.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Ağustos 2009 Salı

Batuhan vs. Bobo ve Nobre

Nobre ve Bobo... Görünen o ki daha çok su kaldıracak bu konu... Bana sorsanız bugün ikisinden de memnun değilim. Onlara verilen rol beni ilgilendirmiyor, ikisinin de oyuna katkısı maalesef yerlerde sürünüyor. Oysa örneğin Lyon maçında Nobre oyuna girdikten sonraki katkısıyla iyi sinyaller vermişti... Bobo'nun solda verdiği bir sinyal söz konusu değil zaten. Ortaya geçerse futbol anlamında iyi mi olacak kötü mü göreceğiz... Goller bulacağına ise şüphe yok. Bir de Batuhan var. İlk çıktığı maçta bile fizik üstünlüğünü Süper Lig'deki rakip stoperlere kabul ettirdiğini gördüğümüz Batuhan. Çok kıymetli bir yetenek, çok üstün bir fizik güç bu çocuğun avuçlarının içinde ve evet o hala bir çocuk... Denizli dün "futbolcularımla TV aracılığıyla konuşmam" ve "kendisiyle konuşmadım ki daha" derken mesajı vermişti aslında... Ben mesajı alıp, Batuhan'ın ne yapacağını merak etmeye başlamıştım... O da gerekeni yapmış. Sabah Denizli'yle görüşmüş. Bu çocuğu Denizli'nin kollarına bırakalım... Ne Denizli'ye ne de Batuhan'a güvenmiyoruz, bu doğru. Fakat bu riski almaya değer. Denizli'nin Batuhan'ı anlayamayacak bir adam olduğunu düşünmüyorum. Bobo ve Nobre'yi gördükten sonra Batuhan'ı kaybetme lüksü olduğunu da düşünmüyorum. Bundan sonrasını daha dikkatli izleyeceğiz...

28 Yorum:

Nobre'ye verilen paraya yazıktır günahtır..

Nobre'nın Brezilya sahillerinden çıktıgına inanmak zor. Çalım atamayan Brezilyalı olur mu yahu! Top kontrolü desen sıfır. EE mücadele ediyormus..Tamam da güreş takımından degıl futbol takımından bahsediyoruz.

Nobre'nin takımın en ucunda sahaya cıkması futbola ihanettir.Geldigi gunden beri Besiktas'a katkısı Yasin Sülün'ün yaptıgı katkıdan fazla degıldır. Taşıdıgı pasaport sayesınde yedek kulubede oturabılecek bır futbolcudur. Tabi bu paralara degıl.

Batuhan'ın (bir önceki sene izledigimiz) Nihat'la ya da Holosko ile harika bir ikili olacagını dusunuyorum. Tabi Mustafa Hoca inadından vazgecerse.

jeankier dedi ki...

önümüzde 2 tane çalışmış örnek var, neden daha macera ararız onu bilemiyorum ki? kovacevic ile oynamış nihat, youla ile oynamış batuhan var.. oynat artık hoca batugol ü!

Unknown dedi ki...

Batugol şart! Boboyu ortada oynatsa hoca, ısınır, golleri fln sıralar belki ama Batuhan daha büyük potansiyel.
Nobre'den zaten gol falan atmasını beklemiyo sevenleri, o belli de, Beşiktaş'ın santrforu yetenekli ve golcü olmalıdır.
Holosko'nun futbol zekası pek iyi değil ama faydalı adam. Bobo'da var kumaş ta, gerek kendi isteksizliği gerek Nobre sevdası vs. derken ondan da tam verim alamadık.
Batuhan gelip te bi kaç gol atarsa diğerleri de titreyip kendilerine gelebilirler belki. Benim aklımda çift santrfor oynamak yatıyor, gönlümdeki ikili de tabi ki Batuhan-Bobo.

delgado dedi ki...

hehe çok güldüm valla, meğer aradığımız "futbolcu" değil "brezilyalı"ymış. bizim takımda 11 brezilyalı bile yok ama, sahaya bile çıkmamamız lazım normalde.

denizli batuhan'la oturup konuşmuşsa ona şans verecektir, mutlaka 1 ay önce bile kafasının bir köşesinde batuhan'la ilgili birkaç düşünce vardı oyununa yönelik... yalnız sorun şu ki kendisi yazı sakat geçirdi bildiğim kadarıyla, antrenman durumu nedir bilmiyorum.

