.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Temmuz 2009 Salı

İki Transfer

(İki haber de Milliyet'ten alıntıdır)
Fabian Ernst Beşiktaş'ta:

FABİAN ERNST KİMDİR:

30 Mayıs 1979'da Almanya'nın Hannover kentinde doğan Fabian Ernst, futbola doğduğu şehirde başladı. 1998 yılına kadar Hannover forması giyen orta saha oyuncusu, 1998 - 2000 yılları arasında Hamburg, 2000-2005 yılları arasında ise Werder Bremen'de top koşturdu. Ernst, şu anda 2005 yılında transfer olduğu Schalke 04 forması giyiyordu.

Alman Bundesliga'da şimdiye kadar 312 maça çıkan Fabian Ernst, 24 kez de Almanya milli takımında görev aldı. 1.83 boyunda ve 80 kilo olan 30 yaşındaki oyuncu orta sahada görev yapıyor.

Cristiano Oliveira Baroni Fenerbahçe'de:

CRISTIAN OLIVEIRA BARONI KİMDİR? 25 Haziran 1983 tarihinde Brezilya'nın Belo Horizonte bölgesinde dünyaya gelen Cristian Oliveira Baroni Brezilya Serie A takımlarından Corinthians'ta forma giyiyordu. Brezilyanın en iyi defansif orta sahalarından birisi olarak tanınan Cristian Oliveira üstün top tekniği ve mücadeleci karakteriyle tanınıyor. Uzaktan sert şutlarla etkili olabilen başarılı orta saha oyuncusu aynı zamanda golcü kimliğine de sahip. Bir çok mevkide başarılı olabilen Cristian Oliveira Brezilya'da Corinthians takımının orta sahada yükünü sırtlayan isim olarak nitelendiriliyor. Futbol kariyerine Brezilya'nın Atletico Paranense takımında başlayan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu bu kulüpte forma giydiği 57 maçta 6 gol kaydetti. 2007 - 2008 yıllarında Atletico Paranense takımından Flamengo'ya kiralık olarak giden Cristian 45 maçta görev aldı ve fileleri 2 kez havalandırdı. 2008 yılının sonunda Corinthians takımına transfer olan başarılı orta saha oyuncusu 13 maçta 90 dakika forma giydi ve 2 gol kaydetme başarısını gösterdi.Brezilya serie a liginde toplamda 60 maçta forma şansı bulan cristian oliveira 4 gole imza atarken, 4'te asist yaptı. Defansif anlamda agresif bir görünüm çizen Cristian Oliveira'nın buna rağmen faul problemi bulunmuyor. 25 yaşındaki oyuncu profesyonel kariyeri boyunca sadece 1 kez kırmızı kart gördü. Cristian 2005 yılında brezilya kupasını, 2008 yılında Taça Guanabara, Rio Janeiro şampiyonasını ve Serie B şampiyonluğunu kazanırken, corinthians ile paulista liginde zafere ulaştı.

