.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Ağustos 2009 Salı

Anket

37 Yorum:

Tabii ki olumlu bir şey bu.
Sercan Yıldırım'ı Ferguson istiyormuş. Batugol 10 Sercan eder (selamlar Sinan, naber?)

Neyse, madem pivot santrforla oynuyoruz, bence bu mevkide en iyi tercih Batu olur. Neticede Hem Nobre ile aynı fizik güce sahip, hem ayağına daha hakim hem de altyapıdan.

Akıllı olursa tabii bunlar. Bu şartlar altında Bobocan'la yollar ayrılabilir.

zubi dedi ki...

kesin mi bu yahu?

pancurtaran dedi ki...

cevabım muhtesem olur ama heberin kaynagı nedir?

Fatih dedi ki...

sercan'la batuhan'i karsilastirmak da ayri bir guzellik tabii.

biri top saklar/indirir daha hareketsizdir, digeri baros tarzi alir topu kopar gider.

karsilastirilirsa da karsilastiran uzulur. fergusonkör mü ki sercan'i goruyor batuhan'i gormuyor. demek ki bir bildigi var.

ya kardeşim hakkatten ironiyi anlamayanların iq'sunu santimetreyle ölçmek lazım.

bu ne ya?

okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz kardeşim?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaşta bir oyuncunun altyapıdan gelmesi olumlu değil olumsuz bir özellik olarak addedilmeli bence.

beşiktaşa mı dönüyor yoksa çeşmespora mı gidiyor. sezon başlıycak adam çeşmede halen tatilde. ne antepe gitti ne de nevzat demir tesislerine gelip antrenman yapmaya başladı. herşeyini gençliğine veriyoruz ama bu kadarı biraz fazla gibi geldi bana.

lancashire dedi ki...

ne desem bilemedim ama istanbul bu cocuga yaramıyor.

zubi dedi ki...

çeşme resimleri çekildiğinde takım 2 günlük izindeymiş. bunu da söyliyelim.

simplextablosu dedi ki...

Batuhan'ın bu sezon öyle veya böyle Beşiktaş'a katılması gerekiyor. Elimizde bulunan hücum hattından bizleri tatmin edecek bir performans henüz alamadık. Nobre'nin geçen seneki gibi bir sakatlık yaşaması halinde bu sezon çok daha fazla sıkıntı çekeriz. Ernst ve Fink ile taş gibi duran orta bölgenin çabaları, ileride top tutulamadığı müddetçe boşa çıkıyor. Bana göre Fenerbahçe maçında golden sonra oyundan düşmemizin nedeni en güçlü bölgemiz olan defansif orta sahamızın aldığı toplarla artık bir sonuca gidilemediğini görüp demoralize olmasıydı. Batuhan topu ileride karşılayıp, saklayıp, zaman kazanıp pasını verip hızla ceza sahasına hareketlenecek bir oyuncu. Oyunda zaten bu şekilde karşı yarı sahaya yıkılır. Bunun dışında ayağa kısa ve etkili paslarla oyunu ister çabucak ister yavaş yavaş karşı yarı sahaya yıkabilirsiniz. Ama bunun için ön liberolardan başlayarak teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu olmanız gerekiyor. Mücadeleleri tamam olsada Ernst ve Fink'in bu görevi gerçekleştirmek için daha zamana ihtiyaçları var. Zaten 90 dakika bunu yapabilen takım Barcelona oluyor. Bunun dışında kalecinin kullandığı uzun vuruşlarda, kornerlerde, pres yiyen defans oyuncularının ileri gönderdiği vuruşlarda topu karşılayacak oyuncu Batuhan'dır. Bu vuruşların aynen geri döndüğü dönemlerde Beşiktaş oyunu kendi alanında kabul etmek zorunda kalıyor. Eğer bir yöneticilik anlayışından bahsedeceksekte her gördüğü gazeteciye olur olmadık beyanatlar vermek yerine kalkıp Batuhan'ı Beşiktaş'a nasıl kazandırabileceklerini düşünseler daha iyi yaparlar.

marpione dedi ki...

gene basının adam linç etme operasyonuna kurban ediyorlar bu çocuğu. bakın ne yazıyor milliyet'te :

"Cumartesi günü şehrimize gelen ancak takımının Diyarbakırspor ile oynadığı maçı izlemeye bile gelmeyen Batuhan'ın sakatlığından dolayı 6 hafta oynamayacak olması Teknik Direktör Couceiro'nun da devreye girmesine neden oldu. Pazar günü şehrimizi habersizce terkettiği iddia edilen Batuhan için dün akşam İstanbul'da olağanüstü bir toplantı yapıldığı öğrenildi. "

Yahu haberde yazıyor işte sakatmış adam 6 hafta. Asker mi bu adam her şehirden ayrılışında size haber versin?