AQ-47 dedi ki...

Batuhan sabah görüşmeye gitmişse bu da bir gelişmedir, bu adam oynatılmalıdır, zamanında Mustafa Özkan'ı küstürdüğümüz gibi olmasın işler. Hakan Şükür tipinde forvet anlayışını yıkarak "Jan Koller'in daha iyi şut atanı" tipinde forvet anlayışını oturtacağından eminim. Adamın tek eksiği karakteri, futbol ve fiziksel anlamda kral olmak için engeli yok.

Kalten dedi ki...

Batuhan'ın Denizli'yle görüşmeye gitmesine Tello'nun golünden daha çok sevindim

alper dedi ki...

İki futbolcuya hayranım.
1-Ümit Kran:Senelerce Hakan Şükür cenabetinin rakasında sessizce kavga gürültü huzursuzluk çıkarmadan bekledi ki bence bu sabrı ve sükunetiyle cenneti şimdiden garantiye almıştır ..:))

2-Batuhan:Sahi ya bu çok beğendiğimiz çocuğun soyadı ne bilen varmı??Oda bence Nobrenin 2,4 milyon aldığı yerde ben bu parayı nasıl alamam ve nasıl bu takımda oynayamam diye düşünüp (çıkarsada az) çok fazla olay çıkarıp sağa sola çok fazla konuşmadığı için cennetliktir.Oynatın bu çocuğu oda kazansın biraz milyonlar yaşı gücü kuvveti yerinde oda mankenlerle çıksın gezsin tat alsın biraz.Eskişehir Antep gibi yerlere sürmeyin .Carew in ben kafa golünü bilmem hatırlamam mesela deve mislai boyuyla.ama bu çocuk atar abi.hadi oynatmadın 18 de oturur abi.ilerde parlatıp ederine satılır abi porto gibi.her türlü bu klüpte durur ve oynar.
bakalım zaman ne göstersecek bize.

d.amokachi dedi ki...

Kesinlikle Batuhan'a şans verilmeli. Bu takımdan ne ismini bile anmak istemediğimiz oyuncular şans buldu. Batuhan fazlasıyla hakediyor. Olmazsada gönderirsin gider herkeste susar. Zaten mevcut şartlarda Bobo küskünleri oynuyor. Nobre desen kapasitesi belli fazlasını beklemek hayalcilik!!! Uzaydan santrafor gelmeyeceğine göre??? Beklemenin anlamı yok Mustafa Denizli olmasa bile yönetim bu işe el atmalı!!!

Kalten dedi ki...

Bu post'la alakası yok aslında ama Zapo'yu, Gordon'u kiraya verirken yıllık ücretinin belirli bir yüzdesini ödememizi büyük olay yapan medya Lugano'nun geri getirilmesi ve bunu yaparken Edu'nun sözleşmenin feshedilmesinin kaça malolduğunu neden büyütmüyor merak ediyorum...

Bizde Gökhan Zan'ın bedelsiz gidişini "BEŞİKTAŞ 4 MİLYON EURO KAYBETTİ" diye komik bir şekilde yorumlayanlar Lugano'ya ödenen menajerlik ücreti ve Edu'nun olmayan bonservis ücretine kaç yazacaklar?

Bak yine sinirleniyorum ya.

Denizli'nin insan iliskileri, oyunculara yaklasimi iyi fakat saygisizlik yapani da bir kalemde silip atar. Iste gecen sene catlak sesler cikaran Aydin Karabulut'u tek kalemde silmesi, iste Denizli geldikten sonra medyaya "E. Saglam'in gitmesine cok uzuldum" mealinde ustune vazife olmayan demecler verip, buldugu sanslari elinin tersiyle iten Serdar Kurtulus.