***********************************************************************************

Gören de Fenerbahçe Cristiano Oliveira'yı değil, Aziz Augustine'i transfer etmiş zanneder. Hem uzaktan şutları etkili, hem üstün top tekniği var, hem mücadeleci, hem golcü, agresif ama faul problemi yok, bir çok şampiyonluk kazanmış, yeme de yanında yat. Bunun yanında bizim Ernst sadece forma giymiş, hiçbir özelliği yok, düz adam, Alman Ligi'nin vasat topçusu.
Esas güzel yan şu: Haberi yazan eleman o kadar heyecanlanmış ki, arada büyük harf koymayı bile unutmuş. Canım benim, olur o kadar..
Not: Düşündüm de, şimdi gene anti-Fener yazı yazmış diyecekler. Bakınız, benim burada eleştirdiğim, gazetedeki haberin haber niteliğinin bile olmaması, bütün klişe özgü sözcüklerinin doldurulmuş olması metne, ve de sunumdaki sahte coşku. Mesela, aynı oyuncu hakkında, Alper Öcal'ın yazdıklarını okuyalım:
Cristian ise sanıyorum Hernanes ve Mauricio'dan sonra 3. tercihti Fenerbahçe adına. Ben daha ofansif bir ortasaha oyuncusunu tercih ederdim hedefin Türkiye Ligi olduğu bir Fenerbahçe'de; ancak Selçuk'un oynadığı bölgeye oynadığı asıl rolü savunmadan ilk topu almak ve rakibi karşılamak olan defansif bir oyuncu alındı. Ofansif yetenekleri sınırlı olan, hücumda fazla sorumluluk almayan, Maldonado'dan biraz daha geniş alanda oynayan, fizik ve boy olarak daha üstün, savunmada işini iyi ve biraz da sertçe yapan bir görev adamıdır Cristian. Arıza da çıkarır maçlarda. Hafif çirkeftir saha içinde, öpen oyuncu tanımına uygun transferdir. Ekstraları ise çabukluğu, iki ayağını da iyi kullanması ve şutlarıdır. 20 - 30 metre arasından iyi şut atar, sağ ayak üstünü bilhassa iyi kullanır. 25 yaşında, 1.83 boyunda. Takımının da bankosudur. Bremen ile adı geçiyordu ve Brezilya'da şu an defansif ortasaha mevkisinde kalite sorunu çekildiğinden ötürü milli takım şansı olabilir oyununa biraz hücum eklemeleri yaparsa.
Sanırım anlattım maruzatımı.

36 Yorum:

birkan dedi ki...

Ne isterdiniz mesela daha coşkulu Ernst sunumu ve sıfır kupa yoksa sessiz sedasız başarılar.
Bence sevinmeniz lazım Aziz Yıldırım kendisini bitiriyor inşallah ben seviniyorum valla.

birkan dedi ki...

Burası sizin siteniz ama şunu eklemessem olmaz yine aynı senaryo
Senna diyordu Josico geldi Poulsen diyordu bu futbolcu geldi bu adam çok entresan

siyah dedi ki...

BUGÜN DOST YARALANMIŞ, YİNE GÖNLÜM HOŞ DEĞİL ...

Do you remember the Arog one's ?
NOoOoOoO ayemınt !

QuaresmA dedi ki...

iyi yakalamışsın bu kıyası..

fakat öte yandan bunun bize avantaj getirdiğini düşünenlerdenim. medyada sağlam durmak da önemlidir fakat sportif anlamda konuşuyorum, pohpohlanan dandik fb transferleri patladı mı taraftarlara çok fena patlıyor çünkü adamlar hakkaten dünya yıldızı getirdiklerini sanıyorlar.

cristian kim lan ?

zubi dedi ki...

dün programda da yuki buna benzer bişeyler söyledi, gazetelerde çıkan beşiktaş haberleriyle ilgili. alıştık artık diyelim, şaşırmadım.

ha şimdi biri gelir algida seçicilik falan der ona da şu iğrençliği yapalım: dondurma oğlum o!

pancurtaran dedi ki...

bu yazı fenerbahce.org dan copy-paste yani taraflı olması gayet normal.resmi sitede adamlar ne deseydi bi adam aldık, maldonadodan hallice mi deselerdi.tabiiki adam aldımı böyle anlatcak,yersen?

kveldsmork dedi ki...

Bu durum hep vardı ve varolmaya devam edecek.maldonado gelmeden türkiyenin en iyi ön liberon ilan edilmişti.eğer adam iyi çıksaydı müthiş bir pazarlama olacaktı.aziz ilah olacaktı.balon oldu.bu tür örnekler çok her takım için.hıguain için de maradona denmişti,olmadı.

burada asıl sıkıntı işlerin dönüşü noktasında.beşiktaşın tukaka durumu kalın harflerle göze göze sokulurken,aragonesler,josicolar,maldonadolar silik uçuk harflerle bile yer almıyor.
netcede son gülen iyi gülercilerdenim.

ernst nerede,maldonado nerede?

biz efektif transfer yapalım,medya atsın bkunu.ben razıyım

Arkhe dedi ki...

