.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Ağustos 2009 Cuma

Bobo gider, kim gelir?

Fransız basınına göre Beşiktaşla St. Etienne anlaşmışlar ve Bobo 5 milyon euro karşılığında fransız klübüne gidiyormuş. Buraya kadar tamam. lakin daha 2 hafta öncesine kadar 10 numara hatta yarım adım ötesine geçip 10.5 numara arayan klübümüz bugün ne oldu da forvet arıyor ve hatta Roman Pavlyuçenko ismi telaffuz ediliyor. Pavlyuçenko'yu alacağımıza inandığımdan değil. Spurs onu satarsa havada kapan olur elbet. Ama benim anlamadığım bu nasıl bir transfer politikasıdır? Tabi bunu medyadaki haberler doğrultusunda söylüyorum. Belki de ne Bobo gidiyor, ne beşiktaş forvet arıyor hatta 10 numara (10,5) bile aramayıp transferi kapattım diyor. Neyse ben yazılan çizilenler doğru diyerekten devam edeyim.
Şimdi Bobo gitmiş olsun. Beşiktaşın ihtiyacı forvet midir? Şu an elimizdekilere bakarsak Nobre, Nihat, Holosko. mevcut durumları üzerinden değerlendirirsek 3ünü toplasan adam akıllı bir forvet etmiyor. O zaman Beşiktaşın forvete ihtiyacı vardır. Peki orta sahada oyun kuran bir oyuncu ihtiyacı var mıdır Beşiktaş'ın? Delgado sakat, sakat olmasa dahi ne verdiki Beşiktaşa. Yusuf iyi güzel ama kondisyon olarak yetersiz, 90 dakikalık bir oyuncu değil ve sakatlanma riski her daim mevcut, Tello desen kesinlikle yeri orta sahanın ortası değil. O zaman Beşiktaşın ortasaha oyuncusuna ihtiyacı vardır.
yani Beşiktaşın ihtiyacı olan futbolcu; oyunu kuracak, adam eksiltecek, defansın arkasına, arasına paslar atacak, attığı bu pasları kendi alıp gol yapacak bir adam. Böyle bir adam tanıyo musunuz? Yoksa Levent Erdoğan "Ronaldo transferini bile gölgede bırakacak bir transfer" yapacağız derken böyle bir adam keşfetti de bizim mi daha haberimiz yok.

42 Yorum:

batuhan gelir. iyi de olur.

Gökhan dedi ki...

bence ilk ihtiyaç 10.5 numara.nihat biraz düzeldikten sonra çok fazla problemimiz olmaz benceforvet konusunda.ayrıca bobo giderse ben de batuhan'ın kalacağını umuyorum.

Cherubim dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cherubim dedi ki...

Nobre'yi takımda tutmak için verilen 3 senelik €8 milyon civarı parayla kıyağından bir 10 numara bulunurdu. İleride top tutuyor diye takımı yavaşlatmasına, kontratakları öldürmesine göz yumulan Nobre'den kat be kat iyi bir oyuncu Bobo. Bobo olsam ve Nobre'ye benim üç katı para verilse ben de gönülsüz olurum oynamaya..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tamam hadi nobre'nin yerine alabileceğimiz türk 10 numaraları düşünelim...

ceyhun eriş
mithat yavaş
altan aksoy
tümer metin
sivas'tan muhammed

hangisini isterdiniz bunlardan? öyle atıp tutmak yok nobre'yle sözleşme yenilemeyip alternatifini ortaya koymayan yorumlar.

bu arada dünyada bütün sektörlerde " o adamın yerinde ben olsam neler yaparım " veya " o, o parayı hakedecek bir iş yapmıyor " diyen insanlarla doludur. her işyerinde bu tip kişiler vardır.

işte o noktada ikiye ayrılır insanlar. bazısı daha çok çalışır ve bazısı daha az çalışırlar. daha az çalışanlar bobo olup hayatları boyunca üzerindeki insanlara bok atmakla geçirirler hayatlarını.

bobo 6 ay sonra yedek kalınca yine aynı şeyleri söylüyor olacak emin olun.

turkkant dedi ki...

Normalde Nobre + Nihat saçmalıkları yapılmasaydı Bobo kalmalıydı derdim; ama bu saatten sonra kalması soun yaratırdı.

