.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Temmuz 2009 Cuma

Anket

29 Yorum:

MyT dedi ki...

Kalede Rüştü yok mu? :) Ekrem ve Rıdvan? Bobo gidince kimseyi almıyomuyuz? :(

Bence bu ankete üçüncü bir seçenek daha eklenmeli : Hiçbiri :)

asist time dedi ki...

Nedir bu Rustu ve Ekrem dusmanlıgı veya guvensizliği anlayabilmiş degilim. Gecen sezonun en istikrarlı ve şampiyonluga direk katkı saglayan Rustu ve Ekrem de gelecek sezon ilk 11 de yerlerini almalılar. Adama bi kere sorarlar Toraman sağ bek oynayacaksa Erhan Guven veya Rıdvan neden alındı. Bir kere Toraman sezon bası yuklemeleri kacırıyor sakatlıktan kurtulup fiziksel olarak kendine gelmesi yine en az Ekim - Kasım'ı bulacaktır.

Hakan Arıkan için de keske daha iyi bir yedek kalecisi bulabilsek. Mesela sıkca bahsedilen Sinan Bolat iyi bir tercih olabilirdi.

Bence su an ki mevcut kadroya gore duzen;

*************Rustu***************

**Ekrem****Sivok***Ferrari**Ismail

*************Ernst***************

****Fink**************Tello******

**Holosko********************Nihat

*************Nobre***************

MyT dedi ki...

Ekrem'in de sakatlığı var. Yani Ekrem-Toroman-Delgado ilk haftalarda yok. Bobo gitti gidiyor, Batuhan'ın geleceği meçhul. Nihat'ı da forvette oynatmama görüşü hakim. Ferrari'ydi Mercedes'ti uğraşana kadar canavar bir ileri uç adamı alsak daha iyi olmaz mıydı? Zapo'yu da gönderemiyoruz. Sivok-Zapo-Ferrari üçlüsüne Toroman da eklenince 2'si kesin oynamayacak. Toroman'ı sağ beke koyacaksak diğerlerini (Erhan-Rıdvan) neden transfer ettik?

Madem Zapo gitmeden stoper alıyoruz, yabancı olması şart mı? Ankaraspor'lu Ediz hiç düşünülmeyecek bir opsiyon mu? Takıma faydadan çok zararı olan Delgado konusu ne olacak? En az 4 ay sakat kalacak adamı göndermenin hiçbir yolu yok mu?

Jessie, üzgünüm fakat kafamda bu kadar çok soru işareti varken ankete verdiğim cevap pek sağlıklı olmadı...

Gökhan dedi ki...

4-4-2 oynasak bence daha iyi olur ama bu sezon da 4-3-3 oynarız diye tahmin ediyorum.
geçen sezonun 2.yarsında asistleri olsa da toraman ın çok zor maçlar haricinde sağ bek oynaması çok doğru değil bence.ferrari nin yanında toraman,fink in yerine sivok daha iyi olabilir.gerçi sivok stoper oynamayınca geçen sene sorun oluyordu ama toraman ı bir türlü sağbek olarak beğenemiyorum.

gioberg dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
gioberg dedi ki...

Mustafa Denizli'nin herkesi şaşırtmak isteyeceğine inanıyor ve arttırıyorum.

_______________rüştü

_______toraman - ferrari - sivok


rıdvan(ekrem)________________ismail

________________ernst

___________fink (orta yuvarlak)____

________________________tello

__________nihat

___________________nobre


Gerektiğinde 5li defansa dönen, olamdı maç içinde kanatlar geriye, sivok orta sahaya tello-fink daha ileriye, ve zaman zaman 3lü forvete çıkabilen (gerektiğinde tello - holosko değişikliği ile) tam bir mustafa denizli taktiği bence.
(Bu arada ben oyumu 442den yana kullandım, yazmış olduğum taktiği desteklemiyorum, sadece mustafa denizli yapabilir diyorum, bilginize.)

delgado dedi ki...

onu bunu bilmem de sağ forvette holosko olmalıdır, bunu bilirim.

isaac newton dedi ki...

aslında maçların zorluğuna göre iki sistemide kullanabiliriz.ferrari takviyesiyle defansta sorun kalmaz umarım ama benim için en iyi sistem iyi bi 3ncü ön libero transferiyle 4-3-3.bu aurelio olur,olursa cuk diye de oturur..ernst fink aurelio 3lü orta sahasının ne kadar sağlam olacağını düşünmek bile istemiyorum :) onun haricinde avrupada ya da derbilerde telloyu 3lü orta sahada görevlendirmek takımın defansif anlamda dengesini bozacaktır.medyada çıkan benayoun ya da mutu takviyesiyle bu kadro tadından yenmez sevmeye kıyamam :)benim oyum 4-3-3e fakat ön libero takviyesiyle kadrom:
______rüştü_____
ekrem/rıdvan sivok ferrari ismail
ernst aurelio fink
holosko benayoun/nihat
bobo/mutu

eymaltepe dedi ki...