Denizli artik bu yastan sonra fazla strese gelmek istemiyor, butun sene gulen adamin gecen yilin son maclarindaki pimi cekilmis bomba gibi hali ortadaydi. Bir de oyuncu kaprisleriyle/sorunlariyla ugrasmak istemiyor.

Bu sanssizligimiz cunku Batuhan, Aydin ve Serdar gibi atilacak adam degil, uzerinde ugrasilmasi sart.

Bir de Denizli'nin bence cekindigi diger nokta, Batuhan'i adam etse bile bunun Bobo, Nobre, Holosko, Nihat, Yusuf, Tello gibiler uzerinde yaratabilecegi potansiyel olumsuz etki. Malum, Batuhan forma alirsa bu adamlardan biri formasini kaybedecek, bunun da bir sekilde oturtmaya calistigi rotasyonu ve oyunculara kabul ettirmeye calistigi sistemi bozacagina inaniyor olabilir. Boyle bir riskin oldugu kesin. Eger Batuhan gelirse kimseyi kusturmeden, devamli motive sekilde oynatmak icin Denizli'nin tum hunerlerini gostermesi gerekecek.

Aslinda Batuhan icin ideal hoca Lucescu olurdu. Ayni sezon icinde Pascal'i, Sergen'i, Tumer'i, Ahmet Dursun'u ve Ahmed Hassan'i idare etmeyi basaran adam, Batuhan'i adam ederdi. En azindan edemezse, zaten adam olmayacagindan emin olurduk.

bir galatasarayli olarak bjk adina anlayamadigim seyler var..neden 4-3-3 oynamaya calisiliyor 4-4-2 oynayip holosko-tello kanatlarda forvette batuhan(bobo)-nihat ikilisi kullanilmiyor? mac icinde skora gore oyuna yusuf alinip 4-4-1-1 ya da 4-3-1-2 ye bile donebilir besiktas bence. tek bir sol forveti olmayan takima denizli 3lu forvet oynatarak kendi sonunu hazirliyor diye dusunuyorum.

ian dedi ki...

4-3-3 ile bu şampiyon oldu ama bu takım :) pardon siz kötüydünüz ondan olduk dimi :) neyse konu bu değil..

batuhan'a şans verilmeli.. bu sene sadece türkiye kupası'nda oynasa bile yeter.. ileri uçta bobo ve nobre'den dolayı şans bulamaz.. varsın bu sezon bulamasın ama bu çocuk ümraniye'de kalsın.. mustafa denizli gibi otoriter bir hoca ile başarıyı sağlar batu..

Gökhan dedi ki...

ben de gs li arkadaş gibişu an için 4-4-2'nin daha uygun gözüktüğünü düşünüyorum.tabi forvetlerden biri nobre olmak şartıyla :)
ama iyi kötü uzun süredir 4-3-3 oynadığımız için taktik değiştirmektense,şu an ki taktiğimizi geliştirmek de daha yaralı olurmuş gibi geliyor.

ian dedi ki...

4-4-2 oynayacak kadro var beşiktaş'ta.. oynamalı da belki..ama sağ kanat sorunu var orda da.. holosko? nihat? serdar özkan? erkan zengin? ekrem dağ? 4-3-3 hastası da olmamak lazım ama yine de beşiktaş kadrosuna en uygun diziliş bu gibi.. ki bence 4-2-4 gibi oynuyor bizim takım.. öff yine rakamlara boğulduk.. bence biz bırakalım mustafa denizli düşünsün, o gayet rahat bu konularda :) ne diyoduk.. evet batuhan, nobre ve bobo..

delgado dedi ki...

bu arada konu dışı olacak ama belirteyim, yarın beşiktaş rezerv takımı silivri'ye geliyor silivrispor'la hazırlık maçı var saat 5'te. merak ettiğiniz oyuncuyu mendile yazıp yollarsanız, ayrıntılı bir scout raporu yazabilirim, haberiniz olsun :)

sembolist dedi ki...