Önce resmi siteye bir bakılsaymış.

Adsız dedi ki...

Bunlara artık alıştım ben.Herzaman böyleydi bunlar.Fenerbahçe transferde hata üstüne hata yapıyor.Bu adamlar çok kalitelide çıkabilir ama solbek ve önlibero ihtiyaçı yoktu ve artık artı 2 sendromu bu takımda da başlayacak.İyiki stoper almadılar.RAKİPLERİMİZ bu savunma hatlarıyla bence zayıf kaldılar...

delgado dedi ki...

daha 1-2 sezon önce ya bonservissiz ya da 500 bin eurolar verilerek alınan bu iki topçu hakkında mehmet demirkol ne diyecek çok merak ediyorum. 10 dakika sonra spor servisi başlıyor. bu arada kendisi bombalarına bir yenisini daha eklemiş:

"ferrari'yi youla'ya sorun."

Adsız dedi ki...

Youla'ya Lugano ve Serveti de sormak lazım:))) Youla sadece Toraman'ı bilir:))))

schmerzlos dedi ki...

Dün ntvspor'da programı izlerken gelenler- gidenleri gördükten sonra bu haberlere gülüp geçmek lazım. @ Birkan: Halen Topuz transferini bile bir başarı olarak görebiliyorlar... Bunlar sittin sene Aziz'i bitirmez, söyleyeyim.

ian dedi ki...

basının taraflı olduğundan benim hiçbir şüphem kalmadı.. eskiden derdim "acaba biz mi paranoya yapıyoruz" diye.. ama son 3-4 aydır olanlar açıkça gösteriyor basında bir tarafa yönelme var.. artık sebebi, tiraj kaygısı mı patron baskısı mı bilmem.. takılmamak lazım ya böyle şeylere.. takmamak lazım yani onları.. kudursunlar yazsınlar.. galeyana gelmemek lazım.. sakin kalmak lazım..

bu karşılaştırma konusunda ise; fabe ernst zaten bilinen bir futbolcuydu.. diğer oyuncu daha az bilindiği için kariyerinde attığı her adımı yazmışlar.. bi de yeni kulubü yazmış sanırım, normaldir :) takılmamak lazım basınaaa..

jumaru dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gökhan dedi ki...

@ syhvbyz1903
bence özellikle önlibero almaları şarttı ama dediğin gibi yabancı sayısı problemi yaşayacaklar bu açıdan iyi oldu bence de

sembolist dedi ki...

Galatasaraylıyım..Avrupalı sağlam bir ön libero almayıp da Brezilyadan 2 futbolcu almalarına çok sevndim,en azından rakibmizi sınıf atlatacak futbolcular değiller:).Bir de Alex çetesine 2 futbolcu daha katıldı,Guize sittin sene pas alamaz artık,10 golü yine geçemez,bu da türk-brezilya çatışmasını(son 2 yılda tavan yaptı bu) daha da körükler..En iyi ön libero Ernst'tir şuanda.
Porto-Ajax-Milan-Manu-Liverpol-Barcolan-Valencia gibi Brezilyada 24 saat uyumayıp futbolcu tarayan ekollerin elinden sağlam kumaşlı futbolcu kapmak imkansız artık..Brezilya milli takımında(dünya kupası dşındaki turnuvalarda) oynamak bir referans değil artık.. Galatatasarya gelen Pinto-Felipe-Cristian da Brezilya milli takımında oynamışlardı..Brezilyanın futbolcu ihraç etmek için kullandğı yönetmdir milli takıma alıp vitrine çıkarmak.Dünya Kupası esas referasntır..Konfederasyon-Ümit milli-olimpik milli takımlar,sadece vitrine çıkıp Brezilya ekonomisine sağlam bonservisler girmesi için kullanılan araçlardır.
FB Tv nin geceyarısı ''BOMBA'' duyurduğu isimler haberin şiiddetiyle eşdeğer değildir.FB,defansa adam alamadıkları ve iyi bir kaleci almadıkları için GS'lier ve BJK'liler çok huzurlu:)
Basın ayağı var bu işin bir de:Avrupada bu kadar çok Brezilyalının oldğu başka bir örnek yok..Ve somut başarı da yok.Bunun üstüne 2 brezilyalıyı daha almak.Demirkol-Rıdvan-Alaatin metin gibi isimler(aziz başaknı zaten eleştrmyolardı) bakalım yine 3 maymunu oynayıp geçiştirecekler mi?
saygılar.