Bizim aklı evvel yönetimimizin yapması gereken basitti. Forvet hattına hiç dokunmayacaktı. Nobre'ye de resti çekecekti (Fenerin Lugano'ya çektiği gibi!). Yok imza parasıymış, yok yüksek kontratmış, eyvallah ben de senin yerine Batuhan'ı takıma monte ederim diyecekti. Sırf M. Topuz yenilgisinin kompleksinden yapılan Nihat fantezisine de girmeden, orta sahayı takviye etmenin yolunu arayacaktı. Yoksa Holosko-Bobo-Nobre (Batuhan) üçlüsü oldukça yeterliydi.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yazmayayım diyorum dayanamıyorum. nobre'ye resti çekip batuhan'a gel oyna diyeceklermiş...

yahu batuhan futbol oynamak istiyor mu ki? ben anlamıyorum nasıl bir romantizmdir, nasıl bir duygusal yoğunluktur...

nobre'yi resti çektikleri an 2009-2010 yılı gol kralı galatasaray formasıyla mert nobre olurdu. bu da afaki tabi. ancak öngörüyse öngörü.

denizli iyi gidiyor iyi.. aferim. nihat transferini ben de istemezdim ama yapacak bir şey yoktu, saçmalık diyemem o hamleye.

curseof26 dedi ki...

Medyada çıkan bazı haberlerde deco'nun kiralanabileceği geçiyordu. Ve delgado'nun takıma dönmek şartıyla sözleşme dondurabileceği. Eğer böyle birşey olabilirse hem 10.5 numara hem de sağlam bir forvet alınabilir. Tabi öncelikle körün istediği bir göz...
Eğer deco opsiyonlu kiralanırsa seneye de tello satılır. Deco alınabilir. Delgado da muradına ermiş olur.

Tabi öncelikle sağlam bir ortasaha şart.

Ama bu saaten sonra yapılacak transfer kolay olmayacak gibi.

Ocakta kongre, gs'nin transferleri falan derken belki yönetim Denizli'nin de katkısıyla iyi bir hatta 2 transfer yapabilir bu sefer.

Mesela dos santos+deco yada deco+Pavlyuchenko.

Rüyamda görsem inanmam ama çıkmadık candan umut kesilmez.

Bobo'yu da kendim satmışım gibi vicdan azabı başladı bu arada...

Unknown dedi ki...

Bobo kalıyorum diye açıkladı

Unknown dedi ki...

Bobo 'kalıyorum' dedi
FLAŞ! Beşiktaş, Fransa'nın Saint-Etienne kulübü ile Bobo'nun bonservisi konusunda bugün yapılan görüşmeler sonucu anlaşmış ve Siyah Beyazlı kulüp Brezilyalı futbolcusunu 5.5 Milyon Euro'ya elden çıkarmaya razı olmuştu. Ancak Bobo'nun Fransız Kulübü'ne transfer olmak istemediği ve Beşiktaş'ta kalmak istediği öğrenildi.

Sporx


Bence bobo için çok iyi paraydı.Nobre gibi bir oyuncuyla Bobo kıyaslanmaz.Nobre kat ve kat üstündür Bobo'dan

d.amokachi dedi ki...

1-Feyyaz'ın İlhan Mansız'ın olmadığı yerde Nobre'ye santrafor denir...(ALİ ECE)
2-Zaten Nobre ile sözleşme yenilendi ve eğer Bobo satılırsa bir yabancı 10,5 yada 10 numara her ne haltsa alınacak.
3-Batuhan Karadeniz de daha sonraları başka takımlara gidip taklalar atan ağzından küfürler savrulan diğerleri kadar şansı hakediyor.
4-Takımdan ayrıldıktan sonra gol kralı olan eski futbolcu beni ilgilendirmiyor. Bana siyah beyaz formayla gol atacak maç kazandıracak winner lazım...

Cherubim dedi ki...

Lugano'ya resti çekti Fenerbahçe. Galatasaray ile Beşiktaş kapışacak Lugano için diyorlardı, ama sonuç ortada. Adam iki ay geçti ve hala ortada duruyor. Nobre'ye de Beşiktaş'ın verdiği o parayı vermezdi Galatasaray. Neredeyse Elano'ya verdiği paraya Nobre'yi alacak kadar saf bir takım yoktur. Beşiktaş forvetindeki en zayıf halka Nobre'dir bana göre. Bobo da Holosko da Nihat da daha kaliteli isimler Nobre'den..

