.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Temmuz 2009 Salı

Mehmet Demirkol ve Paranoyak Beşiktaşlılar

Evet, biz Beşiktaşlılar paranoyağız. Şimdi sizleri iki yazıyla tanıştırıyorum. İkisi de Mehmet Demirkol tarafından yazılmış. Hatta son iki yazısı kendisinin... Söyleyip duruyoruz ya, biz üç harcayınca olay oluyor onlar beş harcasa gıkları çıkmıyor diye... İşte örneği: 30 Haziran: "Nihat transferi Nihat genç umut vaat eden 22 yaşında bir oyuncuydu. O günkü hocası “Onu satan şampiyonluğu satar” demesine rağmen İspanya’ya 5 milyon dolara gitti (bazı kaynaklar 5 milyon euro olduğunu söylese de benim arşivimde birim dolar). Türkiye’de doğmuş oyuncular arasında en başarılı Avrupa macerasına imza attı. 2 diz ameliyatı geçirdi kadavradan nakil yapıldı. Artık çok sık sakatlanıyor ve 30 yaşında. Ve onu satan Beşiktaş en az ondan kazandığı kadar bir paraya onu geri alıyor. 22 yaşındayken Beşiktaş’tan kazandığı paranın 4 katına. Topuz’a verilen paralar, Lincoln’ün, Alex’in kazandığı saçma sapan paraları filan geçtim de bu nedir?" 7 Temmuz: "Matteo Ferrari tanınmayan bir oyuncu değil. İtalya Ligi’ni ucundan, kenarından takip eden herkes genç yaşında Inter ve Parma’da nasıl olduğunu, sonra kısa İngiltere ve Roma macerasını bilir. Son olarak da Genoa tabii ki. Bu sürede onun çok iyi bir sezonunu hatırlayan var mı? 10 senelik kariyerinde tam 6 kez serbest kalarak transfer yapmış bir oyuncudan bahsediyoruz. 7 yıldır ona bonservis ödenmiyor. Ona bir kez bonservis ödenmiş (1 milyon euro). Şimdi bundan tam 7 yıl sonra Ferrari için Genoa kulübüne 3 ila 5 milyon euro bonservis verecekler." Sonra uzun uzun devam ediliyor, ama uzun uzun... Ardından şu cümle: "Hiç uzatmadan söyleyeyim. Bu utanç verici bir durum... Poulsen için dökülen ter kadar utanç verici. Lincoln’e katlanılan bunca zaman kadar utanç verici." Ama uzattınız bile sayın Demirkol... Sonra "uzatmaya" devam ederken Diatta denileceğine, klavye sürçüyor, kimse de okumuyor yayınlarken demek ki ve milyonların okuduğu o siteye ve hatta gazeteye Diarra diye bir futbolcunun adı yazılıyor falan. Bunlar daha teknik konular... Eleştirilecekse, başka türlü eleştirilir. Peki bu memleketin saygı duyulan yazarlarından Mehmet Demirkol dahi neden Beşiktaş'ın transfer politikası üzerine arka arkaya güzellemeler yaparken, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer skandalları üzerine "evet o da öyle ama Beşiktaş..." tarzında cümlelerle gidiyor? Sonra da paranoyak Beşiktaş taraftarı oluyoruz değil mi? Niye Topuz'a verilenleri geçiyorsunuz Mehmet Bey? Ben geçemiyorum, çünkü bunların hepsi konjonktürün içinde. Siz de bunları geçiştirirseniz, Poulsen'ler ve Lincoln'ler de geçiştirilirse biz nasıl sizin tarafsız olduğunuzu düşünelim? Pardon, siz tarafsız değildiniz zaten değil mi?

14 Yorum:

Pamukk dedi ki...

adam sayardım bunun da rengi bozuk çıktı. yok yok bu sene özellikle hepsi böyle olacak belli.

kaç ay oldu be poulsen peşinde koşuyolar kimse gık demedi.
demirören 2 kere? italyaya gitmiş ayıp olmuş. doğru bulmuyorum ama sn demirkola sorarım 1 aydır nie yazmadınız diye.. ferrari olmasa yazmayacakmıydınız diye..

zubi dedi ki...

