.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Ağustos 2009 Salı

Bobolar, Nobreler ve Mücadeleler...

Mert Nobre is a Nobre, who is very koşan ve mücadele eden futbolcu. Nobre hakkında istediğin kişiye bu soru sor; alacağın cevap bu olacaktır. Bunu da söylerken haliyle memnun bir ses tonu ile, vakur bir duruş ile söylecektir Beşiktaşlı kişi. Memnun çünkü Nobre'den... Çok koşuyor, mücadele ediyor.
Bana kalırsa da çok koşuyor evet, mücadele ediyor acayip, haklısın; ama çok fazla geri geliyor bu adam yahu! Takım atağa çıkarken ileride adam arıyor gözlerim, ayağında top tutan adam da aynı şeyi yapıyor, o da Nobre'ye bakıyor, ben de Nobre'ye bakıyorum; o da bulamıyor, ben de bulamıyorum. Sonra o yanına dönüyor, ben ise küfür ediyorum. Atakla beraber Nobre de olgunlaşıyor, yerini bulmaya gidiyor mütemadiyen. Atak esnasında, o anda... Milan Baros keza, koşan forvet, bizim Nobre gibi. Ancak Baros ya sağa iniyor, ya sola iniyor, ortayı boşaltıyor, bir şeyler yapıyor. Bizim Nobre ise hakikaten sürekli dümdüz geri geliyor. Rakip yarı sahanın ortasında maçın 70 dakikası. Bunun için artık "pas alamıyor da ondan öyle yapıyor" denmesin rica ederim. Öyle değil çünkü... Çok övdün adamı bu güne kadar onu yaptığı için, o da daha çok öyle yapıyor gün be gün! Ben bundan sıkıldım. Artık şu adama çok koştuğu ve mücadele ettiği için bu kadar methiye düzülmesin. Düzülsün ama, biraz da yerilsin. Tamam çok koşuyorsun ama, giderek daha çok koşucam derken boş koşuyorsun densin. Bunlar olsun, böylece rakip defansı ile orta sahası arası açılsın, Nobre'nin başında bekleyecem derken bloklar arası bağlantıyı(Ömer Üründül Oley!)kurulamasın. Mütemadiyen geriye koşan Nobre, rakibin defans çizgisini oldukça ileride kurmasına sebep oluyor. Bu ise haliyle rakibin defansı ile orta sahasını sıkıştırıyor. Sonra rakip yarı sahada, o sıkışıklıkta zorla pas yapıyoruz, ya hiç yapamıyoruz, ileri gidemiyoruz rahat ve reçete 10 numara eksikliğine kesiliyor. Pas dağıtacak adam yok deniliyor. Öyle değil işte o işler arkadaşım, anlattım sana. Pas yapıcak adam yok değil, pas yapıcak alan yok, olmuyor.
Çünkü Nobre "çok koşuyor ve mücadele ediyor". Artık biraz daha az koşsun ve mücadele etsin, ya da orada Bobo oynasın bir süre? Hazır gitmiyorken?

23 Yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sorun nobre'nin çok koşmasından öte, forvet arkası oyuncularının / bobo-tello-nihat / az koşması aslında. mustafa denizli bobo'nun tello'nun nihat'ın fizik açığını nobre'yle kapatmaya çalışıyor.

fenerbahçe kupa maçı. dakika 30. nobre'nin kendi ceza sahamız önünde iki adet cristian'a yaptığı faul vardı. ne işi var nobre'nin orada? işte olmaması lazım ama takımdaki bir takım arızalar neticesinde orada olduğunu görüyoruz.

nobre evet bazen gereksiz yerlere geliyor. ama geçen seneki sivok mevzuu gibi bu da bence. kendi kafasına göre mi geliyor yani bu adam?

sivok'a da savunmanın içine giriyor deniyordu. bu sene eleman değişti yine orta oyuncumuz içe giriyor.

hele sivok stoper oynamaz noktasına da gelmeye başladık ya çok eğlenceli. adam orta saha oynamaz, stoper oynamaz. ne oynar o zaman derler.