18 yaşında, o yaşlarda hepimizin olduğu gibi dikbaşlı ve inatçı bir adam bu Batuhan. Türk basını ve "geleneksel Türk terbiyesi" insanlarının tam kıl oldukları tip yani.

Onlar istiyorlar ki futbolcu köle olsun, onlara abüüeee çeksin, gel deyince gelsin, git deyince gitsin falan.

Saçmalığın daniskası. Sonra millet ağlıyor neden "eğitimli ve yetenekli" adamları beyin göçü ile kaptırıyoruz.

Bundan işte denyolar. herkesin "ortalama" olmasını istiyorsunuz da ondan. kimsenin "sivrilmesine" gelemiyorsunuz.

marpione dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
d.amokachi dedi ki...

Batuhan kesinlikle takıma katılmalı. Mevcut durumda Bobo'nun takımdan ayrılmak istediği aşikar ve oldukça isteksiz. Diğer santrafor Nobre ise istikrarsız ve her sene sakatlıklar yaşıyor. Kendisine partner olabilecek Nihat ile de Holosko ile de rahatlıkla uyumu yakalayabilir ki bunu geçen sezon her topu eline yüzüne bulaştırma potansiyeli olan Youlayla dahi beraber kanıtladı. Mustafa Denizli'nin bu oyuncunun disiplin problemlerini çözeceğini düşünüyorum. Bir de Batuhan'ın döneceği haberi nereden alındı? Kaynak nedir? Herhangi bir basın organında haber yok...

marpione dedi ki...

bir de,

dün geri dönüşünün şerefine youtube'dan Michael Schumacher videolarına bakıyordum. Bir röportajına denk geldim. şöyle bir muhabbet oldu :

Spiker: Michael en başından beri medya ile mesafeli duruyorsun ve genellikle fazla malzeme vermiyorsun. Bu karakterinle mi alakalı yoksa özel tercihin midir?

Schumi : Benim tercihim böyle oldu. Çünkü medyanın belli davranış kalıpları var.

Genelde yaptıkları yeni gelen başarılı insanları önce bir süre yükseltip en ufak ayrıntısına kadar övüyorlar. Daha sonra onlar hakkında "yazacak övgü kalmadıktan sonra" haber üretmek için kötü yanlarını kurcalamaya başlıyorlar. Uğraşacak kötü yanlarını bulamadıkları zaman da "üretiyorlar". Hemen hemen bütün başarılı sporcuların hayatına bakın ilk başta hepsinin göklere çıkarıldğını ama sonra bir dönem gelip toplu halde düşürülmeye çalıştığını görebilirsiniz. İşte o yüzden ben medyaya her zaman mesafeli durdum.

Aramızda medyada çalışan arkadaşlar varsa gidip bir aynaya baksınlar ve bunların doğru olup olmadığını sorgulasınlar.

Bence adam 100% haklı. medyanın genel davranış paterni budur. önce yıldız yarat, sonra onu yerden yere vur. kameranı adamın ağzına sok, yumruğu yiyince de basın özgürlüğü diye ağla. insanların özel hayatına tecavüz et ama medyaya sadece "verdikleri kötü tepkileri" koy.

yıllar önce bir halil bezmen haberi vardı uğur dündar'ın mesela. bize gösterilen kısımlarda evdekilerin onlara saldırdığı görünüyordu sadece. yıllar sonra youtube ortaya çıkınca genişletilmiş görüntüleri gördük mesela adamlar ilk başta adam gibi davranıyorlarmış uğur dündar'a ve uğur dündar deliler gibi hakaret ediyor adamlara.

düşünün "güvenilir gazeteci" sayılan uğur dündar böyle ise diğerleri ne alemde.

futbolcunuza, değerlerinize sahip çıkın. medyanın ayak oyunlarına balıklama atlamayın.