Zapo-Sivok-Ferrari-Köybaşı'na ödenen bonvsrvis ve yıllık alacakaların toplamıyla 2 tane Şapiyonlar Ligine damga vuracak yabancı futbolcu almayı niçin düşünmez bu yönetim..Ben hala BJK nin kaliteli bir forvete ve çok yönlü bir orta sahaya ihityacı oldğunu düşünüyorum.Nihat-Holosko
Ernst-Fink gibi birbrnin benzeri oyuncularla kadro çok anlamsız bir kaosa sürüklendi(Denizli sürükledi)..Bu kaotik kadro geçen yıl iş yaptı,(iyi futbol oynanan kaç maç vardı?)bu yıl Şampiyonlar ligi ve diğer rakipleri de hesaba katarsak yeterli olmayablir.Köybaşı'nda ısrar edilmeli,aksi takdirde Denizli'nin çok başı ağrır.(Zira Köybaşının maliyetiyle Elano ya da kaliteli ve BJK nin çehresni değiştirecek oyuncu alınablirdi).
Nihat'a ödenen para(Holosko varken)yı hesaba katmıyorum daha..
saygılar.
Yıldıray gibi son volseyi i(Katar ya da Türkiyeye gelmek) vurma düşüncesindeki futbolcularla bu iş olmaz.

tafarian dedi ki...

şu dünyada rıza hoca ve benden başka batuhan hayranlarının olduğunu görmek sevindirici. sezon başlamadan önce antep'e transferi gündemdeyken arkadaşımla iddiaya girmiştim bu sezon batuhan'ın en az 15 gol atıp 2010 dünya kupasında 9 numarayı sevişentürk ten alacağına dair. sonrasında birşeyler oldu ve batuhan antebe gitmedi.

işin beşiktaş yanı burada zaten daha onlarca postta tartışılacaktır. benim değinmek istediğim nokta, batuhan karadeniz'in fatih terimin kafasındaki 23 kişilik kadroda eğer 11 ya da kurtarıcı şekilde yeri varsa bu çocuk bu sene en az 30 maça çıkacaktır. beşiktaş'ta, antep'te ya da alanyaspor'da. türk milli takımının forvetinin bir sene boyunca iyi bir form düzeyine ulaşması gerekir. denizli'nin caymasında ben böyle de bir yön olabileceğini düşünüyorum. form tutması için milli takımda forma giyen nihat için denizli'nin ricası ile oynadığı gibi bir şeyler okumuştum ya bir blogda ya da gazetede. bence böyle bir karşılıklı jestleşme olmuş olabilir.eğer ki olursa milli takımın forvetleri beşiktaştan olur ki bu olay çok sık gördüğümüz birşey değil:)
ayrıca allahaşkına arda turan'ın 18 yaşındaki halinden bu çocuğun nesi eksik?adamlar kaç senelerdir arda turan oley diyorlar başka bişey demeden gözünün içine bakıyorlar ardanın(iyi topçudur severim o ayrı, ama aydın yılmaz daha iyidir). biz neden bir batuhan'a(necip can erdem vs yi saymıyorum bile en göze batan, milli forvetimizden bahsediyorum) sahip çıkamıyoruz, sorunlu, piskopat, yeni sergen, ibrahim akın,burak yılmaz vs vs diyoruz? benim gözümde batuhan yeni noumadır. şu an serbest kalsa haldun üstünel işini bitirse kıymete biner ama.

alper dedi ki...

Aydın Yılmaz tam bir gs topçusu..
her an hakemi aldatmak için atlayıp penaltı isteyecek tipi var.o sürmeli gözlerindne şer akıyor adamın sabri gibi.tam gs li topçu prototipi.her melanet var üzerinde gözlerinde.

Kalten dedi ki...

Denizli bugün "Batuhan da dönünce 26 olucaz" demiş, holey

AQ-47 dedi ki...

Doğruysa süper, Batu'nun dönüşü herkesin kendine çeki düzen vermesini sağlayacağı gibi blogdaki Bobô-Nobre ikiliğini de ortadan kaldıracaktır. Sonuçta herkes karlı, tam win-win!!!

Birkac dakika once borsaya su ilginc aciklama yapildi.

