.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Ağustos 2009 Perşembe

Formalarda Kızılay

Bu konuyu enine boyuna konuşmak lazım. Sırt kısmına Kızılay reklamını almak doğru mu? Ya da başka bir kurum daha mı uygun olurdu? Yönetim dürüstçe bir iş mi yapıyor yoksa popülizme mi kaçıyor? Bu mevzu neden basında yeteri kadar yer almıyor?
Şahsi düşüncem, son yılların en iyi hareketi olduğu yönünde. Beşiktaş yönetimini bu güzel karardan dolayı tebrik ediyorum. Hele ki söyledikleri gibi reklam verecek firma bulamadıkları için değil de en baştan beri böyle düşündükleri içinse yüz katı tebrik ediyorum. Öne reklam almakla arkaya almamanın ne farkı var diye soranlar oluyor ki bence çok büyük fark var. Zira sırt kısmına aşina değiliz, son zamanlarda ortaya çıktı bu furya. Eciş bücüş bir görüntü oluyor. Yanılmıyorsam Porto maçıydı, orada gördüm bu reklamlardan. Az bilinen bir reklam alındığında daha da feci duruyor. Sanki futbolcunun adını soyadını yazmışlar gibi oluyor.
Burada temel alınması gereken husus, koyulacak kurum logosunun formadaki ahengi bozmamasıdır. Kızılay bu anlamda sade yazılış şekliyle iyi bir seçim gibi gözüküyor. Benim gönlüm toplumda daha fazla yer edinmeyi hak eden ama kısıtlı imkanları doğrultusunda adını daha az duyurabilen, futbola daha yakın durabilecek bir kurumun seçilmesinden yanaydı. 1999 depreminde yaşanan skandalın bir benzeri kulübü risk altında tutuyor onu da belirtmek lazım. Yine de her yol Bağdat. Yapılan iş çok güzel, düşünenlerin yüreğine sağlık.
Fotoğraf kaynağı: Haber 1903

15 Yorum:

koala dedi ki...

Her ne kadar Galatasaraylı olsam da Beşiktaşlı bir ailenin içinde doğup büyüdüm. İnönü Stadı'na her Beşiktaşlı kadar gitmişimdir. O yüzden içimde gizliden değil, açıktan bir Beşiktaş sempatisi var.

Bu Kızılay reklamını ilk gördüğümde "Ulan bizimkiler şöyle bir şey yapsa keşke" diye hayıflandım.

Beşiktaş yönetiminin aldığı nadir doğru ve güzel kararlardan biridir. Hakikaten tebrikler..

Jokond dedi ki...

bu arada zannımca dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var. Beşiktaş bu işi yapıyorsa tam yapacak. Bundan sonraki yıllarda o formanın sırtına öyle veya böyle ne sebeple olursa olsun reklam alınmamalı. Bundan sonra her sene bir sosyal kurumun reklamı yapılmalı. Umarım öyle olur...

Riggs dedi ki...

ben deniz tatil gunes kum derken kacirmisim, nerden cikti bu futbolcunun adinin numaranin altina yazilmasi hadises? Reklam alta yazilsa olmuyo muydu? Bi bizde mi var? Ahmet dursun noumayi....?

Kalten dedi ki...

"Popülizm" diye eleştirilecekse bile bu tip bir karardan dolayı eleştirilelim bence --Y.D.'nin yaptığı nadir doğru işlerden (Mustafa Denizli, Fabian Ernst vb.) olur gerçekleşirse.

"Reklam bulamadılar" geyiğine katılmıyorum, 10-15 milyon dolar olmasaa bile oraya reklam için birkaç milyon verecek birçok firma bulunabilirdi eminim, böyle bir gelirden vazgeçildiği aşikâr.

Kızılay konusu ilk dile getirildiği zaman formanın sırtında Kızılay'ın eski logosu (tek kırmızı hilal) olacak ve bizim futbolcular sahada medic'ler gibi dolaşacak diye korkmuştum ama post-modern logo yakışacak gibi, hehe

mümkün olsa da formalara keşke hiç reklam alınmasa "nba"deki gibi. ama şimdi önü bitti arkası kaldı. şortların arkasına alanda gördük. yakında reklam panosuna dönecek formalar.

beşiktaşın sırta reklam almasına gelirsek; populist bir yaklaşım denilebilir ama illa ki formanın sırt tarafı reklamla doldurulacaksa 3-5 kuruş alıp orayıda satmaktansa kızılay gibi bir kurumun reklamı yapılsın. keşke klübün forma reklamına hiç ihtiyacı olmasa da reklamsız bir formayla çıkabildiğimiz günler görsek. hayal tabi...