RÜŞTÜ

TORAMAN(RIDVAN) FERRARİ İSMAİL

EKREM FİNK ERNST TELLO

NİHAT (YUSUF)

HOLOSKO BOBO (NOBRE)

o değil de, kullandığım oyla, sonuçların 73 oya 73 oy olduğunu görünce dumur oldum. uzun süredir bu kadar yakın bir anket görmemiştim:-)

yunus dedi ki...

4-3-3 şu an itibariyle modern futbola daha uygun, ayrıca 4-4-2 ye üstün bir sistem.Benimde gönlüm 4-3-3 istiyor fakat uygulaması zor bir sistemdir.Beşiktaşın pas yapamayan, tezcanlı bir takım takım olduğunu düşünürsek 4-4-2 daha mantıklı geliyor.4-3-3 daha teknik bir sistem; 4-4-2 ise daha uygulanabilir.oyun içi telafileri daha çok olan bir taktik.O yüzden 4-4-2 diyorum.

Adsız dedi ki...

Farklı bir yere konuyu yönlendirmek istemem ama 6 yıl önceki şampiyonlukta inşa edilen takım yapısında belli bir istikrar vardı. Gelen-giden yine oluyordu fakat takım hakkında geleceğe dair yapılan öngörülerdeki ortak düşünceler daha belirgindi. Tek merak edilen şey, forvet hattına bir yabancı oyuncu alınıp alınmayacağı idi. Takım transferi bitirmiş gibiydi. Nasıl bir oyun sistemle oynayacağı aşağı yukarı
belliydi.

Şimdi ise mevcut yapıda uzun süreli sakat futbolcular var, gidip gitmeyeceği, gelip gelmeyeceği belirsiz oyuncular var. Bu şartlarda herhangi bir öngörüde bulunmak zor oluyor. Buna benzer başlıklarda da yapılan yorumlara bakıldığında çok fazla ortak nokta görmek mümkün değil. Herkesin kafasında başka bir şey var. Bu da aslında durumun ne kadar belirsiz olduğunu bize göstermesi açısından önemlidir.

Ayrıca Ekrem'in olmadığı bir takım tertibinden hiç emin değilim. Toraman geçen sene sağ bek oynadığı maçların genelinde çok mu iyi bir performans gösterdi de Ekrem'e tercih ediliyor?

berthelemy dedi ki...

4-4-2'de orta sahanın sağında oynatabileceiğmiz adamlara bakalım:ekrem,s.özkan,erkan zengin. bunlardan biri ilk 11'in değişmez adamı olmak zorunda. içinize siniyorsa oynayalım 4-4-2.

şu kadro için en uygun kadro 4-3-3tür. fakat burda verilen kadro değil. nihat ve holosko gibi kanat forvet oynayabilecek adamlar var. ikisinin de sağ ayaklı olması önemli değil,değişmeli oynarlar. ortada telloyla fink büyük maçlar için soru işareti fakat 4-4-2 de oynasak bu adamlar oynayacak o yüzden değişen bişey yok. ben olsam deplasmanlarda önemli takımlara karşı orta sahayı ernst-sivok-finkten kurardım. ayrıca sağ bekte toraman oynamamalı artık. erhan-rıdvan-ekrem-s.özkan-erkan zengin gibi 5 sağ kanat adamı var ama hiçbirine güvenemioruz. ilginç işler gerçekten.

yunus dedi ki...