"nobreye o parayı vermez" dediğiniz galatasaray gökhan zana yıllık 1,5 milyon euro verdi. nobreye de fazlasını hemen verirdi. piyango çıkmış olacak ki galatasaraya bu sene bolca harcıyor...


bu arada bobo etienne'nin teklifini az bulmuş deniliyor. seneye bedava gidecek anlaşılan.

turkkant dedi ki...

Özetle,

1- 30 yaşında müzmin sakat Nihat'ı sattığın paraya geri alıp 34 yaşına kadar 3,5-2,5-2,5-2,5 ödemek saçmalıktır.

2- Hakan Balta'yı GS 1,5 m.euroya alırken İsmail Köybaşına 6,5 verken saçmalığıktır.

3- Geçen senenin 4,5'luğu Zapo'yla yetinmek varken bir 4,5 verip üzerine de tonla maaş ödeyip Ferrari'yi almak saçmalıktır.

4- Nobre'ye senelik 2,2 m.euro verken saçmalıktır.

5- Türk milli olmamış oyuncuları 6,5'a alırken Brezilya Milli 23 yaşındaki oyuncunu 5'e satmak saçmalığın daniskasıdır.

bobo st etienne'in 1 milyonunu az bulmuş, 1,5 milyon verince gitmiş falan gibi bir haber vardı.

kim gitsin diye bana sorarsanız 2 yıldır nobre ve delgado diyorum öncelikli sonra da bobo

nobre'yi kabul ettiremedik ama bobo ile delgado'da mutlu sona yaklaşıyoruz

kız gibi topçu istemiyorum lan ben. sike boka kapris yapacak, bir maç oynayacak, suratı yerlerde bi topçu olmasın

bobo gerçekten hakan şükür tipinde bir forvettir gözümde. aynı usanmışlık, aynı ağlaklık.

zaten gidecekti, bedavaya gideceğine iyi paraya gidiyor.yerine türkiye liginden bile alternatif bulunur batugol olmaz diyorsanız. bize alzım olam amfrc'dir.

fm oynuyor olsaydık o bölgeye kafadan willian'ı yazardım, olmadı dentinho

Uğur Batı dedi ki...

Ben Bobo'nun her koşulda BJK için bitmiş olduğunu düşünüyorum. Her ne pahasına olursa olsun, artık elden çıkarılmalıdır. BJK, Bobo'nun Şamp.Ligi üzerinden prim yapıp daha iyi paraya, istediği bir klübe transfer olma aracı değildir. Bu noktadan sonra BJK Boboya sözleşmesini uzatmak için teklif yapmalıdır, ya da onu gitmeye ikna etmelidir. Sen Olympiakos'a gideceğim diye tuttur, St. Etienne'ye gitme. Sonra da lig maçlarında orta karar oyna, ŞampiLiginde yırt! Görürüsünüz bu sezonun fotoğrafı bu olur. Bu nedenle yerine Batuhan, Holosko, Nihat'ı kullanma mesajı Bobo'ya verilmelidir.

alper dedi ki...

Hemen hemen tüm üst düzey maçlarda gol atma başarısı gösteren bir golcüyü elimizden çıkarıyoruz
çünkü takıma sıfır katkı yapan bir delgado'yu elimizden çıkaramadığımız için takıma zorluk derecesi yüksek maçlarda en fazla katkı aldığımız adamı elden çıkarmak zorunda kalıyoruz..

Takımın şu an birincil önceliği bana göre bir sol açık, size göre bir 10.5 numara ihtiyacı olduğu için yabancılar içinde mevcut sistemde harcabilitesi en yüksek adamı harcıyoruz, diğer yabancıların hepsi şu an takım için olmazsa olmaz adamlar, kaldıki piyasa değerleri Bobo'dan daha düşük olmalarına rağmen(bir kişi hariç).

Bu sene takımın sıçrama yılı olduğu herkesçe malum ve bu sene gerçekten takım bir bağırsak temizliği yaptı ve artık ilk 11 de şu adam çok kötü diyeceğimiz adam kalmadı.