Yahu resmi siteden copy-paste yapilmasi daha da vahim degil mi? "Tarafsiz" bir gazete; transfer haberini, transfer edilen oyuncular hakkindaki bilgileri o takimin resmi sitesinden aynen copy-paste mi eder? Ya da Turkiye'nin en "buyuk" gazetelerinden birinin, su oyuncu hakkinda daha objektif, daha tutarli bilgi vermesi gerekmez mi?

"Resmi siteden kopyalanmis" benim icin sebep degil, ucuz bir bahanedir.

Bugun Milliyet'e girdigimizde konuyla ilgili uc haber gozumuze carpiyor:

1. Iste iki bomba transferin goruntuleri... F.Bahce sambacilar icin ne kadar odedi?

2. Yeni transferlere inanamadi. FB TV muhabirinin ulastirdigi transfer haberini duyan Deivid "Santos'un geldigi dogru mu?" diye sordu.

3. F.Bahce UEFA gundeminde. UEFA resmi internet sitesi, transferleri duyurdu, "Fenerbahce, 2 Brezilyali daha aldi" basligini kullandi.
***********************************
Milliyet'in Fenerbahce resmi sitesinden farki ne ki o zaman?

Adsız dedi ki...

@gökhan
fenerbahçenin oyunu iki yönlü oynayabilen bir önliberoya ihtiyaçı vardı demek istedim. Alınan oyuncu bu tip bir oyuncu değil.

"Alex, Carlos, Deivid, Vederson ve Bilica'nın aralarında, "Cristian'ın oynayacağı bölgede forma aslanın ağzındaydı, şimdi mideye düştü" diye konuştukları duyuldu."

Ahahaha. "Deivid sasirdi" haberinin son cumlesi. Demek ki Portekizce de "aslanin agzinda" deyimi var; ya da bizim Brezilyalilar "ileri derecede Turkce" konusuyorlar.

Ismail Er bir degil bin tane kodumunun medyasinda...

asist time dedi ki...

Malum baslık 2 transfer iken 2 tane gerceklesen transferimizi belirtiyim her ne kadar fenerbahce nin yaptıgı transferi gectim haberleri kadar! ilgi cekmeyecek olsa da;

Basketbol da Son 2 buyuk turnuvada Milli Takımımızın Guardı olan ve hemde Besiktaslı olan Engin Atsur ve Avustralyalı skorer Brad Newley i transfer ettik.

Olurda oyuncular hakkında bilgi almak isteyen olursa;

http://asisttime.blogspot.com/2009/07/besiktasda-sutor-atag-brad-newley.html

http://asisttime.blogspot.com/2009/06/engin-atsur-besiktas.html

haberleri resmileşmeden cok once girdiğim icin linkleri verdim.

Engin Atsur rivayetini Burak Biyiktay'dan duydugumda cok sevindiydim de; transfer kesinlesmeden yogurdu ufluyorum ben. Efes Pilsen'in milli takimin 3 oyun kurucusunu alip bir de uzerine yabanci oyun kurucu almasi koymustu bana; cunku yedek kalanin Engin olacagi belliydi. Umarim almisizdir.