Da Silva Baba'nın aklı bir karış havada. Holosko ve Nihat'ı cepte kabul edersek beşiktaş gibi bir takım havadan bir tek Nobre'nin eline bakmaması lazım. Batuhan'ı yaşını unutup, performansına forma verilirse bu çocuk bu sene 10 golü rahat geçer. Beşiktaş'ta 10 golü geçmek gerçekten zordur kanımla diyorum bunu. Batuhan bence medyaya karşı korunmalı. Mustafa Denizli'nin bu çocuğa koruma getirmesi lazım, yoksa arsız diye diye arsız edecekler çocuğu. Mustafa Denizli alsın bunu, delikanlı gibi bara gitsinler beraber, sonra da medyaya antrenmanın bir parçası falan desinler. Fenerbahçe'de yaşını başını almış adamlar birbirlerinin hatunlarına kaynıyorlar, Lincoln ve Carlos ile benim bile bir barda karşılaşmışlığım var, ama bizim elimizdeki yıldız adayı yarın iyi bir adam olur da antibjk medya haberini yapmak zorunda kalır diye şimdiden bokunu atıyorlar. İyi yapmış anasını satayım, bir gün onla beraber de gidelim bara. Antrenmanın bir parçası olarak.
Yanlış anlamayın, ben de sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.
Dönsün, vursun, gol olsun.

Gökhan dedi ki...

bobo gidecek ve başka bir santrfor gelmeyecekse olumlu ama takımda 3.santrfor olacaksa kötü bence geri gelmesi.
bu sene mutlaka şans bulmalı,ama beşiktaş ta nobre nin yedeği olarak,kupa maçlarında falan oynayarak ama anadolu takımında banko oynayarak

Kalten dedi ki...

Batugol lütfen gelsin.

Bazı adamlar vardır, nasıl olduğu matematikselleştirilemez ama yine de top onları sever, Batuhan'ın da bunlardan olduğunu düşünüyorum.

Ahlak, disko vs. konularında Hürriyet yorumcularının tam aksini düşünüyorum --bu adam gollerini atsın, işini yapsın, isterse her gece barda sabahlasın. Bana ne yahu! Bardaki geceleri gollerini engellemeye başlarsa da gitsin. Barda sabahladıktan sonra Fener'e golünü atacaksa gitsin bara (tamam o maçta iyi oynamamış olabilir belki ama şu demagojiyi yapmama izin verin lütfen).

Cristiano Ronaldo Türkiye'de oynasa ve Ferrari'sini pert etse, Paris Hilton'la, bilimum onun varyantı hatunlarla alem haberleri çıksa odunla kovalanmaz mıydı? Gerrard Türkiye'de barda bir adamı dövse, "Xspor'un futbolcusuna bu hareketler yakışmaz" zart-zurtuyla tefe konmaz mıydı?

Futbolcuları, aktörleri, onu-bunu "gençlere örnek" olarak gördükçe bu komiklikler bitmeyecek.

Örnek olmasın birader, gol atsın yahu. Çok mu pragmatik düşünüyorum?

simplextablosu dedi ki...

buyrun kendi ağzından açıklamalar;

Lig TV’de yayınlanan Futbol Gündemi programına telefon bağlantısıyla katılan Batuhan, “Gaziantepspor ile anlaşamadık. G.Antep’ten ayrıldım. Hala Beşiktaş oyuncusuyum. Bazı kişisel sorunlardan dolayı G.Antepspor’a gitmedim” dedi.

Bundan sonra ne yapacağına dair sorulara genç futbolcu şu yanıtı verdi:

“Beşiktaş’ta kalmak isterim. Yurt dışından da teklifler var. Ben şu an Beşiktaş Kulübü’nün oyuncusuyum. Mustafa Hoca ile bazı şeylerin olduğunu söylüyorlar. Böyle bir şeyin olmasına imkan yok. Sonuçta o bizden büyük. Ne haddime benim öyle bir şey demek. Mustafa Hoca bana ‘Seni kadroda düşünmüyorum’ demedi bana. Hocamız ve başkanımız karar verecek. Ben Beşiktaş A Takımı ile antrenmanlara çıkacağım diyemem. Ben G.Antepspor ile idmana çıktım ve hoca 1,5 gün izin verdi. Ben de o izni değerlendirdim ve Çeşme’ye gittim.”

