 sene üst üste şampiyon olacağız" derken bir bildikleri vardı elbette. Öyle bizim başkan gibi gaza gelip "Biz beş sene üst üste şampiyon olacağız" deyip sallamıyorlardı.

16 Yorum:

"ceza sahası dışında" olacaktı bir bölüm ama yanlış yazmışız...

Adsız dedi ki...

amerikan gavurunun lafı var ya hani bak yine geldi aklıma:

'here we go...'

Keske gidip birine yumruk atmak suretiyle kavga cikarsaydi. O da 3 mac ceza nasil olsa.

Ya da tribunlere agriyan kasigini gosterebilirdi, onda 2 mac aliyorsun.

Ya da bence herkes Portekizce kufur ogrensin, sonra o dilde sallamaya baslasin. O cezasiz, hatta priceless.

cha dedi ki...

ve beşiktaş sezonu açar...

Cherubim dedi ki...

Şampiyon olup, takım halinde Nouma'nın kovulmasına neden olan hareketin yapılmasını isterdim federasyon ve durumun bu noktaya gelmesine sebep olan diğer zatlara karşı..

umarım bu konudaki argümanınız sadece Rüştü'nün gazetelere yaptığı; 'hakeme değil, maça küfrettim. sporcu psikolojisini bilirsiniz...' şeklinde saçma sapan açıklamalar içeren demeçler değildir.

bu röportajlar dışında varsa sağlam bir kanıtınız, haklısınızdır. beşiktaş üzerine oyunlar oynanıyordur. eyvallah derim. zaten ligin ne kadar temiz olduğu tartışılmaz.

ama şayet bu demeçleri baz alıyorsanız herkesin cezadan yırtmak için kolayca yalan söyleyebileceğini unutmayın. herkes yalan söyler, buna rüştü de dahil.

kaldı ki 'sporcu psikolojisini bilirsiniz' sözü beni benden almıştır. sporcu ahlakı ve küfür... demek ki ahlak değil de psikoloji içine dahilmiş küfür müessesesi.

kime küfür ettiyse etsin, terbiyesizliğinin hiçbir özürü yok.

ian dedi ki...

ya bi de halâ beşiktaş taraftarına paranoyaksınız siz, ilk maçtan hakem konuşmaya başladınız demiyorlar mı.. şifresiz kanaldan izlendi tüm türkiye'de süper kupa maçı.. beşiktaş'a yapılanlar ortada.. kasıtlıdır kasıtsızdır bilmem.. ama bu takımın hakkı yeniyor bi şekilde.. bi de rüştü çok güzel söylemiş; "futbol hayatım boyunca benim söylediğim sözleri hakemlerin söylediğine de sıkça şahit oldum." diye -buna benzer bişey söyledi tam birebir olmayabilir-.. bunun üstüne bir açıklama gelsin de dinleyelim yüce egolu hakemlerden..

Turkiye'de kufur algisi uzerine sayfalarca yazi yazilmasi lazim aslinda da.

Sporcu ornek insan olmali ya, o yuzden kufur etmemeli. Ahlakli insan kaybettigi mactan sonra "Hay amina koyayim" dememeli. "Maalesef kaybettik, kahrolmasin boyle mac" demeli.

Kufur vardir, olacaktir, olmalidir. Kufur insan duygularini ifade etmek icin tercih edilmis bir aractir. Bunun bizim koydugumuz ucuz, sahte ahlak degerleriyle de alakasi yoktur.

Kufur ile hakaret arasindaki, hakaret ile elestiri arasindaki, elestiri ile mizah arasindaki farklari bir gun anlamak umuduyla, simdilik hoscakalin.

asist time dedi ki...

Yarın da Hakan Arıkan'a bir kulp bulurlar.

Sanirim bu sezon baya bir seyircisiz macimiz olacak...

Manu dedi ki...

Arda ile Semih kaç maç ceza almıştı ya?Hani ahlak,zeka,çeviklik çerçevesinde değerlendirecegim de cezaları ve kantara koyacagım sonra kaç gr ahlak çekiyormuş her biri, onu ögrenecegim.
Ölçümler yapılmış,sonuçlar belirlenmiş,kader çizilmiş gerçi ne fayda A.K.

Jokond dedi ki...

Tahkim cezayı bir maça düşürür. Şayet 2'ye düşürür veya 3'te bırakırsa Rüştü'yü cezalandıran küfrün aynısını iade etmek lazım.

alper dedi ki...

Yunus Yıldırım ile aynı ilçedeyiz.maalesef..:(
manisa/saruhanlı...ve uzun yıllardır samimi bir arkadaşlığımız var.eczanemin daimi müşterisi ve hastasıdır.fenerliliği konusunda kesinlikle kimseye söz hakkı vermem.fanatiğidir.ve beşiktaş maçlarını yönetmeye başladığından beri hakemlik konusunda kesinlikle sohbet etmiyoruz.
Onun yüzüne her zaman söylediğim şeyi burada da yazayım.ALLAH AŞKINA YA HAKEMLİĞİ BIRAK YA BEŞİKTAŞ MAÇI YÖNETME Kİ BENİ GÜNAHA SOKMA..

Kalten dedi ki...

Alper bu dediğin doğruysa bunu büyük olay yapmamız lazım

Kalten dedi ki...

Beşiktaş olarak yani, yoksa sen ve ben olarak değil :)

Adsız dedi ki...

Alper Bey gerçekten de bu olayı duyurmak lazım bence, sadece bizce bilinmesi bir işe yaramaz, fanatik Fenerli bir hakem sürekli bizim FB maçlarımıza veriliyor, olacak iş değil.

Yorum Gönder

Ara