Bu noktada vasat oyuncuları bir bir elden çıkarmamıza rağmen bir oyuncu yüzünden kontenjan sorunu ortaya çıktı ve hala takımında bir üst düzey oyuncuya ihtiyacı olduğuda aşikar olduğu için en verimli adamlarımızdan birini satmak zorunda kaldık..

Burada bana göre yapılması gereken en akıllıca hareket, gelen gelirler ve şampiyonlar liginde gruptan çıkma hedefi olduğu için Bobo'yu elde tutup Delgado'nun sözleşmesini hernepahasına olursa olsun feshedip iyi bir oyuncuyu kadroya katmak olmalıydı.Delgado'dan edeceğimiz zararı gruptan çıkarak fazlasıya sübvanse edebilirdik, hemde Bobo'dan şampiyonlar liginde katkı alarak gruptan çıkma şansımızı arttırabilirdik.

Şuan belki iyi bir oyuncu gelicek fakat onu servislerini kim gole çevirecek, bir soru işareti
Şampiyonlar liginde başarılı olmak için iyi golcüler muhakkak takımda tutulmalıdır.

ian dedi ki...

senaryo 1:
bobo gider, batuhan gelir.. 2 kupalı senenin ardından hazır takımın da kredisi bol iken batuhan parlatılmaya çalışılır.. zaten adam olursa nevzat demir'de olur.. başka bir yerde olmaz.. gönülden geçen senaryo budur..

senaryo 2:
bobo gider, nobre oynar.. rakip defansları bir güzel yorar.. bir sonraki sözleşmesinde de kulüp tesislerinin ve başkanın gaz şirketlerinin tapusunu alır.. 35 yaşına kadar takımda kalır.. ama o rakip defanslar yorulur, evet önemli..

benim aklıma gelenler bunlar..

Hayir duyan da Nobre'yi hic gol atmiyor, asist yapmiyor sanacak ha. Sadece yoruyor zaten, o kadar...

ian dedi ki...

nobre'yi savunanların ilk söylediği şey "rakip defansı yorması" oluyor genelde.. onun için oraya dikkat çektim ve biraz mübalağa sanatına başvurdum.. zaten başkan'da gaz şirketlerini vermez nobre'ye üstad merak etme..

Yok Nobre'yi yerenlerin de ilk dedigi "sadece yoruyor" oluyor genelde :)

Gecen sene sonunda istatistik yayinlandi bu blog'da, dakika/gol oraninda Nobre ile Bobo arasinda fark yok. Bunu deyince de "Bobo'ya sans verilmedi, kustu ondan" diyorlar.

Gaz sirketleri esas kime verilir bu prenslikle?

ian dedi ki...

bak işte aklın yolu bir :) herkes "sadece yoruyor" da hemfikir.. :)

istatistikleri görmedim.. benim takıldığım nokta, biz bobo'dan çok daha fazlasını alabilirdik..hem oyunsal anlamda hem maddi anlamda.. kontenjan falan derken nobre'de takılıp kaldık.. sıfır planlama.. bobo'nun nobre'den kat kat yetenekli olduğunu düşünüyorum.. ben nobre'yi bobo'ya tercih edenleri anlama zorluğu yaşıyorum gerçekten (yabancı sınırı konusu hariç).. kişisel fikrim.. ya neyse "yorgan gitti.." derler.. sanırım artık gidiyor bobo.. nobre'yle mutluluklar diliyorum hepimize, sabırlar diliyorum kendime ve bobo'culara.. bi umut, batu adam olur da oynar işte..

gaz şirketlerini bırak da, benim bir kızım olsa hiç düşünmez nobre'ye değil bobo'ya verirdim üstad :p :p :p

delgado dedi ki...