Batuhan, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’ye basında yer aldığı gibi “Ben seneye Beşiktaş’ta olurum ama sen olur musun bilemem hocam” şeklinde bir konuşma yapıp yapmadığı sorusuna ise “Benim Mustafa Hocam ile konuştuğumuz bizim aramızda kalsın. Böyle bir şey yok kensinlikle. Ben Mustafa Hoca’nın yanında çekinerek oturan bir insanım. Benim Beşiktaş ile hiçbir sorunum yok” sözleriyle yanıt verdi.

asist time dedi ki...

http://asisttime.blogspot.com/2009/08/batuhan-karadeniz-ve-ac-milan.html

Anlasıldı basın bu çocugu rahat bırakmayacak. Elin Milanı cocugu takibe alıyor biz hala bu çocugun değerini anlayamıyoruz.

alper dedi ki...

Batuhan gelsin dönsün girsin takıma da, eğer o gelirse bobo mu gitsin nobre mi gitsin.
benim tercihim nobre gitsin yönünde olurdu.

AQ-47 dedi ki...

@ alper

aman dikkat Nobre gitsin falan...:) Bence de aynı tarzın daha kalitelisi varsa iki oyuncuya gerek yok.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

nobre
bobo
batuhan.

batuhan'ı medya yemek istiyor vs... hepsi bir yana beşiktaş kulübünde mevcut batuhan profilini göz önüne almadan, "gelsin oynasın" demeyi aklım hayalim almıyor.

futbol sadece futbolculuk özellikleriyle oynanmıyor. bunu bir türlü yerleştiremiyoruz ülkemizde. lincoln çok yetenekliydi peki sonuç?

batuhan o veya bu yanlışlıklar nedeniyle yoldan sapmış durumda. bu yanlışlıklar ondan kaynaklanır, başka yerden kaynaklanır bilemem. ama batuhan sorunlu oyuncu. aklı futbolda olmayan bir oyuncu.

gelse 20 gol atar mı? evet atar. peki aynı sayıda maç yapıp 10 gol atabilecek nobre kadar faydalı olur mu işte ondan emin değilim.

batuhan bizim gördüğümüz kadarıyla takımdaşlık kavramından uzak bir oyuncu. bu demeçlerinden, roportajlarından bile belli.

neyse bu böyle.

nobre gitsin demenin fink gitsin demekten farkı yok. adam yeni sözleşme yenilemiş. nereye gidiyor? burada gidecek adam belli.

futbol takımları "bugün kim gitsin" diye yönetilmezler. ben bobo, tello, holosko, delgado'nun gitmesi gerektiğini söylerken belli bir plan, strateji çercevesinde ve belli bir sürece yayarak gönderilmesi gerektiğini söyledim.

nobre gidecekse de bugün gidemez. 2 sene sonra gidebilir belki. sözleşmeyi ben değil kulüp yeniledi.

gidecek adam belli.

alper dedi ki...

gelse 20 gol atar mı? evet atar. peki aynı sayıda maç yapıp 10 gol atabilecek nobre kadar faydalı olur mu işte ondan emin değilim.

Jessie

İzninle bişey soracağım.Takımdaşlık olgusu duygusu falan tamam da birinin diğerinden en az 2 katı daha fazla gol atacağına inanıp hatta emin olmak takım adına daha faydalı olmak demek değilmidir?ve şunu da açıklarsan sevinirim.senin fayda/zarar oranı ve görüşün nedir?

Unknown dedi ki...

@marpione. valla ugur dündarı güvenilir sanan adama oruç farz değil zaten. denizliyi disiplinli fln sanmak da akıl karı değil. enteresan bir hitabeti var futbolcular da bunu satın alıyo ve iyi motive oluyorlar. ama batuhana (genclere) yaklasımı pek güzel değil bence. batuhan şimarıkmış filan ne olacak yahu. bi ibrahimovicin geçmişini araştırın da.. nobre çok efendi ama kafamızda saç bırakmadı. nedir bu kazma sevdası arkadaslar. bobo varken batuhan varken? yok presmiş yok kafa topuymuş, güldürmeyin yahu bu kadar karizma düşmanı olmayın. sergeni linç ettik yetmedi mi.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sergen kendini linç etti. çıkarken hakeme karizma yapmış... sarı kart yedi çıkarken biz diyoruz ne karizma yaptı. bunun karizması olmaz. bunla olan karizmanın bana faydası yok.

bugün dünyada bir dolu sorunlu oyuncu var. ama hepsi sistem içine girmeleri gerektinğinde giriyor. bendtner de barda uygunsuz halde yakalanıyor belki ama onun bedelini de bir şekilde ödüyor.