Geçen sene Toramanın sağ bek performansını tek beğenen benmiyim.bence türkiye liginde ggönülden sonra en iyi performansı o verdi.
(bana ramoslarla maicon larla gelmeyin.Türkiye ligi standartlarında konuşuyorum)

tai dedi ki...

ibrahim toroman'ın sağ bekte iyi olduğunu kabul ediyorsak ekrem'in de iyi oynadığını kabul etmeliyiz ki bence ikisi de tek taraflı oynuyorlar ve bu yeterli değil. bize biraz daha bu adamların karması bir oyuncu lazımdı ve alındı. erhan'ı çok tanımasam da rıdvanda bu özellikler mevcut. umalım ki bu adamlardan birisi tutunabilsin bu takımda. ha öyle olunca toromanı ne yapıcaz derseniz ben toromanı gözüm kapalı stoperde değerlendirir sivok'u asıl yeri olan orta sahada oynatırdım.

------------hakan
rıdvan-toraman--ferrari-ismail

--------ernst---sivok

nihat-------tello----holosko

----------bobo(nobre)

benim ideal dizilişimdir. bu takımın az gol yiyeceğine emin gibiyim. ayrıca bobonun eli belinde gezdiği maçlar veya nobrenin zaman zaman yakalandığı kabızlık bu sene can sıkmıycak gibi. arkasında oynayan adamların yer değiştirerek oynadığını düşünürsek can yakıcı bir takım çıkartırız ortaya. üç oyuncu da dribling yeteneğine sahip inatçı uzaktan şut çekebilen ve orta yapabilen oyuncular. ayrıca top rakibe geçince de nihatla tello'nun rakibi seyretmeyeceği çok açık.

tabi ben bunları yazıyorum ama mustafa denizli çıkar 3 5 2 oynarsa da şaşırmam. o zaman da iyi ki askere gitmişim derim kendi kendime.

Unknown dedi ki...

4-3-3'ten yana oy kullandım; tabi bu düşüncemde Delgado'nun uzun süreli sakatlığı ve sol içte o bölgenin hakkını verebilecek bir ismin oynayacak olması etkin rol oynadı; nihayetinde Delgado, orta 3lünün gerekliliklerinden ''mücadele,savunma ve pas becerisinden'' ilk ikisini yeterli olacak şekilde sahaya yansıtamamakta; hoş, her ne kadar pas yeteneği olsa da, direk hücumu düşünen ve dikine adam eksiltmeyi ve derinlemesine oynamayı sevmesinden ötürü orta alanda topa sahip olma anlamında ciddi sıkıntılar yaşıyor ve Delgado elinde olmayan sebeplerden ötürü takıma zarar verir hale geliyordu; kısacası benim orta 3lüye hiçbir yönden faydam dokunmaz diye bas bas bağıran bir adam 18.haftaya kadar olmayacak; bu da bize 4-3-3’ü lâyıkı ile sahaya yansıtma fırsatı verecek (tabi Yusuf’tan yararlanmayı düşündüğümüz zamanlarda Ankara Kupa, Eskişehir, Kocaeli, ve Sivas maçlarından gerekli dersleri çıkarıp, bu adamı ama 30 ama 45 dakika sol forvette denemeye devam edersek, aksi taktirde o’nun da sol içteki akıbeti uzun döneme yayıldığında Delgado’dan farksız olacaktır, ki ligdeki Ts ve Fb maçları da bunun işaretidir.)

Toraman Ferrari Sivok İso

......Ernst..Fink...Tello.....

...Holosko...Nobre...Nihat...

göze hoş geliyor.

Denizli, Batuhan'dan yararlanmayı planlasa, hazır Delgado'da da yokken klasik 4-4-2'de denenebilir.

Toraman mevcut kadroda savunma ve hücumu bir arada düşündüğümüzde bana göre en dengeli isim pozisyonunda, şampiyonlar ligi'nde Ekrem'in fazladan açacağı 2 ortaya tav olmaktansa, Toraman'ın savunma bilinci ve ters kademe anlayışı bana daha cazip geliyor.

chubuzun dedi ki...

Nihat askeri birliğine teslim olmus bugun , murat kus nihat villarealin oyuncusudur ne olacagı belli olmaz demiş , bu nedir ya , şaka mı ??? böyle yöneticilik mi olur allah askına !!!

chubuzun, sözlüğe yazdım madem, buraya da yazayım..sadece dövizli askerlikten yararlanmak için bir prosedür bu. zira faydalanabilmek için gerekli şartlar şöyle..