öncelikle; nobre eğer koşmaktan başka bişey yapmasaydı şu an ingiltere league two'da sıradan bir yırtıcı forvet kalitesinde bir adam olurdu. ne brezilya'da herhangi bir takımın altyapısına girer ne de fenerbahçe'ye transfer olurdu en baştan.

ve nobre kendi birincil özelliklerinin dışında şut tekniği iyi, çok iyi adam eksilten ve van hooijdonk gibi terse 40 metre top yollayan bir adam olsaydı şu an kendisinden buralarda bahsedemezdik bile.

bobo'nun her maç banko oynadığı ertuğrul sağlam'ın karaktersiz takımını çok özlemişsiniz anlaşılan. ibrahim akın, burak yılmaz gibi adamlar müstahakmış bize.

hani maç izlerken oyuncularda ruh göremediğimizde "ulan şurda olsam var ya.." diyen taraftarların yeşil sahada toplandıkları vücuttur nobre. topu kaybettiğinde geri depar atıp o topu geri alacak olduğunu bilmek, maçın sonlarında ileride kontradan gol atıp istatistik yapacağını bilmesine rağmen ciğeri delinene kadar savaşacağını kestirmek müthiş bir duygu.

not: ibrahim akın da ekrem dağ'dan daha yetenekli.

ian dedi ki...

ertuğrul sağlam'ın adını görünce tansiyonum yükseldi yine.. ibrahim akın'ın ekrem dağ'dan daha yetenekli olduğu konusunda hemfikirim üstad.. peki nobre fenerbahçe'deyken "gel seninle yeni sözleşme yapalım" deselerdi ne olurdu? dediler mi? hayır.. nobre bir çeşit enerji birimiymiş de haberimiz yokmuş, nobre'ye gelene kadar bir çok adamın ruhunu anabiliriz.. ikinci sınıf adamı beşiktaş'ın ruhu yaptınız, helal olsun üstad.. şampiyonlar ligi maçında 90. dakikada oyuna girmeyi reddeden bir adamı beşiktaş'ın ruhu yaptınız.. sadece bobo küsmüyormuş demekki..

Viola dedi ki...

@ ian,

ben de bobocuyum sonuna kadar ve kendime de sabirlar diliyorum. bu taraftar yalniz bobo'dan sonra kimin gelmesini bekliyor onu da merak ediyorum. sanirim 10 milyon euro verip deco'yu bir seneligine kiralayacaklar (5 chelsea'ye + 5 deco'ya) ve bu da "BOMBA" transfer olacak. bobonun degerini bilemeyenlere de mustahak olan forvetler AILTON'dur, VEYSEL'dir, topu uc hamlede zor kontrol eden Nobredir...ha bir de oynamadan para alan kaptanlari var tabii vazgecilmezleri, dokunulmazlari, gonderilemezleri, 7.5 milyon bonservis + 2 milyon senelikleri...

yuki the zorba dedi ki...

@ian

Nobre'nin Fener'deki durumuyla bizdekinin uzaktan yakından alakası yok; kısaca açıklayayım:

1) Nobre Fenerbahçe'de yabancı statüsündeydi.

2) Nobre'nin yedeği, ironik, komik, acı ama gerçek ANELKA'ydı. Anelka tam bu adamı keserdi, sonra ne olur olur, yine Nobre ilk 11 çıkardı.

3) Nobre kaybedilen şampiyonluğun, kaybedilen iyi futbol takımının günah keçilerindendi. Mayıs'ta şampiyonluğu Denizli'de bırakan takımın en kolay harcanacak adamıydı, ve yabancı statüsündeydi... Nitekim Anelka gibi futbolculardan maliyetleri dolayısıyla vazgeçemezsiniz.

Beşiktaş'ta Nobre kim?

1) Sistemsiz, orta sahasız futbol günlerinde takımın tek ayak üstünde duran orta sahasına ön taraftan destek olan adamı.

2) Ortalama 10 golle oynayan vasat forveti.

3) Hava toplarında savunmada ve hücumda stoperlerden daha etkili olan futbolcusu.

4) Vasat üstü sayılabilecek düzeydeki 4-5 YERLİlerinden biri.

Bunları cebe koyup öyle konuşmaya başlamak lazım Nobre'yi. Yoksa ben de Fener maçında o topu sola atmadığı için (bilenler bilir, hatırlayanlar hatırlar) deliriyorum Nobre'ye...

ian dedi ki...

@ yuki the zorba

güzel açıklamışsın.. gördüğüm en iyi nobre analizlerinden biri (fb-bjk karşılaştırması olarak).. zaten fenerbahçe'ye niye değindim ben de anlamadım, orada bir yerde lafı geçti ondan.. o lafı da ben açmadım.. ben çok iyi takip edemem fenerbahçe'yi tabi.. herkes iyi bildiği şeyi konuşmalı.. yaptığım diğer yorumların hepsini "beşiktaş'ta nobre kim?" başlığı altındaki maddelerin bilincinde olarak yaptım..

alper dedi ki...