neticede. gelin anlaşalım. bobo-nihat-holosko fizik güçlerini arttırsınlar, birer futbolcu fiziğine ulaşsınlar ondan sonra nobre oynamasın diyelim.

ama şu forvet hattından bir de nobre'yi çıkarırsak ihtiyarlar heyetine, halı saha takımına döneriz ofansif olarak.

bakmayın holosko'nun dün etkili olduğuna. biz onun gibi futbolcuları uzun maç periyodunda görmek isteriz.

net soru; ernst bir insan kapasitesinin üzerinde efor sarfederken yaptığı pas hatalarına kızabilir miyiz?

o sorun değil, sonuç netcede...

sorun ise belli oyuncuların düşük fizik kapasiteleri. hem dayanıklılık hem de ikili mücadelede ayakta kalma anlamında.

bu sene de çok dayak yeriz bu fizik durumuyla.

serkan dedi ki...

Peki o Nobre'nin sağa sola kaçması yerine bodoslama dikine yaptığı koşuları güzel ortalarla ödüllendirmesi gerekip de senelerce ona adam gibi orta yapamayan kanat elemanlarına ne demeli?

netekim Erhan dün bir tane yaptı, orda cenabetlik olmasa güzel bir gol görecektik.

Ha Nobre cenabet mi, kesinlikle!:P

Bu takımda kafamı çok kurcalayan meselelerden biri: Bobo ve Nobre aynı anda sahadayken ne duran toptan ne de kanat akınından kafalarına top servis edemememiz. (TSL için gayet yeterli hava hakimiyetleri var)

Unknown dedi ki...

Zırt pırt altıpastan gol kaciriyo adam. bi bu maç olsa tabi ki şanssızlık deriz. fakat adamın alamet-i farikası olmuş beceriksizlik. ha veysel ha nobre!
bursa sercan için nonda+5 milyon euro istemiş gsden. bence biz alalım nobreyi verip. hem ertugrul da ortasahaya hüseyin cimşiri almış adam forvete nobreyi nondaya neden tercih etmesin.

AQ-47 dedi ki...

Şu ana kadar ne zaman Nobre koşuyor ama pozisyona giremiyor, orta sahada koşmasın ceza alanı etrafında koşsun, yorulmasın pozisyona girsin diye yazsak birileri esip gürlüyordu: "Aslanım, o dediklerini yapacak adam olsa İspanya liginde oynardı, İngiltere'de Chelsea'de oynardı hede hödö"...Bak adam (spirit) ne güzel yazmış, Baros da koşuyor da etkili koşuyor, ana, o da ne, hem de İspanya liginde falan da oynamıyor, bildiğin TSL'de Gassaray'da oynuyor!! Eminim yine birileri çıkıp cımbızla çektiği istatistikleri verecek, "sen öyle diyon da bak bu adam oynarken bizim takım rererörö..". Bu adam oynarken de oynamazken de ne olduğunu geçen yıl çok net gördük arkadaşlar, futbolcu tutmayın da biraz takım tutun bence...

Gol herseyin ilacidir. Herseyin ustunu orter. O top cizgiden gecmezse elestiriler devam eder, gecerse diner.

Baska birseyden bahsedeyim.
Fink'in topun ustunden atlayip, Nobre'nin pas ile onune attigi ve 3cm ofsaytla kesilen Fink'in vurusunda Nobre'nin pasinin yonu, siddeti ve zamani tam olmasi gerektigi gibiydi.

Bir de 43. dakikada Nobre'nin orta yuvarlagin biraz ilerisinden, Nihat'in kosusunda tam ayagina verdigi 30 metrelik pas ile Nihat'i karsi karsiya birakmasi guzeldi. Delgado bir sezonda bu pasi vermeyi yuzlerce defa deniyor, yalnizca 2-3 tanesinde topun siddetini, zamanini, ve/veya yonunu dogru olarak ayarlayabiliyor.

Bir de tabii iceri girmeyen kafa var. Ilk yaridaki 3 net pozisyonun hepsinin icinde olmus.

Buhlar da Nobre lehine delil olarak tutanaklara kaydedilsin. Zamani gelince gerekirse tozlu raflardan indirilirler.