delgado dedi ki...

senin de dediğin gibi -se/-sa durumları geçerliyse 100 kat daha tebrik edelim ama böyle bir durum yok malesef.

demirören telegol'e çıktığında "napcam sırt reklamından gelecek 2-3 milyon doları, bi yardım kuruluşunun reklamını koyarım daha iyi" gibi bişeyler demişti. o zaman kendisi neden kapalının çatısına ve stat kapılarının her yerine maviş türk telekom reklamı almış? 500 bin euro'ya hem de, kulüpten bir açıklama gelmedi sanıyorum ama haber1903'ün açıkladığına göre rakam bu, kulüpten de herhangi bir yalanlama gelmedi. bir de sonra "tepkiler sonrası" siyaha boyatma işi var ki; iğrenç bir hazmettirme politikasıdır bu... gelen tepkiler üzerine siyah olmasına seviniyor herkes; iyi de adamların planladığı buydu zaten!

bilinçli yapılsa da yapılmasa da doğru ve güzel bir hamle olarak nitelendirilebilecek bir şey sonuçta kızılay reklamı almak. yalnız; kulübün bu konuda herhangi bir duruşu kesinlikle olmadığı ve tutarsız açıklamalar yapıldığı için bu kesinlikle popülizme kaçmıştır.

ian dedi ki...

halk arasında bir laf vardır ya "düşünmen bile yeterli" diye.. sebebi her ne olursa olsun çok güzel oldu formanın sırtında kızılay yazması.. sırt reklamı olayı gündemde bile yokken taraftar forumlarında önünde 'tema vakfı' yazan formalar tasarlanmıştı ve büyük destek görmüştü olmayacağının kesin olmasına rağmen.. düşünmek bile yeter, ki biz eyleme dökmüşüz bundan önceki eylemlerdeki gibi.. beşiktaşlı olmak gurur verici.. 10,5 numara hareket bu formaya kızılay olayı..

AQ-47 dedi ki...

Şu sırtta reklam olayı beni gıcık etti. Hem futbolcunun ismini sırtından okumak rahatken, hem de arkadan karizmatik bir görünüş sağlarken, neden numaranın alt kısmına alınmıyor bu reklam? BAsketbol takımlarında yaparlar o tür numara altı isim yazma olayını, malum orda kolsuz forma var. Bence hiç olmadı bu reklam yeri...

molosztash dedi ki...

Bu tasarım final tasarım değil, haber1903'tekilerin photoshop çalışması, onu belirtmek lazım...

Ama süper bir olay, onu söylemek lazım...

Numaranin altinda yazsa daha iyi olur. Onun disinda pek olumsuz bir taraf bulmak zor. Ancak bu, bu sene baslarsa bundan sonra tutarli olmak icin her sene devam ettirmek gerektigi unutulmamali.

Bir de unutmadan... Haberdeki forma resmi hakkinda...3 yildir kanimizi kurutan oyuncunun formasina Kizilay reklami cuk oturmus demesem rahat edemezdim. SImdi rahatladim.

Kartal Bafiler dedi ki...

Benim hoşuma gitti,galiba bu sefer yanlışlıkla doğru bir iş yaptılar.

arkadaşlar, romalılar

şimdi böyle birhalt yaptık ama benim kafamda tilkiler dolanıyor.
eğer fener yahut gs kadar para verseydi ülker reklam için yd yapştırırdı reklamı oraya. neyse bu ayrı tabii.

esas milliyet'de ercan güven'in 2 gün önceki yazısı önemlidir. bir şeyler anlatıyor olması lazım.

bir bakın tavsiye ederim,

haa kızılay gibi sağlam gelirleri olan, kan satan, bir yığın mal varlığı olan ve sürekli paraları tırtıklanan bir kurum yerine TEMA, ÇEKÜL, WWF falan olsa daha iyi olurdu.

neyse bu da bir çeşit populizm zaten.

yine de güzel oldu, şık bir tavır oldu

Jokond dedi ki...

Bence de TEMA iyi olurdu. Ha peki ekstrem ne olabilirdi? Greenpeace olurdu süper olurdu anasını satayım...

sayerlack dedi ki...

Ülker FB ve GS ye sırt reklamı için 10 milyon dolar vermiş BJK 'ye 5 milyon teklif etmiş.Yıldırım Demirören'de buna sinirlenerek Türk Kızılayı'nı sırt reklamı olarak belirlemiş.Ben bunları duydum doğru olabilirmi?

Hakan aksoy roportajini okudum, kirmizi formamiz hazir bende var bir tane diyor... Niye gostermiyorlarki? Neyi bekliyorlar?

Yorum Gönder

Ara