Daha gitmedi ya bu Bobo..:))

Valla 34 yaşında biri olarak İlhan Mansızların,Noumaların gidişini,Nihatların satılışını ve hatta Fenerbahçe formasıyla (çok iyi hatırlıyorum Petrolofisi maçıydı) Feyyazı gördükten sonra ve yine geçen yıl çifte kupayı bile almış olduktan sonra Bobo hala duruyor mu burada ya.
İyidir kötüdür şudur budur.Tek bir soru soracağım.Bu adam gerçekten gazetelerde tv lerde yazıldığı çizildiği gibi bizden gitmek istiyor mu?Bunun cevabını bilen birileri varmı aranızda?Eğer gerçekten gitmek istiyorsa hele İstanbulu bırakıp Pireye falan gitmek istediyse hala neden duruyor bu Bobo.6 milyon euro ya döve döve yollayalım..

@yuki the zorba
nobre konusunda aynen katılıyorum. bir de eklemek istiyorum, nobreye serdar özkan, ali tandoğan, holosko ve ibrahim üzülmez yerine futbolun orta açma kısmından da biraz anlayan birileri orta açıyor olsaydı zaten bu adam gollerini az dediğimiz seviyeden yeterli denilen seviyeye çıkarırdı. nobre yerlidir, çok para vermişizdir ama o mukavele artık batık maliyettir, üzülmenin anlamı yoktur, golünü atıp aldığı paranın hakkını versindir, yeterdir.
Ama batuhan nobre kıyaslamasına gelirse iş geri çekilirim, çok zorda bırakan bir tercihtir benim için.

ian dedi ki...

@ alper

feyyaz fener'e gittiğinde 5 yaşında falandım.. hayatımda hatırladığım ilk kötü gündür gittiğini öğrendiğim gün.. yaş daha 5.. :D nasıl olur yaa falan diyordum herkese.. geçenlerde beşiktaş'ın bayaa içinde olan amca diyebileceğim bir büyüğümden feyyaz'ın fulya'daki bir imza töreni hikayesini dinledim.. o eski ruh yok abi şimdi.. olmasını beklemek de hayalcilik biraz.. olduğu kadar artık :) altyapı falan.. bi de sergen ile ilgili birşeyler anlattı.. ikinci beşiktaş döneminden.. zaten sevmezdim süper seyyahı pardon süper solağı.. artık iyiden iyiye uyuzum sergen'e.. özet olarak nerde o eski günler.. keşke daha net görebilecek yaşta olsaydık..

Adsız dedi ki...

Bobo,Holosko ya da Nobre bunların hiçbiri beşiktaşda oynayacak oyuncu değil.Alıcısı varsa hepsini 3-5 e bakmadan satarım.Nihat'ı da almamalıydık.Ş.Ligi için zaten hepsi yetersiz.Lig için düşünüyorsak açıkcası Nobre olmasa da birşey değişmezdi.Yusuf'u herhangi birinin yanına koysan Nobreden daha yararlı olur.Bu arada Anelka bu ülkeden kaçmak için oynamadığından Nobre'nin yedeği oldu....

Uğur Batı dedi ki...