"Eminim yine birileri çıkıp cımbızla çektiği istatistikleri verecek, "sen öyle diyon da bak bu adam oynarken bizim takım rererörö.."."

Bak buna gulerim. Su ana kadarki Nobre - Bobo tartismalarinda bir kere bile istatistik vermemis; daha dogrusu Bobo'yu "Bak su kadar dakikada su kadar gol atti, su macta su kadar gol atti" argumanlarina "Iyi de arkadasim biz onu demiyoruz." diye karsi cikmis bir adam olarak, buna kahkahalarla gulerim. Ha, biri bana istatistik verirse ben de geri "al sana istatistik" derim, o ayri.
----------------------------------
Neyse, ben sizi jessie'nin yazdigi ilk yoruma yonlendireyim tekrar.

AQ-47 dedi ki...

@shelbyl

Tabii ki gülebilirsin, çünkü o seçtiğin cümle blog yazarlarından spesifik bir tanesini (mesela seni) değil, sık verilen yanıtlardan bir tanesini işaret ediyor. Şimdi burada kim Bobo konusu açtı da bobo istatistikleri konuya dahil oldu? Bobo ve Nobre birbirinin antitezi değil ki...Nobre'yi çok seviyor olabilirsiniz ancak sürekli Bobo'yla kıyaslarsanız artık iş inada binmiş demektir.

@starks

Nobre'nin Antalya maçında iyi oynadığını yazmıştım, o başlık altında okunabilir, nedeni de bence fazla orta sahaya gelmek zorunda olmaması. istediğim oyun tarzı bu işte.

Cherubim dedi ki...

Bobo bu dünya üzerinde Nobre'den daha yetenekli ve iyi bir forvet oyuncusudur..

Arkadasim her mactan sonra "Nobre kazmasi, pas veremiyor, calim atamiyor" diye gelirseniz olacagi bu.

Ben dun acik acik dedim. Nobre ile Bobo'nun yeteneklerini kiyaslamakla bu is olmaz. Nobre ile Bobo'nun "katki"sini kiyaslayacagiz. O ikisinin "form"unu kiyaslayacagiz. Gollere katkisini, asistlerini kiyaslayacagiz.

Robinho, Pizarro vs. yetenekten kirilan forvetler; ne oldu peki?

"Bobo Nobre'den daha iyi". Tamam hocam daha iyi. Ama ben bunu duymaktan biktim. Nobre takima hic katkida bulunmuyormus tarzi yorumlar geldikce de, israrla surdurecegim Nobre'yi savunmayi.

Biri gelip "Nobre kazmasi gene yakti bizi" yerine "Nobre bugun kotuydu, pozisyon katkisi yaratamadi, son vuruslarda etkisizdi" gibi objektiflige yakin seyler demedikce de bu devran boyle gidecek.

ian dedi ki...

50 civarı maç var koca sezonda.. ikisinden de yararlanırız sezon içinde.. geçen sezon bobo,holo,nobre 10,9,9 atmıştı sanırım.. nihat da bu civarda bişey atabilir.. ilk tercih bence bobo olmalı, ama hem yabancı kısıtlaması var hem de geç form tutuyor bobo, böyle bir lüksü olmamasına rağmen..(kahrolsun 6+2).. nobre'nin çabasına kimse laf etmemeli ama arada acayip işler yaptığı malum.. son olarak, her forvet gol kaçırır fazla üstünde durmamak lazım.. iyimser mode off

Jokond dedi ki...

nobre'de ben rahatsız eden en önemli husus, o geriye dönüşlerden ziyade geriye döndükten sonra yapmış olduğu hamledir. orta saha çizgisine yakın bir yerde boşa çıkıp istediği topu arkadaşından alan nobre hep aynı şeyi yapıyor. yanıbaşında çok müsait duran bir adama pas vermek yerine sağ veya sol çizgiye kaçan oyuncuya top vermeye çalışıyor. zira o top çizgiye inerken kendisi de ceza sahasına koşacak ve gelen topa kafa vuracak. bunu sadece geçen sezon bir kez yalanladı onda da kocaeli maçında sezonun en güzel golünü attı.