"
AÇIKLAMA:
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Şirketimizin profesyonel futbolcularından Deyvison Rogerio Da Silva - Bobo ile ilgili olarak Fransa'nın St.Etienne Kulübü'nden, bir kısmı peşin bir kısmı vadeli olmak üzere 5.500.000.Euro transfer teklifi gelmiştir. Ancak Kulübümüz her ne kadar futbolcumuzun başka bir takıma transferini düşünmese de, oyuncumuzun da bu konudaki değerlendirmesi beklenmekte olup, gelişmeler netleşince ayrıca açıklama yapılacaktır."

***

Bu aciklamada onemli olan su bolum: "Ancak Kulübümüz her ne kadar futbolcumuzun başka bir takıma transferini düşünmese de, oyuncumuzun da bu konudaki değerlendirmesi beklenmekte olup..."

Yonetim gelecek tepkileri frenlemek icin boyle bir yola basvurmus. "Bizim satma gibi bir dusuncemiz yoktu ama Bobo gitmek istedi, biz de tutamadik" demenin yolu hazirlanmis.

Denizli'nin bugun "Batuhan 3 hafta sonra aramiza katilacak" sozunu ve kulup doktorunun "Bobo'nun tedavisi suruyor ancak haftasonuna yetismesi zor" aciklamalarini alt alta koyup bulmacayi tamamlayin diyecegim ama bunun bulmacalik bir tarafi kalmamis artik.

Artik "Bobo vs. Batuhan" seklinde yeni bir konu acip, Bobo'nun gitmesi ve Batuhan'in onun yerine gelmesinin artilari, eksileri, oyun sistemimiz uzerindeki etkileri konusulmali. Cunku Denizli bu asamada bir forvet oyuncusu daha aldirmayacaktir, acilan kontenjani orta saha oyuncusu icin kullanacaktir.

Pamukk dedi ki...

boboooooooooo bobooooooooooooooooooo
:(

Adsız dedi ki...

bir de şu var nacizane:

daha sezonun çoooook başı...bu köprünün altından ne sular akacak daha. geçen sezon başında schalke'den ernst ve bursa'dan yusuf gelecek, şampiyon olacağız denseydi hiç kimse inanmazdı. şu anda ideal kadro bile belli değil bence. Batuhan gol kralı bile olabilir, Bobo yine kupa kazandırabilir. Hiç gündemde olmayan bir adam gelip herşeyi değiştirebilir. Denizli dün bir ay sonrasını işaret etti, 26. hafta dediğinde 'h...tir' demiş biri olarak bu sezon mahcubiyet hakkımı kullanmak istemiyorum.

AQ-47 dedi ki...

Bir açıklama 1 aydır süren yapbozda sanırım sona yaklaşmamızı sağladı. Bobo gidiyor, tabii ki Denizli forvet istemiyor, o zaman TC pasaportlu oyuncu + yabancı mı olacak? Belki de TC pasaportu da iptal oldu son gelişmelerle...Ancak şu an haber1903 (ki güvenirim) Sezer pazarlığından söz ediyor?

Gökhan dedi ki...

tekrardan bobo gidecek gibi bir hava oluştu ama st.etienne werder'den sanogo ile de ciddi şekilde ilgileniyordu son günlerde.
sanogo'yu alırlarsa boob'dan vazgeçtiler demektir.

asist time dedi ki...

Ertunc Sogancıoglu'nun agzından Bobo transferi hakkında bilgiler basına yansıyınca Besiktas'da transfer gidişatını yani herkesin bildiği resmi olarak bilgilendirmek zorunda kaldı.

Ben Bobo'nun vermezler de olur da 2 milyon euro da verseler Istanbul'u bırakıp St. Ettien'e gideceği hiç sanmıyorum.

Kalten dedi ki...

Sezer diyorlar?

Sezer ve Murat Ceylan gelse önümüzdeki 4-5 sene Türk futbolcu transferinde rahatlarız bence

Gökhan dedi ki...

St.Etienne Sanogo'yu aldı ve Bobo da elimizde kaldı.
hayırlısı olsun

Yorum Gönder

Ara