Ben buradaki tartışmanın bir kısmını anlamış da değilim aslında. Sorun Bobo'nun iyi olup olmamasından öte birşey. Bu adamın sözleşmesi TFF kayıtlarında 31 Mayıs 2010'da bitiyor.Bu arkadaşa sezon başı yapılan sözleşme teklifini sezon sonu konuşalım diye erteledi.Sonuçta sezon ortasında konuşulmak üzere konu kapandı. Peki ne olacak? Bobo efendi ŞL'nde kendine oynayacak.Geçen ŞL sezonunda Liverpoola gol attı, Brezilya Milli takımına seçildi. Bu yıl da ligde bir iki gol atarsa bir Avrupa takımına 2,5 milyon Euro'ya bonservissiz imza atar. Bize de 'Boboooo, çok babasınnnn'ın hoş sadası kalır. Arkadaşlar ne kadar profesyonel olsa da bize BJK'de oynamaktan gurur duyan oyuncu lazım. gerisine gerek yok. Örnek vermek istemezdim ama Gökhan Gönül gibi çok yetenekli ve potansiyelli bir adam FB7'ye bir çırpıda 4 yıllık imza attı. Parasını klüp sonradan belirledi.Bizmki de binbir hesapla Pire'ye gider, Kiev'e, St. Eintenne'e gitmez.BJK ile de sözleşme yenilemeye yanaşmaz. Bonservisini ele alırsa ŞL etiketiyle yıllık ücretinin 2 katına imza atma şansına sahip olur. Geçiniz efendim geçiniz; bizim yeteneklerimiz ŞLigi için asıl koşul değil, biraz yürekli olsunlar. Biz olmadık takımlarla ŞL'inde umulmadık sonuçlar aldık. Bırakın gitsin, olmuyorsa zorla gitsin. Batuhan oynasın, Necip oynasın, daha kötü olmaz. En fazla bir mağlubiyet daha fazla alırız

molosztash dedi ki...

Cesar'ın hakkı Cesar'a diyerek, Ronaldo transferini gölgede bırakmaya yeltenen yöneticimizin Levent Erdoğan değil, Şeref Yalçın olduğunu hatırlatalım. Ama Erdoğan'ın o kadar çok saçmalaması oldu ki, haklıyız karıştırmakta.

Bobo da gelecek sene bedava gideceğine para kazandırarak gidiyor. İyi oldu, bir ara duygulandıysam da. Arkadaşın kazandırdığı büyük maçlar ok, ama küçük maçlarda delirtir adamı... Ortalığın "en iyi adamınızı satıyorsunuz nıhahaha" diyen FeBe'li, GeSe'li, TeSe'lilerle dolu olmasının sebebi bu. Çok meraklıydınız sataydık size madem. Zaten bizim kulüplerdeki para kimlerde var...

sembolist dedi ki...

Takımda 'golcü' yok şuanda..ŞL'de acı hüsranlara davtiye çıkarılıyor resmen..

AQ-47 dedi ki...

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi yorgan gitti, kavga bitti olacak eğer St. Etienne ile anlaşırsa. Aramızda açıkça Nobre'nin oynadığı futbolu beğenmeyenler var, yine dürüstçe Bobo'nun küskünlüğünü isteksizliğini beğenmeyenler var, doğrudur olabilir her iki taraf da haklıdır kendilerine göre. Yalnız şunu söylemek de abestir, "Bobo sadece yüksek düzey maçlarda oynuyor gol atıyor". Güzel kardeşim, daha ne istersin? Senin başka adamın var mı o maçlarda adam gibi oynayacak o mevkiide? Peki senin Nobre büyük maçları kurtaramaz da küçük maçları kurtarabiliyor mu? Madem öyleydi belediye maçında ilk yarı Yusuf vardı, bir sürü güzel pas çıkardı, niye ilk yarı sürklase edemediniz belediyeyi? İkinci yarı Yusuf yok, ama Bobo var sen diyorsun ki Bobo da atamadı bana ne bana ne...Sen koy ilk yarı bakalım ne oluyordu o belediye. Maç bazında konuşmamak lazım ama örnek vermek gerektiği için yazdım. Bir de "global gitsinci" arkadaşlar var, Bobo bu takımın oyuncusu değil, Nobre de değil, Holosko hiç değil, ordan Tello'ya geç. Peki kim bu takımın oyuncusu? Bobogitsin, Nobre gitsin mantığını bir yere kadar kabul ediyorum da bu mantığı bünye reddediyor hemen...

Uğur Batı dedi ki...

Gerçi dün France Football internet sitesinde haberi geçmişti ama bugün Türk gazetelerinde de yazdı hikaye. Köle taciri menajer Figer'in bu anlaşmanın olmamasında payı olduğu yazıldı yine. Komisyonu peşin istemiş filan diyorlar o yüzden olmamış ama kesin St. Entienne'den de imza pararası istemiştir bu. Tabi biz Figere yama FB, BJk alıştı ama elin Fransızı ilk defa duymuştur bunu, abondene olmuştur: İmza Parası. O ne ya? Başlık parası gibi Figer Türk adetlerini mi öğrendi acaba? Figer, Bobo Fransa'ya giderken havalimanında Bobo'nun eşyalarının üzerine oturup, bir de Sandık Parası istermiş: 1 milyon Euro! Yoksa göndermem ha! Ya ne saçmalıklara kaldık ya.