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
marpione dedi ki...

@jessie

şu nobre sevdasına takımda bok atmadığın adam kalmadı. inat ama o da bir yere kadar bence. öyle bir oldu ki nobre hep iyi ve haklı diğerleri ona ayak uyduramıyor.

nobre varken takım top tutuyor deniyor. evet bu çok bariz. yalnız olay nobre'nin sadece top tutması değil, tüm takımı tutması.

şöyle anlatayım. nobre pozisyonlarda devamlı olayın ortasına dalıyor ve atağı kitliyor. 10 topla buluşuyorsa 7'sinde ya sırtı kaleye dönük oluyor ya da defans oyuncusu hemen arkasında hamle yapacak pozisyonda oluyor.

ben sevmiyorum böyle oyunu. atak yavaşlıyor, kitleniyor.

beni rakip defansı koşarak yoran veya devamlı geriye gelen forvet falan ilgilendirmiyor. forvet dediğin adamın yüzü karşı kaleye dönük olur, topu aldığında defans oyuncusunu zaten elimine etmiş olur. çeker şutunu gol olur.

şöyle bir tane golü var mı nobre'nin? bu takımda bu işi yapabilen 3 tane oyuncu var. bobo, holosko, nihat.

nobre pivot oynar ama ancak maçı geride kabul eden takımda. baskılı oynayan takımda defansın arasında boğulup duruyor. bunu da bizzat kendisi yapıyor.

direk öyle yerlere gidiyor ki top ona geldiğinde oyun sıkışıyor, rakip defansın hep ona karşı bir hamlesi oluyor. doğru düzgün vücut çalımı atabilen, topla dönüp defansı ekarte edebilen bir adam da değil.

böyle olunca nedir? ok top bizde kalıyor ama atak pozisyonu yaşamıyoruz doğru düzgün. koşu yoluna top atsan da onu alıp ileri gidebilen bir adam değil.

evet koşuyor dendiği gibi ama boş koşuyor. defansın üzerine bodoslama koşmanın kime ne faydası var ki?

bir de hatırlıyoruz fenerbahçe'de devamlı karambol golleri veya altıpas'tan -yabancılar buna tap-in der- gelen topa dokun golleri atardı. biz de onları da atamaz oldu.

kendisine verilen paraya da yazıktır, onun yüzünden batuhan karadeniz yedek beklemek zorunda kalırsa da yazıktır.

yarın satmaya kalksak bu adama verecekleri para nedir? jessie çok sever bu soruları. o cevaplasın.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yetenek, yetenek, yetenek, yetenek...

nedir bu yetenek fetişizmi?

yetenek dediğin nedir ki oyun zekası olmadıktan sonra?

bobo gibi sol önde oynadığında her defasında kalçasını rakibe dayayıp ters tarafa dönmeye çalışmak ve neticesinde topla beraber taça çıkmak mıdır yetenek?

yoksa "ulan sol açık oynuyorum, oyunumu geliştirme adına, kendime değer katma adına bu mevkide oynamanın gerekleri nedir, ben ne yapmalıyım" diye akıl yürütmek midir?

bobo da neyin yeteneği var allah aşkına? hangi pasıyla, hangi değeriyle, hangi düşüncesiyle sizi ayağa kaldırmış?

atın şu istatistikleri artık. sahada gördüğünüzü anlamıyormusunuz da istatistiğe bakıyorsunuz.

baros'la nobre'yi mukayese etmenize de bayıldım. oldu olacak gökhan zan'la nobre'yi mukayese edip gökhan daha iyi stoper diyin.

ne alakası var baros'la nobre'nin.

rıdvan dilmen'den beşiktaş'ı daha iyi bildiğimi düşünüyorum. o, "ernst de fena oyuncu değilmiş haaa boyu da uzun" derken ben adamın 20 maçını izledim. tello'yu aldı kral yaptı, tello kim?