ben sevmiyorum batuhan'ı da, sergen'i de... bunlar gibi olan herkesi de. tektipleştirmek falan da değil. bu tip adamı yolda karşılaşsam da sevmem.

nobre çok efendi, az efendi. kaptan nobre ama. takımınızın kaptanı. demek ki takım içinde bütünleştirici bir etkisi var.

quaresma dünyanın en yetenekli oyuncularından biri. neden barınamıyor üst platformda? çünkü oyun disiplini yok.

gol atmak marifet olsaydı jardel dünyanın en büyük golcüsü olurdu şüphesiz.

batuhan 20 atar belki ama tello'nun, holosko'nun gol sayısını aşağı çekerse bunun hiç bir faydası olmaz. demek istediğim biraz da böyle şey.

alex te her sezon istatistik rekoru kırıyor. etrafına bakın. 1 sezonda kariyerleri sönüyor oyuncuların.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hep "takım" olmak diyoruz ya... nedir ulan çıkıp oynuyorlar değil mi?

işte bu seviyede olmuyor o. gece bara gitmesinin disiplinle falan da alakası yok. ertesi günkü performansıyla alakası var direk.

idmana gelmeden takım arkadaşları seviyesinde olabilecek, uyumu o düzeyde olabilecekse idmana bile gelmesin.

ama olamıyor işte.

batuhan 2 sene önce fenerbahçe maçında bomboş durumdaki arkadaşına vermedi pası. siz sanıyor musunuz ki takımdaki diğer arkadaşları "hadi olur" diye geçiştirdiler. yok öyle şey. orası çocuk oyuncağı değil.

gol kaçar, 1000 tane de kaçar boş kaleye de kaçar. ama o şekilde kaçmaz.

takım dediğin şey oyunculardan oluşuyor. oyuncular arasında da bir etkileşim var haliyle.

bunları yadsıyamayız.

denizli'nin takım oluyoruz diyip batuhan'ı göndermesini anlamlı buluyorum çünkü icraatlarına güveniyorum.

bekkenbaver dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
delgado dedi ki...

şimdi güzel kardeşim,

biliyosun bizim türk insanı her bi boku bildiğini sanıyor. bugün gittiğim amatör takımların bir hazırlık maçında bile takımlardan birinin henüz 2.hazırlık maçı olmasına ve 2-0 yenik olmalarına rağmen kaç taraftarın bi bok olmaz bu takımdan dağıtın takımı vs. diye bağırdığını gördüm.

kimse kızamıyor bu adamlara. dibine kadar bağırın, zaten düşünmeyi bilmeyen sabırsız ve cahil adamlarsınız. ne sistematik düzgün bir eğitim görmediğiniz, ne de beyninizdeki ayarlar iyi yapılmadığı için size kızacak değiliz.

ama hep merak ederim amına koyim. 1 gün bile ümraniye'nin kapısından içeri girmemiş, maçtan önce beşiktaş soyunma odasının içine adım atmamış insan kendini ne zannediyor da ahkam kesiyor buradan hoca disiplinli değil, motive ettiğini sanıyor ama tarzı kötü, bilmiyor diye. beşiktaş bir ordu mu ki sen burda mustafa denizli'yi komutan zannedip sırf disiplin yok diye(bunu nerden biliyorsun o da başka konu) suçluyorsun adamı? türk basını mısın?

kazma sevdasıymış. ibrahim akın, burak yılmaz... bunların hepsi çok yetenekli çocuklardı tabi.

pres, kafa topu, bunlar nedir ki? futbol oynuyoruz biz presmiş hırsmış takım olmakmış ne alaka lan? lan olum nobre gol atsana ne verkaça giriyosun yanındakiyle. ulan ernstt gol attttttttttttttt. quaresma! quaresma!

bekkenbaver dedi ki...

Bir tane yöneticininde çıkıp bu adamı kollamaması benim çok garibime gidiyor. Genç ve gelecek vaadeden bir adam, 1-2 yıl sonra çok önemli bir oyuncu olma ihtimali var, olmayadabilir, ama olursa üst sınıf olacak. Ozaman kulüp neden bu adama kol kanat germiyor, basında yalan haber çıktığında bir açıklamayla bunu yalanlamıyor? Bariz istenmiyor bu adam kulüpte diyeceğim ama bunada bir neden bulamıyorum. Her geçen gün daha antipatik bir tiplemeye dönüştürülüyor kendisi. Yok Antep'ten kaçtı, yok takım idmandayken o Çeşme'deydi vs. İstendikten ve yeterli ilgi gösterildikten sonra bu adam düzelecektir. Yeter ki istensin...