Christian Ronaldo beyanatı Levent Erdoğan'a değil Şeref Yalçın'a aitti.

Adsız dedi ki...

@AQ-47
GS nasıl Baros FB nasıl Guiza'yı alıyorsa bizde öyle forvetler alırız.Sakın kimse böyle adamlar gelmez demesin.Çok para isterlerde bahane değil.Sadece bu sene Ş.L de oynayacağımız için değil bunu devamlılık haline getirmek amacıyla yapacaksın böyle transferi.Kabul edelim bizim savunmamızdan sonrası Ernst hariç üst düzey oyuncular değil.Bu takımı ayakta tutan tek şey savunma gücü.Evet Tello da,Holosko da Bobo da Nobre de bu takımın oyuncusu değil.Bunlar bir Semih etmez.

AQ-47 dedi ki...

@syhbyz
Semih dediğiniz adam kimdir? Baros neyse de Güiza falan bırakın allah aşkına...Kimse demiyor kaliteli transfer yapmayın diye, hatta daha önce de yazmıştım marka adam alınsın diye, ancak bu yönetim anlayışı her sene 4,5 milyon euro fix parayı defansı yatırıp bir önceki sene alınanı kiralıyor ya da satamıyor. Burda boşa harcanan paraları yazsak zaten sonu gelmez, evet o paralarla van der vaart alınırdı. Ama olaya Semih penceresinden bakıp da takımın iskeletini oluşturan oyuncular topçu değil diyorsak demek ki 11 tane marka adam alacağız, mümkün mü bu?

tafarian dedi ki...

batuhan gelsin, olası bir sakatlık durumunda vs ara dönemde can erdem i geri getirelim.

yahu cevval canavar altyapı santrforlarımız var bir türlü değerlerini bilemiyoruz. nobre bobo vs vs uğraşıp duruyoruz

Adsız dedi ki...

@AQ-47
Elbette tüm takım marka oyunculardan oluşturamayız.Ama bizim Ernst dışında marka oyuncumuz var mı?Şu Nobreyi satsak 2 den fazla verecek takım var mıdır? Holoskoyu aldığımız paraya satabilir miyiz?En değerli oyuncumuz dedikleri Bobo'ya bile 5,5 dan fazla veren yok.Peki Delgadoyu sakat olmasa bile kaça satarız ?Sırf yerli statüsünde diye Nobreye bonservisi 2 etmeyecek adama yıllık 2 veriyoruz.Onun gibi yerli bulamayız diyenler oldu.Eren Derdiyok diye genç ve gelecek vaad eden adamı 3.5 a leverkusen aldı , ilk 11 oynuyor bu adam ve 2 maçta 1 golüde var.Kısacası bazı şeyler mazeret değil.Kaç kişi savunma oyuncusunun formasını alır? Geçen günde dedim çokda tepki gördüm ama bir takımda en çok para savunma bölgesine harcanmaz ve piyasa değeri bu kadar düşük hücum adamlarınada bu kadar maaş verilmez.

AQ-47 dedi ki...

@syhvbyz
Dediklerinin hepsinde haklısın, ancak Eren Derdiyok da marka bir oyuncu değil, nasıl ki Holosko'nun bize yaptığı çok net bir katkı var ortada, onun da kendi takımına vardır, yani beşiktaş'ın futbolcusu değildir lafına katılmıyorum. Herkes her takımın futbolcusu olabilir yeter ki verimli olsun. Hepimizi rahatsız eden maaş meselesinde haklısın, adamlar verimli diye ille de 2 milyon maaş verilmez, ama bu da yönetim saçmalığı. Bence de Nobre yerli olmasa bu takımda işi olamaz, bence de Delgado'nun anlaşması uzatılmamalıydı. Şu an yönetimin yapacağı en doğru iş Bobo'nun mukaveleyi uzatmaktır. Eğer düşündüğüm gibi ŞL'de reklamını iyi yaparsa sene sonunda "ederine" satılır. Satılmazsa da sorun değil, kadromuzda her zaman oynayabilecek bir adam.

Yorum Gönder

Ara