--------------

bakın hep aynı hatayı yapıyoruz. bobo ile nobre'yi birebir değerlendiriyoruz. lakin bu bir takım sporu. bir takım kurarsınız ve o kalan yere bobo daha çok uyar. laf etmem

mesela bobo'nun arkasına 10 tane ernst koysanız. bobo da "paşa" lar gibi oynar. hareket etmesine, sağa sola gitmesine gerek kalmaz. ama senin hücum hattının ciddi savunma problemi varsa bir değil, birden fazla oyuncu, hem de giren çıkan farketmeden aynı sıkıntıyı yaşıyorsa orada oynayacak adam bellidir.

----------

taraftar çok unutkan. beşiktaş geçen sene kötü oynadı diyoruz. herkes hemfikir. sonra da bobooo boboooo. oglum kötü oyunun bir parçası değil miydi bobo peki? yok o golleri attı. tabi atacak ben mi atacağım?

---------------

beşiktaş geçen sene rakibi bozarak oynuyordu. araya sıkıştırırsam atarım diye. fenerbahçe'ye galatasaray'a sürklase olduk. neden? çünkü yenmemiz gerekiyordu. ne zaman yendik fener'i? yenmemiz gerekmediğinde; fortis.

beşiktaş şampiyon olurken baksınlar kim oynamış diyorlar ya. ulan oğlum sen değil miydin beşiktaş ite kaka şampiyon oldu diye. biz demedik mi asitsiz kola vs diye.

şampiyon olduk ya sanki takım müthiş oynamış... zaten öyle olmadığı kadrodaki revizyondan belli.

bobo kendine oynayan bir oyuncu. milyon yazı yazsanız görüşüm değişmez. kendine oynayan oyuncunun istatistiğinin takıma oynayandandan farklı olacağı ise açık. ben bu adamı 1 senedir her hafta canlı izliyorum. kimse bana rıdvan'ın, istatistik kağıdının yanıltıcı datalarını okumasın.

nobre bu takımın tartışılan oyuncusu ise müthiş bir takım olmuşuz demektir. holosko, nihat, bobo, yusu, tello, erhan, rüştü dururken nobre'yi tartışmak bizim yıllar yılı sorunlarımı nasıl yanlış yerde aradığımızı hatırlatıyor.

(dipnot; nobre fenerbahçe'deyken de en beğendiğim fenerbahçe'li oyuncuydu)

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

""""
Nobre terini alnının son damlasına kadar maalesef takımı için akıtır

Nobre iyi niyetlidir

Mücadele eder

Savaşır

takıımın 4 golattığı maçlarda ara sıra gol atar

santrafordur ancak takımda en çok faulü o yapar

didinir nobre

topu kapar veremez

verir yanlış koşar alamaz

alır şutu çekemez

ya ayağının burnu yere vurur

ya dirseği rakibin burnuna

önünden geçen topa dogru bir timing ile gelip ayak içi vurmaz

iki ayağının tabanı ile kıçının üstünde kayar

ıskalar

akşam duş yaparken o yere sürtünen yerleri yanar beyaz sabunu sürünce

dirsekleri falan hep yara bere içerisindedir nobrenin

sürekli eldiven giyer

savaş olmadığında çim yolar

nobre ya ofsaytta değildir ya da faul yapmamıştır

hoca der hakeme

açar ellerini

güler

hep isyandadır nobre

sevimli şey seniii

Nobre takıma geri doner

gene aynı kabus başlar

size bir maç anlatayım

rüştü uzun vuruyor nobre.. ofsayt..

tello serbest vuruş kullanıyooooor nobre kafaya çıktıııı düüt dütüdütüstüdüütdü

faul!!

nobre nobre önüne aldı topu rakibini geçti ama hakem dirsek attın diyooor faul (bu arada nobre çimleri yolmakla meşgul)

bobo nobreye verid kaçtııı nobre ee ters tarafa dönmek istedi telloya verecekken araya servet çetin giriyor

holosko bobo holosko müthiş verkaç holosko sıfıra indiii oratttaaa nobreeee kayıyoooorrr top altından geçiyor nobre direğe vuruyor sakatlanıyor sağlık görevlilerini çağırdı hakem

evet beşiktaş 4-1 önde korneeeer nobre eee ve gooooolllll hayır hayır elle vurdun diyor hakem (çünkü arkadaş topa kafa vururken tek elini gazel okur gibi kulağına götürüyor nedense her seferinde)

nobreee topu indirdiii 4 kişinin arasından çıkttıııı serdar özkan sağda bobo sldan kaçıyooor nobreeee nobreee pozisyonunu kaybettiiiii yere düşüyor faul bekliyor hakem devam dediii....

bitmez

pişmezz

kanser ederrrr.