Kalten dedi ki...

Jessie'nin Jardel benzetmesi yaptığı gol vs. performans argümanını çok güzel örnekliyor, ama tek eklemek istediğim: Batuhan'ın da Jardel gibi olacağını nereden biliyoruz?

Bence Batuhan Jardel gibi olmaz, belki bahsettiğin -ve bizim soyunma odasında olmadığımız için yakından şahit olma fırsatına sahip olmadığımız- "takım olma" duygusunu baltalayan biri olabilir (aynısı Aydın için de geçerli, gönderilirken içim yanmıştı ama, "Denizli'nin bir bildiği vardır" demiştim ben de), ama sahada Jardel gibi bir "etkisiz eleman, sadece vuruşları ve pozisyon alması iyi" denecek bir oyuncu kesinlikle değil bence. Ayaklarına-bileklerine hakim bir pivot santrfor, üstüne de Jardel-Inzaghi gibi adamların yukarıda bahsettiğim "topla iyi geçinme", "nası oluyorsa oluyor bu adam bu golleri atıyor" özelliklerini barındırıyor. (Finishing = 20)

Fenerbahçe maçında çocukça bir risk aldı, ama eğer o golü atsaydı kahramandı! Belki o günden sonra her maç 11 oyuncusu olurdu, bu riski aldı diye neden eleştiriyoruz ki onu?

Jessie Sergen ve Batuhan tipi adamlarla yolda karşılaşsam da sevmem demiş ya, benim demek istediğim de aynen bu! Ben de bu adamları yolda görsem nefret ederim! Hele Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic! Tanışmış olsam selam bile vermem!

Ama tuttuğum veya yönettiğim takımda olmasını ister miyim --çok isterim!

Tam da bu yüzden teknik direktörlük taktik-motivasyon olduğundan çok daha fazla man management'tır bence. Lucescu-Hiddink ve hatta belki Del Bosque gibi adamların en iyi yaptığı şey de bu değil midir?

Biraz ayı-dayı hikayesi aslında, yeteneği varsa döve döve oynatırsın, denersin, sabredersin, yine olmuyosa ve takımın kimyasını ciddi şekilde bozuyorsa güle güle dersin.

Belki Denizli bu yolu denemiştir, ve yine olmadığını düşünüp kiralık yollanmasını istemiştir gerçekten, o zaman biz boş konuşuyor oluruz.

Ama açıkçası bu adamla yeteri kadar ilgilenilmiş olduğuna inanmıyorum.

Bu tarz arıza adamlar her meslekte var, suyuna gidince yaptıkları işin ne kadar mükemmelleştiğini biliyoruz. Tek korkum kişisel otorite-karizma-artistlik meselelerinden dolayı böyle bir adamı kaybetmek.

Kendi Ribery'mizi yaratmaktan korkarım.

Bu benzetmeyi yapıyorum ama, kredisi bende çok yüksek olabilir, bilmiyorum :)

Jokond dedi ki...

emre belözoğlu kulübede oturarak inter'e gitmedi...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

şuna katılırım; neticede yetenekli futbolcu, yeteneklerinin farkında ise kendini bir ayrı boyutta görür. neticede o adamı da idare etmektir yöneticilik. yoksa sorunluyu yollarsın biter gider ama hedefinin gerisinde kalırsın bu tamam.

ama bir de iflah olmazlar vardır. ben diyorum ki batuhan'ı oynatmakla bitmiyor iş. iş tello'nun, holosko'nun batuhan'ı sevmesinde bitiyor. bu adam takım içinde sevilebilir mi bilmiyorum.

çok çok yetenekli olması lazım. maç alması lazım ki tek başına arkadaşları buna en azından futbolcu olarak inansınlar.

neticede futbolda takım olmak vs hepsi birer denge işi.

fenerbahçe maçında nihat'ın dağlara taşlara giden bir vuruşunda boş koşu yapan tello'yu gördüm. başını öne eğdi ve yerine doğru isteksizce gitti. o dakikadan sonra da tello yoktu sahada.

işte bu dengeleri iyi kurmak lazım. jardel'e galatasaray'da pas verilmediğini çok iyi biliyoruz. kezman-tuncay kavgasını, kezman'ın maçın daha 15. dakikasında teknik direktöre, "çıkar beni oyundan, zaten pas vermiyorlar" dediğini biliyoruz. 90. dakika olsa anlarım ama 15. dakikada ilk pozisyonda verilen bu tepki, o maçın değil genel bir ruh halinin yansımasıdır.

