.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ağustos 2009 Cuma

Aurelio'yu İstemiyorum

Beşiktaş yönetimi büyük hatalar yaptı son on üç yılda... Seba'dan tutun, Serdar Bilgili'ye, teknik direktörlerine ve tabii ki Demirören'e varana kadar çok büyük hatalara imza atıldı. Ancak, her defasında kızdıysak da, üzüldüysek de sineye çektik. Çekebilirdik, nitekim Okan Buruk'tan Mert Nobre'ye, Rüştü Reçber'den Yusuf Şimşek'e hepsinin bir kabul edilebilirliği vardı. Rüştü'yü sevmiyorum diyen kaç sporsever vardı Beşiktaş'a gelirken? Transferin futbola katkısından bahsetmiyorum, bunu ayıralım. Dünya starı da olabilir, kazma da olabilir, bitik futbolcular da olabilir, bu başka bir şey... Yusuf'u istemiyordum, Fenerbahçe'de ben bu adamı izlediğim için istemiyordum... Ama takıma katkısı olacağını da düşünmüyordum. Yanıldım, defalarca da yazdık yanıldığımızı... Öte taraftan bu adamın benim için ahlaki bir çöküntü yaratacak tarafı yoktu. Sebepsiz, anlamsız bir transfer olarak görüyordum; evet yanıldım ama artık "Profesyonel Futbol"da alıştığımızdan sineye çektim ben de... Şimdi hayranım Yusuf'a, doğruya doğru bu... Fakat kabul edilemezler var... Olmazsa olmazlar... Beşiktaş formasını Serhat Akın giyemez, giymemeli... Tümer Metin Şampiyonlar Ligi şampiyonu da yapacaksa Beşiktaş'ı istemiyorum ben. Sabri Sarıoğlu evrim geçirip, Messi'ye dönüşse istemem ben onu. Bu adamların ne işi var Beşiktaş'ta değil mi? Aurelio da benim için budur. Ben üzerine siyahlı beyazlı formayı geçirip, sahaya çıktığı her saniyede gözümün önüne Ali Koç'u, boyalı basını, Aziz Yıldırım'ı, otopark kabadayılarını getirecek adamı istemiyorum. İstemiyorum kardeşim, orta sahada iki yönlü oynayacakmış; lanet olsun onun iki yönüne de, oynatın Necip'i; sanki şampiyon olunca başımız göğe mi erdi? Orta sahadaki ekstra Türk alternatif, Beşiktaş'ı Şampiyonlar Ligi şampiyonu mu yapacak? İstemiyorum, iki-üç tane dal kaldı tutunacak; onları da koparıp atmayın Beşiktaş'tan... Beşiktaş'a transfer edileceğine inanmıyorum... Muhtemelen Galatasaray -ki bence ihtiyaçları da var- daha pozitif davranıp alacaktır Aurelio'yu... Hani olur da, aksi olursa bu yazı bir kenarda dursun... Benim tribünümün bu adamı kabulleneceğine inanmıyorum, o da ayrı konu. Ha oldu kabullendi, artık bize Kapalı'yı karşı taraftan izlemek düşer o zaman... Gürültü manasızlaşır, tatsızlaşır, her gün bir kaybedilen o gün bin kaybedilir; başka türlü bir Beşiktaşlıya dönüşürüz o durumda...

19 Yorum:

Gökhan dedi ki...

aynı şekilde düşünüyorum,aurelio'ya çok ihtiyacımızın olmamasından önemlisi 2 sene önce rico'ya arkadan saldıran bir adamı beşiktaş'ta görmek istemem.

Oldu olacak birde ayhani alalim yanyana oynasinlar... Tovbe yarebbi ya, mubarek gunde adami dinden imandan cikarir bunlar!

Facchetti dedi ki...

Yav zaten Fink,Fabe ve Uğur varken nereden çıktı Aurelio.

Fatih dedi ki...

son birkac yilda kimler geldi, kabullenildi, aurelio da gelirse kabullenilecek.

rustu, nobre, yusuf bjk'ye, emre fener'e, ayhan, servet, gokhan gs'ye geldi, herkes kabullendi.

buyuk konusmamak lazim.