"""

Gecen de yine nobre sevdalısı bir arkadas ile tartışırken rastladıgım birkaç mesaj guzel bir ozet olmus.

Aynı seyleri anlatmakdan yoruldum artık her hafta nobre tartışması burada olur ve her hafta sonu yine nobre yi tartışırız o yazılanlar o postlarda kalır yine hafta içi geldiğinde de aynı yazılanlar karşımıza cıkar yine aynı yazılar oyle oyle devam eder artık. Basta da soylediğim gibi aynı seyleri tekrarlamaya gerek yok.

Sonucta sistem içerisinde doğru olan bir tanedir. O doğru da bu sistem de Bobo'nun en onde oynamasıdır. Buna çoğu kez de şahit olduk...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

evet bence de bobo önde oynamalı.

ama bobo oynayacaksa sağ ve solunda ekrem ve serdar özkan gibi hareketli iki oyuncu oynamalı. hem ofansif anlamda yer değiştirebilecek hem de defansif vecibeleri yerine getirebilecek.

bu bağlamda, nihat ve tello'nun oynamasını istiyorsak ileriye de nobre lazım. neticede nihat ve bobo ve tello birlikte oynayınca fizik gücü olarak rakipten eksik kalıyoruz.

----

şu düzlemde tartışalım o zaman

----

serdar-bobo-ekrem tamamdır...

ama

futbolda 24 saniye kuralı olsa tello-bobo-nihat o kuralı en iyi oynayacak oyuncular olurlar. rakip kalede yerleşik oynayamayacağımız için.

----

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

Bu sezon ki btun maclar gosterdi ki Tello solda degil orta da ernstin yanında oynayacak.

Once de bahsettiğimiz gibi;sistem içerisinde Nobre'nin en büyük olumsuz etkisi;

gecen sezon dan artı 1 olarak bir dafansif agırlıklı bir oyuncumuz daha vardı kadroda. Cisse cogu zaman yedek bekleyip onun yerine daha ofansif oyuncu kadroda oluyordu ve orta alanda bir nebze olsun ileriye top tasıyabilyorduk ama şimdi top 2. bolgeden degil anca 3.bolgeden hucum daglımı olusması lazım. Cunku ne Ernst ne de Fink ileriye direk ayaga pas yaparak top taşıyan degil daha cok ileride topun kontrolunu saglayan oyuncular.

Asıl Nobre oldugu zaman Serdar ve Ekrem gibi hareketli oyuncular lazım cunku topu 2. bolge de oyuna yayabilmek için.

Bobo oldugu zaman zaten Bobo ileride ayaga top yapabiliyoruz ve Holosko Nihat gibi pas yapan oyuncular ile beraber ileride rakibin defans duzenin cok rahat bozabiliyoruz.

Bakın ligimizde kendi yarı sahasında en iyi pas yapan takım kimler. Fenerbahce ile Galatasaray oyle degil mi. Emre Belozoglu-Selcuk, Mehmet Topal ve Ayhan ikilileri sayesinde.

Fenerbahce ile kac kez karşılaştık 4 kere oyle değil mi ve sadece bir maç kazandık o maçta da kim vardı onde Bobo. Solda sağdece topla oynayan Yusuf Sağda ise hareketli Holosko vardı ve Fenerbahce'ye pas dahi yaptırmadık.Galatasaray'ı yenerken kim vardı onde yine Bobo. Dediğim gibi doğru bir tanedir bu sistemde de doğru olan onde Bobo'nun oynamasıdır.

Yani Serdar - Ekrem gibi hareketli oyuncuların olma zorunlulugu bence bu sistemde asıl Nobre oynarken olmalı Bobo'nun olması zaten hucum da direk hucuma hareketlilik getiriyor.

