.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Dikkat Dikkat Şampiyonunuz Konuşuyor

Nihayet başlıyoruz. Yarın saat 21.00'da İnönü'de oynayacağımız Catania maçı ile birlikte yeni sezona merhaba diyoruz. Ben artık meraktan ve özlemden çatladım sayılır. Oynaması muhtemel yeni transferlerden İsmail, Ferrari, Fink'in performanslarını ve diziliş hakkında Mustafa Denizli'nin aklındaki ilk fikirlerin yansımalarını yarın görmeyi umuyorum. Ama bu soruların cevaplarına olan merakımın yanında asıl o stadyumun çimlerinde bir kez daha Beşiktaş formalı takımımı görmeye gidiyorum. Bu kadar hasret yeter, bizde bir canız en nihayetinde. Her seneki hazırlık maçlarında olduğu gibi güzel birkaç pas, şut görüp, takımdan umutlu olmak için en ufak pırıltılara bile prim vermek için sabırsızlanıyorum. Önümüzde uzun bir sezon daha var. Süper lig - Şampiyonlar ligi, İnönü - deplasman, forma - atkı, galibiyet - mağlubiyet, sevinç - hüzün, siyah - beyaz derken hayatımızın en güzel hengamesini yaşamaya tekrar başlıyoruz. Şikayetçi olanımız yoktur sanmam ama ey güzel Beşiktaş, gel bu sezonda maçların ardından dizlerinin titremesinden stadyumu terketmek için oturup beklemek zorunda kalan sevdalılarını biraz daha düşün. Şampiyon başladığın sezonu yine gururla Şampiyon tamamla. Yolumuzda bahtımızda açık olsun. Not: Kapalı alt ve üst tribün biletleri 25 tl., yeni ve eski açık tribünleri 15 tl. Kombinelerin geçerli olduğunu yazıyor Forza.

11 Yorum:

birkan dedi ki...

Hayırlı olsun, o elinizdeki silahla kendinizi vurmayın

kombineler geçerli diyor forza ama

simplextablosu dedi ki...

Kombineler geçerliyse şahane yahu..
Dur düzeltiyim yazıdada..

kadronun gitme niyeti varsa ben gitmeyi düşünüyorum bilginize

yunus dedi ki...

Blog'u açtım öyle biraz durdum ekran karşısında şöyle bir alıcı gözle baktım da ulan çok güzel bir armamız var.

simplextablosu dedi ki...

Az önce geldim maçtan.. Taze taze ilk izlenimlerimi paylaşayım.

Maça defansın ortasında Sivok-Ferrari, solunda İsmail Köybaşı, sağında Erhan Güven, orta sahada Ernst, Fink, Uğur İnceman ve ilerde solda Serdar Özkan sağda Erkan Zengin ve ortada Nobre ile başladık. İkinci yarının başında Uğur'un yerine Tello, Serdar Özkan'ın yerine Yusuf, Erkan Zengin'in yerine Holosko ve Nobre'nin yerinede Bobo değişiklikleri oldu.

Şimdi bundan sonra lafa çiçeği burnunda sol bekimiz İsmail Köybaşı ile başlamak istiyorum. Kendisi topu ayağına aldığında ne yapacağını bilen duruşu ve doğru paslarıyla, takım kendi kanadından hücuma çıkarken doğru zamanlamalı kanat bindirmeleriyle ve ceza sahasına ortalarıyla beklentilerimi boş çıkartmayarak mükemmel bir transfer olduğunu gösterdi.

Ferrari tatlı sert tabir edebileceğimiz defansif anlayışı, yerinde müdehaleleri, kafa toplarındaki başarısı ve top ayağındayken sergilediği soğukkanlılığı ve vücut çalımlarıyla Mehmet Demirkol'a selam üstüne selam gönderdi.

Fink, Ernst'in yanında orta sahada savaşçı kimliğiyle yer aldı. Kendisi hakkında olumsuz yorum yapmak için erken olduğunu düşünüyorum, ama şunuda söyleyeyim Ernst kadar iyi bir futbolcu olmadığı -en azından kariyerinden- belliydi, bunuda görme fırsatı yakaladık. Sahadaki yabancı sayısı konusunda sorun yaşayacak bir Beşiktaş'ta (ikinci yarı 7 yabancı sahadaydı) 19 yaş altı milli takım kampından gelecek Necip, Fink'in yerine neden forma giymesin?

Erhan Güven ilk yarıda kapalıya uzak kanatta görev aldı ve dikkatimi bir iki pozisyonda kararsız kalması ve yanlış pas tercihleriyle çekti. Ama ikinci yarıda kanadında yaptığı çıkışlarda topu sade, genelde tek pas tercihi servislerle en yakın arkadaşına kazandırıp sıkışık pozisyonlarda top kaybetmeyerek dur bakalım bi dedirtti. Elbette İsmail'in yaptığı katkıyı yapmadı ama kadroda bulunması gereken bir oyuncu.

Benim nazarımda Uğur İnceman ve Erkan Zengin ise maalesef Beşiktaş'ın ilk onbirinde forma giyecek oyuncular değiller. Kadro derinliği açısından bulunsunlar diyecek bir lafım yok, ama bu ikisi yerine alt yapıdan oyuncu çıkartsak daha hayırlı olur diye düşünüyorum. Tabi Erkan Zengin'i çok izleme fırsatımız olmadı ama beni şaşırtacağını pek düşünmüyorum.

Maçın genelinde hücum organizasyonu açısından kısır bir Beşiktaş vardı. Pek çok defa ofsayt nedeniyle ataklarımız kesildi. Dünyanın en gerzek gollerinden birisini yedik. İkinci yarı ideale çok yakın bir takım ile sahada olmamıza rağmen genede istediğimiz atakları gerçekleştiremedi takım. Elbette yaz kampından sonra yaptığımız ilk hazırlık maçı olması nedeniyle fazla eleştiri saçma olur. O yüzden biz en iyisi "Bu maçı unuttuk önümüzdeki maçlara bakıyoruz" diyelim.

Bobo'nun da cok kotu olmasini sakatligina bagliyorlar, dogrumu?

Noah dedi ki...

yusuf ne resital yaptı ama :)

maalesef vedat kaptan'ı kaybetmişiz...

matiasemilio dedi ki...

uğur ve erkan nasıl hala bu takımda anlayabilmiş değilim zaten..erkanın kira süresi bitmesine rağmen takımda kalmasına karar verildi.necip ise (en az 5 maçını izlemişimdir) kesinlikle uğurdan iyi bir futbolcu ve uğur hala takımda..aydın gibi bi yetenek takımdan kovulurcasına gönderilirken bu adamlar nasıl hala takımda bilemiyorum..

yunus dedi ki...

BJk tv verir mi tekrarını acep?

Yorum Gönder

Ara