"22 yaşındayken Beşiktaş’tan kazandığı paranın 4 katına. Topuz’a verilen paralar, Lincoln’ün, Alex’in kazandığı saçma sapan paraları filan geçtim de bu nedir?"

bizden giden nihatla şimdiki nihatı bir tutmak saflık olur. bizden giden nihat gol atınca malzemeciyi öpen, gol attıktan sonra yere yatıp poz veren bir "çocuktu". şimdi gelense 29 yaşında ispanyada kendini kanıtlamış tugayla birlikte avrupada ismini duyurmuş en önemli türk futbolcu. mesela tuncayın nihat olabilmesi için daha çok uğraşması gerekir. ha fenerbahçe tuncayı alsa şimdi 10 milyon euroya mesela, yer yerinden oynardı, muhteşem bir transfer olurdu,cesur yürek kadıköye dönerdi. kimse bedavaya gitti bu adam demezdi, tuncay bu kadar para eder,helal olsun derdi medyamız. ha bakmayın nihatı alsa yine öyle olurdu. türkiyenin bir numaralı forveti fenerbahçede olurdu. yıldırım demirörene bir darbe daha vurulmuş olurdu.

ayrıca nihatın bonservisini ve kariyerini m.topuz ve özere ödenen bonservislerle ve bunların kariyerleriyle bi karşılaştıralım bakalım. bu kadar kariyerli bir türk oyuncuya bu ödenen bonservis makuldur. çağlar denen adama bile denizli kaç milyon dolar bonservis istiyo yahu çağlar kim!

futbol bilgisine saygı duyarım. tarafsızlığına da saygı duyardım ama şu son zamanlarda kimse tarafsız gelmiyo bana. ya cidden paranoyak olduk ya da iyice çivisi çıktı bu işin.

Paranoyaklık ve manyaklık ... Bizleri açıklayan en güzel iki kelime ... Kafiyesini sevdiğimin Türkçesi !

Fyro dedi ki...

Daha lig baslamadan ustumuze oynanacak karalama haraketleri basladi maalesef.Topuz’a verilen paralar, Lincoln’ün, Alex’in kazandığı saçma sapan paraları filan geçmissin demirkol ama belliki Nihat Kahveci'nin camia icin cok onemli bir isim oldugunu ve gelecek nesiller icin idol olacaginida mi gectin.Kaldi ki Nihat sadece camia degil turk futbolu icin onemli bir isimdir.Yurtdisina transfer olup en basarili isimdir Nihat Kahveci.Topac ile ayni kefeye dahi konmaz.Ayiptir.

simplextablosu dedi ki...

Yok abi biz herkesin bize karşı olduğu sanrısı içerisinde yaşayan, idrak ve muhakeme yeteneği sınırlı, soru sorduğu, örneklediği, cevap istediğinde ilk tepkiyi işaret eden parmağımıza almakla yükümlü taraftarlarız. "Peki ya bu?" dediğimizde "ahahahaha işte siz hep böylesiniz" tepkisini vermeyi kendisine görev bilmiş dostlarımız için dünya mükemmel olsa gerek.
Birde Mehmet Demirkol'dan önce çözülen asıl Altan Tanrıkulu vardı, o objektif kamuflajlı değerli yazarımızın raydan çıkışını izlemek apayrı bir zevkliydi.

Sayın Mehmet Demirkol'un yazısına gelirsek, ülkenin sportif sorunlarına, yaklaşımlarına değinmek, eleştirmek başka birşey, bunu yaparken iki haftadır Beşiktaş'ın transferlerini yerin dibine sokup sonrada "utanmak" fiili ile yazıyı noktalandırmak başka birşey. Kasti yapmıştır veya yapmamıştır, ben bir Beşiktaş'lı olarak bundan rahatsızlık duyuyorum. Transfer politikamızı en çok eleştiren adamlar biziz. Ama Nihat ve Ferrari gibi önemli transferler üzerinden yorum yapıp işi ülkenin sportif sorunları kisvesiyle ortaya dökerseniz burda insanların aklına samimiyetiniz ile ilgili sorular gelir.

theotheo dedi ki...

mehmet demirkol

http://populeryazarlar.blogcu.com/Mehmet+Demirkol/page3

"Premiership’ten Semih’e teklifler var. Van Persie ya da Adebayor’un gitmesi durumunda Arsen Wenger’in kısa listesindeki oyuncuların başındaki Semih’e gel demesi sürpriz olmayacak."

yani bunu yazanın ya bir keriz ya da meriç tunca olması lazımdı. mehmet demirkol kendini farklı göstererek bir yerlere geldi, arkasında kimle var bilmiyorum. bu kadar bilgisiz, birikimsiz, taraflı bir adam nasıl bu kadar tarafsız olarak anılıyor, onu hiç bilmiyorum.

yuki the zorba dedi ki...