Cenk dedi ki...

yok eksik olsun. o değil de caner'i alsaydık aslında, tüh.

Noat Samisa dedi ki...

Elbet bir şekilde kabullenilecek de en azından safımız belli olsun. Yuki ile aynı saftayım, sıklaştırsak fena olmaz.

gökhan dedi ki...

ortada bir kavga falan yok, saha içinde gelişen bir mesele de yok. saha dışında yapılan kalleşçe bir saldırı var, sebebi de hazımsızlık.

gelirse saha içinde katkısı büyük olur ama böyle bir adamı sindiremem. istemiyorum...

sbrylmz dedi ki...

Bencede gelmesi gereksiz. Bende onu takımda görmekten hoşlanacağımı sanmıyorum....

Manu dedi ki...

ulan afakanlar basıyor,soguk terler döküyorum bu ihtimali düşününce.
ne kabullenmesi arkadaş ya?neyi kabulleneyim ben?
saha içinde affedersin ama tepkisini koymaya götü yetmeyen futbolcunun,maç sonu
otoparkta zibilyon tane adamı yanına alarak yaptıgı saldırıyı mı sineye çekeyim?
Ayrıca hep diyoruz da bizi paranoyak ilan ediyorlar ya.Ne kadar gitmiş basın bu olayın üstüne?Ne kadar yargılamış azmettirici başkanı ve saldıran kulüp çalşanını?Bırakın yargılamayı neymiş efendim kendileri Türk dostuymuş da aslında çok efendiymiş de suç Rico'daymış.Ne kadar çabuk unutuldu di mi?Üstelik başımızın en orta yerine koydular.
Bu olay gerçekleşmeyecek ulan.Yettin ama Demirören...

tathar dedi ki...

aman allah korusun.

jeankier dedi ki...

düşmanımın düşmanı dostumdur..

ard dedi ki...

aurelio beşiktaşa gelirse inönü otoparkında hangi talihliyi dövecek
a-elano blumer
b-deivid de souza
c-andre santos
d-alanzinho

Gürcan Ulusoy dedi ki...

gelmemeli diyenler görüşlerini açıklayabilmişler de gelmeli diyenlerin sanırım cesaretleri yetmemiş.

o kişi de ben olayım. iyi oyuncudur/kötü oyuncudur, gerek vardır/yoktur bunlar ayrı mesele. kötü oyuncudur derseniz hayır iyi oyuncudur diyemem. ama denizli istiyorsa o konuda konuşmamak lazım.

aurelio ve ricardinho arasında yaşanan bir şahsi meseledir bence. bizi o dönem rencide eden şey ise aurelio ve o olayda etkisi bulunanların gerekli cezayı almamış olmalarıdır. bunda aurelio'nun bir suçu yoktur. suçu olan aurelio'ya en ağır cezayı veremeyen yönetim birimleridir. ki yukinin bu tepkisinin bedelini bugün aurelio beşiktaş'a olan muhtemel transferini gerçekleşmemesiyle en ağır şekilde öder zaten. o gün, o ceza hakkıyla verilseydi bugün belki daha sıcak yaklaşabilirdiniz.

ben de açıkçası son dönemde adı geçen lugano isminden daha sıcak bakıyorum bu isme. neticede taraftarla vs diyaloga girmedi, tribüne dönüp 8 yapmadı, tribüne gidip hindi baba bilmem ne demedi, selçuk gibi yanlış işlere girmedi.

bu adamın hareketi beşiktaş formasına değildi. ricardinho'nun kendisineydi. oyunla ilgili de değildi sanırım, şahsi mesele idi.

yönetim birimlerine olan kızgınlığımızı aurelio üzerinden gideriyoruz sanırım.

ya da aurelio başka sıkıntılı işlere girdi de ben mi bilmiyorum..

AQ-47 dedi ki...