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

Kesinlik kazandı. En az 2 yıllık sozlesme imzalanacagı soyleniyordu umarım 2 degil 3 yıllık sozlesme imzalanmıstır. Engin Basketbol IQ su cok yuksek bir oyuncu. Ncaa yıllarında Kirk Hinrich e cok benzetiyorlardı.

Mac bası Chatman ile beraber 4-5 asist ortalamaları ile oynayacagını dusunursek takımı direk 1-2 seviye yukarı cıkartacak bir transfer.

Chatman-Engin ikilisini dinlendirmek Muratcan'a dusebilir ama şahsen Muratcan Guler'e guvenemiyorum gecen sezon son 2-3 mac haric cok verimsiz oynadı.

Dıs rotasyon içerisinde Newley-Chatman-Egin uclusune Muratcan-Haluk ve ara ara Omer Unver'in vereceği katkı takımımızın başarısını belirleyecek.

Aslında Engin-Chatman ı dinlendirecek bir Mithat Demirel hamlesi de cok cok daha iyi olur. Cunku bu oyuncular sonucta cok profesyonel ve takıma direk katkı saglayan oyuncular takım kimyasını bozmadan ara ara hem Chatman'ı hem de Engin'i dinlendirmemiz lazım.

delgado dedi ki...

eurosport'u açın. necip ve rıdvan sahada :)

barış dedi ki...

bundan 2-3 gün önce milliyetin 5 manşetindeki haberlerden biri:

"fenerbahçe transfer şova başladı"

QuaresmA dedi ki...

@ sembolist

brezilya ekolünü somut başarı elde edememekle nasıl bağdaştırdığını anlamadım. geçen sene uefa'yı alan shaktar'ın hücum hattı full brezilyalı değil miydi ? fb çeyrek final görürken takımı brezilyalılar taşımıyor muydu ?

brezilya ekolü iyidir, yabancı haklarını tamamen güney amerikalılar ile doldurmak türk takımları için mantıklı bir seçenektir.

yunus dedi ki...

Bence Brazilyalıları genellersek işin içinden çıkamayız.Bazı brazilyalılar Almanlar kadar profesyonel ve disiplinli olabiliyor.Bu tarz brazilyalılar zaten göz bebeği olurlar.

Ama güney amerikalıların genel özelliklerini futbol yaşantısına taşırsa (nedir onlar?siklemez tavırlar, eğlenceye aşırı düşkünlük, disiplin eksikliği, çalışmayı sevmemek..vs vs)ona yine brazilya(hatta anjantin) yolları görünür.Ham yetenek olarak Kaka'yla eşdeğerde 10larca brazilyalı sayılabilir ama futbolda başarı sadece yetenekle gelmiyor.

Gelgelelim türk takımlarına..Türk takımlarını brazilyalılarla doldurmak iş değil.Hangi brazilyalılarla doldurduğunuz önemli.Geçen sezon fener yalnış brazilyalılarla doldurmuşki en iştahla oynadıkları maç sezonun son maçı ve erken tatil amaçlıydı.

kveldsmork dedi ki...

Bu sabah Mehmet Demirkolun FB nin yeni Brezilyalıları hakkındakı yazısını okudum.Bir olumluluk,bir pozitiflik,bir temkinlilik....gırla..
hakikaten satılmış bir insanmış.kelimelr o kadar itina ile seçilmiş ki,o kadar olur.ödü patlıyor anlaşılan birilerinden.oysa ki izlemediği ferrari için ''o paraya değmez,gökhanın yarısı etmez''diyebilecek kadar cüretkardı aynı yazar(cık)!durum FB olduğunda izlemediği adama bile tekniği süper diyebiliyor.bu adamlar bu kadar aç mı?eğer açsa Demirören de atsın üç-beş önlerine bari :)Bizim de eğlenmek hakkımız :)

stalker dedi ki...

ntvspor bile fb resmi sitesindeki metne yaslanarak verdi fbnin transferlerini. yok birbirlerinden farkları. muhabirlik, habercilik buysa, hepsi aynı torbanın içinde maalesef. bağımlılık dediğimiz vakit de lafımızı ağzımıza tıkıyorlar.