Theo'nun gönderdiği yazıdan bir cümle daha mesela:

"Şimdi 25 yaşında. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonası sonrası artık başka bir sınıfta. Şu anda Türk santrforlar arasında ondan iyi diyebileceğimiz tek oyuncu Nihat."

Tabii o zaman Nihat'la Fenerbahçe ilgileniyor. Doğaldır...

theotheo dedi ki...

ulan wenger semih'i kulübeye köpek yapmaz. bu kadar salak adamı okuyup, yazısını taşımak gereksiz.

kveldsmork dedi ki...

90 dakika kaldırıldı ve kirlendi dünya...lan zaten kirlenmişti diyenler...bi daha bakın...tescilli,mühürlü damgalı aziz babaın etrafında elele yağ satarım bal satarım,olmadı karekterimi de satarım oynuyorlar...
robocop hakanı kanalda tutup haşmet gibi bi adama,hıncala kapıyı gösteren medyanın eniği bunlar...
n'apalım?yola devam.
daha dün geldi alex...aykut kocaman bi ton laf etti gelmediği için.kaptan olan insan takımının kampına zamanında gelir dedi.n!oldu?aykut kocaman herkesin gözleri önünde g.t oldu.medyada gık yok.n'oldu?aynısı sinan enginin başına gelseydi(kendisini hiç sevmem) medya engini medya-tava yapardı...
bu kadar basit.medyanın bize bakış açısı tellonun zam istemesi,bobonun bırakın gideyimi şeklinde her daim.

az önce de ntvspor'daki proglamlarını izledim, fuat akdağ ile mehmet demirkol'un gazete haberlerini yorumladığı... göz göre göre ferrari'nin gökhan zan'ın yarısı kadar olmadığını, Beşiktaş'ın bu futbolcunun peşinden koşmasına kendi adına utandığını söyledi. yani ne denir bilemiyorum. gerçekten göz göre göre yalan söylüyor, utanmadan sıkılmadan, az biraz futbol izleyen birinin bile gökhan zan'ın ferrari'den daha iyi olduğunu bilir falan diyor. yuh yani. sonra bunla yetinmiyor bi de daha netlik kazanmayan iki haber üzerinden, haberler eğer doğruysa bile deme ihtiyacı duymadan, Beşiktaş'ın ismail ve tabata için 8.5+6.5 milyon euro'dan toplam 16-17 milyon euro para verdiğini (ben yanlış toplamadım, demirkol matematiği bu), şampiyonluktan gelen bütün paranın gaziantepspor akıtılmasının ilginç olduğunu falan söylüyor.

kveldsmork dedi ki...

acaba kayseriye akıtılan paralar ilginç midir mesela? acaba?tövbeler olsun!!!haşa!!!azizzzz cızzzz

Manu dedi ki...

ahahahhahahaaaa...g.zan,ferrari'den iyi topçu öyle mi hem de 2,3 kat? lan ben buna kızmam kızamam be,valla akli dengesi yerinde değil bu arkadasın ya da bildigin kör.iki durumda da tartışmam.

ulan utanın be!resmen kukla olduğunuzu beyan ediyorsunuz bu yorumlarla,kişiliğiniz sarsılıyor her defasında(tabi varsa.)

theotheo dedi ki...

rıdvan dilmen mehmet top + özer transferinin 60 milyon tl olduunu söyledi. bunun da fb'nin başına büyük işler açacağından bahsetti.

mehmet kazankafa, meriç tunca kadar önemsiz bir amigo yazardır. bu kazankafa'nın sözlerine itibar etmemenizi tavsiye ederim.

dipnot: böyle bir kafa görmedim, sayın başkan'da bile bu kadar büyük değil.

okka dedi ki...

"...saygı duyulan yazarlarından Mehmet Demirkol..."

bu cümle hariç yazılanların hepsine imzamı atarım.kim saygı duyuyor ki bu adama?
geçiniz efendiler,geçiniz..

Yorum Gönder

Ara