neticede ben şu haliyle batuhan'ın işleyen bir düzenin parçası olabileceğine inanmıyorum. ha, antep'e gitmesinin faydası olacağına da inanmıyordum ama şu gerçeği önce koyalım ortaya; batuhan eskişehir'de de yapamadı, antep'te de yapamadı. eskişehir'de gol attı belki ama istemedi eskişehir işte neticede. tekrar kiralamadılar. demek ki her şey gol değil.

diyelim ki rıza yönetemedi. e mustafa hoca yönetemedi, sağlam yönetemedi. antep'in hocası yönetemedi.

yok yani kalmadı artık, yolun sonu yaklaşıyor. ver alex ferguson'a 5 sene sonra ne oluyor diyeceklere sormak gerek 17 yaşındaki oyuncuları alıyor ferguson sırbistan'dan vs. alsın batuhan'ı da. alsın gerçekten biz de zevkle izleyelim onu.

ama ferguson batuhan'a krampon fırlatmaktan öte girişimlerde bulunur. bunu da göz ardı etmemek gerek.

Noat Samisa dedi ki...

Hani deniyor ya ''kombine aldıracak, forma sattıracak transfer'' diye. Futboluyla değerlidir, bunun yanında fenomendir biraz da istenen adam. Baskın karekterdir, Türkiye'ye geliyorsa mutlaka arızalıdır falan.

Ben Batuhan'ı bu noktaya yakın görüyorum. İşte son zamanda Aydın yetenekliydi, Burak bidon sayılsa da yetenekli oyuncuydu; önceden Tümer de yetenekliydi ama bir de Sergen vardı. Kıyas kabul etmeyen Sergen yeteneği... Aynı şekilde kıyas kabul etmeyen Batuhan yeteneğinin varlığını iddia ediyorum. Denemek istiyorum ya, şu adamı en az bir sezon görmek istiyorum. Sonra oluyor, olmuyor, gidiyor, gelmiyor; ne olacaksa olsun. Denizli şudur-budur da, Batuhan'ı kenara çekip ''kız arkadaşında durumlar nasıl?'' diye sorabilecek bir babacan karekterdir. Bir sıkıntı var ise denilsin ki Batuhan istenmiyor, mevzu sürüncemede kalmasın. Batuhan da yolunu çizsin, biz de beklemeyelim. Ama Denizli hep kaçak cevaplar verecek, Batuhan da ''hangi takım olur bilmem ama bana formamı verin, gol atmak istiyorum'' demeye devam edecekse benim tarafım Batuhan'dan yanadır.

Denilsin böyle böyle sıkıntılar oluyor, ya da Batu'ya söylensin. Biz de boşa nefes tüketmeyelim, kimsenin günahını da almayalım. Hani bugün mesela Arsenal Jack Wilshere isminde bir wonderkidi esas adam rolünde deniyor, adamı izlerken bayağı heyecanlanıyorum. Batuhan da böylei x bir takımda olsa ben bu adamı izlemek üzere o takımın asli seyircisi olurum. Kombine aldıracak transfer etkisi bu ve bu adam altyapı mahsulü, Beşiktaş'ın oyuncusu. X tane değişkeni var bu oyunun, ama en değerlisi gol. Bu adam da gol için doğmuş, zeki de adam; bir denesek acaba ne kaybederiz?

Kalten dedi ki...

Hehe, dediklerine katılıyorum.. Olay bizim sevip-sevmememiz de değil aslında dediğin gibi, takımın onu sevmesinde bitiyor.. Ben arkadaşlarına Hakan Şükürvari (her uzun boylu-kuvvetli türk futbolcya "dubbed as the next Hakan Şükür" denmesine kılım ama yine de dayanamayıp diyorum) toplar indiren, pozisyonlar hazırlayan bir Batuhan'ı arkadaşlarının da seveceğini düşünüyorum --ki bu imkânsız değil bence, bu adamı sopayla bu hâle getirebilirsiniz. Bu çocuk bi şekilde Fatih Terim'e inanıyor mesela (birçok futbolcu gibi), İspanya maçında en baba stoperler arasında bile top indirme işini iyi yapmıştı o kısacık 10-15 dakikada izleyebildiğim, Beşiktaş'la Süper Lig'de neden yapamasın?