Dövizle Askerlik Hizmetinden Yararlanma Şartları

4. Dövizle askerlik hizmeti kapsamında ödemelerini ve temel eğitimini tamamlayıncaya kadar;

a. Yurda kesin dönüş yapmamak,

b. Bir takvim yılında (01 Ocak-31 Aralık tarihleri arası) temel askerlik eğitiminde geçen 21 günlük süre hariç olmak üzere toplam olarak altı aydan fazla süre ile yurt içinde bulunmamak,

c. Yabancı ülkede oturma veya çalışma iznine sahip olsalar dahi, meslek ve sanatını fiilen yurt içinde icra etmemek,

5. Yükümlülüklerin devamı süresince yabancı ülkedeki statüsünü muhafaza etmek,

geloraptor dedi ki...

Hala neden Hakan'ın kaleci sayılarak kaleye konduğunu anlamadım en başta ama ankette 4-3-3'e oy verdim. Şampiyonlar Ligi ve derbilerde sağ bekte Toraman oynatılabilir. Bilhassa Barça gibi hep hücumu düşünen takımlar gelirse. Ortada normalde Toraman-Ferrari ikilisi olmalı. Sivok ise +2'den yedeğe. Sol bek de İsmail tabii ki.

Orta üçlü de Ernst-Fink-Tello üçlüsünden yanayım. Ben Tello'nun burada genel olarak hor görülmesine acaip şaşırıyorum. Şu takımın en vazgeçilmez ve en iyi oyuncusu konumunda. Kendisiyle kıyaslanması hakaret olacak Delgado gibi de savunmadan bihaber birisi de değil. 90 dakika çift yönlü oyunda zorlanabilir belki ama onu da layıkıyla becerse yolu Türkiye'ye düşmezdi.
Sağ ve sol forvetler içinse Holosko ve Nihat en makul ikili görünmekte gözüme. Nihat sol tarafta olmalı ama Holosko'dansa. Forvette de eğer Bobo kalacaksa ilk tercih her zaman Bobo olmalı Nobre'ye nazaran. Şekilli olarak göstermek gerekirse:

-------------Rüştü-------------

Ekrem---Toraman--Ferrari--İsmail

-------------Ernst----------

-------Fink---------Tello-----

Holosko-------------------Nihat

--------------Bobo------------

chubuzun dedi ki...

hocam sözleşmeyi imzalayıp gitseydi daha iyi olmaz mıydı ? menajeri hala villareal oyuncusudur diyor , o yüzden böyle sitemliyim ...

stfud dedi ki...

@chubuzun

o zaman yurda kesin dönüş yapmış olacağı için dövizle askerliği yapamazdı.ondan imzalamamıştır.

e sözleşmeyi imzalarsa, 21 günlük askerlik yapamıyo işte, sorun orada zaten.

"Yükümlülüklerin devamı süresince yabancı ülkedeki statüsünü muhafaza etmek"

gibi bir madde var orada. merak etme, geçen sene de aynısını emre belözoğlu yaptı:)

ian dedi ki...

burada verilen 4-4-2 biraz 4-2-3-1 gibi olmuş.. zaten iki taktik de birbirine çok yakın.. ortasahaların ters çevrilmiş hali gibi işte.. ilkinde 1 defansif 2 merkezi varken, ikincisinde 2 merkezi 1 ofansif var, aradaki tek nüans bu gerisi aynı gibi.. benim kadrom;

--------------bobo-------------
----nihat-------------holosko--

--------------tello------------
-------ernst---------fink------

ismail--ferrari--toraman--ekrem
--------------rüştü------------

berthelemy dedi ki...

nihatın yaptığı dövizli askerlik olayı resmen hukuki açıktır. yurtdışında çalışanlar işinden olmasın diye böyle birşey var benim bildiğim. adam askerliğini 3 hafta yapıp tekrar yurtdışındaki işine dönebilsin diye. bu durumda nihat tekrar dönmeyecek ki türkiye'de çalışmaya başlayacak. emre gibi nihat da bu uyanıklığı yaptı.

nedense bana mustafa hoca 4 2,5 2,5 oynatacakmış gibi geliyor ama. hayırlısı. ayrıca fink ile ilgili sahip olduğum tek bilgi şahan gökbakar. kendisiyle ilgili soru işaretlerim var. nedir, ne değildir bilmiyorum. o yüzden 2,5 2,5 kısmında serbest adam olarak şimdilik nihat ve tello, ileride delgado nihat tello ve hatta serdar diyorum. oyum 4 3 3'e idi.

occasion dedi ki...