"bu bağlamda, nihat ve tello'nun oynamasını istiyorsak ileriye de nobre lazım"

içi boş bir baglam oldu bu cunku asıl tam tersi işlenmeli.

Kendinizi rakip stoperleri olarak dusunun Nobre zaten stoperlerin arasında kaynıyor bek oyuncuları da her zaman onde duran Nihatı tuttuguda direk hucumda varlığımız sıfıra iniyor.

Ama Bobo oldugunda zaten hareketli bir de Nihat gibi bir oyuncu yanında oldugunda capraz kosular ayaga paslar direk rakip savunmanın duzenini bozmaya ve direncinin de erken kaybolmasına neden oluyor.

Tello zaten solda degil ortada oynayacagından, Mustafa Denizlinin acıklamalarından da anlayacagımız gibi Ekrem'de donunce solda oynayacağından 2.bolge de cok daha pas yapan bir takım olacaktır.

Herkesin gecen seneden unuttugu bişey var. Bu sene orta saha da direk rakibe pres yapan +1 oyuncumuz var o da Fink. Iste bu nedenle artık Nobre'ye hcuumda hiç ihtiyacımız yok. Cunku sistem içerisinde hucumda verimliliği cok kısıtlı.

Unknown dedi ki...

Bobo her türlü varyasyonda ortada oynar. pas trafiği de zamanla oturur.



Nobre ancak diğer forvetlerin hepsi sakat yahut cezalı ise oynatılmalı. Madem Batuhan da kadroda artık.




@Jessie
(Dediklerin ironiyse kusura bakma)
Serdar Özkan bugüne kadar hangi futbol vecibesini yerine getirmiş, ya da getirebilir? Fizik olarak Nihattan da Tellodan da zayıf en formda haliyle bile. Sübyan resmen.


Nihatla Telloyla olmazmış ama Serdarla Ekremle olurmuş. Defansa kapanan 5.sınıf kontraatak takımı olur anca. Bırak Bobo'yu Eto dahi oynasa öyle olur.


@ @asist time

kesinlikle haklısın ama, Serdar asıl Nobre oldugu zaman filan da şart değil. hiç bir şartta oynamamalı. 1 dakika bile.



------



Çok şükür Batuhan da geldi. İnşallah Mustafa Hoca epey diretmesine ragmen Serdar Özkandan vazgeçtigi gibi Nobreden de vazgecer. Batuhan-Bobo oynar. Ve coşarız.

Adsız dedi ki...

Nobre ya da Bobo taraftarı değilim öncelikle bunu belirteyim.Bu tartışma biraz inatlaşmaya döndü.
@@asist time
Bobo'nun ya da Nobre 'nin ileride ortada oynaması ile takımın paslaşma yüzdesinin artması diye bişey yok.Bu sadece saha içindeki oyuncu tercihlerinin sonradan doğru yapılması ile ilgili.Sol açıkta santrafor Bobo oynatıldığında ondan bir kanat adamı verimi bekleyemezsiniz.O kanat işlerlik kazanmıyor doğal olarak.Oyunda ortada sıkışıp kalıyor.Ne zaman o mevkiye daha hareketli bir oyuncu giriyor işte o zaman alan buluyoruz ve paslaşma yüzdemizde bu yüzden artıyor.Antalya maçında Nobre oyunda kalıp Bobo çıksaydı bu değişikliklerle aynı sonuç olurdu.Kısaca hem Bobo'nun hem de Nobre'nin performansını düşüren şey sol açık tercihinin yanlışlığı.
@Jessie
Tello'nun fiziki yetersizliği konusunda bence biraz insafsız davranmışsın.Tello Nihat ya da Yusuf gibi 45dk lık bir oyuncu değil.Onu da zorlayan şey sistem maalesef.Saha içinde en fazla görev yüklenen oyuncu Tello.Sadece oyun kurmakla kalmıyor.Bir sola bir sağa durmadan geçip duruyor.Zaten orjini solbek olan bir oyuncu kendisi.Üstelik 3-5-2 nin solbeki.Fakat bir konuda haklısın Nihat ve Bobo ile aynı anda sahada olursa sorun yaşanır.

Yorum Gönder

Ara