Jessie'ye katılıyorum, Denizli ihtiyaç duyuyorsa alınmalıdır, bana kalsa geç bile kalınmıştır. Ernst var Fink var İnceman var diyorsunuz da, bu adamların ofansif yönüyle Mehmet'in (sempatik gelsin diye Aurelio demedim) ofansif yönü arasında çok fark var. Yahu adam Trabzondayken de Beşiktaş'a gelebilirdi, sanırım kulüpler anlaşamadılar, Fener'e gitti. Fenerde oyun kurucu oynatmadılar, Alex vardı, adam ses çıkarmadı önlibero oynadı, Alex'in arkasını temizledi, koştu, tabii bu performansı gören Betis aldı adamı...Oyun karakteri Denzili'nin istediği 10,5 olayına uymuyor mu? Denizli ilk kez TC pasaportu lafını ettiğinden beri heryere yazdım, herkes Yıldıray diyordu,niye Mehmet'i kastetmiş olmasın? Ricardinho olayı tabii ki unutulacak bir olay değil, ama saha dışında ve galiba kişisel...Kabullenmek bence sorun değil, bu kulübün taraftarı Fenerde türlü üçkağıtlar yapan Nobre'yi kabullendi hatta aşık oldu, bağrına bastı. Aurelio gelsin, eğer iyi oynarsa (kesinlikle öyle olacak demiyorum ama transfer etmedeki amaç bu)iki maç Nobre kadar koşuptop çalsın, bir iki ince pasla gol asisti yapsın görürüm ben o taraftarı...boşversenize...

delgado dedi ki...

aurelio bonservissiz geldi fb'ye.

ricardinho ile olayının ben de şahsi olduğunu düşünüyorum, ama yine de gelsin istemiyorum. ortasahanın ikilisi oluşmuş zaten fabian-fink'le. aurelio'ya ne gerek var. ha diyorsanız ki ofansif ortasaha olarak aradığımız isim olabilir, zaten türk diye. hayır olmaz bence. trabzonspor'da ofansif ortasaha falan oynamış olabilir ama burası beşiktaş. fenerbahçe'de tekniği iyi olan bir önlibero olduysa burda da farkı olmaz. gerçekten kaliteli bir oyuncu olduğu kabul ama gerek yok demek istiyorum. 3lü kurarız fink fabian aurelio oynatırız derseniz uğur da fabian-fink'in yanında oynayabilir. uğur'u tercih ederim, en azından 1 senedir takımda bulunuyor ve sezon başı kampında da burdaydı, ne sakatlık durumu var ne de yaşı çok fazla. aurelio durum oluştuğunda son 10 dakika-15 dakika oyuna girmeyi kabullenir mi bilmem, kabullenirse de ona verilen görev neyse yerine getirir mi...

Temur dedi ki...

Alınırsa fayda sağlar diye düşünüyorum. Fink ve Ernst defansif yönden sağlamlar lakin iş topu hücum bölgesine iletmeye veya oyunun yönünü değiştirmeye gelince takımı yavaşlatıyorlar.

geloraptor dedi ki...

Nobre bugün Beşiktaş forması giyiyorsa ve hatta kaptanlık verilmişse kendisine Aurelio hayli hayli giyebilir. Jessie'nin de dediği gibi o mesele kişisel idi. En azından görünen şekliyle. Eğer nedenine dair bir şeyler bilen varsa anlatsın biz de öğrenmiş oluruz.

ard dedi ki...

kavga olayı hoş değildi.onu sineye çektik diyelim.peki ya kendisinin sakatlığı?
yaklaşık 2 ay sonra oynayabilecek bir konuma gelebilecek aurelio.beni düşündüren faktörlerden birisi de bu...

alper dedi ki...

marco yu getirin yanında birde sabriyi alında amıma koysun benim.amına kouğumun yerinde çarşının dediği gibi cehenneme kombine aldık hakketen.bu tip transfer işleri beni dinden çıkarıyor sövmekten dilim şişiyor.bak gene bunu yazarken sövmekten ağzım kurudu.

Yorum Gönder

Ara