Nobre asla ısındığım ve başarılı olacağına kanaat getirdiğim bir futbolcu değil. Eğer Batuhan takıma monte edilirse 4-4-2 biçilmiş kaftan olacaktır, ki gönlüm de bundan yana. Yoksa pivot santrfor olmadan 4-4-3 oynayacaksak Nobre'ye yine ilk onbirde ihtiyaç yok. Nihat, Holosko, Bobo veya yerine gelecek olan yabancı ve de Yusuf gibi alternatifler var elimizde. Nobre'nin avantajı yerli olması. Bunun dışında CL ilk onbirinde oynayacak kapasitesi yok. Ha, iyi yedek olur mu? tabi ki olur. Dediğim gibi yerli olması hasebiyle her zaman faydalanılabilecek bir oyuncu. Tekrar ediyorum ki ben bu oyuncuyu sevemedim. Şablon 4-4-2 olmalı.

rüştü-erhan(rıdvan), toraman, ferrari, ismail - holosko, ernst, fink, tello - nihat, batuhan

occasion dedi ki...

Pardon, sehven 4-4-3 yazmışım yukarıda.

selamlar..

:)

Bellamy. dedi ki...

Tello'yu orta sahaya yazmanın sol beke yazmaktan bi farkı yok benim için. Tello'nun oyun görüşü iyi olabilir ama sol veya sağ önde olduğu zaman bu yeteneği daha öne çıkıyor kabul etmeliyiz, bunun sebebi de orta sahada oynayacak fizik gücünün olmayışı.

Ha fizik güç beklemiyoruz 10 numara oynayacak Tello derseniz, sol açığa bulacağınız transferin Tello'dan daha iyi götüreceğini sanmıyorum. Buoanatte klişe tabirle kapalı kutu. Benayoun gelirse içimiz rahat olur ancak ondan da ses seda gelmiyor.

Kanımca yapılması gereken Murat Ceylan da alınamıyorsa Necip'in veya Sivok'u Fink ve Ernst'in yanına yerleştirip 3lü ve güçlü bir orta saha oluşturulması. Sonradan girecek Yusuf, Delgado veya Tello da zayıflamış rakibin kilidini çözer.

Yusuf varken Yıldıray'ın konuşulması absürd geliyor. Bir yedek varken neden ikinci yedeği alasın? Sol öne veya 10 numaraya gelecek transfer kimsenin tartışmayacağı bir transfer olmalıdır, yedekte oturacak transferin şampiyonlar liginde bize gıdım faydası olmaz.

Bu saatten sonra da bu fiyata Bobo gönderilmesin. Gönderilecekse de ikinci sınıf adam alıp delirtmesinler, Batuhan'ın kendisini nasıl geliştireceğini izlesinler.

Benim kadrom:

------------Rüştü-----------

Ekrem-Toraman-Ferrari-İsmail

-----------Sivok------------

-------Fink-----Ernst-------

Nihat------------------Tello

------------Bobo------------


-------------Hakan--------------

Rıdvan-Erhan-YerliStoper-Üzülmez

-------------Necip---------------

------Delgado-----İnceman---------

Holosko--------------------Yusuf

-----------Nobre(Batu)-----------

Dediğim gibi şu an tek opsiyon Bobo'nun yerine iyi bir forvet alınması ya da Batu'ya güvenilip Bobo'nun gidişinden iyi bir sol açık alınması.

EnisteKolaKoy dedi ki...

Mustafa hoca her zaman imkanı olduğunda nobre'yi bobo'ya tercih etmiştir yabancı kontejyanından dolayı. eğer bobo bu sene bizde kalırsa avrupa'yı bilmem ama türkiye'de oyuna hep sonradan girecek gibi görünüyor. bu çerçevede genellikle kadromuz şöyle olacak gibi görünüyor.

-------------Rüştü-------------

Erhan(Rıdvan)---Sivok--Ferrari--İsmail

-------Fink---------Ernst-----

-------------Tello(Yusuf)----------

Holosko-------------------Nihat

--------------Nobre------------

Bence bu kadro lig için yeterlidir, neticede yedekte bekleyen alternatifleri de fena sayılmaz. sağda, bek ve hücüm anlamında ekrem olsun, stoperde toraman olsun, ön liberoda inceman olsun, ileri ucta yusuf olsun, forvette bobo ve batuhan olsun gayet çarpıcı isimler bunlar bence lige göre. ancak şampiyonlar ligi için bi rosicky olsa, güzel bi sağ bek olsa fena olmaz.

Yorum Gönder

Ara