Tello'nun koşusu ve Nihat'ın şutuna dikkat etmemişim maçta --üzüldüm şimdi bak. Zaten kupa seremonisinde Gökhan Zan Tello'nun elinden almıştı kupayı, adam bir de takımda en az para alan yabancı oyunculardan biri, ne bahtsız adammış yahu.

Bi kere de GS maçında Serdar Özkan'ın geriye çıkarıp Tello'nun doksana yazdığı bi gol vardı, orda da Serdar Özkan'ın saçma-sapan bi kasılması vardı --Sinan Engin söylenip durmuştu, "bu çocuk geçen sene 2.Lig'deydi, ne bu havalar" fln demişti..

Tek bir düzeltme --ben Eskişehir Batuhan'ı bu yaz çok istedi ama Beşiktaş oraya vermedi diye biliyorum? Hatta Batuhan'ı bir süre beklediler, olmayınca da Ümit Karan, Burak Yılmaz vs. ile anlaştılar, Google'dan ilk bulabildiğim örnek haber şu mesela:

http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=29&takim=322&go=159447

Ne kadar güvenilir bi kaynak bilmiyorum ama Rıza'nın açıklamalarını TV'de de izlemiştim, o yüzden gerçekten istediler sanırım.

Unknown dedi ki...

denizli'nin ceberrut bi yönetim anlayışı yok. komutan tribinde değil yani, ki bunu da olumlu buluyorum. batuhan'ı uysallaştıramaz belki ama zamanında rapajiçten verim aldığı gibi ondan da verim alabilir. takımda istemediği belli, fakat bi şekilde bulunacaksa batuhan kadroda, ondan verim almak gerekir.
kaldı ki kadromuzda halihazırda hedef santrfor olan nobre'den daha iyi iş yapacaktır.

bu sezon eskişehir'in kümede kalmasında da önemli pay sahibi. golleri de pek öyle sıradan (acemilik koksa dahi) yahut kontraataktan değil. demek ki ligde de kendini kanıtlamış artık. beğenin beğenmeyin ismi ve karizması da var. bizde de leblebi gibi gol atar hiç merak etmeyin. tek sorun ise şımarıklık, terbiyesizlik filan.. Doğrudur.

Ama, 17-18 yaşında yaptıklarını da suç değil hata olarak görmek gerekir. takım arkadaşları ona tavır alıp, dışlarlarsa yapacak bir şey yok. ama takımın ona destek olma ihtimali varsa -ki var bence- bu değerlendirilmeli.
batuhan gibi kendine aşırı güvenen insanlar aslında yardıma en çok muhtaç olan insanlardır. yeteneklerin yitip gitmeleri ya da ortaya çıkamamaları büyük ölçüde içinde bulundukları toplulukların ayıplarıdır.
bence batuhan yardım edilmeyi hak ediyor ve ancak yardım aldığı takdirde sokakta görünce sevilecek kıvama gelebilir.

Unknown dedi ki...

2010 dünya kupasında oynaması için batuhan karadeniz'in en az 25 maça çıkması lazım bu sene. antep, es es ya da beşiktaşta oynaması 2. planda. nobre takozuna yedek olacaksa antebe gidip tabata'nın asistleriyle guiza'ya baros'a bir türk yıldızı(adayı değil) olarak gol kralı olmayı göstermesi gerekir.

ayrıca bence yıldız adamın egosu yüksek olmalı. bir cristiano ronaldo bir ibrahimovic bir pascal nouma bu adamlar her daim saha içindeki şovları kadar saha dışındaki olumsuz davranışlarıyla da konuşulur. batuhan bir gece önce bara gidip sonra maça çıkıp çatır çatır topunu oynar gollerini sıralarsa bunun bu kadar büyütülmemesi gerekiyor.

yahu batuhan denen adamı semih kalibresinde birisi yapacaklar zorla.adam süperstar olacak işte. nouma'dan sonra adam akıllı, gerçek beşiktaşlı bir santrfor görecez.
beşiktaş özkaynakları iftiharla sunar. batuhan-nihat forvet ikilisi.

cagatay dedi ki...

sanki batuhan + nihat ikilisi böyle kovaçeviç + nihat ikilisine benzer işler yapar gibi geliyor bana. hem bu arada batuhan belki nihatın huyundan da biraz kapar. ben gelişinin faydalı olacağını düşünüyorum.

Yorum Gönder

Ara