Kalten dedi ki...

Demirkol'un bugünkü yazısı ve izlemediği Christian ile ilgili ürettiği cümleler:

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&KategoriID=6&ArticleID=1120211&AuthorID=109&a=Mehmet Demirkol&b=Iyi%20secenekler

Demirkol'un Ferrari ile ilgili yazısı, olayın içine Hasan Doğan'ı katarak bir dokunulmazlık elde etmek ve alttan alta geçirme çabası:

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetayArsiv&ArticleID=1114827&AuthorID=109&b=Ferrari%20ve%20Hasan%20Dogan&a=Mehmet%20Demirkol

İnsaf.

kveldsmork dedi ki...

bu sene çok farklı.
1-azizin kurtarma yazılısı var.geçmesi lazım.içeride en büyük destekçi NTV.gereken ders çalışma ortamını sağlıyor,tüm açıkları kapatıyor.
2-avrupadaki maçlar malum Doğan medyada...geçenlerde ligtv bize az para veriyo ühühü diye diğer kankalarıyla ağladı starda..malumunuz şansal ile araları açık bu yüzden.şansal da fenere gider yapıyor.kabloları kesmeyin,iki şopara 12 milyon avro vermeyin diye...
topuz tranferinde ligtv-ntvspor savaşı yaşanmıştı hatırlarsanız...
ben şundan eminim artık :
demirkol ligtv grubuna geçsin ferrari gökhana 150 basar!!!
gerisi gelir.zapo ortadan kaybolur vs vs..

marpione dedi ki...

@shelby

bence olay pr ile alakalı. fenerbahçe bu işe vakit ayırmış, futbolcu için dosya hazırlayıp göndermiş gazetelere. orda da tabi goygoy yapmışlar marketing'in bir parçası olarak. bizimkiler yap(a)mamışlar demek ki. belki bizimkiler hiç bir dosya bile göndermiyordur. tarz farkı da diyebiliriz, fenerbahçe'nin yaptığını çok beğendiyseniz bizimkisi "beceriksizlik" de diyebiliriz.

hazırlayıp basına verirsen bunları yayınlarlar. bence bu kadar basit. ekonomi sayfalarında gördüğünüz şirket bilgilerini de hiç biri araştırmıyor, pr firmaları ulaştırıyor onlara.

kafayı kırmayın bu paranoya denizlerinde daha sezon bile başlamadan.

@marpione

Bu bir paranoya degil illa ki, basin elestirisi ozunde. Basinin bu tutumunu elestiriyorum ben, Fenerbahce'nin basarili PR'i olsa da sebep. Bir Besiktas transferi hakkinda bu denli sacma seyler yazilsa, onu da elestirecegiz mesela.

Ki bu yazinin devaminda, su yorumu post'ladim; bu ikisine bir butunsellik ile bakman lazim:

"Bugun Milliyet'e girdigimizde konuyla ilgili uc haber gozumuze carpiyor:

1. Iste iki bomba transferin goruntuleri... F.Bahce sambacilar icin ne kadar odedi?

2. Yeni transferlere inanamadi. FB TV muhabirinin ulastirdigi transfer haberini duyan Deivid "Santos'un geldigi dogru mu?" diye sordu.

3. F.Bahce UEFA gundeminde. UEFA resmi internet sitesi, transferleri duyurdu, "Fenerbahce, 2 Brezilyali daha aldi" basligini kullandi."

Bu da mi Fenerbahce'nin PR'i? Nasil bir PR'dir bu o zaman? Basin bu kadar kaypak mi?

Noah dedi ki...

aklıma birden bu konu geldi hortlatayım dedim.

Yorum Gönder

Ara