.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Temmuz 2009 Salı

Satın Alma, Kirala

Beşiktaş önemli bir karar aşamasında. Matias Delgado ikna edilebilirse sözleşmesi dondurulacak ve yeni bir oyuncu alınacak. Buraya kadar tamam da peki Delgado döndükten sonra? Bu adam 6 ay, bilemedin 1 sene sonra tekrar oynayacak değil mi? O zaman bugün almaya çalıştığımız oyuncu ne olacak? Buradaki formül aslında çok net. Basında bu şekilde yazılmıyor ama 6-7 aylık, bilemedin 1 sene kullanacağın bir oyuncuya bonservis harcaması yapmaya gerek yok. Kiralamak istedikten sonra belli şartlarda anlaşıp Deco'yu bile getirebilirsin. Neticede Deco da Chelsea'de aldığı yakın bir parayı - hem de oynayarak - almayı tercih edebilir. Deco'nun bonservisini alma işi çok daha teferrüatlı bir iş. Bu Deco olmaz da başka oyuncu olur. 6 ay sonra Delgado'nun dönüşü bize yeni bir sıkıntı olacaksa bu transfer harekatını ona göre planlamak lazım. Quaresma'yı 4 yıllığına bağlayamazsın belki ama bonservisinin Inter'de olduğunun garantisiyle getirip 1 sene topunu oynatıp gitmeye ikna edebilirsin. Kiralama yöntemi Beşiktaş gibi bu tip oyuncuları bonservis bedeliyle transfer edemeyecek seviyedeki takımlar için biçilmiş kaftandır. Neden bu yönden düşünülmüyor anlamış değilim. Deco isterse seneliğine 7 milyon euro istesin. Demirören bu, aklına estimi kapıp geliverir Deco'yu. Madem sükse peşindesiniz, madem Fenerbahçe'yle sidik yarışı peşindesiniz, madem dünya yıldızı peşindesiniz... O zaman öğrensenize şu işi...

12 Yorum:

molosztash dedi ki...

Leasing reklamı gibi olmuş :)

rent a car , su yolunu bulur !

utkuuki dedi ki...

evet katılıyorum ama delgado yerine daha iyi bi adam alıncaksa delgado satılsın alınmıcaksa evt satın almayıp kiralamalıyız

repLanigre dedi ki...

ayni yorumu bugun ntv'de yenilsen de yensen de programinda da duydum. bu programda blog'dan kimse var miydi?

ben ne maca gittigim ne de bulusmalara katildigim icin kimseyi cismen tanimiyorum malesef.

yuki the zorba dedi ki...

Jessie, ta kendisi dün programdaydı :)

repLanigre dedi ki...

yuki seni de sampiyonluktan sonraki pazartesi gunu yayinlanan programda izlemis olabilir miyiz? ucak hikayelerini anlatan kisi sen miydin?

digerleri de buradan miydi?

AQ-47 dedi ki...

Dos Santos transfer edilebilir bir hedef olduğu sürece kiralamaya sıcak bakmam, Deco vb. yaşını almış katar yolcusu oyuncuların maaşı verilip kiralanması tabii ki akıllıcadır. Tabii bizim yönetim bir bok olamayacağı belli olan ismi lazım değil bir oyuncusununun süresi bitince kurtulmak yerine bonservisini aldığı için böyle ince fikirler sadece beyin fırtınası olarak kalır.

repLanigre dedi ki...

deco (adini bütün yaşini başini almiş, görmüş geçirmiş oyuncular için düşünelim) kiralik olarak beşiktaş'a hangi motivasyonla gelir? benim aklima gelen bir tek para. bu adamlarin 31-32 yaşindan sonra "ulan cl de bi piyasa koyayim da seneye guzel bi transfer patlatayim" kafasinda olacagina pek inanmiyorum acikcasi.

keirrison'u kiralayabiliyorsan buyur getir gercekten, ya da dos santos'u alabiliyorsan bonservisiyle al getir, yada onu kirala, quaresma'yi kirala, piyasasini yapsin, sana da katki saglasin.

ki bunlar gerceklesse bile eminim o zaman da "bu adam kiralik geliyor demek ki transfer de olurdu, vay efendim adam olup tapusunu almak lazimdi" diye coşulur sagda solda.

kariyerinde başarilara aç, potansiyeli taninmiş ama kendini gostermesi beklenen adamlar kiralanmali bence.

kaldi ki matias delgado geri donene kadar decoyu kiralamak ta bambaşka bir boyuta geçmek olur heralde, delgado gelene kadar deco idare etsin ehue

Aborjin dedi ki...

Yapılacak 'yıldız' transferinin fenerbahçeyle sidik yarıştırma peşindeliğiyle bir alakası olamaz zira, bu bir anlamda Demirören'in seçim yatırımı.

Elano ismi dönüyor şimdide..

curseof26 dedi ki...

Daha önce ben de yorumlarda yazmıştım.
JESSIE gayet haklı. Yönetimin eli de güçlenir. Eğer oyuncu beklenilen performansı yakalarsa bonservisi de alınabilecek şekilde bir anlaşma (opsiyonlu mu olur artık anladığım şeyler değil) ile genç bir yıldız adayı denenebilir. İsmi geçen dos santos da buna güzel bir örnek yazılanlara göre oyuncunun mental anlamda problemleri var. Eğer onları aşabilirse kalır yoksa yolları ayırırırz. Yada benzer yetenek ve potansiyelde genç bir oyuncu denenebilir.

Yada tecrübeli bir isim kiralanabilir ama o oyuncunun motivasyonuyla kendini kanıtlamak isteyen oyuncunun motivasyonu bir olmaz.

Mesela Luis Jiménez West Ham'a kiralık gönderildi biz de iş yapabilecek bir futbolcu bu tip genç oyuncuları kiralamak çok mantıklı bir iş olur.

asist time dedi ki...

Herkes bir yıldızdır gidiyor. Bugun de yonetici Nedim Sarsmaz aynı açıklamada bulunmuş.

Ben bile merak etmeye başladım :) gelecek oyuncuyu. Yani sonucta bir Galatasaray gibi marka degerine sahip degiliz fenerbahce gibi de maddi anlamda rahat degiliz Carew bir yıldızmıydı bana gore evet ama o da sonucta bir soru işareti hatta bana göre Nihat, Carew'den daha yıldız seviyesinde olan bir oyuncudur.

Cok gizli yürütüldüğü kesin bu trnasfer çalışmasının cunku goruslerini belirten yoneticiler hep bir ağızdan sadece yıldız diyor ama isime gelince hiç dillendirmiyorlar.

Benim tahminim bu saatten sonra gelebilme ihtimali olan ve az da olsa transfer haberinin de inandırabilmesini sağlayan meksisalı oyuncu Giovanni Dos Santos'dur. Ve Giovanni Dos Santos da alınacaksa kesinlikle bonservisi ile alınmalı cunku hem sakatlık hem de kadro derinliginden oturu bir turlu totenham'da forma şansı bulamamıştı. Cocuk daha 20-21 yasında sonucta ve gozde olan bir oyuncu ve kim ne derse desin bence takımda adaş Ismail gibi Rıdvan gibi Bobo gibi Dos Santos gibi oyuncular ile uzun yıllar sonra belki de tarihimizin en iyi genc kadrosuna sahip olabiliriz. Ve uzun yıllar aynı sistem ve oyuncular ile başarı bile yakalanabilir.

Eren Soydaş dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara